IZVINJENJE
- bpsang
#1 IZVINJENJE
Japanski premijer Junichiro Koizumi izvinio se danas za kolonizaciju i invaziju koju je ta zemlja provodila u Aziji tokom Drugog svjetskog rata.
OVAKAV GEST TREBA DA URADI I
SRBIJA I CRNAGORA
SRBIJA I CRNAGORA
-
Krivokapic
#2 Re: IZVINJENJE
NE TREBA100_KA wrote:Japanski premijer Junichiro Koizumi izvinio se danas za kolonizaciju i invaziju koju je ta zemlja provodila u Aziji tokom Drugog svjetskog rata.
SRBIJA I CRNAGORA
-
Krivokapic
#3 Re: IZVINJENJE
SRBIJA I CRNAGORA TREBA SAD DA SE IZVINI A NE NAKON 60 GODINA OD POČINJENIH ZLOČINA KAO ŠTO SU TO URADILI ZLOČINCI JAPANCI100_KA wrote:Japanski premijer Junichiro Koizumi izvinio se danas za kolonizaciju i invaziju koju je ta zemlja provodila u Aziji tokom Drugog svjetskog rata.
SRBIJA I CRNAGORA
- Fair Life
#7 Re: IZVINJENJE
I hoce, bezbeli... kad protekne jednako vremena kao i Japancima od njihovih "akcija" u Aziji, dakle, za jedno pedesetak godina.100_KA wrote:Japanski premijer Junichiro Koizumi izvinio se danas za kolonizaciju i invaziju koju je ta zemlja provodila u Aziji tokom Drugog svjetskog rata.
SRBIJA I CRNAGORA
-
BECHO
Taj isti Boris Tadic i kao covjek i kao predsjednik drzave, nikad dosada nije pokazao ni trunku osjecaja niti zrelosti prema pocinjenim zlocinima u ime njegovog naroda tokom agresije njegove zemlje na BiH. Postoje jako puno stvari koje podkrepljuju ovu moju tvrdnju, a kao najeupecatljivije, podsjetio bih na njegovo proslogodisnje promovisanje u predsjednika jedne od drzava iz zajednice, upravo na dan srebrenicke komemoracije, cime je bio 'sprijecen' da prisustvuje tom dogadjaju. Osim toga, njegove izjave ga svrstavaju u red onih koji na perfidan nacin podrzavaju najodgovornije za srebrenicku tragediju, jer poslije njegovog stava i javne izjave da Ratko Mladic zakonski odobrivo prima penziju, jer mu kao takva zakonski pripada, vjerovatno misleci da mu se u radni staz racuna i ono sto je radio u Srebrenici. Ima toga jos, kao npr. nedavno organizovanje fasistickog sijela na Pravnom fakultetu u Beogradu od strane extremne crkvene organizacije i tamosnjeg udruzenja studenata sa temom 'Oslobadjanje srebrenice', koje ni na kakav nacin nije ni pokusao da sprijeci, nego je raspirivanje mrznje i pravdanje zlocina, sto je svugde na svijetu krivicno djelo, ocijenio kao slobodu govora u Srbiji. Izvinjenje ima smisla samo, ako je prije toga otklonjeno sve sto je dovelo do toga da moras ili trebas da se izvines.U Srbiji se jos uvijek pazljivo cuva zlocinac Glatko Mladic, izjednacavaju fasisti i antifasisti, drzava finansira cetnicke feste, na kojima se raspiruje mrznja i poziva na klanje 'balija'. U Srbiji slobodno otvaraju tribine pravoslavni ideolozi zlocina, kao sto su Amfilohije Radovic, Antanasije Jeftic i njihovi duhovni i svjetovni sljedbenici, 'akademici' tipa Koste Cavoskog, Vasilija Krestica, Brane Crncevica i inih poklisara srpskog nacizma iz 80/90-ih! Nikad mali licemjerni Boris Tadic, ni kao predsjednik partije ni kao sef drzave, nije zauzeo stav da se to suzbije. Jedino za sto bi se on mogao Bosni, srebrenickim majkama, udovicama, srebrenickoj djeci i jetimima izvinuti, to je : ZATO STO NISTA NIJE URADIO!gavrilo wrote:zar se nisu tadic i maric izvinili?
On je po meni highlander licemjerstva, mnogo gori od cetnika Kostunice!
-
da pamtis
rajvosa wrote:gavrilo wrote:zar se nisu tadic i maric izvinili?
Jesu izvinili su se ljudi....ako to nekom sta znaci...
Meni licno NE , bar sve dok rasko , mladjan i masa slicnih skacu slobodni...i dok srbija ne izvuce prsta iz bosne....i dok neplate ratnu ostetu
-
r5gtt
Ma njemu bi bilo najpametnije da se vlastitom narodu izvine sto su u takvim ekonomskim govnima u kojima jesu.....
A lako cemo za njegovo izvinjenje nama, meni ne znaci nista formalno izvinjenje, dok god ne vidim promjenu politike... a toga jos nema, nazalost....
A lako cemo za njegovo izvinjenje nama, meni ne znaci nista formalno izvinjenje, dok god ne vidim promjenu politike... a toga jos nema, nazalost....
-
PITARKA_SA
to ti isto dodje kao da me udaris autom ,polomis svaku kosicicu i onda kazes....et,izvini
nidje veze,izvinili se ili ne ne predstavlja mi nista
nidje veze,izvinili se ili ne ne predstavlja mi nista
- sojka
#13 Re: IZVINJENJE
Ovakvih gestova je bilo ili je nekima prosto izlapila memorija?100_KA wrote:Japanski premijer Junichiro Koizumi izvinio se danas za kolonizaciju i invaziju koju je ta zemlja provodila u Aziji tokom Drugog svjetskog rata.
SRBIJA I CRNAGORA
-
praznina
#14 Re: IZVINJENJE
SCG nek se izvini ali i Hrvatska nek se ispriča.sojka wrote:Ovakvih gestova je bilo ili je nekima prosto izlapila memorija?100_KA wrote:Japanski premijer Junichiro Koizumi izvinio se danas za kolonizaciju i invaziju koju je ta zemlja provodila u Aziji tokom Drugog svjetskog rata.
SRBIJA I CRNAGORA
-
No_Comment
Najbolje moguce izvinjenje i najmanje shto moze Srbija da uradi u ovome trenurku a u cilju svoje rehabilitacije u ocima Bosanaca i Hercegovaca i medjunarodne zajednice je...HAPSHENJE djenerala SRATKA MLADICA I JADOVANA KARADZICA...sve ostalo je obicna gluma licemjerje i bacanje puku prashine u oci...
-
gavrilo
slazem seNo_Comment wrote:Najbolje moguce izvinjenje i najmanje shto moze Srbija da uradi u ovome trenurku a u cilju svoje rehabilitacije u ocima Bosanaca i Hercegovaca i medjunarodne zajednice je...HAPSHENJE djenerala SRATKA MLADICA I JADOVANA KARADZICA...sve ostalo je obicna gluma licemjerje i bacanje puku prashine u oci...
- Vodenjak
Hapsenje Karadzica i Mladica je najmanje sto mogu uraditi i iskreno, nisam ni siguran kojoj strani vishe pashe to sto ta dva konja nisu iza resetaka.No_Comment wrote:Najbolje moguce izvinjenje i najmanje shto moze Srbija da uradi u ovome trenurku a u cilju svoje rehabilitacije u ocima Bosanaca i Hercegovaca i medjunarodne zajednice je...HAPSHENJE djenerala SRATKA MLADICA I JADOVANA KARADZICA...sve ostalo je obicna gluma licemjerje i bacanje puku prashine u oci...
Jedini nacin da ja pocnem vjerovati da se nesto tamo desava je da vidim da su ti ljudi sami uocili gdje su napravili licnu gresku, da se neko tamo usudi svirati prekrsaj i da u svojoj kuci pocne cistiti!
Tek kad to vidim, pocecu vjerovati da ce biti nesto od njih...
Sve ostalo je samo shuplja...
- sojka
#19 Re: IZVINJENJE
Sve tri strane treba da budu spremne na to i medjuostalom da nadju preostale velicine ljudskosti, ako cemo iole korektnosti, iole pravdi i postenju da pricamo.praznina wrote:SCG nek se izvini ali i Hrvatska nek se ispriča.sojka wrote:Ovakvih gestova je bilo ili je nekima prosto izlapila memorija?100_KA wrote:Japanski premijer Junichiro Koizumi izvinio se danas za kolonizaciju i invaziju koju je ta zemlja provodila u Aziji tokom Drugog svjetskog rata.
SRBIJA I CRNAGORA
Zlo i cinjenice se ne daju negirati.
Pozdrav!:)
- sojka
#20 Re: IZVINJENJE
Sve tri strane treba da budu spremne na to i medjuostalom da nadju preostale velicine ljudskosti, ako cemo iole korektnosti, iole pravdi i postenju da pricamo.praznina wrote:SCG nek se izvini ali i Hrvatska nek se ispriča.sojka wrote:Ovakvih gestova je bilo ili je nekima prosto izlapila memorija?100_KA wrote:Japanski premijer Junichiro Koizumi izvinio se danas za kolonizaciju i invaziju koju je ta zemlja provodila u Aziji tokom Drugog svjetskog rata.
SRBIJA I CRNAGORA
Zlo i cinjenice se ne daju negirati.
Pozdrav!:)
-
tataratira
i ja kažem, živio VW Golf!!!Krivokapic wrote:Japanci su najveća govna na svijetu
-
El_Comunista
Alo ljudi . . . . . . . kada cete prihvatiti da je to bio jedan gradjanski rat jer i mi Srbi smo Bosanci i onda ispade da smo mi izvrsili agresiju na svoju zemlju ??????
Da li se po toj logici moze reci da je Pakistan izvrsio agresiju na BiH zato sto su mudzahedini ubijao Bosance (Srbe) na Vozuci.
Da li je to onda agresija ????????
Da vidim ko ce me pobit` argumentima, NE mrznjom !
Da li se po toj logici moze reci da je Pakistan izvrsio agresiju na BiH zato sto su mudzahedini ubijao Bosance (Srbe) na Vozuci.
-
breka
ne rat, nego agresija izvrsena od strane bivse JNA, dobrovoljaca i paravojnih jedinica iz srbije. i ne, nisu sarajlije same sebe gadjale granatama!El_Comunista wrote:Alo ljudi . . . . . . . kada cete prihvatiti da je to bio jedan gradjanski rat jer i mi Srbi smo Bosanci i onda ispade da smo mi izvrsili agresiju na svoju zemlju ??????
-
El_Comunista
Dobro ali sto nisi nista prokomentarisao za ove mudzahedine ?breka wrote:ne rat, nego agresija izvrsena od strane bivse JNA, dobrovoljaca i paravojnih jedinica iz srbije. i ne, nisu sarajlije same sebe gadjale granatama!El_Comunista wrote:Alo ljudi . . . . . . . kada cete prihvatiti da je to bio jedan gradjanski rat jer i mi Srbi smo Bosanci i onda ispade da smo mi izvrsili agresiju na svoju zemlju ??????
Da li su i oni izvrsili agresiju na BiH?
-
breka
to sto govoris o pakistancima i mudzahedinima i drugim zlocincima sa druge strane je neoprostivo, na zalost bilo je i takvih nemilih dogadjaja, nakon sto se se rat zahuktao i dobio nezaustavljivu dinamiku a la "oko za oko zub za zub" i ja sam za to da se krivci nadju i izvedu pred sud i da se dozivotno kaju za pocinjena zla.El_Comunista wrote:Alo ljudi . . . . . . . kada cete prihvatiti da je to bio jedan gradjanski rat jer i mi Srbi smo Bosanci i onda ispade da smo mi izvrsili agresiju na svoju zemlju ??????