IZBORI 2014

Post Reply
Gojeni H

#1376 Re: IZBORI 2014

Post by Gojeni H »

Dozer wrote:U rezimeu Izbora 2014. sve sto se moze reci stane u jednu jedinu recenicu:
NAROD BiH JE BESPOVRATNO GLUP.
Ne slazem se. Veliki dio naroda je pokazao jednu zavidnu demokratsku ozbiljnost.
Bosnjaci i Bosanci su pokazali pluralizam, a onda da znaju razlikovati kinder jaje od igracke.
Dokaz? DF vs Suljagic.

NEOZBILJNOST I BESPOVRATNU GLUPOST SU POKAZALI BESKICMENJACI DUGOG JEZIKA KOJI NISU IZASLI NA IZBORE.
O'zone
Globalni moderator

#1377 Re: IZBORI 2014

Post by O'zone »

A jebi ga ti voliš Alan Forda a @chmoljo Vrući Kaj. Normalno da će se ovo desiti
Havatar

#1378 Re: IZBORI 2014

Post by Havatar »

Ovi izbori su pokazali da se negativnom kampanjom nista ne postize sto se vidi i po rezultatima stranaka koje su vodile takvu kampanju.
Drvosjeca iz Dejcica

#1379 Re: IZBORI 2014

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

O'zone wrote:A jebi ga ti voliš Alan Forda a @chmoljo Vrući Kaj. Normalno da će se ovo desiti
:thumbup: :lol:
Queen_of_hearts

#1380 Re: IZBORI 2014

Post by Queen_of_hearts »

Vox populi
To je demokratija,polupismeni,retrogradni,vazalski,primitivni,prizemni,neinteligentni,"otisak prsta"glasaci su izabrali predstavnika uz svesrdnu pomoc apstinenata. Jos da se pomirimo s tim da su oni -mi ,ovaj narod,gradjani ove zemlje,nece biti potrebe da se bilo ko cemu cudi.
Bakir je legalni,legitimni predsjednik. Nema potrebe za bilo kakva ulicna nezadovoljstva ,proteste penzionera,boraca i inih nezadovoljnih. Humanitarne akcije i silne priloge o pomoci nek usmjere prema sadakaskoj vlasti koju su izabrali mene tjeraju samo u smijeh.ostali,odnosno preostali nek gledaju kako da plivaju i grizu medju "ovima ",il nek bjeze sto dalje od ovog kolektivnog mentalnog jada. Mozda,samo mozda ako i kad se sjete obrazovanja ,pa se taj gen za budalastinu propere kroz knjige,mozemo pricati o nekoj izbornoj utrci ....neizvjesnoj.
Last edited by Queen_of_hearts on 13/10/2014 11:38, edited 1 time in total.
Dozer

#1381 Re: IZBORI 2014

Post by Dozer »

Pa to i kazem.
Krivi su i oni koji nisu izasli da glasaju, a stalno kukaju, kao i oni koji us opet glasali za one koji ih gaze vec 20 godina. Naravno, u ovo ne spadaju uhljebljeni.
weredsf

#1382 Re: IZBORI 2014

Post by weredsf »

Dozer wrote:Pa to i kazem.
Krivi su i oni koji nisu izasli da glasaju, a stalno kukaju, kao i oni koji us opet glasali za one koji ih gaze vec 20 godina. Naravno, u ovo ne spadaju uhljebljeni.

Ako je vas Avaz uvjerio da je lose u ovoj zemlji ima ljudi koji ne puse tu foru...ima ih najvise zapravo
seln

#1383 Re: IZBORI 2014

Post by seln »

Havatar wrote:Ovi izbori su pokazali da se negativnom kampanjom nista ne postize sto se vidi i po rezultatima stranaka koje su vodile takvu kampanju.
E, jebi ga sad....ponudis covjeku govno na sahanu i ubjedjujes ga da je to tufahija...je li to pozitivna kampanja?
seln

#1384 Re: IZBORI 2014

Post by seln »

weredsf wrote:

Ako je vas Avaz uvjerio da je lose u ovoj zemlji ima ljudi koji ne puse tu foru...ima ih najvise zapravo
Dakle, vecini ljudi u BiH je dobro? :?
almir90

#1385 Re: IZBORI 2014

Post by almir90 »

Jučer više raje po kafićima, nego što je bilo na izborima. Ali razumijem ja to, lakše je se ogrebati od roditelja za marku danas i razvlačiti jednu kaficu 3-4 sata, ne daj Bože da izađu i glasaju, da dođe neka nova vlast koja bi možda i radila, pa da im se nađe posao, ko bi onda sjedio po cijeli dan uz jednu kafu i kukao kako mu je teško.
O'zone
Globalni moderator

#1386 Re: IZBORI 2014

Post by O'zone »

Queen_of_hearts wrote:Vox populi
To je demokratija,polupismeni,retrogradni,vazalski,primitivni,prizemni,neinteligentni,"otisak prsta"glasaci su izabrali predstavnika uz svesrdnu pomoc apstinenata. Jos da se pomirimo s tim da su oni -mi ,ovaj narod,gradjani ove zemlje,nece biti potrebe da se bilo ko cemu cudi.
Bakir je legalni,legitimni predsjednik. Nema potrebe za bilo kakva ulicna nezadovoljstva ,proteste penzionera,boraca i inih nezadovoljnih. Humanitarne akcije i silne priloge o pomoci nek usmjere prema sadakaskoj vlasti koju su izabrali mene tjeraju samo u smijeh.ostali,odnosno preostali nek gledaju kako da plivaju i grizu medju "ovima ",il nek bjeze sto dalje od ovog kolektivnog mentalnog jada. Mozda,samo mozda ako i kad se sjete obrazovanja ,pa se taj gen za budalastinu propere kroz knjige,mozemo pricati o nekoj izbornoj utrci ....neizvjesnoj.
Obrnuto je, obrnuto.

Apstinenti uz pomoć ovih što su pametni pa se zajebaju sa glasačkim listićima jer kontaju da će time pokazati nešto su izabrali predstavnika/e

Stalno glasačko tjelo koje ti nazivaš "polupismeni,retrogradni,vazalski,primitivni,prizemni,neinteligentni,"otisak prsta"glasaci" su ispali pametniji i mudriji od ovih gore kvazi većinom mladih intelektualaca i odradili svoj posao i dobili ono što su x-irali.

Praviti krivcima stabilno glasačko tijelo koje svaka stranka ima je nezrelo i neutemeljeno jer se od njih podrazumjeva da će da glasaju za svoje.
Mister Yes

#1387 Re: IZBORI 2014

Post by Mister Yes »

duminjo wrote:54% ljudi glasalo. To su uglavnom oni uhljebljeni ili neki koji imaju nekoga svoga na listama. Drugi dio su oni koji nisu imali nešto posebno raditi danas pa su et glasali.
Serem se ja na ovih 45% sto nisu glasali i sto im je dobro i Dabogda nam nezaposlenost rasla iz godine u godinu i jebale nas ove "promjene" :-)

Da se razumijemo. Ne lajem sto je SDA dobila (čestitke za njih) lajem na nas, licemjere, sto kukakmo 360 dana u godini da nam je lose a onda izadje 54% ljudi na izbore.

Znam ja nas, jebo ti nas. Nismo bolje zaslužili i ne treba nam bolje.
Izašlo je puno više od 54% stanovnika BiH. CIK-ove liste glasača nemaju veze sa vezom. U BiH živi ukupno toliko ljudi koliko oni imaju na listama glasača. Pa kad se odbije nekih 530.000 maloljetnih dobije se nekih 2.700.000 glasača. Ako je glasalo 1.747.244 onda je to izlaznost od 65%. Toliko je realno izašlo na izbore stanovnika BiH.
Dozer

#1388 Re: IZBORI 2014

Post by Dozer »

weredsf
Drug moj.. da li si se ti ikad provozao kroz ovu zemlju, od - do?
Ocito nisi... Jer da jesi, sigurno ne bi valjao ove gluposti i stalno podmetao nekakav Avaz kao jedini izvor informacija...

U ovoj zemlji nije lose jedino onima koji su na neki nacin vezani za ili su u vladajucim politickim partijama, a SDA je takva vec 23 godine. Identicna stvar je i sa HDZ i SNSD/SDS. Ostali tu i tamo blicnu, i onda se ponasaju po istom SDA sablonu, a sve ostalo sto ne spada u navedeni milje - zivotari.
The Realist

#1389 Re: IZBORI 2014

Post by The Realist »

Napisao sam ranije, ovdje samo gledamo ko je manje go*no. Kada imaš takav izbor, onda narod izabere ono koje poznaje. Kada vidim kako se blate glasači SDA, od onih koji glasaju za druge, te od predstavnika tih drugih stranaka, onda je valjda jasno zašto će ovi uvijek glasati za SDA.

Da mene neko zove nepismenim, retrogradnim, glupim, naravno da mu nikada svoj glas ne bih dao. Vrijeđate narod koji bi trebao glasati za vas i onda očekujete nešto. Pa niste normalni.

Još za kandidata stranka izbaci Hadžiomerovića, pa ko bi ozbiljno shvatio tu stranku?

Ta prepotencija koju ima SDP je njih i koštala debelo, samo je čudno što je SBB tako dobro prošao, mada oni imaju također određenu bazu koja glasa samo za njih i uvijek će tu negdje biti.
ilkbahar

#1390 Re: IZBORI 2014

Post by ilkbahar »

Ono sto je pravo interesantno na izborima ove godine je cinjenica da nije bilo mnogo listica sa grafitima i nebulozama koje su ljudi pisali na glasackim listicima. To opravdava i cinjenica da je veoma mali broj mladih i neozbiljnih ljudi izaslo na izbore, ali i cinjenica da ljudima ova situacija vise nije nikako smijesna.
Queen_of_hearts

#1391 Re: IZBORI 2014

Post by Queen_of_hearts »

Niposto,ja se divim tom tijelu na ustrajnosti.To je tijelo koje bira ,sa svim mu karakteristikama koje nabrojah.Ako mu se ne doskoci padas....a ljudstva u Bih za to nema dovoljno .
almir90

#1392 Re: IZBORI 2014

Post by almir90 »

Dozer wrote:
weredsf
Drug moj.. da li si se ti ikad provozao kroz ovu zemlju, od - do?
Ocito nisi... Jer da jesi, sigurno ne bi valjao ove gluposti i stalno podmetao nekakav Avaz kao jedini izvor informacija...

U ovoj zemlji nije lose jedino onima koji su na neki nacin vezani za ili su u vladajucim politickim partijama, a SDA je takva vec 23 godine. Identicna stvar je i sa HDZ i SNSD/SDS. Ostali tu i tamo blicnu, i onda se ponasaju po istom SDA sablonu, a sve ostalo sto ne spada u navedeni milje - zivotari.
U ovoj državi standard najbolji imaju građani Sarajeva, kao što ti napisa, treba malo obići i druga mjesta. Tuzlanski kanton koji ima najjaču privredu ima lošiji standard, pogotovo manji gradovi i manji obrtnici koji su dovedeni do toga da rade za obaveze, koje ih pojedoše za noge. Razlika u cijene po lokalima i općenito u SA, i po manjim gradovima je drastična. Ali čaba je nekima govoriti, da nije država samo Sarajevo, ima nas jos u ovoj državi.
Last edited by almir90 on 13/10/2014 11:53, edited 1 time in total.
ilkbahar

#1393 Re: IZBORI 2014

Post by ilkbahar »

weredsf wrote:

Ne vjeruj svojim ocima, vjeruj onom sto ti SDA-a kaze. Ne mora mene avaz uvjeravat da mi je lose. Od 9 clanova moje uze porodice jedno je penzioner i jedno radi za platu od 800km. jel to dobro? MOzda previse trazim al po meni je to veoma veoma veoma lose. SLicna ili jos gora je situacija i sa drugim ljudima koje poznajem. Jebiga mozda se ti kreces medju elitom, al mi smo obicna sica.
madner

#1394 Re: IZBORI 2014

Post by madner »

Treba cestitati SDA. Nebitno koliko je lose u drzavi, ti kojima je najlosije su njima pruzili povjerenje.

Svaka cast.
Dozer

#1395 Re: IZBORI 2014

Post by Dozer »

Moze i tako, slazem se.
Nazalost, oni kojima je najlosije, nezaposleni i penzioneri, ocito ili nisu izasli da glasaju, ili nisu imali dovoljno mozga da shvate zasto su nezaposleni i zasto su im male penzije.
Opet nazalost, ali ovdje je i dalje najbitniji onaj slogan "Bitno je biti..."...
Last edited by Dozer on 13/10/2014 11:57, edited 1 time in total.
JohnnyS

#1396 Re: IZBORI 2014

Post by JohnnyS »

seln wrote:
weredsf wrote:

Dakle, vecini ljudi u BiH je dobro? :?

U pravilu jest. Da je ovo bilo koja država Zapadne Europe, pola stanovništva koje je bez posla bi živjeli pod mostovima, grijali se na upaljenim kantama smeća i hranili se od prodaje nepovratne ambalaže. U BiH imaš 50% nezaposlenih (a od ovih 50% zaposlenih, pola ih radi na izmišljenim radnim mjestima), a beskućnika (čak i nakon poplava koje su odnijele pola zemlje) imaš minimalno. Koliko god to čudno zvučalo, u BiH se odlično živi kako bi objektivno trebalo.
Šveđanin

#1397 Re: IZBORI 2014

Post by Šveđanin »

Dodik pobjedio!

Milorad Dodik, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP, osvojio je 300 128 glasova dok je njegov protivkandidat Ognjen Tadić ispred Saveza za promjene osvojio 289680 glasova, kako saznaju "Nezavisne novine" prema još uvijek nezvaničnim rezultatima i nakon obrađenih 99,99 odsto glasova.
Reglan

#1398 Re: IZBORI 2014

Post by Reglan »

Dr. Kuca

#1399 Re: IZBORI 2014

Post by Dr. Kuca »

Lose je, al nije lose kolko avaz pise.
seln

#1400 Re: IZBORI 2014

Post by seln »

Dr. Kuca wrote:Lose je, al nije lose kolko avaz pise.
Naravno, ali zar nije dovoljno lose?
Post Reply