JEL POCELO?
- mO k3
#1351 Re: JEL POCELO?
Ja mislio baja i policija manjeg entiteta iznad svega , kad ono vidi SIPA iznad svega

-
archi_a
-
hAZNADAR
#1353 Re: JEL POCELO?
Problem sa ratnim zlocincima u RS je taj sto ih ima jako mnogo. Cijeli Prijedor je cinio ratni zlocin, tamo gotovo nema srpske kuce iz koje nije neko ratni zlocinac. A to su sve obicni ljudi indoktrinirani mrznjom i ideologijom koja se pumpala od strane vlasti i medija. A najveci ratni zlocinci su rucno probrani idioti od strane te politike sa uputama i dozvolom da rade prljav posao sto vise i bolje.Mlohavi wrote:Od sad termin ratni zlocinac, mjenja termin sitna riba. Blago nama
I zato su upravo kreatori mrznje, kreatori zlocinaca, ideolozi svega toga upravo krupne ribe koje SIPA treba vise da hapsi. Vise je kriv onaj ko je pustio psa sa lanca nego sam pas.
SIPA da hapsi dnevno na desetke obicnih ratnih zlocinaca, nebi ih sve uspjela pohapsiti niti ima kapaciteta u zatvorima za to.
Tako da je najnovije hapsenje samo mali procenat i slab ucinak poslije ovog cirkusa.
Ja tvrdim i dalje da su nas opet preveslali.
Tvrdim da je Mektic odan RS interesima ma koliko glumio u medijima.
- Mlohavi
#1354 Re: JEL POCELO?
Ratni zlocinac je ratni zlocinac, i nakon svog onog kurcenja iz PC, lijepo je vidjeti da SIPA radi svoj posao na cijelom teritoriju BiH.hAZNADAR wrote: Problem sa ratnim zlocincima u RS je taj sto ih ima jako mnogo. Cijeli Prijedor je cinio ratni zlocin, tamo gotovo nema srpske kuce iz koje nije neko ratni zlocinac. A to su sve obicni ljudi indoktrinirani mrznjom i ideologijom koja se pumpala od strane vlasti i medija. A najveci ratni zlocinci su rucno probrani idioti od strane te politike sa uputama i dozvolom da rade prljav posao sto vise i bolje.
I zato su upravo kreatori mrznje, kreatori zlocinaca, ideolozi svega toga upravo krupne ribe koje SIPA treba vise da hapsi. Vise je kriv onaj ko je pustio psa sa lanca nego sam pas.
SIPA da hapsi dnevno na desetke obicnih ratnih zlocinaca, nebi ih sve uspjela pohapsiti niti ima kapaciteta u zatvorima za to.
Tako da je najnovije hapsenje samo mali procenat i slab ucinak poslije ovog cirkusa.
Ja tvrdim i dalje da su nas opet preveslali.
Tvrdim da je Mektic odan RS interesima ma koliko glumio u medijima.
Mektic neka je odan interesime Izraela dok god radi posao kako treba, ja mu ne mogu vidjeti u dusu.
-
hAZNADAR
#1355 Re: JEL POCELO?
Oni vise od vije decenije imaju jasnu politiku i ciljeve. Samo su nacini drugaciji ali sve isti cilj, znaju sta hoce. I vlast i opozicija uvijek u nekim stvarima saglasni. Bilo da politicari to kreiraju, ili Beograd, ili intelektualna tijela ili savjetnici politicara - kurs je isti.155_mm wrote:mozda si u pravu amozda i nisi. situacija postaje poprilicno konfuzna u republjik da je tesko reci ko kakvu igra. jedno je sigurno, boli ih ona stvar i za drzavu i za vlastitu raju.hAZNADAR wrote:Par sitnih riba uhapseno da se kao pokaze da SIPA i dalje radi.
Uz dozvolu naravno.
Srbi dakle ispali kooperativni i rjesili problem, haman spasili drzavu.
Nije bitno ko je uzrokovao problem.
Za razliku od nas gdje se sukobljava i gradjansko i nacionalno, multietnicki i etnicki, ovo ili ono ime naroda, a opozicija i vlast vrlo rado zarad fotelja i stupica jedni drugima ustupaju RS mnogo toga.
Dodik davno rekao da ce ici sistemom kamen po kamen, zrno po zrno, malo po malo.
Nekada se pravila drama oko njegovih referenduma - danas vise ne.
Prije ili poslije ce napraviti neki beznacajan referendum, pa polako nas i na to navikavati.
Sada pocinje navikavanja da SIPA mora da se najavljuje i tu i tamo ulovi nesto sitno.
RS se sve vise tumaci u rangu drzave jer se sve vise ovo tumaci RS vs BiH.
Srbi generisali problem, Srbi se lafo sukobili, pa Srbi poslije rjesavaju problem i postaju kooparativni,... a mi ko tuke gledamo u to bez ikakvog uticaja i samo nagadjamo. I jos hvalimo clana SDSa Mektica da suzbija separatizam - o zemljo otvori se.
Znaju oni jako dobro sta rade za razliku od nas. Ne boje se ni reakcija svijeta, OHR jer su toliko puta ukoreni a nikada zestoko kaznjeni - ma hebo ukore. Svaki put kada su zatalasali, isto tako su i stvar rijesili i nastavili po starom.
Meni ovo jarane nije konfuzno.
-
hAZNADAR
#1356 Re: JEL POCELO?
Ja mogu. On je clan SDS. Otpor prema Dodiku mi nije toliko velik i slijep pa da imam povjerenja i u SDS ako mu stoji na putu. Ma da Dodik objavi rat i samom Vragu - nebi mi Vrag bio drag.Mlohavi wrote:
Mektic neka je odan interesime Izraela dok god radi posao kako treba, ja mu ne mogu vidjeti u dusu.
Mogao je Mektic biti clan bilo koje stranke. Ali biti u SDS danas, poslije svega sta znamo o SDS, ne samo proslosti vec i aktuelnog statuta i platforme gdje uopce i ne kriju namjere - govori sasvim dovoljno o kako kazes dusi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1357 Re: JEL POCELO?
Onda ni Sarovic ne valja.hAZNADAR wrote:Ja mogu. On je clan SDS. Otpor prema Dodiku mi nije toliko velik i slijep pa da imam povjerenja i u SDS ako mu stoji na putu. Ma da Dodik objavi rat i samom Vragu - nebi mi Vrag bio drag.Mlohavi wrote:
Mogao je Mektic biti clan bilo koje stranke. Ali biti u SDS danas, poslije svega sta znamo o SDS, ne samo proslosti vec i aktuelnog statuta i platforme gdje uopce i ne kriju namjere - govori sasvim dovoljno o kako kazes dusi.
- red evil
#1358 Re: JEL POCELO?
hAZNADAR wrote:Oni vise od vije decenije imaju jasnu politiku i ciljeve. Samo su nacini drugaciji ali sve isti cilj, znaju sta hoce. I vlast i opozicija uvijek u nekim stvarima saglasni. Bilo da politicari to kreiraju, ili Beograd, ili intelektualna tijela ili savjetnici politicara - kurs je isti.
Za razliku od nas gdje se sukobljava i gradjansko i nacionalno, multietnicki i etnicki, ovo ili ono ime naroda, a opozicija i vlast vrlo rado zarad fotelja i stupica jedni drugima ustupaju RS mnogo toga.
Dodik davno rekao da ce ici sistemom kamen po kamen, zrno po zrno, malo po malo.
Prije ili poslije ce napraviti neki beznacajan referendum, pa polako nas i na to navikavati.
Sada pocinje navikavanja da SIPA mora da se najavljuje i tu i tamo ulovi nesto sitno.
Srbi generisali problem, Srbi se lafo sukobili, pa Srbi poslije rjesavaju problem i postaju kooparativni,... a mi ko tuke gledamo u to bez ikakvog uticaja i samo nagadjamo. I jos hvalimo clana SDSa Mektica da suzbija separatizam - o zemljo otvori se.![]()
Znaju oni jako dobro sta rade za razliku od nas. Ne boje se ni reakcija svijeta, OHR jer su toliko puta ukoreni a nikada zestoko kaznjeni - ma hebo ukore. Svaki put kada su zatalasali, isto tako su i stvar rijesili i nastavili po starom.
Meni ovo jarane nije konfuzno.
Ovo je bio dogovor Dodika i Mektića, kakvo suprostavljanje Mektića Dodiku. Kao neće štiti kriminalce, neće ali fino će ukinuti neke ovlasti SIPI i reći će "mi hoćemo ali SIPA nema ovlast da to uradi". Štite oni jedan drugog, lafo neka svađa. Meni ovo sve vuče na ispitivanje pulsa, da vidi kakva će reagcija biti ako bi to za prave uradio. Eksperiment mu je odlično prošao, nikakve reakcije, par malo oštrijih izjava, šutimo i trpimo i uzdamo se u MZ a oni naravno neće prstom mrdnuti da nešto urade.
-
archi_a
#1359 Re: JEL POCELO?
Ko će bolan ukinuti ovlasti ?
Dajte, nemojmo biti smješni. To što niko nije reagovao u istom trenutku, ne znači da ne postoje ljudi u državi koji ne rade na ovom slučaju. Da li vi stvarno mislite da je slučajno onaj šupčić iz pi si policije već ujutro promijenio priču i počeo da ispravlja samog sebe?
Najveći problem ovdje je taj što bi neki da i reakcija na neku pojavu bude brza kao što je brzo pisanje komentara na forumu i klik send.
Dajte, nemojmo biti smješni. To što niko nije reagovao u istom trenutku, ne znači da ne postoje ljudi u državi koji ne rade na ovom slučaju. Da li vi stvarno mislite da je slučajno onaj šupčić iz pi si policije već ujutro promijenio priču i počeo da ispravlja samog sebe?
Najveći problem ovdje je taj što bi neki da i reakcija na neku pojavu bude brza kao što je brzo pisanje komentara na forumu i klik send.
-
Lug
#1360 Re: JEL POCELO?
sve se radi po uputama RF.. bez RF ne postoji RS.. po mitinzima se nosaju Putinove slike.red evil wrote:hAZNADAR wrote:Oni vise od vije decenije imaju jasnu politiku i ciljeve. Samo su nacini drugaciji ali sve isti cilj, znaju sta hoce. I vlast i opozicija uvijek u nekim stvarima saglasni. Bilo da politicari to kreiraju, ili Beograd, ili intelektualna tijela ili savjetnici politicara - kurs je isti.
Srbi generisali problem, Srbi se lafo sukobili, pa Srbi poslije rjesavaju problem i postaju kooparativni,... a mi ko tuke gledamo u to bez ikakvog uticaja i samo nagadjamo. I jos hvalimo clana SDSa Mektica da suzbija separatizam - o zemljo otvori se.![]()
Meni ovo jarane nije konfuzno.![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo je bio dogovor Dodika i Mektića, kakvo suprostavljanje Mektića Dodiku. Kao neće štiti kriminalce, neće ali fino će ukinuti neke ovlasti SIPI i reći će "mi hoćemo ali SIPA nema ovlast da to uradi". Štite oni jedan drugog, lafo neka svađa. Meni ovo sve vuče na ispitivanje pulsa, da vidi kakva će reagcija biti ako bi to za prave uradio. Eksperiment mu je odlično prošao, nikakve reakcije, par malo oštrijih izjava, šutimo i trpimo i uzdamo se u MZ a oni naravno neće prstom mrdnuti da nešto urade.
-
prog321
#1361 Re: JEL POCELO?
A koje su druge opcije pro BiH snaga nego da kmece medjunarodnoj zajednici ?
Pc sutra da proglasi nezavisnost, volio bih cuti opcije ?
Evo, ja cekam onu opciju dislike na Facebooku, pa cim objave referendum da kliknem par puta.
Evo, ja cekam onu opciju dislike na Facebooku, pa cim objave referendum da kliknem par puta.
-
dudlov
#1362 Re: JEL POCELO?
prog321 wrote:A koje su druge opcije pro BiH snaga nego da kmece medjunarodnoj zajednici ?
-
hAZNADAR
#1363 Re: JEL POCELO?
Mozda tebi. Meni ne jer ga posmatram na osnovu cijele biografije a ne aktuelnog posla._BataZiv_0809 wrote:
Onda ni Sarovic ne valja.
Vezano za aktuelnu fotelju - to mi bas nije neki dokaz njegovog domoljublja i odanosti BiH. Kao prvo plata dobra, a kao drugo - svakako je dio sistema u drzavi gdje je njegov narod privilegovan i povlasten.
Clan SDS od pocetka, takoreci jedan od osnivaca.
Znao za sve zlocine i namjere.
Potpresjednik i predsjednik RS u vrijeme kada su se masovne grobnice premjestale.
Otvorena podrska Karadzicu u bijegu.
Pronevjere oko banke.
Smijenjen u aferi Orao gdje je u oprostajnom govoru dao otvorenu podrsku Karadzicu i nazvao ga simbolom slobode.
Sutra da nedajboze pukne ponovo, - sta mislis da li bi ostao na ovom poslu?
Taj covjek radi za RS, odan je samo RS i pomaze BiH samo dokle je okvir za privilegovan polozaj RS. Vjerujem mu jos manje nego Meketicu.
-
hAZNADAR
#1364 Re: JEL POCELO?
Bice jos ovakvih eksperimenata. Zrno po zrno.red evil wrote:
Sad smo reagovali glasno, jos par puta i bice sporedna vijest.
Isto kao njegovi referendumi. Koje je SDS uvijek bez rezerve podrzao.
Pojedini Bosnjaci su fakat ili kratkog pamcenja ili ocajni kada svakakvu mraku proglasavaju podobnom. Sad valjaju hardcore SDSovci zato sto kao rade svoj posao.
radio ga je i Mesic u YU.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1365 Re: JEL POCELO?
Ali to i dalje ne mijenja cinjenicu da je najbolji ministar uz Mektica. Pune institucije Bosnjaka za koje a priori smatramo da su patriote, jelte, pa se jedino bave uhljebljavanjem. Ne svi naravno.hAZNADAR wrote:Mozda tebi. Meni ne jer ga posmatram na osnovu cijele biografije a ne aktuelnog posla._BataZiv_0809 wrote:
Onda ni Sarovic ne valja.
Vezano za aktuelnu fotelju - to mi bas nije neki dokaz njegovog domoljublja i odanosti BiH. Kao prvo plata dobra, a kao drugo - svakako je dio sistema u drzavi gdje je njegov narod privilegovan i povlasten.
Clan SDS od pocetka, takoreci jedan od osnivaca.
Znao za sve zlocine i namjere.
Potpresjednik i predsjednik RS u vrijeme kada su se masovne grobnice premjestale.
Otvorena podrska Karadzicu u bijegu.
Pronevjere oko banke.
Smijenjen u aferi Orao gdje je u oprostajnom govoru dao otvorenu podrsku Karadzicu i nazvao ga simbolom slobode.
Sutra da nedajboze pukne ponovo, - sta mislis da li bi ostao na ovom poslu?
Taj covjek radi za RS, odan je samo RS i pomaze BiH samo dokle je okvir za privilegovan polozaj RS. Vjerujem mu jos manje nego Meketicu.
- Better Man
#1366 Re: JEL POCELO?
Kakav god da je Šarović, kao ministar više je uradio za BiH, nego svi bošnjački, pa i hrvatski ministri za sve ove godine.
-
hAZNADAR
#1367 Re: JEL POCELO?
Govorite o njemu i sta je sve uradio kao da je maltene spasio zemlju.Better Man wrote:Kakav god da je Šarović, kao ministar više je uradio za BiH, nego svi bošnjački, pa i hrvatski ministri za sve ove godine.
Ocigledno je mecka igra u Sarajevu.
Samo zato sto je Saarovic - sve mu je ekstra zato sto je u interesu BiH.
- Better Man
#1368 Re: JEL POCELO?
Rezultati njegovog rada se jasno vide, za razliku od bošnjačkih i hrvatskih ubleha.hAZNADAR wrote:Govorite o njemu i sta je sve uradio kao da je maltene spasio zemlju.Better Man wrote:Kakav god da je Šarović, kao ministar više je uradio za BiH, nego svi bošnjački, pa i hrvatski ministri za sve ove godine.
-
Fudo387
#1369 Re: JEL POCELO?
Kakvi rezultati?Better Man wrote:Rezultati njegovog rada se jasno vide, za razliku od bošnjačkih i hrvatskih ubleha.hAZNADAR wrote:Govorite o njemu i sta je sve uradio kao da je maltene spasio zemlju.Better Man wrote:Kakav god da je Šarović, kao ministar više je uradio za BiH, nego svi bošnjački, pa i hrvatski ministri za sve ove godine.
-
155_mm
#1370 Re: JEL POCELO?
nije mi jasno od kud sad ta prica da neko vjeruje SDS-u ili da se uzda u isti. prednost SDS-a sa stanovista bosnjaka sto su u poziciji da se bore za vlast i tu im treba pomoc. i ova njihova kooperativnost je ista ona miloradova kad je trebao da dodje na vlast. isti kurac to bosnji dodje.
- Danguba
#1371 Re: JEL POCELO?
Svasta napisa ali ne rece sta bi to Bosnjo trebao uraditi na ovo guranje prsta u oko?hAZNADAR wrote: Bice jos ovakvih eksperimenata. Zrno po zrno.
Pojedini Bosnjaci su fakat ili kratkog pamcenja ili ocajni kada svakakvu mraku proglasavaju podobnom. Sad valjaju hardcore SDSovci zato sto kao rade svoj posao.
-
155_mm
#1372 Re: JEL POCELO?
neki pominju hapsenje milorada.
niste ni svjesni koji bi to haos bio u republjik. pa haos ima da bude ako dodje do preuzimanja entitetske vlasti a kaamo li ne bi prilikom hapsenja vodje. pa zar ne vidite ovdje na forumu koju podrsku ima od svog stada. nisam jos naisao na nekog ko podrzava SDS. onda mozete misliti kao razmisljaju oni sto su u zivotu culi samo vesti RTRS-digital.

niste ni svjesni koji bi to haos bio u republjik. pa haos ima da bude ako dodje do preuzimanja entitetske vlasti a kaamo li ne bi prilikom hapsenja vodje. pa zar ne vidite ovdje na forumu koju podrsku ima od svog stada. nisam jos naisao na nekog ko podrzava SDS. onda mozete misliti kao razmisljaju oni sto su u zivotu culi samo vesti RTRS-digital.
-
hAZNADAR
#1373 Re: JEL POCELO?
Otpor prema Mili, nepopularnost Mile i zelja da padne je toliko velika da je postala slijepa.155_mm wrote:nije mi jasno od kud sad ta prica da neko vjeruje SDS-u ili da se uzda u isti. prednost SDS-a sa stanovista bosnjaka sto su u poziciji da se bore za vlast i tu im treba pomoc. i ova njihova kooperativnost je ista ona miloradova kad je trebao da dodje na vlast. isti kurac to bosnji dodje.
Izgleda da je Mile postao opstenarodna opsesija i neko koga volimo da mrzimo.
Haman bi i Karadzic postao popularan da je politicki aktivan i stoji na putu Mili.
Tako ja samo tumacim ovu popularnost i hvalu SDS top kadrova.
-
Fudo387
#1374 Re: JEL POCELO?
Posto je ovo bilo direktno krsenje dejtonskog mirovnog sporazuma, Zvizdic je trebao sazvati parlament i zatraziti uvodjenje vanrednih mjera.Danguba wrote:Svasta napisa ali ne rece sta bi to Bosnjo trebao uraditi na ovo guranje prsta u oko?hAZNADAR wrote: Bice jos ovakvih eksperimenata. Zrno po zrno.
Suspenduje se dejtonski sporazum, vraca na snagu Ustav RBiH i...e jbg, ne znam sta dalje.
Mozda bi se OHR probudio.
-
hAZNADAR
#1375 Re: JEL POCELO?
Fudo387 wrote:Posto je ovo bilo direktno krsenje dejtonskog mirovnog sporazuma, Zvizdic je trebao sazvati parlament i zatraziti uvodjenje vanrednih mjera.Danguba wrote:Svasta napisa ali ne rece sta bi to Bosnjo trebao uraditi na ovo guranje prsta u oko?hAZNADAR wrote: Bice jos ovakvih eksperimenata. Zrno po zrno.
Suspenduje se dejtonski sporazum, vraca na snagu Ustav RBiH i...e jbg, ne znam sta dalje.![]()
Mozda bi se OHR probudio.