Bosnjak333 wrote:drag_gost wrote:Mene i ostalu sehidsku djecu. Nisam im skrivio, imao sam 5 godina kada sam ostao bez oca. Zalosno da nisu takvi ljudi ginuli njih nigdje ne bi bilo. Ne bi ni takvih kao sto si ti.

Nemoj ostalu djecu spominjati kad su svi osim tebe dobili.Izgleda da te ljudi ne vole,mozda im licis na Fahru ili Zlaju pa si im antipatican.
Spominjem ostalu djecu jer je to istina, a tebi to smeta. Razumijem, izbijam ti te korice hljeba sto su ti obecali. Razumijem i da ti smeta sto ima obrazovane sehidske djece, ali opet nisi ti kriv. Ti si samo mali placenik, SDP, SDA, ili bilo koja treca stranka koja je - nebitno skroz. Kao sto sam rekao; vjerovatno propali student koji sada hvata zadnji voz. Takvi su i u ratu prodavali, prodavace i sada.

Smeta vama sto uopste postojimo. Evo da citiram svoj pocetni post na ovoj temi:
"Nisam clan nikakve stranke, niti sam do sada nesto izlazio za izbore. Pripadam opstini Novo Sarajevo, i mislim da sam jednom glasao za SDA i jednom za SDP. Dijete sam sehida. Ja najbolje znam sta mi je SDA dala, ili SDP. Dali su mi to da moram sam da finansiram svoje skolovanje - koje je sve samo ne jeftino, da nemam zdravstveno osiguranje, da nemam nikakve beneficije, bez obzira na zrtvu mog oca, te da me je maltene sramota reci da sam dijete sehida. Alija i slicni kriminalci iz njegove stranke (da Bog da im se sjeme zatrlo!) su nas, djecu sehida, godinama stavljali na margine drustva, umjesto da smo imali kakve-takve prednosti. Bez ikakve lazne patetike, malo ko od vas (hvala Bogu pa je tako) zna sta znaci odrasti i zivjeti bez oca, pogotovo u ovom poslijeratnom periodu. Nemas mnogo toga, a najvise tu neku sigurnost i zastitu. Drzavu je briga, svi te SDA generale, koji su dok mi je otac rahmeli bio ziv vrtili se oko njega, su jednostavno nestali. Ja to sve vezujem za SDA i porodicu Izetbegovic, i slicne klosare koji su u njihovom krugu.
Sada, kada sam zavrsio fakultet, radim i hvala Bogu dragom snasao sam se u zivotu, nakon dugog posta na izborima svoj cu glas dati SBB-u. Ne zato sto mislim da su nesto bolji, nego jer mislim da im treba dati sansu. Gori mislim da ne mogu biti. Opet je Fahro (iako Avaz citam samo zbog sporta) ostavio ovom gradu jedan brend, opet je ostavio jedan Toranj, pa i kada on umre, taj toranj ce da stoji tu. Alija je dao kriminalcima pola carsije (Safet Subo i slicni koji su krali od djece, a i od djece sehida - ovo znam iz prve ruke), umjesto da je dao ljudima koji su odbranili ovaj grad, dao je podrumasima.
Opet napominjem, nisam clan nijedne stranke, niti navijam za nekoga specijalno (osim za Zelju

) i vidim da ovdje vjerovatno ima mnogo placenika, od kojih ce me neki citirati i pisati "bravo momcino", a drugi iznositi neke dokaze svoje, i tako unedogled. Nemojte me citirati i dokazivati neke svoje teze, uzaludno je, necete promjeniti nista. Moj glas ovaj put ide za SBB. Ne samo moj nego moje citave porodice i koliko vidim, skoro svih mojih prijatelja. Pa neka nam je Bog na pomoci.
Volim ovu drzavu, volim ovaj grad, ali ako se ne daj Boze zapuca, bicu prvi na granici. Ova drzava je dobro pogazila kosti svojih patriota. Toliku gorcinu osjecam da je ne mogu opisati.. i danas."