Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
Opetja033

#2301 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:
Opetja033 wrote: Lupas sada i to podobro. Apsolutna vecina demokratskih zemalja uopce ne smatra Assada ni legitimnim ni legalnim predsjednikom Sirije, vec legitimitet/legalitet daju SNC (krovnoj organizaciji veceg dijela opozicije). Sav legitimitet i legalitet odu kada svoj sopstveni narod i svoju sopstvenu djecu masakriras, ubijas, granatiras, bombardujes.
Dakle Assad nije ni legalni ni legitimni predsjednik Sirije za vecinu demokratskog, progresivnog svijeta. Prestani manipulisati ljude.
Koja je to apsoultna vecina demokratskih "zemalja"?
Pa vecina (ako ne i sve) zemlje clanice EU, SAD, Kanada, Australija, Novi Zeland.
Dakle najprogresivniji dio svijeta ne smatra Assada legitimnim i legalnim predstavnikom Sirije i sirijskog naroda. Tako da ova tvoja cinicna i zlonamjerna usporedba sa Vladom RBiH i ARBiH nema nikakve logike.
insomnia78

#2302 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Ulazem veto
Opetja033

#2303 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:Ne, jer s aspekta medjunarodnog javnog prava, stvari stoje kako sam rekao.
Pa ocito ne stoje, dokazao sam ti da nije tako. Naravno ti sada mozes braniti do mile volje svog omiljenog diktatora, najveceg zlocinca 21. stoljeca, osobu koja je pobila vise civila u svojoj zemlji nego sve ostale zaracene strane zajedno (ukljucujuci i ISIL). Osobu koja sa namjerom bombarduje civilne objekte poput dzamija, trgova, skola, bolnica, pijaca (poznato ovo, a?), itd - samo kako bi prouzrokovala sto je moguce veci broj civilnih zrtava i sijala teror. To govore izvjestaji Human Rights Watcha, Amnestya, Ljekara bez Granica.
Ne mozes ti imati nikakav legimitet i legalitet a bombardovati pijace i ciniti masakre u kojem poginu preko 150 civila, na desetine djece (kao neki dan u Doumi).
Takva osoba gubi sav legitimitet i legalitet, kod svake normalne osobe, drzave, institucije. Naravno sa psihopatama i islamofobima je sasvim druga stvar.

A ti nastavi da svrsavas na Assada. To govori vise o tebi nego o bilo cemu i bilo kome drugom. Tu suplju pricu o nekakvom njegovom legitimitet i legalitetu mozes prosipati na srpskim forumima, Irancima, Rusima. Oni ce te vjerovatno podrzati i vjerovati u tvoje bajke.
Drinski

#2304 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote:
Drinski wrote:
Ma ti si ocito u nekoj zamci.

Ne moze se porediti sa ARBIH, jer ova nije bila armija diktatora, nego armija pod civilnom komandom demokratski izabranog vođe. nije se borila za diktaturu već za osnovne civilizacijske vrijednosti.Sto se tice Srba i RUsa, ne znam za tebe, ali ja se ponosim da sam bio na pravoj strani, a oni neka se zapitaju kakva je bila njihova politika.

Opet ti kazem, da diktatura nema direktne veze sa nivom društvenog, civilizacijskog, kulturnog razvoja nekog naroda, pa tamo su nastajale prve drzave, normalno da su se vise razvili nego neka plemena koja jos nisu izumili drzavu.
Ne, jer s aspekta medjunarodnog javnog prava, stvari stoje kako sam rekao. Diktatura je pitanje politickog sistema, a to je interna stvar drzave Sirije. Ne moze ti smetati diktatura u Siriji, a ne smetati u KSA, dakle odlucimo se (ne ti, nego ovi koji su napravili sranje).

I koja je to prava strana?
Ja mislim da ti lupaš onako bezze.
Drvosjeca iz Dejcica

#2305 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Opetja033 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ne, jer s aspekta medjunarodnog javnog prava, stvari stoje kako sam rekao.
Pa ocito ne stoje, dokazao sam ti da nije tako. Naravno ti sada mozes braniti do mile volje svog omiljenog diktatora, najveceg zlocinca 21. stoljeca, osobu koja je pobila vise civila u svojoj zemlji nego sve ostale zaracene strane zajedno (ukljucujuci i ISIL). Osobu koja sa namjerom bombarduje civilne objekte poput dzamija, trgova, skola, bolnica, pijaca (poznato ovo, a?), itd - samo kako bi prouzrokovala sto je moguce veci broj civilnih zrtava i sijala teror. To govore izvjestaji Human Rights Watcha, Amnestya, Ljekara bez Granica.
Ne mozes ti imati nikakav legimitet i legalitet a bombardovati pijace i ciniti masakre u kojem poginu preko 150 civila, na desetine djece (kao neki dan u Doumi).
Takva osoba gubi sav legitimitet i legalitet, kod svake normalne osobe, drzave, institucije. Naravno sa psihopatama i islamofobima je sasvim druga stvar.

A ti nastavi da svrsavas na Assada. To govori vise o tebi nego o bilo cemu i bilo kome drugom. Tu suplju pricu o nekakvom njegovom legitimitet i legalitetu mozes prosipati na srpskim forumima, Irancima, Rusima. Oni ce te vjerovatno podrzati i vjerovati u tvoje bajke.
Kamo puste sreće da je tako. Na našem primjeru vidiš da možeš granatirati pijace, škole, bolnice, čak šta više biti nosilac licence sekunarnih i tercijarnih grobnica (to ni Nijemcima niej uspjelo) i onda biti nagrađen entitetom. :oops: Odosmo u off...
Opetja033

#2306 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Opetja033 »

Ma naravno da lupeta. Spreman je lupiti bilo kakve gluposti samo da odbrani najveceg ubicu tekuceg stoljeca. Ko zna, mozda baci i kakvu drkicu dok gleda masakre koje njegov idol pocini.
Last edited by Opetja033 on 04/09/2015 13:45, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2307 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

Drinski wrote:
Ja mislim da ti lupaš onako bezze.
Mislis dakle postojis 8)
Sanjarko

#2308 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:Ulazem veto
To samo Chmoljo moze :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2309 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

Opetja33-neki dobri samaricani su me upozorili da si fan islamista, stoga, u pravu si sve, Asad je najveci zlocinac sto postoji na svijetu, kontra njega se bore hrabri borci za ljubav, pjesmu i demokratiju.

Izvini i halali mi.
Arteta

#2310 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

Kraja rata u Siriji nece biti jos dugo dugo vremena.
Nema naznaka da ce neka strana pobijediti u dgoledno vrijeme i nema naznaka da ce zaraceni pristati na neko mirno rjesenje.
Drinski

#2311 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

Arteta wrote:Kraja rata u Siriji nece biti jos dugo dugo vremena.
Nema naznaka da ce neka strana pobijediti u dgoledno vrijeme i nema naznaka da ce zaraceni pristati na neko mirno rjesenje.
ma kako ce, pa vidis da tamo SSSR i SAD ratuju.
Opetja033

#2312 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:Opetja33-neki dobri samaricani su me upozorili da si fan islamista, stoga, u pravu si sve, Asad je najveci zlocinac sto postoji na svijetu, kontra njega se bore hrabri borci za ljubav, pjesmu i demokratiju.

Izvini i halali mi.
Nabijem ja te dobre Samaricane i cinike na neku stvar. :)

Naravno kada te ogolim argumentima, kada ukazem na tvoje spinove pune cinizma a suplje sa argumentima onda bjezis podvijenog repa. Ako nista drago mi je da si svima pokazao da si simpatizer najveceg koljaca danasnjice. Ovo nije moja konstrukcija, svi relevantni faktori to tvrde, ili mozda negiras izvjestaje HRW-a, Amnestya i Ljekara bez granica?
Razloge zbog koji si idolopoklonik monstruma Assada neka ostali pokusaju dokuciti. Meni je i vise nego jasno.

Dakle da sumiramo: apsolutna vecina demokratskog i progresivnog svijeta ne smatra Assada ni legalnim ni legitimnim predstavnikom Sirije i sirijskog naroda. Ti si pristalica i idolopoklonik najveceg ubice, ratnog zlocinca i monstruma danasnjice.

Toliko, hvala.
Opetja033

#2314 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Opetja033 »

Jedino moguce rijesenje, u doglednom periodu, jeste da Assada skinu njegovi i da se napravi deal sa najvecim dijelom opozicije. Nije to nemoguce, nemali broj visokopozicioniranih duznosnika Assadovog rezima i vojske je u zadnjih godinu dana umrlo misterioznom smrcu, sklonjeno u stranu.
Dok je Assad na vlasti dogovora i mira nece biti.

Uz nastavak rata, najgore moguce rijesenje bi bilo razmontiranje kompletnog rezimskog aparata. Vidjeli smo gdje je to odvelo Irak, i dan danas gledamo.
Dakle dijelovi rezima moraju biti dio rijesenja.
Bodkin

#2315 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:
Jedino moguce rijesenje, u doglednom periodu, jeste da Assada skinu njegovi i da se napravi deal sa najvecim dijelom opozicije. Nije to nemoguce, nemali broj visokopozicioniranih duznosnika Assadovog rezima i vojske je u zadnjih godinu dana umrlo misterioznom smrcu, sklonjeno u stranu.

Uz nastavak rata, najgore moguce rijesenje bi bilo razmontiranje kompletnog rezimskog aparata. Vidjeli smo gdje je to odvelo Irak, i dan danas gledamo.
Smijesno. Da asada niko nece, ne bi izdrzao ni 4 mjeseca, a ne 4 godine. Dakle nove vlasti nema bez asada ili bez njegovih pristwlica ako on odluci da se povuce
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2316 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

Opetja033 wrote:
Nabijem ja te dobre Samaricane i cinike na neku stvar. :)

Naravno kada te ogolim argumentima, kada ukazem na tvoje spinove pune cinizma a suplje sa argumentima onda bjezis podvijenog repa. Ako nista drago mi je da si svima pokazao da si simpatizer najveceg koljaca danasnjice. Ovo nije moja konstrukcija, svi relevantni faktori to tvrde, ili mozda negiras izvjestaje HRW-a, Amnestya i Ljekara bez granica?
Razloge zbog koji si idolopoklonik monstruma Assada neka ostali pokusaju dokuciti. Meni je i vise nego jasno.

Dakle da sumiramo: apsolutna vecina demokratskog i progresivnog svijeta ne smatra Assada ni legalnim ni legitimnim predstavnikom Sirije i sirijskog naroda. Ti si pristalica i idolopoklonik najveceg ubice, ratnog zlocinca i monstruma danasnjice.

Toliko, hvala.
Sve si ti u pravu, Sadam je imao atomsku bombu, Gadafi je slao avione na svoj narod, a Asad je najveci koljac danasnjice.

Razgovarati sa nekim koji ide logikom idolopoklonstva, nije moj fah. Ajde prijatno.

P.S. To sto su neku grupu ljudi sa sjedistem u Doha, Kataru, priznale licemjerne drzave koje su ovo sve zakuhale, pa im se kasnije u Maroku prikljucili "Prijatelji Sirije", i dalje nije dovoljno, nazalost UN ima dovoljno clanica ;-)
Drinski

#2317 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote: Sve si ti u pravu, Sadam je imao atomsku bombu, Gadafi je slao avione na svoj narod, a Asad je najveci koljac danasnjice.

Razgovarati sa nekim koji ide logikom idolopoklonstva, nije moj fah. Ajde prijatno.

P.S. To sto su neku grupu ljudi sa sjedistem u Doha, Kataru, priznale licemjerne drzave koje su ovo sve zakuhale, pa im se kasnije u Maroku prikljucili "Prijatelji Sirije", i dalje nije dovoljno, nazalost UN ima dovoljno clanica ;-)
Nemojmo pretjerivati, ali nemojmo niti previse zaljubljeni u Rusiju.
Arteta

#2318 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

Opetja033 wrote:

Cvrst je Assad da bi ga se tako lako skinulo, najbolje moguce rjesenje je da sam sidje sa vlasti, a to bi tesko islo s obzirom da nebi imao gdje ici.
Druga stvar, najbolja stvar bi bila da ostatak rezima suradjuje samo s normalnim clanovima opozicije, nikakvi frontovi, nusre, shamovi, isilovci itd.
Treca stvar, naravno demokratski izbori.

Cak i to sve ako se poklopi, problem nije rijesen jer onda tek nastaje problem, sta uraditi sa onim gore pobrojanima?
insomnia78

#2319 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Sve humanitarne organizacije, organizacije za ljudska prava i monitoring se slazu u tome da su Assad i SAA odgovorni za ubjedljivo najveci broj civilnih zrtava u Siriji
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2320 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

Drinski wrote:
Nemojmo pretjerivati, ali nemojmo niti previse zaljubljeni u Rusiju.
Vidi drug, kada je u pitanju Sirija, mogu bjanko potpisati sve sto kazu Lavrov, Medvjedev i Putin. Kada je u pitanju BiH i Balkan, mogu se bjanko popišati na vecinu onoga sto kazu.

Sta nam to govori: sile rezonuju jezikom interesa, nije njima do pravde i postivanja prava.
Opetja033

#2321 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Opetja033 »

Bodkin wrote:
Opetja033 wrote:

Smijesno. Da asada niko nece, ne bi izdrzao ni 4 mjeseca, a ne 4 godine. Dakle nove vlasti nema bez asada ili bez njegovih pristwlica ako on odluci da se povuce
Sta je konkretno smijesno? Ko je tvrdio da Assad nema pristalica? Naravno da ima, pogotovo medju manjinama. Assad je u potpunosti izgubio kontrolu nad vecim dijelom Sirije, i to nepovratno. To je i sam maltene priznao u zadnjem intervjuu: da mu nedostaje vojne snage i da su se koncetrisali na kontrolu njima najvaznijih dijelova. Assada odrzava na vlasti jedino avijacija i pomoc koju dobija iz Rusije i Irana.
Dakle nema nove vlasti bez najveceg dijela opozicije. Assadov rezm vise nikada nece moci kontrolisati najveci dio Sirije. Pobunjenici takodje ne mogu preuzeti kontrolu nad kompletnom zemljom.
Dakle ili nastavak rata ili odlazak Assada sa vlasti. Opozicija nikada nece pristati na ostanak Assada na vlasti, ko bi normalan pristao. To je crvena linija ispod koje nijedna pobunjenicka skupina nije spremna ici.
Medjutim mislim da vecina shvata da ce se morati napraviti neki deal sa rezimom (mimo Assada) ukoliko se zeli naci neko mirovno rijesenje.
insomnia78

#2322 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Arteta wrote:
Opetja033 wrote:

Cvrst je Assad da bi ga se tako lako skinulo, najbolje moguce rjesenje je da sam sidje sa vlasti, a to bi tesko islo s obzirom da nebi imao gdje ici.
Druga stvar, najbolja stvar bi bila da ostatak rezima suradjuje samo s normalnim clanovima opozicije, nikakvi frontovi, nusre, shamovi, isilovci itd.
Treca stvar, naravno demokratski izbori.

Cak i to sve ako se poklopi, problem nije rijesen jer onda tek nastaje problem, sta uraditi sa onim gore pobrojanima?
Pa to je bar lako, formirati zajednicku vojsku od pobrojanij, plus Kurdi i uz pomoc koalicionih aviona zavrsiti sa njima
Arteta

#2323 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

Veci dio Sirije je svakako slabo naseljen.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2324 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote:Sve humanitarne organizacije, organizacije za ljudska prava i monitoring se slazu u tome da su Assad i SAA odgovorni za ubjedljivo najveci broj civilnih zrtava u Siriji
Ne tako davno su iste tvrdile da Gadafijevi vojnici nose kondome u futroli sa opremom, sto je dokaz da siluju :-?
Arteta

#2325 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

insomnia78 wrote: Pa to je bar lako, formirati zajednicku vojsku od pobrojanij, plus Kurdi i uz pomoc koalicionih aviona zavrsiti sa njima
Da li bi bivsi pobunjenici htjeli na bracu?
Locked