JEL POCELO?

Post Reply
tandmand

#1026 Re: JEL POCELO?

Post by tandmand »

hAZNADAR wrote: A da, ponavljam - Srbi su dosta politicki zreliji od nas. I slozniji sto je u ovoj prici najbitnije. Barem znaju sta hoce i imaju jedinstven stav oko toga bez obzira koje politike bili.

Za razliku od nas gdje se ne mozemo saglasiti ni oko imena Bosnjak vs Bosanac, multietnicnost vs nacionalizam, zajednicka drzava vs nacionalna drzava Bosnjaka,....
Nacionalna država Bošnjacima treba biti cilj a zajedničku državu da nazivaju kompromisom.
Ako neko unaprijed zastupa kompromis, u odnosu na drugu stranu je u pregovaračkom i političkom smislu već donji. To je ono bošnjačko "mi hoćemo skupa" a suprotna strana "ma mi nećemo nikako sa vama, nemate nam šta ponuditi" ...
Yug

#1027 Re: JEL POCELO?

Post by Yug »

Bosnjak333 wrote:Dobar je rusvaj Bake napravio. Prvo je posvadjao Srbe tako sto je SDS uveo u vlast, a ignorisao SNSD. Zatim ih je ujedinio apelacijom o ustavnosti dana genocidne tvorevine pa opet posvadjao davanjem SIPA-e SDS-u kako bi srusila Dodicka.

Mada sam ja mislio da ce prvo teziti eliminaciji Hrvata s obzirom da su oni malobrojniji narod i da su odavno zreli za nacionalne manjine, ali je ipak udario na jaceg protivnika tj. na genocidni cetnitet. Jedino cega se bojim je da ce glavatom ustasi dati treci entitet u zamjenu za rusenja Dodicka i genocidne pa bi onda fakticki bili na istom.
Jel moze gluplje od ovog :lol: ,poslije ovog nema dalje.Ovde bi razni psiholozi i sociolozi mogli napraviti naucni rad.
Mohamad Sissoko

#1028 Re: JEL POCELO?

Post by Mohamad Sissoko »

beniciodeltoro wrote: bošnjački narod što na svaku trunku opasnosti tjeraju šegu "Je li počelo? Kad ćemo ratovati? Dokle smo došli? Jel se to ovima u Minhenu opet ratuje?"
Kao da je rat bio prije 600 godina pa da to znamo samo iz knjiga, kao da se ne sjećamo sličnih priloga u Dnevniku, sličnog laprdanja jednog drugog Dodika devedesetih, slične sigurnosti
Vecina tih sto takve stvari pisu nisu Bosnjaci. :wink:
zavrzlama

#1029 Re: JEL POCELO?

Post by zavrzlama »

hAZNADAR wrote:
A da, ponavljam - Srbi su dosta politicki zreliji od nas. I slozniji sto je u ovoj prici najbitnije. Barem znaju sta hoce i imaju jedinstven stav oko toga bez obzira koje politike bili.

Za razliku od nas gdje se ne mozemo saglasiti ni oko imena Bosnjak vs Bosanac, multietnicnost vs nacionalizam, zajednicka drzava vs nacionalna drzava Bosnjaka,....
Jake im politicke zrelosti,praviti srpsku drzavu u hrvatskoj gdje su cinili 10% stanovnistva i to u katolickoj drzavi...jake im politicke zrelosti gdje su do 92-e u BIH vec imali muslimane toliko asimilirane i izgubljne da im uopste nije trebao rat da imaju svu BIH za sebe a kasnije u velikoj srbiji...jake im politicke zrelosti,da su srce srbije Kosovo izgubili ....jake im danas politicke zrelosti u BIH,gdje od gotova prave veresiju,a demografski padaju brzinom svjetlosti...gora je srpska politicka zrelost po njih same nego bosnjacka politicka naivnost.
arzuhal

#1030 Re: JEL POCELO?

Post by arzuhal »

Bosnjak333 wrote:Dobar je rusvaj Bake napravio. Prvo je posvadjao Srbe tako sto je SDS uveo u vlast, a ignorisao SNSD. Zatim ih je ujedinio apelacijom o ustavnosti dana genocidne tvorevine pa opet posvadjao davanjem SIPA-e SDS-u kako bi srusila Dodicka.

Mada sam ja mislio da ce prvo teziti eliminaciji Hrvata s obzirom da su oni malobrojniji narod i da su odavno zreli za nacionalne manjine, ali je ipak udario na jaceg protivnika tj. na genocidni cetnitet. Jedino cega se bojim je da ce glavatom ustasi dati treci entitet u zamjenu za rusenja Dodicka i genocidne pa bi onda fakticki bili na istom.
Brdo-Brijuni, Bajden ga zovnuo ustranu da u 4 oke nešto promuhabeti s Bakirom. Sad je sasvim izvjesno koje mu je instrukcije dao u smislu Bošnjaci - Hrvati, podrška USA i EU, hablica-dablica...MERHABA ASKER!!! :twisted:

:mrgreen:
vivaldi

#1031 Re: JEL POCELO?

Post by vivaldi »

zavrzlama wrote:
njima su svima isti ciljevi, razlika je samo u suptilnosti metodologije, ali to ne znaci da se nece bjesomucno boriti za kontrolu novcanih tokova jer je srbovanje odlicno placen posao
Samo sto se srbovanje danas placa srpskim parama ,a ne od zaliha ratne otimacine nesrba skojom se doskora finansiralo srbovanje..

cilj sds-a i dodika je isti,samo sto sds u igri ima i opciju"B,dok dodik gura samo jednu opciju..
opljackano je davno potroseno, svak svoje krade vec 20 godina
Bosnjak333

#1032 Re: JEL POCELO?

Post by Bosnjak333 »

arzuhal wrote:

Brdo-Brijuni, Bajden ga zovnuo ustranu da u 4 oke nešto promuhabeti s Bakirom. Sad je sasvim izvjesno koje mu je instrukcije dao u smislu Bošnjaci - Hrvati, podrška USA i EU, hablica-dablica...MERHABA ASKER!!! :twisted:

Otkud znas da su promuhabetili mozda se desilo nesto vise od toga pa su postali tako bliski. :-D
zavrzlama

#1033 Re: JEL POCELO?

Post by zavrzlama »

vivaldi wrote:
zavrzlama wrote:
njima su svima isti ciljevi, razlika je samo u suptilnosti metodologije, ali to ne znaci da se nece bjesomucno boriti za kontrolu novcanih tokova jer je srbovanje odlicno placen posao
Samo sto se srbovanje danas placa srpskim parama ,a ne od zaliha ratne otimacine nesrba skojom se doskora finansiralo srbovanje..

cilj sds-a i dodika je isti,samo sto sds u igri ima i opciju"B,dok dodik gura samo jednu opciju..
opljackano je davno potroseno, svak svoje krade vec 20 godina
Nije isto krasti od sopstvenog naroda da finansiras nemogucu i necasnu ideju i krasti od naroda samo za sebe....dodik nije kriminalac i lopov....dodik je ovlasceni i legitimni lider od vecine srpskog naroda da srusi BIH...da bi rusio BIH ,potreban je ogroman novac za lobiranje,utjerivanje straha politickim neistomisljenicima...njemu opozicija jedino zamjera da previse trosi,a ne daje rezultate....da se kojim slucajem srbija imalo pomirila sa opstankom BIH,dodik bi davno bio smijenjen i postao proslost...
arzuhal

#1034 Re: JEL POCELO?

Post by arzuhal »

Bosnjak333 wrote:
arzuhal wrote:

Otkud znas da su promuhabetili mozda se desilo nesto vise od toga pa su postali tako bliski. :-D
A evo čitam i kako Zvizdić veli kako će vrlo brzo dogovoriti načelo tradicinalne trgovine s Hrvatskom da bi se predala aplikacija EU. Činjenica je da SDA želi da popravi odnose sa Hrvatima, nako generalno, ma k'o šta rekao šta jest a šta nije ''popravljanje"...Preko hrvatskih zastupnika u EU parlamentu i Bakirove priče o mega kantonima, rješavanja ''hrvatskog pitanja" do evo priče u vezi postizanja dogovora oko načela tradicionalne trgovine s Hrvatskom, stvari zbog kojeg nas je Hrvatska blokirala na trenutak.

Dakle ne znam da li time Bakir ide na trajnije popravljanje odnosa u BiH, odnosno popuštanju konopca i u FBiH i u BiH, al' čini se da ide za tim...S druge strane Bakir računa na Savez za promjene i ide da ruši Dodika. Vučić zbog Srbije šuti i pušta da se ''tri naroda dogovore''.

Onda slijede presude Karadžiću i Mladiću, tamam za vrijeme presjedavanja NSRS-om Sonje Karadžić, simbolično.

Bakir ide na ustupke HDZ-u BiH po pitanju teritorijalne prekompozicije FBiH u zamjenu za jačanje državnog nivou, osnivanju ministarstva poljoprivrede i ministarstva obrazovanja, kulture i sporta na nivou BiH, te osnivanjem Vrhovnog suda kroz strukturalni dijalog. SDS-u će biti dobro skidanje hipoteke zločinačke stranke, itd. RS ostaje, ali ne kao država u državi...

Bosnjak333

#1035 Re: JEL POCELO?

Post by Bosnjak333 »

Ako ne ukine entitete i ne dogovori promjenu ustava uzaludno mu je sve jer ce se natezanje izmedju etnickih lidera u buducnosti nastaviti.
radostan dan

#1036 Re: JEL POCELO?

Post by radostan dan »

Yug wrote:

Jel moze gluplje od ovog :lol: ,poslije ovog nema dalje.Ovde bi razni psiholozi i sociolozi mogli napraviti naucni rad.

najgori polaznik zavrzlaminog skraćenog kursa, definitivno...
daddy-kool

#1037 Re: JEL POCELO?

Post by daddy-kool »

hAZNADAR wrote:
Da, pade RSK zato sto je Beograd dao zeleno za to, i Evropa aminovala jer je to tada bilo bezbolnije izvesti. Seljenje milion Srba iz BiH u Srbiju i dalje nije moguce izvesti.

A da, ponavljam - Srbi su dosta politicki zreliji od nas. I slozniji sto je u ovoj prici najbitnije. Barem znaju sta hoce i imaju jedinstven stav oko toga bez obzira koje politike bili.

Oni su svoju naciju davno stvorili i definisali, mi to tek sada radimo.

Oni se vise uzdaju u sebe negoli u stranu pomoc. I znaju da u politici nema morala i postenja,.. cime se mi tjesimo.
Kod nas vec danas imas dobar dio Bosnjaka koji bi halalio pola zemlje zarad luksuza, oni nece odustati od RS nikada. Njihovi politicari nece nikada puzati pred nasima zarad fotelje kao sto je obrnuto slucaj. Itd.

A ovo sad sto rade je samo zato sto znaju da mogu,..i da na to nemamo nikakav odgovor.
Nije to baš tako.

Kolega @zavrzlama ti je naveo neke primjere (ne)zrelosti srpske politike u zadnjih 30-tak godina. Zar je to njima neka radost što im je politika bila slična onoj u nacističkoj njemačkoj, sve sa idejama, ciljevima, mitovima, ali ipak nepotpunom propašću u BiH?

Pa opet, zar nije težnja ka multietničnosti i ovorenost za suživot sa drugim i drugačijim naša najveća snaga?

I najzad, Srbi se najviše i uzdaju u tuđu pomoć, prije svega Srbije, a onda i Rusije, jer i Srbija nije dovoljna, zar ne? Zašto misliš da Bošnjaci nemaju spreman odgovor i zašto misliš da ne bi bilo rata u slučaju pokušaja otcjepljenja? Naravno da bi bilo. Treba takođe prihvatiti da ne bi bio cilj protjerivanje, mučenje ili zlostavljanje civilnog stanovništva, nego uspostavljanje ustavnog poretka na teritoriji cijele države i hapšenje organizatora i pomagača tog hipotetskog protivustavnog djelovanja. Što se tiče bošnjačkog/bosanskog self-image problema - koliko se susjedi i komšije kurče tako naši ljudi imaju potrebu da se nešto samoderogiraju. Za tim zaista nema potrebe, u svakom kvalitativnom kriteriju smo tu negdje.
shandrprcSA

#1038 Re: JEL POCELO?

Post by shandrprcSA »

JEL ZAVRŠILO?
Tomahawk11
Globalni moderator

#1039 Re: JEL POCELO?

Post by Tomahawk11 »

Hajd zavrsavajte, da idem spavati.... :D :zzzz:
spreca

#1040 Re: JEL POCELO?

Post by spreca »

Gledam Dodiga kod seada u CD-u i nemogu da povjerujem......sve mi se cini da mu je neko sihire bacio......ma cudo nekako umiljat i kulturan...ni jednom nije bilo jebise ili ajd ne seri....sta mu uradise
radostan dan

#1041 Re: JEL POCELO?

Post by radostan dan »

nije ga -žacnuo- kako treba... :mrgreen:
spreca

#1042 Re: JEL POCELO?

Post by spreca »

radostan dan wrote:nije ga -žacnuo- kako treba... :mrgreen:
ma zaco ga je .....ali i Senad je sad malo prefriganiji :mrgreen:
155_mm

#1043 Re: JEL POCELO?

Post by 155_mm »

Yug wrote:

a kad bi ti tvoji psiholozi stigli do ovih sto pozivaju bosnjake da im protjeraju i pobiju narod po banjaluci i bijeljini tek bi se cesali po glavi. ma sta po glavi po jajima BRE. kad bi tu psihozu obradili u nekom naucnom radu mislim da im ne gine nobelova nagrada za medicinu, za mir, za fiziku i za knjizevnost.
Yug

#1044 Re: JEL POCELO?

Post by Yug »

spreca wrote:
Docepo se Senci robe "prva ruka" :-D ,sta mu je ono Radosni sa facom,ko da mu je neko upalio farove od kamiona u facu :-D
radostan dan

#1045 Re: JEL POCELO?

Post by radostan dan »

spreca wrote:
je li to repriza od prošle-pretprošle nedelje, ili nešto novo?
radostan dan

#1046 Re: JEL POCELO?

Post by radostan dan »

Yug wrote:
spreca wrote:
Docepo se Senci robe "prva ruka" :-D ,sta mu je ono Radosni sa facom,ko da mu je neko upalio farove od kamiona u facu :-D
gledao sam prije sedmicu ili cener dana, uždio se senad da poentira, oštro, ništa persiranje, ovo-ono, provokacije...iskulira ga dodik...na kraju ga senad pita - može li vazda Vako?
kaže dokik - nije do mene, i uvali mu u devedesetoj...
ukoliko to nije repriza, već novo gostovanje u kratko vrijeme, to mi opasno smrdi na izdaju i prelazak milorada u savez za promjene.
ako je to tako, šta je činiti nego spremiti novog agenta sanu-a.
radojičiću, na tebe je red...
General War

#1047 Re: JEL POCELO?

Post by General War »

spreca wrote:
Jel mu jos stav...onako...drzavnicki :D ?
arzuhal

#1048 Re: JEL POCELO?

Post by arzuhal »

radojičić je nešto tvitn'o, garant...pa ako neko bude znao, nek javne...
Danguba

#1049 Re: JEL POCELO?

Post by Danguba »

tandmand wrote:[
Nacionalna država Bošnjacima treba biti cilj a zajedničku državu da nazivaju kompromisom.
Ako neko unaprijed zastupa kompromis, u odnosu na drugu stranu je u pregovaračkom i političkom smislu već donji. To je ono bošnjačko "mi hoćemo skupa" a suprotna strana "ma mi nećemo nikako sa vama, nemate nam šta ponuditi" ...
cuj nemaju sta ponuditi... :-)
hoces gorivo i kesu za puta, hoces autobusku kartu, hoces pjesice...ima tu opcija jajane. :D
Yug

#1050 Re: JEL POCELO?

Post by Yug »

@Radosni,Usutio se Igor nesto ,dobro si.Samo ne znam gdje iskopase ovog Mektica,poznatijeg kao "dotaketi" :lol:
Post Reply