Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
Drvosjeca iz Dejcica

#2576 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Point. wrote:Kakve su samo zemlje u EU. Pisljiva Madjarska, koja je toliko nebitna zemlja u svakom smislu, ufatila svojih pet minuta medijske paznje pa se izivljavaju na nesretnim izbjeglicama. Da vam Dunav hoce preplaviti, pa da vidite sta je izbjeglicka patnja, picajzle mizerne.
Samo da dodam... :oops:
Više od 2.000 izbjeglica jutros je došao do mađarsko-austrijske granice gdje nisu naišli na probleme izuzev onih koje su napravili mađarski policajci natjeravši iznemogle ljude da hodaju po kiši kako bi prešli posljednje metre mađarske teritorije.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#2577 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by emillio estevez »

Partijaner wrote:

Sto ova snimka pokazuje ?

Ljubav ?
Bodkin

#2578 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

goodbar wrote:
Leons wrote:
goodbar wrote:Ljudi,danas su Madjari opet blokirali izbjeglice.Napravili zid,zicu,sta la li,prema Srbiji,da izbjeglice ne mogu ulaziti.Ti isti Madjari su dosli iz centralne Azije,ne pitajuci,ne kucajuci,vec su nogama otvarali vrata Evrope.Oni nisu evropskog porjekla,niti im je jezik indoevropski.Najinteresantniji su mi ovi ex komunisti,koje Evropa nije smjela primiti u svoju Uniju-Madjarska,Poljska,Ceska,Slovacka,Slovenija...toliko rasizma i ksenofobije,toliko islamofobije...traze da ispune kvote za primanje izbjeglica,samo ako su te izbjeglice hriscani.Halooooo....Gdje se,u Njemackoj napadaju te izbjeglice?Samo u istocnom djelu,gdje je nekad bio DDR.
:lol:
Ja ne mogu da vjerujem sta pisu ljudi. :mrgreen: Pa kako ces porediti plemena iz sedmog vijeka sa nacionalnim drzavama iz 21.?
Madjari jesu evropskog porijekla ako se misli na gen, nisu sa poluotoka ali jesu europidi.
A sto se tice tih proletera tu se slazem s tobom da su seljacine :D jbg njihova ljevica nije bila gomila pozera i pedoliberala :-D
A ja ne mogu da vjerujem da neko nece da udje, bar na internet,da proveri,bar cinjenice.Dakle,Madjari,kao i Finci,kao i Estonci,NISU evropskog porijekla,vec turskog,dosli iz centralne Azije.To,da su turskog porijekla,ublazili su nazivom Ugarofinci i ugarofinski jezik,dzaba,geni kazu pravu istinu.Takvi ljudi,po najnovijem neonacistickom(takvi pokreti,po meni,nemaju veze sa nekadasnjim nacizmom,ali u ovom slucaju su na istoj vezi),projektu,nemogu biti Evropljani,niti NACISTI.Nemaju pedigre za to.Ali,ocigledno,veci su katolici od Pape.
turskog porijekla iz cenralne azije iz sedmog vijeka :D ali ok, proVEricemo
Point.

#2579 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Point. »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Point. wrote:Kakve su samo zemlje u EU. Pisljiva Madjarska, koja je toliko nebitna zemlja u svakom smislu, ufatila svojih pet minuta medijske paznje pa se izivljavaju na nesretnim izbjeglicama. Da vam Dunav hoce preplaviti, pa da vidite sta je izbjeglicka patnja, picajzle mizerne.
Samo da dodam... :oops:
Više od 2.000 izbjeglica jutros je došao do mađarsko-austrijske granice gdje nisu naišli na probleme izuzev onih koje su napravili mađarski policajci natjeravši iznemogle ljude da hodaju po kiši kako bi prešli posljednje metre mađarske teritorije.
Jos jednom pokazuju o kakvim zivotinjama je rijec. Dzaba im i EU i sve.
sinuhe

#2580 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by sinuhe »

Swedish professor and TED talk phenomenon Hans Rosling has slammed the media for being 'ignorant and arrogant' and failing to see the big picture with regards to developments in a world which, he argued, is moving in a positive direction.
The Danish news presenter is left speechless as Rosling explained that the message sent out by the global media of a divided world in crisis is failing to inform the public of the bigger (more positive) picture.

"You can't trust the news outlets if you want to understand the world. If you think that the majority of the world population is very poor and if you believe that the klix don't attend school, and that all of these people are trying to flee to wealthier countries, then you don't understand anything," he told broadcaster DR.

Rosling presented several indicators such as birthrates which are no longer growing, the widespread use of contraception and an increasing number of klix attending school, to argue that the world outside the borders of the western world is developing positively and that war and conflict is only a small part of the bigger picture.
http://www.thelocal.se/20150905/hans-ro ... -the-media
Last edited by sinuhe on 05/09/2015 11:59, edited 2 times in total.
don vito

#2581 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by don vito »

Ne mogu vjerovati da neko imalo pismen moze optuziti Madjare za haos izazvan prljavom njemackom igrom. Kancelarka bi da se j..e, a da joj ne udje. Rado bi ispala humanitarka i dobrotvorka u ocima liberalne javnosti no vidi da su stvari otisle predaleko. Prije nekoliko dana je izjavila da Njemacka nece vracati migrante u zemlje ulaska u EU (Madjarsku) sto je bio okidac za jos veci migracioni talas, a sada pritisce Madjare da izvrse svoje obaveze i registruje migrante prema Dablinskom sporazumu. Zasto, ako ih ne misli vracati? Takvim ponasanjem Frau Merkel ne samo da je natjerala migrante u tranzitu da po cijenu zivota odbijaju registraciju u Madjarskoj nego je jucer izazvala "ustanak" u madjarskim migracionim centrima gdje ih je na hiljade (uredno popisanih i smjestenih) pobjeglo u pravcu Njemacke. Ko koga ovdje zajebaje? Ako Merkelica zeli migrante i nezadovoljna je odnosom Madjarske prema njima, sve moze rijesiti svakodnevnim slanjem 10-ak chartera Lufthanse u Grcku da ih pokupi i direktno prebaci sirom Njemacke. Niti ce Madjari "maltretirati" migrante, niti ce se "zene i djeca" patiti na putu kroz Grcku, Makedoniju, Srbiju, Madjarsku i Austriju, niti ce rizikovati zivote ilegalnim prelascima nekoliko granica itd itd
Drvosjeca iz Dejcica

#2582 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

don vito wrote:Ne mogu vjerovati da neko imalo pismen moze optuziti Madjare za haos izazvan prljavom njemackom igrom. Kancelarka bi da se j..e, a da joj ne udje. Rado bi ispala humanitarka i dobrotvorka u ocima liberalne javnosti no vidi da su stvari otisle predaleko. Prije nekoliko dana je izjavila da Njemacka nece vracati migrante u zemlje ulaska u EU (Madjarsku) sto je bio okidac za jos veci migracioni talas, a sada pritisce Madjare da izvrse svoje obaveze i registruje migrante prema Dablinskom sporazumu. Zasto, ako ih ne misli vracati? Takvim ponasanjem Frau Merkel ne samo da je natjerala migrante u tranzitu da po cijenu zivota odbijaju registraciju u Madjarskoj nego je jucer izazvala "ustanak" u madjarskim migracionim centrima gdje ih je na hiljade (uredno popisanih i smjestenih) pobjeglo u pravcu Njemacke. Ko koga ovdje zajebaje? Ako Merkelica zeli migrante i nezadovoljna je odnosom Madjarske prema njima, sve moze rijesiti svakodnevnim slanjem 10-ak chartera Lufthanse u Grcku da ih pokupi i direktno prebaci sirom Njemacke. Niti ce Madjari "maltretirati" migrante, niti ce se "zene i djeca" patiti na putu kroz Grcku, Makedoniju, Srbiju, Madjarsku i Austriju, niti ce rizikovati zivote ilegalnim prelascima nekoliko granica itd itd
Ma ja, opt zli Nijemci. Ne valja ako ne primje izbjeglice, ne valja ako prime...nikad vam udovoljiti. :oops: Dobro a što će im zid prema Srbiji i Hrvatskoj ako su samo izbjeglice u pitanu. Migrantski val će biti i proći, zašto zidovi?
don vito

#2583 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by don vito »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ma ja, opt zli Nijemci. Ne valja ako ne primje izbjeglice, ne valja ako prime...nikad vam udovoljiti. :oops: Dobro a što će im zid prema Srbiji i Hrvatskoj ako su samo izbjeglice u pitanu. Migrantski val će biti i proći, zašto zidovi?
Ma ja, opet zli Madjari. Ne valja ako pustaju izbjeglice prema Njemackoj, ne valja ako ne pustaju bez registracije... nikad vam udovoljiti. :oops: Dobro a što ne posalju chartere da pokupe migrante u Grcku ako je problem odnos Madjara prema njima.
Migrantski val će biti i proći...
:-)
Jel ti shvatas da je politika Njemacke zeleno svjetlo za jos veci migracioni talas, ne samo iz Sirije... Od onih koje su Madjari registrovali samo ih je trecina iz ratom pogodjene Sirije, odjednom se pojavljuju migranti iz Afganistana, Iraka, Bangladesa, Pakistana, cak i Irana... Turci shtancaju sirijske pasose svim zainteresovanim, ne samo da im prodaju na licu mjesta nego salju postom u Njemacku onima koji cekaju rjesenje azilantskog statusa...
5 0 5

#2584 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by 5 0 5 »

Image
Bodkin

#2585 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

Davno sam ja napisao da nema sanse da se moze skontati odakle je ko. Plus sto to kad dodje u njemack nestane. Ali eto, ovi kvaziliberali bi sve pustali. Sta ima veze. Inteligentno u pm.
5 0 5

#2586 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by 5 0 5 »

Bodkin wrote:Davno sam ja napisao da nema sanse da se moze skontati odakle je ko. Plus sto to kad dodje u njemack nestane. Ali eto, ovi kvaziliberali bi sve pustali. Sta ima veze. Inteligentno u pm.
pa i njemci su odnekud dosli, zar ne? od kad je ljudi na ovoj planeti, migriraju.

na kraju krajeva, sirijci ne dolaze na tenkovima kao sto su to radili njemci u proslom vijeku.
Arteta

#2587 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

Vizionar 1985 wrote:
Arteta wrote:
Obojio sam malo bolje onaj dio na koji se odnosio moj komentar.
Oni pustinja sem nafte nemaju nista.
Pa drugi put to citiraj ili bolduj.
Pa nego sta da je malo pogledaj i prihode valja 20 milja ljudi,
prehraniti sa samo time.
Pa Amerika proizvodi vise nafte od SA pa ima 4 milje beskucnika,
a ima vodu nije pustinja itd.

Podijeli koliko zaradi SA od nafte gdje kajmak pokupe strani kupci i korporacije,
po glavi stanovnika i oduzmi dio za Elitu i dobijes da imaju malo sredstava.

Pa Rusija bi po tvojoj logici trebala imati vise od SA i bolji standard
stanovnistva i stranaca nego SA ima naftu,vodu i 8,5 puta je veca
od SA.
Trebala bi moci prehraniti cijeli svijet i da je svima dobro.
A Rusi u losem polozju po standardu zivota da ne govorimo
o strancima u Rusiji.
Boldao sam, samo crnom bojom i nije se vidjelo.

Amerika je drzava od 300 miliona ljudi i za razliku od Saudije oni ulazu u razne stvari, a ne samo u uzivanje.

Kakve ti gluposti pises, SA da nema nafte bili bi kao Jemen.
Arteta

#2588 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

5 0 5 wrote:
Bodkin wrote:Davno sam ja napisao da nema sanse da se moze skontati odakle je ko. Plus sto to kad dodje u njemack nestane. Ali eto, ovi kvaziliberali bi sve pustali. Sta ima veze. Inteligentno u pm.
pa i njemci su odnekud dosli, zar ne? od kad je ljudi na ovoj planeti, migriraju.

na kraju krajeva, sirijci ne dolaze na tenkovima kao sto su to radili njemci u proslom vijeku.
Nijemci su osnovali Njemacku i to je njihova drzava.
Gojeni H

#2589 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Gojeni H »

Nije bitno da li bi neko pustao ili ne. Ocigledno je da je neko odvrnuo pipu i da treba malo predstave za radnicku klasu da ne izgleda da je sve proslo bez pokusaja ogranicenja.
Ponovo, nemam nikakve sumnje da ce Njemacka sve uredno rijesiti kada bude dovoljno ... makar to morali uraditi i mitraljezima.
don vito

#2590 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by don vito »

Prije nekoliko dana je bilo
"Bujrum, vrata su vam otvorena" i "necemo vratiti nijednog izbjeglicu"
Migranti su se odazvali na njen poziv
Zato je Budimpestom odzvanjalo "Merkel, Merkel"
Image

Jutros ih bas i nece..
Merkel smatra i da se izbjeglice treba raspodijeliti ravnopravno među zemljama EU-a, kao dio zajedničke strategije kojom se današnja Europa suočava s izbjegličkom krizom bez presedana.
Merkel: Neki migranti moraće da budu vraćeni
Trazi imperativno od Madjara da vrse registraciju migranata, a obzirom na stav migranata prema registraciji u Madjarskoj, to je nista drugo nego poruka Madjarskoj da poostri odnos prema njima...
Kao sto sam rekao, kancelarka bi da se j..e, a da joj ne udje...
Drvosjeca iz Dejcica

#2591 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

don vito wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ma ja, opt zli Nijemci. Ne valja ako ne primje izbjeglice, ne valja ako prime...nikad vam udovoljiti. :oops: Dobro a što će im zid prema Srbiji i Hrvatskoj ako su samo izbjeglice u pitanu. Migrantski val će biti i proći, zašto zidovi?
Ma ja, opet zli Madjari. Ne valja ako pustaju izbjeglice prema Njemackoj, ne valja ako ne pustaju bez registracije... nikad vam udovoljiti. :oops: Dobro a što ne posalju chartere da pokupe migrante u Grcku ako je problem odnos Madjara prema njima.
Migrantski val će biti i proći...
:-)
Jel ti shvatas da je politika Njemacke zeleno svjetlo za jos veci migracioni talas, ne samo iz Sirije... Od onih koje su Madjari registrovali samo ih je trecina iz ratom pogodjene Sirije, odjednom se pojavljuju migranti iz Afganistana, Iraka, Bangladesa, Pakistana, cak i Irana... Turci shtancaju sirijske pasose svim zainteresovanim, ne samo da im prodaju na licu mjesta nego salju postom u Njemacku onima koji cekaju rjesenje azilantskog statusa...
Ti si tu da daš pojašnjenje za sve i osmisliš teorije zavjere. Dakle Nijemci i Turci su problem...pored zlih Arapa naravno. :oops:
5 0 5

#2592 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by 5 0 5 »

Arteta wrote: Nijemci su osnovali Njemacku i to je njihova drzava.
neka se pomijere malo. nece im nista biti. vrijeme je da se malo vrati nazad sto se vijekovima pljackalo. :D
Arteta

#2593 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

Bodkin wrote:
cuj nemaju hrane a izrael od pustinje izveze 3 miliona dolara godisnje CVIJECA.dzaba nafta kad arapi sami ne mogu sastaviti ni cekic
Da uloze malo u nauku i obrazovanje i da malo osjete muku u zivotu, a ne da zive ko bubeg u loju mozda bi nesto i napravili.

Ovako je Izrael po mnogim stvarima bar stoljece ispred njih.
Arteta

#2594 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

5 0 5 wrote:
Arteta wrote: Nijemci su osnovali Njemacku i to je njihova drzava.
neka se pomijere malo. nece im nista biti. vrijeme je da se malo vrati nazad sto se vijekovima pljackalo. :D
Ako se pomaknu malo, bukvalno ce se to vratiti nazad.

Po meni je najbolje rjesenje da medjunarodna koalicija potamani ISIL i da se na tom nekom teritoriju koji ce osvojiti od ISIL-a osnuje slobodna zona za izbjeglice.

Ili da otkupe od neke vukojebine od drzave neki teritorij i tu osnuju posebnu drzavu za izbjeglice gdje ce ljudi boraviti dok se rat ne zavrsi pa ih vracati nazad.
don vito

#2595 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by don vito »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ti si tu da daš pojašnjenje za sve i osmisliš teorije zavjere. Dakle Nijemci i Turci su problem...pored zlih Arapa naravno. :oops:
:oops:
Problem je sto sam precijenio tvoje mogucnosti za raspravu, logicko rasudjivanje, iznosenje argumenata. Mislim, ne slazemo se ideoloski, ali ovakvo lupetanje frazama na konkretna pitanja ili zakljucak da ce "migrantska kriza biti i proci" (teoretski hoce, nista nije vjecno, samo pitanje je kad") :-)
5 0 5

#2596 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by 5 0 5 »

Arteta wrote: Ako se pomaknu malo, bukvalno ce se to vratiti nazad.

Po meni je najbolje rjesenje da medjunarodna koalicija potamani ISIL i da se na tom nekom teritoriju koji ce osvojiti od ISIL-a osnuje slobodna zona za izbjeglice.

Ili da otkupe od neke vukojebine od drzave neki teritorij i tu osnuju posebnu drzavu za izbjeglice gdje ce ljudi boraviti dok se rat ne zavrsi pa ih vracati nazad.
neka osnuju svoju drzavu oko minhena. to je moj prijedlog. neka se njemci malo pomjere. imaju dovoljno mjesta. i kao bonus neka im vrate pare koje su zaradili od prodaje oruzija. da ih malo poguraju za pocetak. i svi ce biti sretni. a kad medjunarodna koalicija potuce isil, neka sami zauzmu tu teritoriju i neka izgrade novi minhen dolje. imaju dovoljno nacistickog zlata. a i vrijedni su. :D :thumbup:
burger_pasa

#2597 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by burger_pasa »

Pa kao prvo, krivci za ovaj izbjeglicki val su Amerika, Engleska i njeni sateliti koji su startovali ratove u Siriji, Iraku itd... I u danasnjem globalnom svijetu, normalno je da ti milioni napacenih ljudi traze bolje mjesto za zivot... a to najbolje mjesto za zivot je evropa, tacnije njemacka... koja je pokazala ulogu pravog evropskog lidera i otvorila vrata za te ljude...
a zasto je otvorila? to je sada pitanje za razmatranje?
mislim da je otvorila, jer te izbjeglice ce donijeti novu energiju njemackoj, koja joj je bila potrebna da bi se ekonomija ojacala... uzet ce njemacka lovu od EU fondova za te izbjeglice... a taj novi izbjeglica treba sve, on krece od nule... zeli nesto stvoriti... otpoceti novi zivot... a to je golema energija... koju naravno kvazi EU zemlje poput madjarske, poljske i ostalih ksenofobicnih postkomunistickih zemalja nece nikad dostici...
A zasto treba mrzit komunizam jeste bas primjer ovih bivsih komunjarskih istocnoevropskih zemalja koje su od ljudi napravile cudovista... pa nezele i nece pomoci ugrozenim...
apsidejzi

#2598 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by apsidejzi »

burger_pasa wrote:Pa kao prvo, krivci za ovaj izbjeglicki val su Amerika, Engleska i njeni sateliti koji su startovali ratove u Siriji, Iraku itd... I u danasnjem globalnom svijetu, normalno je da ti milioni napacenih ljudi traze bolje mjesto za zivot... a to najbolje mjesto za zivot je evropa, tacnije njemacka... koja je pokazala ulogu pravog evropskog lidera i otvorila vrata za te ljude...
mislim da je otvorila, jer te izbjeglice ce donijeti novu energiju njemackoj, koja joj je bila potrebna da bi se ekonomija ojacala... uzet ce njemacka lovu od EU fondova za te izbjeglice... a taj novi izbjeglica treba sve, on krece od nule... zeli nesto stvoriti... otpoceti novi zivot... a to je golema energija... koju naravno kvazi EU zemlje poput madjarske, poljske i ostalih ksenofobicnih postkomunistickih zemalja nece nikad dostici...
A zasto treba mrzit komunizam jeste bas primjer ovih bivsih komunjarskih istocnoevropskih zemalja koje su od ljudi napravile cudovista... pa nezele i nece pomoci ugrozenim...
Njemsi su izracunali da ce Njemacka imati 8 miliona stanovnika (radne snage) manjka 2030-e te da trenutni ekonomski rast nece biti odrziv. Ako se zelis nastaviti razvijati ovim tempom onda moras dovoditi nove ljude...

Last edited by apsidejzi on 05/09/2015 12:57, edited 1 time in total.
goodbar

#2599 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by goodbar »

Arteta wrote:
Bodkin wrote:
cuj nemaju hrane a izrael od pustinje izveze 3 miliona dolara godisnje CVIJECA.dzaba nafta kad arapi sami ne mogu sastaviti ni cekic
Da uloze malo u nauku i obrazovanje i da malo osjete muku u zivotu, a ne da zive ko bubeg u loju mozda bi nesto i napravili.

Ovako je Izrael po mnogim stvarima bar stoljece ispred njih.
To je tacno,ma koliko bilo nepravedno.Ratovi u muslimanskom svijetu,konkretno na BI,poceli su sa osnivanjem drzave Izrael i nisu zavrseni,kraj im se ne moze vidjeti.Istina je da su svjetski mocnici,tog vremena,razmatrali mnoge solucije,gdje smestiti jevrejsko stanovnistvo,gdje osnovati drzavu Izrael.Izmedju ostalog,opcije su bile i Maldivi i Madagaskar.Ali,eto,Jevreji su htjeli u "obecanu zemlju".I od onda,'48.pocinje nagli uspon Izraela i nagli pad arapskog(muslimanskog)svijeta.Mada,taj pad je poceo dosta ranije,od krstaskih ratova.Do 10.vijeka,Evropa je bila mracna i tamna,u svakom pogledu.Za sve se pitala crkva,koja je bila konzervativna i protiv bilo kakvog napretka.Lomaca je radila 24h.London je bio selo,dok je u arapskoj Andaluziji bilo ulicno osvetljenje.Pariz nije imao ni kanalizaciju,vec su iz nocnih posuda,svako jutro,ljudi izbacivali sadrzaj iz istih,nerijetko i po glavama slucajnih prolaznika.U arapskom svijetu cvijetala je matematika,geografija,poezija,dostignuca nepoznata u Evropi.A onda,dodjose krstasi.Upoznase se sa arapskom naukom i umjetnoscu,u Evropi zapoce Renesansa,Evropa poce da cvijeta,a arapski svijet da tone,polahko.Spanija pade pod Francima i nomadima(nije tada bilo Spanaca).Ostalo se zna...
Last edited by goodbar on 05/09/2015 12:58, edited 1 time in total.
Arteta

#2600 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

apsidejzi wrote:
burger_pasa wrote:Pa kao prvo, krivci za ovaj izbjeglicki val su Amerika, Engleska i njeni sateliti koji su startovali ratove u Siriji, Iraku itd... I u danasnjem globalnom svijetu, normalno je da ti milioni napacenih ljudi traze bolje mjesto za zivot... a to najbolje mjesto za zivot je evropa, tacnije njemacka... koja je pokazala ulogu pravog evropskog lidera i otvorila vrata za te ljude...
Svabe su izracunale da ce Evropa imati 8 miliona stanovnika (radne snage) manjka 2030-e te da trenutni ekonomski rast nece biti odrziv. Ako se zelis nastaviti razvijati ovim tempom onda moras dovoditi nove ljude...

Jedno su radnici, a drugo su azilanti.
Ovi ljudi nisu kvalifikovani i ne znaju jezik.
Locked