Pa lupas gluposti o preuzimanju sela fiktivnim naseljavanjem muslimana. Razumijem da se doseli obitelj Bošnjaka u Neum,dobili posao,kupili kucu...,al da nagovoris ljude da se fiktivno prijave i kupe kuće,stanove...samo da bi u Neumu gradili džamiju nema veze s pameću .Djuro11 wrote:Vidis ja necu tebi reci nista.Pa,makar se ne slagao s tobom.Posebno necu koristiti epitete tipa 'prolupao''Prijaviti boravak nije isto kao i prijaviti adresu prebivališta .Prebivalište možeš samo ako tamo živiš ,neznam kako misliš prijaviti prebivalište u motelu? Misliš da će netko dat otkaz u Sarajevu i selit u Neum da može imat pravo glasa na izborima za gradsku vlast?! Ti si prolupao,umjesto da gledaš da BiH krene putem razvoja,ti samo razmisljas kako zaj____i Hrvate ili Srbe i uvesti serijat u BiH i mjesta u kojima nema B
I niko ti ne spominje serijat ovdje.Niti sam ga spomenuo u bilo kojem kontekstu rijeci ili recenice
Ovo za kraj.No comment
Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
-
jiji
#701 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
-
Djuro11
#702 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Jel ovo forum ili mjesto za vrijednanje.Tvoj vokabular mi ukazuje na drugo,iako sumnjam da imas sta konkretno da kazesPo ovakvim Djurinim idejama se vidi da lik ima max 17 godina. Plan mu je tolko glup da je to prestasno .
Vrijeme leti.Prije 20 godina imao si Srpska sela oko Sarajeva,Danas imas dzamiju u Blagovcu i Podlugovima.Ako tamo imas dzamije.Mozes i u Neumu1.-Gdi naći dovoljan broj Bošnjaka koji su voljni preseliti u Neum,dat otkaz na poslu da bi možda utjecali na izbor gradske vlasti u Neumu i izgradnju džamije?
2.-
Policija te brise.Ne mogu oni da izbrisu nekretninu koji si ti kao gradjan Bih Bosnjacke nacionalnosti kupio.Nijedan sud ti ne moze uzeti imovinu.Krenuti od tog.Sta radi policija u Srebrenici ili Zvorniku ili u Neumu 2030 kad bude dzamija,.To je nonsenseAko prijavis prebivalište u Neumu,a netko od Hrvata vidi da ti zapravo ne živiš u Neumu,nego samo dolaziš povremeno,radi se zapisnik i policija te briše s te adrese.
Jos jedan nonsense.Bosnjaci ce bas u Maglaju i Kaknju da izgube izbore.Kako ti kazes sinko]3.-Ako si prijavljen na adresi u Neumu,ne mozes glasati u Sarajevu gdi zapravo živiš i tu tvoja politička opcija gubi glas,to sad možda nije tolko problem u Sarajevu,ali u općinama gdi je stanovništvo podijeljeno može značiti i gubitak izbora.
]
4.-
Neznam zašto iznosi ovakve gluposti na forumu,one su možda u nekoj fantaziji izvedive ,ali imaju smisla kao ideja o luci Neum.
Jedino je smrt relativna.Ljudska glupost i bahatost je druga prica.Sve se moze kad se hoce.To bi trebao da znas.S tim da Bosnjaci su daleko od Njemackog mentaliteta i bahatosti koja im je potrebna za 100% Bih
5.
Smijanje,zalenje.Nonsense.Sem klasicnog trolanja i vrijedanja.Gluposti koje pises i mog spominjanja.Imas li ti kakvu ideju ili si bezidejan kao i vecina Bosnjaka u nekim dijelovima Bosne.-Vjerski fanatizam nije dobar bez obzira iz koje vjere dolazi,a kod nekih ljudi imaš osjećaj da prelazi svake granice zdravog razuma. Možemo se smijati čovjeku,il ga možemo žaliti,ali se trebamo zapitati dal se ovakvom pojedincu može pomoći medicinski gledano.
Sjecam se davno rece mi jedan.Ovo ce biti Hrvatsko selo dok smo mi zivi.Pa za 17 godina sve to pade
Moze i Neum za 10 godina.Pitanje je samo jesi li ti defetista,vjerujes li u sebe ili ce ti unuk zivjeti u Sarajevskom Pasaluku
Nema trece.
-
Djuro11
#703 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Vidis ja imam pare da uzmem stan u Neumu.Kad bih znao da cu umrijeti za 3 mjeseca.Uzeo bih doticni stan.Prepisao bih ga Bosnjaku s dosta dece.Sto vise to bolje.Ali s kvakom da se ne moze prodavati
S tim sad skopcaj ako znas osnove matematike.Tj 1+1 nije 3 kako neki pricaju
Ako sam ja fanaticno uvjeren da ce Bosnjaci imati dzamiju u Neumu i spreman sam da uzmem nekretninu dole.
Jel ti stvarno mislis da sam ja jedini?
imam 2 stana u Sarajevu.Prodat cu oba ako treba da uzmem 2 u Neumu
To ti je realnost dan
Kao sto rece Rahmetli Izet Nanic.Ako vas je 100 odlucnih.Porazit cete 1000.Ja sam odlucan da bude dzamija u Neumu
Sto ti nisi.To je do tebe
Oba stana u Sarajevu sam uzeo od strane Hrvata
Sto da ne.2 stana u Neumu 10 novih Bosnjaka
Ja cu to koliko sutra uradiit.Pitanje je samo.Hoce li jos 200 takvih da uradi poput mene
Dzamija u Neumu je strateski Bosnjacki nacionalni cilj.Ako neko drugi nema nacionalnog ponosa.Ne mora meni pricati kako jeste
Pa ako s 2 stana u Sarajevu imam 17 godina a prvi sam uzeo prije 11 godina.Dok vecina vas ne moze da uzme jedan
Hehe.To je do vas a ne do mene.Sto je moje,moje je
S tim sad skopcaj ako znas osnove matematike.Tj 1+1 nije 3 kako neki pricaju
Ako sam ja fanaticno uvjeren da ce Bosnjaci imati dzamiju u Neumu i spreman sam da uzmem nekretninu dole.
Jel ti stvarno mislis da sam ja jedini?
imam 2 stana u Sarajevu.Prodat cu oba ako treba da uzmem 2 u Neumu
To ti je realnost dan
Kao sto rece Rahmetli Izet Nanic.Ako vas je 100 odlucnih.Porazit cete 1000.Ja sam odlucan da bude dzamija u Neumu
Sto ti nisi.To je do tebe
Oba stana u Sarajevu sam uzeo od strane Hrvata
Sto da ne.2 stana u Neumu 10 novih Bosnjaka
Ja cu to koliko sutra uradiit.Pitanje je samo.Hoce li jos 200 takvih da uradi poput mene
Dzamija u Neumu je strateski Bosnjacki nacionalni cilj.Ako neko drugi nema nacionalnog ponosa.Ne mora meni pricati kako jeste
Pa ako s 2 stana u Sarajevu imam 17 godina a prvi sam uzeo prije 11 godina.Dok vecina vas ne moze da uzme jedan
Hehe.To je do vas a ne do mene.Sto je moje,moje je
-
Djuro11
#704 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Imam 2 stana u Sarajevu.Materijalno sam obezbjedjen do kraja zivota.U Sarajevu mi se ne zivi.
S tim da vecina vas do kraja zivota ne moze da uzme jedan u Sarajevu zato nemojte mi vasu nesposobnost i neznanje da prosipate. Vi jedan papir ne znate da ganjate.Imam takodjer i veliku kolicinu zemljista a jel imam curu.To je nevazno sad.Iako imam
No to je kao sto kazem.NONSENSE
Od ta 2 stana mogu jedan da poklonim nekom ko ce zivjeti u Neumu.Ali samo da ima vise dece bre
4+ komada
Sta ti mozes da uradis za Bosnjacki Nehum
S tim da vecina vas do kraja zivota ne moze da uzme jedan u Sarajevu zato nemojte mi vasu nesposobnost i neznanje da prosipate. Vi jedan papir ne znate da ganjate.Imam takodjer i veliku kolicinu zemljista a jel imam curu.To je nevazno sad.Iako imam
No to je kao sto kazem.NONSENSE
Od ta 2 stana mogu jedan da poklonim nekom ko ce zivjeti u Neumu.Ali samo da ima vise dece bre
4+ komada
Sta ti mozes da uradis za Bosnjacki Nehum
-
Hafis
#705 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Ja imam tri stana u Mostaru, i poklanjam jedan Bošnjaku iz Sarajeva s 4 djece, pod uvjetom da od njegove prodaje kupi sebi stan na Alipašinom
Valja i ova, a Đuđi... kontra
-
Hafis
#706 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Kad naštancaš, počešljaj djecu, uslikaj ih i pošalji sliku. A da, i rodne listove svakakotobejarebi wrote:Ja nemam četvoro djece, al ću naštancat!!! I Bošnjak sam!!!Hafis wrote:Ja imam tri stana u Mostaru, i poklanjam jedan Bošnjaku iz Sarajeva s 4 djece, pod uvjetom da od njegove prodaje kupi sebi stan na Alipašinom![]()
Možel C faza?
C faza? Pošto je kvadrat znaš li?
-
Djuro11
#707 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Hahaha.KomedijePridružen/a: 27/06/2014
-
jiji
#708 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Ajde zbilja,jel ti znaš da ne mozes imati prebivalište tamo gdi ne živiš ? Nitko nije rekao da ti briše nekretninu,nego ti briše prebivalište na toj adresi,ako na toj adresi stvarno i ne živiš .Zbroji se ovo o selima oko Sarajeva i slično se radi o migraciji uzrokovanih ratom, ne naseljavanju radi gradnje džamije. Misliš napraviti neko etničko čišćenje ,pokrenuti rat? Naseljavanje Neuma je moguće,al ga nećeš pokrenuti dobrovoljno,ako ljudima kojima ga misliš naseliti ne osiguras posao. Brkaš pojmove prijava boravka i prebivališta. Oni koji se imaju nekretninu u koju dolaze povremeno prijavljuju boravak u toj nekretnini ,ne prebivalište i nemaju pravo glasa na lokalnim izborima u tom mjestu. Ti pokazujes svoju mržnju kroz ideje koje ti se vrte po glavi i nije bitno što ti pokušavam objasniti da radi tvojih fiksnih ideja nitko neće ići kupovati stan u Neumu ,davat otkaz i prodavat stan u Sarajevu ili drugdje.Ti možda da ,al sigurno ne tisuće Bošnjaka .Djuro11 wrote:Jel ovo forum ili mjesto za vrijednanje.Tvoj vokabular mi ukazuje na drugo,iako sumnjam da imas sta konkretno da kazesPo ovakvim Djurinim idejama se vidi da lik ima max 17 godina. Plan mu je tolko glup da je to prestasno .
Vrijeme leti.Prije 20 godina imao si Srpska sela oko Sarajeva,Danas imas dzamiju u Blagovcu i Podlugovima.Ako tamo imas dzamije.Mozes i u Neumu1.-Gdi naći dovoljan broj Bošnjaka koji su voljni preseliti u Neum,dat otkaz na poslu da bi možda utjecali na izbor gradske vlasti u Neumu i izgradnju džamije?
2.-Policija te brise.Ne mogu oni da izbrisu nekretninu koji si ti kao gradjan Bih Bosnjacke nacionalnosti kupio.Nijedan sud ti ne moze uzeti imovinu.Krenuti od tog.Sta radi policija u Srebrenici ili Zvorniku ili u Neumu 2030 kad bude dzamija,.To je nonsenseAko prijavis prebivalište u Neumu,a netko od Hrvata vidi da ti zapravo ne živiš u Neumu,nego samo dolaziš povremeno,radi se zapisnik i policija te briše s te adrese.
Jos jedan nonsense.Bosnjaci ce bas u Maglaju i Kaknju da izgube izbore.Kako ti kazes sinko]3.-Ako si prijavljen na adresi u Neumu,ne mozes glasati u Sarajevu gdi zapravo živiš i tu tvoja politička opcija gubi glas,to sad možda nije tolko problem u Sarajevu,ali u općinama gdi je stanovništvo podijeljeno može značiti i gubitak izbora.
]
4.-Neznam zašto iznosi ovakve gluposti na forumu,one su možda u nekoj fantaziji izvedive ,ali imaju smisla kao ideja o luci Neum.
Jedino je smrt relativna.Ljudska glupost i bahatost je druga prica.Sve se moze kad se hoce.To bi trebao da znas.S tim da Bosnjaci su daleko od Njemackog mentaliteta i bahatosti koja im je potrebna za 100% Bih
5.Smijanje,zalenje.Nonsense.Sem klasicnog trolanja i vrijedanja.Gluposti koje pises i mog spominjanja.Imas li ti kakvu ideju ili si bezidejan kao i vecina Bosnjaka u nekim dijelovima Bosne.-Vjerski fanatizam nije dobar bez obzira iz koje vjere dolazi,a kod nekih ljudi imaš osjećaj da prelazi svake granice zdravog razuma. Možemo se smijati čovjeku,il ga možemo žaliti,ali se trebamo zapitati dal se ovakvom pojedincu može pomoći medicinski gledano.
Sjecam se davno rece mi jedan.Ovo ce biti Hrvatsko selo dok smo mi zivi.Pa za 17 godina sve to pade
Moze i Neum za 10 godina.Pitanje je samo jesi li ti defetista,vjerujes li u sebe ili ce ti unuk zivjeti u Sarajevskom Pasaluku
Nema trece.
-
Djuro11
#709 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Nijedan Bosnjak nece reci ''tisuca'',tako odmah reci da si Hrvat i da ti je cilj da ne bude dzamije.U samom ocaju i nemoci napadas mene,pricas da imam 17 godina i omalozavas mene.Meni ne smeta tvoj stav,ali jel to famozna Hrvatska kultura?
Ja nemam namjeru da ti spominjem bilo sta ili pricam o tvojim godinama,tvojim parama,seksu.Mislim to je privatna stvar pojedinca
Ako su Bosnjaci sposobni.Onda ce i biti dzamija u Neumu.Nije to problem. Jedino je smrt sigurna.Ovo ostalo se sve moze promjeniti ako vjerujes
E sad ako nisu.Nece biti dzamije u Neumu.Prica da nece biti dzamije je jednostavno cinjenica koliko si uvjeren da mozes.
Ili u ovom smislu.Ne mozes.Sve zaviis od mentaliteta.Ako ti kazes danas da neces ici u Neum jer nema Bosnjaka.To je do tebe.Nije do mene
Bosne ces imati samo koliko budes imao Bosnjaka na tom podrucju.Takvo sta si imao 1944 godine,imas 2014 i imat ces 2034.
A ne koliko imas potencijalnih koji ce gledati prve sekunde da ti zabiju noz u ledja,zapale zastavu i naprave ti nove Ahmice.
Ja nemam namjeru da ti spominjem bilo sta ili pricam o tvojim godinama,tvojim parama,seksu.Mislim to je privatna stvar pojedinca
Ako su Bosnjaci sposobni.Onda ce i biti dzamija u Neumu.Nije to problem. Jedino je smrt sigurna.Ovo ostalo se sve moze promjeniti ako vjerujes
E sad ako nisu.Nece biti dzamije u Neumu.Prica da nece biti dzamije je jednostavno cinjenica koliko si uvjeren da mozes.
Ili u ovom smislu.Ne mozes.Sve zaviis od mentaliteta.Ako ti kazes danas da neces ici u Neum jer nema Bosnjaka.To je do tebe.Nije do mene
Bosne ces imati samo koliko budes imao Bosnjaka na tom podrucju.Takvo sta si imao 1944 godine,imas 2014 i imat ces 2034.
A ne koliko imas potencijalnih koji ce gledati prve sekunde da ti zabiju noz u ledja,zapale zastavu i naprave ti nove Ahmice.
-
Hafis
#710 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Čuj dvije milje? ta nije Marindvor. Pretpostavljam kvadrat namještenog stanatobejarebi wrote:Oko dviceHafis wrote:Kad naštancaš, počešljaj djecu, uslikaj ih i pošalji sliku. A da, i rodne listove svakakotobejarebi wrote:
Ja nemam četvoro djece, al ću naštancat!!! I Bošnjak sam!!!
Možel C faza?![]()
C faza? Pošto je kvadrat znaš li?
U mene ti je malo starija gradnja, pa kontaj 1700-1800 po kvadratu.
Usput vidi ti i s Đurom obvezno, možda ti i sredi posao u Neumu osim stana....djeluje mi kao jako koherentna osoba
-
Hafis
#711 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Ima jedna modra rijeka.Djuro11 wrote:Nijedan Bosnjak nece reci ''tisuca'',tako odmah reci da si Hrvat i da ti je cilj da ne bude dzamije....
Široka je duboka je.
Sto godina široka je.
Tisuć ljeta duboka jest.
To su bili Bošnjaci kojima se i dan danas iskreno divim, a ne ova internet džamijska laprdala.
-
bossnjak
#712 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
ĐE si Junuze Đipalo.Hafis wrote:Ima jedna modra rijeka.Djuro11 wrote:Nijedan Bosnjak nece reci ''tisuca'',tako odmah reci da si Hrvat i da ti je cilj da ne bude dzamije....
Široka je duboka je.
Sto godina široka je.
Tisuć ljeta duboka jest.
To su bili Bošnjaci kojima se i dan danas iskreno divim, a ne ova internet džamijska laprdala.
-
Djuro11
#713 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Uzrokovano ratom kazes?Zbroji se ovo o selima oko Sarajeva i slično se radi o migraciji uzrokovanih ratom, ne naseljavanju radi gradnje džamije.
U Bosanskoj Krajini posebno danasnjem Unsko-Sanskom kantonu na desetine sela Srpskih i Hrvatskih je uzeto,citaj poklopljeno jos za vrijeme bivse Jugoslavije 1945-1991 znaci 2 Jugoslavija i nema nikakve veze s poslijeratnim desavanjem na ovom prostoru pocev od 1995 godine.Naravno da je planski bilo za Bosnjake dole da imaju bolju poziciju i ta pozicija se je fino ostvarila
Razmisljanjem ako je neko sad naselje 100% Hrvatsko.Da tu ne treba biti dzamija.To je totalno glupo
Banjani,Rujnica,Bastra,Dobro Selo,Stabandza,Zalin,Drenova Glavica,Vrelo,Osredak,Gradina,Bukovica
To su sva naselja koja 1946 su docekala bez ijednog Bosnjaka pa u poslijeratnom periodu izmedju 1945-1991.Postala su Bosnjacka u tih 40 tak godina
Pa tom logikom da se komsija ne uvrijedi.Bosnjaci su trebali da ostanu na svom i kazu.Pa sta cemo mi u Stabandzi,sta nama ona znaci
Dzamije postoje u svim tim navedenim naseljima a poznate su bile jer su to bila nekad jaca cetnicka sela bez ijednog Bosnjaka i Muslimana.Sto imas vise sela Bosnjackih.Imas bolji polozaj
Jel ja treba da budem ljut na prijatelja koji je uzeo par stotina duluma zemlje u D.Gati kraj Bihaca
Sto danas imas jos Bosnjackih 30 naselja u Usk kantonu,sto u Pritoci imas dzamiji,.Sto su Donji Ramici Bosnjacki
Jesu li Bosnjaci trebali da zive u svojim selima, da ne uvrijede komsiju pritom da im slucajno ne padne na pamet da prave dzamiju u tim selima,jer ce uvrijedi slucajno Srbe
Jel pozicija bolja danas Bosnjaka kad imaju sva ta gore navedena sela i dodaj pride jos
Donju Gatu,Bugar,Rajinovce,Racice,Grmusu,Jasenicu,Pernu,Krkojevce,Kruhare,Luzane,Donje Ramice,Podvidacu
Izvini molim te.Ovo je Hrvatsko selo.Necu ja nista kupovati.Unaprijed zahvalan Bosnjak sto mi dajes da u svojoj zemlji ne smijem da dodjem gdje hocu.Jos jednom hvala
Nema te price.Dok si 1944 godine imao Bosnjake u V.Kladusoj.Danas imas Unsko-Sanski kanton koji je ohoho.Dobro uzet
Manite se trolera Hafisa zanima me kao krava iz Malavija.Ono sto me zanima je Bosnjacki Nehum
Ti mozes danas da vices da vices da je Neum Hrvatski,ali 1946 kad bih rekao da ce u Dobrom Selu biti dzamija.Rekli bi da si lud.Kad bi rekli da ce u Zalinu biti dzamija.Tesko cetnicko selo usred Grmeca.Rekli bi da si kreten.Kad bih rekli da ce u Stabandzi biti Muslimana.Rekli bi da imas 17 godina
Pa sta sad.Jedno po jedno.Sve to ide.Ovaj jaran rece mi.Uzeo sam 200 duluma sujme u Suhaci kod Sanskog Mosta
Izvini.Ne smijem ja uzeti sumu jer to je Srpsko selo.Nema razlike sto je Neum opcina.I sto su 100% Hrvati
Koliko vjerujes,Toliko ces i imati Bosne
Sad.Sto je ljepse da imas jedno vise selo Bosnjacko nego da zivis u kartonskim kutijama sibica zvano Tibra Pacifiic.To je do tebe
-
jiji
#714 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Al ti opet lupas o tome kako ovo selo 1945 nije imalo džamiju ,a sad je ima....Djuro11 wrote:Uzrokovano ratom kazes?Zbroji se ovo o selima oko Sarajeva i slično se radi o migraciji uzrokovanih ratom, ne naseljavanju radi gradnje džamije.
U Bosanskoj Krajini posebno danasnjem Unsko-Sanskom kantonu na desetine sela Srpskih i Hrvatskih je uzeto,citaj poklopljeno jos za vrijeme bivse Jugoslavije 1945-1991 znaci 2 Jugoslavija i nema nikakve veze s poslijeratnim desavanjem na ovom prostoru pocev od 1995 godine.Naravno da je planski bilo za Bosnjake dole da imaju bolju poziciju i ta pozicija se je fino ostvarila
Razmisljanjem ako je neko sad naselje 100% Hrvatsko.Da tu ne treba biti dzamija.To je totalno glupo
Banjani,Rujnica,Bastra,Dobro Selo,Stabandza,Zalin,Drenova Glavica,Vrelo,Osredak,Gradina,Bukovica
To su sva naselja koja 1946 su docekala bez ijednog Bosnjaka pa u poslijeratnom periodu izmedju 1945-1991.Postala su Bosnjacka u tih 40 tak godina
Pa tom logikom da se komsija ne uvrijedi.Bosnjaci su trebali da ostanu na svom i kazu.Pa sta cemo mi u Stabandzi,sta nama ona znaci
Dzamije postoje u svim tim navedenim naseljima a poznate su bile jer su to bila nekad jaca cetnicka sela bez ijednog Bosnjaka i Muslimana.Sto imas vise sela Bosnjackih.Imas bolji polozaj
Jel ja treba da budem ljut na prijatelja koji je uzeo par stotina duluma zemlje u D.Gati kraj Bihaca
Sto danas imas jos Bosnjackih 30 naselja u Usk kantonu,sto u Pritoci imas dzamiji,.Sto su Donji Ramici Bosnjacki
Jesu li Bosnjaci trebali da zive u svojim selima, da ne uvrijede komsiju pritom da im slucajno ne padne na pamet da prave dzamiju u tim selima,jer ce uvrijedi slucajno Srbe
Jel pozicija bolja danas Bosnjaka kad imaju sva ta gore navedena sela i dodaj pride jos
Donju Gatu,Bugar,Rajinovce,Racice,Grmusu,Jasenicu,Pernu,Krkojevce,Kruhare,Luzane,Donje Ramice,Podvidacu
Izvini molim te.Ovo je Hrvatsko selo.Necu ja nista kupovati.Unaprijed zahvalan Bosnjak sto mi dajes da u svojoj zemlji ne smijem da dodjem gdje hocu.Jos jednom hvala
Nema te price.Dok si 1944 godine imao Bosnjake u V.Kladusoj.Danas imas Unsko-Sanski kanton koji je ohoho.Dobro uzet
Manite se trolera Hafisa zanima me kao krava iz Malavija.Ono sto me zanima je Bosnjacki Nehum
Ti mozes danas da vices da vices da je Neum Hrvatski,ali 1946 kad bih rekao da ce u Dobrom Selu biti dzamija.Rekli bi da si lud.Kad bi rekli da ce u Zalinu biti dzamija.Tesko cetnicko selo usred Grmeca.Rekli bi da si kreten.Kad bih rekli da ce u Stabandzi biti Muslimana.Rekli bi da imas 17 godina
Pa sta sad.Jedno po jedno.Sve to ide.Ovaj jaran rece mi.Uzeo sam 200 duluma sujme u Suhaci kod Sanskog Mosta
Izvini.Ne smijem ja uzeti sumu jer to je Srpsko selo.Nema razlike sto je Neum opcina.I sto su 100% Hrvati
Sad.Sto je ljepse da imas jedno vise selo Bosnjacko nego da zivis u kartonskim kutijama sibica zvano Tibra Pacifiic.To je do tebe
Ja sam ti lijepo napisao da ako gradske vlasti u Neumu uvode potrebu za dzamijom onda će ju uvrstiti u prostorni plan. Ti živiš u Mostaru ili gdi i životni cilj ti je izgraditi džamiju baš u Neumu? Ne razumijem potrebu nekoga tko u Neum pitanje dal uopće svrati da određuje ljudima koji dolje žive šta će se graditi i šta mora biti. Meni ne pada na pamet tebi određivati da pod tvojim prozorom u Mostaru mora biti katolička crkva,ako gradske vlasti koje ste si sami birali u Mostaru odluče da treba biti,neka bude ,ako ne ,neka ne bude i gotovo.
-
Djuro11
#715 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Ne,ta sela su izmedju 1945-1991 dobila dzamiju i Bosnjacku vecinu jos za vrijeme 2 Jugoslavije.Nemaju nikakve veze s poslijeratnim migracijama izmedju 1995 do danas. Dobro Selo je kraj rata 1945 docekalo s 1500 pravoslavnih seljaka i bez ijednog Bosnjaka.To je bilo dobro naseljeno Srbima.Danas je to selo s 2200 Bosnjaka i velikom dzamijom.Al ti opet lupas o tome kako ovo selo 1945 nije imalo džamiju ,a sad je ima....
Neum je sastavni dio Bosne i Hercegovine ocigledno slabo se razumijes u politiku Bih.Dosao si s Hrvatskog nekog foruma.Gradske vlasti Livna su takodjer rekla da ce se dzamija Curcinica gradiit onako kako oni zele.Pa su Bosnjaci i vlast napravili dzamiju kako oni hoce, a ne gradske vlasti.Cak je i bila zabrana gradskih vlasti Livna.Pa cak i premijer Livanjskog kantona je rekao da je to nevidjeno.Pa se je na kraju uradila Curcinica bez dozvole gradske vlasti u LivnuJa sam ti lijepo napisao da ako gradske vlasti u Neumu uvode potrebu za dzamijom onda će ju uvrstiti u prostorni plan.
Neum je grad u Bih.Ako je potreba za lukom radi Bosnjackog stanovnistva ali i buducnosti Bosne.Onda vjeruj da nece ta gradska vlast sprijeciti Bosnjake u vlastitoj drzavi.Da nije potrebno praviti luku jer eto.Hrvati ce se naci uvrijedjeni
Pa mozes misliti.Gradske vlasti.Ne smije se praviit.Nema Bosnjaka
Nema dzamije.Kraj price
Sjajno.Jel to cijela prica ovdje.Kako ce se praviti dzamija ili nece ako gradske vlasti odluce tako.Masalah
Logika vam je do jaja
-
jiji
#716 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Malo prouči zakone,tko i gdje smije graditi i tko donosi odluku o gradnji i izdaje dozvole.
Šta se tiče luke,ne ovisi o vlasti grada Neuma i to nikad nisam ni napisao već o tome da je malostonski kanal 83 g.proglašen rezervatom prirode u moru i zbog ekologije,odnosno balasnih voda koje ispuštaju brodovi,te potencijalnog zagađenja nije moguće.Tu su još stvari poput cijene izgradnje i povezanost koji do kraja ubijaju ekonomsku opravdanost. Vidiš kao što Hrvatska kod izgradnje mosta na svojem teritoriju mora voditi. računa o neskodljivosti prolaza brodova prema BiH,tako BiH mora voditi računa da ima pravo neskodljivog prolaza dok je taj prolaz neskodljiv.
Još mi nisi odgovorio otkud potreba da nekom odredujes šta će gledati pod svojim prozorom,dok tebi isti ti ljudi ne određuju šta ćeš ti gledati pod svojim prozorom?
Šta se tiče luke,ne ovisi o vlasti grada Neuma i to nikad nisam ni napisao već o tome da je malostonski kanal 83 g.proglašen rezervatom prirode u moru i zbog ekologije,odnosno balasnih voda koje ispuštaju brodovi,te potencijalnog zagađenja nije moguće.Tu su još stvari poput cijene izgradnje i povezanost koji do kraja ubijaju ekonomsku opravdanost. Vidiš kao što Hrvatska kod izgradnje mosta na svojem teritoriju mora voditi. računa o neskodljivosti prolaza brodova prema BiH,tako BiH mora voditi računa da ima pravo neskodljivog prolaza dok je taj prolaz neskodljiv.
Još mi nisi odgovorio otkud potreba da nekom odredujes šta će gledati pod svojim prozorom,dok tebi isti ti ljudi ne određuju šta ćeš ti gledati pod svojim prozorom?
-
Hafis
#717 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Đuro nema curu 
-
jiji
#718 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Možda ima al iz vjerskih razloga ne stupaju u odnose ,pa je to još jedan razlog frustracije.Hafis wrote:Đuro nema curu
-
Djuro11
#719 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Nakon sto sam banirao ''Hafisa'' trolera i ti trolas.Pricas mi o zakonu ja ti dajem primjer Curcinice u Livnu gdje je opcinsko vijece,opcinski nacelnik cak i nacelnik cijelog Livanjskog kantona rekao takvo sta.I na kraju sve bi kako treba.Napravilo se onako kako su Bosnjaci rekli
Zamolio bih te da ne kopiras postove Hafisa jer ne cita mi se glupost.Ako nastavis i ti s tim,ides na ignore listu
S tim da sto imas vise Bosnjackih naselja.Bolji ti je polozaj.E sad sto se ne svidja nekom tamo Junuzu Djipalu i ostalim klanovima koji operisu na vise foruma i spamaju ovo.To je do njih a ne do mene
Zanimas me toliko kao i bivsa Hrvatska sela s popisa 1991.Tako i za Nehum
Zamolio bih te da ne kopiras postove Hafisa jer ne cita mi se glupost.Ako nastavis i ti s tim,ides na ignore listu
S tim da sto imas vise Bosnjackih naselja.Bolji ti je polozaj.E sad sto se ne svidja nekom tamo Junuzu Djipalu i ostalim klanovima koji operisu na vise foruma i spamaju ovo.To je do njih a ne do mene
Zanimas me toliko kao i bivsa Hrvatska sela s popisa 1991.Tako i za Nehum
- Kikibombona
#720 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Je li Djuro @Jack ili je @Bosnjo?
Ima li neki ekspert da provali?
-
Djuro11
#721 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Blizo.
Samo mora se priznati da pisem tamo.
Cak sta vise.Moderator sam tog foruma
Nego jesi i ti jos jedan u plejadi igraca koji trolaju.Ili sta vec
Ili je sve rekla-kazala.Total nonsense inace
Samo mora se priznati da pisem tamo.
Cak sta vise.Moderator sam tog foruma
Nego jesi i ti jos jedan u plejadi igraca koji trolaju.Ili sta vec
Ili je sve rekla-kazala.Total nonsense inace
-
energy star
#722 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Djuro11 wrote:
Uzrokovano ratom kazes?
Znam, znam pitate se jal ovo heroin jal metamfetamin
Pa se čovjeku od ove slike pričinjava džamija

-
jiji
#723 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Možda će inzistirati i u Međugorju ,kraj crkve da grade džamiju,jer ipak je i to BiH i ako on kaže da će se graditi ,mora se graditi,makar naselio on osobno muslimane tamo.energy star wrote:Djuro11 wrote:
Uzrokovano ratom kazes?
Znam, znam pitate se jal ovo heroin jal metamfetamin
![]()
![]()
Pa se čovjeku od ove slike pričinjava džamija
![]()
![]()
![]()
-
Djuro11
#724 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Medjugorje i izmisljena gospa nam ne treba
Fina slika.Ono brdo ima potencijal
Jos padobranaca s ercegsrpske.Ha,ja.Kako vas je Oliver prcao malo dole.
Neum je strateski cilj Bosnjaka i taj ce cilj biti ostvaren.
Da ignorisem ove skutore sad prvo.Ima ih ko pljeve
Fina slika.Ono brdo ima potencijal
Jos padobranaca s ercegsrpske.Ha,ja.Kako vas je Oliver prcao malo dole.
Neum je strateski cilj Bosnjaka i taj ce cilj biti ostvaren.
Da ignorisem ove skutore sad prvo.Ima ih ko pljeve
- Vsvp
#725 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?
Ja . ne mogu . da . provalim . na kojem . on . jeziku . Piše .Kikibombona wrote:Je li Djuro @Jack ili je @Bosnjo?![]()