Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
-
Fljamurtari
#851 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Neum pripada svojim stanovnicima i onima koji su ga branili dok su neki nosali Titove slike i nisu bili sigurni da li je to njihov rat.
Izdrzao je Neum i gore stvari pa ce izdrzat i velikobosanska posezanja sa ciljem da se mjestu izbrise identitet i podvali novi "bosanski"
Izdrzao je Neum i gore stvari pa ce izdrzat i velikobosanska posezanja sa ciljem da se mjestu izbrise identitet i podvali novi "bosanski"
-
Hafis
#852 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Poprska me.Maharadza wrote:Fljamurtari wrote:Nisam znao za ovako prisutne velikobosanske stavove sa negiranjem Hercegovine?
Za mene su razlike ocigledne, govor, obicaji, mentalitet, cak je i klima razlicita(mediteranska)
Primjer USA nije dobar jer osim US za USA se najcesce spominje "izostavljeni" dio - Amerikanigdje nisam negirao Hercegovinu, već uopšteno koristim naziv BOSANSKI GRAD, isto što je npr i Bihać prije svega BOSANSKI grad pa tek onda krajiški, itd.
![]()
Što ne mijenja činjenicu da žive u državi koja se zove BOSNA I HERCEGOVINA i da im je državljanstvo BOSANSKOHERCEGOVAČKO I DA SU KOLIKO GOD HERCEGOVCI TOLIKO I BOSANCI I OBRNUTO, MA KOLIKO ONI TO PREZIRALI I NEGIRALI (UGL. SU TO KATOLICI) , KAO OVAJ HAFIS KOJI OTVORENO BRANI USTAŠKO-FAŠISTIČKU TVOREVINU HB a SVE se o njoj zna, ma koliko to pokušavali 'ušminkati' ovi 'majorizirani' ovdje.![]()
Obriši tu pjenu oko usta i nađi i neki moj kompromitirajući post...bilo koji.
Nemaš ti problem s mojim pisanjem, već sa samim sobom.
- Maharadza
#853 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Kako će bolani 'izdržati' kad je već 'pao' u sastav 'velikobosanske' tvorevine?!Fljamurtari wrote:Neum pripada svojim stanovnicima i onima koji su ga branili dok su neki nosali Titove slike i nisu bili sigurni da li je to njihov rat.
Sent from my LG-D802
-
Djuro11
#854 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Sve si rekao svoje.Sah-Mat
Podrzavas Uzp zvana Herceg Bosna.Pogledaj presude Haskog suda .Segregacije pravis i pricas da se nece praviit dzamija u Bosni
Masalah.Trljaju Srbi ruke s tobom jer si upravo legalizovao Rsk.
Neum je u Bosni?Metkovic je u Hrvatskoj.Sta ti nije jasno?
Zemljopis?
Imas fobiju od dzamije izgleda?
Awww.Jesi ti jos jedan koji pod ''zabava'' pise redovno kako su aktivni na ovom forumu.Onaj Hercegsrpska forum
Podrzavas Uzp zvana Herceg Bosna.Pogledaj presude Haskog suda .Segregacije pravis i pricas da se nece praviit dzamija u Bosni
Masalah.Trljaju Srbi ruke s tobom jer si upravo legalizovao Rsk.
Neum je u Bosni?Metkovic je u Hrvatskoj.Sta ti nije jasno?
Zemljopis?
Imas fobiju od dzamije izgleda?
Awww.Jesi ti jos jedan koji pod ''zabava'' pise redovno kako su aktivni na ovom forumu.Onaj Hercegsrpska forum
-
Hafis
#855 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
A koliko kmečiš oko te džamije, ne može se ostati od leleka.Djuro11 wrote:Ocito i jos drski i bezobrazni skutori nas porede s Srbima.Da je Alija rekao.Idemo svi s Srbima.Sta mislis 9 miliona Srba i 2/1/2 miliona Bosnjaka da su okrenuli na 4/1/2 Miliona Hrvata.ispade da smo Neum okupirali i preoteli od nekoga. A čiji je to Neum ako nije BH GRAD??? KOJOJ DRŽAVI PO TEBI PRIPADA???
Sta mislis da li bi Zagreb bio danas u Hrvatskoj drzavi danas?Hahaha.Suludo,kad ti kazem
A ciji je Neum grad.Da nije u zamisljenoj Herceg Bosni.Koju su stvarali u celijama Haskog suda
Loolcina.Neko mi iz Brijuna prica o vehabijama,teroristima ako cu ja praviti dzamiju u svojoj drzavi.Kazem ti da je ovo sad komedija
![]()
Zamisli kazu nam.E,vidis.Ovo nije tvoje.Ovdje neces praviti dzamije
Odoh sutra kontaktirati kuma Kuzmana i izvanjeg rođu Raguža, da vidim stvarno gdje je to zapelo (ako je zapelo)
-
Fljamurtari
#856 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Vjerojatno zato i morate gledat onu sahovnicna na brdu preko puta plaze
-
Hafis
#857 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Meni se čini, ovi dijasporci se neće se okanuti, jedino napraviti 2-3 omanje križine od po 40-50 metara na okolnim brdima, i možda kakav tornjić od stotinjak metara uz crkvu, tek da se nađe...Fljamurtari wrote:Vjerojatno zato i morate gledat onu sahovnicna na brdu preko puta plaze
-
Djuro11
#858 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Pa,vjerovatno i danas porusen Plehanski samostan.Kao da pola Hrvatskih sela Bosanske Posavine ima Pravoslavnu crkvu.Ima Srbe.I Srpske domacine kako iz bivse Rsk,tako bolan bome i iz nekih dijelova Bosne.Kao sto nema vise Hrvata u tamo nekom Banjaluckom kraju.
Ne smeta ti da je Hrvatstvo trajno zavrsilo u vecem dijelu Posavine.Da se Bosnjaci bore za zadnju stopu Kozluka.Dok vi sve prodaste
I spominjes mi sahara.Nego kad vidis podrzavas terorizam i UZP Haskog suda vidi presude Hrvatskim generalima'' i nesto sto se zove tzv Herceg Bosna.Sta ja imam da pricam s tobom
Tebi ne smeta to,jer je dogovor u Gracu 1992 sve rekao o tome.Tebi smeta dzamija u Neumu

Ne smeta ti da je Hrvatstvo trajno zavrsilo u vecem dijelu Posavine.Da se Bosnjaci bore za zadnju stopu Kozluka.Dok vi sve prodaste
I spominjes mi sahara.Nego kad vidis podrzavas terorizam i UZP Haskog suda vidi presude Hrvatskim generalima'' i nesto sto se zove tzv Herceg Bosna.Sta ja imam da pricam s tobom
Tebi ne smeta to,jer je dogovor u Gracu 1992 sve rekao o tome.Tebi smeta dzamija u Neumu
- thea
#859 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Pa koja budala zivi u jednoj drzavi a sanja o drugoj.
-
Hafis
#860 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
...i ti to iz dijaspore misliš liječiti podizanjem džamije u Neumu?Djuro11 wrote:Pa,vjerovatno i danas porusen Plehanski samostan.Kao da pola Hrvatskih sela Bosanske Posavine ima Pravoslavnu crkvu.Ima Srbe.I Srpske domacine kako iz bivse Rsk,tako bolan bome i iz nekih dijelova Bosne.Kao sto nema vise Hrvata u tamo nekom Banjaluckom kraju.
Što veliš - na ljutu ranu, još ljuća trava.
-
Hafis
#861 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Ja osim Đure ne vidim niti jednog drugog takvog na ovoj temi.thea wrote:Pa koja budala zivi u jednoj drzavi a sanja o drugoj.
-
Djuro11
#862 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Pune ih susjedne drzave.thea wrote:Pa koja budala zivi u jednoj drzavi a sanja o drugoj.
Ocito vidis.Neum nije grad u Bosni.Dzamija je Velikobosnjacki projekt.Masalah
To je plan znaci jos iz 1993 i Bosnjackog sabora
- thea
#863 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Koliko Neum kao grad ima deklarisanih muslimana?
-
Hafis
#864 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
5-6, a i to je napumpano.thea wrote:Koliko Neum kao grad ima deklarisanih muslimana?
-
Djuro11
#865 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Oko 250 u gradu i jos 100 tinjak u opcini.S tim da preko 1000 nekretnina u Neumu je zadnjih godina prodano Bosnjacimathea wrote:Koliko Neum kao grad ima deklarisanih muslimana?
No ocito i to je premalo za dzamije
- thea
#866 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
cega 5-6...?
Neum ima oko 5000 hiljada stanovnika
Last edited by thea on 29/06/2014 20:01, edited 1 time in total.
-
Djuro11
#867 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
5-6 ne znam cega.Bosnjaka u gradu Neumu je 250.
U opcini oko 350.Valjda je mislio na 5-6 Muslimana?
Lolcina
U opcini oko 350.Valjda je mislio na 5-6 Muslimana?
Lolcina
-
Hafis
#868 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Postotaka, s fiktivnim stanovnicima.thea wrote:cega 5-6...?
-
Djuro11
#869 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Trebas biracki spisak grada Neuma ?.Ima ih znatno vise od 5-6.A i pola Bosnjaka dole nisu prijavljeni znaci dole na birackom spiskuthea wrote:Koliko Neum kao grad ima deklarisanih muslimana?
Oko 250 tak Bosnjaka.Drzimo 4 motela,zlatare,cevabdzinicu glavnu.Pola nasih ljudi dole ima motele,hotele,kuce i stanove
Kakvih 5-6.Hihihi
-
Hafis
#870 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
A po Đuri 1000 nekretnina prodano Bošnjacima.thea wrote:
Ili ovi domicili izgleda žive u barkama, ili se Đuro negdje prejebao u katastru.
- thea
#871 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Svaki stanovnik ima pravo na glasanje, jer svaki mora placati porez na nekretninu. Ako se napravi peticija, mozda i bude tu nesto.
- Maharadza
#872 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Fljamurtari wrote:Vjerojatno zato i morate gledat onu sahovnicna na brdu preko puta plaze

Pa kaže: od MORA do Save...
-
Fljamurtari
#873 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Samo ti ponesi dosta para za more i pazi da ne pričaš preglasno...Maharadza wrote: Pa kaže: od MORA do Save...
A i Kosovo je u Srbiji za neke...

-
Djuro11
#874 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Pa,dobro.Mora se priznati da Bosnjacima ide od ruke preuzimanje naselja s Hrvatskom vecinom.I to velikih naselja.A kuce i zemlja se uzima s paramaSamo ti ponesi dosta para za more i pazi da ne pričaš preglasno...
Smeta dzamija ponovo.
- Maharadza
#875 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Samo što "nebeskim" treba pasoš do kosova, meni do Neuma ne treba NIŠTA, osim keša naravno!Fljamurtari wrote:Samo ti ponesi dosta para za more i pazi da ne pričaš preglasno...Maharadza wrote: Pa kaže: od MORA do Save...
A i Kosovo je u Srbiji za neke...