Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
insomnia78

#2376 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Predstavljatz ovo ko da su oni jucer sisli sa proizvodne trake u Siriji i sad ce samo nastaviti u Njemackoj
Jos se prica o kvalifikovanim radnicima :lol:
Ljudi su u ratu vec par godina, ne znaju jezik, vecinom mladji ljudi vjerovatno bez islustva (pogotovo u industriji) sa upitnim diplomama

Dok se oni davranisu, pa nauce jezik, pa... prodje godina

Kad sam dos'o pa ucio jezik i to upozno sam poprilican broj azilanata, vecinom cecena, koji si tu bili vec par godina i niko nije radio
Sretnem ih dosta i danas i niko ne radi
A u nivou jezika nisu otisli puno dalje od "dobar dan"
Opetja033

#2377 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Opetja033 »

insomnia78 wrote:Predstavljatz ovo ko da su oni jucer sisli sa proizvodne trake u Siriji i sad ce samo nastaviti u Njemackoj
Ljudi su u ratu vec par godina, ne znaju jezik, vecinom mladji ljudi vjerovatno bez islustva (pogotovo u industriji) sa upitnim diplomama

Kad sam dos'o pa ucio jezik i to upozno sam poprilican broj azilanata, vecinom cecena, koji si tu bili vec par godina i niko nije radio
Ma dobro, to vec ima veze sa francuskim jezikom realno. :mrgreen: :mrgreen:
insomnia78

#2378 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Moguce :lol:
Bodkin

#2379 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:
Bodkin wrote:
insomnia78 wrote:Ma kojih radnika, sta ce raditi bez poznavanja jezika?
Za rqzliku od francuza, njemci proizvode nesto :mrgreen: znas li koliko im treba radnika, a to se nauci. Ni ovi sad ne znaju nesto previse njemackog
Jah, Francuzi ne proizvode
Nejse, nisu ovo prvi azilanti, pa jel ima neka statistika o tome koliko ih je do sada zaposleno?
Naravno. Ako mi se bude dalo procackacu i postavim
Arteta

#2380 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

insomnia78 wrote:Predstavljatz ovo ko da su oni jucer sisli sa proizvodne trake u Siriji i sad ce samo nastaviti u Njemackoj

Od koje godine si u Fra?
Bodkin

#2381 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

Ceceni ne mogu prqviti parfeme i torbice, a to je jedino sto francuske curice proizvode :mrgreen:
insomnia78

#2382 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Arteta wrote:

Od koje godine si u Fra?
2010
sinuhe

#2383 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by sinuhe »

Sto ce Nijemcima doktori i inzinjeri iz BiH ili Sirije. Koga prime, a primice sve koji dodju ce primiti iz humanitarnih razloga. Ove iz Sirije, ne iz BiH :D
animals

#2384 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by animals »

.
Last edited by animals on 04/09/2015 16:33, edited 1 time in total.
animals

#2385 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by animals »

omar little wrote:
to sto ti ne baratas najosnovnijim konceptima i informacijama to je tvoj problem. desnicar i nacista nije jedno te isto, ja nigdje nikakve naciste nisam spomenula.

kaze se rjecnik. materi svojoj odredjuj kako da se ponasa i kako da prica, i to sovinisticko i primitivno ponasanje prosipaj po svojoj kuci, meni neces.
Ocito da si kocijas..
prosipaj tu kulturu negdje drugo..stvarno si ko Ani 4 pistolja..
ne vrijedi sa takvima komunicirati...[/quote]
i ko je primitivan vidi se po rijecniku..
ko da su te cigani odgajali, amozda i jesu.. :D
i jos nesto, mater ne spominji ,,idiotkinjo..
prog321

#2386 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by prog321 »

Actually, desnicari, oni skroz desni jesu nacisti. :-D
Zalazu se za rusenje postojeceg uredjenja drustva.

Razlika su konzervativni desni koji trazi rjesenja u postojecem drustvu.
Bodkin

#2387 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

sinuhe wrote:Sto ce Nijemcima doktori i inzinjeri iz BiH ili Sirije. Koga prime, a primice sve koji dodju ce primiti iz humanitarnih razloga. Ove iz Sirije, ne iz BiH :D
Zato sto doktori iz njemacke idu da rade u svicu ili holandiju pa oni popunjavaju strancima
animals

#2388 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by animals »

U Becu npr. imas vise doktora stranaca nego domaci..
vjerovatno je i u Njemackoj tako..
Drvosjeca iz Dejcica

#2389 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Šta se desi kada spojiš nadobudnog Obrana (Obrena) i nedosljednost EU.

Stotine izbjeglica probilo barikade i krenulo pješke iz Mađarske u Austriju

Image

Neka sada Obren diže tenkove pa udri po muslimanima. :oops:

Image
GeeTnT

#2390 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by GeeTnT »

animals wrote:U Becu npr. imas vise doktora stranaca nego domaci..
....e sad...Nevjerujem da ima vise doktora, ali ljekara mozda...ali kod nas se postaje doktor cim se medicina zavrsi.. :-)
Bodkin

#2391 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Šta se desi kada spojiš nadobudnog Obrana (Obrena) i nedosljednost EU.

Image

Smijesno cemu se ti radujes. Ti ljudi su ilegalno na teritoriji medjarske. Imaju puno pravo da ih pohvataju mrezom i helikopterima ostave van granica. Ali jok, ajmo se smijati tome sto imigranti probijaju kordone i sto evropa nije sovoljno liberana
Latte

#2392 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Latte »

Idi brani granice Bodkine
animals

#2393 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by animals »

GeeTnT wrote:
....e sad...Nevjerujem da ima vise doktora, ali ljekara mozda...ali kod nas se postaje doktor cim se medicina zavrsi.. :-)
Kazem ti doktor, i ne postoji samo doktor medicine :-)
pa i dalje vrti glavom kad nemas pojma sta pricas..
nisam mislio na cistacice i anesteizologa :-)
animals

#2394 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by animals »

Bodkin wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Šta se desi kada spojiš nadobudnog Obrana (Obrena) i nedosljednost EU.

Image

Smijesno cemu se ti radujes. Ti ljudi su ilegalno na teritoriji medjarske. Imaju puno pravo da ih pohvataju mrezom i helikopterima ostave van granica. Ali jok, ajmo se smijati tome sto imigranti probijaju kordone i sto evropa nije sovoljno liberana
Sve u Njemacku,oni su za sve krivi..
ja bi ih samo propustao..Nijemci kazu da su oni jedini koji dobro postupaju sa izbjeglicama..
i prigovaraju Madjarima..
Opetja033

#2395 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Opetja033 »

Bodkin wrote:

Image

Ovo je jos jedna u nizu lazi koje se plasiraju. Ne znam da li je siris svjesno ili nesvjesno.

NE, od trenutka kada stupe na tlo EU oni vise tu nisu nelegalno nego legalno i Madjarska ih apsolutno ne smije deportovati van EU.
Pravo na azil je jedno od osnovnih ljudskih prava, zagarantovano i konvencijom UN-a o ljudskim pravima i EU direktivama/zakonima.
Kada u EU udje osoba iz ratom zahvacenog podrucja, ta osoba MORA dobiti azil. O deportovanju iz EU nema govora, to bi znacilo krsenje povelja i konvencija koje su potpisale sve zemlje clanice EU.
Dakle ne, niti su nelegalno na teritoriji Madjarske niti ih Madjarska smije izbaciti. Vrlo jednostavno.
don vito

#2396 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by don vito »

Biene Maya wrote:Ja sam na pocetku ove teme napisala, da ce sve izbjeglice iz Sirije ostati u Njemackoj, jer Njemackoj treba nekoliko miliona radnika! A onda su neki ismijali moj post i odgovorili: " Da je to VIC godine"! Prije dva dana, njemacka drzavna televizija je objavila, da Njemackoj u slijedecih deset godina treba najmanje 6,5 miliona radnika. A to je ujedno bio i odgovor onima koji se protive dolasku stranaca, jer navodno im stranci oduzimaju njihova radna mjesta, sto apsolutno nije tocno! Svi balkanci koji podnesu azil, bit ce odmah vraceni, jer Kosovo, Albanija, Makedonija i nasa zemlja imaju ispod minimuma stanovnika. Njemacka vlada je odgovorila, da im ne pada na pamet, da prazne stanovnistvo neke male zemlje, zbog svojih potreba jer ima dovoljno radne snage u svijetu, a sve te male drzave bez dovoljno svog stanovnistva bi brzo nestale. To je jedini razlog zasto nasi balkanci ne mogu dobiti azil. A sto se tice nataliteta, moze se slobodno reci, da za jednu tako veliku naciju, natalitet je nula. Mali blagi porast, doprinose stranci. Velika masa Nijemaca, vise voli zivotinje nego roditi dijete,
i za to su sami sebi krivi a ne stranci!
Kompletan jug Evrope jos trese recesija, nezaposlenost mladih u Grckoj i Spaniji iznad 50 posto, zemlje Zapadnog Balkana koje su na periferiji EU bukvalno se ekonomski raspadaju, Ukrajina pred kolapsom sa 40 miliona stanovnika...
I dobre njemacke duse vise vole da te zemlje zivotare (jerbo bi mogle nestati) i zato ce uvesti nekoliko miliona strucnih i lako integrisanih Arapa. Vec im prostrli crveni tepih dobrodoslice, ali zlocesti Orban ne pusta Arape da napuste Madjarsku. Valjda i njemu nedostaje radne snage... :D
GeeTnT

#2397 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by GeeTnT »

animals wrote:
GeeTnT wrote:
Kazem ti doktor, i ne postoji samo doktor medicine :-)
pa i dalje vrti glavom kad nemas pojma sta pricas..
nisam mislio na cistacice i anesteizologa :-)
Nisam bolan usta otvorio...pisem ba...pisem... Nego velis nisi mislio na cistacice i anesteizologe...pa i jesu u rangu :lol:

Nego reci ti meni ima li tamo "marveni hecima", ili ti po novom veterinara? Znas ono ba ljekar (more bit i doktor) za zivotinje..
Drvosjeca iz Dejcica

#2398 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bodkin wrote: Smijesno cemu se ti radujes. Ti ljudi su ilegalno na teritoriji medjarske. Imaju puno pravo da ih pohvataju mrezom i helikopterima ostave van granica. Ali jok, ajmo se smijati tome sto imigranti probijaju kordone i sto evropa nije sovoljno liberana
Imaš pravo, jeste malo smješno ali tvoja konstatacija da ih treba loviti mrežama i helikopterima je za plakati. Vjerovatno nisi ni svjestan šta zagovaraš. :oops:
animals

#2399 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by animals »

Opetja033 wrote:
Ovo je jos jedna u nizu lazi koje se plasiraju. Ne znam da li je siris svjesno ili nesvjesno.

NE, od trenutka kada stupe na tlo EU oni vise tu nisu nelegalno nego legalno i Madjarska ih apsolutno ne smije deportovati van EU.
Pravo na azil je jedno od osnovnih ljudskih prava, zagarantovano i konvencijom UN-a o ljudskim pravima i EU direktivama/zakonima.
Kada u EU udje osoba iz ratom zahvacenog podrucja, ta osoba MORA dobiti azil. O deportovanju iz EU nema govora, to bi znacilo krsenje povelja i konvencija koje su potpisale sve zemlje clanice EU.
Dakle ne, niti su nelegalno na teritoriji Madjarske niti ih Madjarska smije izbaciti. Vrlo jednostavno.
Gospodine, jel tebi poznato kako oni ulaze u Madjarsku, ilegalno..
ne preko regularni granicni prijelaza, vec sumskim putevima..
znaci ilegalno su u Madjarskoj..
to je sinoc Njemacima objasnjavao Madjarski ambasadoru Njemackoj..
animals

#2400 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by animals »

GeeTnT wrote:
Nisam bolan usta otvorio...pisem ba...pisem... Nego velis nisi mislio na cistacice i anesteizologe...pa i jesu u rangu :lol:

Nego reci ti meni ima li tamo "marveni hecima", ili ti po novom veterinara? Znas ono ba ljekar (more bit i doktor) za zivotinje..
Pa ako ti treba veterinar da te izljeci naci ce se :D
i ovo je zadnja sa tobom posto si seljacina...
Locked