Izbori 2010 vol.4 FBiH
- mrtva kokoš
#51 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
mrzim demokratiju, necu da glasam !! 
- Socijalista
#52 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
kosmos wrote:socijalista "...cuj SDP muslimanski pa sta je onda za tebe SDA mudzahedinska... " pa mozda i jest kad vidis Sadovica i potporu mu, bakira i.
sorry ali ja nisam ovo rekao, ma da hmm
-
kosmos
#53 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
jel sa Sadovicem, Dzaferovicem, Hecom, Mujezinovicem...Alfons Kauders wrote:u teherani su goloruki ljudi izlazili pred naoruzane paravojne grupe...kosmos wrote: mozda je izlaz za pocetak, u onoj najcrnjoj varijanti, Sarajevo distrikt, inace ce nam se ponovit Teheran i njihovi posljednji izbori. Demokratski princip "jedan covjek jedan glas" kada ga zloupotrebljava izvrsna vlast zavrsi belajem. Iskreno mislim da SDA i SZBiH nece ni izaci na slijedece izbore.
u sarajevu se na demonstracijama skupi 100 ljudi... tako nema teorije da se bilo sta slicno desi u sa...
sda i sbih bi izasle na izbore cak i kad bi sutradan kometa velicine trebevica padala na sarajevo... njihovi glasaci takodjer...
jedino ako provedu IDEOLOSKO_KRIMINALISTICKU LUSTRACIJU mogu o tome razmisljat. pa i budali je jasno da je gro rukovodstva tih stranaka samo radi shane, pa ko i Zlatne ljiljane tjera na ulicu? Ne politika nego kriminala.
-
zavrzlama
#54 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
potpisujem...Real Khan wrote:Ovo za SDP jeste prava enigma i vrsta paradoksa - ankete kažu jedno a izbori kažu drugo...hmm, na prvi pogled reko bi neko da je ta enigma teška za analizu, ali kao i sve ostalo, nije to baš ni teško za "provaliti".Mahalac wrote:Ja vec nekoliko godina citam forume(gdje redovno dobija SDP) ucestvujem u promociji opozicije u skladu s tim i glasam.
Medjutim svjedoci smo realnih rezultata izbora gdje nacionalisti/kriminalci uzimaju pobjede. Sve ovo me nanovo podsjeca na predratni period kad su svi mahom bili za "reformiste" a ono
Ima više faktora koji dovode do ovog "SDP-paradoksa":
1. Licemjerje birača koji se očigledno stide javno priznati da ipak glasaju za nacionalističke stranke, ali im neki "čip" u glavi kaže kako je "biti cool" javno pričati da ćeš glasati za lijevičarsku stranku...
2. Nešto ipak ne valja unutar SDP-a, jer ljudima se očigledno sviđa socijaldemokratska opcija, ali je činjenica da ne daju tako lako glasove baš SDP-u pa ostaju u većini slučajeva kući ili "na kafi-s-rajom". Mogući odgovor na pitanje "ŠTA to ne valja unutar SDP-a", može se naći ukoliko se odgovori na podpitanja: KO je predsjednik SDP-a? KOLIKO dugo je na toj funkciji? ŠTA konkretno je učinio (dok je obavljao javne funkcije) da bi narod masovno glasao za stranku koju vodi? KAKO se dotični ponaša u javnosti? KAKO se dotični odnosi spram neistomišljenika dok istovremeno tvrdi kako je DEMOKRATA? itd.
3. Navika, tradicija, običaji...religija...su jako bitni za široke narodne mase i to je isključivi odgovor na fenomen uspjeha nacionalističkih stranaka. Moć folklora u turbo-folk društvu (kakvo je naše) je neprocjenjiva i nenadjebiva.
Moje mišljenje: Svi ovi gorenabrojani faktori su u kombinaciji "zaslužni" za stvaranje "SDParadoksa"...
iako me ne zanimaju stranke jer sve u BIH dijelim na one koji su za BIH i one koji su protiv BIH,dao bih licnu analizu zasto recimo SDP pred izbore ima javnu podrsku a kad se zbroje glasovi pusiona..@realkhan je vec to objasnio samo bih dodao..
SDP je stranka koja ima samo fedraciju ili bolje receno pola fedracije za svoje djelovanje,jer je recimo SDP za veliku vecinu srba "muslimanska stranka" ciji joj program se kosi sa strateskim interesom srpske politike...druga stvar i najbitnija je sto SDP jedino moze ostvarivati rezultate u situaciji da upitnost opstanka BIH nije ugrozerna...bosnjaci kao glasaci se boje situacije da ako glasaju za SDP da ce MZ shvatiti da bosnjaci nemaju jak nacionalni osjecaj i da ce to doprinijeti raspadu drzave jer ne vazi ona teorija"MZ podrzava BIH iz razloga sto ne zeli muslimansku drzavicu" sto je ustvari i bolna i tacna istina..treca bitna svar je sto danas bosnjake financijski i politicki pomazu najvise arapske drzave,malo je apsurdno da po lovu u arapske zemlje ide covjek koji nezna da klanja i upraznjava Islamske obicaje(zvuci bezazleno ali je tacno)....sve ove navedene stvari koriste stranke poput SDA da pometu SDP na izborima....
SDP ce dostici svoj uspon kad nestane bojaznost za podjelom BIH...BIH nazalost zbog licemjerstva MZ(par usranih antibosanskih drzva u EU) kao glavno oruzje da MZ podrzi opstanak BIH koristi odrzavanje nacionalne stranke bosnjaka kao branu podjele BIH,iako bosnajcima je blizi SDP nego SDA..
pametni ce razumjeti sta je pisac htio da kaze...
- vivaldi
#55 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
Meni je biraliste ispred prozora, a kada god god pogledam starosnu strukturu u redu, otprilike od 10 glasaca 6-7 je starije od 50 godina, a te populacije nema na internetu, forumima ni u nekim anketama. Medjutim, na njih najvise utice pretpostavljam ovaj tvoj posljednji faktor jos pritom treba dodati da se mjesec dva pred izbora pojaca nacional(na)isticka retorika...Real Khan wrote:Ovo za SDP jeste prava enigma i vrsta paradoksa - ankete kažu jedno a izbori kažu drugo...hmm, na prvi pogled reko bi neko da je ta enigma teška za analizu, ali kao i sve ostalo, nije to baš ni teško za "provaliti".Mahalac wrote:Ja vec nekoliko godina citam forume(gdje redovno dobija SDP) ucestvujem u promociji opozicije u skladu s tim i glasam.
Medjutim svjedoci smo realnih rezultata izbora gdje nacionalisti/kriminalci uzimaju pobjede. Sve ovo me nanovo podsjeca na predratni period kad su svi mahom bili za "reformiste" a ono
Ima više faktora koji dovode do ovog "SDP-paradoksa":
1. Licemjerje birača koji se očigledno stide javno priznati da ipak glasaju za nacionalističke stranke, ali im neki "čip" u glavi kaže kako je "biti cool" javno pričati da ćeš glasati za lijevičarsku stranku...
2. Nešto ipak ne valja unutar SDP-a, jer ljudima se očigledno sviđa socijaldemokratska opcija, ali je činjenica da ne daju tako lako glasove baš SDP-u pa ostaju u većini slučajeva kući ili "na kafi-s-rajom". Mogući odgovor na pitanje "ŠTA to ne valja unutar SDP-a", može se naći ukoliko se odgovori na podpitanja: KO je predsjednik SDP-a? KOLIKO dugo je na toj funkciji? ŠTA konkretno je učinio (dok je obavljao javne funkcije) da bi narod masovno glasao za stranku koju vodi? KAKO se dotični ponaša u javnosti? KAKO se dotični odnosi spram neistomišljenika dok istovremeno tvrdi kako je DEMOKRATA? itd.
3. Navika, tradicija, običaji...religija...su jako bitni za široke narodne mase i to je isključivi odgovor na fenomen uspjeha nacionalističkih stranaka. Moć folklora u turbo-folk društvu (kakvo je naše) je neprocjenjiva i nenadjebiva.
Moje mišljenje: Svi ovi gorenabrojani faktori su u kombinaciji "zaslužni" za stvaranje "SDParadoksa"...
Za ove "cool" stranke su najvise mladi, ali mladi su svugdje na svijetu najpasivnija biracka masa i nema sanse da ih bilo sta natjera (naravno osim one politicke aktivne) da izadju na izbore. Npr. u Srbiji je Otpor imao mega popularnost, godinama su protestovali, medju omladinom, ali i onim nesto starijim su bili totalno IN, CNN i ostali svjetski mediji o njima izvjestavali.. i na vrhuncu slave i popularnosti su pod tim imenom Otpor izasli na izbore i osvojili tek oko 100 hiljada glasova sto je vrlo skromno za tamosnje uslove. Slicna stvar ce i ovde biti sa npr. Nasom strankom jer mnogi izvan Sarajeva za njih uopste nisu ni culi, a i oni sto jesu dobrim dijelom ih smatraju samo glumcima, pjevacima, djecom..
Sto se tice SDP-a, oni u Sa pokupe glasove nebosnjaka i mijesanih brakova. Kad krenem od svoje familije, ovi stariji clanovi uglavnom redovno glasaju i svi glasaju za SDP, a kad ih ponekad pitam sto za Sdp skoro svi mi uglavnom kazu "pa necu valjda za SDA!? Doduse jedna matora tetka uvijek glasa za njih jer joj je Lagumdzija "naocit" hehe. U sustini oni glasaju zbog nekih totalno pogresnih motiva, ali glas je glas. Problem je naravno sto je broj glasova ovog dijela populacije, bar u sarajevu, limitiran, ali se naravno ne treba zaboraviti da veliki broj Bosnjaka glasa za njih. O njihovim razlozima i motivima vjerovatno neko drugi moze puno bolje napisati.
-
Tomislav MO
#56 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
Za HDZ naravno.
Iako, ne zato što želim već zato jer me na to prisiljava nakaradni ustroj BiH.
- Socijalista
#57 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
Nece moj tomo ova danasnja koalicija nista preustrojiti, moze nas samo postrojiti.Tomislav MO wrote:Za HDZ naravno.![]()
- Real Khan
#58 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
neće ni "preustrojiti", ni "postrojiti".... nego će nas sve "UŠTROJITI"Socijalista wrote:Nece moj tomo ova danasnja koalicija nista preustrojiti, moze nas samo postrojiti.Tomislav MO wrote:Za HDZ naravno.![]()
- Control panel
#59 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
mogu i ja glasati za SDA ali mi ne pada na pamet. glasam samo za onoga za koga mislim da moze donijeti promjene ali na bolje. ova dugogodisnja garnitura medju kojima su i tvoj HDZi onaj drugi HDZ i SDA i S za BiH... slabo su kome donijeli dobro, ispravi ako grijesim. i reci mi molim te kako to tebi bude dobro sto si glasao za HDZ. jesi li na putu za EU, jeli ti se plata povecala, jeli se vozis autoputem, jeli zivis zivot dostojan normalnog ljudkog bica.Tomislav MO wrote:Za HDZ naravno.![]()
e vidis prijatelju takvi kao ti sto glasase i glasaju za postojecu garnituru su doveli da je izuzetan luksuz u BiH zivjeti normalnim zivotom a to je: da smo trebali vec biti u EU, vec imati veci dio autoputa, da nam se ukinu vize, da imamo normalne plate od kojih mozes zivjeti, da ne cekas u redovima za svaku glupost, da ti ne treba stela kad krenes po hljeb, u trafiku ili u WC....
molim vas sjasite nam vise sa grbace ''moji'', ''nasi'' i ''vasi'' hocemo da zivimo bez strahova.
- Socijalista
#60 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
Mora glasati za HDZ zato sto je Hrvat, kako ti nije jasno. Takvih je kod Bosnjaka onomad, gdje moze Bosnjak glasati za SDP ili cak NS -nema tu onda muslimanaControl panel wrote:mogu i ja glasati za SDA ali mi ne pada na pamet. glasam samo za onoga za koga mislim da moze donijeti promjene ali na bolje. ova dugogodisnja garnitura medju kojima su i tvoj HDZi onaj drugi HDZ i SDA i S za BiH... slabo su kome donijeli dobro, ispravi ako grijesim. i reci mi molim te kako to tebi bude dobro sto si glasao za HDZ. jesi li na putu za EU, jeli ti se plata povecala, jeli se vozis autoputem, jeli zivis zivot dostojan normalnog ljudkog bica.Tomislav MO wrote:Za HDZ naravno.![]()
e vidis prijatelju takvi kao ti sto glasase i glasaju za postojecu garnituru su doveli da je izuzetan luksuz u BiH zivjeti normalnim zivotom a to je: da smo trebali vec biti u EU, vec imati veci dio autoputa, da nam se ukinu vize, da imamo normalne plate od kojih mozes zivjeti, da ne cekas u redovima za svaku glupost, da ti ne treba stela kad krenes po hljeb, u trafiku ili u WC....
molim vas sjasite nam vise sa grbace ''moji'', ''nasi'' i ''vasi'' hocemo da zivimo bez strahova.
- Hrvoje_Hrvatinic
#61 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
Trebaš razumjeti da Hrvati u BiH jednstavno ne preferiraju ljevicu niti će to činiti u skoro vrijeme. Imaju loše iskusto iz vremena "alijanse za promjene", gdje su pobjedom i dominacijom SDP-a bili potpuno marginalizirani. Poneki hrvatski glas bi SDP mogao dobiti eventualno u Sarajevu, Tuzli i slično, ali to je zanemariv broj, maksimalno nekoliko posto od ukupne hrvatske populacije. Slično je i sa Srbima.Socijalista wrote:Nece moj tomo ova danasnja koalicija nista preustrojiti, moze nas samo postrojiti.Tomislav MO wrote:Za HDZ naravno.![]()
Stoga, koji narod jeste "ciljna skupina" SDP-u? Malobrojni Srbi i Hrvati u nekoliko BiH gradovi, mješani brakovi i dakako Bošnjaci kao primarni glasači. SDP nema što tražiti na 70% teritorija BiH, koji se, gle čuda, savršeno poklapa sa teritorijem gdje su u većini Srbi i Hrvati.
Zapravo, gledajući formalno, i Dodik je socijaldemokrat tako mu se stranka zove. Ali eto, za mnoge nije pravi što je karakteristično za ljevicu.
-
oridjidji
#62 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
ma da hoce NS da udari natrag fasistima u manjem entitetu i dobro bi bila kad bi udarila i ovima u vecem 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#63 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
Dodik je socijaldemokrata,isto kao sto sam ja majka Tereza.Hrvoje_Hrvatinic wrote:Zapravo, gledajući formalno, i Dodik je socijaldemokrat tako mu se stranka zove. Ali eto, za mnoge nije pravi što je karakteristično za ljevicu.
A to sto spominjes da su Hrvati lose prosli za vrijeme vladavine koalicije,samo te pitam kako bi prosli recimo hrvatski srbi ili recimo vojvodjanski madzari da proglase autonomnu oblast,sa svim atributima paradrzave sto i jesu uradili vladajuce strukture HDZ-a u Hercegovini.
Klasicni udar na drzavotvornost i suverenitet BiH.
I Definisi Hrvati nisu dobro prosli,mozda oni i u onim dijelovima drzave koji su pozivali na pravljenje nekih herceb-bosni i slicnih tvorevina.
I da,necu glasati za SDP,da ne mislis da sam neki njihov "jurisnik"
Last edited by -LIBERO- on 17/09/2009 23:20, edited 1 time in total.
- Socijalista
#64 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
sumnjam u ovooridjidji wrote:ma da hoce NS da udari natrag fasistima u manjem entitetu i dobro bi bila kad bi udarila i ovima u vecem
-
kosmos
#65 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
danas sdp ubjedljivo vodi u ovoj anketi. sdp-ovci imaj borbu na fronta. unutar stranacku, odstraniti zlatka kao marionetu, i borba s drugim strankama. rat na dva fronta, nista novo i nemoguce za dobiti. evo sad i "ljiljani" ruse vladu, al zlatko nikad. zlatkova politicka parola "uvijek robom, nikad taxijem"
- Socijalista
#66 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
kosmos wrote:danas sdp ubjedljivo vodi u ovoj anketi. sdp-ovci imaj borbu na fronta. unutar stranacku, odstraniti zlatka kao marionetu, i borba s drugim strankama. rat na dva fronta, nista novo i nemoguce za dobiti. evo sad i "ljiljani" ruse vladu, al zlatko nikad. zlatkova politicka parola "uvijek robom, nikad taxijem"
Unutar stranke nema nesuglasica, a to je da se Nacionalisti moraju srusiti, SDA se dijeli na 3 stranke.
-
kosmos
#67 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
pa i nema, pioniri su uvijek bili pioniri, nekad titovi a sad tadicevi, niti jednom niti drugom nikad nisu se smjeli suprostaviti. zeljko je najbolji kad kaze "nemam ovlasti", a moj zeljko otkud tadicu ovlasti da u bih bude komandant parade. pa moj zeljko ti mu predo svoje ovlasti svojim neradom i javaslukom, najblaze receno. zao mi je sto ovaj narod nesto ocekuje od sdp-a, to pokazuje ova anketa, a rukovodstvo, tj totalna truba.Socijalista wrote:kosmos wrote:danas sdp ubjedljivo vodi u ovoj anketi. sdp-ovci imaj borbu na fronta. unutar stranacku, odstraniti zlatka kao marionetu, i borba s drugim strankama. rat na dva fronta, nista novo i nemoguce za dobiti. evo sad i "ljiljani" ruse vladu, al zlatko nikad. zlatkova politicka parola "uvijek robom, nikad taxijem"
Unutar stranke nema nesuglasica, a to je da se Nacionalisti moraju srusiti, SDA se dijeli na 3 stranke.
trenutno svi politicari u federaciji "jedu iz ruke" tihicu, pa tako i oni sto sda dijela na tri (simbolicno)
posto mu politicki ni pera ne mogu odbit, krenuli su u urotu i drzavni udar , al cekamo rezultate
-
kosmos
#68 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
sta je socijalisto , sutis ,jel ko pionir? pa hocel sdp izbore il nece? zasto nece? narod hoce promjene al sdp nece, sad i ti okreno curak
- Socijalista
#69 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
kosmos wrote:sta je socijalisto , sutis ,jel ko pionir? pa hocel sdp izbore il nece? zasto nece? narod hoce promjene al sdp nece, sad i ti okreno curak
ti si sad stvarno opasan
-
kosmos
#70 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
jest , ko dr intelektualac bla bla bla haris silajdzic s osvojenim procentima u ovoj anketiSocijalista wrote:kosmos wrote:sta je socijalisto , sutis ,jel ko pionir? pa hocel sdp izbore il nece? zasto nece? narod hoce promjene al sdp nece, sad i ti okreno curak
ti si sad stvarno opasan
-
Tomislav MO
#71 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
Onda organizirajmo državu poput ostalih uspješnih višenacionalnih država Europe i neće biti strahova. Neki bi ustroj Turske a sigurnost zapada.Control panel wrote:mogu i ja glasati za SDA ali mi ne pada na pamet. glasam samo za onoga za koga mislim da moze donijeti promjene ali na bolje. ova dugogodisnja garnitura medju kojima su i tvoj HDZi onaj drugi HDZ i SDA i S za BiH... slabo su kome donijeli dobro, ispravi ako grijesim. i reci mi molim te kako to tebi bude dobro sto si glasao za HDZ. jesi li na putu za EU, jeli ti se plata povecala, jeli se vozis autoputem, jeli zivis zivot dostojan normalnog ljudkog bica.Tomislav MO wrote:Za HDZ naravno.![]()
Ja odavno ne bih glasovao za HDZ, ali pokazalo se prošli put ako ne glasam pobijedi Komšić.
S toga, ponavljam na moju veliku osobnu žalost, moj glas definitivno ide HDZ-u.
- Dozer
#72 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
Prisiljava nekoga na nesto nakaradni ustroj BiH? Nije li ovo vec odavno postalo otrcano, pa i smijesno opravdanje za davanje glasa nacionalistima?
Imam par pitanja za sve ovdje koji smatraju da trebaju glasati za SDA/HDZ/SNSD/SDS/SBiH, dakle sve ove koji nam i dalje @ebu majku kroz majku, i tako vec 20 godina.
1. Da li se vi iz nekog razloga bojite BH Srba/BH Hrvata/Bosnjaka? Ako da - radi cega konkretno?
2. Ako je drzavno uredjenje/ustroj nakaradno, nije li sasvim logicna opcija da se sa vlasti skinu nacionalisti koji su do takvog uredjenja i doveli?
3. Da li smatrate da ce u BiH, ili FBiH, hajmo tako, biti bolje ako na vlasti ostanu dosadasnji vlastodrsci (SDA/SBiH/HDZ)? Ako da - zasto?
4. Da li bi opcija u kojoj bi se na vlast dovela glanc nova opcija (poput NS) bila bolja i za FBiH i za BiH u kompletu? Bolja po sve gradjane?
Eto, ako nije problem da se daju odgovori na ova pitanja, pa mozemo dalje.
Imam par pitanja za sve ovdje koji smatraju da trebaju glasati za SDA/HDZ/SNSD/SDS/SBiH, dakle sve ove koji nam i dalje @ebu majku kroz majku, i tako vec 20 godina.
1. Da li se vi iz nekog razloga bojite BH Srba/BH Hrvata/Bosnjaka? Ako da - radi cega konkretno?
2. Ako je drzavno uredjenje/ustroj nakaradno, nije li sasvim logicna opcija da se sa vlasti skinu nacionalisti koji su do takvog uredjenja i doveli?
3. Da li smatrate da ce u BiH, ili FBiH, hajmo tako, biti bolje ako na vlasti ostanu dosadasnji vlastodrsci (SDA/SBiH/HDZ)? Ako da - zasto?
4. Da li bi opcija u kojoj bi se na vlast dovela glanc nova opcija (poput NS) bila bolja i za FBiH i za BiH u kompletu? Bolja po sve gradjane?
-
kosmos
#73 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
BiH nema IZVRSNU VLAST (sudstvo i tuzilastvo). To su DRZAVOTVORNE INSTITUCIJE, i ako one ne rade, a ne rade, svi smo svjedoci, onda jednostavno nema DRZAVE. Ponavljam, i Alija i Tihic su govorili o onim "aviona, kamiona, brodova, balona" i sta je poduzeto? nista. Kebo govorio o Energoinvestu i Feroelektru i sta je poduzeto? nista. tihic je prije cetri godine rekao, "imamo ovakve tuzioce, nemamo bolje". i budali je rekao istinu. Elektroenergetski sektor? hiljade je takvih primjera. u taj prazan prostor samo je tadic usetao i postao de facto predsjednik bih. situacija je postala vise nego jebena radi takvog rada izvrsne vlasti.Dozer wrote:Prisiljava nekoga na nesto nakaradni ustroj BiH? Nije li ovo vec odavno postalo otrcano, pa i smijesno opravdanje za davanje glasa nacionalistima?
-
stari grad Visegrad
#74 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
Ja vidim da nam treba vlast koja ce znati da se bori sa fashizmom koja ce da negira to sto je nastalo fashizmom u svim domenima.
Sta ce meni vlast koja SUTI na razne izjave, koje zaista nemaju smisla. Kao da se vlast (SDA; SBIH, SDP i druge) naucene da je normalno slusati fashite i sranja te ne reaguju.
Slusati sranja i rusilacke otvorene izjave pojedinih politicara je nedopustivo. Danasnja vlas je SLABA, oni sute i trpe. Ja ne zelim da me vode trpni ljudi i trpne stranke.
Ne vidim nikoga od danasnjih poznatih na vlasti.
Glasam za one podobnije.
Sta ce meni vlast koja SUTI na razne izjave, koje zaista nemaju smisla. Kao da se vlast (SDA; SBIH, SDP i druge) naucene da je normalno slusati fashite i sranja te ne reaguju.
Slusati sranja i rusilacke otvorene izjave pojedinih politicara je nedopustivo. Danasnja vlas je SLABA, oni sute i trpe. Ja ne zelim da me vode trpni ljudi i trpne stranke.
Ne vidim nikoga od danasnjih poznatih na vlasti.
Glasam za one podobnije.
- Socijalista
#75 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH
kosmos wrote:BiH nema IZVRSNU VLAST (sudstvo i tuzilastvo). To su DRZAVOTVORNE INSTITUCIJE, i ako one ne rade, a ne rade, svi smo svjedoci, onda jednostavno nema DRZAVE. Ponavljam, i Alija i Tihic su govorili o onim "aviona, kamiona, brodova, balona" i sta je poduzeto? nista. Kebo govorio o Energoinvestu i Feroelektru i sta je poduzeto? nista. tihic je prije cetri godine rekao, "imamo ovakve tuzioce, nemamo bolje". i budali je rekao istinu. Elektroenergetski sektor? hiljade je takvih primjera. u taj prazan prostor samo je tadic usetao i postao de facto predsjednik bih. situacija je postala vise nego jebena radi takvog rada izvrsne vlasti.Dozer wrote:Prisiljava nekoga na nesto nakaradni ustroj BiH? Nije li ovo vec odavno postalo otrcano, pa i smijesno opravdanje za davanje glasa nacionalistima?
kosmos de odgovori covjeku na one 4 tacke, sta pricas na okolo.