Jadranka Kosor u Tuzli i mediji

Post Reply
tuzlak58

#1 Jadranka Kosor u Tuzli i mediji

Post by tuzlak58 »

U Tuzli je 24.01.10. boravila premijerka vlade RH gosp.Jadranka Kosor. Od citalaca lokalnog lista je izabrana za licnost godine. Premijerka je licno dosla da se zahvali citaocima lista (gradjanima BiH) na ovakvom misljenju. Pri tome je odrzala vrlo lijep govor. Na prijemu su bili izmedju ostalih i gosp.Incko, Sulejman Tihic, ministar Šuker i drugi. Svecanos je bila skromna i mozda malo neprimjerena ovakoj vrsti učesnika. Gledajuci TV prenos ove svecanosti moglo se cuti mnogo toga lijepog od strane nagradjenih ucesnika. http://www.bhstring.net/tuzlauslikama/t ... p?id=34025
E, sve bi to bilo lijepo da nije naseg balkanskog.ba primitivizma. Lijepi utisci ove svecanosti, koja je dala malo optimizma nasem sveopstem sivilu, trajali su samo jedan dan. Sva sila medija i jedan dio politicara udarili su na sva zvona, da od pohvalne geste, visokog gosta iz RH, naprave lakrdiju i skandal. Nasli su hiljadu i jedan razlog da kritikuju Premijerku RH sto je dosla u Tuzlu da pozdravi Tuzlake i gradjane BiH. U tome je najdalje otisao Avaz koji je cak kontaktirao i Vladu RH da provjere "dali je premijerka znala da je vlasnik lista koji je organizovao ovu svecanost optuzen za sex skandal". Dakle, to je udarna vijest, a ne poruke sa ovog skupa. Dnevni Avaz i mnogi drugi bi izgleda bili jako zadovoljni ako se premijerka ( i mnogi drugi premijeri i predsjednici) vise nikada nebi pojavila u Tuzli. Pri ovome ne branim vlasnika lokalnog lista niti podrazavam ovaj list (rijetko ga kupujem) ali ne mogu da shvatim ovakav primitivizam od strane nasih medija.
Dnevnik FBiH izbjegavam da gledam jer se ja i moji ukucani uzasno uznemirimo. Sve samo crnilo, beznadje, te krajnji defetizam. Poslije deset odgledanih dnevnika covjek pozeli da se odseli u vraziju m.... samo da ne zivi ovdje. Dali to mozda i jeste cilj ovakvog novinarstva. Dnevno znam za najmanje deset pozitivnih dogadjaja koji zasluzuju da se objave u medijima kao npr.: "otvoren novi pogon u Gradaccu, zaposleno deset ljudu", "popravljen dom zdravlja u Livnu, mjestani prezadovoljni", "doktor iz Bosne predaje na univerzitetu u Bernu i radi najkomplikovanije operacije"... U nasim medijima ove vijesti su interesantne samo ako je "otvoren novi pogon u Gradaccu, gazda pokrao radnike", "U Livnu direktor DZ utajio novac od popravke DZ", poznati doktor iz Bosne napravio saobracajni udes u Bernu"... Mislim da je jednom sedmicno "60 minuta" sasvim dovoljno, ne mora biti svaki sat.

Evo nekoliko profesionalnih izvjestaja:
http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/100124063
http://www.--- NO LINKS ---/vijesti/bosna-i-her ... du-u-tuzli
i jedan clanak sa zlonamjernim izazivanjem skandala
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... -seksafere
Last edited by tuzlak58 on 27/01/2010 21:55, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2 Re: Jadranka Kosor u Tuzli i mediji

Post by KatarinaKosaca »

Dnevnik FBiH izbjegavam da gledam jer se ja i moji ukucani uzasno uznemirimo. Sve samo crnilo, beznadje, te krajnji defetizam. Poslije deset odgledanih dnevnika covjek pozeli da se odseli u vraziju m.... samo da ne zivi ovdje. Dali to mozda i jeste cilj ovakvog novinarstva. Dnevno znam za najmanje deset pozitivnih dogadjaja koji zasluzuju da se objave u medijima kao npr.: "otvoren novi pogon u Gradaccu, zaposleno deset ljudu", "popravljen dom zdravlja u Livnu, mjestani prezadovoljni", "doktor iz Bosne predaje na univerzitetu u Bernu i radi
Ovo si lijepo rekla. Iako meni u tom crnilu prednjači Hayat. Mislim da je novinarstvo kod nas shvaćeno kao lamentiranje. Znam da je Midheta Kurspahić jednom rekla.... U ovoj zemlji u kojoj nema života ni perspektive... E, pa ona u takvoj zemlji uređuje dnevnik, a u normalnoj ne bi ni donosila kafe u redakciju. Iako , posebna tema, ovo mi se sviđa kako si primjetila.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Jadranka Kosor u Tuzli i mediji

Post by Truba »

kad god pogledam kroz prozor neko rovi po kanti za smeće... nisu to uvijek romi niti stariji ljudi niti pijanice... uvijek neko kopa... a u posljednje vrijeme čitave obitelji...

ne gledam TV niti pratim medije gdje ima crnila...

šta sad treba da zazidam prozor zato što se desila jedna dobra stvar u državi :?
Post Reply