a ja sam neki dan čula da Koldžu zovulu "Vildanin stari". Pa realno može joj biti otac!!!bogumila wrote:nekidan sam cula (licno) da skaljic zove hadzibajrica "nas obama". WTF?
IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
-
evo mene
#301 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
- bogumila
#302 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
ko je vise ta vildana, ne kontam
- FOČANSKI PROPISI
#303 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Tu skrećem u zavičaj.Black swan wrote:ne znam nikog iz fočeFOČANSKI PROPISI wrote:Taj sam.Black swan wrote:ja ću glasati samo za one koje osobno znam![]()
![]()
samo iz miljevine
![]()
- cappy_tempo
#304 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
mene je Sabina iz nase stranke kupila sa par izjava, nece gurati pare u grbavicu jer ima precih stvari, zalaze se za biciklisticku stazu, imaju projekat za mlade, veca sigurnost...jos kad sam vidio kakvo skolovanje ima pa prosto je tesko biti idiot pa ne uraditi nista ako dobije funkciju. na faci joj se vidi da je sva nekako fina eh sad je pitanje kako ce izdrzati pored idiota iz sda,sdp,sbb...
-
racionalista
#305 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
valjal ta sabina sta? ako valja da i ja glasam za nju u NS
-
Bosnjak333
#306 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Ako nece gurati pare u Grbavicu onda nece ni pobjediti jer nece dobiti glasove Manijaka.cappy_tempo wrote:mene je Sabina iz nase stranke kupila sa par izjava, nece gurati pare u grbavicu jer ima precih stvari, zalaze se za biciklisticku stazu, imaju projekat za mlade, veca sigurnost...jos kad sam vidio kakvo skolovanje ima pa prosto je tesko biti idiot pa ne uraditi nista ako dobije funkciju. na faci joj se vidi da je sva nekako fina eh sad je pitanje kako ce izdrzati pored idiota iz sda,sdp,sbb...
- raskopusa
#307 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
dobar kadar koji sluzi samo kao masina za dizanje ruka.a mi sve pricamo da nam bude bolje.kako?ovo je lakrdija od stranaka i njihovih kadrova.
-
krusko37
#308 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Mislim da je neko u prethodnim poslovima objasnio da nacelnik ne može sam da donese odluku o sufinansiranju izgradnje stadiona Grbavica, jer mu za to treba potvrda općinskog vijeća. Ja iako strastveni navijač Želje ne mogu da glasam za sadašnjeg načelnika zbog obečanja o izgradnji doline, jer za rekonstrukciju stadiona treba da se poklopi beskonačno stvari. Ko se interesovao o izgradnji onda zna sljedeće:
2M KM je trebala obezbjediti Općina Novo Sarajevo
2M KM Vlada F BiH
2M Nogometni savez
2M Fifa i Uefa
2M Željo preko sponzora( spominjao se BH telecom)
S tim u vezi i da pobjedi Koldžo i da obezbjedi 2M, ko će pohvatati ove ostale, možeš jedino BH telecom da skuhaš, ali Vladu FBiH i nogometni teško jako teško, ovo s UEFOM ne kontam, jer se to trebalo ganjati odmah nakon rata, na socijalnu kartu tipa jedini stadion na svjetu koji je bio na prvoj liniji. Tako da obećanje ne pije vode, jer se Koldžo može vaditi na 100 načina kako nije obezbjeđeno ostalih 8M, pa nisu niti oni uvrstili u budžet. I ona dvorana pored Željinog stadiona se završava godinama, nema se love, a neko bi rekonstruisao stadion kapaciteta 25.000 po FIFA standardima.
Ja bih bio najsretniji na svijetu da se to desi, ali teško jako teško.
Za Sabinu ću da glasam, iako sam mišljenja da će Koldžo da pobjedi.
A ukoliko pobjedi raja će mu krv na slamku popiti dok bagere ne dovuće na Grbavicu.
2M KM Vlada F BiH
2M Nogometni savez
2M Fifa i Uefa
S tim u vezi i da pobjedi Koldžo i da obezbjedi 2M, ko će pohvatati ove ostale, možeš jedino BH telecom da skuhaš, ali Vladu FBiH i nogometni teško jako teško, ovo s UEFOM ne kontam, jer se to trebalo ganjati odmah nakon rata, na socijalnu kartu tipa jedini stadion na svjetu koji je bio na prvoj liniji. Tako da obećanje ne pije vode, jer se Koldžo može vaditi na 100 načina kako nije obezbjeđeno ostalih 8M, pa nisu niti oni uvrstili u budžet. I ona dvorana pored Željinog stadiona se završava godinama, nema se love, a neko bi rekonstruisao stadion kapaciteta 25.000 po FIFA standardima.
A ukoliko pobjedi raja će mu krv na slamku popiti dok bagere ne dovuće na Grbavicu.
Last edited by krusko37 on 17/09/2012 14:30, edited 1 time in total.
-
Bosnjak333
#309 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Koldzo barem ima u planu(ili prica)da ce poceti rekonstrukcija Grbavice,ali Sabina ti je odmah naglasila da od toga nema nista jer ima vaznijih projekata.Znaci Koldzi treba piti krv ako ne pocne rekonstrukcija,a Sabini ne treba jer nece ni pokusati zato sto nju Zeljeznicar apsolutno ne interesuje?krusko37 wrote:Mislim da je neko u prethodnim poslovima objasnio da nacelnik ne može sam da donese odluku o sufinansiranju izgradnje stadiona Grbavica, jer mu za to treba potvrda općinskog vijeća. Ja iako strastveni navijač Želje ne mogu da glasam za sadašnjeg načelnika zbog obečanja o izgradnji doline, jer za rekonstrukciju stadiona treba da se poklopi beskonačno stvari. Ko se interesovao o izgradnji onda zna sljedeće:
2M KM Vlada F BiH
2M Nogometni savez
2M Fifa i Uefa
S tim u vezi i da pobjedi Koldžo i da obezbjedi 2M, ko će pohvatati ove ostale, možeš jedino BH telecom da skuhaš, ali Vladu FBiH i nogometni teško jako teško, ovo s UEFOM ne kontam, jer se to trebalo ganjati odmah nakon rata, na socijalnu kartu tipa jedini stadion na svjetu koji je bio na prvoj liniji. Tako da obećanje ne pije vode, jer se Koldžo može vaditi na 100 načina kako nije obezbjeđeno ostalih 8M pa nisu niti oni uvrstili u budžet. I ona dvorana pored Željinog stadiona se završava godinama, nema se love, a neko bi rekonstrisao stadion kapaciteta 25.000 po evropskim standardima.
-
krusko37
#310 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Pa kontam bolje će proći neko ko ne obeća, nego neko ko obeća a ne napravi!Bosnjak333 wrote:Koldzo barem ima u planu(ili prica)da ce poceti rekonstrukcija Grbavice,ali Sabina ti je odmah naglasila da od toga nema nista jer ima vaznijih projekata.Znaci Koldzi treba piti krv ako ne pocne rekonstrukcija,a Sabini ne treba jer nece ni pokusati zato sto nju Zeljeznicar apsolutno ne interesuje?krusko37 wrote:Mislim da je neko u prethodnim poslovima objasnio da nacelnik ne može sam da donese odluku o sufinansiranju izgradnje stadiona Grbavica, jer mu za to treba potvrda općinskog vijeća. Ja iako strastveni navijač Želje ne mogu da glasam za sadašnjeg načelnika zbog obečanja o izgradnji doline, jer za rekonstrukciju stadiona treba da se poklopi beskonačno stvari. Ko se interesovao o izgradnji onda zna sljedeće:
2M KM Vlada F BiH
2M Nogometni savez
2M Fifa i Uefa
S tim u vezi i da pobjedi Koldžo i da obezbjedi 2M, ko će pohvatati ove ostale, možeš jedino BH telecom da skuhaš, ali Vladu FBiH i nogometni teško jako teško, ovo s UEFOM ne kontam, jer se to trebalo ganjati odmah nakon rata, na socijalnu kartu tipa jedini stadion na svjetu koji je bio na prvoj liniji. Tako da obećanje ne pije vode, jer se Koldžo može vaditi na 100 načina kako nije obezbjeđeno ostalih 8M pa nisu niti oni uvrstili u budžet. I ona dvorana pored Željinog stadiona se završava godinama, nema se love, a neko bi rekonstrisao stadion kapaciteta 25.000 po evropskim standardima.
-
Bosnjak333
#311 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Onda nemojte ni traziti stadion od Koldze kad znate da vam nece ispuniti obecanje.Nije mu svakako ni duznost kad neces ni glasati za njega.krusko37 wrote:Pa kontam bolje će proći neko ko ne obeća, nego neko ko obeća a ne napravi!Bosnjak333 wrote:Koldzo barem ima u planu(ili prica)da ce poceti rekonstrukcija Grbavice,ali Sabina ti je odmah naglasila da od toga nema nista jer ima vaznijih projekata.Znaci Koldzi treba piti krv ako ne pocne rekonstrukcija,a Sabini ne treba jer nece ni pokusati zato sto nju Zeljeznicar apsolutno ne interesuje?krusko37 wrote:Mislim da je neko u prethodnim poslovima objasnio da nacelnik ne može sam da donese odluku o sufinansiranju izgradnje stadiona Grbavica, jer mu za to treba potvrda općinskog vijeća. Ja iako strastveni navijač Želje ne mogu da glasam za sadašnjeg načelnika zbog obečanja o izgradnji doline, jer za rekonstrukciju stadiona treba da se poklopi beskonačno stvari. Ko se interesovao o izgradnji onda zna sljedeće:
2M KM Vlada F BiH
2M Nogometni savez
2M Fifa i Uefa
-
krusko37
#312 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Pa nije ga niko tjerao da išta obećava, sam je sebi to navalio na leđa prilikom proslave duple krune, pred 10.000 svjedoka, od kojih je i par hiljada glasača u Novom Sarajevu. To je bio i početak njegove predizborne kampanje.
-
neki
#313 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Ako neko nece glasati za Koldzu ne znaci da mu nije duznost da ispuni predizborna obecanja..
A to da ce koldzo (ili bilo koji drugi nacelnik) izgraditi grbavicu moze da povjeruje samo naivna budala (da izvine na izrazu al je tako)..
Po meni bi kandidati koji daju nerealna obecanja trebali da gube kredibilitet, a kod nas ga izgleda dobijaju..
A to da ce koldzo (ili bilo koji drugi nacelnik) izgraditi grbavicu moze da povjeruje samo naivna budala (da izvine na izrazu al je tako)..
Po meni bi kandidati koji daju nerealna obecanja trebali da gube kredibilitet, a kod nas ga izgleda dobijaju..
-
malena14
#314 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Imam jedno pitanje pa ako se neko razumije da mi odgovori.
Naime pozvana sam od strane jedne stranke da budem posmtrač na izborima pa me zanima da li ko ima iskustva sa tim.nisu mi nista rekli da li se gdje trebam javiti prije izbora.
hvala unaprijed
Naime pozvana sam od strane jedne stranke da budem posmtrač na izborima pa me zanima da li ko ima iskustva sa tim.nisu mi nista rekli da li se gdje trebam javiti prije izbora.
hvala unaprijed
- Petit_Beurre
#315 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Kao prvo Sabina nije jedina osoba u stranci niti u OO Novo Sarajevo. Vjeruj mi, ima nas koji Želju volimo mnogo više nego što ti to možeš zamisliti, samo Sabina ne maže oči navijačima pompeznim izjavama o rekonstrukciji Grbavice. Željezničar će tek moći imati stadion i biti u stanju da ga održava kada se administrativno pojača i kada se promjeni kadar unutar kluba (litex, buki itd...), kojima bi trebao biti glavni posao pronalazak sponzora ( Dino Selimović za pitare...). Koldžo neće napraviti stadion Želji, a to što obećava ne čini ga boljom osobom.Bosnjak333 wrote:Koldzo barem ima u planu(ili prica)da ce poceti rekonstrukcija Grbavice,ali Sabina ti je odmah naglasila da od toga nema nista jer ima vaznijih projekata.Znaci Koldzi treba piti krv ako ne pocne rekonstrukcija,a Sabini ne treba jer nece ni pokusati zato sto nju Zeljeznicar apsolutno ne interesuje?krusko37 wrote:Mislim da je neko u prethodnim poslovima objasnio da nacelnik ne može sam da donese odluku o sufinansiranju izgradnje stadiona Grbavica, jer mu za to treba potvrda općinskog vijeća. Ja iako strastveni navijač Želje ne mogu da glasam za sadašnjeg načelnika zbog obečanja o izgradnji doline, jer za rekonstrukciju stadiona treba da se poklopi beskonačno stvari. Ko se interesovao o izgradnji onda zna sljedeće:
2M KM Vlada F BiH
2M Nogometni savez
2M Fifa i Uefa
- cappy_tempo
#316 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
da se tako lahko stadioni prave kosevo bi davno renoviralo. ne bi idioti pustili da jedini olimpijski i najveci stadion u drzavi propadne. molite se da UEFA da licencu za kosevo. cuo sam da se delegat nije mogao nacuditi kako smo uopste dobili licencu, delegat sa utakmice sarajevo-levski. za kosevo treba pola para manje koliko treba za grbavicu da se ima licenca. ali eto ko ce pored idiota se ista dogovoriti... uglavnom nisam ljubitelj zelje uopste ali ima precih stvarih od grbavice. od grbavice niko nema koristi osim zelje i ono par radnji na sjeveru. veci je prioritet ulice srediti,park koji,trotoare nakon 20 godina od rata je valjda red srediti,biciklisticka staza, nesto za mlade gdje ce skratiti vrijeme... sve kad se sredi, dovede se u neki red onda je lahko ganjati pare za grbavicu. uostalom zeljom bi za godinu dana na kosevu ili na otoci igrao jer bi grbavica bila gradiliste koje bi se zavrsilo...ko zna kad. tu bi se vise para opralo nego sto bi se dalo da se stadion sredi. uostalom citao sam prije par godina da uefa moze finansirati rekonstrukciju stadiona samo je fazon sto stadion mora biti u vlasnistvu kluba. ocigledno je da niko iz zelje ili saveza nije ni pokusao na taj nacin traziti pare,a koldzo iskoristio za izbore. nek pobijedi koldzo, nek kaze pravimo grbavicu samo je pitanje kad cemo je docekati zavrsenu. pa jebote 20 godina reflektore nisu mogli srediti i na kraju EPTA koja je sponzor zelje uradila ih,a vjerujem da je to vise kompenzacija bila, mi vama reflektore vi nas reklamirate. vi sad ocekujete da neko izvali 50-60 miliona KM da se napravi grbavica,a jedva se dogovorili da pomocne terene naprave. na stranu sto se mi ne volimo,mrzimo,pljujemo i slicno ali je zalosno da u olimpijskom gradu svi olimpijski objekti propadaju,a koldzo gura grbavicu pred izbore,gura pare u privatluk,a bog sami zna koliko bi se tu para opralo i kome se MORA tender nastimati. pored sto mi se djasvi razmisljanje nase stranke za ove izbore red je vise da se i promjeni malo, nek ovi novi pokusaju sta uraditi,a jaca je skolski nego pola drzave. uostalom drzava zivi preko MMF-a i kredita, nek tu zavrnu pipu i nema vise para za vladu,nema para ni zasta. koldzo vas nafuro da se grbavica moze srediti,da se ima para... realno sagledajte stvari oko finansija i kad se podvuce crta 500 000 stanovnika sarajeva bi volilo da se i grbavica,kosevo,skenderija naprave i da budu najbolji objekti na balkanu ali...pare nisu problem,para nema
kaze kod mene frajer na poslu, ja znam da koldzo ne valja,da koldzo krade,da je to idiot ali ja cu opet glasati za njega
kaze kod mene frajer na poslu, ja znam da koldzo ne valja,da koldzo krade,da je to idiot ali ja cu opet glasati za njega
-
Bosnjak333
#317 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Znaci po tebi je u redu sto se Grbavica nece renovirati samo zato sto Sabina nije obecala?Petit_Beurre wrote:Kao prvo Sabina nije jedina osoba u stranci niti u OO Novo Sarajevo. Vjeruj mi, ima nas koji Želju volimo mnogo više nego što ti to možeš zamisliti, samo Sabina ne maže oči navijačima pompeznim izjavama o rekonstrukciji Grbavice. Željezničar će tek moći imati stadion i biti u stanju da ga održava kada se administrativno pojača i kada se promjeni kadar unutar kluba (litex, buki itd...), kojima bi trebao biti glavni posao pronalazak sponzora ( Dino Selimović za pitare...). Koldžo neće napraviti stadion Želji, a to što obećava ne čini ga boljom osobom.Bosnjak333 wrote:Koldzo barem ima u planu(ili prica)da ce poceti rekonstrukcija Grbavice,ali Sabina ti je odmah naglasila da od toga nema nista jer ima vaznijih projekata.Znaci Koldzi treba piti krv ako ne pocne rekonstrukcija,a Sabini ne treba jer nece ni pokusati zato sto nju Zeljeznicar apsolutno ne interesuje?krusko37 wrote:Mislim da je neko u prethodnim poslovima objasnio da nacelnik ne može sam da donese odluku o sufinansiranju izgradnje stadiona Grbavica, jer mu za to treba potvrda općinskog vijeća. Ja iako strastveni navijač Želje ne mogu da glasam za sadašnjeg načelnika zbog obečanja o izgradnji doline, jer za rekonstrukciju stadiona treba da se poklopi beskonačno stvari. Ko se interesovao o izgradnji onda zna sljedeće:
2M KM Vlada F BiH
2M Nogometni savez
2M Fifa i Uefa
-
racionalista
#318 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
bgm fina sabina, ako je ono ona na plakatima. izgleda da je vedro i pitomo celjade. ja cu za nju da glasam 
- cappy_tempo
#319 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
bosnjak znaci po tebi je uredu da se muzej zatvori skroz, da 20 godina nakon rata mi NEMAMO trotoar kako bog zapovjeda, da nemamo ni 1km biciklisticke staze,a holandija pravi viseci kruzni tok za bicikliste, da nemamo parka normalnog, da oko kampusa nikakvog igralista nema gdje ce mahalci izaci i lopte igrati,a ne da igraju ispod prozora,a penzioneri jebu majke, uredu ti je da se na vilsu navece skuplja idiot do idiota i u svakom mracnijem cosku? evo ovo mi je naprvu naletilo samo. ja razumijem da ti hoces grbavicu kao alianz arenu ali jel fakat mislis da novo sarajevo,kanton,savez,federacija imaju te pare? samo me zanima gdje ti zivis. sutra ako se sjetim pokazem vam slike u stubovima reflektora kakve su elektricne instalacije bile,a mozda su i sad takve. pa samo da se struja uradi skrsilo bi se 1-2miliona maraka ako ne i vise. pa jebote tus u lukavici samo instalacije struje su bile 1milion,a sad skontaj stadion koliko je skuplji. ima uslov ovaj,uslov onaj,moze ova rasvjeta, ne moze ona... nakacio sam se na struju jer mi je struka pa znam kako ide to. vi(manijaci) pali ste na koldzinu pricu isto kao mi (pitari,hz) na blekicevu pricu. frajer iskoristio tu neku euforiju,bacio suplju,a bosnji daj trenutak radosti i u sve ce povjerovati. treba malo realnosti,a realnost je da su nam 20 godina jebavali mater sda,sdp i slicni i realnost je da sad se ima para za osnovne stvari i najvaznije za guzonje da imaju platu. Sabina ima dobar plan (ima clanak na radiosarajevo . ba), na faci joj vidis da nije hostapler koji ce prvo sebe namiriti pa onda sta ostane dijeliti dalje,a i skolovala se upravo za ovakvih funkcija.
-
Mr.Penguin
#320 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Sta mislis o njenim politickim stavovima?racionalista wrote:bgm fina sabina, ako je ono ona na plakatima. izgleda da je vedro i pitomo celjade. ja cu za nju da glasam
-
Bosnjak333
#321 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
I ja sam Pitar jarane.cappy_tempo wrote:bosnjak znaci po tebi je uredu da se muzej zatvori skroz, da 20 godina nakon rata mi NEMAMO trotoar kako bog zapovjeda, da nemamo ni 1km biciklisticke staze,a holandija pravi viseci kruzni tok za bicikliste, da nemamo parka normalnog, da oko kampusa nikakvog igralista nema gdje ce mahalci izaci i lopte igrati,a ne da igraju ispod prozora,a penzioneri jebu majke, uredu ti je da se na vilsu navece skuplja idiot do idiota i u svakom mracnijem cosku? evo ovo mi je naprvu naletilo samo. ja razumijem da ti hoces grbavicu kao alianz arenu ali jel fakat mislis da novo sarajevo,kanton,savez,federacija imaju te pare? samo me zanima gdje ti zivis. sutra ako se sjetim pokazem vam slike u stubovima reflektora kakve su elektricne instalacije bile,a mozda su i sad takve. pa samo da se struja uradi skrsilo bi se 1-2miliona maraka ako ne i vise. pa jebote tus u lukavici samo instalacije struje su bile 1milion,a sad skontaj stadion koliko je skuplji. ima uslov ovaj,uslov onaj,moze ova rasvjeta, ne moze ona... nakacio sam se na struju jer mi je struka pa znam kako ide to. vi(manijaci) pali ste na koldzinu pricu isto kao mi (pitari,hz) na blekicevu pricu. frajer iskoristio tu neku euforiju,bacio suplju,a bosnji daj trenutak radosti i u sve ce povjerovati. treba malo realnosti,a realnost je da su nam 20 godina jebavali mater sda,sdp i slicni i realnost je da sad se ima para za osnovne stvari i najvaznije za guzonje da imaju platu. Sabina ima dobar plan (ima clanak na radiosarajevo . ba), na faci joj vidis da nije hostapler koji ce prvo sebe namiriti pa onda sta ostane dijeliti dalje,a i skolovala se upravo za ovakvih funkcija.
Samo kazem da stvarno nije OK sto Sabina ne planira da rekonstruise Grbavicu jer ja ne znam koje to ona vaznije projekte ima.
-
krusko37
#322 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Neko ko polemiše na temu izbora bi mogao da pročita i stav neke druge stranke, a ne samo one koju simpatizira.Bosnjak333 wrote:I ja sam Pitar jarane.cappy_tempo wrote:bosnjak znaci po tebi je uredu da se muzej zatvori skroz, da 20 godina nakon rata mi NEMAMO trotoar kako bog zapovjeda, da nemamo ni 1km biciklisticke staze,a holandija pravi viseci kruzni tok za bicikliste, da nemamo parka normalnog, da oko kampusa nikakvog igralista nema gdje ce mahalci izaci i lopte igrati,a ne da igraju ispod prozora,a penzioneri jebu majke, uredu ti je da se na vilsu navece skuplja idiot do idiota i u svakom mracnijem cosku? evo ovo mi je naprvu naletilo samo. ja razumijem da ti hoces grbavicu kao alianz arenu ali jel fakat mislis da novo sarajevo,kanton,savez,federacija imaju te pare? samo me zanima gdje ti zivis. sutra ako se sjetim pokazem vam slike u stubovima reflektora kakve su elektricne instalacije bile,a mozda su i sad takve. pa samo da se struja uradi skrsilo bi se 1-2miliona maraka ako ne i vise. pa jebote tus u lukavici samo instalacije struje su bile 1milion,a sad skontaj stadion koliko je skuplji. ima uslov ovaj,uslov onaj,moze ova rasvjeta, ne moze ona... nakacio sam se na struju jer mi je struka pa znam kako ide to. vi(manijaci) pali ste na koldzinu pricu isto kao mi (pitari,hz) na blekicevu pricu. frajer iskoristio tu neku euforiju,bacio suplju,a bosnji daj trenutak radosti i u sve ce povjerovati. treba malo realnosti,a realnost je da su nam 20 godina jebavali mater sda,sdp i slicni i realnost je da sad se ima para za osnovne stvari i najvaznije za guzonje da imaju platu. Sabina ima dobar plan (ima clanak na radiosarajevo . ba), na faci joj vidis da nije hostapler koji ce prvo sebe namiriti pa onda sta ostane dijeliti dalje,a i skolovala se upravo za ovakvih funkcija.![]()
![]()
Samo kazem da stvarno nije OK sto Sabina ne planira da rekonstruise Grbavicu jer ja ne znam koje to ona vaznije projekte ima.![]()
U eri interneta Bosnjak333 mislim da ti nije problem negdje naći par rečenica o programu stranke i predizbornim obečanjima, na kraju krajeva poštanski sandučići su puni reklamnog materijala, pa zrakni.
Možeš ti obečati ko S€S 13-u penziju ili neku drugu budalaštinu, ali neke stvari kod građana ne piju vode!
Osim toga neće Koldžo dobiti izbore zbog obećanja o stadionu, nego upravo zbog ovoga cappy napisa.
Last edited by krusko37 on 17/09/2012 18:33, edited 1 time in total.
-
Bosnjak333
#323 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
To smo isto mislili i za SDP-ovce,pa i za SDA-ovce kad su se 96. pojavili na politickoj sceni,a izmedju njih je bila SBiH.Lud i ponosan wrote:Ne budes li glas'o za Sabinu iz NS-a, drzi se dobro. Znam da vjezbas, tehnicki napredujes, ali i dalje mislim da ne mozes parirati mojoj ludoj glavi, te apelujem na lijepi strah.cappy_tempo wrote:bosnjak znaci po tebi je uredu da se muzej zatvori skroz, da 20 godina nakon rata mi NEMAMO trotoar kako bog zapovjeda, da nemamo ni 1km biciklisticke staze,a holandija pravi viseci kruzni tok za bicikliste, da nemamo parka normalnog, da oko kampusa nikakvog igralista nema gdje ce mahalci izaci i lopte igrati,a ne da igraju ispod prozora,a penzioneri jebu majke, uredu ti je da se na vilsu navece skuplja idiot do idiota i u svakom mracnijem cosku? evo ovo mi je naprvu naletilo samo. ja razumijem da ti hoces grbavicu kao alianz arenu ali jel fakat mislis da novo sarajevo,kanton,savez,federacija imaju te pare? samo me zanima gdje ti zivis. sutra ako se sjetim pokazem vam slike u stubovima reflektora kakve su elektricne instalacije bile,a mozda su i sad takve. pa samo da se struja uradi skrsilo bi se 1-2miliona maraka ako ne i vise. pa jebote tus u lukavici samo instalacije struje su bile 1milion,a sad skontaj stadion koliko je skuplji. ima uslov ovaj,uslov onaj,moze ova rasvjeta, ne moze ona... nakacio sam se na struju jer mi je struka pa znam kako ide to. vi(manijaci) pali ste na koldzinu pricu isto kao mi (pitari,hz) na blekicevu pricu. frajer iskoristio tu neku euforiju,bacio suplju,a bosnji daj trenutak radosti i u sve ce povjerovati. treba malo realnosti,a realnost je da su nam 20 godina jebavali mater sda,sdp i slicni i realnost je da sad se ima para za osnovne stvari i najvaznije za guzonje da imaju platu. Sabina ima dobar plan (ima clanak na radiosarajevo . ba), na faci joj vidis da nije hostapler koji ce prvo sebe namiriti pa onda sta ostane dijeliti dalje,a i skolovala se upravo za ovakvih funkcija.![]()
Salu na stranu, Marko Cvitanovic za vijece i Sabina Cudic za nacelnicu su moj izbor, te po prvi mislim da su u pitanju pojedinci koji su usli u politiku cista obraza i sa plemenitim ciljem, i ne obecavaju kule i gradove. Politika je jasno i precizno definisana, u skladu sa mogucnostima, te nisam primjetio megalomaniju i nesto sto se sigurno nece realizovati.
Dakle, ljudski kvaliteti su preovladali, uz preciznu i jasnu politiku. Nadam se da se necu prevariti kao i nekoliko puta do sada.
-
Mr.Penguin
#324 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Zasto bi Sabina htjela uniformisane policajace na ulicama?
- cappy_tempo
#325 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
kako meni rece,a stoji to, kad neko vidi policajca manje ce sranja praviti,a iskreno sad trenutno ja uniformisanog policajca samo vidim kad saobracaj regulisuMr.Penguin wrote:Zasto bi Sabina htjela uniformisane policajace na ulicama?
posto lud i ponosan prijeti ja glasam za koldzu
bosnjak grbavica sigurno nije najvazniji projekat. ja rekoh gore, rekonstrukcija trotoara, pravljenje prave biciklisticke staze,parkovi,rasvjeta,ulice,neki objekat za mlade,projekti gdje ce mladi biti ukljuceni,zaposlenje... bruka stvari ima prije grbavice i realno trenutno je nemoguce izdvojiti tolike milione za grbavicu. bolje je zapeti svim silama pa traziti 5-10 miliona KM da se kosevo sredi za minimalne uslove i da smo rahat za sljedecu sezone evrope jer inace ce i sarajevo i zeljo u zenicu ici
Last edited by cappy_tempo on 17/09/2012 19:12, edited 1 time in total.