Ti bi mogao malo pripaziti na jezik!MBA wrote:simster wrote:nije rekao da ce insistirati to su gluposti. bosansko-hrvatski novinari vole da raspiruju mrznju prema srbima kada god se ukaze prilika._master_ wrote:ne mogu da vjerujem...
Prije dva dana procitah u novinama da Tadic drzi otvorenu mogucnost da, ako se Kosovo ocijepi, da ce insistirati da se i rs ocijepit iz BiH...
DUBOKO se nadam da ce ovo ostati samo na rijecima i da se nece sprovesti u djelo...
sta vi mislite?
rekao je da je opasno praviti presedane i ako se desi na kosovu zasto ne bi u ostalim zemljama. a ni to nije rekao jer bi rado mjenjao kosovo za rs, vec da se stavi u bolju poziciju pred pregovore, da medjunarodnoj zajednici da do znanja da otcjepljeno kosovo destabilizira region.
srbija ne bi imala koristi od rs, to bi joj bio samo teret.
a pekari mogu imati potpunu samostalnost u okviru medjunarodno priznatih granica srbije, prema tome sta ce im nezavisnost.
Eto vidis--sad branis svoj zlocinacki narod, a, do malocas si nuzdio po Hrvatima. Osoba si loseg karaktera, ili si u zabludi.
Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic
-
Tulipan
#26 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic
-
Tulipan
#27 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic
Populaciju od 1,8% niko ništa i ne pita. Oni su samo jedna od brojnih nacionalnih manjina Srbije a u CG su stvari malo drugačije.libertyBiH wrote:Posle Crnogoraca nebi bilo lose da nasa braca u Sandzaku pocnu razmisljati o referendumu._master_ wrote:ne mogu da vjerujem...
Prije dva dana procitah u novinama da Tadic drzi otvorenu mogucnost da, ako se Kosovo ocijepi, da ce insistirati da se i rs ocijepit iz BiH...
DUBOKO se nadam da ce ovo ostati samo na rijecima i da se nece sprovesti u djelo...
sta vi mislite?
Hoću i ja referendum da se više prestane sa Beogradizacijom i Novosadizacijom Srbije!
-
Tulipan
_master_ wrote:e vozdra, evo i linka na kojem sam ovo procitao:
http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =10&isasp=
naime, mislim da stanovnici Kosova, ako su imalo mudri,da ne bi trebali traziti nezavisnost.
Zasto?
Zato sto su na zadnjim izborima, kada je Tadic pobijedio,imao je sve ukupno 1,7 miliona glasova. Na KOsovu ima preko 2,5 miliona Albanaca, a posle NATO-udara predpostavlja se da je taj broj jos veci---sto znaci, da bi KosovoAlbanci na sljedecim izborima,ukoliko bi ostali u okviru Srbije, mogli da postave svog kandidata za Predsjednika, i po tim procjenama, ako bi bili sKosovoAlbanci jedinstveni i glasali svi za njega, da bi Predsjednik srbije moga biti Albanac!?! Ja mislim da srbi to jako dobro znaju, i da se toga boja, i zele da ih iskljuce i zato im nude nesto poput nezavisnosti.
A moje licno misljenje je da su Tadic i Kostunica isti. Tadic se prodaje kao srpski demokrata 21. stpöjeca, a imam osjecaj da iste vizije o velikoj srbiji imaju,samo sto Tadic to mnogo ljepse upakuje, ali se nadam da ce uskoro i siroj javnosti da se iskristalisu njegove prave politicke namjere.
Prema statistici Britanaca na Kosovu živi ukupno 1,7 miliona stanovnika od toga 88% Albanaca 7% Srba i 5% ostalih. Podaci su iz 2003. godine.
-
MBA
#29 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic
Tulipan wrote:Ti bi mogao malo pripaziti na jezik!MBA wrote:simster wrote: nije rekao da ce insistirati to su gluposti. bosansko-hrvatski novinari vole da raspiruju mrznju prema srbima kada god se ukaze prilika.
rekao je da je opasno praviti presedane i ako se desi na kosovu zasto ne bi u ostalim zemljama. a ni to nije rekao jer bi rado mjenjao kosovo za rs, vec da se stavi u bolju poziciju pred pregovore, da medjunarodnoj zajednici da do znanja da otcjepljeno kosovo destabilizira region.
a pekari mogu imati potpunu samostalnost u okviru medjunarodno priznatih granica srbije, prema tome sta ce im nezavisnost.
Eto vidis--sad branis svoj zlocinacki narod, a, do malocas si nuzdio po Hrvatima. Osoba si loseg karaktera, ili si u zabludi.
U kojem kontekstu???
-
micika
#30 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic
e taj referendum trazi u srbiji,sa-x ti i nije bas od pomociTulipan wrote:Populaciju od 1,8% niko ništa i ne pita. Oni su samo jedna od brojnih nacionalnih manjina Srbije a u CG su stvari malo drugačije.libertyBiH wrote:Posle Crnogoraca nebi bilo lose da nasa braca u Sandzaku pocnu razmisljati o referendumu._master_ wrote:ne mogu da vjerujem...
sta vi mislite?
Hoću i ja referendum da se više prestane sa Beogradizacijom i Novosadizacijom Srbije!
-
Tulipan
#31 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic
Isto važi i za ovog sandžakliju.micika wrote:e taj referendum trazi u srbiji,sa-x ti i nije bas od pomociTulipan wrote:Populaciju od 1,8% niko ništa i ne pita. Oni su samo jedna od brojnih nacionalnih manjina Srbije a u CG su stvari malo drugačije.libertyBiH wrote: Posle Crnogoraca nebi bilo lose da nasa braca u Sandzaku pocnu razmisljati o referendumu.
-
St.Germain
#32 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic
moze on to drzati otvorenim koliko hoce, to je samo jos jedan (meni nepotreban) znak da se Srbi nisu osvijestili niti rijesili svoje mitomanije koja jos uvijek ima patoloske razmjere._master_ wrote:ne mogu da vjerujem...
sta vi mislite?
RS je KAPAK za Srbe kojeg su isposlovali braca Rusi, o podjeli BIH ili eventualnom odvajanju Kosova nema rijeci, jer nas je EU/USA sita i nas i nasih prekrajanja.
Uostalom, bio je pismonosa iz Amerike skoro u Bosni i jasno porucio sta i kako dalje.
-
Tulipan
#33 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic
Vi u BiH ste stvarno neobavješteni. Kosovo dobija uslovnu nezavisnost 2006. a punu kada SCG ili eventualno samo Srbija postane član EU , znači oko 2015. godine. Kosovo je i sada de facto nezavisno. Kosovo ima čak i poseban pozivni broj koji doduše važi za sad samo u albanskom dijelu pokrajine(377).St.Germain wrote:moze on to drzati otvorenim koliko hoce, to je samo jos jedan (meni nepotreban) znak da se Srbi nisu osvijestili niti rijesili svoje mitomanije koja jos uvijek ima patoloske razmjere._master_ wrote:ne mogu da vjerujem...
sta vi mislite?
RS je KAPAK za Srbe kojeg su isposlovali braca Rusi, o podjeli BIH ili eventualnom odvajanju Kosova nema rijeci, jer nas je EU/USA sita i nas i nasih prekrajanja.
Uostalom, bio je pismonosa iz Amerike skoro u Bosni i jasno porucio sta i kako dalje.
- Bosanac sa dna kace
a de izvini se u ime svih nas sto nas nisu uspjeli poklati!morse wrote:primite moju izvinjotinu za ovo smrdska
-
St.Germain
nisam u BIH i ne znam gdje si to procitao, ali Kosovo NECE dobiti nezavisnost
-
Tulipan
gledam svaki dan b92, raznorazne debate ovdje, poruke iz Brisela i Washingtona. Znaju da su se zayebali intervencijom i sada hoće na vrat na nos da riješe to pitanje a sami ne znaju kako to da skinu sa dnevnog reda.St.Germain wrote:nisam u BIH i ne znam gdje si to procitao, ali Kosovo NECE dobiti nezavisnost
-
St.Germain
pa eto na osnovu svojih izvora, nije bitno kojih su ja tvrdim ovo sto tvrdim...Necu reci da nisi upravu, ali i ja se oslanjam na svoj political sense i tesko je tu iznositi potkovane argumente, jer se odluke donose iza zatvorenih vrataTulipan wrote:gledam svaki dan b92, raznorazne debate ovdje, poruke iz Brisela i Washingtona. Znaju da su se zayebali intervencijom i sada hoće na vrat na nos da riješe to pitanje a sami ne znaju kako to da skinu sa dnevnog reda.St.Germain wrote:nisam u BIH i ne znam gdje si to procitao, ali Kosovo NECE dobiti nezavisnost
-
Tulipan
Mnogi ovdje govore da je to pitanje rješeno još 1999. međutim s obzirom na stanje na Kosovu ne bi ih trebalo nagraditi nezavisnošću. Meni se dopada model Kina i Hong Kong. Ne bi imali stolicu u UN-u ali bi imali nekakvu svoju samoupravu na području gdje su većina.St.Germain wrote:pa eto na osnovu svojih izvora, nije bitno kojih su ja tvrdim ovo sto tvrdim...Necu reci da nisi upravu, ali i ja se oslanjam na svoj political sense i tesko je tu iznositi potkovane argumente, jer se odluke donose iza zatvorenih vrataTulipan wrote:gledam svaki dan b92, raznorazne debate ovdje, poruke iz Brisela i Washingtona. Znaju da su se zayebali intervencijom i sada hoće na vrat na nos da riješe to pitanje a sami ne znaju kako to da skinu sa dnevnog reda.St.Germain wrote:nisam u BIH i ne znam gdje si to procitao, ali Kosovo NECE dobiti nezavisnost
Problem je što su stranci Albancima obećali da neće biti isto kao prije(kao što i neće) a oni su to shvatili kao nezavisnost i drže se toga kao pijan plota.
-
BISCANIN2
Ima tu istine moj gavro u ovome sto kazes ali ni susjedna vojska nije jaca .Na izjavu Tadića treba odgovoriti porukom , jezik sile ipak je jezik koji nasi susjedi najbolje razumiju .a silne mi vojske... ne zna se koja je veca sila... vrs ili abih
-
gavrilo
BISCANIN2 wrote:Ima tu istine moj gavro u ovome sto kazes ali ni susjedna vojska nije jaca .Na izjavu Tadića treba odgovoriti porukom , jezik sile ipak je jezik koji nasi susjedi najbolje razumiju .
biscanin jaca je... a cisto sumnjam da bi se susjedi uplasili.
mislim budimo iskreni... ko se jos plasi nas bosanaca osim mi sami sebe
-
simster
#47 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic
"zlocinacki narod"??!! takvu izjavu moze da napravi samo fasista. a fasisti su u hrvatskoj vecina jer su hrvati zli i primitivni ljudi a fasizam zla i primitivna ideologija.MBA wrote:simster wrote:nije rekao da ce insistirati to su gluposti. bosansko-hrvatski novinari vole da raspiruju mrznju prema srbima kada god se ukaze prilika._master_ wrote:ne mogu da vjerujem...
sta vi mislite?
-
simster
gluposti, srbi nisu tako naivini pa da ne znaju da albanci, kao nazadni ljudi, imaju 10-15-20, pa i po 25ero djece._master_ wrote:e vozdra, evo i linka na kojem sam ovo procitao:
http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =10&isasp=
naime, mislim da stanovnici Kosova, ako su imalo mudri,da ne bi trebali traziti nezavisnost.
Zasto?
Zato sto su na zadnjim izborima, kada je Tadic pobijedio,imao je sve ukupno 1,7 miliona glasova. Na KOsovu ima preko 2,5 miliona Albanaca, a posle NATO-udara predpostavlja se da je taj broj jos veci---sto znaci, da bi KosovoAlbanci na sljedecim izborima,ukoliko bi ostali u okviru Srbije, mogli da postave svog kandidata za Predsjednika, i po tim procjenama, ako bi bili sKosovoAlbanci jedinstveni i glasali svi za njega, da bi Predsjednik srbije moga biti Albanac!?! Ja mislim da srbi to jako dobro znaju, i da se toga boja, i zele da ih iskljuce i zato im nude nesto poput nezavisnosti.
A moje licno misljenje je da su Tadic i Kostunica isti. Tadic se prodaje kao srpski demokrata 21. stpöjeca, a imam osjecaj da iste vizije o velikoj srbiji imaju,samo sto Tadic to mnogo ljepse upakuje, ali se nadam da ce uskoro i siroj javnosti da se iskristalisu njegove prave politicke namjere.
medjutim, ustav se da promjeniti i regijama zemlje dodijeliti elektoralne glasove, kao sto je to slucaj u sjedinjenim drzavama gdje drzave imaju elektoralne glasove a najpopularniji kandidat moze da izgubi izbore (recimo al gore je izgubio izbore od georga busha jer je ovaj pobjedio u floridi premda je gore imao mnogo vise biraca u cijeloj zemlji) umjesto principa jedan covjek jedan glas.
tako vojvodini npr. damo 2 elektoralna glasa, beogradu 3, ostatku uze srbije 4 i kosovu 2. makar dole bilo 17 miliona siptara opet ne mogu izglasati federalnu vladu. eto im samouprave i neka se kote do besvjesti, ali lignit ostaje nama.
-
MBA
#49 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic
simster wrote:"zlocinacki narod"??!! takvu izjavu moze da napravi samo fasista. a fasisti su u hrvatskoj vecina jer su hrvati zli i primitivni ljudi a fasizam zla i primitivna ideologija.MBA wrote:simster wrote: nije rekao da ce insistirati to su gluposti. bosansko-hrvatski novinari vole da raspiruju mrznju prema srbima kada god se ukaze prilika.
Hvala Bogu--nisam Serb jer to je nesto najgore sto se moze desiti ljudskom bicu. Kad samo pomislim na tvoj narod; loj, dlakavost, tjelesni smrad, i sta-vec-ne mi padne na pamet. Nije niti cudo da za katarzu koristite "ciklon."
Vi i jeste ti koji ste instigatori na ovom forumu.
-
gavrilo
#50 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic
MBA wrote:Hvala Bogu--nisam Serb jer to je nesto najgore sto se moze desiti ljudskom bicu. Kad samo pomislim na tvoj narod; loj, dlakavost, tjelesni smrad, i sta-vec-ne mi padne na pamet. Nije niti cudo da za katarzu koristite "ciklon."
Vi i jeste ti koji ste instigatori na ovom forumu.
to ne mijenja cinjenicu da ti nisi nikakav covjek...