Mislim da su dvije munare onako tamam. Ne treba pretjerivat'.pravedni halifa wrote: Sta ti je to, DŽAMIJA FREI? Ne, to nas ne može zavarati, mi muslimani želimo pravu džamiju, 4 munare ne bi bile na odmet, a ne mesdžidić na kome je flomasterom napisano "đamija", to u startu zaboravi!
Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
- vatrogasac
#776 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
- animals
#777 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Ako je cilj vjere dzamija u Neumu, i ako ce to poboljsati vjernicima zivot , onda treba napraviti u najmanju ruku jednu veliku da zakloni sve kjafire Neuma..vatrogasac wrote:Mislim da su dvije munare onako tamam. Ne treba pretjerivat'.pravedni halifa wrote: Sta ti je to, DŽAMIJA FREI? Ne, to nas ne može zavarati, mi muslimani želimo pravu džamiju, 4 munare ne bi bile na odmet, a ne mesdžidić na kome je flomasterom napisano "đamija", to u startu zaboravi!
- apsidejzi
#778 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Dzamije prave vjernici na celu sa IZ. Prodavnice prave poslovni ljudi mada bi se i vjernici trebali u ovo vise ukljuciti. Ambulante pravi drzava.Hafis wrote:Super ideja.
To će jako obradovati svih 32 stanovnika... više nego prodavnica ili ne dao bog štogod ambulante.
Kad jednog dana naucis da drzava ima mehanizme po kojima funkcionise a koji se ne koriste kako treba onda mozda i shvatis da nije IZ odgovorna za fabrike i ambulante.
A sad lijepo transparente u ruke, okupi raju i brze bolje na proteste pred drzavne institucije za izgradnju ambulante u Neumu. Il ces i dalje kmecati po forumu sa svojim besmislenim i glupim komentarima.
-
Hafis
#779 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Sta je ovo? Izmjena u samoj zavrsnici. Nezagrijan igrac i mjesto po lopti odmah po nogama
Bas mi je trebao strucnjak za nadleznosti lokalne zajednice.
Prati malo loptu a ne odmah klizeci.
Bas mi je trebao strucnjak za nadleznosti lokalne zajednice.
Prati malo loptu a ne odmah klizeci.
-
energy star
#780 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Evo svjedoci smo raspada sustava u Alžiru, Tunisu, Maroku,Libiji, Egiptu, Siriji, Iraku, Bahreinu.Maharadza wrote:
Inšallah a ovi što pričaju protiv bolje da Boga molite da se Arapima ne svidi Neum i ne kupe SVE;
Feudalni tip uređenja u Saudijskoj Arabiji , Katru i Kuvajtu broji svoje zadnje dane
Turska polahko čeka smrtnu presudu koju će joj Kurdistan propisati.
-
Djuro11
#781 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Rabrane.Naseljeno krajem 18 stoljeca od strane stocara Bjelimickog kraja.Tad je stocarstvo bilo nadasve isplativo za Otomanskog vaktaPravilan naziv ovog gotovo zaboravljenog sela u neumskom zaleđu je Rebrane.
Nije fazon hoce li biti dzamije.Kao nije ni fazon da su Srbi pola Hrvatskih sela Bosanske Posavine i Banjaluckog kraja naselili i sad je to sve.
http://www.slobodnaevropa.org/media/video/25424067.html
Broj moze brzo da naraste.Od 100 na 1000 veoma brzo.Ako ti imas nekretnine i sve vise nekretnina.Moze li neko za facebook grupu Neum Bosansko more.Da poreda sve ulice dole.Kao i cijene nekretnina.
Ipak vidis.Nije vazno Hrvatskoj ako i zadnji Hrvat nestane iz Dervente.Ili ako sva sela Bugojna ne budu vise Hrvatska.Ono sto je najvaznije je da ne bude dzamije u Neumu.Derventa nije strateski vazna za Hrvatsku.Adz odavno ignorise Posavinu.Svi ti ljudi su jednostavno ostavljeni od strane Covica i klape mu jer su ''predaleko''.Kao i Hrvatska drzava
Neum je strateski vazan za Hrvatsku jer to je spoj juga i sjevera Hrvatske.Pa cak i dzamija u Neumu bi itekako doprinijela ka smanjenju broja turista posebno u Dubrovniku.
- animals
#782 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Znaci, dzamija se ne bi gradila za potrebe vjernika, vec je to stratesko politicki cin, kojim bi Bosnjaci porazili Hercegovacke
Hrvate i izbili konacno na more..
- homega
#783 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Nešto mi poznata ovakva "strategija"animals wrote:Znaci, dzamija se ne bi gradila za potrebe vjernika, vec je to stratesko politicki cin, kojim bi Bosnjaci porazili Hercegovacke Hrvate i izbili konacno na more..
-
Djuro11
#784 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Bosnjaci su izbili na more.Postoji nesto sto se zove Bosna i Hercegovina u toj drzavi imas vise od 50% Bosnjaka.To znaci realno da cijela Bosna pripada Bosnjacima jer mi nismo MANJINA.Manjina je ako cinis 10% stanovnistva naprimjer.I mislis da ces moci da neke rezervate ostvariti.Rsk,Herceg Bosna..itd.Nehum je stari Bosnjacki grad.Koji je naseljen stanovnistvom Hutovog Blata.Kasnije je u medjuratnom periodu.Sve vise urbanizovan.
Bosnjaci nemaju razloga da se poraze jer poraz bi bio da Srbi i Hrvati cine vecinu stanovnistva u Bosni.Da imaju jacu demografsku lii finansijsku moc od Bosnjaka.A ne da svakih par mjeseci mole Bosnjake da im sadaku zvan Mostarski aluminijum obnavljaju ili da dugove poniste.To bi bio poraz
Totalna pobjeda je kad znas da imas prisutno Pro-Bosansko stanovnistvo koje prve sekunde ti nece zabiti noz u ledja i krenuti s klanjem.Primjer mjestanja Gornje Vrbanje kod Bugojna koji na prvi milisekund zapovijed.Pobiti Muslimane Gornje Vrbanje.Pobilo je vecinu mjestana Bosnjacke nacionalnosti tada Hrvatskog zaseoka Vrbanje .Njih 40 dok ono malo saka jada je moralo da bjezi u Bugojno.Isto tako bi na mic Hrvatske.Neum napravio samoupravu i imali bi situaciju made in Samouprava 2.Ante Jelavic rides again.Samo ce biti drugacije ime
Hrvatska realno ne zeli dzamiju u Neumu jer oni ganjaju nacionalno cistu homogenu teritoriju gdje ce Hrvati biti glavni.Sam cin nepostojanja Bosanskog jezika u Kresevu,Livnu i Duvno.I postojanje katolickih skolskih centara po Travniku,Sarajevu,Bugojnu i ostalim mjestima s Bosnjackom vecinom.Pokazuje toleranciju Bosnjaka i fasizam nekih koji na 20- km od centra Sarajeva uce po Hrvatskom nastavnom planu i programu.Ovdje se jasno odbija dzamija u Neumu dok se po raznim gradovima s Bosnjackom vecinom prave katolicke crkve
Kako se kaze bolje sprijeciti nego lijeciti.Kad se rana zagnoji.Covjek dobije gangrenu a moze i izgubiti nogu,ruku pa i zivot.I ako je nesto sigurno jasno bilo Bosnjacima Bugojna posebno kako su vecinske ''komsije'' pobile ono malo Muslimana u Gornjoj Vrbanji.To je uzdaj se u se i svoje kljuse.Ocekivanje neke tamo Hrvatske strane koji redovno radi na razbijanju Bosne.Pricanju o majorizaciji i napadima na Bosnjake.Zadnji primjer je rusenje spomenika Armije Bih u Mostaru.Jasno nam ukazuje sta i kakva je namjera tih ljudi
E sad.Sad pitanje Neume je jednostavno normalno pitanje zdravih Bosnjaka.Da li bi oni radije zeljeli Neum u Bosni ili Neum u Hrvatskoj.I demografski se mora izmjeniti karakter stanovnistva.Jer samo tim metodom.Mozes da imas i Bosansku luku koju nikad ti opcinsko vijece Neuma dati na saglasnost.Kao i naravno razvoj samog mjesta.Apartmani i sve to
Neumska politika je Hrvatska politika.Sta Hrvatska namjerava.Ona i radi.Nekad je ta politika Hrvatska bila i u G.Vrbanji.Srecom vise nije
U nasoj zemlji.Na nasem moru.Moze da se samo vijori zastava s ljiljanima.Samo da ba bude Bosnjacka vecina.U drzavi Bih gdje su Bosnjaci na tesku zalost ''komsija''
Vecinsko stanovnistvo i to ne mislim na relativnu vecinu.I mi se trebamo pitati hoce li biti ili nece biti dzamije
Bosnjaci nemaju razloga da se poraze jer poraz bi bio da Srbi i Hrvati cine vecinu stanovnistva u Bosni.Da imaju jacu demografsku lii finansijsku moc od Bosnjaka.A ne da svakih par mjeseci mole Bosnjake da im sadaku zvan Mostarski aluminijum obnavljaju ili da dugove poniste.To bi bio poraz
Totalna pobjeda je kad znas da imas prisutno Pro-Bosansko stanovnistvo koje prve sekunde ti nece zabiti noz u ledja i krenuti s klanjem.Primjer mjestanja Gornje Vrbanje kod Bugojna koji na prvi milisekund zapovijed.Pobiti Muslimane Gornje Vrbanje.Pobilo je vecinu mjestana Bosnjacke nacionalnosti tada Hrvatskog zaseoka Vrbanje .Njih 40 dok ono malo saka jada je moralo da bjezi u Bugojno.Isto tako bi na mic Hrvatske.Neum napravio samoupravu i imali bi situaciju made in Samouprava 2.Ante Jelavic rides again.Samo ce biti drugacije ime
Hrvatska realno ne zeli dzamiju u Neumu jer oni ganjaju nacionalno cistu homogenu teritoriju gdje ce Hrvati biti glavni.Sam cin nepostojanja Bosanskog jezika u Kresevu,Livnu i Duvno.I postojanje katolickih skolskih centara po Travniku,Sarajevu,Bugojnu i ostalim mjestima s Bosnjackom vecinom.Pokazuje toleranciju Bosnjaka i fasizam nekih koji na 20- km od centra Sarajeva uce po Hrvatskom nastavnom planu i programu.Ovdje se jasno odbija dzamija u Neumu dok se po raznim gradovima s Bosnjackom vecinom prave katolicke crkve
Kako se kaze bolje sprijeciti nego lijeciti.Kad se rana zagnoji.Covjek dobije gangrenu a moze i izgubiti nogu,ruku pa i zivot.I ako je nesto sigurno jasno bilo Bosnjacima Bugojna posebno kako su vecinske ''komsije'' pobile ono malo Muslimana u Gornjoj Vrbanji.To je uzdaj se u se i svoje kljuse.Ocekivanje neke tamo Hrvatske strane koji redovno radi na razbijanju Bosne.Pricanju o majorizaciji i napadima na Bosnjake.Zadnji primjer je rusenje spomenika Armije Bih u Mostaru.Jasno nam ukazuje sta i kakva je namjera tih ljudi
E sad.Sad pitanje Neume je jednostavno normalno pitanje zdravih Bosnjaka.Da li bi oni radije zeljeli Neum u Bosni ili Neum u Hrvatskoj.I demografski se mora izmjeniti karakter stanovnistva.Jer samo tim metodom.Mozes da imas i Bosansku luku koju nikad ti opcinsko vijece Neuma dati na saglasnost.Kao i naravno razvoj samog mjesta.Apartmani i sve to
Neumska politika je Hrvatska politika.Sta Hrvatska namjerava.Ona i radi.Nekad je ta politika Hrvatska bila i u G.Vrbanji.Srecom vise nije
U nasoj zemlji.Na nasem moru.Moze da se samo vijori zastava s ljiljanima.Samo da ba bude Bosnjacka vecina.U drzavi Bih gdje su Bosnjaci na tesku zalost ''komsija''
Vecinsko stanovnistvo i to ne mislim na relativnu vecinu.I mi se trebamo pitati hoce li biti ili nece biti dzamije
- animals
#785 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Znaci automatski Bosnjak mora biti i musliman..nema razdvajanja drzave od vjere, nece to biti sekularna, nego vjerska drzava..kako drugacije svatiti tvoje poglede, ako nema dzamije nije to BIH..Djuro11 wrote:Bosnjaci su izbili na more.Postoji nesto sto se zove Bosna i Hercegovina u toj drzavi imas vise od 50% Bosnjaka.To znaci realno da cijela Bosna pripada Bosnjacima jer mi nismo MANJINA.Manjina je ako cinis 10% stanovnistva naprimjer.I mislis da ces moci da neke rezervate ostvariti.Rsk,Herceg Bosna..itd.Nehum je stari Bosnjacki grad.Koji je naseljen stanovnistvom Hutovog Blata.Kasnije je u medjuratnom periodu.Sve vise urbanizovan.
-
Objektivni navijac
#786 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Djuro11 wrote:Bosnjaci su izbili na more. Nehum je stari Bosnjacki grad.
Bosnjaci cesto izbijaju na more,posebno u periodu juni-august
Nehum,Nehum
Apsolutno za gradnju dzamije
Nehum bez dzamije je kao covjek bez kurca
- daxon
#787 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Poslije kutka za fanove Rize Ruže, ovo mi je najsmješnija tema na forumu 
-
prizemnia
#788 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Naravno da jeste.Zivite u ovoj zemlji i more je vase isto koliko i moje.Djuro11 wrote:Bosnjaci su izbili na more.Postoji nesto sto se zove Bosna i Hercegovina u toj drzavi imas vise od 50% Bosnjaka.To znaci realno da cijela Bosna pripada Bosnjacima jer mi nismo MANJINA.Manjina je ako cinis 10% stanovnistva naprimjer.I mislis da ces moci da neke rezervate ostvariti.Rsk,Herceg Bosna..itd.Nehum je stari Bosnjacki grad.Koji je naseljen stanovnistvom Hutovog Blata.Kasnije je u medjuratnom periodu.Sve vise urbanizovan.
No, nazalost, niste vecina, to ce vam i popis pokazati
Naravno, nema potrebe za njom.No, ponavljam, preocito je da tebe nije briga za dzamiju, nego se cisto radi o zapisavanju teritorija.Zato i tako ocajnici pokusavas bacati neke demografske podatke, no eto, ako te to veseli... Ja cak necu ni zapocinjati sa brojem poklanih i protjeranih Hrvata te srusenim crkvama.Sto drugo mozes uraditi nego spomenuti fasizam...Jos ti samo genocid fali.Djuro11 wrote:Hrvatska realno ne zeli dzamiju u Neumu jer oni ganjaju nacionalno cistu homogenu teritoriju gdje ce Hrvati biti glavni.Sam cin nepostojanja Bosanskog jezika u Kresevu,Livnu i Duvno.I postojanje katolickih skolskih centara po Travniku,Sarajevu,Bugojnu i ostalim mjestima s Bosnjackom vecinom.Pokazuje toleranciju Bosnjaka i fasizam nekih koji na 20- km od centra Sarajeva uce po Hrvatskom nastavnom planu i programu.Ovdje se jasno odbija dzamija u Neumu dok se po raznim gradovima s Bosnjackom vecinom prave katolicke crkve
Takodjer, pomiri se sa cinjenicom da je Hrvatski sluzbeni jezik u BiH.Znam da te boli, ali tako je, i to se nikada nece mijenjati.
Kako to Neum može biti Hrvatska čovječeDjuro11 wrote:E sad.Sad pitanje Neume je jednostavno normalno pitanje zdravih Bosnjaka.Da li bi oni radije zeljeli Neum u Bosni ili Neum u Hrvatskoj.I demografski se mora izmjeniti karakter stanovnistva.Jer samo tim metodom.Mozes da imas i Bosansku luku koju nikad ti opcinsko vijece Neuma dati na saglasnost.Kao i naravno razvoj samog mjesta.Apartmani i sve to
Ne brini, Neum nikada neće biti Hrvatska, ali će jednog dana biti ponovo dio HercegBosne.
Takodjer, možeš zaboraviti i na luku.Probali ste, niste uspjeli
Pozdravi velikog pomorca barbu Bušatliju!
- armma
#789 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Polahko sve to ide svojim tokom bit će Džamija sve više aBd , nedavno je otvorena u Rijeci pa i na Crnogorskom primorju u Baru,ne vidim razlog zašto ne i Neum s tim da mislim da je veci prioritet Dubrovnik 
-
Djuro11
#790 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Je nemam razloga da budem ljut.Ti imas vise.Daleko vise
U Derventi od 23 000 Hrvata .Danas imas samo 13 Hrvata u osnovnim skolama
U Konjicu od 10 000 Hrvata imas 37 Hrvata u osnovnim skolama,danas oko 1500
Ne postoji nijedan dio grada Travnika,Bugojna i Sarajeva s Srpskom ili Hrvatskom vecinom.A prije je bilo
Mortalitet Hrvata kao i vecine katolika u mnogim opcinama Bosne je i vise nego katastrofalan a pritom su izgubili demografski na stotine sela.Ocito.Ima se s cim uzeti Hrvatska imovina.
Sad u Bosanskoj Posavini imas najvise Srba pa Bosnjaka dok su Hrvati svedeni na ostatke.Pritom u opcini Odzak Bosnjaci cine 50% osnovaca.To su znaci mladji narastaji opcine Odzak.Iako grad je 90% Bosnjacki danas.Pa sad vidi s takvom mladezi gdje buducnost lezi.Jedino sto se moze smatrati neka pobjeda je vecinski Hrvatski Mostar ali do Bulevara gdje vecina Hrvatske imovine uzeto.Posebno sjeverno od Bulevara
Zasto bih ja bio ljut?Bosnjaci su vecina u Brckom.Jajcu,Srebrenici,Busovaci.,Novom Travniku.Svake godine taj broj se uvecava posebno u kljucnim tackama tipa Brcko gdje svake godine imas 150 manje Hrvata i 200 vise Bosnjaka.Pa za 5 godina to ti je vec izmjenjena politicka slika
Prica da nece biti dzamije sto nema Bosnjaka je suluda i glupa.Vazno je uzimati sto vise zemlje.Dzamija ce doci.Prije ili kasnije
S tim stvarno.Savjetovao bih da slikas neka sela oko Zenice,Tuzle i Bugojna.I malo gledas kako dole se redaju domine.Jedno po jedno manje Hrvatsko selo
Jel to toliko debilno da prvo Srpsko selo opcine Bihac danas je Martin Brod?
Da je Racic pokupovan.Lohovo vikendice Bosnjaka.A Pritoka ima dzamiju.Jel suludo da 100% Hrvatsko naselje kraj Bihaca Vedro Polje do prije 15 godina.Ima danas Bosnjacku vecinu
Da ne bude ponovo samouprava 2.Bolje je lijepo strateski uzeti jos 2-3 demografske tacke.I onda si miran s onom manjinom.
U Derventi od 23 000 Hrvata .Danas imas samo 13 Hrvata u osnovnim skolama
U Konjicu od 10 000 Hrvata imas 37 Hrvata u osnovnim skolama,danas oko 1500
Ne postoji nijedan dio grada Travnika,Bugojna i Sarajeva s Srpskom ili Hrvatskom vecinom.A prije je bilo
Mortalitet Hrvata kao i vecine katolika u mnogim opcinama Bosne je i vise nego katastrofalan a pritom su izgubili demografski na stotine sela.Ocito.Ima se s cim uzeti Hrvatska imovina.
Sad u Bosanskoj Posavini imas najvise Srba pa Bosnjaka dok su Hrvati svedeni na ostatke.Pritom u opcini Odzak Bosnjaci cine 50% osnovaca.To su znaci mladji narastaji opcine Odzak.Iako grad je 90% Bosnjacki danas.Pa sad vidi s takvom mladezi gdje buducnost lezi.Jedino sto se moze smatrati neka pobjeda je vecinski Hrvatski Mostar ali do Bulevara gdje vecina Hrvatske imovine uzeto.Posebno sjeverno od Bulevara
Zasto bih ja bio ljut?Bosnjaci su vecina u Brckom.Jajcu,Srebrenici,Busovaci.,Novom Travniku.Svake godine taj broj se uvecava posebno u kljucnim tackama tipa Brcko gdje svake godine imas 150 manje Hrvata i 200 vise Bosnjaka.Pa za 5 godina to ti je vec izmjenjena politicka slika
Prica da nece biti dzamije sto nema Bosnjaka je suluda i glupa.Vazno je uzimati sto vise zemlje.Dzamija ce doci.Prije ili kasnije
S tim stvarno.Savjetovao bih da slikas neka sela oko Zenice,Tuzle i Bugojna.I malo gledas kako dole se redaju domine.Jedno po jedno manje Hrvatsko selo
Jel to toliko debilno da prvo Srpsko selo opcine Bihac danas je Martin Brod?
Da je Racic pokupovan.Lohovo vikendice Bosnjaka.A Pritoka ima dzamiju.Jel suludo da 100% Hrvatsko naselje kraj Bihaca Vedro Polje do prije 15 godina.Ima danas Bosnjacku vecinu
Da ne bude ponovo samouprava 2.Bolje je lijepo strateski uzeti jos 2-3 demografske tacke.I onda si miran s onom manjinom.
-
jiji
#791 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Tako je.animals wrote:Znaci, dzamija se ne bi gradila za potrebe vjernika, vec je to stratesko politicki cin, kojim bi Bosnjaci porazili Hercegovacke
- dječak sa šibicama
#792 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Dubrovnik ima dzamiju.armma wrote:Polahko sve to ide svojim tokom bit će Džamija sve više aBd , nedavno je otvorena u Rijeci pa i na Crnogorskom primorju u Baru,ne vidim razlog zašto ne i Neum s tim da mislim da je veci prioritet Dubrovnik
Nema minaret, ali isti ni ne pashe arhitekturi starog grada.
-
Djuro11
#793 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Dubrovnik ide Turcimaarmma wrote:Polahko sve to ide svojim tokom bit će Džamija sve više aBd , nedavno je otvorena u Rijeci pa i na Crnogorskom primorju u Baru,ne vidim razlog zašto ne i Neum s tim da mislim da je veci prioritet Dubrovnik
Lijepo od tebe da promovises fasizam.UZP projekt koja je bila Herceg Bosna.Vidi presudu Haskim generalima.I da aktivno pises kako bi razbijao drzavu Bosnu i Hercegovinu.Na Hrvatskm forumima se takva drskost kaznjava banom.Ocito tebi dozvoljavaju da pises ovdje i te promovises fasizamNe brini, Neum nikada neće biti Hrvatska, ali će jednog dana biti ponovo dio HercegBosne.
Eto.Stas.Sad je napravljeno 100 km autoceste.Ocito slabo putuju vijesti u Zagrebackom kvartu odakle pises nesto.Takodjer, možeš zaboraviti i na luku.Probali ste, niste uspjeliA mislim, i kako ćete uspjeti napraviti jedan projekt kao luku kad 10 km autoceste gradite 10 godina.
Pozdravi Hrvatsko Vucipolje kraj Bugojna kao i jos 100 tinjak Hrvatskih sela Konjica,Kaknja i Travnika koja su sad Bosnjacka.Kao i Hrvatski Kalibunar gdje si redovno dobijao samare.U nekad Hrvatskom dijelu grada TravnikaPozdravi velikog pomorca barbu Bušatliju!
Rekoh.Nekad
Kao i pozdravi Plehan i Posavinu koju ste prodali.I lijepo probaj da promaseh sahovnicom u 2 sata popodne na potezu Starog Mosta.Toliko o tome
Dzamije ce biti u Bosni.Bosnjaci planiraju i tvrdoglavi su.Ako ne prodje u tom naselju.Proci ce u onom drugom
- dječak sa šibicama
#794 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Jack je uvijek duhovit, svaka tema gdje on ordinira, za umrijet je od smijeha.daxon wrote:Poslije kutka za fanove Rize Ruže, ovo mi je najsmješnija tema na forumu
Potomak trebinjskih begova iz Prijedora... ma legenda covjek.
-
Djuro11
#795 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Gledaj sto imas bolju kupovnu moc.Imas i bolji polozaj
Rece mi jedan ahbab.Posla mi link.Kaze,vidi.I ovo je nase sad.Posla li slike prelijepog vikend naselja Sanjana.Ilidzu kraj Sane.Dok si prije rata imao Srpska i Hrvatska sela koja su okruzivala grad Sanski Most(Podlug,Poljak,Zdena,Kruhari).Danas imas samo Bosnjacke dijelove grada i sela.Da li je bolje sad kad imas dzamiju u Krkojevcima i Kruharima?Da li je bolje kad vise od 20 sela Srpska i Hrvatska su sad Bosnjacka.Naravno da je bolje.Pozicija Bosnjaka dole je suverena.Oni su gospodari znaci cijelog tog kraja.Jos uvijek se dolazi i kupuje imovina dole
Podsjeca me prije par godina.Bilo neko osvestenje crkve u Doljanima kraj Bihaca.Cijeli Bosnjacki narod iz Ljutocke doline.Skupio se taj dan u Doljanima.I zna se sta je bilo.Danas prazno selo a sve vise Srbi prodaju imovinu dole.Jednostavno
Najbolje je kad imas lijepo Bosnjacko Lohovo.Odes na vikendicu.Bosnjacki Racic.Skoknes do Bosnjacke Pritoke.Odes do Bosnjackiih Rajinovaca.Priroda i ambijent postaju ljepsi.Sigurno postaje bolja.I to je tako
Danas tek 55 km od centra Bihaca imas 1 Srpsko selo.Zove se Martin Brod.Prije rata prvo Srpsko selo bilo je udaljeno 1500 metara od Bihaca.Poznato po prvim granatama nad Bosnjacima Bihacke opcine.Zvalo se Pritoka
http://www.youtube.com/watch?v=LoC5vXaWiQc
Ja ne vidim razliku izmedju Pritoke i Neuma
Rece mi jedan ahbab.Posla mi link.Kaze,vidi.I ovo je nase sad.Posla li slike prelijepog vikend naselja Sanjana.Ilidzu kraj Sane.Dok si prije rata imao Srpska i Hrvatska sela koja su okruzivala grad Sanski Most(Podlug,Poljak,Zdena,Kruhari).Danas imas samo Bosnjacke dijelove grada i sela.Da li je bolje sad kad imas dzamiju u Krkojevcima i Kruharima?Da li je bolje kad vise od 20 sela Srpska i Hrvatska su sad Bosnjacka.Naravno da je bolje.Pozicija Bosnjaka dole je suverena.Oni su gospodari znaci cijelog tog kraja.Jos uvijek se dolazi i kupuje imovina dole
Podsjeca me prije par godina.Bilo neko osvestenje crkve u Doljanima kraj Bihaca.Cijeli Bosnjacki narod iz Ljutocke doline.Skupio se taj dan u Doljanima.I zna se sta je bilo.Danas prazno selo a sve vise Srbi prodaju imovinu dole.Jednostavno
Najbolje je kad imas lijepo Bosnjacko Lohovo.Odes na vikendicu.Bosnjacki Racic.Skoknes do Bosnjacke Pritoke.Odes do Bosnjackiih Rajinovaca.Priroda i ambijent postaju ljepsi.Sigurno postaje bolja.I to je tako
Danas tek 55 km od centra Bihaca imas 1 Srpsko selo.Zove se Martin Brod.Prije rata prvo Srpsko selo bilo je udaljeno 1500 metara od Bihaca.Poznato po prvim granatama nad Bosnjacima Bihacke opcine.Zvalo se Pritoka
http://www.youtube.com/watch?v=LoC5vXaWiQc
Ja ne vidim razliku izmedju Pritoke i Neuma
- dječak sa šibicama
#796 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Ali je tvoj Prijedor danas srpski, i ostace srpski.
Jadnicak, zato i jesi toliko isfrustriran. Jer ne mozes zivjeti u svom Prijedoru, vec na truhlom zapadu.
Jer ti i slicni tebi, umno poremeceni, danas torove ogradjuju i ogradu dizu sve vise.
Jadnicak, zato i jesi toliko isfrustriran. Jer ne mozes zivjeti u svom Prijedoru, vec na truhlom zapadu.
Jer ti i slicni tebi, umno poremeceni, danas torove ogradjuju i ogradu dizu sve vise.
-
Djuro11
#797 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Pa dobro
Pokazujes karakter nad 3800 Bosnjaka ubijenih Prijedora.I samim time i obraz kojeg nikad i nisi imao.
Mora se priznati da Prijedorska dijaspora Bosnjacka je napravila veliku stetu.Uzela je sve Srpsko po Kljucu i Sanskom Mostu i to vidis.Danas je znatno bolje od situacije koju su imali neke tamo 1992 godine
S tim da u Prijedoru i oko grada imas Bosnjacka sela.
Ps:Dobro baratas zemljopisom ili geografijom.
Dzamija u Neumu je strateski najvazniji cilj za Bosnjake danas
Rece mi jedan moj prijatelj.Najvise imam prijatelja iz Krajine.Znas koliko smo uzeli Srpske zemlje i sela u Bihacu.Mogli smo mi reci njima.Eto ti sve to dragi moj komsija.No mi smo sve to uzeli.I uzeli.I uzimali.I dan-danas prvo selo ti je na 55 km od centra Bihaca
Mozda je Prijedor Srpski danas, ali Glamoc je bio 95% Hrvatski prije 15 godina.Sad imas 40% Bosnjaka u osnovnim skolama.Tika-taka.Bosnjacki Glamoc,Sanski Most,Kljuc,Bosanski Petrovac i Bihac uz Cazinsku Krajinu
1992 km od centra Bihaca Srbi.A 15 km od Prijedora nemas nijedno Srpsko selo
Pa da mi dadnes takvu poziciju.Zapalio bih sebi kucu u Kozarcu.Polio je benzinom i plesao.
Lambadu
S tim da Kozarac je bio,bit ce Bosnjacki.A kako dole imam zemlju i kucu.Mogu reci da nemam razlog tolike frustracije poput tebe
Uz vec 2 postojeca stana u Rajvosa

Pokazujes karakter nad 3800 Bosnjaka ubijenih Prijedora.I samim time i obraz kojeg nikad i nisi imao.
Mora se priznati da Prijedorska dijaspora Bosnjacka je napravila veliku stetu.Uzela je sve Srpsko po Kljucu i Sanskom Mostu i to vidis.Danas je znatno bolje od situacije koju su imali neke tamo 1992 godine
S tim da u Prijedoru i oko grada imas Bosnjacka sela.
Ps:Dobro baratas zemljopisom ili geografijom.
Dzamija u Neumu je strateski najvazniji cilj za Bosnjake danas
Rece mi jedan moj prijatelj.Najvise imam prijatelja iz Krajine.Znas koliko smo uzeli Srpske zemlje i sela u Bihacu.Mogli smo mi reci njima.Eto ti sve to dragi moj komsija.No mi smo sve to uzeli.I uzeli.I uzimali.I dan-danas prvo selo ti je na 55 km od centra Bihaca
Mozda je Prijedor Srpski danas, ali Glamoc je bio 95% Hrvatski prije 15 godina.Sad imas 40% Bosnjaka u osnovnim skolama.Tika-taka.Bosnjacki Glamoc,Sanski Most,Kljuc,Bosanski Petrovac i Bihac uz Cazinsku Krajinu
1992 km od centra Bihaca Srbi.A 15 km od Prijedora nemas nijedno Srpsko selo
Pa da mi dadnes takvu poziciju.Zapalio bih sebi kucu u Kozarcu.Polio je benzinom i plesao.
Lambadu
S tim da Kozarac je bio,bit ce Bosnjacki.A kako dole imam zemlju i kucu.Mogu reci da nemam razlog tolike frustracije poput tebe
Uz vec 2 postojeca stana u Rajvosa
-
jiji
#798 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Ha,ha da mi je tvoja pamet na par dana,da se odmorimDjuro11 wrote:Dubrovnik ide Turcimaarmma wrote:Polahko sve to ide svojim tokom bit će Džamija sve više aBd , nedavno je otvorena u Rijeci pa i na Crnogorskom primorju u Baru,ne vidim razlog zašto ne i Neum s tim da mislim da je veci prioritet Dubrovnik
Prestrasno
- animals
#799 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Treba njega poslati u Andric-grad, pa nek tamo sa Nemanjom razvija strategiju o proboju na morejiji wrote:Ha,ha da mi je tvoja pamet na par dana,da se odmorimDjuro11 wrote:Dubrovnik ide Turcimaarmma wrote:Polahko sve to ide svojim tokom bit će Džamija sve više aBd , nedavno je otvorena u Rijeci pa i na Crnogorskom primorju u Baru,ne vidim razlog zašto ne i Neum s tim da mislim da je veci prioritet Dubrovnik
Prestrasno
-
Djuro11
#800 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
S tim da cu ja zapaliti svoju kucu u Kozarcu pred tobom od cirka 200 m2
Plesati Lambadu.i Rasjeci se nozem od 45 cm.
Za Bosnjacki Neum.
Sarajevo je za mene grad gdje me vezu uspomene zvana Nekretnina i nista drugo.Ama bas nista drugo.Ako mi se digne
Prodat cu jedan stan u Rajvosa.Otici cu u Neum
Sad skopcaj prije nego sto si pljunuo na 4000 Bosnjaka Prijedora jer imas karakter 0.Nikad je i nisi imao
Sta mislis ako danas Bosnjaci cine 40% Glamocke opcine.Da li ti mislis da nece nikad biti dzamije jer si ti rekao ono?
Fakat.Sta me briga.Bosnjacki Neum je kljucna tacka opstanka i OSTANKA.Bosnjaka nad ovim prostorima.
Jer iako sam prilicno prezadovoljan pozicijom Bosnjaka u Glamocu gdje cinimo vecinu zivorodjenih,vecinu osnovaca u opcini gdje smo cinili 5% ucenika osnovnih skola prije 15 godina.Kao sto sam i prezadovoljan za tako dobar polozaj Bosnjaka u jednom Kljucu,Sanskom Mostu,Bosanskoj Krupoj ili Busovaci
Ja cu itekako biti vise zadovoljan da budes imao Bosnjacki Nehum
Ne samo da cu zapaliti vlastitu kucu nego cu ti dati 10 000 km ako treba uzet cu ti i stan u Neumu ako bih sutra znao da necu dugo zivjeti.Sta ce mi silna nekretnina poslije
S tim ako bih neko birao izmedju 19 sprata na Alipasinom i kuce u Neumu na prelijepom Bosanskom moru.Sumnjam da bi neko izabrao prvo
Eto sad.Svoje vlastite frustracije lijeci negdje drugdje.Vazno je imati sto bolji polozaj.Jer sto bolji demografski polozaj imas.Imas sve manje i manje sanse da te neko okruzi,napadne i dadne ti ultimatume poslije
Izvor moje frutrracije je bio daleko veci 1992 godine,.Nego sto je danas.Iako mora se priznati
Da imamo jos neke stvari
Drvar,Grahovo,Neum
Grude,Listica i Ljubuski
Uostalom jel neko mogao da zamisli da ce na podrucju Jajca imati zastavu s ljiljanima danas
Ko je vjerovao da ce Bosnjaci postati vecinski narod u Glamocu prije 15 godina.Cak i najveci ''osvesteni'' Bosnjaci nisu vjerovali u takvo sta
Poput zidova.Dogodine u Bosnjackom Nehumu.Dogodine u Bosnjackoj Banja Luci
I bit ce.Bidne i kraj
Neko je sposoban.Neko nije.Nema treceg
Plesati Lambadu.i Rasjeci se nozem od 45 cm.
Za Bosnjacki Neum.
Sarajevo je za mene grad gdje me vezu uspomene zvana Nekretnina i nista drugo.Ama bas nista drugo.Ako mi se digne
Prodat cu jedan stan u Rajvosa.Otici cu u Neum
Sad skopcaj prije nego sto si pljunuo na 4000 Bosnjaka Prijedora jer imas karakter 0.Nikad je i nisi imao
Sta mislis ako danas Bosnjaci cine 40% Glamocke opcine.Da li ti mislis da nece nikad biti dzamije jer si ti rekao ono?
Fakat.Sta me briga.Bosnjacki Neum je kljucna tacka opstanka i OSTANKA.Bosnjaka nad ovim prostorima.
Jer iako sam prilicno prezadovoljan pozicijom Bosnjaka u Glamocu gdje cinimo vecinu zivorodjenih,vecinu osnovaca u opcini gdje smo cinili 5% ucenika osnovnih skola prije 15 godina.Kao sto sam i prezadovoljan za tako dobar polozaj Bosnjaka u jednom Kljucu,Sanskom Mostu,Bosanskoj Krupoj ili Busovaci
Ja cu itekako biti vise zadovoljan da budes imao Bosnjacki Nehum
Ne samo da cu zapaliti vlastitu kucu nego cu ti dati 10 000 km ako treba uzet cu ti i stan u Neumu ako bih sutra znao da necu dugo zivjeti.Sta ce mi silna nekretnina poslije
S tim ako bih neko birao izmedju 19 sprata na Alipasinom i kuce u Neumu na prelijepom Bosanskom moru.Sumnjam da bi neko izabrao prvo
Eto sad.Svoje vlastite frustracije lijeci negdje drugdje.Vazno je imati sto bolji polozaj.Jer sto bolji demografski polozaj imas.Imas sve manje i manje sanse da te neko okruzi,napadne i dadne ti ultimatume poslije
Izvor moje frutrracije je bio daleko veci 1992 godine,.Nego sto je danas.Iako mora se priznati
Da imamo jos neke stvari
Drvar,Grahovo,Neum
Grude,Listica i Ljubuski
Uostalom jel neko mogao da zamisli da ce na podrucju Jajca imati zastavu s ljiljanima danas
Ko je vjerovao da ce Bosnjaci postati vecinski narod u Glamocu prije 15 godina.Cak i najveci ''osvesteni'' Bosnjaci nisu vjerovali u takvo sta
Poput zidova.Dogodine u Bosnjackom Nehumu.Dogodine u Bosnjackoj Banja Luci
I bit ce.Bidne i kraj
Neko je sposoban.Neko nije.Nema treceg