Kod nas je bilo, ko ti se primakne na odredjenu daljinu (obicno na kraju bude po licnoj procjeni), nema lozinke ili sta vec, nego imas zeleno da ga upucas na mrtvo baz da mozes biti procesuiran na bilo koji nacin - inace ces biti procesuiran ako ga ne ubijes.Gojeni H wrote:Sta znaci, legendo?Zviz wrote:Drzave koje ce definitivno vrsiti masovnu deportaciju Finska, Danska, Nizozemska i odredjene drzave iz Istocnog bloka Europe.
Inace ovaj preliv velikog broja izbjeglica je dosao ko kec na desetku za sirenja nacionalizma. A za nekoliko godina ce sve to fino liciti na davne 40-ete godine. Nekako ovako:
Znate ono kad sebi usecerite, a onda planete kad vas neko ometa. Tako i ovi, nece niko vise da gleda garavost, smece i koje kakve tezge i jaukanje po gradovima, ili bolje receno drzavama u Europi. Sve vise i vise ljudi, i to obrazovanih imaju radikalnije misljenje o ovim arapima. Kao treba pomoci, ali po principu svakog gosta tri dana dosta.
Citam u medijima, kako madjari razmisljaju o slanju vojske na granice i uvedbe mrtve straze. Svak ko je bio u vojsci zna sta znaci mrtva straza.
Uglavnom ... Evropa ce primati onoliko koliko joj treba. Kada bude dostignut zeljeni broj, Njemacka i Velika Britanija ce to rijesiti veoma brzo i efektno, tako da vise nece biti problema s azilantima.
Do tada, vristanje visegradskih Mersiha i desnicara ce sluziti da se popune praznine na portalskim vijestima.
Narod k'o narod, jadna li mu majka. Ova neka nasa raja isla u Beges da im daju hediju ... meni samo jedno pitanje iznad glave, gdje ce se ovi ljudi okupati?
Niko nije ni u bivsoj Jugi 60ih, 70ih vjerovao u nacionalizam. Znas i sam dobro kako je bilo, haj ko saka ljudi sta je to, ma eto da mediji imaju sta pisati. Da UDBA ima sta raditi. Da Milicija ima koga hapsiti. A preko noci znas i sam do cega je doslo. Budimo realni - preokret je bio u preiodu od 1987 do 1990 - a od 1991 znas i sam sta je sve bilo zbog nacionalizma na sve strane. Od danasnje godine pa do jedno najdalje 2022 ce nacionalizam da se tako razvije u svakoj drzavi, u Europi, da ces do sredine 20ih godine tj. za nekih desetak imati take tenzije na starom kontinentu, a razlog ce biti ovi "garavi" o kojima sad svi pisu. Ima da budu letili u peci ko fiseci. Sve ce po svom vremenu biti. Znas da se historija svako malo ponavlja. Isto kao godisnja doba. Vidis da su nepozenji. Bice jos kamioncica kao onaj u Austriji, mrtvih emigranata duz pruga bez organa, otrovanih itd. Sta bi neki dan u Grckoj, policija roknula 17 godisnjeg emigranta. I na kraju krajeva budimo realni, muslimani u Siriji od ISILA nisu u opasnosti, jer ovi ubijaju samo one sto nisu muslimani - znaci vecina nema ni osnove za azila nekog, jer nisu ugrozeni. Jedino su ugrozeni od Asada jer tu je vise igra politicke ideologoje nego vjerske. ISIL ima pod kontrolom vise od 50% drzave, eto im drzave vracaj ih tamo. Treba mi neko reci da u Siriji ratuje 3% a ostalih 97% cuci i gleda? Sve muskarci sami koji bjeze, od cega, od mobilizacije da brane kucu? Jes al u Q. Zahvalili se na ratu i put Dojclandija, gdje novac raste na granama. Citav Arapski svijet, temelji na materializmu i ko fol vjeri.