cetmi wrote:smekerica wrote:Mogu se Koldžo i Vildana kofrčit koliko god hoće.
Džaba Koldži 13000 glasova kada su SDP i SBB u većini u vijeću.
Da vidim sada što će mu budžet proći. Ne mogu iz SDA kao u prošlom mandatu ucjenjivati vjećnike u Novom Sarajevu sa usvajanjem budžeta u Novom Gradu, gdje je SDP imao načelnika. Sada su sve SDA načelnici a SBB i SDP u većini u vijeću. Nema budžeta do daljnjeg.
Vidim Suljo je skonto o čemu se radi pa već salje signale kako SDA i SDP moraju sarađivati. Malo morgen.
http://www.izbori.ba/Rezultati/Rezultat ... a_139.html
Bolje pogledaj rezultate prije nego počneš tvrditi..čak i kad im dodaš NS nemaju većinu, jedino ako misliš svi protiv SDA.
A ti racunas kao 24,75+15,42+12,67+9,02+5,37+5,05+4,41=76,69% to su ti stranke koje su presle prag, a zaboravljas jos 23,31% koji je otisao "niz vjetar" Ili ti kako je za raspodjelu cini mi se 31 mandat, to ti izgleda otprilike ovako
SDA 10
SDP 7
SBB 6
NS 4
SDU 2
SP 1
BPS 1
Uz moguce manje oscilacije, pa ti za vecinu treba 16 mandata, pa pusti mastu na volju, btw ovako je u vecini opstina u kojima je SDA pobjedila za nacelinika, samo uz odredzene korekcije
Tako da ja ne vidim kako je SDA pobjedila na izborima. Ispravi me ako griješim. Ali da bi pobjedili treba im u zbiru sa Strankom za BiH preko 50%, a to je skoro pa nigdje bitno!