Evo ovo je sad konkretno,nije ono Djurino lupanje,bit će jer će biti. To je sad uporište za traženje da se u prostorni plan unese gdi se džamija može graditi. Naravno netko treba takvu inicijativu pokrenuti i općinsko vijeće to treba izglasati. Neznam dal sudjeluju u vlasti ili su u oporbi,ako sudjeluju u vlasti onda postoji mogućnost. Drago mi je Hasif da gledaš ovo kroz realnu prizmu i tražiš moguće riješenje ovog pitanja u logičnoj ,legalnoj i stvarnoj situaciji,a ne bit će jer ja Djuro kažem da će biti.Hafis wrote: Da vidimo što kaže jedan (ne)pristran izvor:
klix.com/.../1158-glamocke-nesanice-ili ... ina-gla...
Bošnjaka je oko 25% u cijeloj općini. A slična je i situacija ako se gleda i sastav samg ''grada''.
I što je još interesantnije, njihove stranke (ulkjučujući čak i SDP i SDU) participiraju upravo s takvim odnosom (25%) u općinskom vijeću.
Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
-
jiji
#826 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
-
Djuro11
#827 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
=Gdje ta tromedja?Prvi put cujem za to?
Ovi likovi Hafis.Jiji.Te sam ignorisao.Najbolje je takve ignorisati.Manje stresa imas.Kao da ne postoje.
Gledaj sad ozbiljno.Izgradnje dzamije je u Neumu pitanje vas a ne mene.Ja sam vecinu zivota proveo van Bosne.Ako vama u Bosni je glavno da ne idete u Neum jer tamo eto nema dzamije.To je do vas.Ne mogu ja niti zelim da mjenjam vase misljenje.Bujrum,ako si ti licno za multi-kulti Sarajevski Pasaluk
Nije do mene.Dosta je i do mentaliteta.Realno sem smrti.Ja sam jedino posve siguran u to.Hoce li biti dzamije u Neumu.Mozda hoce a mozda nece.Uostalom do prije 170 godina nije bilo Hrvata u Mostara pa sad pricaju o povijesnom Hrvatskom gradu
Pobjednici pisu historiju.Sad je pitanje.Da li mi mislimo da smo pobjednici.Ili gubitnici?
Ovi likovi Hafis.Jiji.Te sam ignorisao.Najbolje je takve ignorisati.Manje stresa imas.Kao da ne postoje.
Gledaj sad ozbiljno.Izgradnje dzamije je u Neumu pitanje vas a ne mene.Ja sam vecinu zivota proveo van Bosne.Ako vama u Bosni je glavno da ne idete u Neum jer tamo eto nema dzamije.To je do vas.Ne mogu ja niti zelim da mjenjam vase misljenje.Bujrum,ako si ti licno za multi-kulti Sarajevski Pasaluk
Nije do mene.Dosta je i do mentaliteta.Realno sem smrti.Ja sam jedino posve siguran u to.Hoce li biti dzamije u Neumu.Mozda hoce a mozda nece.Uostalom do prije 170 godina nije bilo Hrvata u Mostara pa sad pricaju o povijesnom Hrvatskom gradu
Pobjednici pisu historiju.Sad je pitanje.Da li mi mislimo da smo pobjednici.Ili gubitnici?
-
jiji
#828 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Ignoriso je al ipak pogleda šta pišemo ..Ha,ha koji likDjuro11 wrote:=Gdje ta tromedja?Prvi put cujem za to?
![]()
![]()
- exliberal-ex
#829 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Zar je ova tema jos uvije aktivna....e nasta spade forum 
-
jiji
#830 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Da ovo ugase Djuro nebi imao šta raditi tokom školskih praznika.exliberal-ex wrote:Zar je ova tema jos uvije aktivna....e nasta spade forum
- Maharadza
#831 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Makar je djuro uspio okupiti i dići ovaj 'herceg-bosanski korpus' sa foruma protiv sebe pa sada znamo koji su tačno. Elhamdulillah nema ih mnogo, očito demografija ne laže.exliberal-ex wrote:Zar je ova tema jos uvije aktivna....e nasta spade forum
Samo je indikativno i zabrinjavajuće što se ovdje tolerišu likovi koji veličaju jednu FAŠISTIČKU tvorevinu kao što je HB i najave kako će BOSANSKI grad Neum biti dio te ustaške tvorevine...a kada svi znamo kako bi Bošnjaci i one malobrojne Bosanske patriote iz druga 2 naroda reagovali na sami pokušaj ostvarivanja tih zlih namjera od strane dušmana BiH.
Sent from my LG-D802
-
Hafis
#832 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Prekenja ga i ti, ako ćemo pošteno.
Đuro najavljuje maltene džihad, a ti se natakario ''ustaške'' tvorevine, ''dušmane'' i ''patrijote''.....i još Neum svrsta u ''bosanski'' grad a u njemu žive hercegovci.
Kao da gledam crtani film a ne odrasle ljude koji pišu.
Đuro najavljuje maltene džihad, a ti se natakario ''ustaške'' tvorevine, ''dušmane'' i ''patrijote''.....i još Neum svrsta u ''bosanski'' grad a u njemu žive hercegovci.
- thea
#833 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
do sad ste mogli kamen po kamen hercegovacki.
- Lincoln-Burrows
#834 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Ovo je jako dvojbeno, puno će se njih prvo predstaviti kao Dalmatinci.Hafis wrote:Prekenja ga i ti, ako ćemo pošteno.
- thea
#835 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
birajte lokaciju

-
Hafis
#836 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Kakve to veze ima sa današnjim trenutkom?Hochstapler234 wrote:Hafise,
Ovaj Djuro ga pretjeruje brate. Ali ni ti nisi mnogo bolji sa herceg bosnom i fazonima.
Sta je hercegoviba ako nije bosanska zemlja?
Kako hercegovinu naziva prvi puopisac koji je u historiji napravio putopis? On je sa sobom imao plemice Zrinske u pratnji. Po nalogu Austrijskog cara on jos 1532. objavljuje putopis u Becu i jasno naziva hercegovinu "donjom bosnom" dok stanovnike naziva wossner ( bosanci).
Prije toga su bosanski kraljevi i banovi nazivali hum, bosanskom zemljom i bosanskom stranom. Samo ime hercegovina dolazi od titule hercega koju je nosio herceg stijepan Kosaca. Herceg Stijepana Kosacu Bosabski kralj Tomasevic svrstava medju dobre Bosnjane kao svjedoka. Isti je bio otac posljednje bosanske kraljice Katarine.
Posle pada huma, hercegovina ulazu u sastav Bosanske samouprave ili pasaluka. Tek 1904 definira se Bosna i Hercegovina radi administrativnih razloga.
Ova zemlja se zove Bosna i Hercegoivina, a ako ti se ne sviđe njen naziv - napravi program, formiraj stranku, izađi na izbore, uđi u parlament i pokreni inicijativu za izmjenom njenog imena....pa ako prođe - čestitke.
Po stoti put ću ponoviti: imamo bosanskog brdskog konja, bosanski lonac, bosansku sevdalinku, ali nemamo bosanski Neum.
Ne postoji na svijetu država gdje toliki broj ljudi namjerno pogrešno izgovara njeno ime...čak i u oficijelnoj sferi, počevši od njenih političara, preko javnih osoba pa do javnog servisa....i što onda očekivati od običnog puka....nešto poput kolektivnog sindroma zatvaranja očiju pred stvarnošću.
Ne znam samo gdje je bila ta inicijativa kada se stvarao prvi ustav suverene BiH..i kako vam je promaklo to ''Hercegovina''.
-
Hafis
#837 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
thea
birajte lokaciju
Obzirom na doista visoku urbanu koncentraciju uz obalu, po meni je najbolje rješenje nešto poput Palm Jumeirah u Dubaiu. To bi bilo idealno rješenja, a moglo bi se osim džamije napraviti još dosta dodatnih sadžaja.

Last edited by Hafis on 29/06/2014 18:15, edited 1 time in total.
-
Hafis
#838 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Opet te pitam: ako Bošnjaci i bosanci ''nazivaju sve bosnom'' gdje je bila ta inicijativa devedesetih? A da je bilo mnoštvo prilika - jeste. Mogli su čak i u Daytonu ako ništa pokušati...ali ni na kraj pameti."Hochstapler234"
Bosnjaci i bosanci nazivaju sve bosnom. Ali i ljudi na zapadu. Dok je recimo igrala repka BiH uvijek komentator i oni koji diskutju posle utakmice o igri , govore o Bosancima, Bosna itd. Tako je ta zemlja poznata u svijetu. BiH je njezino zvanicno ime to stoji. Ali mnogo vise se koristi Bosna jer cak i austrijanci, koji su idvojili hercegovinu od Bosne u administrativnom smislu, su napravili spomenik za pale Bosnjake iz KuK armije a ne za pale Bosnjake i hercegovce. Zna se da je hercegovina jedna bosanska zemlja u historijskom smislu.
Malo mi je sve to degutantno: Deklarativno pristati na naziv države, promovirati se isticati se kao njen najveći čuvari i zaštitnici, a istodobno nazivati je potpuno drugačije...i još to pravdati nekakvim činjenicama od prije 500 godina.
Ne ide to dvoje zajedno.
Ne bih ulazio u povijesne analize, a ne pogotovo u takve tipa ''što bi bilo da bi bilo''.Da nije bilo hrvatskog lobija nikada se nebi hercegovina u administrativnom smislu odvojila od bosne.
Plan je bio da to bude prvi korak, drugi korak je bio zamisljen kao pripajanje hercegovine hrvatskij
-
Djuro11
#839 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Hvala to mi je bila i namjera..Stalno pricaju kako redovno pisu na Sa x forumu i kako ''prcaju'' balijeMakar je djuro uspio okupiti i dići ovaj 'herceg-bosanski korpus' sa foruma protiv sebe pa sada znamo koji su tačno. Elhamdulillah nema ih mnogo, očito demografija ne laže.
Sve su karte otkrivene.Nije bilo tesko
Ps:Plac na brdu ako moze.Povise Neuma
- thea
#840 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
arhitekti ce imati buducnost, gradi se.
-
Fljamurtari
#841 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Nisam znao za ovako prisutne velikobosanske stavove sa negiranjem Hercegovine?
Za mene su razlike ocigledne, govor, obicaji, mentalitet, cak je i klima razlicita(mediteranska)
Primjer USA nije dobar jer osim US za USA se najcesce spominje "izostavljeni" dio - Amerika
Za mene su razlike ocigledne, govor, obicaji, mentalitet, cak je i klima razlicita(mediteranska)
Primjer USA nije dobar jer osim US za USA se najcesce spominje "izostavljeni" dio - Amerika
- Maharadza
#842 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Fljamurtari wrote:Nisam znao za ovako prisutne velikobosanske stavove sa negiranjem Hercegovine?
Što ne mijenja činjenicu da žive u državi koja se zove BOSNA I HERCEGOVINA i da im je državljanstvo BOSANSKOHERCEGOVAČKO I DA SU KOLIKO GOD HERCEGOVCI TOLIKO I BOSANCI I OBRNUTO, MA KOLIKO ONI TO PREZIRALI I NEGIRALI (UGL. SU TO KATOLICI) , KAO OVAJ HAFIS KOJI OTVORENO BRANI USTAŠKO-FAŠISTIČKU TVOREVINU HB a SVE se o njoj zna, ma koliko to pokušavali 'ušminkati' ovi 'majorizirani' ovdje.
btw. Degutantno je meni što takvi očito ovdje nekažnjeno propagandu i otvorenu podršku fašizmu ispoljavaju i to smatraju normalnim. Ali ne, vjerski objekat je problem, naravno samo Islamski, a da je BILO ŠTA DRUGO u pitanju ne bi se trepnulo, makar da je budistički hram u pitanju.
NEUM JE BOSANSKOHERCEGOVAČKI GRAD I KAO TAKAV SASTAVNI DIO BiH, a time i grad svih BOSANACA I HERCEGOVACA, INŠALLAH ZAUVIJEK!!!
Sent from my LG-D802
-
Fljamurtari
#843 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Tvoja prica jako podsjeca na onu "Kosovo je Srbija"
Nije ni cudo da neki spominju velike slicnosti izmedju Srba i Bosnjaka.
Ako su oni mogli odmaglit na traktorima pazi da od silnih zaklinjanja kako je nesto "srpsko" (u tvom slucaju bosnjacko ili "light" verzija - bosansko) i vi vehabije ne odmaglite na - letecim cilimima
Ako su oni mogli odmaglit na traktorima pazi da od silnih zaklinjanja kako je nesto "srpsko" (u tvom slucaju bosnjacko ili "light" verzija - bosansko) i vi vehabije ne odmaglite na - letecim cilimima
- JohnnyS
#844 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Bosna do Tokija 
-
Djuro11
#845 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Neum je Bosanski i Bosnjacki grad u drzavi gdje cine apsolutnu vecinu kao sto je Donji Lapac u HrvatskojTvoja prica jako podsjeca na onu "Kosovo je Srbija"
Ocito ti ne znas zemljopis.Ili Uzp Haskog suda smatras nekom legitimnom tvorevinom.
Svasta
-
Djuro11
#846 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Za tebe je svak Vehabija ko se zalaze za stvarne granice Bosne i Hercegovine.To sam naucio prije.Imas sta novo da mi nisi rekao
Istina mora se priznati.Da smo kao Srbi sto kazes.Danas bi ti glavni Hrvatski grad bio Bec ili ti mislis da su svi Bosnjaci 1991 rekli idemo s Srbima.Da bi ti Zagreb uspio da odbranis od udruzenih Srba i Bosnjaka?S onoliko oruzja?Tada
Ono malo Hrvata protiv Bosnjaka i Srba zajedno.Loolcina.
Pa pregazili bi vas kao plitak potok u roku 24 sata bi Zagreb pao.No,vidis.Dok su Bosnjaci branili Hrvatsku i one sto se pisu Hrvatima.Vi ste otvarali Heliodrome i stvarali Ahmice
Izvini sto nismo kao Srbi.Jer da jesmo najveci Hrvatski grad bi bio glavica kupusa.
Crtani je prosao.Nema naivnih Muslimana kako bi voljeli.Sad se uzima
11 000 Bosnjaka je branilo HRVATSKU od cetnicke agresije.Za slobodu Hrvatske njih 2000 je polozilo zivote.Za Uzp Herceg Bosnu.Nekoliko bojni se je izredalo po G.Vakufu.Nije ni cudo da neki spominju velike slicnosti izmedju Srba i Bosnjaka.
Istina mora se priznati.Da smo kao Srbi sto kazes.Danas bi ti glavni Hrvatski grad bio Bec ili ti mislis da su svi Bosnjaci 1991 rekli idemo s Srbima.Da bi ti Zagreb uspio da odbranis od udruzenih Srba i Bosnjaka?S onoliko oruzja?Tada
Ono malo Hrvata protiv Bosnjaka i Srba zajedno.Loolcina.
Pa pregazili bi vas kao plitak potok u roku 24 sata bi Zagreb pao.No,vidis.Dok su Bosnjaci branili Hrvatsku i one sto se pisu Hrvatima.Vi ste otvarali Heliodrome i stvarali Ahmice
Izvini sto nismo kao Srbi.Jer da jesmo najveci Hrvatski grad bi bio glavica kupusa.
Crtani je prosao.Nema naivnih Muslimana kako bi voljeli.Sad se uzima
- Maharadza
#847 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Fljamurtari wrote:Tvoja prica jako podsjeca na onu "Kosovo je Srbija"
A to da smo svi mi Bošnjaci koji drže do svoje zemlje i Vjere za vas sve Vehabije (mada je ispravno Selefije) to ne čudi uzimajući u obzir na kakve 'pogodne' i 'naivne' Bošnjake Muslimane ste navikli iz prošlosti. E jarane, mogu ti reći da su se vremena promijenila, DRASTIČNO pa ti toplo preporučujem da se navikneš na to u što kraćem roku ili ćeš ozbiljno ugroziti zdravlje jer moram ti još napomenuti da će postati samo 'gore' po vas kojima to ne odg. Natalitet Bošnjaka je najbolji dokaz tome.
Sent from my LG-D802
- thea
#848 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
kao u evropi sto pitaju srbe iz BIH kako to da si srbin a dolazis i Bosne i Hercegovine, ziva istina.
- Maharadza
#849 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Ne mora on za to otići ni van balkana, dovoljno da ode u 'maticu srbiju' gdje ga 99% Srbijanaca smatra i naziva BOSANCEM!!!thea wrote:kao u evropi sto pitaju srbe iz BIH kako to da si srbin a dolazis i Bosne i Hercegovine, ziva istina.
Sent from my LG-D802
-
Djuro11
#850 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Ocito i jos drski i bezobrazni skutori nas porede s Srbima.Da je Alija rekao.Idemo svi s Srbima.Sta mislis 9 miliona Srba i 2/1/2 miliona Bosnjaka da su okrenuli na 4/1/2 Miliona Hrvata.ispade da smo Neum okupirali i preoteli od nekoga. A čiji je to Neum ako nije BH GRAD??? KOJOJ DRŽAVI PO TEBI PRIPADA???
Sta mislis da li bi Zagreb bio danas u Hrvatskoj drzavi danas?Hahaha.Suludo,kad ti kazem
A ciji je Neum grad.Da nije u zamisljenoj Herceg Bosni.Koju su stvarali u celijama Haskog suda
Loolcina.Neko mi iz Brijuna prica o vehabijama,teroristima ako cu ja praviti dzamiju u svojoj drzavi.Kazem ti da je ovo sad komedija
Zamisli kazu nam.E,vidis.Ovo nije tvoje.Ovdje neces praviti dzamije