Biene Maya wrote:Ja sam na pocetku ove teme napisala, da ce sve izbjeglice iz Sirije ostati u Njemackoj, jer Njemackoj treba nekoliko miliona radnika! A onda su neki ismijali moj post i odgovorili: " Da je to VIC godine"! Prije dva dana, njemacka drzavna televizija je objavila, da Njemackoj u slijedecih deset godina treba najmanje 6,5 miliona radnika. A to je ujedno bio i odgovor onima koji se protive dolasku stranaca, jer navodno im stranci oduzimaju njihova radna mjesta, sto apsolutno nije tocno! Svi balkanci koji podnesu azil, bit ce odmah vraceni, jer Kosovo, Albanija, Makedonija i nasa zemlja imaju ispod minimuma stanovnika. Njemacka vlada je odgovorila, da im ne pada na pamet, da prazne stanovnistvo neke male zemlje, zbog svojih potreba jer ima dovoljno radne snage u svijetu, a sve te male drzave bez dovoljno svog stanovnistva bi brzo nestale. To je jedini razlog zasto nasi balkanci ne mogu dobiti azil. A sto se tice nataliteta, moze se slobodno reci, da za jednu tako veliku naciju, natalitet je nula. Mali blagi porast, doprinose stranci. Velika masa Nijemaca, vise voli zivotinje nego roditi dijete,
i za to su sami sebi krivi a ne stranci!
Kompletan jug Evrope jos trese recesija, nezaposlenost mladih u Grckoj i Spaniji iznad 50 posto, zemlje Zapadnog Balkana koje su na periferiji EU bukvalno se ekonomski raspadaju, Ukrajina pred kolapsom sa 40 miliona stanovnika...
I dobre njemacke duse vise vole da te zemlje zivotare (jerbo bi mogle nestati) i zato ce uvesti nekoliko miliona strucnih i lako integrisanih Arapa. Vec im prostrli crveni tepih dobrodoslice, ali zlocesti Orban ne pusta Arape da napuste Madjarsku. Valjda i njemu nedostaje radne snage...