Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Locked

Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

1. Naravno da jesam!
88
52%
2. Ne, jos nije vrijeme.
18
11%
3. Ne dolazi u obzir, ni sada ni nikada!
63
37%

Total votes: 169

Hafis

#276 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

Hochstapler234
Pored toga mora se Neum otvoriti za Turski kapital. Ako Turci mogu drzati velike luke i marine u svojem vlasnistvu u Hrvatskoj, zasto nebi mogli izgraditi marinu u Neumu?
Gdje to piše da mora?
Hafis

#277 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

Djuro11 wrote:
Ma djeca piskaraju gluposti ovdje, kakva džamija i kakvi bakrači.
Poput 1000 godina gluposti koji neki pisu ovdje.Dzamije ce biti ako bude interes Islamske zajednice a kako zivis u Mostaru

Trebao bih da znas da zadnju ima Mostarski muftiluk.Koji ce reci hoce li biti ili nece bit dzamije
Salem Dedovic se zalaze za Ikc u Mostaru i dzamiju u Neumu.Sad ako ti imas ''vise ''

Bosnjaci ce uzeti Neum.Kao sto sad uzimaju Martin Brod dok ovo pisem.Kao sto su napravili dzamiju u Pritoci kraj Bihaca.I kao sto sto su napravili dzamiju u Donjem Selu kraj Konjica.Bilo otvaranje dzamije ove godine

0 Bosnjaka popis 1991(Donje Selo).Konjic.Eno ti dzamija.Dzamiju imas i u Blagovcu danas.Tako ako nema Bosnjaka.Nema veze.Bit ce ih.Kljucni imperativ izgradnje dzamije je s Bosnjackom vecinom u Neumu.Bosnjaci imaju pristup otvorenom moru citaj Vis.I posebno jedna jaka luka.Itekako moze da znaci dosta vise ako bude sta nepredvidjeno

Djeca?

Sinko.Ako tebi drugacije razmisljanje od tebe znaci da je neko djete.Onda stvarno si smijesan

Bosna je drzava Bosnjaka.Oni ce napraviti dzamiju

A ti nas sprijeci eto iz West Mostara da ne bude tu dzamija

Ps:Pravi se u Cipuljicu kraj Bugojna dzamija danas .Eno i tamo nije bilo Muslimana do prije 20 godina.Znaci

Dug je vremenski period 20 godina.A ,kamoli 1000 godina

I ne boj se za dijasporu

Ona ima para za dzamiju.Mogu i dvije napraviti
Daj bola, skupljaj sličice od džamija i ne zauzimaj bezze internetski prostor.
Hafis

#278 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

Hochstapler234 wrote: Ja sam vise mislio na to da Bosnjaci trebaju lobirati kod Turaka i Arapa za investiciju u Neum. Ako imas pare sve mozes.
A to. Neka lobiraju, i treba tako. i
Pol_Pot

#279 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Pol_Pot »

Hochstapler234 wrote:
Hafis wrote:
Hochstapler234
Pored toga mora se Neum otvoriti za Turski kapital. Ako Turci mogu drzati velike luke i marine u svojem vlasnistvu u Hrvatskoj, zasto nebi mogli izgraditi marinu u Neumu?
Gdje to piše da mora?
Nemora nigdje ali to je stvar otvorenog trzista. Nigdje nije pisalo da Turci moraju preuzeti luku bar i 3 najvece marine u Hrvatskoj, najveci hotel u Dubrovackoj rivijeri ili cijeli lanac Hrvatskih banaka. Ako imas para mozes sve.

Ja sam vise mislio na to da Bosnjaci trebaju lobirati kod Turaka i Arapa za investiciju u Neum. Ako imas pare sve mozes.
Moj ti, ako će Turci i Arapi donijet pare, lobirat će i Čović do iznemoglosti. Obući će i dres Turske ako treba :D Bošnjaci, kao i svi ostali, trebaju lobirati za investicije svakako. Primjer Srbije, mrze Turke, mrze Arape, al kad vide pare, ma može i Beograd na vodi i u sklopu njega može i džamija sa dvadeset munara. Pa ajd nek neko takne tu džamiju, lično će ga Vučić razapeti. Opet, ako nestane para, lično će je Vučić zapaliti ;)
Fljamurtari

#280 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Fljamurtari »

Hochstapler234 wrote:cijeli lanac Hrvatskih banaka.
Na stranu nepismenost - o kojem je "lancu" banaka rijec?
Hafis

#281 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

Hochstapler234 wrote: Ja sam vise mislio na to da Bosnjaci trebaju lobirati kod Turaka i Arapa za investiciju u Neum. Ako imas pare sve mozes.
Prvo Bošnjaci moraju lobirati kod Neumljana, jer se ipak radi o njihovoj privatnoj imovini. Pa ako ih uspiju uvjeriti da će pravljenjem nekog megaturističkog kompleksa i sami Neumljani profitirati, obzirom će se najvjerojatnije morati odreći svog monopola i ugasiti svoju domaću radinost, onda ih fino spojiti s (turskim ili arapskim - ako već mora) investitorima da se lijepo dogovore o cijeni privatnog zemljišta i ostalim gumštucnama.
Jer ovo je sekularna i multietnička Bosna i Hercegovina, nije ovo bivša SFRJ pa će se vršiti konfiskacija a "Ustaše" će šutiti :)

Samo treba biti oprezan kod izbora investitora, i previše se ne qurčiti vjerskim zanosom k'o ova dječurlija po forumu, jer dešavaju se i ovakve stvari:

Ništa od turističkog raja u Neumu!

Uprava danske kompanije “Kristensen Group” je na svojoj sjednici u četvrtak u Neumu donijela odluku o prekidu projekta izgradnje luksuznog turističkog naselja na poluotoku Klek u Neumu, vrijedan oko 900 miliona eura, potvrdio je predsjednik Uprave Mogens Olesen.
Na ovaj način defi nitivno je propao projekt koji je trebao biti najveća poratna investicija u BiH i koji je trebao osigurati zaposlenje za oko 800 radnika.

- Razlozi donošenja ovakve odluke leže prvenstveno u činjenici da u općini Neum nismo dobili dovoljan stepen političke podrške, te zbog toga nismo mogli osigurati kupovinu zemlje za realizaciju projekta izgradnje luksuznog turističkog naselja. Mi smo ovo shvatili kao signal da u Neumu ne postoji želja za razvoj ovog lokaliteta koji bi naš projekt donio - stoji u saopćenju Olesena, koji dodaje kako će kompanija svoje resurse okrenuti u druge dijelove Evrope.

Znači, ipak se nešto i lokalna zajednica pita, po meni mnogo više nego par polupismenih likova iz dijaspore.
Last edited by Hafis on 24/06/2014 13:32, edited 1 time in total.
Pol_Pot

#282 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Pol_Pot »

Hochstapler234 wrote:Pa naravno o tome se govori. Moguce je izlobirati marinu u Neumu siguran sam u to. Ali arap ili Turcin zeli da vidi dzamiju tamo a ne samo crkvu. I to dzamiju sa sto vecom munarom. Jos bi trebalo uci u taj lobij sa pricom da je to najvaznije za muslimane u Bosni da imaju prisutup Neumu itd.

Evo sta su arapi sve u Sarajevu napravili. Sarajevo City Centar, BBI, Bosnma. Sada ce se uskoro poceti praviti jos veci centar "Vrata Katara" pa kod Hadzica i kod Visokog ogromna Tursiticka naselja grade Kuwacjani i Saudijsci. Pa sada kod Ilijasa kupuju zemlju za slicna naselja. Onda u RS-u nude pare da preuzmu najvece ski centre i hotele od Srba. Onaj vlasnik Srbin kaze da nece jos uvijek da proda arapinu iz patriotskih razloga. Ali ovi nude milione dolara i sam covijek kaze da je pitanja vremena kada ce morati prodati da bi osigurao porodicu.

Tako je i sa Neumom. Svasta se tu moze privuci od arapa ili Turaka ali velika prednost bi bila kada bi se napravila dzamija. Onda mozes dovesti Tursku delegijaciju sa Erdoganom ili arapskog saika i pokazat mu dzamiju te onda fino prezentovati projekat marine recimo.
Ja ti sad kažem, nek Arapi ili Turci ponude pare, biće džamija prije nego što dođu u obilazak. Ako obeća Neumu nova radna mjesta, infrastrukturu, bilo šta, biće džamija u rekordnom roku.

A također, to što se napravilo par šoping centara nije nikakva investicija. OK, zaposlit ćeš nešto malo ljudi, ali nećeš stvarati nikakvu posebnu novu vrijednost. Plate radnika, porezi i dadžbine će ostati u BiH, a većina profita ti ode odavde. Ali eto, fala im i na finim zgradama, ali meni bi bilo puno draže da su uložili u npr. BH Airlines (znam da nam nisu rješena pitanja kontrole neba, ali eto primjer)
Fljamurtari

#283 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Fljamurtari »

Hochstapler234 wrote:
Fljamurtari wrote:
Hochstapler234 wrote:cijeli lanac Hrvatskih banaka.
Na stranu nepismenost - o kojem je "lancu" banaka rijec?
http://www.nacional.hr/clanak/64083/tur ... kom-bankom
Vijest je iz 2009 godine.

Turci su kupili jednu banku i preimenovali je u "Kent" banku. Drzi valjda manje od 1% trzista.
Fact

#284 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Fact »

Za koju godinu ovako i u Neumu! :thumbup:

Image
Djuro11

#285 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Djuro11 »

Padobranac.Mozes li da ne vrijedjas.Ako ne znas normalno da se ponasas i trolas.Zasto si na forumu?

Posebno ako imas vise od 20 godina

Cinjenice su da ce Bosnjaci i samo Bosnjaci odlucivati o tome hoce li biti dzamija

Stabandza kraj V.Kladuse je bilo tesko cetnicko selo 1945 bez ijednog Bosnjaka i Muslimana.Vec par decenija poslije kroz razne migracije i prodaju imovine Srba.Imala je dzamiju.Nije se to desilo samo s Stabandzom

Naselja Podvidaca od 1945-1991 u Sanskom Mostu bez ijednog Muslimana za vrijeme 2 svjetskog rata.Dobilo je dzamiju.Isto to je uradjeno s naseljemom Kruhari i Krkojevci u Sanskom Mostu.Kao i u Pritoci kraj Bihaca.Dzamije su napravljene u Donjem Selu,Jasenici kod Srebrenika.Podpecu Donjem.Pa cak u Maoci kod Srebrenika.Postoji takodjer danas dzamija i u Caklovicima kraj Tuzle dok se danas pravi ona u naselju Cipuljic kod Bugojna

Naravno stvar da je bolje da Bosnjaci imaju vise dzamija jer time jacaju demografski prostor.Prije 20 godina Vedro Polje kraj Bihaca je imalo 100% Hrvata.Prodajom imovine Hrvata i doseljavanjem Bosnjaka.Totalno je sad promjenjena slika.Danas su tamo Bosnjaci vecina

Dzamija nije tvoja stvar.Ako ti zelis da pravis katolicku crkvu u Podvelezju.Bujrum.Ako ne znas i pokusavas da trolas temu da dzamije nece biti jer ti to tako kazes i tvoja bujna masta.Onda i dalje vjeruj u to

Vjeruj u sta hoces

Tamo gdje imas kompakt Bosnjacka sela.Bosnjaci imaju daleko bolji polozaj.Jel tesko kad udjes u Neum prvi?

Sigurno jeste.Banjani kraj Bosanske Krupe su bili 100% Srpsko naselje 1966 godine kad je prva Bosnjacka porodica dosla u to selo.Do 1971 bilo je 8 Bosnjackih porodica s 40 tak Bosnjaka.20 godina kasnije Banjani su imali skoro Bosnjacku vecinu

Bastra,Drenova Glavica.Sva naselja s Srpskom vecinom su postala Bosnjacka.Doseljavanjem Bosnjaka na te prostore.
Pistaline su bile nekad Srpske kao i Dobro Selo kraj Buzima.Nije niko vjerovao u to,pa danas ides vidis da se Bosnjaci sve vise doseljavaju tamo gdje si kao Musliman prije 50 godina mogao da dobijes batina ili izgubis zivot ili cak i gore

Skupljanje slicica je dobro.Posebno kad radis na tome da imas slicice na svim prostorima a ne da samo zivis na putezu Ilidza-Bascarsija

E u tome je stvar

Inace.Bas mi jaran rece da je uzeo finu kucu od Hrvata u Zegaru.Sve vise dolaze Bosnjaci.Kad ce Novo Posusje ili Sjeverni Logor da bude

Javite nam moilim vas.

S sto vise Bosnjaka.I sto vise dzamija.Imas bolji polozaj

1992 godine imao si Reljevo,Barice,Donje Biosko,Luzane,Blagovac.Imas taj spisak.Sve kote,sva sela oko Sarajeva si imao s Srpskom vecinom.Ko bi rekao da danas Barice imaju Bosnjacku vecinu

Posebno ako se zna da je to bilo jako cetnicko uporiste.Smrt je jedino sigurna.No kod nekih bahatosti ne manjka i dalje
Hafis

#286 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

Ne trebaš za ovo ni ići do Neuma. Ovo je zastava republike Hrvatske i imaš je u Sarajevu na veleposlanstvu.

Naša hercegćetničko-katolikotalibanska nema grbove pet povijesnih hrvatskih regija iznad crveno-bijelog polja, već samo pletar, koji je inače veoma čest motiv na stećcima.
Djuro11

#287 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Djuro11 »

Fact wrote:Za koju godinu ovako i u Neumu! :thumbup:

Image
Glup primitivizam i nepotrebno nasilje.Mi nismo neki da rade tako.Postoje suptilnije metode.Samo dolazis vise ponudis

Komsija posto zemlja.Posto zemlja.I pare kad vidi

Pusti se ti Neuma.To je barica mala.Zaledje Neuma je sve manje i manje.Tu imas samo 3 naselja s preko 100 stanovnika.Znaci fakat nemas tu niti mladezi niti neke industrije izvan samog Neuma.Paljenje zastave znaci da su Bosnjaci teroristi.I da smo kao ljuti na Hrvate

To je totalna glupost.Bolje je uzimati im jedno po jedno selo,dok oni iza tipkovnice udaraju po zvizdanu Zapadnog Mostara i pricaju kako nece biti dzamije u Neumu.A uclanjeni su ovdje prije par mjeseci

Hahaha :izet:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#288 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by _BataZiv_0809 »

Hohstapler, da li zivis u Neumu, pa imas direktne koristi od toga kako ce on docekati svoje turiste, mahom Bosnjake kako velis?

Ljudi dole idu prvenstveno zbog cijene i vjeruj da je svakome kome ona smeta, ipak lakse gledat u sahovnicu nego u prazan novcanik. Dakle Neumljani usprkos nacionalistickoj ikonografiji privlace turiste koje ta ikonografija manje ili vise iritira, i sto bi sad to odjednom postalo pitanje no1-vaznije od izgradnje pravog pristupa, a ne da moras preko grane ili riskirati zivot preko Svitave?

Neum su izgradile sarajevske firme za vrijeme bivse Jugoslavije, a to je nemoguce stavljat u kontekst postojecih odnosa. Tad nije bilo kantona ni entiteta. Osim toga i Luka Ploce je izgradjena za potrebe BiH, kao i hidroakumulacija Busko jezero za Hr, ali to je sad druga tema.

I trece, nesto se ne sjecam da sam se u turskim turistickim mjestima (Kemer, Alanya isl..) nagledao gigantskih munara, pa ta tvoja prica "turcin hoce munaru" ne pije vode.
RahatHurmašica

#289 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by RahatHurmašica »

Hafis wrote:Ne trebaš za ovo ni ići do Neuma. Ovo je zastava republike Hrvatske i imaš je u Sarajevu na veleposlanstvu.

Naša hercegćetničko-katolikotalibanska nema grbove pet povijesnih hrvatskih regija iznad crveno-bijelog polja, već samo pletar, koji je inače veoma čest motiv na stećcima.
pa da logično, hrvati i stećci. :lol: :lol:
Hafis

#290 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

Djuro11 wrote:
Padobranac.Mozes li da ne vrijedjas.Ako ne znas normalno da se ponasas i trolas.Zasto si na forumu?

Posebno ako imas vise od 20 godina

Cinjenice su da ce Bosnjaci i samo Bosnjaci odlucivati o tome hoce li biti dzamija

Stabandza kraj V.Kladuse je bilo tesko cetnicko selo 1945 bez ijednog Bosnjaka i Muslimana.Vec par decenija poslije kroz razne migracije i prodaju imovine Srba.Imala je dzamiju.Nije se to desilo samo s Stabandzom

Naselja Podvidaca od 1945-1991 u Sanskom Mostu bez ijednog Muslimana za vrijeme 2 svjetskog rata.Dobilo je dzamiju.Isto to je uradjeno s naseljemom Kruhari i Krkojevci u Sanskom Mostu.Kao i u Pritoci kraj Bihaca.Dzamije su napravljene u Donjem Selu,Jasenici kod Srebrenika.Podpecu Donjem.Pa cak u Maoci kod Srebrenika.Postoji takodjer danas dzamija i u Caklovicima kraj Tuzle dok se danas pravi ona u naselju Cipuljic kod Bugojna

Naravno stvar da je bolje da Bosnjaci imaju vise dzamija jer time jacaju demografski prostor.Prije 20 godina Vedro Polje kraj Bihaca je imalo 100% Hrvata.Prodajom imovine Hrvata i doseljavanjem Bosnjaka.Totalno je sad promjenjena slika.Danas su tamo Bosnjaci vecina

Dzamija nije tvoja stvar.Ako ti zelis da pravis katolicku crkvu u Podvelezju.Bujrum.Ako ne znas i pokusavas da trolas temu da dzamije nece biti jer ti to tako kazes i tvoja bujna masta.Onda i dalje vjeruj u to

Vjeruj u sta hoces

Tamo gdje imas kompakt Bosnjacka sela.Bosnjaci imaju daleko bolji polozaj.Jel tesko kad udjes u Neum prvi?

Sigurno jeste.Banjani kraj Bosanske Krupe su bili 100% Srpsko naselje 1966 godine kad je prva Bosnjacka porodica dosla u to selo.Do 1971 bilo je 8 Bosnjackih porodica s 40 tak Bosnjaka.20 godina kasnije Banjani su imali skoro Bosnjacku vecinu

Bastra,Drenova Glavica.Sva naselja s Srpskom vecinom su postala Bosnjacka.Doseljavanjem Bosnjaka na te prostore.
Pistaline su bile nekad Srpske kao i Dobro Selo kraj Buzima.Nije niko vjerovao u to,pa danas ides vidis da se Bosnjaci sve vise doseljavaju tamo gdje si kao Musliman prije 50 godina mogao da dobijes batina ili izgubis zivot ili cak i gore

Skupljanje slicica je dobro.Posebno kad radis na tome da imas slicice na svim prostorima a ne da samo zivis na putezu Ilidza-Bascarsija

E u tome je stvar

Inace.Bas mi jaran rece da je uzeo finu kucu od Hrvata u Zegaru.Sve vise dolaze Bosnjaci.Kad ce Novo Posusje ili Sjeverni Logor da bude

Javite nam moilim vas.

S sto vise Bosnjaka.I sto vise dzamija.Imas bolji polozaj

1992 godine imao si Reljevo,Barice,Donje Biosko,Luzane,Blagovac.Imas taj spisak.Sve kote,sva sela oko Sarajeva si imao s Srpskom vecinom.Ko bi rekao da danas Barice imaju Bosnjacku vecinu

Posebno ako se zna da je to bilo jako cetnicko uporiste.Smrt je jedino sigurna.No kod nekih bahatosti ne manjka i dalje
Dobro si sve te vukojebine popamtio.
Nego, primjetiš li ti da taj trend nije baš tako povoljan u području o kojem govorimo, već imamo negativan trend...to jest postoji čak i mali demografski pad na području juga. Tako da gradnja džamija u tim meni nepoznatim selendrama koje si pobrojao Reljevo, Barice, Donje Biosko, Luzane, Donjem Selu, Jasenici kod Srebrenika.Podpecu Donjem....jednostavno nema veze s Neumom.
Probaj me pratiti: za proteklih dvadeset godina, kada je u pitanju taj tvoj pubertetski ''plan'', barem što se tiče Neuma - 0 bodova, iliti ništica. Ni milimetra naprijed, a priznaj 20 godina nije malo. Čak i relativno velik gubitak nekretnina, jer se dosta vikendica prodalo. i nikakvih naznaka za promjenom situacije na terenu. A Arapa još uvijek ni za ljeka.
Isad kakve ima veze ta tamo neka selendra - Gornji Pizdanovac, s gradnjom džamije u Neumu, a pogotovo i otkud tebe u svemu ovome?
Prati i dalje kao dopisnik iz inozemstva situaciju oko Velike kladuše i Cazina, i povremeno se javljaj s kratkim reportažnim zapisima. Ne znam što bih ti više mogao savjetovati.
Drinski

#291 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Drinski »

Hafis wrote: Dobro si sve te vukojebine popamtio.
Nego, primjetiš li ti da taj trend nije baš tako povoljan u području o kojem govorimo, već imamo negativan trend..to jest postoji čak i mali demografski pad na području juga. Tako da gradnja džamija u tim meni nepoznatim selendrama koje si pobrojao Reljevo,Barice,Donje Biosko,Luzane, Donjem Selu,Jasenici kod Srebrenika.Podpecu Donjem, jednostavno nema veze s Neumom.
Probaj me pratiti: za proteklih dvadeset godina, kada je u pitanju taj tvoj pubertetski ''plan'', barem što se tiče Neuma - 0 bodova. Ni milimetra naprijed, a priznaj 20 godina nije malo. Čak i relativno velik gubitak nekretnina, jer se dosta vikendica prodalo. i nikakvih naznaka za promjenom situacije na terenu. A Arapa još ni za ljeka.
Isad kakve ima veze ta tamo neka selendra - Gornji Pizdanovac, s gradnjom džamije u Neumu, a pogotovo i otkud tebe u svemu ovome? P
Prati i dalje kao dopisnik iz inozemstva situaciju oko Velike kladuše i Cazina, i povremeno se javljaj s kratkim reportažnim zapisima. Ne znam što bih ti više mogao savjetovati.
:thumbup:
Bodkin

#292 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Bodkin »

Hochstapler234 wrote:Arapi su po meni jako puno uradili u BiH. Sada zasto jos nisu otvorili fabrike pa valjda je jasno. Ogromna korupcija i birokratija. Ali su ogromne projekte podigli za BH standarde. Evo redom:

1) Kuwait:
-Bezkamatni kredit od 200 miliona za Koridor Vc dionica Zenica- Sarajevo
- Vila naselje kod Hadzica nekoliko desetina miliona
- Vila naselje kod Ilijasa (u izgradnji)

2) Saudijska Arabija:
- BBI, Sarajevo City centar 150 miliona
- Islamski centar u Zenici;

3) Turska:
-Bezkamatni kredit od 100 miliona eura
- obnova mostova u Mostaru i Konjicu
-Fakulteti u Sarajevu i Bihacu

4) Katar:
-Vrata Katara u Sarajevu: oko 100 miliona (treba se poceti graditi)

5) Malezija: Bosmal 100 miliona

Mozemo ovako jos nabrajati, nemogu se sjetiti. To je samo ono u BiH. Ti ljudi ocito imaju para ko blata.
o jebem ti drzavu, svi su analiticari, svi su ekonomisti i svi su doktori...na ovom podforumu u zadnje vrijeme svaki drugi post kandidat za glupost godine
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#293 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by _BataZiv_0809 »

Turci i Malajci = Arapi :D
Hafis

#294 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

I nije mi nikako jasan kum @Đuro. Ovdje nam pobrojava nekakve selendre gdje ljudi ulažu pare da bi prepravili demografsku sliku, (kako on mudro kaže),a istodobno se raspričao se o Neumu, s tim da još niti jedan takav primjer kupovine zemljišta u neumskoj općini nije naveo.
Ili postoji neki pakleni financijsko-demografski plan, čije nam potankosti kum Đuro ovdje daje na kapaljku, jedva se suzdržavajući da se ne izda, ili je to ipak samo neskrivena želja jednog našeg nacionalno (doduše malo više nego što je normalno) osvješćenog patriJote iz iz dijaspore.
I ja sam proveo dosta vremena u životu daleko od kuće, i znam kako ti je.
Drinski

#295 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Drinski »

a stvarno, zar je u BBI centar ulozeno 150 miliona maraka?
Tomos

#296 Re: Izgradnja džamije u neumu, da li ste za ?

Post by Tomos »

dječak sa šibicama wrote:Ne znam za dzamiju, ali crkva je finito, plaho fina, i povelika

Image
Lijepa crkva i na mjestu volim kad je ovako uh samo neka crkvi to su bogomolje u kojima se razumijemo kao ljudi i oni koji govore mojim jezikom i tu se trudim pripasti.
detroit-mercy

#297 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by detroit-mercy »

Ja sam za :mrgreen: .
Valja mi nedje obavit namaz na putu do Dubrovnika, kad krenem od Mostara. Vazda gledam da ni jedan vakat ne promasim :mrgreen: .
detroit-mercy

#298 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by detroit-mercy »

Drinski wrote:a stvarno, zar je u BBI centar ulozeno 150 miliona maraka?
Pitaj Bakira Izetbegovic :mrgreen: , valjda on zna koliko je para slupao u BBI :mrgreen: .
Bodkin

#299 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Bodkin »

Drinski wrote:a stvarno, zar je u BBI centar ulozeno 150 miliona maraka?
malo je reci da je cifra nevjerovatna 8-)
Hafis

#300 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

_BataZiv_0809 wrote:Turci i Malajci = Arapi :D
Ja sam to ovdje na forumu davno prestao razlikovati, i isto ti ga dođe.
I to isključivo zahvaljujući jednom za mene sasvim novom svijetu koji sam upoznao na ovom forumu i nisam imao pojma da takvo nešto u stvarnosti postoji: nabrijani dijasporski turbo patriJoti. Za njih jednostavno ne postoji riječ ''ne može''. Sve se može, normalno s tuđom guzicom.
Da je bogdo Alija imao ovakvih stotinjak na traspolaganju u onoj gunguli, sad bi mi raspravljali - Izgradnja džamije u Varaždinu, da li ste za?
Locked