Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic

danas

#51 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic

Post by danas »

MBA wrote: Hvala Bogu--nisam Serb jer to je nesto najgore sto se moze desiti ljudskom bicu. Kad samo pomislim na tvoj narod; loj, dlakavost, tjelesni smrad, i sta-vec-ne mi padne na pamet. Nije niti cudo da za katarzu koristite "ciklon."
da podsjetim skromnog kolegu sa MBA diplomom na njegove sopstvene rijeci, napisane na drugoj temi:
Pitanje nije u osjetljivosti, vec odgovornosti pri davanju izjava. Dakle, razuman, inteligentan, i oobrazovan covjek/zena bi trebali imati pokrice za svoje tvrdnje.
sta bi? zaboravio na odgovornost pri davanju izjava? :-)
zikamu

Post by zikamu »

Image

Zapravo, Al Gore je taj koji je bio bare-bare sa onim majmunom upravo zahvaljujuci electoral nacinu glasanja (sto se vidi iz prilozene mape). Ogromna crvena zona neuporedivo veca od plave (Al Gore) se jedva uspjela ravnopravno nositi jer su "Gore-ove" drzave nosile po 54 glasa(California), 23 (PA), 33 (NY), 22 (ILL)...dok su redneckovske drzave (sa izuzetkom Texas-a) nosile po svega nekoliko glasova. Na Foridi koja nosi debelih i presudnih 25 glasova napravljena je poznata sramotna (u Americi nepoznata rijec) mucka (u Americi izuzetno poznata i koristena rijec i pojam), te je onaj sto mu ni ime ne volim napisati "pobijedio" za svega 527 birackih glasova (na onolike milione stanovnika).
Nesto slicno kao i kod nas; civilizovani i kulturni prostori jos uvijek koliko-toliko pokazuju znake razuma, dok americke vukojebine (da ne nabrajam; vecina crvenih) zaslijepljene nekom novom vrstom "patriotizma" su se pokazali na ispitu bas kao i nasi ruralni jednonacionalni prdjeli (citaj - nacionalizam).

Izvin'te na laganoj digresiji, al' nesto mi dodje!

(e sad ocekujem napad povrijedjenih ovim komentarom, koji su trenutno kod nas u premocnoj vecini) :D
Last edited by zikamu on 22/12/2005 17:11, edited 1 time in total.
gavrilo

Post by gavrilo »

mba ispunio si sve uslove za ban... ali evo ja kao covjek i kao srbin sam protiv toga.

zasto? nadam se da ces te diskusija sa nama na sa-x forumu podstici da koristis zdrav ljudski razum. ako promijenimo tebe, isto kao da smo unistili cijeli fasizam na nasem protstoru. potrudi se da nam pomognes...
MBA

#54 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic

Post by MBA »

danas wrote:
MBA wrote: Hvala Bogu--nisam Serb jer to je nesto najgore sto se moze desiti ljudskom bicu. Kad samo pomislim na tvoj narod; loj, dlakavost, tjelesni smrad, i sta-vec-ne mi padne na pamet. Nije niti cudo da za katarzu koristite "ciklon."
da podsjetim skromnog kolegu sa MBA diplomom na njegove sopstvene rijeci, napisane na drugoj temi:
Pitanje nije u osjetljivosti, vec odgovornosti pri davanju izjava. Dakle, razuman, inteligentan, i oobrazovan covjek/zena bi trebali imati pokrice za svoje tvrdnje.
sta bi? zaboravio na odgovornost pri davanju izjava? :-)

Apsolutno dobar primjer. Dakle, moja hipoteza o zlocinackom narodu ima naucnu podlogu. Nasuprot, moja tvrdnja o koristenju "ciklona" nije tacna jer isti su, neodgovorno, koristili drugi.
gavrilo

#55 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic

Post by gavrilo »

MBA wrote:Dakle, moja hipoteza o zlocinackom narodu ima naucnu podlogu.

pa nisu se ni hrvati pokazali bas sa najbolje strane... da ne pricamo o drugom svjetskom ratu.

ali opet nebi nikada reako da su hrvati zlocinacki narod
MBA

#56 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic

Post by MBA »

gavrilo wrote:

pa nisu se ni hrvati pokazali bas sa najbolje strane... da ne pricamo o drugom svjetskom ratu.

Nisu, jer nas se vecina stidi onoga sto su neki pocinili u nase ime. Uzgred, ja--npr.--nisam lutao po forumu proganjajuci i podbadajuci druge, sto vecina vas konzistentno cini, na jedan perfidan nacin.
MBA

Post by MBA »

gavrilo wrote:mba ispunio si sve uslove za ban... ali evo ja kao covjek i kao srbin sam protiv toga.

zasto? nadam se da ces te diskusija sa nama na sa-x forumu podstici da koristis zdrav ljudski razum. ako promijenimo tebe, isto kao da smo unistili cijeli fasizam na nasem protstoru. potrudi se da nam pomognes...

Vrlo duhovito! Sebe nemoj poistovjecivati sa forumom jer tvoje pobude nisu dobre. Ti si iskomplesiran pripadnoscu svom narodu, a frustracije nastojis eliminirati kroz deklaracije pripadnosti marginalnim idejama koje je pregazilo vrijeme.
_galaksija

#58 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic

Post by _galaksija »

MBA wrote:
gavrilo wrote:

Nisu, jer nas se vecina stidi onoga sto su neki pocinili u nase ime. Uzgred, ja--npr.--nisam lutao po forumu proganjajuci i podbadajuci druge, sto vecina vas konzistentno cini, na jedan perfidan nacin.
Pa eto ,zato sad nadoknadi pa podbadaj :D
zzzzz

Post by zzzzz »

Nezavisnost Kosova je realnost koju Srbija polako ali sigurno prihvata. Srbija je dobila Kosovo 1912 i s tim se Albanci nikad nisu pomirili a natalitet se pokazao kao njihovo najjace oruzje.

Neki ih nazvase "primitivnim narodom" zbog njihovog nataliteta, ne znam sta su onda Srbi koji su vecinu u Vojvodini ostvarili primitivnijim metodama....etnickim ciscenjem i kolonizacijom.
Naravno o Vojvodini im se ne diskutuje.
medjutim, ustav se da promjeniti i regijama zemlje dodijeliti elektoralne glasove, kao sto je to slucaj u sjedinjenim drzavama gdje drzave imaju elektoralne glasove a najpopularniji kandidat moze da izgubi izbore
Srusili ste Ustav SFRJ i dan danas placate ceh svojih megalomanskih ciljeva, dakle ne pricaj gluposti, sto ste pisali ustave pisali ste
gavrilo

Post by gavrilo »

MBA wrote:Ti si iskomplesiran pripadnoscu svom narodu, a frustracije nastojis eliminirati kroz deklaracije pripadnosti marginalnim idejama koje je pregazilo vrijeme.

:lol:
Tulipan

#61 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic

Post by Tulipan »

MBA wrote:
simster wrote:
MBA wrote:

Eto vidis--sad branis svoj zlocinacki narod, a, do malocas si nuzdio po Hrvatima. Osoba si loseg karaktera, ili si u zabludi.
"zlocinacki narod"??!! takvu izjavu moze da napravi samo fasista. a fasisti su u hrvatskoj vecina jer su hrvati zli i primitivni ljudi a fasizam zla i primitivna ideologija.

Hvala Bogu--nisam Serb jer to je nesto najgore sto se moze desiti ljudskom bicu. Kad samo pomislim na tvoj narod; loj, dlakavost, tjelesni smrad, i sta-vec-ne mi padne na pamet. Nije niti cudo da za katarzu koristite "ciklon."

Vi i jeste ti koji ste instigatori na ovom forumu.
Sada vidiš kretenu zašto sam ti rekao da pripaziš na jezik!

Što se nataliteta na Kosovu tiče smanjuje se . Smanjio im ga je "Milosrdni anđeo osiromašenim uranom.
Tulipan

Post by Tulipan »

zzzzz wrote:Nezavisnost Kosova je realnost koju Srbija polako ali sigurno prihvata. Srbija je dobila Kosovo 1912 i s tim se Albanci nikad nisu pomirili a natalitet se pokazao kao njihovo najjace oruzje.

Neki ih nazvase "primitivnim narodom" zbog njihovog nataliteta, ne znam sta su onda Srbi koji su vecinu u Vojvodini ostvarili primitivnijim metodama....etnickim ciscenjem i kolonizacijom.
Naravno o Vojvodini im se ne diskutuje.
medjutim, ustav se da promjeniti i regijama zemlje dodijeliti elektoralne glasove, kao sto je to slucaj u sjedinjenim drzavama gdje drzave imaju elektoralne glasove a najpopularniji kandidat moze da izgubi izbore
Srusili ste Ustav SFRJ i dan danas placate ceh svojih megalomanskih ciljeva, dakle ne pricaj gluposti, sto ste pisali ustave pisali ste

sto ste pisali ustave pisali ste

Šta bi ovo trebalo značiti? Da nećemo možda zvati komšije da nam pišu ustav?

Svašta! :-) :-) :-)
danas

Post by danas »

Tulipan wrote: sto ste pisali ustave pisali ste
znaci da vas niko vise nista nece pitati :D nego ce vam napisati ustav ko sto su njemackoj ili japanu napisali poslije rata :-)
Tulipan

Post by Tulipan »

danas wrote:
Tulipan wrote: sto ste pisali ustave pisali ste
znaci da vas niko vise nista nece pitati :D nego ce vam napisati ustav ko sto su njemackoj ili japanu napisali poslije rata :-)

Ma da! Nismo toliko spali! Niko ne kaže da ne može EU uticati na politički živiot u Srbiji ali da nam neko piše ustav no way. Mogu pisati ustav u odmetnutoj pokrajini ali ne i ostatku zemlje. Nije mi poznato da su nekoj od zemalja u okruženu osim BiH(doduše riječ je protektoratu) pisali ustav.
Nemamo Paddyja da nam visi iznad glave.
danas

Post by danas »

BH trenutno i nije istinska drzava nego protektorat, pa svakako da ima nametnuti ustav -- koji ce biti, nadam se, uskoro ukinut. a srbija i kosovo su na dobrom putu da im se pocne pisati ustav sa strane... :-) a zzzz je mislim htio reci da sto ste pisali ustave drugim narodima, pisali ste -- sto je svakako tacno. beograd vise nikad nece pisati ustav ni zagrebu, ni sarajevu, ni ljubljani, a cini mi se izgleda ni pristini, ni podgorici, a mozda ni novom sadu... :-)
Tulipan

Post by Tulipan »

danas wrote:BH trenutno i nije istinska drzava nego protektorat, pa svakako da ima nametnuti ustav -- koji ce biti, nadam se, uskoro ukinut. a srbija i kosovo su na dobrom putu da im se pocne pisati ustav sa strane... :-) a zzzz je mislim htio reci da sto ste pisali ustave drugim narodima, pisali ste -- sto je svakako tacno. beograd vise nikad nece pisati ustav ni zagrebu, ni sarajevu, ni ljubljani, a cini mi se izgleda ni pristini, ni podgorici, a mozda ni novom sadu... :-)

mozda ni novom sadu

Nisam očekivao od tebe da možeš provaliti ovakvo nešto.

Naravno da neće pisati Zagrebu, Ljubljani, Podgorici, Prištini, Sarajevu kao što i Sarajevo neće pisati Banja Luci.
danas

Post by danas »

Tulipan wrote:
mozda ni novom sadu

Naravno da neće pisati Zagrebu, Ljubljani, Podgorici, Prištini, Sarajevu kao što i Sarajevo neće pisati Banja Luci.
jes', zaboravih da je novi sad sada uporiste seseljevih cetnika -- u pravu si, ostaju vjerni majci srbiji!

a ja sam od tebe ocekivala da ces napisati bas nesto poput ove zadnje recenice. :zzzz:
Tulipan

Post by Tulipan »

danas wrote:
Tulipan wrote:
mozda ni novom sadu

jes', zaboravih da je novi sad sada uporiste seseljevih cetnika -- u pravu si, ostaju vjerni majci srbiji!

a ja sam od tebe ocekivala da ces napisati bas nesto poput ove zadnje recenice. :zzzz:

To oko NS-a to se zna.

Ako si mislila na posljednji dio rečenice to je samo moj odgovor na tvoje provokacije.
danas

Post by danas »

Tulipan wrote: Ako si mislila na posljednji dio rečenice to je samo moj odgovor na tvoje provokacije.
svakako... :D malo ti treba da se isprovociras i kazes sta zaista mislis :-)
Tulipan

Post by Tulipan »

danas wrote:
Tulipan wrote: Ako si mislila na posljednji dio rečenice to je samo moj odgovor na tvoje provokacije.
svakako... :D malo ti treba da se isprovociras i kazes sta zaista mislis :-)
Ni tebi nije MaHane!
danas

Post by danas »

Tulipan wrote: Ni tebi nije MaHane!
vidis kako znas da progovoris po bosanski kad treba... :D :-)
Tulipan

Post by Tulipan »

danas wrote:
Tulipan wrote: Ni tebi nije MaHane!
vidis kako znas da progovoris po bosanski kad treba... :D :-)
Znao sam da ćeš to reći!

Čuj pa takvo okruženje normalno je da će uticati.

U BiH se govore tri jezika i poželjno je znati sva 3.
Last edited by Tulipan on 22/12/2005 17:33, edited 1 time in total.
gavrilo

Post by gavrilo »

alo vas dvoje... tema je boris, rodjeni sarajlija... 8)

smirite se... nemoj da proradi majevicka motka :D
Ana_Ana

Post by Ana_Ana »

Ko je ovaj Tulipan :?
gavrilo

Post by gavrilo »

Ana_Ana wrote:Ko je ovaj Tulipan :?

ma neki holandjanin :D
Post Reply