U ovoj raspravi je totalno nebitno što se pojam fašizam svakodnevno koristi na forumu za sve i svašta.tututuuuu wrote:pemanapemani wrote:tututuuuu wrote:
Vidi, mogao bih i ja tebe sad tu vrijedjati i sluziti se tvojim "argumentima". Ti ih uopce nemas zapravo, tvoj argument je ta toliko obezvrjedjena rijec "fasist", koja se na ovom forumu cuje vise puta nego zvuk kokica koje kokaju.
Jesi, jesi, mozda nisi ni sam svjestan al ne zelim vrijedjati pa necu pisati neke stvari koje bi vjerovatno bolje pristajale. Ti bi oprostio, ili ne bi oprostio nije uopce pitanje ovdje. Ti mozes samo oprostiti u svoje ime. Stvar je da neko pored svih zelenih i inih povrsina nadje mjesto gdje ce raditi sve to sto smo vec nabrojalipo grobovima je odraz njegovog nepostivanja prema tudjem, a i kulture, odnosno manjka iste. To je sva poenta. Nije poenta tvog oprosta, nisu poenta ni cetnici ni grobnica tvog tate. Ti im mozes oprostiti, tim cetnicima, ali isto je tako jasno sta su oni.
Kako si sam rekao - cetnici.
Ti si napisao da se različiti ljudi ne trebaju miješati i živjeti zajedno. Europljane si uporedio sa čokoladom, a izbjeglice sa kiselim kupusom.
To znači da imaš fašistička razmišljanja, odnosno, ti si notorni fašist.
Skrnavljenje grobova nije normalno. Opet, to ne znači da bi te ljude trebalo protjerati iz Europe.
Posebno je apsurdno da mi ukazujemo na fekalije na grobovima.
Ostavljene svinjske glave u dvorištu džamije, ostavljene ljudske fekalije u dvorištu katoličke crkve, razbijena stakla i ispisani uvredljivi grafiti na pravoslavnoj crkvi, plinska boca pred džamijom, ustaški grafiti na jevrejskom groblju, polupani nišani, križevi i nadgrobni spomenici... Sve ovo je učinjeno hladne glave i pri zdravoj svijesti u sred Europe u 21. stoljeću. Onda se optužuju izbjeglice da su barbari.
Grohotom se smijem.