IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
- Loulou
#776 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Namjerno ili ne, nismo se razumjeli @coek ali nije ni važno, ne namjeravam debatirati.
- coek
#777 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:15, edited 1 time in total.
-
evo mene
#778 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Neka je sram Islamske zajednice koja podržava Nedžada Koldžu - trgovca alkohola (Hepok), švalera (sekretarica Vildana), lažova (kupio diplomu i penzionere)... Ima Boga vratit će vam se na najmilijim!!!
-
GlamBlam
#779 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
vidim nema ništa novo u SBB-u, ponestalo vam inspiracije?evo mene wrote:Neka je sram Islamske zajednice koja podržava Nedžada Koldžu - trgovca alkohola (Hepok), švalera (sekretarica Vildana), lažova (kupio diplomu i penzionere)... Ima Boga vratit će vam se na najmilijim!!!
-
SA 071
#781 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Ja koliko znam svi trzni centri u Novom Sarajevu su napravljeni u vremenu prije Koldze, a od kada je on nacelnik samo se pravila infrastruktur (ceste, trotoari, setnice...), sportski objekti (djelimicna rekonstrukcija stadiona-semafori, sportska dvorana...), pokoja ambulanta, vodovod u Velesicima i sl. Al' dobro sada, hajde ba necemo biti sitnicavi, Koldzo je kriminalac jer kako pricaju raja drzi Amko (a i moja kona kaze da je lopov), ima ljubavnicu, dijeli hediju pred izbore, potkupljuje vjernike besplatnim prevozom u Ajvatovicu... Takve treba objesiti...coek wrote:AMKO bas nije "dlaka u jajetu", ali mozda si u pravu: koji trzni centar gore-dolje, to su stvarno sitnice u odnosu na klupe na Vilsu. I besplatni autobus na Ajvatovicu i Igman. I onih 50 KM hedije tj. granta kako se to sad popularno zove
P.S. Cak mi je jedan iz SDA rekao da su klupe u Vilsu napravljene prema Koldzinim natuknicama (da se teze mogu unistiti)...
-
ActionWoman
#782 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
za ostale stvari ne znam, ali sto se tice ovoga "poplocali pjesacke dijelove kroz Vilsonovo sa obje strane Miljacke od mosta Olge i Suade do mosta Bratstva i jedinstva" lijeva strana (gledano iz pravca centra grada) je poplocana od mosta Olge i Suade do mosta kod Ramisa.SA 071 wrote:Ma mozda opstina otkupljuje sav sok od Hepoka? Mozda ce dijeliti gradjanima Novog Sarajeva Hepokove sokove? Narandza i jabuka su bas dobri!coek wrote:Sve je to lijepo jarane, ali ovdje se radi o izboru nacelnika opstine, a ne nacelnika Hepoka. I kad mu tako dobro ide AMKO, pa Hepok i sl, ne kontam zasto se grcevito bori da zadrzi nacelnicko mjesto? Ocigledno ima neki debeeeeli razlog, sigurno to ne radi zbog gradjana NS.
Ono sto je uradjeno, i vidljivo je golim okom, za ovih Koldzinih mandat i po u mojoj okolini (Grbavica) se moze taksativno navesti (govorim o velikim infrastrukturnim radovima):
-asfaltirali nanovo cestu kroz Grbavicu (od Kovacica do Palme)
-uradili i afaltirali pjesacke trotoare kroz ova naselja
-poplocali pjesacke dijelove kroz Vilsonovo sa obje strane Miljacke od mosta Olge i Suade do mosta Bratstva i jedinstva
-postavili klupe u Vilsu i napravili cesmu
-uradili (betonirali) prostore za kontejnere
-uradio vise od pola posla na izgradnji dvorane pored Zeljinog stadiona (iskljucivo iz sredstava opstine)
-zavrsili svu papirologiju (sredili imovinsko pravne odnose, izdali potrebne dozvole, izradili projektnu dokumentaciju i sl.) za rekonstrukciju omladinskog doma Bosko Buha i obezbijedili sredstva za prvu fazu (opet iskljucivo iz sredstava opstine)
-progurao u kantonu "mali milion" zgrada sa ove opstine za rekonstrukcije krovova i liftova
-itd.
Ovo je sve uradjeno za Koldzinog mandata. Prije njega za citavih 10 godina nije uradjena ni petina ovoga. Napominjem da u prvih pola mandata (nakon Komsica) uopste nisam glasao za Koldzu. Ali, covjek je dokazao djelima da zasluzuje povjerenje. Da li Koldzo daje poslove nekim svojim ahbabima, vjerovatno da, ali dokle god drustvena zajednica nije ostecena u svemu tome i ima koristi od njegovog vodjenja opstinom ja nemam sa tim problema. Sutra moje dijete za vannastavne aktivnosti ili sport nece morati ici dalje od Grbavice, sto je dosada bio slucaj za svu djecu odavde.
P.S. Neku noc sam slusao onog iz SDU, Sabinu Cudic, Seferovog malog i jos neku gospodju (nisam se na vrijeme ukljucio pa ne skontah ko je). Najsuvislije je pricao, na zalost moram priznati, Seferov mali. Sabina me nije bas impresionirala.
- ChataDodajStaHoces
#783 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Bez obzira za koju politicku opciju glasate, izaberite ljude koje poznajete i za koje smatrate/znate da su posteni, obrazovani i sposobni. Ovo su lokalni izbori, ne opci. Nema nista od 13. penzije i kula i gradova koje mnogi obecavaju. Zapamtite da ce ta osoba kojoj date svoj glas dobiti duznost da rjesava mnoge probleme s kojima se susrecemo u opcini i treba da ga podsjetite na to. NAS mladih kandidata ima mnogo, iz svih politickih opcija. Smatram da friskim idejama mozemo pomoci razvoju planova i programa za samu opcinu (mada ti planovi i postoje unutar politickih partija). Osobe koje mogu doprinijeti ekonomskom i urbanom razvoju nase opcine su one koje zasluzuju vas glas.
Iako bih zelio da SDP kao moj izbor i moja stranka osvoji najveci broj glasova, smatram da je podjednako bitno imati kvalitetne ljude i ostalih politickih partija u vijecu. Jer jedino kvalitetnim kadrom, mozemo donositi zajednicke odluke bitne za opcinu. Birajte, citajte, odaberite. Izbor je vas i ukoliko ne glasate necete se moci zaliti za sve probleme koji se mogu javiti. Ovako bar imate koga optuziti ukoliko ne rade svoj posao kako treba
Glasajte za nasu listu, pogledajte kandidate na linku - http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 21&type=3#
Iako bih zelio da SDP kao moj izbor i moja stranka osvoji najveci broj glasova, smatram da je podjednako bitno imati kvalitetne ljude i ostalih politickih partija u vijecu. Jer jedino kvalitetnim kadrom, mozemo donositi zajednicke odluke bitne za opcinu. Birajte, citajte, odaberite. Izbor je vas i ukoliko ne glasate necete se moci zaliti za sve probleme koji se mogu javiti. Ovako bar imate koga optuziti ukoliko ne rade svoj posao kako treba
Glasajte za nasu listu, pogledajte kandidate na linku - http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 21&type=3#
- Tayyip
#784 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Kole večeras kod Senada objasnio.
Ubjedljiva pobjeda ponovo.
-
SA 071
#785 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
U pravu si. Nisam to dobro napisao. Tek sam vidio... Ispravka krivog navodaActionWoman wrote:za ostale stvari ne znam, ali sto se tice ovoga "poplocali pjesacke dijelove kroz Vilsonovo sa obje strane Miljacke od mosta Olge i Suade do mosta Bratstva i jedinstva" lijeva strana (gledano iz pravca centra grada) je poplocana od mosta Olge i Suade do mosta kod Ramisa.SA 071 wrote:Ma mozda opstina otkupljuje sav sok od Hepoka? Mozda ce dijeliti gradjanima Novog Sarajeva Hepokove sokove? Narandza i jabuka su bas dobri!coek wrote:Sve je to lijepo jarane, ali ovdje se radi o izboru nacelnika opstine, a ne nacelnika Hepoka. I kad mu tako dobro ide AMKO, pa Hepok i sl, ne kontam zasto se grcevito bori da zadrzi nacelnicko mjesto? Ocigledno ima neki debeeeeli razlog, sigurno to ne radi zbog gradjana NS.
Ono sto je uradjeno, i vidljivo je golim okom, za ovih Koldzinih mandat i po u mojoj okolini (Grbavica) se moze taksativno navesti (govorim o velikim infrastrukturnim radovima):
-asfaltirali nanovo cestu kroz Grbavicu (od Kovacica do Palme)
-uradili i afaltirali pjesacke trotoare kroz ova naselja
-poplocali pjesacke dijelove kroz Vilsonovo sa obje strane Miljacke od mosta Olge i Suade do mosta Bratstva i jedinstva
-postavili klupe u Vilsu i napravili cesmu
-uradili (betonirali) prostore za kontejnere
-uradio vise od pola posla na izgradnji dvorane pored Zeljinog stadiona (iskljucivo iz sredstava opstine)
-zavrsili svu papirologiju (sredili imovinsko pravne odnose, izdali potrebne dozvole, izradili projektnu dokumentaciju i sl.) za rekonstrukciju omladinskog doma Bosko Buha i obezbijedili sredstva za prvu fazu (opet iskljucivo iz sredstava opstine)
-progurao u kantonu "mali milion" zgrada sa ove opstine za rekonstrukcije krovova i liftova
-itd.
Ovo je sve uradjeno za Koldzinog mandata. Prije njega za citavih 10 godina nije uradjena ni petina ovoga. Napominjem da u prvih pola mandata (nakon Komsica) uopste nisam glasao za Koldzu. Ali, covjek je dokazao djelima da zasluzuje povjerenje. Da li Koldzo daje poslove nekim svojim ahbabima, vjerovatno da, ali dokle god drustvena zajednica nije ostecena u svemu tome i ima koristi od njegovog vodjenja opstinom ja nemam sa tim problema. Sutra moje dijete za vannastavne aktivnosti ili sport nece morati ici dalje od Grbavice, sto je dosada bio slucaj za svu djecu odavde.
P.S. Neku noc sam slusao onog iz SDU, Sabinu Cudic, Seferovog malog i jos neku gospodju (nisam se na vrijeme ukljucio pa ne skontah ko je). Najsuvislije je pricao, na zalost moram priznati, Seferov mali. Sabina me nije bas impresionirala.
-
BZS40
#786 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Novo Sarajevo je Snaga BiHTayyip wrote:Kole večeras kod Senada objasnio.
-
AmirZ
#787 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Za sve Koldžine dušmane. Koldžo je pobjedio i ima 2 puta više glasova nego svi ostali zajedno.
http://nacelnik.ba/index.php?option=com ... =29:glavni
-
Mr.Penguin
#788 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
AmirZ wrote:Za sve Koldžine dušmane. Koldžo je pobjedio i ima 2 puta više glasova nego svi ostali zajedno.
Nedjelja, 07 Oktobar 2012 21:21
- ŽIKA_Antić
#789 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Nedžad Koldžo pobijedio i ako se jos nista nezna !?
onda je jasno na koji način je pobjedio realno gledajuci 
da opet nisu "prepravljali" glasacke listove drugih kandidata i tako ove ostale učinili nevažečim ??
da opet nisu "prepravljali" glasacke listove drugih kandidata i tako ove ostale učinili nevažečim ??
-
AmirZ
#790 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Sve se zna. Prati njegovu web stranicu i pogledaj kako se prate rezultati. Imas prijenos "Video" uživo!!!ŽIKA_Antić wrote:Nedžad Koldžo pobijedio i ako se jos nista nezna !?onda je jasno na koji način je pobjedio realno gledajuci
-
AmirZ
#791 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Trenutno Koldžo 9380, drugi Muharemović 2656 glasova
- ŽIKA_Antić
#792 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Koldžo je kao čovjek ali i kao načelnik ok. medjutim stranka iz koje dolazi je obična nula, preporodio je Novo Sarajevo u zadnjih par godina, jos ako se uzme u obzir pitanje izgradnje stadiona koliko se zauzeo za to sve je jasno, a o Dželi je suvisno sta reci, nesposoban je za funkciju sportskog direktora FKŽ gdje cemo dalje kad je taj isti krivac zbog usrusavanja zapadne tribine pod snijegom, sve u svemu Koldžo sretno !!AmirZ wrote:Trenutno Koldžo 9380, drugi Muharemović 2656 glasova
-
evo mene
#793 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Kao što sam vam govorila varalica, ljubavnik, trgovac alkoholom Vildana Koldžo - pobjedni(c)ka. A sada da vidimo gdje prelazi SDP ili SBB!!! Iastina, do sada je radio za crvene, pa je red da napokon objelodani!!!
-
AmirZ
#794 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
TKO GUBI IMA PRAVO DA SE LJUTI, ALI FAKAT LUPAŠ KO' MAKSIM PO DIVIZIJI. Kodlžo je od prvog član SDA od njenog osnivanja.evo mene wrote:Kao što sam vam govorila varalica, ljubavnik, trgovac alkoholom Vildana Koldžo - pobjedni(c)ka. A sada da vidimo gdje prelazi SDP ili SBB!!! Iastina, do sada je radio za crvene, pa je red da napokon objelodani!!!
-
SA 071
#795 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Pa sto si pljuvala po SDA ako je on "crveni"... Jos cete ga stvarno proglasiti SDP-ovcem kako bi veliki Vozd mogao proglasiti pobjedu bar u jednoj opstini...evo mene wrote:Kao što sam vam govorila varalica, ljubavnik, trgovac alkoholom Vildana Koldžo - pobjedni(c)ka. A sada da vidimo gdje prelazi SDP ili SBB!!! Iastina, do sada je radio za crvene, pa je red da napokon objelodani!!!
- coek
#796 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:13, edited 1 time in total.
-
smijesni_ste
#797 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Šta reći...coek wrote:
BTW, na dzumi jedan dedo rece: "Strah me je da ne odem u dzehenem, ako ne glasam za SDA ". Jebe nas SDA preko naivnih "deda" po ko zna koji put.
-
zoka08
#798 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Eh sta ja ono rekoh prije nekog vremena. Živi bili pa vidjeli. Koldži sve čestitke, a vi koji ste protiv njega preispitajte malo sebe. Nije Koldžo pobjedio već je razvalio.
-
mistek
#799 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Zasluženo, rutinski 
- Tayyip
#800 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Kao što sam rekao.Tayyip wrote:Kole večeras kod Senada objasnio.
Svaka čast načelniče!