Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- animals
#1276 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Postavimo ovako..
izbjeglice bjeze od rata..u redu..
bjeze u sigurne zemlje..u redu..
bjeze u EU..u redu..
EU ima 28 clanica..
ali svi bi u Njemacku..
i uz to jako su rabiatni..
kakve su to izbjeglice..
i medju njima prevladavaju muskarci u najboljim godinama..
izbjeglice bjeze od rata..u redu..
bjeze u sigurne zemlje..u redu..
bjeze u EU..u redu..
EU ima 28 clanica..
ali svi bi u Njemacku..
i uz to jako su rabiatni..
kakve su to izbjeglice..
i medju njima prevladavaju muskarci u najboljim godinama..
- Drvosjeca iz Dejcica
#1277 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
_BataZiv_0809 wrote:A nema kao kod nas (u nekim firmama, radio sam u jednoj takvoj op. aut.) "razlozi licne prirode" ?insomnia78 wrote: Postoji, isto k'o sto postoji pravo poslodavca da zna razlog, opravdan razlog, za isti
To sto ti pricas "smrdi" na rasizam a poslodavci, barem ovdje u Fr, poprilicno zaziru od toga
Ako ne zbog savjesti onda zbog mogucih posljedica po preduzetje
Jedno je traziti premjestaj a drugo reci ne zelim raditi sa crncima, arapima
Zamišljam taj razgovor...
Dobar dan, dobar dan. Ja želim zatražiti nešto od vas.
-Da čujemo Bato?
Ja ne želim da radim sa Stevanom.
-Zašto, Bato, šta se desilo.
Ništa, imam razlog lične prirode. Samo tražim da ga uklonite iz kancelarije.
Znaš šta bi ti svaki poslodavac rekao na ovo.
Mislim da svoje lične probleme, imaginacije i želje trebate ostaviti na ulaznim vratima ove firme. Ulaskom u ovu firmu zastupate interese i ciljeve firme, sve vaše privatne frustracije možete upražnjavati izvan firme. Razgovor završen.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 24/08/2015 22:18, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1278 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ne pravim se, jer ja to nisam rekao. Ako kazem da ne zelim dijeliti radni prostor sa pusacem, a on je istovremeno i crnac, gdje je tu rasizam?insomnia78 wrote: Sad se malo pravis naivan
Naravno da ima, ali to nije ono tvoje "ne zelim raditi sa njim zato sto je arap/crnac/peder... i nema zakona koji me moze natjerati"
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1279 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Samo sto bi Bata rekao slijedece: "Mozete li me prebaciti u drugu kancelariju?" Buduci da ja nesto trazim, nije red da Stevan trpi posljedice, nego ja. Osnovna logika i kultura. Ali jbga ne uklapa se u tvoju zamisljenu verziju.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
-Da čujemo Bato?
Mislim da svoje lične probleme, imaginacije i želje trebate ostaviti na ulaznim vratima ove firme. Ulaskom u ovu firmu zastupate interese i ciljeve firme, sve vaše privatne frustracije možete upražnjavati izvan firme. Razgovor završen.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1280 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
_BataZiv_0809 wrote:Ne pravim se, jer ja to nisam rekao. Ako kazem da ne zelim dijeliti radni prostor sa pusacem, a on je istovremeno i crnac, gdje je tu rasizam?insomnia78 wrote: Sad se malo pravis naivan
Naravno da ima, ali to nije ono tvoje "ne zelim raditi sa njim zato sto je arap/crnac/peder... i nema zakona koji me moze natjerati"
Kaže došao crnac u NewYork i pita policajca "oprostite gdje je ovdje džamija"?
Policajac ga gleda i odmjera pa progovora...
A tebi nije dovoljno što si crnac.
Eto tako otprilike je i tvoje pitanje.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1281 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Sigurno te nebi pitali za razlog? U svakoj iole ozbiljnoj firmi međuljudski odnosi su svetinja i svaki poslodavac bi tražio da zna razlog takvog neobičnog zahtjeva. Ja sam u bivšoj firmi bio svjedok slučaja kada je šef IT odjela tražio da se otpusti šef jednog drugog odjela i to iz nekih ličnih razloga. Direktor se tako postavio da se zahvalio na dosadašnjoj saradnji tom liku koji je to tražio._BataZiv_0809 wrote:Samo sto bi Bata rekao slijedece: "Mozete li me prebaciti u drugu kancelariju?" Buduci da ja nesto trazim, nije red da Stevan trpi posljedice, nego ja. Osnovna logika i kultura. Ali jbga ne uklapa se u tvoju zamisljenu verziju.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
-Da čujemo Bato?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1282 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Naravno da bi pitali za razlog. Ali ja svo vrijeme govorim da ne zelim dijeliti kancelariju sa konzumentom duhana i sa neurednim ljudima. A vi ko strvinari, rasizam, rasizam, samo zato sto postoji mogucnost da je ta osoba ujedno i pripadnik druge rase ili etnijeDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Sigurno te nebi pitali za razlog? U svakoj iole ozbiljnoj firmi međuljudski odnosi su svetinja i svaki poslodavac bi tražio da zna razlog takvog neobičnog zahtjeva. Ja sam u bivšoj firmi bio svjedok slučaja kada je šef IT odjela tražio da se otpusti šef jednog drugog odjela i to iz nekih ličnih razloga. Direktor se tako postavio da se zahvalio na dosadašnjoj saradnji tom liku koji je to tražio.
I svaki dobar direktor ce se truditi da zadrzi dobrog radnika
- insomnia78
#1283 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ne pusi se vani na poslu_BataZiv_0809 wrote:Ne pravim se, jer ja to nisam rekao. Ako kazem da ne zelim dijeliti radni prostor sa pusacem, a on je istovremeno i crnac, gdje je tu rasizam?insomnia78 wrote: Sad se malo pravis naivan
Nista, uvijek se mozes zaposliti kod nekog desnicara
Cekaj malo, ne mozes, za njeg' si u istom rangu ko i taj crnac
Jebo ba suplju
Nisam ljubitelj arapa, posebno ovih francuskih
Nema nadaleko vece mrake, al' opet ne mozes generalizovati
Ima i kod njih divnih ljudi i velikih profesionalaca
Ima ih na TV-u, filmu, raznim umjetnostima, policiji, vojsci, bolnicama...
Npr hirurg koji mi je zeni uradio carski rez je arap, jako cjenjen, otimaju se da dodju njemu na operaciju
- Drvosjeca iz Dejcica
#1284 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Naravno da za takav razlog ne bi bilo posljedica...onda se nismo najbolje razumjeli._BataZiv_0809 wrote:Naravno da bi pitali za razlog. Ali ja svo vrijeme govorim da ne zelim dijeliti kancelariju sa konzumentom duhana i sa neurednim ljudima. A vi ko strvinari, rasizam, rasizam, samo zato sto postoji mogucnost da je ta osoba ujedno i pripadnik druge rase ili etnijeDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Sigurno te nebi pitali za razlog? U svakoj iole ozbiljnoj firmi međuljudski odnosi su svetinja i svaki poslodavac bi tražio da zna razlog takvog neobičnog zahtjeva. Ja sam u bivšoj firmi bio svjedok slučaja kada je šef IT odjela tražio da se otpusti šef jednog drugog odjela i to iz nekih ličnih razloga. Direktor se tako postavio da se zahvalio na dosadašnjoj saradnji tom liku koji je to tražio.![]()
I svaki dobar direktor ce se truditi da zadrzi dobrog radnikaI nece spajati nespojivo, jer je interes firme da ima rezultate, a ne da uci suzivotu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1285 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Hvala Titu i roditeljima, jos uvijek nemam potrebe ici tamo gdje se ne pusi na poslu i(li) gdje me se tretira kao nize biceinsomnia78 wrote: Ne pusi se vani na poslu
Nista, uvijek se mozes zaposliti kod nekog desnicara
Cekaj malo, ne mozes, za njeg' si u istom rangu ko i taj crnac
Jebo ba suplju
Nisam ljubitelj arapa, posebno ovih francuskih
Nema nadaleko vece mrake, al' opet ne mozes generalizovati
Ima i kod njih divnih ljudi i velikih profesionalaca
Ima ih na TV-u, filmu, raznim umjetnostima, policiji, vojsci, bolnicama...
Npr hirurg koji mi je zeni uradio carski rez je arap, jako cjenjen, otimaju se da dodju njemu na operaciju
Sto kazes jebo suplju, svugdje ima dobrih ljudi i mrake. Zivio sam sa arapima u arapskoj drzavi skoro 2 godine i upoznao i jedne i druge. Ko prevladjuje, to je dobro pitanje. Tu kod vas u Francuskoj sam uglavnom vidjao nevidjenu mraku, cak bio svjedok potezanju oruzja u po bijela dana. Ali sto kazes, nisu svi isti i ne treba generalizovati.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1286 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nismo se razumjeli, jer je jedan forumas odmah poletio da me optuzi za rasizam i onda se o tome prica potegla.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Naravno da za takav razlog ne bi bilo posljedica...onda se nismo najbolje razumjeli.Doduše u velikom broju firmi nema pušenja na radnom mjestu a neke imaju odjele gdje možeš pušiti ili izaći vani pa zapaliti.
Naravoucenje (moje licno, do kojeg sam dosao za ovo sitno godina staza koje imam): posao je druga kuca i atmosfera je vrlo vazna. Ne trebas se aman zaman voljeti sa radnim kolegama, ali se treba truditi da se medjusobno uvazavate i uzdrzavate od radnji koje drugog nerviraju i smetaju.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1287 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Apsolutno, to znam iz pozitivnog i negativnog iskustva, radna atmosfera je vrlo bitna._BataZiv_0809 wrote:Nismo se razumjeli, jer je jedan forumas odmah poletio da me optuzi za rasizam i onda se o tome prica potegla.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Naravno da za takav razlog ne bi bilo posljedica...onda se nismo najbolje razumjeli.Doduše u velikom broju firmi nema pušenja na radnom mjestu a neke imaju odjele gdje možeš pušiti ili izaći vani pa zapaliti.
Naravoucenje (moje licno, do kojeg sam dosao za ovo sitno godina staza koje imam): posao je druga kuca i atmosfera je vrlo vazna. Ne trebas se aman zaman voljeti sa radnim kolegama, ali se treba truditi da se medjusobno uvazavate i uzdrzavate od radnji koje drugog nerviraju i smetaju.
- insomnia78
#1288 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Elem, Calais, France
U neposrednoj blizini Eurotunela nalazi se izbjeglicki kamp, od milja nazvan "dzungla"

Uslovi su katastrofalni

Zato sto je

"Ovdje prodajemo vakcine protiv rasizma"
U neposrednoj blizini Eurotunela nalazi se izbjeglicki kamp, od milja nazvan "dzungla"

Uslovi su katastrofalni

Zato sto je

"Ovdje prodajemo vakcine protiv rasizma"
-
dječak sa šibicama
#1289 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
TALIJANSKA policija uhitila je u Palermu 15 migranata osumnjičenih da su u more bacili 12 izbjeglica katoličke vjere . Među 15 uhićenih izbjeglica nalazi se i jedan maloljetnik.
Na plovilu kojim su u travnju ove godine krenuli sa sjevera Afrike prema Italiji došlo je do vjerske svađe i muslimani, državljani Senegala, Malija i Obale Bjelokosti, bacili su u more izbjeglice katoličke vejere.
Da bi osumnjičeni mogli biti procesuiranI nalog za njihovo uhićenje morao je potpisati talijanski ministar pravosuđa Andrea Orlando jer se zločin dogodio u međunarodnim vodama.
“To je strašno. Ako se potvrdi da je točno kako je u tjesnacu kraj Scilije počinjen masovni zločin iz vjerskih pobuda to baca novo svjetlo na dolazak migranata”, rekao je Francesco Lo Voi glavni tužitelj u Palermu.
Na plovilu kojim su u travnju ove godine krenuli sa sjevera Afrike prema Italiji došlo je do vjerske svađe i muslimani, državljani Senegala, Malija i Obale Bjelokosti, bacili su u more izbjeglice katoličke vejere.
Da bi osumnjičeni mogli biti procesuiranI nalog za njihovo uhićenje morao je potpisati talijanski ministar pravosuđa Andrea Orlando jer se zločin dogodio u međunarodnim vodama.
“To je strašno. Ako se potvrdi da je točno kako je u tjesnacu kraj Scilije počinjen masovni zločin iz vjerskih pobuda to baca novo svjetlo na dolazak migranata”, rekao je Francesco Lo Voi glavni tužitelj u Palermu.
- insomnia78
#1290 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ja sam o ovome pis'o prije jedno sest mjesecidječak sa šibicama wrote:TALIJANSKA policija uhitila je u Palermu 15 migranata osumnjičenih da su u more bacili 12 izbjeglica katoličke vjere . Među 15 uhićenih izbjeglica nalazi se i jedan maloljetnik.
Cemu sad takvi tekstovi
-
dječak sa šibicama
#1291 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Tome sto su osumnjiceni pocinitelji konacno uhapseni.
- animals
#1292 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Treba ih ukrcati ponovo na isti brod, i jos prubusiti ga i poslati ih na put nazad..dječak sa šibicama wrote:Tome sto su osumnjiceni pocinitelji konacno uhapseni.
-
biscanka2
#1293 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Kako koji. Svugdje ima normalnog svijeta i smradova. Uglavnom poenta je da imam slobodu da biram s kim cu dijeliti radni prostor. Sad sto bi neki trpali rasizam u sve, nije moj problem, niti je bitno za ovu pricu.[/quote]
Radio sam sa jednim Nijemcem, obrazovanim, genije za jezike. Svi su izbjegavali da mu priđu blizu. Čovjek se jednostavno nije kupao !
Svugdje ima svašta, manimo se generalizacije.[/quote]
Nekad davno sam radio sa jednim Svabom koji je imao užasan smrad nogu.
I na kraju mu sef dadne otkaz zbog nekog izmišljenog razloga, ali smo svi kolektivno znali stvarno zbog čega
[/quote]
S nama u odjelu radio englez, haj sto je uzasno smrdljiv zadah imao al stalno je prdio onako ispuhne se covjek .
Mi ga par puta zamolili da ima obzira - nije sam u odjelu a on i dalje nastavi.
Kad smo vidjeli da je bezobrazan napravili smo detaljan razgovor sa sefom.
Kad ga sef na razgovor pozvao a on se opravdavao kako probleme sa zeldcom ima.
Bio je obavezan da pod hitno kod doktora ode i da ga o rezultatu obavijesti.
Kad je Wolter obavio preglede, doktor mu rekao da mora mijenjati nacin ishrane.
Djubre smrdljivo, mi kad se pogusili od smrada nismo.
Nije u pitanju boja koze ( bjelac je) niti vjersko obiljezje nego kad se nadje smrad, egoista i bezobzirna osoba a sigurno da ih i medju
azilantima a i izbjeglicama takodjer ima.
Bilo izbjeglice ili azilanti, u zemju u koju stignu ceka ih zakon i red kojeg se svi pridrzavati moraju pa tako i oni.
Radio sam sa jednim Nijemcem, obrazovanim, genije za jezike. Svi su izbjegavali da mu priđu blizu. Čovjek se jednostavno nije kupao !
Svugdje ima svašta, manimo se generalizacije.[/quote]
Nekad davno sam radio sa jednim Svabom koji je imao užasan smrad nogu.
I na kraju mu sef dadne otkaz zbog nekog izmišljenog razloga, ali smo svi kolektivno znali stvarno zbog čega
S nama u odjelu radio englez, haj sto je uzasno smrdljiv zadah imao al stalno je prdio onako ispuhne se covjek .
Mi ga par puta zamolili da ima obzira - nije sam u odjelu a on i dalje nastavi.
Kad smo vidjeli da je bezobrazan napravili smo detaljan razgovor sa sefom.
Kad ga sef na razgovor pozvao a on se opravdavao kako probleme sa zeldcom ima.
Bio je obavezan da pod hitno kod doktora ode i da ga o rezultatu obavijesti.
Kad je Wolter obavio preglede, doktor mu rekao da mora mijenjati nacin ishrane.
Djubre smrdljivo, mi kad se pogusili od smrada nismo.
Nije u pitanju boja koze ( bjelac je) niti vjersko obiljezje nego kad se nadje smrad, egoista i bezobzirna osoba a sigurno da ih i medju
azilantima a i izbjeglicama takodjer ima.
Bilo izbjeglice ili azilanti, u zemju u koju stignu ceka ih zakon i red kojeg se svi pridrzavati moraju pa tako i oni.
- Leons
#1294 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Uf sad mozes zamisliti kako tek ovi Arapi prde
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1295 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
sit prdi gladan uzdise
-
biscanka2
#1296 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ima ih kad se najedu zaborave kad su bili gladni pa se posile (naravno ne svi).Black swan wrote:sit prdi gladan uzdise
-
luxury1
#1297 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
I eto sad meni neke bosnje pametuju kako su mnogi iz BI fini i obrazovan narod a nikad na zapad nisu bili ili imali kontakta sa ovim ljudima. Pa gdje to jos ima da neko ne prima pakete hrane i sta ja znam zbog crvenog kriza?!dječak sa šibicama wrote:https://www.facebook.com/michael.stuerz ... 655110245/
izbjeglice u Makedoniji odbijaju primiti pakete Crvenog kriza. Jel zbog kriza, ili zbog straha od krmetine, ali odbijaju.
Hoce u jurop, ali po svojim pravilima
Govorim vam o kojoj se bagri radi. Zivim preko 20 godina sa ovim sranjem. I vi se cudite sto se desnicari i narod po Evropi pale. Kako ste glupi jebote.
- Leons
#1298 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ma ne cude bolan znaju oni sve.luxury1 wrote:
I eto sad meni neke bosnje pametuju kako su mnogi iz BI fini i obrazovan narod a nikad na zapad nisu bili ili imali kontakta sa ovim ljudima. Pa gdje to jos ima da neko ne prima pakete hrane i sta ja znam zbog crvenog kriza?!
Govorim vam o kojoj se bagri radi. Zivim preko 20 godina sa ovim sranjem. I vi se cudite sto se desnicari i narod po Evropi pale. Kako ste glupi jebote.
Ja sta ce nego se paliti... Sta ce drugo..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1299 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Dobro ba, smanji dozivljaj sa nazivanjem glupima ili cu te prijaviti moderatorskoj milicijiluxury1 wrote:I eto sad meni neke bosnje pametuju kako su mnogi iz BI fini i obrazovan narod a nikad na zapad nisu bili ili imali kontakta sa ovim ljudima. Pa gdje to jos ima da neko ne prima pakete hrane i sta ja znam zbog crvenog kriza?!dječak sa šibicama wrote:https://www.facebook.com/michael.stuerz ... 655110245/
izbjeglice u Makedoniji odbijaju primiti pakete Crvenog kriza. Jel zbog kriza, ili zbog straha od krmetine, ali odbijaju.
Hoce u jurop, ali po svojim pravilima
- NIN
#1300 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Arabs, welcome!