Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
Drinski

#2326 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote:
Drinski wrote:
Nemojmo pretjerivati, ali nemojmo niti previse zaljubljeni u Rusiju.
Vidi drug, kada je u pitanju Sirija, mogu bjanko potpisati sve sto kazu Lavrov, Medvjedev i Putin. Kada je u pitanju BiH i Balkan, mogu se bjanko popišati na vecinu onoga sto kazu.

Sta nam to govori: sile rezonuju jezikom interesa, nije njima do pravde i postivanja prava.
Nema danas niti nevinih niti principjelnih u politici na BI. To su jedino ova djeca koja izgidoše.
insomnia78

#2327 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote:Sve humanitarne organizacije, organizacije za ljudska prava i monitoring se slazu u tome da su Assad i SAA odgovorni za ubjedljivo najveci broj civilnih zrtava u Siriji
Ne tako davno su iste tvrdile da Gadafijevi vojnici nose kondome u futroli sa opremom, sto je dokaz da siluju :-?
Samo za Bosni su upravu jelde?
privremeni

#2328 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by privremeni »

Dakle da sumiramo: apsolutna vecina demokratskog i progresivnog svijeta ne smatra Assada ni legalnim ni legitimnim predstavnikom Sirije i sirijskog naroda. Ti si pristalica i idolopoklonik najveceg ubice, ratnog zlocinca i monstruma danasnjice.
Super, tema suvisna moji analiticari, ne petljajte se gdje vam nije mjesto, medju demokratski i progresivni svijet..... a jos manje u njihova djela. :P
insomnia78

#2329 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Arteta wrote:
insomnia78 wrote: Pa to je bar lako, formirati zajednicku vojsku od pobrojanij, plus Kurdi i uz pomoc koalicionih aviona zavrsiti sa njima
Da li bi bivsi pobunjenici htjeli na bracu?
Pa rek'o si normalni djelovi opozicije
Osim toga skoro sve strane tamo su do sada bar po jednom ratovale skupa i jedni protiv drugih
Opetja033

#2330 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Opetja033 »

Lider Islamskog Fronta je nedavno izjavio da su spremni prihvatiti demokratski sistem. Ahrar ash Sham otvoreno pisao administraciji SAD-a. Sve bi se to moglo fino ufilovati.
Pojava ISIS-a ima i svoje pozitivne strane: ostale islamisticke frakcije su preplasene da ih neko ne poistovjeti sa njima. Ne samo u Siriji nego i globalno.
Mislim da bi jedini problem bio dobar dio Nusre i ISIL. A oni su preslabi da bi mogli odnijeti prevagu na terenu. U Iraku ISIS uziva podrsku dobrog dijela sunnitskog stanovnistva, u Siriji je podrska koju uzivaju od lokalaca smijesna.
Man of steel

#2331 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Man of steel »

Assad je samo jedna osoba isturena u prvi plan ispred države Sirije koja je u suštini kao individua nebitna i lahko zamjenjiva roba.

Da je Assad problem Sirije neko bi mu na samom početku sukoba stavio metak u čelo i riješio čitavu stvar.

Sukob u Siriji je mnogo kompleksniji i sadržajniji da bi se to sve svalilo na Asadova leđa.
Arteta

#2332 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

insomnia78 wrote:
Arteta wrote:
insomnia78 wrote: Pa to je bar lako, formirati zajednicku vojsku od pobrojanij, plus Kurdi i uz pomoc koalicionih aviona zavrsiti sa njima
Da li bi bivsi pobunjenici htjeli na bracu?
Pa rek'o si normalni djelovi opozicije
Osim toga skoro sve strane tamo su do sada bar po jednom ratovale skupa i jedni protiv drugih
Pod normalne u opoziciji smatram one koji su spremni da zive u sekularnoj drzavi, mislim da je vise onh koji ne zele.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2333 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: Samo za Bosni su upravu jelde?
Standardni insomnia :D jel ga barnes, odmah Srebrenica i agresija.

Uglavnom sjecam se dobro njihovih izvjestaja, jer mi je oceva glava bila u pitanju, i nikad necu zaboraviti pricu kako su avioni dignuti na nenaoruzani narod. Nit su dignuti nit je nenaoruzan. A onda kada je bilo jasno da je Gadafi gotov i kondomi su postali dokaz za silovanje.

Na kraju, jesu li se ocitovale na ratni zlocin snimljen kamerom-ubistvo i sodomija ratnog zarobljenika i izlaganje njegovog lesa u hladnjaci?
Opetja033

#2334 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Opetja033 »

Ma sve je to medjunarodna zavjera protiv nebeskog naroda i pravicnog Assadovog rezima. Kakvi HRW, Amnesty International i Ljekari bez granica i njihovi izvjestaji. Oni su samo puleni vatikansko-dzihadske zavjere i svjetskih mocnika. Pobunjenici su sami sebe bombardovali na pijaci i pobili svoje civile kako bi izazvali medjunarodnu intervenciju.
Bijelo je crno a crno je bijelo.

Jeben deja vu, jeben.
insomnia78

#2335 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Arteta wrote: Pod normalne u opoziciji smatram one koji su spremni da zive u sekularnoj drzavi, mislim da je vise onh koji ne zele.
Pa znam, ako se napravi neka prelazna vlada koja uz ostatke sadasnje u vlast ukljucuje i njih i Kurde onda sto da ne
Opetja033

#2336 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:

Uglavnom sjecam se dobro njihovih izvjestaja, jer mi je oceva glava bila u pitanju, i nikad necu zaboraviti pricu kako su avioni dignuti na nenaoruzani narod. Nit su dignuti nit je nenaoruzan. A onda kada je bilo jasno da je Gadafi gotov i kondomi su postali dokaz za silovanje.

Na kraju, jesu li se ocitovale na ratni zlocin snimljen kamerom-ubistvo i sodomija ratnog zarobljenika i izlaganje njegovog lesa u hladnjaci?
Hajde da rascistimo:
Ti negiras da je Assad krvnik, negiras da je pobio ubjedljvo najvise civila, vise nego sve druge zaracene strane zajedno (ukljucujuci i ISIL)? Negiras da je Assadova avijacija pocinila masakr, recimo na pijaci u Doumi (iako su Assadovi fanovi priznali taj zlocin, recimo na temi o Siriji je @Chelli priznao i osudio taj zlocin)? Negiras sve izvjestaje?

Ako je odgovor "da" onda si jebeni licemjer i islamofob kojeg boli kurac sto Assad ubija djecu i bebe samo zato jer se radi o muslimanima. Nista vise i nista manje od toga. U tom slucaju se pisas po svoj ubijenoj djeci Sirije, po svim ubijenim civilima i sebe stavljas u ravan revizionista koji negiraju i genocid u Srebrenici i masakr na Markalama.
insomnia78

#2337 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:

Pa nece biti da su AI, HW, MSF samo u bosanskom slucaju govorili istinu
Arteta

#2338 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

insomnia78 wrote:
Arteta wrote: Pod normalne u opoziciji smatram one koji su spremni da zive u sekularnoj drzavi, mislim da je vise onh koji ne zele.
Pa znam, ako se napravi neka prelazna vlada koja uz ostatke sadasnje u vlast ukljucuje i njih i Kurde onda sto da ne
To bi bilo najbolje rjesenje.

Drugo najbolje rjesenje je podjela drzave na tri dijela.
Jedan dio Assadu, jedan opoziciji i treci Rojava.
Opetja033

#2339 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Opetja033 »

insomnia78 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Pa nece biti da su AI, HW, MSF samo u bosanskom slucaju govorili istinu
Ma svi oni (jer nije jedini) kojima su te organizacije mjerodavne samo u slucaju agresije na BiH i HR su ili licemjeri kojima je samo njihova guzica bitna ili nemaju hrabrosti otvoreno otici korak dalje.
Treceg nema. Eto neka mi bilo ko ponudi neku trecu opciju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2340 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Truba »

činjenica je kad nijemci skontaju odgovor na ovu krizu
više se neće moći događati ove krize :D

zašto ne pooštre zakon za krijumčare
ako te uhvate da ilegalno prevoziš ljude
10 godina
tvome šefu 25
ako neko premine za vrijeme transporta doživotna

kapetanima neispravnih i improviziranim brodova s ilegalcima odmah doživotna
kapetanima ispravnih brodova 20 godina kazne

ODMAH SAD pooštrite zakone prema krijumčarima

mislim da bi se kriza vratila samo na pješake jadnike... zanemarljiv broj

ovako će biti dokle god odgovara
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2341 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: Pa nece biti da su AI, HW, MSF samo u bosanskom slucaju govorili istinu
Bezveze se na to pozivas radi emotivne komponente. Ja govorim o onome cemu sam svjedocio, jer sam detaljno pratio rat u Libiji.

Hajde majke ti, zdravorazumski reci, ko to siluje tako sto prvo nabije durex na spolovilo? Reci je li ubistvo Gadafija ratni zlocin ili ne? I kako je moguce da nijedan radar ne zabiljezi avione koji su krenuli da ubijaju "nenaoruzan" narod (da u Marseju lokalne bande zauzmu kasarnu, mislis da bi Hollande slao cvijece i dorinu s keksom?)

Odosmo u off topic, izvinjavam se ostalim diskutantima
insomnia78

#2342 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Arteta wrote:
insomnia78 wrote:

Pa to fakticki vec postoji
Samo opet je pitanje sta sa nusrom i daeshom
Man of steel

#2343 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Man of steel »

Opetja033 wrote:
Dakle da sumiramo: apsolutna vecina demokratskog i progresivnog svijeta ne smatra Assada ni legalnim ni legitimnim predstavnikom Sirije i sirijskog naroda. Ti si pristalica i idolopoklonik najveceg ubice, ratnog zlocinca i monstruma danasnjice.

Toliko, hvala.
A mogli bi i mi sumirati da ti kao protivnik Assada podržavaš njegovu alternativu koja je oličena u najcrnjem i iskonskom zlu koje se naziva Islamska Država.
Opetja033

#2344 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Opetja033 »

Arteta wrote:
insomnia78 wrote:

Cetvrti ISIL-u :mrgreen:
Salu na stranu ali mislim da nece ni to proci. Ne bi i Moje je misljenje da ce na kraju ipak postojati neki vid kantona sa odredjenom samoupravom: Kurdi, Aleviti (Tartus i najveci dio Latakije), Sunniti i Druzi (najveci dio Suweyde).
Drinski

#2345 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

haj vi pređite na drugu temu.
insomnia78

#2346 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote: Pa nece biti da su AI, HW, MSF samo u bosanskom slucaju govorili istinu
Bezveze se na to pozivas radi emotivne komponente. Ja govorim o onome cemu sam svjedocio, jer sam detaljno pratio rat u Libiji.

Hajde majke ti, zdravorazumski reci, ko to siluje tako sto prvo nabije durex na spolovilo? Reci je li ubistvo Gadafija ratni zlocin ili ne? I kako je moguce da nijedan radar ne zabiljezi avione koji su krenuli da ubijaju "nenaoruzan" narod (da u Marseju lokalne bande zauzmu kasarnu, mislis da bi Hollande slao cvijece i dorinu s keksom?)

Odosmo u off topic, izvinjavam se ostalim diskutantima
Nista od toga ne mjenja cinjenicu da je SAA ubila najvise civila u Siriji
Sto se tice kondoma, SIDA je u ogromnom broju prisutna u Africi, tako da ni to nije van pameti
Opetja033

#2347 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Opetja033 »

Man of steel wrote:
Opetja033 wrote:

Toliko, hvala.
A mogli bi i mi sumirati da ti kao protivnik Assada podržavaš njegovu alternativu koja je oličena u najcrnjem i iskonskom zlu koje se naziva Islamska Država.
Nevjerovatno umobolno poredjenje iz milion razloga:
1) covjek otvoreno podrzava Assada, ja se otvoreno protiv ISIS-u
2) ISIS se vise maklja sa opozicijom nego sa Assadom
3) Taj spin o podrsci ISIS-u ako si protiv Assadu mozete prosipati samo osobama sa teskim oblicima retardacije. Nikome vise.
Biene Maya

#2348 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Biene Maya »

.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2349 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Truba »

Image
Man of steel

#2350 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Man of steel »

Arteta wrote: Drugo najbolje rjesenje je podjela drzave na tri dijela.
E baš si pametnjaković.

Toliki ljudi izginuše zbog Bosne a mogli smo komotno i našu državu raskomadati na tri djela kako bi svi bili sretni i zadovoljni.

Sirija ne smije posustati dok svoju državu ne očisti od plaćeničkih bandi i ne uvede kontrolu nad čitavom teritorijom vojnim putem.

Tek onda se treba raspravljati o političkim pitanjima i raznima Asadima.
Locked