Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
BHCluster

#3651 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by BHCluster »

madner wrote:
BHCluster wrote:
madner wrote:Diktatora narod ne moze skinuti u 99% slucajeva. Zato sto isti ima sve poluge moci. :roll:
Moze samo treba volja i organizacija.
Ne moze, historija je dosta jasna po tom pitanju.

Diktature su uglavnom padale jer bi diktator toliko oslabio vojsku da se nije mogla braniti od spoljnih neprijetelja, ne zato sto se narod uspio organizovati. Jedna od najgorih mogucih teza, koja oduzima legitimitet narodu koji pokusava da skine diktatora ali nema alate za taj poduhvat.
Znci volja i organizacija.
BHCluster

#3652 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by BHCluster »

tututuuuu wrote: Ima jedna dobra izreka po tom pitanju jednog muslimana, da l je filozof, politicar sta li ne znam. i bas to kaze, otprilike... Da pitaju muslimana da li bi zelio serijat u svojoj zemlji rekao bi da, a da ga pitaju gdje bi zelio zivjeti, rekao bi - Europa. To oslikava stanje uma mnogih ljudi sto migriraju.
I kad te iste pitas sta je serijat svi imaju drugaciju definiciju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3653 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Truba »

većina bi željela da se religioznih normi pridržava neko drugi
isto tako je i za rat i posao...
Sanjarko

#3654 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Upalilo Mocnicima izgleda.
Izgleda zavadit ce svijet i okrenuti ga protiv svih Muslimana i Ljudi Muslimanskog porijekla.
Mene baniralo na stranom forumu jednom i obrisali mi racun,
kada sam svima odbrusio da su internet ratnici i da se mogu,
pofajtat ako hoce sa mnom uzivo. Napisao da ako zele da cu im ostaviti licne podatke da Me Pronadzu za fajt.
Nisam prekrsio ni jedno pravilo foruma nisam uvrijedio nikoga niti sam napisao licne podatke, niti pljuvao po nikome i opet Me banirali i to bez razloga trajno.
Mozda sam sa tim pisanjem preletio sto sam napisao da cu im
ostaviti podatke za fajt ako zele ali nisam ih ostavio niti sam koga
uvrijedio ali pukao Mi film svaki dan isto Vrijedzanje Muslimana i Crnaca.

Pljuju po svim Muslimanima i Ljudima Muslimanskog porijekla,
ne samo po Muslimanima nego i Crncima svi cak i Mod Me napao i
nesto napisao na Nacionalnoj osnovi ko Mi Bosanci nesto pa izbrisao svoj komentar.

Nisam vise mogao sutit na tom forumu svaki dan isto pljuvanje
po Muslimanima, Ljudima Muslimanskog porijekla i Crncima.
Ovo ce na Zlo veliko izaci kako je krenulo,
pogotovo sto Propaganda blati sve Muslimane i Muslimanske drzave.
Pisao sam o toj Propagandi i na ovom forumu,
kako se Ljudi hvataju ko Muhe na G.... na tu Propagandu.

Nastradat ce mnogi Ljudi ni krivi ni duzni i jos vise ce
se sra... dogadzati.
kamen spoticanja

#3655 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by kamen spoticanja »

Lincoln-Burrows wrote:Da u Europu dođe trenutno 5 miliona Kineza ja sam uvjeren da bi se integrirali
i da sa njima nebi bilo nikakvih problema. Niti sam čuo da stvaraju nerede niti
se raznose dinamitom, ništa. Nisu sve izbjeglice iste.
Sta znam..kazu madjari da ima i kompatibilnih arapa
ili je nesto drugo...haj znaj
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ma ... le-krscane
Lincoln-Burrows

#3656 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Lincoln-Burrows »

kamen spoticanja wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Da u Europu dođe trenutno 5 miliona Kineza ja sam uvjeren da bi se integrirali
i da sa njima nebi bilo nikakvih problema. Niti sam čuo da stvaraju nerede niti
se raznose dinamitom, ništa. Nisu sve izbjeglice iste.
Sta znam..kazu madjari da ima i kompatibilnih arapa
ili je nesto drugo...haj znaj
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ma ... le-krscane
Mađari su pristupili izbjeglicama jako agresivno,
vjerojatno postoji veliki broj onih koji nisu izbjeglice pred ratom ali to sad je druga priča.
Ako su primili Arape kršćane kao što kaže alJazira nema tu
ništa loše samo što ja mislim da su Arapi Arapi bili kršćani ili muslimani
i da ni jedni ni drugi nisu skloni integraciji.

Ne znam kakav je odnos Arapa kršćana prema SAD.
Bodkin

#3657 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

BHCluster wrote:
madner wrote:Diktatora narod ne moze skinuti u 99% slucajeva. Zato sto isti ima sve poluge moci. :roll:
Daj jedan jedini primjer gdje diktator skinut voljom naroda. Diktature padom berlinskog zida necemo racunati
Bodkin

#3658 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

Ali ovdje vidis prioritete. Nemaju sta da jedu ali su sklepali crkvicu u kampu i opalili krst..
BHCluster

#3659 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by BHCluster »

Bodkin wrote:
BHCluster wrote:
Daj jedan jedini primjer gdje diktator skinut voljom naroda. Diktature padom berlinskog zida necemo racunati
Hosni Mubarak, Laurent Gbagbo, Ali Abdullah Saleh, Zine al-Abidine Ben Ali...
Bodkin

#3660 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

Ovi iz arapskog proljeca ni u ludilu nisu skinuti vez strane pomoci
BHCluster

#3661 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by BHCluster »

Bodkin wrote:Ali ovdje vidis prioritete. Nemaju sta da jedu ali su sklepali crkvicu u kampu i opalili krst..
Dat ce Bog.
BHCluster

#3662 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by BHCluster »

BHCluster wrote:
Bodkin wrote:
BHCluster wrote: Moze samo treba volja i organizacija.
Hosni Mubarak, Laurent Gbagbo, Ali Abdullah Saleh, Zine al-Abidine Ben Ali...

Augusto Pinochet, Mengistu Haile Mariam, Jean-Claude Duvalier, Ferdinand Marcos...
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#3663 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by emillio estevez »

Bodkin wrote:Ali ovdje vidis prioritete. Nemaju sta da jedu ali su sklepali crkvicu u kampu i opalili krst..

Cpamota
5 0 5

#3665 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by 5 0 5 »

drastic

#3666 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by drastic »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
sinuhe wrote:Radikalizacija muslimana je opste poznata stvar pa bila rijec o Americi ili Evropi. Eno ih FBI hapsio i u najvecem bosnjackom ghettu u SAD- St. Louisu.
Kod npr. Jihadi Johna koji govori savrseno engleski nije rijec o losoj integraciji u britansko drustvo vec ocito o necemu drugom.
Da, da, Jihadi John (Muhammad Jassim Abdulkarim Olayan al-Dhafiri) je eklatantan primjer osobe koja je odrasla u zapadnom društvu, reklo bi se savršena integracija. U britaniju je došao sa 6 godina, završio sve škole u Britaniji od osnovne, srednje pa do univerziteta, dakle visoko obrazovana osoba, ne kozojeb sa grane.
At age 21, he worked as a salesman at an IT company in Kuwait and was considered by his boss as the best employee the company ever had.
Dakle imao gotovo perfektne uslove da napreduje, da ostvari sve što poželi u poslovnom smislu...šta se desi sa takvim ljudima da jedan normalan i život i takve uslove koji su mu se pružali ostavi i zamjeni za to što je danas. Meni lično to nikada neće biti jasno.
jihadi john je MI6
Gojeni H

#3667 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Gojeni H »

tututuuuu wrote:Pa bas to. Ovdje nisu samo sirijci, Iracani itd... Ovdje se svi slepaju. nije ni bitno ko je, rade probleme. To su kulture koje je nemoguce integrirati osobito u ovolikim brojkama.

Joj tragedije i ove crkvice. :-)
Zaista si nevjerovatan lik. Ali kome Svevisnji Bog ne osvijetli put taj ga nikada nece pronaci.

- Prvi video, Italija. The Economist je prije otprilike mjesec dana objavio jedan opsiran clanak gdje objasnjava kako Mafija zaradjuje novac gradeci izbjeglicke kampove ispod svakog standarda. Dalje se u izvandrednom istrazivackom clanku objasnjava kako je Mafiji u interesu da sto vise imigranata dodje u juznu Italiju. U nekim drugim tekstovima ali i na TV je u vise navrata objasnjeno na koji nacin funkcionise organizovano ropstvo na plantazama na jugu Italije.

- Video sa francuskom gospodjom. Dok neko vidi veliku dobrotu, zrtvu i strpljivost ove gospodje kojoj je jasno da ce u svakoj ranjivoj podzajednici uvijek biti grabezljivaca koji su jaci i prodorniji od onih koji su slabiji, ti vidis samo "nezahvalne imigrante". Oni Sudanci su sa juga, koji su mahom krscani ili animisti a ne muslimani.

- Dok neko u slici crkve, koju je neko istinskom ljubavlju bio spreman da napravi od bijednog materijala, vidi istinsku vjeru i posvecenost ljudi koji i u ovakvim uslovima vide potrebu da se mole, a mozda samo sastaju u miru barem na sat vremena, te nadati je se govore o dobroti i ljubavi, ti vidis nesto lose u tome.

Mrzi, to ti niko ne moze zabraniti, ali mrznju nemoj prosipati na ovom forumu. Tebe je ustvari strah. Strah te je novog i drugacijeg.
Ako si u Hrvatskoj nema potrebe da te bude strah, jos niko nije izrazio zelju da ide tamo.
omar little

#3668 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by omar little »

nema potvrde da je ovo tacno, ali ni negacije da nije. pa i da je zajebancija i trolanje necije, beton je. :D
na stranu sto ja tacno vjerujem da bi oni saudijski govnari bili u stanju ovo uraditi.
Saudi Arabia offers Germany 200 mosques - one for every 100 refugees who arrived last weekend

Saudi Arabia has reportedly responded to the growing number of people fleeing the Middle East for western Europe – by offering to build 200 mosques in Germany.

According to the Frankfurter Allgemeine Zeitung, which quoted a report in the Lebanese newspaper Al Diyar, Saudi Arabia would build one mosque for every 100 refugees who entered Germany in extraordinary numbers last weekend.
drastic

#3669 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by drastic »

omar little wrote:nema potvrde da je ovo tacno, ali ni negacije da nije. pa i da je zajebancija i trolanje necije, beton je. :D
na stranu sto ja tacno vjerujem da bi oni saudijski govnari bili u stanju ovo uraditi.
Saudi Arabia offers Germany 200 mosques - one for every 100 refugees who arrived last weekend

Saudi Arabia has reportedly responded to the growing number of people fleeing the Middle East for western Europe – by offering to build 200 mosques in Germany.

According to the Frankfurter Allgemeine Zeitung, which quoted a report in the Lebanese newspaper Al Diyar, Saudi Arabia would build one mosque for every 100 refugees who entered Germany in extraordinary numbers last weekend.
libanizacija njemacke
Bosanac sa dna kace

#3670 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bosanac sa dna kace »

omar little wrote:nema potvrde da je ovo tacno, ali ni negacije da nije. pa i da je zajebancija i trolanje necije, beton je. :D

ne znam za to, ali znam za ovo, originalno od originalnog lika :wink:
Ajmal Masroor
Broadcaster, Imam and relationship counsellor

Let's Help Build a Mosque in Slovakia

Slovakia has demonstrated it's sensitive side when the UN's refugee agency (UNHCR) called on countries to take an "inclusive approach" to relocation of the Syrian refugees. These people have been suffering at the hands of a dictatorial regime which has waged a war against its own people and consequently more than three hundreds thousand Syrians have been killed and millions have been displaced.

In response, Slovakia has offered to share the burden but with some extra conditions. The refugees have to be Christians and definitely not Muslims. "In Slovakia, we don't have mosques," an interior ministry spokesman told the world's media. Therefore, the official said, "we only want to choose the Christians."

Some would say this is discrimination against the Muslims but I would like to give the benefit of the doubt to the Slovakian government. It may be that their understanding of the good samaritan as taught by Jesus is slightly different. The country was being very sensitive to the Muslim refugees, as without a mosque the Muslims will not feel at home. In fact I would like to thank the spokesperson that spoke so candidly about Slovakia's refugee policy especially in regards to the Muslim refugees.

It is far better than the approach Czech Republic or Hungary have taken for example. In the Czech Republic, a group called the bloc against Islam collected 145,000 signatures for a petition against Muslim immigrants. A government spokesperson said, ""refugees from a completely different cultural background would not be in a good position in the Czech Republic".

In Hungary, the current right-wing prime minister wants to build a vast barrier between Hungary and Serbia to stop migrants from entering his country. In a statement last week, the ruling conservative, nationalist party of the Hungarian prime minister Viktor Orban said, "left-wing policies have led to illegal immigrants flooding Europe, threatening European countries with an unprecedented social, economic, cultural and security conflict".

I have a personal interest in Czech Republic as my brother in law is from there. I am also connected to Hungary, as my wife is Hungarian. My family members travel to these countries regularly. It worries me extremely to note their irrational hatred towards Muslims. I am sad to watch how some of these former communist countries now are degenerating into states of right-wing extremism's and fascism. For these countries does democracy and freedom mean they have to hate immigrants in general and Muslims in particular? It frightens me to even think about what such hatred could lead to!

But as for Slovakia I admire their honesty and have a very serious proposition for the Slovakian government - I would like to offer to build a mosque in the country. I mean, I would raise the necessary funds to buy a piece of land and build a mosque in a neutral place. I would not ask the Slovakian government to pay a penny towards it. The mosque would provide a prayer space for the Muslims as well as a social and community space for all people regardless of their religious or cultural background. It would be built to be in harmony with the Slovakian architecture and culture.

The question is if we build a mosque in Slovakia would the government change their mind and allow those desperately oppressed and dispossessed Syrian Muslim refugees a refuge in their country? In fact would the government grant us permission to build a mosque in this beautiful country in the first place?

This is a genuine offer from me and I am sure many people from all around the world would join me in this noble endeavour too. I am not proposing building mosques in every towns and cities; I am only proposing to build one mosque for all the Muslims who live in Slovakia.

People do not become refugees by choice; it is circumstances beyond their control that forces them to seek refuge in places where they can find safety and security. It is the primordial and existential drive that makes people cross continents and dangerous seas to save their lives and the lives of their loved ones. The least we could do is extend them our arms of compassion. That is what makes us human!
http://www.huffingtonpost.co.uk/ajmal-m ... 14140.html
emillio estevez

#3671 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Navodno Svabe ,mole da im veleposlanok smije obiljeziti Bozic sa lampicama :mrgreen:
emillio estevez

#3672 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Navodno Svabe ,mole da im veleposlanik smije u SA obiljeziti Bozic sa lampicama :mrgreen:
omar little

#3673 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by omar little »

Bosanac sa dna kace wrote:

ne znam za to, ali znam za ovo, originalno od originalnog lika :wink:
Ajmal Masroor
Broadcaster, Imam and relationship counsellor

Let's Help Build a Mosque in Slovakia

http://www.huffingtonpost.co.uk/ajmal-m ... 14140.html

ovo je dijametralno suprotno od moga. vladari saudijske arabije su govnari i ljudski otpad. ovaj covjek pokusava smireno ukazati na falicnost anti imigrantskih politika i stavova.
Bosanac sa dna kace

#3674 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bosanac sa dna kace »

omar little wrote: ovo je dijametralno suprotno od moga. vladari saudijske arabije su govnari i ljudski otpad. ovaj covjek pokusava smireno ukazati na falicnost anti imigrantskih politika i stavova.
shvacam ja, ali mnogi ''branitelji Evrope'' to ne shvacaju i i obje vijesti bi protumacili isto :wink:
U-zap

#3675 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by U-zap »

Iz Danske:

Image

Dakle, mnogi od doticnih zele cisto ekonomske benificije. Zao mi je ljudi koji zaista trebaju pomoc ali putovati pjeske kroz 15 sigurnih zemalja kako bi se stiglo do Svedske mi ne zvuci bas kao da su ugrozeni. Ali se stvari i u Svedskoj mijenjaju, desnicari uzimaju sve vise glasova.
Locked