Izbori 2007 - Hrvatska!
- valterbranisarajevo
http://www.izbori.hr
SDP korak do pobjede
IVO SANADER i Zoran Milanović izjavili su kako su njihove stranke spremne za sastavljanje Vlade.
Ivi Sanaderu, čini se, pokvario se kalkulator.
SDP može do 82 mandata
Prema trenutnom stanju stvari, SDP bi koalicijske partnere tražio u HNS-u i IDS-u. Radi se o ukupno 67 mandata.
Iako su predstavnici Srba u prošlom mandatu potpisali potporu Sanaderu, to ne znači da će ovog puta biti bliži HDZ-u. Kada bi se osam manjinskih mandata pribojilo SDP-u, Milanovićeva stranka popela bi se na velikih 75 mandata.
Za sastavljanje Vlade SDP-u tada nedostaju najmanje dva mandata, za što će morati pridobiti davne koalicijske partnere iz HSS-a i HSLS-a.
Suprotno stavu čovjeka s jabukom, predsjednik HSS-a Friščić izjavio je kako je HSS programski bliži SDP-u. Sa HSS-om, SDP bi se popeo do 80 mandata. Sa HSLS-om i do 82 mandata.
HDZ teško do 74 mandata
HDZ bi najvjerojatnije koalicijske partnere tražio u HSS-u, HSLS-u i HSU-u. Što ukupno čini 68 mandata. Sa ljutim HSP-om, čak i 69.
U tom slučaju, budućnost Hrvatske doslovno bi mogli izabrati - građani Bosne i Hercegovine. S njima i dijasporom (pet mandata, čini se) HDZ i prijatelji penju se na 74 mandata.
Za sastavljanje Vlade HDZ-u tada nedostaju najmanje tri mandata, za što će morati pridobiti barem dvojicu manjinskih zastupnika.
U stvarnosti, HDZ će teško i do spomenutih 74. Ako je vjerovati Friščiću, koji doduše jest ustvrdio da će sa svima razgovarati, HSS je puno bliži Milanoviću.
Glavaš po strani
Ni na nebu ni na zemlji, ali u konačnici nebitno, ostaje Glavaševih četiri mandata. Glavaš sigurno neće koalirati sa svojim tamničarima iz HDZ-a, ali teško je povjerovati i da je moguća koalicija sa SDP-om.
Index
SDP korak do pobjede
IVO SANADER i Zoran Milanović izjavili su kako su njihove stranke spremne za sastavljanje Vlade.
Ivi Sanaderu, čini se, pokvario se kalkulator.
SDP može do 82 mandata
Prema trenutnom stanju stvari, SDP bi koalicijske partnere tražio u HNS-u i IDS-u. Radi se o ukupno 67 mandata.
Iako su predstavnici Srba u prošlom mandatu potpisali potporu Sanaderu, to ne znači da će ovog puta biti bliži HDZ-u. Kada bi se osam manjinskih mandata pribojilo SDP-u, Milanovićeva stranka popela bi se na velikih 75 mandata.
Za sastavljanje Vlade SDP-u tada nedostaju najmanje dva mandata, za što će morati pridobiti davne koalicijske partnere iz HSS-a i HSLS-a.
Suprotno stavu čovjeka s jabukom, predsjednik HSS-a Friščić izjavio je kako je HSS programski bliži SDP-u. Sa HSS-om, SDP bi se popeo do 80 mandata. Sa HSLS-om i do 82 mandata.
HDZ teško do 74 mandata
HDZ bi najvjerojatnije koalicijske partnere tražio u HSS-u, HSLS-u i HSU-u. Što ukupno čini 68 mandata. Sa ljutim HSP-om, čak i 69.
U tom slučaju, budućnost Hrvatske doslovno bi mogli izabrati - građani Bosne i Hercegovine. S njima i dijasporom (pet mandata, čini se) HDZ i prijatelji penju se na 74 mandata.
Za sastavljanje Vlade HDZ-u tada nedostaju najmanje tri mandata, za što će morati pridobiti barem dvojicu manjinskih zastupnika.
U stvarnosti, HDZ će teško i do spomenutih 74. Ako je vjerovati Friščiću, koji doduše jest ustvrdio da će sa svima razgovarati, HSS je puno bliži Milanoviću.
Glavaš po strani
Ni na nebu ni na zemlji, ali u konačnici nebitno, ostaje Glavaševih četiri mandata. Glavaš sigurno neće koalirati sa svojim tamničarima iz HDZ-a, ali teško je povjerovati i da je moguća koalicija sa SDP-om.
Index
- valterbranisarajevo
Oborio me ovaj eksperiment !
Ajd' zdravo...
Ajd' zdravo...
- Prozor
Ali to je ipak komercijalno, tad bi mu tek suknuli zabrane za koncerte sve do MakarskeRegnum_Bosnae wrote:Jeli to misle na vrijeme kada je pola Dalmacije bilo naseProzor wrote:Ipak HSP puca onu "Bosna do Jadrana..."Regnum_Bosnae wrote:
Ja opet nekako mislim da je njemu HDZ blizi srcu![]()
![]()
![]()
-
mostarac
Ja mislim da je SDP mnogo blizi sastavljanju koalicije nego HDZ. Po meni ce koalicija HSLS-HSS puci i HSS ide lijevo, a HSLS bi desno, ali HSLS je ko nas SBiH i ici ce za vlascu. HSS mi djeluje nesto principijelniji, a SDP je ulozio po meni i suvise u izbore da HSS-u ne bi dao odredjene ustupke. cak i da dijaspora donese HDZ-u 7 mandata to je 67 na njihovom kontu i uz HSLS-ova 2 i penzioneraki 1 i djapicev 1 to je 71. Da im se i glavasevi pridruze to je 75. Jos tri mandata moraju nekako rodit, a to je prilicno nemoguce.
HDZ za sada ima siguran 71 mandat pod uslovom da imaju 7 mandata iz dijaspore.
SDP ima sigurnih 57 (SDP) + 7 (HNS) + 5 (Manjine) + 3 (IDS) = 72
HSS je dakle tas na vagi, a mozda i nije ukoliko SDSS svoja 3 mandata pokloni SDPovoj koaliciji.
Glavasevi ce sigurno ostati suzdrzani prilikom glasanja o vladi.
To ce znaciti sljedece. Da HDZ mora pridobiti i HSS i SDSS za sebe ako zeli formirati vladu sto mi se cini prilicno nemogucemo misijom za njih i mislim da ce SDP tu jednostavnije naci sporazum i po meni u ovom momentu ima za nijansu jaci koalicijski potencijal.
Ukoliko pak HDZ dobije 5 madanta iz dijaspore, a ne 7 sanse da sastavi vladu su vise nego minimalne.
Dakle buducnost hrvatske u naredne 4 godine odredjuje broj mrtvih Hrvata koji su glasali u Bosni i Hercegovini i brzina HDZ-ovih autobusa da hodaju od mjesta do mjesta
HDZ za sada ima siguran 71 mandat pod uslovom da imaju 7 mandata iz dijaspore.
SDP ima sigurnih 57 (SDP) + 7 (HNS) + 5 (Manjine) + 3 (IDS) = 72
HSS je dakle tas na vagi, a mozda i nije ukoliko SDSS svoja 3 mandata pokloni SDPovoj koaliciji.
Glavasevi ce sigurno ostati suzdrzani prilikom glasanja o vladi.
To ce znaciti sljedece. Da HDZ mora pridobiti i HSS i SDSS za sebe ako zeli formirati vladu sto mi se cini prilicno nemogucemo misijom za njih i mislim da ce SDP tu jednostavnije naci sporazum i po meni u ovom momentu ima za nijansu jaci koalicijski potencijal.
Ukoliko pak HDZ dobije 5 madanta iz dijaspore, a ne 7 sanse da sastavi vladu su vise nego minimalne.
Dakle buducnost hrvatske u naredne 4 godine odredjuje broj mrtvih Hrvata koji su glasali u Bosni i Hercegovini i brzina HDZ-ovih autobusa da hodaju od mjesta do mjesta
-
mostarac
Dijaspora 5 mandata. Izvor izbori.hrt.hr
HDZ je potonuo, a vecerasnji sanaderov govor ce vjerovatno biti predmet ismijavanja narednih dana
Ocito je i da je ovo bilo posljednje glasanje dijaspore na ovaj nacin. Mislim da ce u buducnosti kao i manjine dobiti po jednog zastupnika i kapak.
HDZ je potonuo, a vecerasnji sanaderov govor ce vjerovatno biti predmet ismijavanja narednih dana
Ocito je i da je ovo bilo posljednje glasanje dijaspore na ovaj nacin. Mislim da ce u buducnosti kao i manjine dobiti po jednog zastupnika i kapak.
- kekec
http://izbori.hrt.hr/content/view/1865/85/...Tako će na ovim izborima biti ukupno preko 100 000 registriranih birača više nego za parlamentarne izbore 2003. i više od 70-ak tisuća više nego na predsjedničkim izborima 2005., što nas u konačnici približava brojci od četiri i pol miljuna registriranih birača. ...
Jedna dobra mogucnost za manipulaciju.
Idemo dalje... sa prebrojavanjem glasova.
-
mojsije
gdje je bio sanader dok je tvoja rodbila ginula?HRVojeVukcicHRVATinic wrote: Istina, ima Sanader takve satove. Što se tiče malog Milanovića, prvi posao mu je bio u ministarstvu vanjskih poslova, direktni šef mu je bio Sanader. Inače dok je moja rodbina gulila u rovovima, njegov stari - faca u najjačoj banci kupujemu mu stan od milijun maraka. Nemojte se ljudi zavarati, Milanović nije nikakva egzotična biljka već guzonjin sin. A stari mu bio u vodstvu HDZ-a, doministar, član uprave PBZ-a(privredne banke zagreb)....
-
basta sljezove boje
kako bi bilo da argumentiras zasto smatras Zvonka Alaca, Deu Redzic i Dragana Antulova politickim ekspetima?seln wrote:Joooj, basto, ima li neko o kome ti nemas nista ruzno reci?
Dragan Antulov je dno hrvatskog novinarstva. Izuzetno ruzno je komentirao Zlatnog medvjeda Jasmile Zbanic, posebice se okomio na temu filma Grbavica, da bi se na kraju ispostavilo da on pise kritiku o filmu kojeg uopce nije gledao. U svakoj normalnoj redakciji bi letio van, kao sto je svojevremeno Divna Pervan, muzicka kriticarka Oslobodjenja, letjela iz redakcije samo zato sto je je orkestar promjenio program koncerta, a ona, koja je bila prisutna na koncertu, je napisala kritiku o koncertu koji je najavljen, a ne koncertu koji je izvodjen
o Dei i Alacu ne zelim uopce trositi rijeci, koga zanima moze na indexu vidjeti koje su teme njihovih clanaka
napeto iscekujem tvoj post
- valterbranisarajevo
Sada je u Hrvatskoj rezultat 61:56, HDZ je u toku noći dobio još jedan mandat u V izbornoj jedinici (Slavonska Požega, Slavonski Brod....)
A u BiH...
XI. izborna jedinica
HDZ osvaja 81,68 posto glasova, a slijedi ga Jerko Ivanković Lijanović sa 10,33 posto osvojenih glasova, no on ne ulazi u Sabor. HDZ bi trebao dobiti pet zastupnika iz dijaspore i to:
Dragan Primorac
Ivo Andrić Lužanski
Ivan Bagarić
Dragan Vukić
Rade Bošnjak
A u BiH...
XI. izborna jedinica
HDZ osvaja 81,68 posto glasova, a slijedi ga Jerko Ivanković Lijanović sa 10,33 posto osvojenih glasova, no on ne ulazi u Sabor. HDZ bi trebao dobiti pet zastupnika iz dijaspore i to:
Dragan Primorac
Ivo Andrić Lužanski
Ivan Bagarić
Dragan Vukić
Rade Bošnjak
-
Arogantni
-
basta sljezove boje
ovo sa Lijanovicima definitivno ne kapiram
do sada su stranke u Hrvatskoj imale svoje kandidate, a stranke u BiH svoje ... Lijanovic je kandidat i na izborima u HR i na izborima u BiH
znaci da mu je vazno da udje u Parlament ... nema veze koji, ako bi Lijanovic mogao malo novcano da pogura Kosovo mozda bi mogao dobiti kosovsko drzavljanstvo, pa ko zna, treca sreca
do sada su stranke u Hrvatskoj imale svoje kandidate, a stranke u BiH svoje ... Lijanovic je kandidat i na izborima u HR i na izborima u BiH
znaci da mu je vazno da udje u Parlament ... nema veze koji, ako bi Lijanovic mogao malo novcano da pogura Kosovo mozda bi mogao dobiti kosovsko drzavljanstvo, pa ko zna, treca sreca
- valterbranisarajevo
Dragan Primorac je ministar u Sanaderovoj vladi i definitivno ne živi u BiH..
- valterbranisarajevo
basta sljezove boje wrote:ovo sa Lijanovicima definitivno ne kapiram![]()
do sada su stranke u Hrvatskoj imale svoje kandidate, a stranke u BiH svoje ... Lijanovic je kandidat i na izborima u HR i na izborima u BiH![]()
Ni ja ne kontam. Neko ko je ostvario 10 % glasova bi trebao ući u sabor. Uvijek se govorilo o izbornom pragu 5 %..
- valterbranisarajevo
Da HDZ je pobijedio, a SDP pao ali ne u BiH već u samoj Hrvatskoj. Milanović je negdje napravio "grešku u koracima" gdje - pokazaće naredni dani..
-
basta sljezove boje
Milanovic je pogresan izbor i to je greska cijelog SDP-avalterbranisarajevo wrote:Da HDZ je pobijedio, a SDP pao ali ne u BiH već u samoj Hrvatskoj. Milanović je negdje napravio "grešku u koracima" gdje - pokazaće naredni dani..
- valterbranisarajevo
Da, čini mi se da strah od "komunjara" koji pale crkve i sliuju žene a koji propagira npr. crkva još uvijek "pije vode"..
Mislim da su nedjeljne mise uradile svoje..
- seln
Ta tri lika niti poznajem niti me interesuju. Osvrnuo sam se na cinjenicu da ti o svakome imas nesto ruzno za reci.basta sljezove boje wrote:kako bi bilo da argumentiras zasto smatras Zvonka Alaca, Deu Redzic i Dragana Antulova politickim ekspetima?seln wrote:Joooj, basto, ima li neko o kome ti nemas nista ruzno reci?
Dragan Antulov je dno hrvatskog novinarstva. Izuzetno ruzno je komentirao Zlatnog medvjeda Jasmile Zbanic, posebice se okomio na temu filma Grbavica, da bi se na kraju ispostavilo da on pise kritiku o filmu kojeg uopce nije gledao. U svakoj normalnoj redakciji bi letio van, kao sto je svojevremeno Divna Pervan, muzicka kriticarka Oslobodjenja, letjela iz redakcije samo zato sto je je orkestar promjenio program koncerta, a ona, koja je bila prisutna na koncertu, je napisala kritiku o koncertu koji je najavljen, a ne koncertu koji je izvodjen
o Dei i Alacu ne zelim uopce trositi rijeci, koga zanima moze na indexu vidjeti koje su teme njihovih clanaka
napeto iscekujem tvoj post
-
basta sljezove boje
valterbranisarajevo wrote:Da, čini mi se da strah od "komunjara" koji pale crkve i sliuju žene a koji propagira npr. crkva još uvijek "pije vode"..![]()
ljudi hoce most