"ja sam ozljedjen"??gavrilo wrote:ne pitaj... krajem jula rekrutacija. moram u vojskuvalja nesto smislit' ...
PS koja je vojska u pitanju?
za mnoge pocinje '89e a o vremenu prije "posrbljivanja" i "pohrvacivanja"gavrilo wrote:pa ne pocinje ni istorija 1980te... bosanska nacija se mogla graditi um 19 vijeku, ali nije. sada je vec kasno, narodi su dovoljno emancipovani.
A_I_ wrote:za mnoge pocinje '89e a o vremenu prije "posrbljivanja" i "pohrvacivanja"gavrilo wrote:pa ne pocinje ni istorija 1980te... bosanska nacija se mogla graditi um 19 vijeku, ali nije. sada je vec kasno, narodi su dovoljno emancipovani.bla bla bosanaca i hercegovaca (koji su btw I DALJE OSTALI, NISTA MANJE OD BOSNJAKA, BOSANCI I HERCEGOVCI) da ne pricam - mnogi tu dalju istoriju nemaju ni na mapi ccc
Pisac je htio da kaze...? Cekaj odoh pitat ZgembuA_I_ wrote:za mnoge pocinje '89e a o vremenu prije "posrbljivanja" i "pohrvacivanja"gavrilo wrote:pa ne pocinje ni istorija 1980te... bosanska nacija se mogla graditi um 19 vijeku, ali nije. sada je vec kasno, narodi su dovoljno emancipovani.bla bla bosanaca i hercegovaca (koji su btw I DALJE OSTALI, NISTA MANJE OD BOSNJAKA, BOSANCI I HERCEGOVCI) da ne pricam - mnogi tu dalju istoriju nemaju ni na mapi ccc
bosnjaci SAMO pozitivno pricaju o osmanlijama koji su, bez obzira na sve pozitivne aspekte tipa nove kulture, 500 god. OKUPIRALI bosnu, pa sire propagandu kako ti bosanci, koji su "presli"na srpstvo
i hrvatstvo
, zapravo GUBE pravo na bosansko naslijedje iako su nastavili zivjeti gdje i svi njihovi preci... itd.
novokomponovani (bosanski) srbi i hrvati srljaju u bezumlje mentalnim "pripajanjem" KAO 'maticama'srbiji i hrvatskoj (koje su ih fakticki kolonizirale u teznji razbijanja bosne i pripajanja iste)
sad imamo bosnjake koji se uzdaju u milirarizaciju kao spasonosno rjesenje za opstanak bosne i bosnjaka(mogle bi nuklearne raketice i bombice biti rjesenje ccc), srbe i hrvate koji su takorec krenuli stranputicom okrecuci glavu od bosne ka 'maticama'...
...kako lijep dan izvadim maramicu obrisem...ima da ratujemo dok se boje ne rastope (citaj dok se ne potamanimo)
cini'm'se ubijali bi smo se od dosade da se ne ubijamo doslovce
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ovo je NAJMANJE meni trebalo biti upuceno jer se slazemo oko besmislenih podjela na "narode", ciljeva susjeda nam srbije i hrvatske itd.pola_cilo wrote:A_I_ wrote:za mnoge pocinje '89e a o vremenu prije "posrbljivanja" i "pohrvacivanja"gavrilo wrote:pa ne pocinje ni istorija 1980te... bosanska nacija se mogla graditi um 19 vijeku, ali nije. sada je vec kasno, narodi su dovoljno emancipovani.bla bla bosanaca i hercegovaca (koji su btw I DALJE OSTALI, NISTA MANJE OD BOSNJAKA, BOSANCI I HERCEGOVCI) da ne pricam - mnogi tu dalju istoriju nemaju ni na mapi ccc
Kako prvo termin Hercegovina treba izbaciti iz naziva drzave.Hercegovina je karakteristicno geografsko i kuturno podrucje u istom smislu kao i Krajina , Semberija , Posavina , Podrinje .....veca je razlika izmedju Dalmacije i Slavonije , izmedju Splita i Osijeka nego li izmedju Hercegovine i Istocne Bosne , Jablanice i Sarajeva ali ipak drzava ima jednu rijec / Hrvatska.Veca je razlika izmedju Bajerna i Sjeverne Rajne Vestfalije ali se drzava zove Njemacka. Dalmatinac osta Dalmatinac Hercegovac osta Hercegovac Bavarac osta Bavarac ali Bosna je naziv drzave.Vazda bilo ..!!!Po istoj analogiji .Stanovnici Bosne su Bosanci razlicitog vjeroznaka.Sluzbeni jezik je bosanski. Sve drugo je CARINA !
Da se razumijemo mozes ti biti Srbin ili Hrvat ali kao nacionalna manjina.
Mozes ti reci i zrakomlat i hudovica i belo i lepo ali ja znam da si papak.
Ja kao Tarik i moj drug Ivica u Zagrebu smo uvijek bili Bosanci.Sa Rajkom je ista stvar u Bg.Ideja srpstva i hrvatstva ima samo jedan cilj .Razbijanje Bosne.Da sam bio i ostao skupa sa svojim precima Bosanac u to sam siguran milion posto.Za Bosnjastvo nisam.Moja sumnja je jasnija kada cujem su Sulejman Ugljanin i Fahruduin Radoncic Bosnjaci.Njima dvojici Bosnjastvo stoji kao magarcu sedlo.U jednom sarajevskom neboderu stanuju vrata do vrata Tarik i Ivica.I sta sad ? Njih dvojica su razlicitih nacija i govore razlicitim jezicima ?????..Ma jok bolan .Njih dvojica se razlikuju jedino po osunecenej cuni.Ni po cemu vise.Svi smo mi Bosanci htjeli vi to ili ne.Crno ne pobijeli.
P.S. Ako su u Bosni konstitutivni narodi: Srbi , Bosnjaci ,Hrvati.....gdje je Bosna ja vas pitam .???? Onda je Bosna u Srbiji , Hrvatskoj , Bosnjakistanu >>> To je sve tako logicno.prosto ko pasulj.Srdacan pozdrav Senadi !
u pitanju su cinjenice a ne misljenje - zakljucke sam donesi.Grom iz vedra neba wrote:Pisac je htio da kaze...? Cekaj odoh pitat ZgembuA_I_ wrote:za mnoge pocinje '89e a o vremenu prije "posrbljivanja" i "pohrvacivanja"gavrilo wrote:pa ne pocinje ni istorija 1980te... bosanska nacija se mogla graditi um 19 vijeku, ali nije. sada je vec kasno, narodi su dovoljno emancipovani.bla bla bosanaca i hercegovaca (koji su btw I DALJE OSTALI, NISTA MANJE OD BOSNJAKA, BOSANCI I HERCEGOVCI) da ne pricam - mnogi tu dalju istoriju nemaju ni na mapi ccc
bosnjaci SAMO pozitivno pricaju o osmanlijama koji su, bez obzira na sve pozitivne aspekte tipa nove kulture, 500 god. OKUPIRALI bosnu, pa sire propagandu kako ti bosanci, koji su "presli"na srpstvo
i hrvatstvo
, zapravo GUBE pravo na bosansko naslijedje iako su nastavili zivjeti gdje i svi njihovi preci... itd.
novokomponovani (bosanski) srbi i hrvati srljaju u bezumlje mentalnim "pripajanjem" KAO 'maticama'srbiji i hrvatskoj (koje su ih fakticki kolonizirale u teznji razbijanja bosne i pripajanja iste)
sad imamo bosnjake koji se uzdaju u milirarizaciju kao spasonosno rjesenje za opstanak bosne i bosnjaka(mogle bi nuklearne raketice i bombice biti rjesenje ccc), srbe i hrvate koji su takorec krenuli stranputicom okrecuci glavu od bosne ka 'maticama'...
...kako lijep dan izvadim maramicu obrisem...ima da ratujemo dok se boje ne rastope (citaj dok se ne potamanimo)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jedina cinjenica koju mogu izvuci je da si isprepadan Osmanlijama...Vrlo poznata prica na ovim prostorima od Kosova boja do Srebrenickog genocidaA_I_ wrote:u pitanju su cinjenice a ne misljenje - zakljucke sam donesi.Grom iz vedra neba wrote:Pisac je htio da kaze...? Cekaj odoh pitat ZgembuA_I_ wrote: za mnoge pocinje '89e a o vremenu prije "posrbljivanja" i "pohrvacivanja"bla bla bosanaca i hercegovaca (koji su btw I DALJE OSTALI, NISTA MANJE OD BOSNJAKA, BOSANCI I HERCEGOVCI) da ne pricam - mnogi tu dalju istoriju nemaju ni na mapi ccc
i hrvatstvo
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nije bilo upuceno tebi.Slucajno sam kliknuo na tvoj tekst.Sorry buraz.A_I_ wrote:ovo je NAJMANJE meni trebalo biti upuceno jer se slazemo oko besmislenih podjela na "narode", ciljeva susjeda nam srbije i hrvatske itd.pola_cilo wrote:A_I_ wrote: za mnoge pocinje '89e a o vremenu prije "posrbljivanja" i "pohrvacivanja"bla bla bosanaca i hercegovaca (koji su btw I DALJE OSTALI, NISTA MANJE OD BOSNJAKA, BOSANCI I HERCEGOVCI) da ne pricam - mnogi tu dalju istoriju nemaju ni na mapi ccc
Kako prvo termin Hercegovina treba izbaciti iz naziva drzave.Hercegovina je karakteristicno geografsko i kuturno podrucje u istom smislu kao i Krajina , Semberija , Posavina , Podrinje .....veca je razlika izmedju Dalmacije i Slavonije , izmedju Splita i Osijeka nego li izmedju Hercegovine i Istocne Bosne , Jablanice i Sarajeva ali ipak drzava ima jednu rijec / Hrvatska.Veca je razlika izmedju Bajerna i Sjeverne Rajne Vestfalije ali se drzava zove Njemacka. Dalmatinac osta Dalmatinac Hercegovac osta Hercegovac Bavarac osta Bavarac ali Bosna je naziv drzave.Vazda bilo ..!!!Po istoj analogiji .Stanovnici Bosne su Bosanci razlicitog vjeroznaka.Sluzbeni jezik je bosanski. Sve drugo je CARINA !
Da se razumijemo mozes ti biti Srbin ili Hrvat ali kao nacionalna manjina.
Mozes ti reci i zrakomlat i hudovica i belo i lepo ali ja znam da si papak.
Ja kao Tarik i moj drug Ivica u Zagrebu smo uvijek bili Bosanci.Sa Rajkom je ista stvar u Bg.Ideja srpstva i hrvatstva ima samo jedan cilj .Razbijanje Bosne.Da sam bio i ostao skupa sa svojim precima Bosanac u to sam siguran milion posto.Za Bosnjastvo nisam.Moja sumnja je jasnija kada cujem su Sulejman Ugljanin i Fahruduin Radoncic Bosnjaci.Njima dvojici Bosnjastvo stoji kao magarcu sedlo.U jednom sarajevskom neboderu stanuju vrata do vrata Tarik i Ivica.I sta sad ? Njih dvojica su razlicitih nacija i govore razlicitim jezicima ?????..Ma jok bolan .Njih dvojica se razlikuju jedino po osunecenej cuni.Ni po cemu vise.Svi smo mi Bosanci htjeli vi to ili ne.Crno ne pobijeli.
P.S. Ako su u Bosni konstitutivni narodi: Srbi , Bosnjaci ,Hrvati.....gdje je Bosna ja vas pitam .???? Onda je Bosna u Srbiji , Hrvatskoj , Bosnjakistanu >>> To je sve tako logicno.prosto ko pasulj.Srdacan pozdrav Senadi !
Gdje si rodjen, odrastao? Po ovom MO pretpostavljam da si iz Mostara.Tomislav MO wrote:Osjećam se kao Hrvat i moj jezik je hrvatski, nadam se da ih ovdje nema puno kojima to smeta i koji bi me tjerali u Hrvatsku?
Ako se tako osjećaš, šta onda radiš u BOSNI ? Što ne odeš u Zagreb i živiš k'o čoek. Kakav je merak živjeti u zemlji koju ne osjećaš kao svoju ?Tomislav MO wrote:Osjećam se kao Hrvat i moj jezik je hrvatski, nadam se da ih ovdje nema puno kojima to smeta i koji bi me tjerali u Hrvatsku?
To isto pitanje mozes postaviti i @mr_bosnjak-u i inim dijasporcima.LAV_SA wrote:Ako se tako osjećaš, šta onda radiš u BOSNI ? Što ne odeš u Zagreb i živiš k'o čoek. Kakav je merak živjeti u zemlji koju ne osjećaš kao svoju ?Tomislav MO wrote:Osjećam se kao Hrvat i moj jezik je hrvatski, nadam se da ih ovdje nema puno kojima to smeta i koji bi me tjerali u Hrvatsku?
Rođen i odrastao u Mostaru, hvala na dobrodošlici._BosanaC wrote:Gdje si rodjen, odrastao? Po ovom MO pretpostavljam da si iz Mostara.Tomislav MO wrote:Osjećam se kao Hrvat i moj jezik je hrvatski, nadam se da ih ovdje nema puno kojima to smeta i koji bi me tjerali u Hrvatsku?
Dobro dosao
Volio bih cuti tvoje razloge zasto se osjecas kao Hrvat, i zasto je tvoj jezik Hrvatski?Tomislav MO wrote:Rođen i odrastao u Mostaru, hvala na dobrodošlici._BosanaC wrote:Gdje si rodjen, odrastao? Po ovom MO pretpostavljam da si iz Mostara.Tomislav MO wrote:Osjećam se kao Hrvat i moj jezik je hrvatski, nadam se da ih ovdje nema puno kojima to smeta i koji bi me tjerali u Hrvatsku?
Dobro dosao
Zar sam napisao da BiH ne osjećam kao svoju zemlju?LAV_SA wrote: Ako se tako osjećaš, šta onda radiš u BOSNI ?
Što ne odeš u Zagreb i živiš k'o čoek. Kakav je merak živjeti u zemlji koju ne osjećaš kao svoju ?
Nema problema, jako mi je drago kad na forumima sretnem nekoga tko razmišlja racionalno._BosanaC wrote:Volio bih cuti tvoje razloge zasto se osjecas kao Hrvat, i zasto je tvoj jezik Hrvatski?Tomislav MO wrote:Rođen i odrastao u Mostaru, hvala na dobrodošlici._BosanaC wrote: Gdje si rodjen, odrastao? Po ovom MO pretpostavljam da si iz Mostara.
Dobro dosao
Nikakva provokacija, cisto me interesuje, bez ikakvog dizanja tenzija.
To što si Hrvat i što ti je jezik kojim govoriš hrvatski za mene je nebitno sve dok BiH smatraš svojom državom. I što je još važnije, dok se ponašaš kao ČOVJEK.Tomislav MO wrote:Osjećam se kao Hrvat i moj jezik je hrvatski, nadam se da ih ovdje nema puno kojima to smeta i koji bi me tjerali u Hrvatsku?
Pa evo, mogu reći da BiH smatram svojom državom, a kako se ponašam, pa to teško mogu ja ocijeniti objektivno. Prije sam bio uobražen, ali sam se toga riješio i sada sam jednostavno savršen.seljak_cojek wrote:To što si Hrvat i što ti je jezik kojim govoriš hrvatski za mene je nebitno sve dok BiH smatraš svojom državom. I što je još važnije, dok se ponašaš kao ČOVJEK.Tomislav MO wrote:Osjećam se kao Hrvat i moj jezik je hrvatski, nadam se da ih ovdje nema puno kojima to smeta i koji bi me tjerali u Hrvatsku?
Welcome
tomo takve samo ignorisiTomislav MO wrote:Zar sam napisao da BiH ne osjećam kao svoju zemlju?LAV_SA wrote: Ako se tako osjećaš, šta onda radiš u BOSNI ?
Što ne odeš u Zagreb i živiš k'o čoek. Kakav je merak živjeti u zemlji koju ne osjećaš kao svoju ?
BiH je moja zemlja isto koliko i tvoja.