Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
llull

#4276 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by llull »

Sa jedne strane, tj ljudske zao mi je ovih ljudi bas bas ... pate se , posebno sto se pate klinci koji idu sa njima ali sa druge strane sta nas sprjecava da se spakujemo i krenemo svi zajedno u svedsku npr da trazimo azil.
Drvosjeca iz Dejcica

#4277 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Keiko wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Teroristi nisu zaglupljeni kozojebi kako to prosječan zapadnjak vidi teoristu. Da bi teorirsta došau Evropu ne treba nužno izbjeglice. Terorista će platiti 5 zvjezdica hotel, avionsku kartu prve klase, imaće prosječan vanjski izgled nekog "normalog" za standarde zapada. Ne kažem da među ovih izbjeglicama i emigrantima nema vjerskih fanatika, indoktriniranih raznim zabludama i ideologijama ali pravdati neke negativne pojave i tokove u Evropi terorizmom jednostavno ne pali.
Jok, nego su svi doktori nauka.

Koje to ja negativne pojave i tokove pravdam terorizmom?
Nisu doktori naka (mada ima visoko obrazovanih među njima) ali imaju srdstava i dovoljno pameti da ne dolaze na kamilama u Evropu, RPG na leđima i kalašom u rukama. Ovo je obično slika teroriste kakvog ga zamišlja prosječan zapadnjak pod uticajem mas medija.

Recimo pravda se (ne eksplicitno ti ali dosta njih na ovom forumu) ksenofobija i islamofobija, žmiri se na desničarske izjave i pokliče diljem Evrope pod krinkom borbe protiv "navale" terorista. Već sam pisao o tome na ovoj temi da Evropa ima prvo problem sama sa sobom ali da se ne ponavljam bolje da ostanem na ovome.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4278 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

Pa nije Dzejms Bond 007 pobogu.
insomnia78

#4279 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Kol'ko znam, vecinu napada, cak bi rekao i sve, koji su se dogodili u Evropi su odradili ljudi koji su rodjeni u tim zemljama
Drvosjeca iz Dejcica

#4280 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

insomnia78 wrote:Kol'ko znam, vecinu napada, cak bi rekao i sve, koji su se dogodili u Evropi su odradili ljudi koji su rodjeni u tim zemljama
Nisu svi rođeni ali ovi koji nisu tu su već dugo godina, neki došli kao djeca u Evropu, završavali škole, fakultete...reko bi se normalan život. Eklatantan primjer je Džihadi John, pisao sam o tome već.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4281 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

Na jednog Dzihadi Dzona dodje koliko retardiranih mentola kojima isperu mozak?
insomnia78

#4282 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
insomnia78 wrote:Kol'ko znam, vecinu napada, cak bi rekao i sve, koji su se dogodili u Evropi su odradili ljudi koji su rodjeni u tim zemljama
Nisu svi rođeni ali ovi koji nisu tu su već dugo godina, neki došli kao djeca u Evropu, završavali škole, fakultete...reko bi se normalan život. Eklatantan primjer je Džihadi John, pisao sam o tome već.
Ne mislim na ove koji su otisli u Siriju
insomnia78

#4283 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:Na jednog Dzihadi Dzona dodje koliko retardiranih mentola kojima isperu mozak?
Pa on je takodje retardirani mentol
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4284 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Na jednog Dzihadi Dzona dodje koliko retardiranih mentola kojima isperu mozak?
Mozda me nisi skontao, ali nisam se ni ja dobro OD-razio. Mislio sam na glupsone kojima razorazne "mesije i propovjednici" obecaju svasta ako se raznesu. Dzihadi Dzon je za njih Dzejms Bond.
insomnia78

#4285 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote:
Mozda me nisi skontao, ali nisam se ni ja dobro OD-razio. Mislio sam na glupsone kojima razorazne "mesije i propovjednici" obecaju svasta ako se raznesu. Dzihadi Dzon je za njih Dzejms Bond.
Ma isti kurac
Samo sto je on "srecom" otisao u Siriju umjesto da kolje narod po Londonu
Ali da ne bude prica da samo ljudi sa arapskom pozadinom rade gluposti, imas pun kurac evropljana koji su konvertirali i zavrsili u Siriji
Francuzi su bas neki dan objavili da su Ameri koknuli jednog "originalnog" u Siriji
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4286 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: Ma isti kurac
Ali da ne bude prica da samo ljudi sa arapskom pozadinom rade gluposti, imas pun kurac evropljana koji su konvertirali i zavrsili u Siriji
Francuzi su bas neki dan objavili da su Ameri koknuli jednog "originalnog" u Siriji
Ameri u Siriji? :mastakazes:

A u Parizu sam se nagledao mjesta gdje je evidentno i ono ašćare sto bi se reklo da se muvaju sumnjivi tipovi koji regrutuju buduce teroriste.

Uleti li kad Zandarmerija u ta predgradja? Jesi ti sjever ili jug Francuske? Dje su veci belaji?

I je li fakat u Nor Par de Calaisu kao u onom genijalnom filmu sa Kad Meradom i Danny Boonom :thumbup:
insomnia78

#4287 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote: Ma isti kurac
Ameri u Siriji? :mastakazes:

A u Parizu sam se nagledao mjesta gdje je evidentno i ono ašćare sto bi se reklo da se muvaju sumnjivi tipovi koji regrutuju buduce teroriste.

Uleti li kad Zandarmerija u ta predgradja? Jesi ti sjever ili jug Francuske? Dje su veci belaji?

I je li fakat u Nor Par de Calaisu kao u onom genijalnom filmu sa Kad Meradom i Danny Boonom :thumbup:
Dronom, dronom ne vojnicima
Ulete, obicno kad hapse nekoga, vecinom ih nadziru i snimaju
U tim predgradjima osim afrikanaca i arapa ima i pun kurac jugosa
Mislim da je sto se tice belaja Marsrj neprevazidjen
Trenutno je sigurno u vrhu evrope po broju ubistava(vecinom vezanih za drogu)
Ma ima sranja svugdje posebno po predgradjima ali mislim da je jug malo gori, ako ne racunamo Pariz
Ovo su otprulike prosjecni stanovnici predgradja

Ovo je Strasbourg
U jednom djelu se vidi i srpska zastava :lol:
U Calais je trenutno, nazalost, vjerovatno i gore nego u filmu Supercondriaque
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4288 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: Dronom, dronom ne vojnicima
Ulete, obicno kad hapse nekoga, vecinom ih nadziru i snimaju
U tim predgradjima osim afrikanaca i arapa ima i pun kurac jugosa
Mislim da je sto se tice belaja Marsrj neprevazidjen
Trenutno je sigurno u vrhu evrope po broju ubistava(vecinom vezanih za drogu)
Ma ima sranja svugdje posebno po predgradjima ali mislim da je jug malo gori, ako ne racunamo Pariz
Ovo su otprulike prosjecni stanovnici predgradja

Ovo je Strasbourg
U jednom djelu se vidi i srpska zastava :lol:
U Calais je trenutno, nazalost, vjerovatno i gore nego u filmu Supercondriaque
Vidio sam u Parizu sasma dovoljno materijala za crnu hroniku, cak i pucnjavu :run:

Joj ziku ovo na snimku, ja atmosfere i ambijenta sunce ti poljubim :izet:

P.S. Mislio sam na film Bievenue c'e le Chits.

P.P.S. Kad Merad je ustvari Kadder i Alzirac je.

P.P.P.S. Dje si ti u Fra? Imam jednog jarana u Dell (ili Brut :lol: ne sjecam se) -e vako nekako, spominje mi jednog zafrkanta iz Tuzle, tvojih godina
ja71

#4289 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ja71 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Teroristi nisu zaglupljeni kozojebi kako to prosječan zapadnjak vidi teoristu. Da bi teorirsta došau Evropu ne treba nužno izbjeglice. Terorista će platiti 5 zvjezdica hotel, avionsku kartu prve klase, imaće prosječan vanjski izgled nekog "normalog" za standarde zapada. Ne kažem da među ovih izbjeglicama i emigrantima nema vjerskih fanatika, indoktriniranih raznim zabludama i ideologijama ali pravdati neke negativne pojave i tokove u Evropi terorizmom jednostavno ne pali.
to i ja zelim reci.
price o teroristima medju izbjeglicama su glasine koje su pokrenute da se medju spostvenim narodom stvori strah prema istima.
i time opravda zatvaranje granice.

ja cak to i razumijem. cak sam misljenja da je i tajming dobar jer uskoro ce zima.
ali to treba otvoreno reci a ne stvarati klimu straha.

i jos jednom da ponovim kljucno pitanje: sta nekoga cini teroristom ?
insomnia78

#4290 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Sjeverozapad
Sumnjam, ne poznajem nikog "naseg" ovdje gdje sam sad
tandmand

#4291 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tandmand »

EU sve više lići na sklepanu Jugoslaviju 90tih godina.
IZBJEGLICE STIGLE NA ISTOK HRVATSKE Ostojić razmišlja o otvaranju koridora, u Bruxellesu bijesni: 'Neka vam ne pada na pamet, to je kršenje pravila!'
SanskiBiser

#4292 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by SanskiBiser »

live feed iz Horgosa, slika prekida ali ton ide, haoticno stanje: http://www.rt.com/on-air/hungarian-bord ... -refugees/
It_is_a_Leclerc

#4293 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by It_is_a_Leclerc »

Mađari tuku iz čega stignu. Izbjeglice u panici bježe nazad, lijevo, desno u svim pravcima.
Dio izbjeglica ide prema Hrvatskoj (šatro- spontano krenuli), i tamo ih dočekuju, voze u centre, registruju ih pa će ih slati dalje prema Njemačkoj. Hrvatska ksenofobično-fašistička scena od ranog jutra vrišti po internetu.
Lincoln-Burrows

#4294 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Lincoln-Burrows »

Mislim da ovo prerasta u krizu većih razmjera,
a ako bi mene tko pitao a neće, predlažem da se
otvori koridor prema Francuskoj i VB i propuste
migranti bez prethodne registracije.
Lincoln-Burrows

#4295 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

It_is_a_Leclerc wrote:Hrvatska ksenofobično-fašistička scena od ranog jutra vrišti po internetu.
Kako znaš? vjerojatno si 24h online.
It_is_a_Leclerc

#4296 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Lincoln-Burrows wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Hrvatska ksenofobično-fašistička scena od ranog jutra vrišti po internetu.
Slučajno mi je neko od prijatelja lajkao sliku na profilu Hrvatska Uživo, gdje neki novinar obuva čarapice nekom djetetu. Komentar sa najviše lajkova - "Za 15-16 godina će ti taj isti doći u kvart i raznijeti se". :kiss:
It_is_a_Leclerc

#4297 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Inače, situacija na mađarskoj državnoj granici potpuno izmaknula kontroli. Vodeni topovi, gumeni meci i suzavac. Izbjeglice skandiraju "Srbija Srbija" i uzvraćaju kamenicama. Došla i specijalna naoružana policija.

Live stream koga zanima https://www.youtube.com/watch?v=zoqV1YMBZyA
Lincoln-Burrows

#4298 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

It_is_a_Leclerc wrote: Izbjeglice skandiraju "Srbija Srbija" i uzvraćaju kamenicama.
:D
Mister Yes

#4299 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Mister Yes »

It_is_a_Leclerc wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Slučajno mi je neko od prijatelja lajkao sliku na profilu Hrvatska Uživo, gdje neki novinar obuva čarapice nekom djetetu. Komentar sa najviše lajkova - "Za 15-16 godina će ti taj isti doći u kvart i raznijeti se". :kiss:
Bio je i komentar: "taman da nam očiste ona minska polja prema Srbiji" :cry:
It_is_a_Leclerc

#4300 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

mostar_0 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Inače, situacija na mađarskoj državnoj granici potpuno izmaknula kontroli. Vodeni topovi, gumeni meci i suzavac. Izbjeglice skandiraju "Srbija Srbija" i uzvraćaju kamenicama. Došla i specijalna naoružana policija.

Live stream koga zanima https://www.youtube.com/watch?v=zoqV1YMBZyA
Podrska Madarima koji se bore za svoju zemlju ali i za Europu
Borba je sukob dva više-manje ravnopravna subjekta.
Kad neko ispaljuje gumene metke na djecu - e to je već nasilje :)

Mađari se ne bore ni za koga, već Orban, deklarirani rasista i fašista, zadovoljava fašističke aptetite Mađara koji, historijske i na svaki drugi način, oduvijek teže fašizmu.

Niko od njih ne želi ostati u Mađarskoj ili Hrvatskoj. Oni bijede i jada imaju i u Siriji. Izbjeglice žele u Njemačku koja tvrdi da ih želi primiti. Ne može se pustiti da ti ljudi dolaze u neograničenom broju i zauvijek, ali ih se ne smije ni matretirati.
Locked