Izbori u Srbiji!

Post Reply
zavrzlama

Post by zavrzlama »

kicky wrote:Prema projekciji CESIDA od 22 sata, Narodna skupština bi trebala ovako izgledat:

SRS- 80 mjesta
DS - 65
DSS/NS - 48
G17+ -19
LDP/GSS/SDU/LSV - 14
SPS - 11
SVM (Mađari) - 3
LZS (Bošnjaci - Sulejman Ugljanin) - 2
URS (Romi) - 1

Ako je ovo tacno....dolazi era mraka na balkanskim prostorima :sad:
biscanka84

Post by biscanka84 »

jeste tacno upravo sam cula i ja na vjestima
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

To je samo u Srbiji moguche da je Cheda Jovanovich, direkt iz farmerki i tena, bez dana radnog staza bio podpredsjednik vlade....narkomanchina najobichnija...93' u studentskim novinama pisao clanke ko da je Seseljev rodjeni....a sad lafo demokrata...

Radikali - najiskreniji, al malo opiceni....da se ja pitam, dao bi im sansu....da se oprobaju u vodjenju drzave, pa da vidimo....a svi se nesto plase tih radikala....oni samo puno seru...

Kostunica - machkoljubac :D :D :D

Tadic - drzavnik

Karic - manager....mozda ne bi bio los premijer, mozda cak odlican...

ovi ostali....osim Rasima Ljajica,koji je veliki gospodin.....nisu ni za potpale....prevarant do prevaranta...
Suicidal Siberian

zavrzlama wrote:
kicky wrote:Prema projekciji CESIDA od 22 sata, Narodna skupština bi trebala ovako izgledat:

SRS- 80 mjesta
DS - 65
DSS/NS - 48
G17+ -19
LDP/GSS/SDU/LSV - 14
SPS - 11
SVM (Mađari) - 3
URS (Romi) - 1

daj ba ljudi....vi toliko bulaznite da je to nevjerovatno!!!! mislite da se nekome vise ratuje?!

to je izbor srpskog naroda i tacka....kao sto je ovdje bio izbor 3 naroda u proslim izborima....imam osjecaj da bi neki voljeli strasno da kroje politiku u Srbiji... :-?
kicky

Post by kicky »

zavrzlama wrote:

SRS- 80 mjesta
DS - 65
DSS/NS - 48
G17+ -19
LDP/GSS/SDU/LSV - 14
SPS - 11
SVM (Mađari) - 3
URS (Romi) - 1

Ovo se i očekivalo. E, sad sve ovisi o Koštunici. Hoće li ići sa radikalima ili sa demokratima. Mislim da je za očekivat da Europa i EPP(European Peoples Party - DSS član) izvrši pritisak na Voju da uđe u vladu s DS i vjerojatno Dinkićem. Voji je cilj da ostane premijer. Pitanje je da li će se DS odreći premijerske fotelje. Mislim da hoće, jer svaka drugačija odluka znači koaliciju DSS SRS SPS.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Suicidal Siberian wrote:
zavrzlama wrote:

SRS- 80 mjesta
DS - 65
DSS/NS - 48
G17+ -19
LDP/GSS/SDU/LSV - 14
SPS - 11
SVM (Mađari) - 3
URS (Romi) - 1

daj ba ljudi....vi toliko bulaznite da je to nevjerovatno!!!! mislite da se nekome vise ratuje?!

to je izbor srpskog naroda i tacka....kao sto je ovdje bio izbor 3 naroda u proslim izborima....imam osjecaj da bi neki voljeli strasno da kroje politiku u Srbiji... :-?
Sa jednom ogromnom razlikom..bilo ko da pobijedi u BIH na izborima ne dovodi u pitanje zivote i teritoriju gradjana Srbije...dok je veoma bitno ko ce pobijediti u Srbiji jer nesto cesto prelaze u BIH i prave genocide i pljacke...

stoga ne stoji ti bas ta tvrdnja kao nesto sto ima osnova..
biscanka84

Post by biscanka84 »

SBIH i SDA na jednu stranu....SNSD sa sad jos vecom podrskom iz Srbije

ne pise nam se dobro
Suicidal Siberian

zavrzlama wrote:
Suicidal Siberian wrote:
zavrzlama wrote:

Sa jednom ogromnom razlikom..bilo ko da pobijedi u BIH na izborima ne dovodi u pitanje zivote i teritoriju gradjana Srbije...dok je veoma bitno ko ce pobijediti u Srbiji jer nesto cesto prelaze u BIH i prave genocide i pljacke...

Takav scenario se nece vise nikada ponoviti....jer onaj sto je napravio genocid, nije dosao iz Srbije...nego je bio neciji prvi komsija....znachi....ako se bude parchala BiH...to neche prochi bez aminovanja EU i UN i US...
kicky

Post by kicky »

zavrzlama wrote:
Suicidal Siberian wrote:
zavrzlama wrote:

Zadnji put su prelazili prije 12 godina, tako da se ne moraš plašiti. Ja se slažem da priče o ratovima ne drže vodu i izraz su paranoičnih ljudi. To što je u Srbiji najjača stranka ona koja zagovara Veliku Srbiju samo govori, da u Srbiji živi 29% ljudi koji su ili glupi, ili nepismeni, ili naivni ili ludi... Jer ne vidim da bi pametan ili barem moralan čovjek mogao glasat za tu stranku. Ali opet oni su samo glasna trećina.
Suicidal Siberian

kicky wrote:
zavrzlama wrote:
Suicidal Siberian wrote: daj ba ljudi....vi toliko bulaznite da je to nevjerovatno!!!! mislite da se nekome vise ratuje?!

Zadnji put su prelazili prije 12 godina, tako da se ne moraš plašiti. Ja se slažem da priče o ratovima ne drže vodu i izraz su paranoičnih ljudi. To što je u Srbiji najjača stranka ona koja zagovara Veliku Srbiju samo govori, da u Srbiji živi 29% ljudi koji su ili glupi, ili nepismeni, ili naivni ili ludi... Jer ne vidim da bi pametan ili barem moralan čovjek mogao glasat za tu stranku. Ali opet oni su samo glasna trećina.
Pa pola tog glasachkog tijela su izbjeglice iz BiH, Cro i Kosova....ali njihova retorika je uvijek bila ista...dok ovi drugi su mutivode...pogotovo demokratski blok...zato bi ja pruzio sansu radikalima....pa da vidimo sta ce uraditi....nisu oni mutavi da zveckaju oruzjem....
kicky

Post by kicky »

Evo malo promjenjenih rezultata, od 22:30

SRS - 81 mandat
DS - 65
DSS-NS - 48
G17 - 19
SPS - 16
LDP - 14

+ manjine: Mađari 3, Bošnjaci 2, Romi 2
kicky

Post by kicky »

Suicidal Siberian wrote:
kicky wrote:
zavrzlama wrote: Sa jednom ogromnom razlikom..bilo ko da pobijedi u BIH na izborima ne dovodi u pitanje zivote i teritoriju gradjana Srbije...dok je veoma bitno ko ce pobijediti u Srbiji jer nesto cesto prelaze u BIH i prave genocide i pljacke...

Pa pola tog glasachkog tijela su izbjeglice iz BiH, Cro i Kosova....ali njihova retorika je uvijek bila ista...dok ovi drugi su mutivode...pogotovo demokratski blok...zato bi ja pruzio sansu radikalima....pa da vidimo sta ce uraditi....nisu oni mutavi da zveckaju oruzjem....
I ja bi to volio vidjeti? Ali mi žao naroda! Žao mi ovih 40% koji su izašli na izbore da se to ne dogodi.
kicky

#38 Re: Izbori u Srbiji!

Post by kicky »

Evo šta kaže Toma Grobar:

Zamenik predsednika Srpske radikalne sranke Tomislav Nikolić ocenio je da je ta stranka pobedila na parlamentarim izborima u Srbiji, ali da ipak neće moći da formira Vladu.

'Nećemo imati priliku da formiramo Vladu, a oni koji su do sada izjavljivali da neće sa nama, teško će naći sa kim će', rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Radikali ne očekuju da će na bilo koji način učestvovati u Vladi, jer, kako se Nikolić izrazio, 'nemaju partnera za koaliciju'.

On je dodao da neće podržavati ni eventualnu manjinsku vladu, niti da će tražiti da SRS sastavi manjinsku vladu koju bi eventualno neke
podržale druge stranke.

Nikolić nije isključio mogućnost održavanja još jednih parlamentarnih izbora do kraja godine, a izrazio je zabrinutost i za sudbinu Kosova i Republike Srpske ukoliko Vladu Srbije formiraju stranke koje su nekad činile kolaliciju Demokratska opozicija Srbije.

On je rekao da je zadovoljan napretkom radikala, ocenjujući da su sada zabeležili značajno bolji rezultat nego na prethodnim izborima.

Ipak, Nikolić je procenio da će imati isti broj mandata kao u dosadašnjem sazivu Skupštine, iako imaju veći broj glasova.

Nikolić je rekao da očekuje da će na sledećim izborima SRS osvojiti dovoljno glasova da samostalno formira vladu, a zahvalio je biračima za podršku.

Lider radikala je kazao i da će ta stranka 'neće biti remetilački faktor' i da će čuvati 'bezbednost zemlje, ustavni poredak'.

Posebno zadovoljstvo Nikolić je izrazio što su radikali imali više glasova od DS, čak i u Beogradu.

'Prema našim procemama mi imamo 200.000 glasova više od DS, a čak 400.000 više od DSS', kazao je Nikolić, dodajući da veselje SRS-a remeti samo to što nisu ispunili obećanje da će imati '50 odsto plus jedan glas'.

preuzeto sa web stranice RTS-a
gbojan2004

Post by gbojan2004 »

Steta se Dodik nije kandidovao,oduvao bi ih ko prasinu :o
kicky

Post by kicky »

Ah. Bit će nekako drukčije, čudno, bez Vuka. :D :D Baš šteta! :D
Maraschino

Post by Maraschino »

Nema nista od salate (PSS) :D
a ni vukova nece biti (SPO) :roll: :D

Neka mi sada neko kaze da u Srbiji nema cetnika (svaki treci). :oops:

Nije problem sto ih ima,vec je problem njihov program. :? :x
Bosnian Gangsta

Post by Bosnian Gangsta »

Ma sve ista govna. Mene tamo samo zanima Sandzak.
sember

Post by sember »

[/quote]

napolju nista vise nemogu napraviti a red je da se zadnja tekma odigra u srbiji :-D
Maksim

Post by Maksim »

Bosnian Gangsta wrote:Ma sve ista govna. Mene tamo samo zanima Sandzak.
Tomislava Nikolica sigurno vise zanima.

Sto reci, opet repriza svega. Drugo se nije ni ocekivalo i to nam jos jednom daje do znanja da se moramo svi jos jace fokusirati na BiH. Mene ne zanima Sandzak, jer ja kao Bosanac moram biti odlucan za BiH i s time neke srbijanske pokrajine gube svaku relevantnost za mene.
kicky

Post by kicky »

Mi koji ovo promatramo sa strane možemo biti zadovoljni. Srbija će imati ''umjerenu'' vladu, šta god to značilo. Vrijeme je da sve zemlje krenu nekakvim normalnim, europskim putem. Ekstremista će svugdje biti. Negdje više, negdje manje. Samo nek se drže dalje od vlasti.
Meni je osobno drago što ću u Narodnoj skupštini moći gledati ljude ko što su Vesna Pešić, Nataša Mičić, Nenad Čanak, Žarko Korać i napokon vidjeti ljude koje se ne boje oduprjeti radikalima.
kicky

Post by kicky »

Što kažeš na pobjedu Ugljanina. Šta je sa Ljajićem. Je li on bio na Tadićevoj listi, ili...
Bosnian Gangsta

Post by Bosnian Gangsta »

kicky wrote:
Što kažeš na pobjedu Ugljanina. Šta je sa Ljajićem. Je li on bio na Tadićevoj listi, ili...
Ugljanin je obicna marioneta sto se prodaje Kostunici i radi njegove poslove. Ljajic je OK ne znam na cijoj je bio listi.

@Maksim

Ne provociraj.
gavrilo

Post by gavrilo »

zasto bi se radikalima pruzala sansa? pa oni su bili na vlasti od 97 do 99. :-?

nadam se koaliciji ds-dss-g17+ ... samo da se dinkic i djelic ne potuku ... a malo je falilo prije par godina :D

rasim je na ds listi i mislim da je on najadekvatnija osoba za (buduceg) predsjednika srbije

a sta da kazem o cedi? ide mi na zivce jer se kiti tudjim perjem ... kao on je istinski naslijednik djindjica :-)
kicky

Post by kicky »

gavrilo wrote:zasto bi se radikalima pruzala sansa? pa oni su bili na vlasti od 97 do 99. :-?

nadam se koaliciji ds-dss-g17+ ... samo da se dinkic i djelic ne potuku ... a malo je falilo prije par godina :D

rasim je na ds listi i mislim da je on najadekvatnija osoba za (buduceg) predsjednika srbije

a sta da kazem o cedi? ide mi na zivce jer se kiti tudjim perjem ... kao on je istinski naslijednik djindjica :-)
Ma Čedo je nebitan, puno su važniji ostali ljudi iz te koalicije koje sam gore nabrojo. A njegovo forsiranje toga da je on tobože nasljednik Đinđića je pretjerano i pomalo nekrofilično.

Bit će zanimljivo vidjeti dva ekonomska ''stručnjaka'' đelića i dinkića. Moglo bi tu bit svašta.
Anka

Post by Anka »

Ja sam glasala za Romsku partiju. :)
Post Reply