Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
Challenger__

#3776 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Challenger__ »

Vizionar 1985 wrote:Ovdje Europske da ne kazem Krscanske prvoborce i wiki i gugl demantuju,
pa SA vehabijska ima MILION KRSCANA ili 5% na svoju populaciju a
Njemacka ima manje od 5% Muslimana.
Pa Indonezija ima 25 milja Krscana a SA 9 milja stranaca na 20 milja populaciju.
Ti, kao i većina ovdje griješiš jer misliš da je problem vjerske prirode, a nije. Problem je pravne prirode.

A sad odgovori: Koliko ima crkava u Saudijskoj Arabiji na tih milion ljudi a koliko džamija u Njemačkoj?
Sanjarko

#3777 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Leons wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ovdje Europske da ne kazem Krscanske prvoborce i wiki i gugl demantuju,
Pa Indonezija ima 25 milja Krscana a SA 9 milja stranaca na 20 milja populaciju.
Znas li koliko citav evropski kontinent ima muslimana?
De prosvjetli me ne racunaj Tursku,Rusiju i ostale pridodane Muslimanske drzave i Drzave
sto se vecinom Teritorija nalaze u Aziji.
Po toj logici Europa ima preko 6 Milja Jevreja jer Izrael se nalazi u Europskim takmicenjima.
Challenger__

#3778 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Challenger__ »

Koliko ima crkava u Saudijskoj Arabiji a koliko džamija u Njemačkoj?
Challenger__

#3779 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Challenger__ »

Sad guglaš, jer nemaš blage veze ni o čemu. Lako je lupetati na pamet, "iz emocija i duše". Da ne gubiš vrijeme, reći ću ti. Broj crkava u S. Arabiji na milion i po hrišćana je - NULA.

Nula, zero, 0.
Sanjarko

#3780 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Challenger__ wrote:
Ti, kao i većina ovdje griješiš jer misliš da je problem vjerske prirode, a nije. Problem je pravne prirode.

A sad odgovori: Koliko ima crkava u Saudijskoj Arabiji na tih milion ljudi a koliko džamija u Njemačkoj?
Pa Vehabijska drzava ekstremno religioznih dogmi i pitam se otkud Milja Krscana u takvoj
ekstremno religioznoj i plemenskoj drzavi.

PS. Ne grijesim Ja nista.
Vidi sta meni rade citaj gornji post.
Pa ovdje me Kuznjetsov nazvao Islamskog bratstva pripadnikom.
Vehabijom maltene a Ja u Dzamiju nikada usao nisam.
Po Vjeri prvo Vjernik ne Vjerujem u Dogme itd.
Najblizi Deizmu po Vjeri.
Leons

#3781 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

Vizionar 1985 wrote:
Leons wrote:
Znas li koliko citav evropski kontinent ima muslimana?
De prosvjetli me ne racunaj Tursku,Rusiju i ostale pridodane Muslimanske drzave i Drzave
Po toj logici Europa ima preko 6 Milja Jevreja jer Izrael se nalazi u Europskim takmicenjima.
Ne racunajuci tursku rusiju i azijate evropa ima samo 2% muslimanske populacije... Strah od islamizacije je prema tome naravno desnicarska babaroga.. Ali pravi problem je nea drugo
Sanjarko

#3782 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Challenger__ wrote:Sad guglaš, jer nemaš blage veze ni o čemu. Lako je lupetati na pamet, "iz emocija i duše". Da ne gubiš vrijeme, reći ću ti. Broj crkava u S. Arabiji na milion i po hrišćana je - NULA.

Nula, zero, 0.
Ne radi mi tipkovnica i komp.
Pisem na On Screen tipkovnici.
Jbjg kada razuma nema te eto ocekujes instant odgovor.
Pa ne komuniciramo uzivo ili preko telefona, skajpa, vibera i sl.
Sanjarko

#3783 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Isparavka Milju i po Krscana ima.
Accurate religious demographics are difficult to obtain in Saudi Arabia[1] but while all citizens are considered Muslims by the state, there are believed to be at least 1.5 million Christians living in the country.
Sanjarko

#3784 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Challenger__ wrote:

Pa Vehabijska drzava ekstremno religioznih dogmi i pitam se otkud Milja Krscana u takvoj
ekstremno religioznoj i plemenskoj drzavi.

PS. Ne grijesim Ja nista.
Vidi sta meni rade citaj gornji post.
Pa ovdje me Kuznjetsov nazvao Islamskog bratstva pripadnikom.
Vehabijom maltene a Ja u Dzamiju nikada usao nisam.
Po Vjeri prvo Vjernik ne Vjerujem u Dogme itd.
Najblizi Deizmu po Vjeri.
by Vizionar 1985 » 10/09/2015 16:31
Upalilo Mocnicima izgleda.
Izgleda zavadit ce svijet i okrenuti ga protiv svih Muslimana i Ljudi Muslimanskog porijekla.
Mene baniralo na stranom forumu jednom i obrisali mi racun,
kada sam svima odbrusio da su internet ratnici i da se mogu,
pofajtat ako hoce sa mnom uzivo. Napisao da ako zele da cu im ostaviti licne podatke da Me Pronadzu za fajt.
Nisam prekrsio ni jedno pravilo foruma nisam uvrijedio nikoga niti sam napisao licne podatke, niti pljuvao po nikome i opet Me banirali i to bez razloga trajno.
Mozda sam sa tim pisanjem preletio sto sam napisao da cu im
ostaviti podatke za fajt ako zele ali nisam ih ostavio niti sam koga
uvrijedio ali pukao Mi film svaki dan isto Vrijedzanje Muslimana i Crnaca.

Pljuju po svim Muslimanima i Ljudima Muslimanskog porijekla,
ne samo po Muslimanima nego i Crncima svi cak i Mod Me napao i
nesto napisao na Nacionalnoj osnovi ko Mi Bosanci nesto pa izbrisao svoj komentar.

Nisam vise mogao sutit na tom forumu svaki dan isto pljuvanje
po Muslimanima, Ljudima Muslimanskog porijekla i Crncima.
Ovo ce na Zlo veliko izaci kako je krenulo,
pogotovo sto Propaganda blati sve Muslimane i Muslimanske drzave.
Pisao sam o toj Propagandi i na ovom forumu,
kako se Ljudi hvataju ko Muhe na G.... na tu Propagandu.

Nastradat ce mnogi Ljudi ni krivi ni duzni i jos vise ce
se sra... dogadzati.
Sanjarko

#3785 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Challenger__ wrote:Sad guglaš, jer nemaš blage veze ni o čemu. Lako je lupetati na pamet, "iz emocija i duše". Da ne gubiš vrijeme, reći ću ti. Broj crkava u S. Arabiji na milion i po hrišćana je - NULA.

Nula, zero, 0.
Jel odgovor spreman.
Ne gore napisano.
Last edited by Sanjarko on 13/09/2015 00:44, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#3786 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by hAZNADAR »

don vito wrote:
Partijaner wrote:Pa jeste li vi vidjeli sta pise na transparentima, stop Islamu i crtezi sa prekrizenim dazmija, sta vam to govori ? :wink:

Ovo sa izbjeglicama je samo dobar razlog da javno kazu sta misle o muslimanima opcenito.
Njihovo demokratsko pravo da u svojoj zemlji kazu sta zele a sta ne.
Ko sto i ti imas pravo da odgovoris, recimo, pozivom na bojkot Skodinih automobila :mrgreen:
Nesto se usutila ekipa ekonomskih patriota nakon poziva na bojkot Sberbanke, Gazproma, Konzuma...
Gdje su, sta rade?
Porediti marku automobila i svjetsku religiju je i glupo i bezobrazno.
Zamisli demokratsko pravo nekih drugih da demonstriraju protiv krscanstva i imaju transparente sa prekrizenom crkvom? Strasno zar ne?

U Evropi danas si homofob ako protestujes protiv homoseksualizma, antisemit ako protestujes protiv cionista, rasista ako protestujes protiv druge rase, a islamofob ako protestujes protiv islama.

Zato nemoj pakovati islamofobiju u demokratiju jer to nije demokratija. U demokratiji imas pravo i vjeroispovjedanja ako meni ne vjerujes provjeri.

Kako objasniti porast islamofobije u istocnoj Evropi kada znamo da tu nema muslimana niti su narodi imali ikakva negativna iskustva sa muslimanima. Jedini odgovor je medijsko pumpanje i desnicarska posla.

Nadam se da je ovo bila manjina Ceha, stotine hiljada ih je proslo kroz Bosnu i prosetalo Sarajevom. Sumnjam da je iko imao losa iskustva.
Sanjarko

#3787 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Leons wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Leons wrote: Znas li koliko citav evropski kontinent ima muslimana?
Ne racunajuci tursku rusiju i azijate evropa ima samo 2% muslimanske populacije... Strah od islamizacije je prema tome naravno desnicarska babaroga.. Ali pravi problem je nea drugo
TFR Europska banana.
Martinez_

#3788 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Martinez_ »

hAZNADAR wrote:Porediti marku automobila i svjetsku religiju je i glupo i bezobrazno.
Zamisli demokratsko pravo nekih drugih da demonstriraju protiv krscanstva i imaju transparente sa prekrizenom crkvom? Strasno zar ne?

U Evropi danas si homofob ako protestujes protiv homoseksualizma, antisemit ako protestujes protiv cionista, rasista ako protestujes protiv druge rase, a islamofob ako protestujes protiv islama.

Zato nemoj pakovati islamofobiju u demokratiju jer to nije demokratija. U demokratiji imas pravo i vjeroispovjedanja ako meni ne vjerujes provjeri.

Kako objasniti porast islamofobije u istocnoj Evropi kada znamo da tu nema muslimana niti su narodi imali ikakva negativna iskustva sa muslimanima. Jedini odgovor je medijsko pumpanje i desnicarska posla.

Nadam se da je ovo bila manjina Ceha, stotine hiljada ih je proslo kroz Bosnu i prosetalo Sarajevom. Sumnjam da je iko imao losa iskustva.
Nije manjina Čeha već većina, ali kakve veze ima Sarajevo, misliš da je ikome živom van Balkana prva asocijacija na Islam - Bosna i Bošnjaci?

Bošnjaci na žalost mogu biti samo kolateralna žrtva tog okršaja Evrope i Islama
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3789 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Truba »

u ceskoj je 10% katolika
tolko ih ide u crkvu
tako da je to jedna od ateistickijih nacija u europi uz estonce i svede mislim

njihov odgovor je pragmatican za razliku od slovackog koji je uvjetovan malo vise vjerom
cyprus

#3790 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by cyprus »

Martinez_ wrote:Nije manjina Čeha već većina...
Na osnovu čega to tvrdiš?
hAZNADAR

#3791 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by hAZNADAR »

Martinez_ wrote:

Nije manjina Čeha već većina, ali kakve veze ima Sarajevo, misliš da je ikome živom van Balkana prva asocijacija na Islam - Bosna i Bošnjaci?

Govorim o Cesima gdje je su imali priliku vidjeti dzamije samo u Bosni na putovanju do mora. A stotine hiljada su turisticki razgledali Sarajevo i Mostar. Gdje su inace imali priliku vidjeti dzamije, i mjesta sa muslimanskom vecinom?
Martinez_

#3792 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Martinez_ »

cyprus wrote:
Na osnovu čega tvrdim da je većina istočnoevropljana i dobar deo svih Evropljana islamofobičan?

Na osnovu svega što viđamo, reakcija javnog mnjenja, komentara i slika, referenduma u Švajcarskoj, ponašanja Mađara, izjava slovačkih zvaničnika itd itd
Martinez_

#3793 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Martinez_ »

cyprus wrote:
Na osnovu čega tvrdim da je većina istočnoevropljana i dobar deo svih Evropljana islamofobičan?

Na osnovu svega što viđamo, reakcija javnog mnjenja, komentara i slika, referenduma u Švajcarskoj, ponašanja Mađara, izjava slovačkih zvaničnika itd itd
Leons

#3794 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

A ja sam se uvijek pitao zasto ne postoji termin kriscanofobija... Zapadnjacki etnomazohizam ce im doci glave.. Treba ih pustiti nek krepaju i istruhnu u svome smradu... Svi valjaju samo oni, koji su svijet izmislili, ne valjaju... I tako do nekog novog poretka...
Martinez_

#3795 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Martinez_ »

hAZNADAR wrote:
Martinez_ wrote:

Govorim o Cesima gdje je su imali priliku vidjeti dzamije samo u Bosni na putovanju do mora. A stotine hiljada su turisticki razgledali Sarajevo i Mostar. Gdje su inace imali priliku vidjeti dzamije, i mjesta sa muslimanskom vecinom?
Zašto misliš da se ljudi boje samo onog što poznaju?
Challenger__

#3796 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Challenger__ »

Leons wrote:A ja sam se uvijek pitao zasto ne postoji termin kriscanofobija...
Postoji: kristijano/hristjanofobija, ali se rijetko korist jer nije politički korektan.
hAZNADAR

#3797 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by hAZNADAR »

Martinez_ wrote:
hAZNADAR wrote:
Martinez_ wrote:

Zašto misliš da se ljudi boje samo onog što poznaju?
Ne mislim. Ali postavljam pitanje koliko Ceha je islamofobicno.
Challenger__

#3798 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Challenger__ »

Treba stvari precizirati: jedno su izbjeglice a nešto drugo migranti. Treba li pomoći izbjeglicama? Da, to je međunarodna obaveza. Čija? Prije svega onih koji su stvorili problem a to su: USA, Zalivske (vehabijske) monarhije i Izrael. Oni ne žele da pomognu, oni bi da Evropa rješava problem. OK. Migranti su nešto sasvim drugo i definitivno, imaju ulogu u novom socijalnom ižinjeringu, samo inženjere, opet *ebu Sloveni, a sve mi se čini i Austro-Ugari. Tako da imam impresiju da će socijalni inžinjering sprovoditi samo zapadno od Elbe i zapadno od Beča.

Ostalo - piši propalo.

p.s.

Krivicu, naravno, snose Francuska i Britanija, te Italija u libijskom slučaju i u skladu s tim, neka prime glavninu ovog svijeta.
Leons

#3799 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

hAZNADAR wrote:
A sta znaci to islamofobican?

Jesam li ja bosnjacki islamofob ako mislim da je vecina islamskog puka po BI na jako niskom stupnju drustvenog razvoja i da su potpuno nespojivi sa evropskim vrijednostima.
omar little

#3800 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by omar little »

Leons wrote:
hAZNADAR wrote:
A sta znaci to islamofobican?

Jesam li ja bosnjacki islamofob ako mislim da je vecina islamskog puka po BI na jako niskom stupnju drustvenog razvoja i da su potpuno nespojivi sa evropskim vrijednostima.
da, islamofobican si jer se bojis ljudi i kultura koju ne poznajes. pride si neobrazovan, neinformiran i smrdis po rasiszmu. ali to te samo dijelom cini islamofobom. vise si onako balkanska sirovina primitivna. :)

pitao si.
Locked