Zviz wrote:
Gasne komore su u danasnji vakat mozda preskupe, bice malo primitivnije - cekic u glavu. Ali da nece doci do tog, je naivno razmisljanje. Za manje od 10 godine ce doci do drsticnih promjena i bices svjedok istim htjeo ti to ili ne necete niko pitati kao sto nece ni mene. Drzave u Europi nisu nikako u harmoniji, a ovi imigranti su dobro dosli za natezanja koje je vec prekipilo. Izjava najjace strane u Danskoj, mi cemo ih staviti u centre iz kojih cemo ih vratiti u Siriju. Otvoreno i javno na TV. Uz podrsku brojnih ljudi i intelektualaca, koji su cak dodali da treba raskinuti sve konvencije o azilima i onoj Zenevskoj. A onda ozadina kad krene da tapce alauze i to zestoke. I zato ja kazem, koliko god grozno ovo zvucilo, je ne zelim da zivim u zatvorenom drustvu i nekom nacionalizmu zbog nekih iz Sirije, izvinite ali jebat ih, imam i ja zivot, zenu, porodicu itd. trebam i ja da gledam na sebe. Zato ako je rijesenje da ce meni biti dobro to sto ce njih istrejati ili sta vec sa njima ucini, meni dobro. Sto se nisu brinuli da im bude dobro u Siriji, sto su dopustili da im drzava lici na sranje. To nije moja briga. Zvuci sebicno, ali danas ako tako ne razmisljas - propade. Nema vise humanosto, etike i sl. Ako pederi mogu se zeniti i usvajati djecu, sto onda nemoze neko nemoze deportovati u milost i nemoilost neke arape iz Sirije. Ko su oni i sta su, niko i nista. Nek u Siriji grade svoju nadu. Zvuci hladnokrvno ali budimo malo realni. Ko bi od vas dozvoli da vam vlastiti porodica prozivljava nesto lose zbog nekih izbjeglica.
Vidiš tako su neki reagovali u II WW ratu kada su krenuli sa odvođenjem Jevreja. Govorili su, neka odvode, samo neka mene i moju porodicu ne diraju. Kada su došli po njih niko nije preostao da se buni.
Ja tebi lično želim sve najbolje ali ti druže već živiš u zatvorenom društvu ako je istina to što pišeš. Misliš da će tebe ostaviti, da nećeš i ti doći na tapetu ako ostvare to što pišeš da žele ostvariti? Ti živiš u velikoj zabuldi ako tako misliš, moj ti je savjet stvaraj neku backup soluciju negdje u Bosni ili već odakle si.
Sa druge strane upravo u tvojim informacijama možemo vidjeti potvrdu one moje teze da je Evropa (ne cijela ali dobar dio) licemjerna. Ta ista Danska je dio EU i NATO pakta i bilo je zabavno rovariti po arapskim zemljama, donositi "demokratije", rušiti vlade, režime, podržavati razne pobunjenike i frakcije. Danas kada se to obilo o glavu Danska bi da opere ruke od sranja za koja je suodgovorna kao i svaka članica u NATO paktu. Ja razumijem da je teško pogledati istini u oči i ti kvazi intelektualci su zadnji šljam u službi retrogradnih politika. Umjesto da Dancima kažu otovreno da ovo danas je samo posljedica jedne glupe i naivne politike te da su oni suodgovorni zajedno sa ostalima za dešavanja od Sirije, Iraka, Jemena, Egipta pa sve do Libije, oni posežu za metodama koje su bliskije ISIL-u i drugim terorističkim pokretima nego demokratskim društvima. Valjda ima istine u onoj izreci, s kim si takav si.