Izgubila Bosna i Hercegovina!

Air Ramiz

#101 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by Air Ramiz »

fixer wrote:
Air Ramiz wrote:
Vozdra raja wrote:Neki su tako reagovali-pisali jer su bili ogorceni zbog poraza u utakmici. U tom trenutku oni su bili ljuti na sve!

Neki smatraju da bi svi mi trebali navijati za Hrvatsku jer su nam, eto, komsije. Hrvatska i Turska su mi strane drzave, stoga mogu navijati za koga hocu! Navijao sam za Tursku jer su mi drazi, a i zbog ovih domacih hrvata koji navijaju za susjednu a ne za svoju zemlju!
Ja cu uvijek navijat protiv Hrvatske, nebitno je ko je s druge strane, Brazil, Japan, Njemacka, Turska itd. Ne znam otkud tolika zacudjenost kod susjeda sto eto Bosnjaci ne vole Hrvatsku?! Bogami ko da su prespavali 90-te. Kad Hrvati na Markovom Trgu budu navijali za Srbiju, i Bosnjaci iz Mostara ce navijati za Hrvatsku...
ma mozes ti navijati protiv hrvatske i imash razloge, ali ne mozes istovremeno traziti jedinstvenu bih i sam stetiti ionako loshem povjerenju medju narodima
A kako poziv na jedinstvenu BiH steti povjerenju naroda?! Hrvatska je strana susjedna drzava, nekom mrska nekom draga, ali to je inostranstvo. Ne kontam ovo nikako?
ero_sa_onog_svijeta

#102 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by ero_sa_onog_svijeta »

Air Ramiz wrote:
ero_sa_onog_svijeta wrote: Meni je logičnije da se kaže nismo slavili pobjedu Turske već poraz Hrvatske, zavidni smo,ljubomorni smo i sl., nismo slavili kad su Turci pobijedili Čehe već samo Hrvate.

Jel tako?
Pa nije tako. Niko nije protiv Hrvatske zato sto je ljubomoran na Hrvatsku?! Nego zato sto Hrvatsku dozivljavamo kao agresora. Kad je Francuska 1998 pobjedila Hrvatsku i tad se slavilo u ovim podjeljenim gradovima po Srednjoj Bosni. Znaci nije bitno ko dobija Hrvatsku, bitno je da Hrvatska gubi i tu nema velike filozofije. Zasto ti recimo ne navijas za Srbiju?
Ne navijam za Srbiju jer navijam za Hrvatsku.

Da su kojim slučajem igrali Srbija-Turska,Njemačka,Island nikad nebi slavio poraz Srbije.
NIKAD!!

U tenisu obožabam Đokovića ( možda i više o dLjubičića), a mogu reći da sam navijač ljepotice Ane Ivanović.

Što recim Srbi sinoć nisu slavili u BiH?

kOMPLEKS MANJE VRIJEDNOSTI, ZAVIST, LJUBOMORA!

Ništa drugo.
Stolac92

#103 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by Stolac92 »

JThomas wrote:
Stolac92 wrote: i hajde ti sad meni objasni, ko je frustriran, ovi što su sinoć birali stranu, ili oni što nisu? misliš li da je tvoj prijatelj sportista u pravu ili u krivu? malo ti je kontradiktoran post.

ja sam razočaran ovim što se noćas desilo, razočaran sam bosancima koji pobjedu turske slave kao svoju (a ovim "drugim" već odavno, oni su ispričana priča), fali li meni seksa i putovanja, ili njima?
Ma svi smo izfrustrirani! Svima nam fali seksa, putovanja, a najviše nam fali budućnosti! Mislim da je moj prijatelj sportista u pravu... Nisam razočaran ljudima koji slave pobjedu, nego sam razočaran ljudima koji slave poraz... ne mislim na fudbalski poraz nego na ljudski, onako... ko životinja... magarac-mazga-tovar... rob!
Šandor

#104 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by Šandor »

fixer wrote:ma mozes ti navijati protiv hrvatske i imash razloge, ali ne mozes istovremeno traziti jedinstvenu bih i sam stetiti ionako loshem povjerenju medju narodima
:lol: :D
ero_sa_onog_svijeta wrote:Meni je logičnije da se kaže nismo slavili pobjedu Turske već poraz Hrvatske, zavidni smo,ljubomorni smo i sl., nismo slavili kad su Turci pobijedili Čehe već samo Hrvate.

Jel tako?
Nije tako. Ja sam protiv Hrvatske zbog njenih zasluga za konačnu razgradnju BiH. Uopšte nisam opterećen. Ali svakako da mi je drago kad Hrvatska izgubi. Sjećam se da sam se derao kad vas je Australija sahranila prije dvije godine. :thumbup:
Air Ramiz

#105 Re:

Post by Air Ramiz »

krivorijek wrote:Evo da probamo malo drugacije pogledati na istu stvar: da se 93 nije dogodilo to sto se dogodilo, svi bi jucerasnji 'turski navijaci' navijali za Hrvatsku!
Da se nije desila 93, svi bi navijali za BiH, a Niko Kovac bi igrao za BiH.
Air Ramiz

#106 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by Air Ramiz »

ero_sa_onog_svijeta wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jel ovo ironija il se zajebavas :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

De malo prokontaj svega ti. Srbi da navijaju jal za Tursku jal za Hrvatsku :lol: :lol: :lol:
da si birao draže ekipe, braci Srbima, ne bi izrabrao :D
ht_90

#107 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by ht_90 »

niko kovac zivio u njemackoj sta on ima sa bih??????
ero_sa_onog_svijeta

#108 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

ja nevidim ništa loše u tome što neko navij aza Tursku protiv Hrvatske recimo.

Al slaviti po gradu kao da je BiH pobijedila, samo pokazuje ljubomoru,frustraciju, vjerovatno zbog toga što ti isti nikad u životu nisu doživjeli da se vesele nekom velikom uspijehu svoje repke ili sl., pa od muke ne znaju šta će.
uhljug_s_koseva

#109 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by uhljug_s_koseva »

Šandor wrote:
uhljug_s_koseva wrote:Nemoj majke ti,sinoc se pokazalo kako je Sarajevo multi-kulti grad.I ne mozes nikako uporedjivat Sarajevo i Capljinu,srbi i hrvati su starosjedioci Sarajeva
Zanimljivo. Mislim da sam ovo prvi put u životu čuo prije nekih 10-ak godina. Zašto ne možemo porediti Sarajevo i Čapljinu? Pored svega što Hrvati rade svih ovih godina ideja BiH u tvojoj glavi "propadne" samo kad Bošnjaci malčice pokažu zube. Bošnjaci se moraju izvinjavati, vraćati izgubljeno povjerenje.... :shock: :lol:

U Čapljini je prije rata živjelo preko 3000 Srba, 7000 Bošnjaka, i 14000 Hrvata. Zašto se ne bi moglo porediti? Reci mi, molim te?
Ne bi se sad bavio sa statistickim podacima,ali svako sa imalo pameti zna razliku izmedju Capljine i Sarajeva.Ma nema se ovdje ko kome izvinjavat,ovaj grad je napokon pokazao svoje pravo lice i nema vise razloga za skrivanje iza nekog kvazi-patriotizma.Samo meni nije jasno cime su to Bosnjaci pokazli svoje zube.Time sto su navijali za Turksu?Ma svaka cast majstore :lol: .
osa

#110 Re: Re:

Post by osa »

Air Ramiz wrote:
krivorijek wrote:Evo da probamo malo drugacije pogledati na istu stvar: da se 93 nije dogodilo to sto se dogodilo, svi bi jucerasnji 'turski navijaci' navijali za Hrvatsku!
Da se nije desila 93, svi bi navijali za BiH, a Niko Kovac bi igrao za BiH.

ti očigledno uz stoljetni suživot slabo poznaješ hrvate, da se desila ili nije desila bilo koja godina, svi hrvati će igrati za hrvatsku, možda oni koji ne uspiju naći mjesto u hrvatskoj repki za neku drugu, pa pogledaj rakitića, šimunića, i ine hrvate iz bilo koje druge zemlje,svima je prvi izbor hrvatska. to je stvar identiteta i nacionalnog ponosa. šta misliš za koga navijaju rusi iz ukrajine.
ero_sa_onog_svijeta

#111 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Air Ramiz wrote:

De malo prokontaj svega ti. Srbi da navijaju jal za Tursku jal za Hrvatsku :lol: :lol: :lol:

Što misliš bili slavili da je kojim slučajem Hrvatska izgubila od Rusije.

Milism da nebi, jer kod njih nema frustracije.
Imaju Đokovića, Ivanovičku, košarkaše, odbojkaše...
znaju šta je sport i sportsku uspijeh.

Drago im jest kad Hrvatska izgubi, al mislim da nikad nisu slavili po ulicama, jer na taj način pokazuju opterećenost Hrvatskom
osa

#112 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by osa »

pročitajte forume iz srbije, iznenadit ćete se što srbi misle o hrvatskoj repki, bar velika većina.
JThomas

#113 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by JThomas »

Stolac92 wrote:
JThomas wrote:
Stolac92 wrote: i hajde ti sad meni objasni, ko je frustriran, ovi što su sinoć birali stranu, ili oni što nisu? misliš li da je tvoj prijatelj sportista u pravu ili u krivu? malo ti je kontradiktoran post.

ja sam razočaran ovim što se noćas desilo, razočaran sam bosancima koji pobjedu turske slave kao svoju (a ovim "drugim" već odavno, oni su ispričana priča), fali li meni seksa i putovanja, ili njima?
Ma svi smo izfrustrirani! Svima nam fali seksa, putovanja, a najviše nam fali budućnosti! Mislim da je moj prijatelj sportista u pravu... Nisam razočaran ljudima koji slave pobjedu, nego sam razočaran ljudima koji slave poraz... ne mislim na fudbalski poraz nego na ljudski, onako... ko životinja... magarac-mazga-tovar... rob!
da, ovo definitivno jeste ljudski poraz.

neko reče na drugoj temi, svakim danom smo sve sličniji. i bošnjaci muslimani dobijaju "rezervnu domovinu", cementira se podjela u tri tora, bosnu i hercegovinu niko ne pominje...sve na ruku političarima koji nas muzu.
Šandor

#114 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by Šandor »

ero_sa_onog_svijeta wrote:ja nevidim ništa loše u tome što neko navij aza Tursku protiv Hrvatske recimo.

Al slaviti po gradu kao da je BiH pobijedila, samo pokazuje ljubomoru,frustraciju, vjerovatno zbog toga što ti isti nikad u životu nisu doživjeli da se vesele nekom velikom uspijehu svoje repke ili sl., pa od muke ne znaju šta će.
Ti si odlučio da vjeruješ u to. Valjda da bi se bolje osjećao. Niko te ne može ubijediti u suprotno. Ipak, to ne odgovara istini. Na Srbiju i Hrvatsku sam kivan zbog njihovih zasluga u prošlom ratu. A nikako zbog toga što su u mnogo čemu uspješni.
homo_sapiens

#115 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by homo_sapiens »

Ovo je dio posta forumasa @Pietje_Bel s jedne druge teme, ali slicne problematike. Uz izvinjenje @P_B, dozvoljavam sebi slobodu da ga postiram i ovdje, jer vrijedi:

Bosanac posle bilo koje utakmice gdje Turska pobjedi nece izaci vani da svira i da mase Turskim zastavama. To je za jednog Bosanca ponizenje. Bosanac ce uvijek jasno isticati na prvom mjestu da su Turci bili okupatori i ako je sam muslimanske vjeroispovjesti.

Bosanac posle bilo koje utakmice na kojoj Hrvatska pobjedu nece izaci vani da slavi iako je taj Bosanac katolicke vjeroispovjesti. Za jednog Bosanca je to ponizenje.

Bosanac pravoslavne vjeroispovjesti nikada nece slaviti pobjedu Srbije jer on se ne identifikuje sa tom zemljom. Takvo nesto bi za tog Bosanca bilo ponizenje.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#116 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by grunt »

Nije ovdje nikakav problem navijanje za Hrvatsku ili Srbiju hrvata ili srba iz BiH,nego je problem što oni osim navijanja i mrze zemlju u kojoj žive i u kojoj su se rodili.Po tome smo definitivno jedinstveni u svijetu!
kicky

#117 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by kicky »

Air Ramiz wrote:
kicky wrote:ovdje svi traže, i očito nalaze, supstituciju ili nadopune svojim nedostatcima...jadno je da netko ovako zdušno slavi pobjedu Turske uz uzvik Bosna, Bosna sa plavo-žutom zastavom zavezanom oko pasa i sa crveno-bijelom zastavom u rukama. Jadno je da filozofija jednih postane opravdanje za filozofiju drugih...Ova utakmica potvrđuje samo jedno: Bogami smo svi isti!!! :bih: :ironično:
Bogami ne potvrdjuje, jer nije niko ubijen nakon utakmice u zapadnom Mostaru, a u istocnom su padale glave kad je Hrvatska ranije igrala...
Ne govorim o tome. To što se desilo 98. je tragedija o kojoj se nažalost malo govori(lo), bar u hrvatskim medijima. Ja govorim o mentalitetu...o načinu razmišljanja, o paradoks koji je očito imanentan svim narodima i narodnostima Lijepe Naše Jedne i Jedine
ero_sa_onog_svijeta

#118 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Šandor wrote:
ero_sa_onog_svijeta wrote:ja nevidim ništa loše u tome što neko navij aza Tursku protiv Hrvatske recimo.

Ti si odlučio da vjeruješ u to. Valjda da bi se bolje osjećao. Niko te ne može ubijediti u suprotno. Ipak, to ne odgovara istini. Na Srbiju i Hrvatsku sam kivan zbog njihovih zasluga u prošlom ratu. A nikako zbog toga što su u mnogo čemu uspješni.
Upravo zbog te politike, koja se uvlači u sve sfere života, ispade da je Dodik upravu.

podjela i ništa drugo, i onda nek svak navija za svoje.
edinbug

#119 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by edinbug »

Posto sam stanovnik grada (Bugojno) koji je prezivio traumu sukoba izmedu Armije BiH i HVO-a i danas dan osjeca te traume na svojoj kozi, mogu samo zakljuciti sljedece: Mi smo primitivni NARODI kojima je potreban samo mali fitilj pa da sve ode do davola. Odavno nisam vidio veci izljev mrznje, necivilizacije i mnogo toga kao sinoc, i ne samo u Bugojnu, Vitezu, Mostaru ...
Na zaista istinsku provokaciju nakon tekme Hrv. i Njemacka od strane nekih budala sa hrvatskim imenom i prezimenom, isto tako budale sa bosnjackim imenom i prezimenom su krenule u revansizam, ne pitajuci se da li ce to isprovocirati neku budalu u Livnu npr. da nasrne na Bosnjaka, kao sto i onaj u Capljini nije mislio da li ce neka budala nasrnuti na Hrvata u Bugojnu npr. Zahvaljujuci jakim policijskim snagama nije doslo do demoliranja objekata koji su u posjedu Hrvata, ali je bilo kafica u kojima Hrvati nisu smjeli do dva iza ponoci doci do svoga stana, a koji je udaljen samo 100-200 metara od tog kafica. Naravno, slusajuci povike: zakolji Ustasu i slicno uz tekbire. Zalosno !!!
E, takve budale sa svih strana ne zele BiH, i nemoj te mi samo prodavati vise maglu kao mi (Bosnjaci) hocemo, ali oni drugi nece. Ubleha.
Ili ako neko vidi da onaj tamo JEDE GOVNA, i ja cu za njim jesti GOVNA, bez obzira sto znam da to ne valja. Hvala,jedite vi GOVNA, ja necu. Ovo se odnosi na sve FASISTE bez obzira kojem narodu pripadaju.

SMRT FASIZMU!!!
kicky

#120 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by kicky »

homo_sapiens wrote:Ovo je dio posta forumasa @Pietje_Bel s jedne druge teme, ali slicne problematike. Uz izvinjenje @P_B, dozvoljavam sebi slobodu da ga postiram i ovdje, jer vrijedi:

Bosanac posle bilo koje utakmice gdje Turska pobjedi nece izaci vani da svira i da mase Turskim zastavama. To je za jednog Bosanca ponizenje. Bosanac ce uvijek jasno isticati na prvom mjestu da su Turci bili okupatori i ako je sam muslimanske vjeroispovjesti.

Bosanac posle bilo koje utakmice na kojoj Hrvatska pobjedu nece izaci vani da slavi iako je taj Bosanac katolicke vjeroispovjesti. Za jednog Bosanca je to ponizenje.

Bosanac pravoslavne vjeroispovjesti nikada nece slaviti pobjedu Srbije jer on se ne identifikuje sa tom zemljom. Takvo nesto bi za tog Bosanca bilo ponizenje.
TO JE TO!!! Mislim da bi ovaj komentar trebao biti pečat ovoj temi :thumbup:
laku noć

#121 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by laku noć »

Air Ramiz wrote:

Što misliš bili slavili da je kojim slučajem Hrvatska izgubila od Rusije.

Milism da nebi, jer kod njih nema frustracije.
Imaju Đokovića, Ivanovičku, košarkaše, odbojkaše...
znaju šta je sport i sportsku uspijeh.

Drago im jest kad Hrvatska izgubi, al mislim da nikad nisu slavili po ulicama, jer na taj način pokazuju opterećenost Hrvatskom
:thumbup: :thumbup: :thumbup: Bravo za post.
LSD

#122 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by LSD »

Stolac92 wrote:
JThomas wrote:

:( :( ovaj samo o sexu prica (5 post po redu gdje pominje nedostatak sexa)...idi šta pokaraj nesretnice...ova tema je nešto sasvim drugo i nema veze sa sexom i nemoj glumiti po forumima Frojda...mani se te seljacke filozofije.
ero_sa_onog_svijeta

#123 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

grunt wrote:Nije ovdje nikakav problem navijanje za Hrvatsku ili Srbiju hrvata ili srba iz BiH,nego je problem što oni osim navijanja i mrze zemlju u kojoj žive i u kojoj su se rodili.Po tome smo definitivno jedinstveni u svijetu!
Mislim da ti gore već neko dao odgovor.

Neko napisa navijat ću uvjek protiv Hrvatske i Srbije zbo rata.

ONda logično hrvat ili Srbin će reći, navijat ću uvjek protiv BiH zbog rata, zbog Armije BiH...I TAKO TO IDE.
LSD

#124 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by LSD »

Ja sam Turcin po nacionalnosti,imama pravo da se tako izjašnjavam i niko ne može osporiti to pravo...navijat cu protiv kockastih croata u svakoj mogucoj i nemogucoj situaciji i ni to mi ne može niko osporiti,imam i na to puno pravo...komšijski odnosi i nacionalna samoosvješcenost?? šta je to? jel se to jede?
Stolac92

#125 Re: Izgubila Bosna i Hercegovina!

Post by Stolac92 »

LSD wrote:
Stolac92 wrote: Ma svi smo izfrustrirani! Svima nam fali seksa, putovanja, a najviše nam fali budućnosti! Mislim da je moj prijatelj sportista u pravu... Nisam razočaran ljudima koji slave pobjedu, nego sam razočaran ljudima koji slave poraz... ne mislim na fudbalski poraz nego na ljudski, onako... ko životinja... magarac-mazga-tovar... rob!
:( :( ovaj samo o sexu prica (5 post po redu gdje pominje nedostatak sexa)...idi šta pokaraj nesretnice...ova tema je nešto sasvim drugo i nema veze sa sexom i nemoj glumiti po forumima Frojda...mani se te seljacke filozofije.
Izvini, molim te... nisam te prepoznao...
Locked