Je li Zlajche malo zbunjen

blah blah

#1 Je li Zlajche malo zbunjen

Post by blah blah »

... ili nastavlja loviti u mutnom?

Naime jucer na Hayatovom dnevniku "oko 7", opet predstavi "vrlo ozbiljnu analizu SDP-a", napa SDA/SBih tj "vlast", izlozi sustinski ono sto i oni rekose (izmedju ostalog, jer su oni ipak bili puno detaljniji), pa ih opet napa sto ga ne primise u vlast :? :roll: valjda pakovanje nije dovoljno crveno, sta li...

Naravno, nije zaboravio da isponove izmisli toplu vodu pa ni da doda da se ovi na vlasti moraju dogovarati, ili trebaju doci novi (valjda je on taj svemoguci, a pokusava surfati na Lajcakovim ultimatumima i izboriti prijevremene izbore na kojim bi garant jos vise popusio).

DakleM:
- Covjek malo prenosi, i/ili
- Puca strogo na vlast, onako jadno kao i do sada, jer "cilj opravdava sredstvo".
- Nekog folira iz nepoznatih razloga koje ce nam vec neki SDP-ovac obrazloziti

Opali i po Dodiku, a do jucer mu je virio iz analnih otvora.

Sta je u stvari u pitanju? Dokle ovi supljaci?

Jedino sto je interesantno rekao je da nece biti ni podjele, ni prekrajanja na silu, bez dogovora. Samo, ko ce mu vjerovati...
jefferson

Post by jefferson »

Sreca nasa pa zlajche nije na vlasti! Koliko smo mi sretni ljudi sto imamo Dodika i Silajdzica. Sta mislite da je zlaja na vlasti? Pa propali bi za dva mjeseca, ko zna gdje bi nam drzava otisla. ovako sreci i rahatluku nema kraja!
blah blah

Post by blah blah »

Stvarno, vrlo je realno da Zlajche dodje na vlast, bez Dodika i Silajdzica :roll:

Da ih nema, on bi ih izmislio.
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

blah blah wrote:Puca strogo na vlast, onako jadno kao i do sada

Ovo najbolje mozemo vidjeti na primjeru SBiH koja saradjuje sa punim asortimanom antibos(nj)anskih politicara: od radikala (ustavne promjene) pa do SDS-a i SNSD-a i ne silazi sa vlasti kako su nastali :)

Ah, da, ja sam se zbunio.... :oops: kada SBiH koalira sa SNSD-om, pusti ih u federalni parlament etc. to je nuzno zlo kako bi drzava funkcionisala... :oops: :oops: :oops:
blah blah

Post by blah blah »

Prpa.ba wrote:
blah blah wrote:Puca strogo na vlast, onako jadno kao i do sada

Ovo najbolje mozemo vidjeti na primjeru SBiH koja saradjuje sa punim asortimanom antibos(nj)anskih politicara: od radikala (ustavne promjene) pa do SDS-a i SNSD-a i ne silazi sa vlasti kako su nastali :)

Ah, da, ja sam se zbunio.... :oops: kada SBiH koalira sa SNSD-om, pusti ih u federalni parlament etc. to je nuzno zlo kako bi drzava funkcionisala... :oops: :oops: :oops:
Za SBiH imas drugu temu (i to ne jednu). Dakle, slazemo se u principu, ista govn@?

I Zlajche se zamalo upuca kad Milencetu onako lijepo poliza sve otvore, a ovaj ipak ne ode s njim u koaliciju. Pa su mu sada SDA i SBiH krivi.

Najveca ste mi shega vi sto od govan@ SBiH lafo ne vidite svoja, a jos manje svoj tor, koji svakim danom postaje sve ograniceniji.
jefferson

Post by jefferson »

Ma ja mislim da je SDP i Zlaja odgovoran za sve u ovoj drzavi :lol:
Petrovic77

Post by Petrovic77 »

jefferson wrote:Sreca nasa pa zlajche nije na vlasti! Koliko smo mi sretni ljudi sto imamo Dodika i Silajdzica. Sta mislite da je zlaja na vlasti? Pa propali bi za dva mjeseca, ko zna gdje bi nam drzava otisla. ovako sreci i rahatluku nema kraja!
Indikativno je to da nisi naznacio ko bi to naslijedio Dodika kada bi Lagumdzija naslijedio Silajdzica. Lagumdzija je krivio Tihica jer je odustao od dogovora o formiranju vlasti kojeg su on, Tihic i Dodik sklopili u Doboju. Sta bi to bilo bolje da umjesto Silajdzica, sa Dodikom za stolom imas Lagumdziju ?

Ja licno ne vidim neku veliku razliku izmedju Silajdzica i Lagumdzije, nijansi ima, ali bar nose isti dres, dok je kod Dodika taj dres sasvim druge boje.
blah blah

Post by blah blah »

Hvala sudionicima u raspravi, vidjesmo i SDP argumente :D

Za ove navijace koji i ne kontaju bolje: "Treeeca ligaaaa" :lol: :D
branimir_s

Post by branimir_s »

U ovoj zemlji su svi politicari ista g..na. Na zalost. Svako gleda sebe i svoje...
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ni ja nešto ne gumo Zlaju :oops: :D ufuran i samoživ i pretenciozno bezobrazan..... :D :D
blah blah

Post by blah blah »

manijak1 wrote::oops: Ni ja nešto ne gumo Zlaju :oops: :D ufuran i samoživ i pretenciozno bezobrazan..... :D :D
nemoj tako, on je jedina sansa bih :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Možda SDP kao partija to i jeste ......ali bez njega - definitivno :oops: .
Ja bih volio biti čobanom .....makar jednom u godini .....da šta pošteno zaradim :oops:
etovidis

Post by etovidis »

jefferson wrote:Sreca nasa pa zlajche nije na vlasti! Koliko smo mi sretni ljudi sto imamo Dodika i Silajdzica. Sta mislite da je zlaja na vlasti? Pa propali bi za dva mjeseca, ko zna gdje bi nam drzava otisla. ovako sreci i rahatluku nema kraja!
Upravo tako! :)
Mozda je Lagumdziji prosao rok trajanja i mozda bi neko novi trebao doci na celo SDP-a, ali u poredjenju s ovom 'koalicijom', SDP i 'prijatelji' su san snova.
blah blah

Post by blah blah »

ne znam, ko bi to sada mogao doci na celo sdp-a kada je pola partije, neistomisljenika, vec izbacio?
nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

branimir_s wrote:U ovoj zemlji su svi politicari ista g..na. Na zalost. Svako gleda sebe i svoje...
Suti bolan, suti!

Optuzice te partijsko-stranacki fajteri da si iz suprotnog tabora i onda te nema.
Diraj im u oci, u voljene vodje i njihovu posteno stecenu imovinu ne diraj!

Gotov si! :D :lol:
jefferson

Post by jefferson »

Meni su likovi poput blah blaha, ili kako vec stvarno smijesni
SZBiH je na vlasti 17 godina, nikad nisu izasli iz vlasti pripadnici te stranke (dok su bili pod okriljem SDA) i fakat simptomaticno je da kada su oni osvojili vecinu zemlja je dozivjela naglu stagnaciju u svim vidovima.
SDP sa zlajom je bio na vlasti godinu i po, uz SZBiH koja je naravno, podjednako odgovorna za alzirsku grupu i slicna sranja, ali je pokazala da kada je sama nezna da postavi prioritete, tj. licni interes je prevladao naspram drzavnog. Vise i ptice na grani znaju da je to skupina najobicnijih kriminalaca, ali kakvim cobanima oni msatraju svoje biracko tijelo pokazuje cinjanica da su BiH vratili 10 i vise godina unazad svojom politikom, i da njihovo biracko tijelo to smatra napredkom.
pa gospodo situacija BiH je takva kakva jeste, RS postoji, ona je cinjenica, i treba polako napredovati a ne ici parolom ukidanja entiteta i izazvati cir kod svih normalnih gradjanja. Da je Silajdzic bio imalo taktican danas bi mozda pricali zajednickoj policiji, ali bolje je jedan korak naprijed nego 10 nazad.
Sta smo mi to imali zajenicko 1996, NISTA! Pa su polako gradjene zajednicke institucije. Dodik je mesar, i s njim treba takticki, a ako Silajdzic misli da ce Dodikovom retorikom moci njemu parirati grdno se vara, jer Dodik je bukva, a Haris doktor nauka, i to nije bas dobra kombinacija za pregovarackim stolom.
Da je Haris pristao na neke ustupke, danas bi imao MZ iza sebe, ovako konjina je doveo u pitanje i federaciju a da negovorim o budalastinama oko ukidanja RS-a.
Poredit Dodika sa Silajdzicem je glupost, ili Lagumdziju, ali jedno sto glasaci stranke za fotelje moraju shvatiti jeste da su za trenutno stanje krivi Dodik i Silajdzic! To sto ej Dodik seljak je druga prica, ali vise govori o Silajdzicu da je nespreman se uhvatiti u kostac sa dodikom.
E sad sustinsko pitanje, sta sa BiH tj. narodom?
Dokad misle oni da ce ljudi dole sjedit i cekat da se oni usaglase? Boli me kurac za jedinstvenu policiju, meni treba FUNKCIONALNA policija koja ce mi garantovati da mi neko nece auto ukrast ili baciti bombu dok sjedim u kaficu! Pun mi je kurac vise prica o RS i pravima bosnjaka, srba i hrvata. Gdje su moja prava u tom svemu? Sto ja nemam platu ko oni> Sto nemogu bez vize napolje? Umjesto da se pitate kako oni nediskutuju o tim problemima vi vagate ko je upravu. Ma glasajte opet za njih 2010 pa se za desetak godina zapitajte sto vam dijete nema dobru skolu, dobre knjige, dobru zdravstvenu zastitu. jebla vas i SZBiH,SDA i SDP. Koliki smo mi seljaci nismo htjeli glasati za lamiju Tanovic a ona jedina pricala o problemima obrazovanja, zato sto zena ZNA, zato sto ima morala i etike. nego za Silajdzica, poslo familiju vani, pa nama ovdje sere i kaki nam na glavu.
Zasluzili smo mi sve ovo, i kad budes blah blah imao tretman u svijetu kakav imaju bjelorusi zapitaj se sto je to.
Ah da, lamija je zena, sta ona zna, zenama nije mjesto u politici! :x
BigBalabuto

Post by BigBalabuto »

etovidis wrote:
Mozda je Lagumdziji prosao rok trajanja i mozda bi neko novi trebao doci na celo SDP-a, ali u poredjenju s ovom 'koalicijom', SDP i 'prijatelji' su san snova.
Nije da je prošao rok, vidi se i po ovoj raspravi, da je rok prošao niko ga nebi ni pomenuo.
Smeta, naravno da smeta Nebesilu Ramizu-Dodo, koji jednim okom gleda u panj koji cepa a drugim u Beograd. Smeta on i malom što voli KOKe-IN i radi tog se poteže Lagumđija.
Treba napraviti potpunu dekonstrukciju društva i onda će oni pod nikom Vlah Vlah odhnuti dušom.
blah blah

Post by blah blah »

jefferson wrote:Meni su likovi poput blah blaha, ili kako vec stvarno smijesni
SZBiH je na vlasti 17 godina, nikad nisu izasli iz vlasti pripadnici te stranke (dok su bili pod okriljem SDA) i fakat simptomaticno je da kada su oni osvojili vecinu zemlja je dozivjela naglu stagnaciju u svim vidovima.
SDP sa zlajom je bio na vlasti godinu i po, uz SZBiH koja je naravno, podjednako odgovorna za alzirsku grupu i slicna sranja, ali je pokazala da kada je sama nezna da postavi prioritete, tj. licni interes je prevladao naspram drzavnog. Vise i ptice na grani znaju da je to skupina najobicnijih kriminalaca, ali kakvim cobanima oni msatraju svoje biracko tijelo pokazuje cinjanica da su BiH vratili 10 i vise godina unazad svojom politikom, i da njihovo biracko tijelo to smatra napredkom.
pa gospodo situacija BiH je takva kakva jeste, RS postoji, ona je cinjenica, i treba polako napredovati a ne ici parolom ukidanja entiteta i izazvati cir kod svih normalnih gradjanja. Da je Silajdzic bio imalo taktican danas bi mozda pricali zajednickoj policiji, ali bolje je jedan korak naprijed nego 10 nazad.
Sta smo mi to imali zajenicko 1996, NISTA! Pa su polako gradjene zajednicke institucije. Dodik je mesar, i s njim treba takticki, a ako Silajdzic misli da ce Dodikovom retorikom moci njemu parirati grdno se vara, jer Dodik je bukva, a Haris doktor nauka, i to nije bas dobra kombinacija za pregovarackim stolom.
Da je Haris pristao na neke ustupke, danas bi imao MZ iza sebe, ovako konjina je doveo u pitanje i federaciju a da negovorim o budalastinama oko ukidanja RS-a.
Poredit Dodika sa Silajdzicem je glupost, ili Lagumdziju, ali jedno sto glasaci stranke za fotelje moraju shvatiti jeste da su za trenutno stanje krivi Dodik i Silajdzic! To sto ej Dodik seljak je druga prica, ali vise govori o Silajdzicu da je nespreman se uhvatiti u kostac sa dodikom.
Dokad misle oni da ce ljudi dole sjedit i cekat da se oni usaglase? Boli me kurac za jedinstvenu policiju, meni treba FUNKCIONALNA policija koja ce mi garantovati da mi neko nece auto ukrast ili baciti bombu dok sjedim u kaficu! Pun mi je kurac vise prica o RS i pravima bosnjaka, srba i hrvata. Gdje su moja prava u tom svemu? Sto ja nemam platu ko oni> Sto nemogu bez vize napolje? Umjesto da se pitate kako oni nediskutuju o tim problemima vi vagate ko je upravu. Ma glasajte opet za njih 2010 pa se za desetak godina zapitajte sto vam dijete nema dobru skolu, dobre knjige, dobru zdravstvenu zastitu. jebla vas i SZBiH,SDA i SDP. Koliki smo mi seljaci nismo htjeli glasati za lamiju Tanovic a ona jedina pricala o problemima obrazovanja, zato sto zena ZNA, zato sto ima morala i etike. nego za Silajdzica, poslo familiju vani, pa nama ovdje sere i kaki nam na glavu.
Zasluzili smo mi sve ovo, i kad budes blah blah imao tretman u svijetu kakav imaju bjelorusi zapitaj se sto je to.
Moze li neko ovo sazeti, a da ima smisla? Unaprijed hvala.
blah blah

Post by blah blah »

BigBalabuto wrote:
etovidis wrote:
Nije da je prošao rok, vidi se i po ovoj raspravi, da je rok prošao niko ga nebi ni pomenuo.
Smeta, naravno da smeta Nebesilu Ramizu-Dodo, koji jednim okom gleda u panj koji cepa a drugim u Beograd. Smeta on i malom što voli KOKe-IN i radi tog se poteže Lagumđija.
Treba napraviti potpunu dekonstrukciju društva i onda će oni pod nikom Vlah Vlah odhnuti dušom.
Znaci, posto Silajdzic nekome jos vise smeta, njemu tek ima jos koliko hoces do isteka roka trajanja? :shock: Mrak logika. Vise mrak nego logika, ali nema veze.

Btw, ljudi dogovorite se. Cas sam Vlah, cas Haretov. Niije red da unosite pometnju na forumu.

Ili sam Haretov Vlah, nesto kao cetaljima Marko Vesovic? :D
Last edited by blah blah on 09/09/2007 22:27, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ne slaže se s tobom oko Zlaje :D :D :D :D
blah blah

Post by blah blah »

Aha, ali ja ipak rekoh i ono "a da ima smisla" :D :-)
jefferson

Post by jefferson »

blah blah wrote:
jefferson wrote:Meni su likovi poput blah blaha, ili kako vec stvarno smijesni
Moze li neko ovo sazeti, a da ima smisla? Unaprijed hvala.
Jel treba nacrtat?
blah blah

Post by blah blah »

Moze, ako ti nije tesko.
jefferson

Post by jefferson »

blah blah wrote:Moze, ako ti nije tesko.
Ono sto ti hocu reci jeste da se zamars oko gluposti.
Mozemo mi vagati ko je bolji, zlaja ili silajdzic, nikad to necemo izvagati jer obadvojica su vezana za rat. Za mene silajdzic nema nikakvog kredita jer je ucestvovao u kreiranju te iste RS, znaci tada je bio spreman na kompromis, tada je bio spreman se mozda odreci pola drzave, jer niko nije znao kako ce se razvijati postratna BiH.
naprednim demokratijama je trebalo i do 100 godina da izgrade politicku svijest i kulturu naroda da bi bili gdje bi bili, i niko im nije oko toga pomagao. Pogledaj ameriku, prakticno tek 1965 je postala demokratija u punom smislu kada je izglasan Voting Rights Act. A deklaracija je potpisana 1776 a 1789 donesen danas vazeci ustav. Znaci, to je proces, koji Silajdzic, nije da ne konta, nego nece da skonta. Pa on je doktor boze dragi, a ponasa se kao da je KV mesar. S druge strane ima KV mesara koji samo razumije jezik akcija-reakcija.
Po mom misljenju oni su napravili gresku u startu sa policijom. Oni su se trebali skupiti i staviti na sto problem zbog cega niti jedna osiguravajuca kuca u Evropi nece da prizna policu ako se automobil nalazi u SB kantonu! To su trebali postaviti kao problem, jer rjesavanje tog problema trazi centralizaciju policije. Onda korak po korak, pa za deset godina bi imali jedinstvenu policiju u punom smislu, koja ce biti funkcionalna. To sto ce se ona zvati policija RS jos 5 godina, uopce nije problem, jer eto tako se zove vec 12 godina, a Silajdzicu nije bio problem ucestovati u pregovorima koji su na kraju krajeva stvorili tu policiju!
S rduge strane (licno mislim da je Lagumdzija bolji izbor) i lagumdziji je vrijeme da se povuce. razlog je sto on vrlo dobro zna da odgovoran politicar mora da se povuce iz stranke koja nema nacionalni predznak ako zeli da ta stranka ponovo dodje na vlast. Silajdzic moze ostati, jer svojom ratnom retorikom ce skupiti uvijek odredjeni broj glasova ljudi koji razmisljaju vise srcem nego glavom tj. razumom.
Nasi politicari su licmjerni. Stalno pricaju o ukidanju RS, ali RS ostaje, potpisi SAD, Rusije, itd te bosne i hercegovine garantuju njen opstanak osim ako se mi drugacije nedogovorimo. A mi se nedogovaramo, mi se vracamo u 1996 i 1997, jer rata nece biti, evropa nece dozvoliti rat, ali ce dozvoliti da mi sami sebe izolujemo.
Drugi problem Silajdzica je sto su mu pare drze od drzave. On nije nikakav ekonomski plan donio, BiH stagnira u svakom pogledu. Stoga iskreno, mene stvarno zaboli kako je policija organizovana, ali me zivo interesuje moj standard 2010 godine.
BiH je u situaciji u kojoj je potrebna revolucija, nasilna revolucija. nazalost, niti imamo armiju koja bi mogla izvesti vojni udar, i uvesti vojnu upravu u periodu od pola godine, te pohapsiti sve koji su imali ikakve veze sa privatizacijskim pljackama. Donjeti novi ustav, te zabraniti stranke sa nacionalnim predznacima.
nemamo ni mogucnost narodnog ustanka, jer iz federacije se nije pojavio niti jedna politicar koji ce se obratiti ljudima u RS ekonomskim planom.
A nemamo ni studenata, koji su okosnica svake revolucije, jer su drustvene vrijednosti iskrivljene, jer nasi studenti ocekuju da neko drugi njihove probleme rjesava.
Sutra da u BiH neko uspije napraviti revoluciju, svijet bi to prihvatio kao fakat, jer su i oni umorni od nas, a previse smo nevazni da bi nekog bolio kurac sta se desava kod nas, sve dok "neizvozimo" nestabilnost u evropu.
Stoga, Silajdzic, Lagumdzija, to su ljudi proslosti. Osobe kao Lamija Tanovic, Jasmin imamovic su osobe buducnosti. Sve dok nasi ljudi glasaju za osobe koje izbornu kampanju baziraju na ratnoj retorici, mi nemamo buducnosti.
Dvijegodine se poteze pitanje oko policije, sjebase se ljudi, a auto puta nigdje, sarajevski aerodrom zimi nepostoji, a kad radi akrte su katastrofa (tako se turisti neprivlace), i milion nekih pitanja, o obrazovanju da se negovori, a mi se uhvatili Dodika i Silajdzica, e pa poserem se ja na obojicu!
etovidis

Post by etovidis »

Ovo gore je uglavnom na mjestu, osim sto stabilne i prosperitetne drzave ne nastaju 'revolucijom', ne u ovome stoljecu.
Last edited by etovidis on 09/09/2007 23:53, edited 1 time in total.
Post Reply