Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post Reply
Ponosan

#51 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Ponosan »

Zgrozavam se ovim sto je rekao Josipovic,kako ga samo nije sramota!? optuzivati za nesto Muslimane,inace najmiroljubiji narod u Evropi,koji je toliko zla pretrpio i opet ostao privrzen svim evropskim vrijednostima! Sumnjati u narod koji je dozivio genocid je za svaku osudu! Hrvatska je jedan od agresora na BIH,istina u nesto manjoj mjeri nego Srbija,i Bosnjaci bi trebali sumnjati u Hrvate,tj narod u ime koga je pocinjen stravican zlocin u BIH,prije svega u srednjoj Bosni,Jablanici,Mostaru,Stocu,Capljini,Prozoru! HVO pod komandom Tudjmana je slao svoju vojsku da granatiraju Mostar,Jablanicu,slao je svoje vojnike u srednju Bosnu,i Bosnjaci su ti koji trebaju biti oprezni sa licemjernom Hrvatskom politikom,koja je u BIH dozivjela poraz i opet ce ga dozivjeti ako to bude trerbalo!
callmethebreeeze

#52 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by callmethebreeeze »

meni se ovaj josipovic cini kao neko ko je previse pametan da mu ovakvo nesto samo "izleti". mislim, prvo naglasi da je bosna puna muslimana, koji su, jelte, drugaciji od drugih, da bi ih potom, sirokogrudno, hrvatski i krscanci, "pomilovao" rekavsi kako ipak i nisu toliko losi jer su slicni nama. 'ajde bre.
:D
Kenan-sa

#53 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Kenan-sa »

Ovo sto je jucer izjavio predsjednik Hrvatske,podsjeca me na izjave Tudjmana,Milosevica,Karadzica,Mladica! ovo je dokaz da BIH i Bosnjaci trebaju biti jako oprezni sa Dusmanima ove zemlje i ovog naroda! U Hrvatskoj su uskoro izbori,Josipovic se sluzi retorikom Dodika,svjestan da to kod naroda moze upaliti i kako bi dobio glasove hrvatskih nacionalista,prije svega iz HDZ-a,a sve preko ledja BIH ! ovo je jedna velika sramota za Josipovica,i neka zna da se Bosnjaci nikoga ne boje,osim dragog Boga,to su dokazali i u ratu kada su se odbranili od srpsko-hrvatske agresije,odbranit ce se opet ako bude trebalo! Povezivati muslimane na sjeveru Afrike sa BIH,je gnusno i krajnje bezobrazno ! Josipovic je od kako je stupio na duznost predsjednika imao jako puno ispada,mislio sam da su oni bili slucajni,ali sad vidim da je to sve bilo planski i dobro osmisljeno! Josipovicu -budi uvjeren da ces biti sprijecen u sirenju mrznje prema narodu koji je dozivio GENOCID! dosta zla je taj narod pretrpio,i sad si se ti nasao da ga i dalje vrijedjas,stidi se!!!
munchkin33

#54 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by munchkin33 »

Kenan-sa wrote:Ovo sto je jucer izjavio predsjednik Hrvatske,podsjeca me na izjave Tudjmana,Milosevica,Karadzica,Mladica! ovo je dokaz da BIH i Bosnjaci trebaju biti jako oprezni sa Dusmanima ove zemlje i ovog naroda! U Hrvatskoj su uskoro izbori,Josipovic se sluzi retorikom Dodika,svjestan da to kod naroda moze upaliti i kako bi dobio glasove hrvatskih nacionalista,prije svega iz HDZ-a,a sve preko ledja BIH ! ovo je jedna velika sramota za Josipovica,i neka zna da se Bosnjaci nikoga ne boje,osim dragog Boga,to su dokazali i u ratu kada su se odbranili od srpsko-hrvatske agresije,odbranit ce se opet ako bude trebalo! Povezivati muslimane na sjeveru Afrike sa BIH,je gnusno i krajnje bezobrazno ! Josipovic je od kako je stupio na duznost predsjednika imao jako puno ispada,mislio sam da su oni bili slucajni,ali sad vidim da je to sve bilo planski i dobro osmisljeno! Josipovicu -budi uvjeren da ces biti sprijecen u sirenju mrznje prema narodu koji je dozivio GENOCID! dosta zla je taj narod pretrpio,i sad si se ti nasao da ga i dalje vrijedjas,stidi se!!!
..huh..vala keno, bas nek si mu rek'o..eno ga u c'osku, sjedi i crveni se..'vako.. :oops: ..nece sebi doci za hevtu..jos pogotovo kad si mu "vel'kim" kaz'o da je dusman.. :lol: :lol: ..fakat, kakve su ovo personalne poruke, iliti "one-way" i kakav je to pravopis, sa kojim znacenjem bi trebalo biti "dusmansko" veliko "D".. :-) ..i kakav si ti to "arijevac" da ti je zorli sto spominje "muslimane iz Afrike i muslimane iz Bosne" u istoj izjavi.. :?: ..
..jal' je to mozda sve u duhu "sprjecavanja sirenja mrznje"..ha keno.. :-)
NIN

#55 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by NIN »

Ja sad stvarno ne znam kako cu u noc. :lol:
muha_sa

#56 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by muha_sa »

nasekirah se :-) hajra mi od zivota nema :D
argyle

#57 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by argyle »

Dobri Muslimani napreduju...oni losi su negdje zapeli oko Brege, Misurate...zasad nista od invazije na Hrvatsku.

Otvorenje riječke džamije u listopadu?

Image

Vrijednost objekta je 49 milijuna kuna, a gradnju najvećim dijelom financira država Katar koja je donirala pet milijuna eura te drugi donatori

RIJEKA Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u našoj zemlji muftija Ševko Omerbašić jučer je u pratnji direktora GP-a Krk Josipa Purića i njegovih suradnika te predstavnika riječke Islamske zajednice obišao gradilište riječke džamije na Rujevici i tom prilikom izrazio zadovoljstvo gradnjom, dinamikom radova i suradnjom s GP-om Krk.

Ta je tvrtka izgradnju islamskog centra privela do razine gotovo završenih građevinskih radova te se građevinu džamije i centra već može doživjeti u cjelini. Preostale ugovorene radove GP Krk kani završiti do listopada ove godine kada po prilici i istječe ugovoreni rok gradnje od 18 mjeseci te se navršava druga godišnjica od polaganja temeljnog kamena džamiji na Rujevici.
Omerbašić prezadovoljan

– Prezadovoljan sam. Ovaj objekt je, po meni, čak ljepši od zagrebačke džamije, komentirao je Omerbašić.

Na pitanje hoće li uspjeti zatvoriti financijsku konstrukciju islamskog centra, Omerbašić je rekao da je za sada sve u redu, da je do sada potrošeno oko 17 milijuna kuna, dok ukupno objekt stoji oko 49 milijuna. Kako je poznato, riječki islamski centar gradi se prilozima ovdašnjih muslimana, donacijama muslimana iz drugih europskih zemalja, a najviše ipak velikom donacijom države Katar.

– Od Katara smo dobili pet milijuna eura i vjerojatno ćemo sada tražiti donacije od nekih drugih zemalja. Vidjet ćemo hoće li to nešto omesti ova situacija u arapskom svijetu, Egiptu, ali trudimo se, objasnio je muftija.
Poziv riječkim muslimanima

– Ovaj objekt je po mnogočemu izniman, već i po autoru, pokojnom umjetniku Dušanu Džamonji – gradimo njegovo djelo da zaživi kako ga je zamislio. Građevinari su pri kraju radova, a sada nastupaju zahtjevni radovi raznih instalacija.
Riječ je o složenom objektu s nizom izazova, ali suradnički poštujemo rokove, štoviše moguće je da će izgradnja biti gotova i prije dogovorenih 18 mjeseci – objasnio je direktor Purić.

Prema riječima Ekrema Budimlića, novog predsjednika riječke Islamske zajednice, sada u islamskom centru slijedi niz obrtničkih radova – izolacije, hidroizolacije, termoizolacije, podkonstrukcije, oblaganje kalota kupole, kao i minareta inoxom.
I on kaže da Islamska zajednica traži inozemne donatore, ali i da ovdašnjim muslimanima trajno upućuje molbu da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu izgradnju svoje džamije.
Marilyn

#58 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Marilyn »

Ovo je stvarno crnjak. Mi ne znamo šta ćemo sami sa sobom, a neko osjeća strah od nas. A mi vamo raspad sistema. :mrgreen: :mrgreen:
bingov buraz

#59 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by bingov buraz »

Kažu da je glavna pobunjenička krilatica u Libiji "dogodine u Zaprešiću" :mrgreen:
Hunkar

#60 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Hunkar »

Marilyn wrote:Ovo je stvarno crnjak. Mi ne znamo šta ćemo sami sa sobom, a neko osjeća strah od nas. A mi vamo raspad sistema. :mrgreen: :mrgreen:
a to i jest meni najsmjesnije. ko muslimani lafo naka sila :D :-) ... sad da nam daju i atomsku i brdo naoruzanja, kladio bih se da bi samo na kraju sami sebe potamanili ... znam ja nas :D
Gandalf

#61 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Gandalf »

bingov buraz wrote:Kažu da je glavna pobunjenička krilatica u Libiji "dogodine u Zaprešiću" :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
fakat

#62 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by fakat »

Izjava je ljigava i zlocesta pa makar mu sve tipke na klaviru zlatne bile.
Nass

#63 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Nass »

Oho, SBiH se napokon budi iz anti-drzavnog raspolozenja,,,
Stranka za BiH
"Josipovićeva izjava iznenađuje dvosmislenošću"

Izjava predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i način na koji je nemire u Libiji povezao s Bošnjacima kao jednim od konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini, iako iskazana u samo nekoliko rečenica, iznenađuje mnoštvom nerazumijevanja, dvosmislenosti i loše političke volje prema bošnjačkom narodu i cijeloj Bosni i Hercegovini, stajalište je Stranke za Bosnu i Hercegovinu.
Predsjednik Josipović je, podsjećaju iz Stranke za BiH, izjavio: "Mi smo u posebno osjetljivoj situaciji jer graničimo s Bosnom u kojoj živi puno muslimana i nadam se da taj sukob, osobito u Libiji, neće utjecati na odnose različitih nacionalnosti u Bosni i susjednim zemljama" te je uz to dodao da "misli da je lokalno muslimansko stanovništvo samosvjesno da razumije i dijeli evropske vrijednosti i cijeni dobrosusjedsku saradnju".

"Podilazeći raširenim predrasudama o islamu i muslimanima, Josipović svojom izjavom implicira i neprihvatljiv stav da su islam i muslimani sami po sebi retrogradni i destruktivni te istovremeno Bošnjake u Bosni i Hercegovini svodi na samo vjersku skupinu muslimana, negirajući im nacionalni identitet autohtonog evropskog naroda koji nije niotkuda došao kao stranac ili gost, nego je tu stoljećima izgrađivao svoj etno-kulturološki pa i politički identitet vezan za državu Bosnu i Hercegovinu i njezinu historiju", smatra Stranka za BiH.

Kada je u pitanju problem destabilizacije, Stranka ističe da nije nijedan vojnik BiH, niti Bošnjak atakovao na susjedne zemlje, nego su na Bosnu i Hercegovinu 1992.-95. godine vršeni agresija i genocid.

"Govoreći o grupama radikalnih muslimana, pristiglih u toku rata u Bosnu i Hercegovinu, Josipović prešućuje činjenicu da je za vrijeme 1992.-1995. u opkoljenu i izolovanu Bosnu i Hercegovinu ulazak i boravak tih grupa s Bliskog istoka mogao da osigura samo hrvatski režim Franje Tuđmana, koji je sa svojim tajnim službama (uz pomoć nekih stranih) imao neke posebne ciljeve spram tih skupina, posebno spram BiH kao države", navedeno je u saopćenju.

Zato ovakve izjave predsjednika Ive Jospiovića, stoji u saopćenju, s navođenjem ovih detalja, jasno imaju određene političke ciljeve vezane za ustavni poredak BiH, njezinu stabilnost, ali i konkretne nakane u vezi s aranžmanom za formiranje vlasti u postizbornoj BiH.

"Ova izjava Josipovića razjašnjava i dimenziju kontroverzi nekih njegovih drugih poteza i izjava, vezanih za status BiH, Republike Srpske, te pojedine aktere svih ovih procesa", saopćeno je iz Pres-službe Stranke za BiH.
Gandalf

#64 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Gandalf »

Toliko o dobrom susjedu Ivi :wink: Sutra će Ivo izraziti svoju zabrinutost što su mediji njegovu izjavu tumačili malo drugačije od onoga što je rekao, te uputiti svoje izvinjenje jer je mislio još malo drugačije od onoga što je izjavio ;-)

:skoljka:
cyprus

#65 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by cyprus »

Ivina izjava je nako ono što bi rekli nidže veze, ali ne mislim da je zlonamjerna...
theTruePath

#66 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by theTruePath »

Kenan-sa wrote:Ovo sto je jucer izjavio predsjednik Hrvatske,podsjeca me na izjave Tudjmana,Milosevica,Karadzica,Mladica! ovo je dokaz da BIH i Bosnjaci trebaju biti jako oprezni sa Dusmanima ove zemlje i ovog naroda! U Hrvatskoj su uskoro izbori,Josipovic se sluzi retorikom Dodika,svjestan da to kod naroda moze upaliti i kako bi dobio glasove hrvatskih nacionalista,prije svega iz HDZ-a,a sve preko ledja BIH ! ovo je jedna velika sramota za Josipovica,i neka zna da se Bosnjaci nikoga ne boje,osim dragog Boga,to su dokazali i u ratu kada su se odbranili od srpsko-hrvatske agresije,odbranit ce se opet ako bude trebalo! Povezivati muslimane na sjeveru Afrike sa BIH,je gnusno i krajnje bezobrazno ! Josipovic je od kako je stupio na duznost predsjednika imao jako puno ispada,mislio sam da su oni bili slucajni,ali sad vidim da je to sve bilo planski i dobro osmisljeno! Josipovicu -budi uvjeren da ces biti sprijecen u sirenju mrznje prema narodu koji je dozivio GENOCID! dosta zla je taj narod pretrpio,i sad si se ti nasao da ga i dalje vrijedjas,stidi se!!!

Hajd ba muslimani sjeverne Afrike su mahom berberi,a fizicki su lijepi,svijetli itd itd...alkoholisu se itd...dakle u pravu je Josipovic :D
fidoremilienko

#67 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by fidoremilienko »

Josipović je kreten! Mesić je za njega izmislio politiku 8-)
Nass

#68 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Nass »

Ali najbolji je bio Jerko Lijanovic, wow hahahaha :oops:
sarajevsko pivo II

#69 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by sarajevsko pivo II »

Došla Josipovićeva supruga na pregled kod ginekologa i doktor je pita:gospodjo kako vaša pičkica"?
Dobro je , hvala na pitanju, kod kuće je i svira klavir.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#70 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by PipiDugaDevetka »

cyprus wrote:Ivina izjava je nako ono što bi rekli nidže veze, ali ne mislim da je zlonamjerna...
Ništa nije slučajno među političarima. Za kaznu ćemo mu narediti da komponuje najnoviju himnu BiH nakon što se renovira Ustav.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#71 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Toto »

Jos jedan propali diplomatski preferans u izvedbi sund muzicara iz snobovskog Zagreba.
Josipovicu je uspjelo- sto ni horu cigana SANU akademije iz opere Nabuko nije uspjelo: da nadje Gadafija i pustinjske beduine u maskirnim uniformama po bosanskim sumama i hecregovackim skripama. Mora da je Josipovic pusio nagrilu, prije ovog intervjua, pa mu se ukazuju ove fatamorgane.
I pored najbolje volje ne mogu da pronadjem ni jednu logicnu relaciju izmedju pustinjskih revolucija po sjeveru Afrike, sa muslimanima Balkana i potencijalnim opasnostima, od kojih se Jospivicu fatamorganise dijareja medju Hrvatima.
Najveca islamska dzamahirja na Balkanu je Kosovo, sa 98% muslimana koju je 'rvacka "pribiljezila sa stovanjem" medju prijatelje 'rvacke drzave, iako je Tadic, -u znak protesta- skidao kravate po Opatiji. Kravate inace nisu ni osmansko-mulsimanski ni albanski brend, pa je nejasno koga je Tadic zajebavao po Opatiji - demonstrativno skidajuci krovate sa vrata. Ono jest da su mudzehedni sa Bascarsije arlaukali od sege kad je i Josipovic papanski skino krovatu, ne kontajuc da Tadicev zajebaje njega, a ne krmke iz Teherana i Libije.

BiH nije ni dzamahirija ni islamska.
Misterija je : ko je za Jospovica Gadafi u Bosnjaka, a ko su muslimanski pobunjenci po Hercegovini.
Jedni "diktator" u bosnjaka koji vec drugi mandat "neustavno" vlada je Zelja Komsic, pa ne mogu - od smijeha- ni pomislit da Josipovic misli da je Zelja Komsic Gadafi a da su samupravni skutori pustinjski pobunjenici.

Ovo je intervju dat Rojtersu i ova Josipoviceva izjava ima smisla samo ako hoce da zaplasi ostrvljane mudzehedinima i ponudi im svoje usluge Trenkovih pandura u odbrani od muslmanske najezde. Ocito da su EU i Josipovic Hrvatima namjenili pandurske uniforme sa cem se Josipovic skruseno pomirio.

Nje ni cudo sto je Josipovic nasao inspiraciju i barunu Trenku i u njegovim pijanim pandurima. Barun Franjo Trenk je bio placenik Marije Terzije u njenom bratoublackm ratu sa Bavarcma Francuzma i Prusma. Trenk je prvi u evrpskoj istoriji uveo vojni orkestar, koji je marsirao sa vojnom jedincom. Vjerjatno Josipovc vidi svoju EU buducnst ko dirigenta pandurske pleh muzike, a 'rvate ko EU pleh muzicare i pandure.

A sad spektakl -sto bi reko dr. Arsla..
Trenkov vojni orkestar se zavo Turkish band (a ne zagrebacki kvartet :D ) , jer i nije bio Trenkov patent - vec je bio copy/paste iz turske vojske. Da sega i hrvatska bruka bude veca: muzika koju su svirali je bila turska; Trenk, tisucu trenkovh pandura i pleh muzka su nosili turske uniforme, tursko oruzije; ostali su upamceni po zlocnima po Pruskoj, Ceskoj, Bavraskoj i Francuskoj da i danas postoje uzrecice, kojom se plase dejca hrvatskim pandurima; Trenka je na kraju Marije Terezija zbog zlocina degradirala i poslala u tamnicu, gdje je napisao memoare i izvrsio samoubstvo.

Kad su trenkvi panduri i muzicari kretali u borbu oponasali su janjicare i uzvikvali "Allah, Allah" sto je uz turske uniforme i muziku plasilo Pruse i Francuze.
Josipovic u svom diplmatskom seprtljanju po EU radi isto sto je Trenk radio u sluzbi Marije Terezije. Samo sto umjesto "Alalh, allah" uzvikuje Libija, Libja ne bi li ga EU kraljice regrutvale u pandurijsku pleh muziku da opet plasi Francuze i Pruse sa muslimanima.

I umalo zabravih: Trenkov panduri -kao veliki kicosi- su po ugledu na janjicare nosili sarene salove koji su kasnije postal poznati kao kravate..
exliberal

#72 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by exliberal »

Neznam sto se bunite
Ne jedanput sam procitao izjavu na ovom forumu da se Evropa treba da posebno posveti paznju prema BiH muslimanima jer se moze desit da ovi postanu ekstremni......sad kad je to Josipovic izjavio onda nevalja.
Meni se cini da mnogima ovdje nepase Josipovic jer negovori ono sto im usima prija ( ko sto je radio Mesic) :-)
dek

#73 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by dek »

Ovaj čovjek mi se nimalo ne sviđa.
Bosnolog

#74 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Bosnolog »

bingov buraz wrote:Kažu da je glavna pobunjenička krilatica u Libiji "dogodine u Zaprešiću" :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Ahmmed

#75 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Ahmmed »

Ova Josipovićeva izjava, ma koliko njen efekat nije značajan po BiH(jerbo smo se nagledali i naslušali svega i svačega u zadnje dvije decenije-i opstali, ma kolika cijena opstanka bila ),i zbog koje se ne treba plaho sekirati, problematična je iz više razloga:

- Gospodin Josipović, očito, uopće ne razumije kontekst dešavanja u sjevernoj Africi,konkretno uzroke i razloge libijske pobune

- Gospodin Josipović bi trebao pojasniti šta su to prave vrijednosti? Da li je islamska civilizacija nekompatibilna sa , uvjetno rečeno, evropskom? Da li evropska civilizacija isključuje islam iz svoga habitusa, iako bosanskohercegovački muslimani pripadaju autohtonom evropskom narodu? Da li, napose, gospodin Josipović one koji baštine elemente islamske kulture i civilizacije,smatra manje vrijednim? svjestan da karikiram, da li to znači da nepismena baba iz Ružića kraj Gruda, samom činjenicom da pripada kršćanskom povijenom krugu, baštini prave vrijednosti ( iako su joj,možda, braća i otac, operirali po Jasenovcu), za razliku od,recimo,muslimana intelektualca iz Sarajeva, koji živi islamskim načinom života,čiji su principi isti za sve muslimane, od Mašrika do Magreba?

- Gospodin Josipović bi vrlo ozbiljno trebao poraditi na autentičnosti svojih izjava i gesta, jer konstatno svjedočimo njegovim naknadnim pojašnjenjima i opravdanjima sopstvenih izjava i postupaka - Sjetimo se njegove naknadne pameti, nakon govora u Parlamentu BiH, kada je danima desnom dijelu javnosti u Hrvatskoj pojašnjavao kako se u Sarajevu nije nikome ispričavao.

Posljednji intervju pun je nedorečenosti, nedosljednosti, mogućnosti različitog iščitavanja.
Uz razumijevanje postojanja nečega što se zove " van konteksta", ne mogu da dokučim zbog čega ovakva vrsta priče upravo sada. Želim da vjerujem da je gospodin Josipović dovoljno ozbiljan pretendent za političara ( jer političar još uvijek nije), e da bi ova vrsta priče imala veze sa Adezeovima.

Moja očekivanja idu u sljedećem pravcu:

- Da gospodin Josipović ozbiljn o porazmisli o svojim savjetnicima za vanjsku politiku

- Da mostarske liske, na samo njima specifičan šeretski način, pojasne potencijanim inozemnim turistima koji bi ljetovali u Hrvatskoj,da bijela Al Kaida samo čeka kad će se napuniti hrvatske plaže pa da krene u strašenje oskudno odjevenih evropskih hanuma :mrgreen:i da se povežu sa bingovim burazom i libijskim pobunjenicima, te osmisle reklamnu kampanju " Dogodine u Zaprešiću " :lol:
Post Reply