Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post Reply
Bosnolog

#201 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Bosnolog »

Gojer uputio pismo Josipoviću: "Živio sam i živjet ću do kraja života s muslimanima"
08. 04. 2011. • 17:13 A. K.

U povodu Vašeg, u najmanju ruku, neprimjerenog iskaza o cijelom jednom narodu koji živi u državi Bosni i Hercegovini imam potrebu, kao građanin, kao stvaralac i kao Bosanac i Hercegovac progovoriti o takvom kontekstiranju bosanskih muslimana, koje u najmanju ruku je neočekivano sa Vaše strane...

...stoji u pismu direktora Narodnog pozorišta u Sarajevu Gradimira Gojera upućenom hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću, povodom izjava hrvatskog

Gojer je napisao: "Dovoditi bosanske muslimane u bilo kakav kontekst sa terorizmom i teroristima, plašiti se od muslimanskog susjedstva je akt neprihvatljiv na svaki način. Poštovani, gospodine Josipoviću, moje djetinjstvo, moja mladost, moja zrelost protiču u druženju, saradnji i stvaralaštvu sa muslimanima. Onaj ko ne vidi humanističku širinu, mekoću i ljepotu duše bosanskih muslimana taj nije niti inteligentan, niti su mu namjere poštene. Moji najbolji prijatelji su muslimani. Svoje predstave, i to one najbolje, napravio sam sa muslimanima. Izdavači mojih knjiga su muslimani".

U atmosferi bh. vjerske, religijske, nacionalne i političke šarenice nisu stranci ti koji prave red među nama. Ne zavaravajte se. Građani BiH, među kojima su najlogičnije muslimani najbrojnija populacija, su ti koji čine preplet zajedničkog života (ne suživota), koji su onaj cement koji ovu državu Bosnu i Hercegovinu najsnažnije učvršćuje i afirmira. ZAti sam Vaše primjedbe na račun bh. muslimana i lično doživio uvredljivo. U najmanju ruku je nepristojno tako govoriti, a još je nepristojnije pokušavati opravdati svoj iskaz navodnim "krivim navodima", dodao je Gojer.

Živio sam i živjeti ću blagodet života na način bosanskohercegovački sa mekim, toplim, duševnim ljudima Muslimanima-Bošnjacima. Među njima se osjećam najsigurnije i nikakve me fantazme o terorizmu ne mogu odvojiti od ovoga tla, od ovih ljudi, ovih običaja i ovog življenja koje jeste evropsko, i kome ne treba tutora, ni staratelja, ni oktroiranih glava, ni kojekakvih "supotpisnika" kojekakvih ugovora, sa bilo koje strane svijeta. Nama Bosancima i Hercegovcima, Hrvatima, Bošnjacima, Srbima, Židovima, svima ostalima koji se ćute bosanski i hercegovački nepotrebna je dodatna "misao" o bilo čemu sa strane. Pogotovo kada ta misao vrijeđa jedan cijeli narod o čijoj širini i toplini duše, tek zborim... Shakespeare bi rekao: "Ostalo je šutnja", stoji u Gojerovom pismu.

:thumbup:

Veliki respekt gospodine,akademice i umjetnice Gojeru za ove izrecene rijeci o svojim komsijama sa kojima si zivio i dijelio svoje zivotne sudbine u svom gradu i svojoj drzavi BiH,.......

Reagovanje i osuda Bosnjaka Muslimana pojedinca,uglednika ili institucija poput IZ BiH je ocekivano da ousdi nicim izazvanu nepromisljenu izjavu Ive Josipovica,......Kad ovako reaguje neko ko nije Bosnjak musliman a posebno bosansko hercegovacki katolik,Hrvat,Srbin ili nemusliman koji je roden i cijeli zivot odrastao sa Muslimanima to ima posebnu tezinu u odbrani istih ti svojih komsija sa kojima je dijelio i dijeli zivotni prostor i sudbinu,.....

Gradimir Gojer zasluzuje veliki naklon i respekt cime je jos jednom pokazao i dokazao svoju prije svega ljudsku velicinu,.....

Mislim da Josipovic nije imao namjeru da uvrijedi i izazove ogorcenje Muslimana Bosnjaka u BIH i van nje,svojom neodmjerenom izjavom koju je poslije pokusao ublaziti naknadnim objasnjenjem,te podsjecanjme na 19 godisnjicu (5.April 19992 ) kao dan pocetka agresije na Sarajevo i BiH kada je ubijena prva zrtva demostracija Dubrovcanaka Suada Dilberovic ....

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#202 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by plain vanilla »

mah, ovo sad opet nacin da se ubiru politicki poeni

jos samo da se Covic oglasi da naruzi Josipovica sto mu dira muslimane :mrgreen:
Alfons Kauders

#203 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Alfons Kauders »

Bosnolog wrote:
Gojer uputio pismo Josipoviću: "Živio sam i živjet ću do kraja života s muslimanima"
08. 04. 2011. • 17:13 A. K.

U povodu Vašeg, u najmanju ruku, neprimjerenog iskaza o cijelom jednom narodu koji živi u državi Bosni i Hercegovini imam potrebu, kao građanin, kao stvaralac i kao Bosanac i Hercegovac progovoriti o takvom kontekstiranju bosanskih muslimana, koje u najmanju ruku je neočekivano sa Vaše strane...

...stoji u pismu direktora Narodnog pozorišta u Sarajevu Gradimira Gojera upućenom hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću, povodom izjava hrvatskog

Gojer je napisao: "Dovoditi bosanske muslimane u bilo kakav kontekst sa terorizmom i teroristima, plašiti se od muslimanskog susjedstva je akt neprihvatljiv na svaki način. Poštovani, gospodine Josipoviću, moje djetinjstvo, moja mladost, moja zrelost protiču u druženju, saradnji i stvaralaštvu sa muslimanima. Onaj ko ne vidi humanističku širinu, mekoću i ljepotu duše bosanskih muslimana taj nije niti inteligentan, niti su mu namjere poštene. Moji najbolji prijatelji su muslimani. Svoje predstave, i to one najbolje, napravio sam sa muslimanima. Izdavači mojih knjiga su muslimani".

U atmosferi bh. vjerske, religijske, nacionalne i političke šarenice nisu stranci ti koji prave red među nama. Ne zavaravajte se. Građani BiH, među kojima su najlogičnije muslimani najbrojnija populacija, su ti koji čine preplet zajedničkog života (ne suživota), koji su onaj cement koji ovu državu Bosnu i Hercegovinu najsnažnije učvršćuje i afirmira. ZAti sam Vaše primjedbe na račun bh. muslimana i lično doživio uvredljivo. U najmanju ruku je nepristojno tako govoriti, a još je nepristojnije pokušavati opravdati svoj iskaz navodnim "krivim navodima", dodao je Gojer.

Živio sam i živjeti ću blagodet života na način bosanskohercegovački sa mekim, toplim, duševnim ljudima Muslimanima-Bošnjacima. Među njima se osjećam najsigurnije i nikakve me fantazme o terorizmu ne mogu odvojiti od ovoga tla, od ovih ljudi, ovih običaja i ovog življenja koje jeste evropsko, i kome ne treba tutora, ni staratelja, ni oktroiranih glava, ni kojekakvih "supotpisnika" kojekakvih ugovora, sa bilo koje strane svijeta. Nama Bosancima i Hercegovcima, Hrvatima, Bošnjacima, Srbima, Židovima, svima ostalima koji se ćute bosanski i hercegovački nepotrebna je dodatna "misao" o bilo čemu sa strane. Pogotovo kada ta misao vrijeđa jedan cijeli narod o čijoj širini i toplini duše, tek zborim... Shakespeare bi rekao: "Ostalo je šutnja", stoji u Gojerovom pismu.

Veliki respekt gospodine,akademice i umjetnice Gojeru za ove izrecene rijeci o svojim komsijama sa kojima si zivio i dijelio svoje zivotne sudbine u svom gradu i svojoj drzavi BiH,.......

Reagovanje i osuda Bosnjaka Muslimana pojedinca,uglednika ili institucija poput IZ BiH je ocekivano da ousdi nicim izazvanu nepromisljenu izjavu Ive Josipovica,......Kad ovako reaguje neko ko nije Bosnjak musliman a posebno bosansko hercegovacki katolik,Hrvat,Srbin ili nemusliman koji je roden i cijeli zivot odrastao sa Muslimanima to ima posebnu tezinu u odbrani istih ti svojih komsija sa kojima je dijelio i dijeli zivotni prostor i sudbinu,.....

Gradimir Gojer zasluzuje veliki naklon i respekt cime je jos jednom pokazao i dokazao svoju prije svega ljudsku velicinu,.....

Mislim da Josipovic nije imao namjeru da uvrijedi i izazove ogorcenje Muslimana Bosnjaka u BIH i van nje,svojom neodmjerenom izjavom koju je poslije pokusao ublaziti naknadnim objasnjenjem,te podsjecanjme na 19 godisnjicu (5.April 19992 ) kao dan pocetka agresije na Sarajevo i BiH kada je ubijena prva zrtva demostracija Dubrovcanaka Suada Dilberovic ....

Gojer ga satro ko FAP :D
arzuhal

#204 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by arzuhal »

Generalno, općenito iliti uopšteno, mislim da je Ivom, kao predsjednikom Hrvatske, zadovoljna samo Srbija i Čačak. Jest se SDP Hrvatske usrećio sa likom...
Drvosjeca iz Dejcica

#205 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Po meni, Josipoviceva izjava je utoliko jadnija i sramotnija ako se zna da su Muslimani najbrojnija etnicka manjina U HV-u tokom Domovinskog rata (25.000?). Da ovaj jadov ima imalo soli u glavi zahvalio bi se Muslimanima jer njihovo ucesce u proslom ratu nije beznacajno. Ali eto, lijepo neko iz IZ-e rece, bolje surova istina u lice nego lazne izjave koje zamagle vidike - ovako smo barem nacisto.
DaysleepeR

#206 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by DaysleepeR »

GRADIMIR GOJER :thumbup:
bogoljub

#207 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by bogoljub »

Hvala ti Gradimire! :thumbup:
:bih:
Hemel

#208 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Hemel »

Dok se Ivo ne izvine preko Reutersa ja mu izvinjenje ne uvazavam. :D
Bosnolog

#209 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Bosnolog »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Po meni, Josipoviceva izjava je utoliko jadnija i sramotnija ako se zna da su Muslimani najbrojnija etnicka manjina U HV-u tokom Domovinskog rata (25.000?). Da ovaj jadov ima imalo soli u glavi zahvalio bi se Muslimanima jer njihovo ucesce u proslom ratu nije beznacajno. Ali eto, lijepo neko iz IZ-e rece, bolje surova istina u lice nego lazne izjave koje zamagle vidike - ovako smo barem nacisto.

Upravo tako,samo jos jedan nepotreban autogol Josipovica koji ce mu dodatno oslabiti i onako poljuljan rejting,.Od ove izjave jedino je profitirao Dodik i Srbija kao i erceg srpski kamenjarko poskokovski krade ze Covicevci,....

Da samo ovu tvoju tvrdnju o ucescu Bosnjaka u odbeani Hrvatske napomenemo Josipovicu i podsjetimo bosansko bosnjacko muslimanskim licimjerima o onom stom je uradeno za Hrvatsku a koji ocito nemaju obraza niti karaktera nakon sto su to sve pogazili i odgovorili kako odgovaraju,Braniti drzavu ili otici kao kao susjed i pomoci u tome je najveci cin kada si spremad dati i svoj zivot,....

Uzmite procenat ucesa Hrvata u odbrani Hrvatske i ucesca Bosnjaka i podijelite sa procentom tog istog naroda koji je zivio u Hrvatskoj i dobit ce te procenat da je procentulano veci dio Bosnjaka branio Hrvatsku i dao svoje ziovte za istu od samih Hrvata shodno njihvom broju koliko iz zivi u Hrvatskoj,......Josipovic vjerovatno vise cijeni one koji su rusili Dubrovnik,Sibeni,Vukovar i ostale gadove,kao i one koji su mu to sve lanirali Srbiju i Tadica kao i Dodika kome ljubi skute a koji ga je namagarcio,...

Tudman je to sve lijepo vratio formiranjem HVO,rusenjem Mostara,logorima,etnickoim ciscenjem i pokusajem unistenja BiH stvaranjem Banovine,sto i danas cine......Fujj,......

Od mene im halal sto sam ima pomagao tada jer su bili zrtve velikosrpske agresije kao i mi u Bosni a izgubio sam neke bliske prijetelje koji su poginuli braneci Hrvatsku,Jednom su cak suprugu izbacili iz vlastitog stana sa djecom u Sibeniku pa je zavrsila na otoku Obunjanu pod satorom sa izbjeglicama jer je njen muz nakon sto je ratovao u HV na Sibenskom i Dubrovackom ratistu otisao da brani BiH kao pripadnik i komandni kadar ARBiH koji je dosao sa grupom dobrovoljaca bosanskohercegovackog porijekla a neki su do tada zivjeli u Hrvatskoj i branili je do sarajevskog primirja u Januara 1992 godine ,inace se radilo o momo dobarom prijetlje,Suprugu mu je izbacio iz stana jedan erceg kamanjarac koji je s njim bio u istoj jednici HV a nakon sukoba RBiH i HVO-a da bi sve to zavrsilo sudskim epilogom nakon rata u BiH kada mu je vracen stan koji je bio uzurpirao nelegalno ovaj krimos,....

Svaka se skola placa i iz nje izvlace pouke za sadasnje i buduce generacije,Ja mogu da kazem necu da ljetujem u Hrvatskoj vec tamo gdje ce cijeniti moje novce,samim time cu ujedno pomoci da Dijana Culjak ima vise mjesta na plazi,. .. :roll:

Treba sve to zanti ali i izvuci pouke za ubuduce kako se postaviti i kao odgojiti sadasnje i buduce generacije da nas nikada niko vise niko nikada ne iskoristi za svoje prljave ciljeve a pa potom zatvori u razne logore poput Gabela,Dretelja,Heliodroma ili HDH projekte,......... ;-)
kamen spoticanja

#210 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by kamen spoticanja »

Alfons Kauders wrote:
exliberal wrote: Ja vjerujem da je on dao ovu izjavu u kontestu nemira koji sad potresaju arapski-africki region. Gledajuci ove revolucije lako se da zakljucit da u njima ucestvuju i radikalni elementi koji ce vjerovatno pokusat pojacat svoj uticaj u tim novonastalim vladama. Koja je religija tu u pitanju?.... islam i iduci ovom logikom vjerovatno je Jesipovic spomenuo i Bosnu i muslimansku populaciju.
Neznam zasto se tako lako upalite kad je Josipovic u pitanju.....kad je Mesic prijetio da ce poslat vojsku u Bosnu ( teoretski ako bi se rs pokusala otcjepit) tad ste mu pljeskali iako je to bilo otvoreno mjesanje u unutrasnje uredjenje BIh.....ovo samo navodim kao primjer....
Izjave kao sto je Josipoviceva se daju svakodnevno....
e pa druze, ako se rs otcijepi a mesic posalje vojsku u nju, onda se mijesao u unutrasnje uredjenje rs, a ne bih... :D

elem postoji jedno jako jednostavno pravilo kada su u pitanju ove izjave, a ide otprilike ovako... kada se daje neka osjetljiva izjava koja bi se mogla pogresno protumaciti od strane naroda ili neke grupe na koju se odnosi, samo naziv te grupe promijenis u "jevreji", pa vidis kako to zvuci...

npr.

"brinemo se jer u bih zivi dosta jevreja"

"nece meni suditi neki jevreji u sarajevu"

"dosta smo se mi jevrejima prilagodjavali"

onda ili skontas da se niko nece uvrijediti, ili da ces ispasti zatucani kloc ako nesto slicno izvalis...
:thumbup: mnogo dobro :thumbup:
palamuda

#211 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by palamuda »

Kad stanovnik Balkana ima kompleks Beča i želi da bude virtuoz na klaviru unazad sedam koljena i još na izborima glasa dobije se kao rezultat Ivo josipović, čhovjek za kojeg je Ljubo Jurčić (bio mu protiv kandidat u SDP - u) izmislio sposobnost političku, čovjek za kojeg je Milan Bandić očito mala maca, čovjek koji veze nema o državničkim manirima, čovjek koji savjete Stipe Mesića treba zapisati pa dobro kući naučiti jer nije sposoban ih trenutno primjeniti, čovjek koji bi pored lopine Sanadera u Briselu izgledao ko dijete poslano u ćošak jer je pričalo na času, čovjek koji ima državničke manire ko Sulejman Tihić (to mu je još kompliment), jednostavno čovjek ni za šta, a pogotovo za predsjednika jedne kako tako ozbiljne države kakva nam je zapadna susjeda.
salihh

#212 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by salihh »

nije majka karala sto je kockao nego sto se vadio...
josipovic kaze da nije dobro protumaceno, da su bosnjaci proeuropski muslimani...

jadan bio josipovicu... bosnjaci su europski muslimani par exellence... europskiji nego li ivo josipovic i slicni kompleksasi mogu podnijeti ili razumjeti...

bosnjaci su europljani odkad je europe same... mi i jos jedan europski narod nismo niodkuda dosli, moj ivo... ovdje smo bili oduvijek... cuj proeuropski :-) :-) :-)
jasko_ba

#213 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by jasko_ba »

gojer :thumbup: :bih:
ali, sad kad se upale leo pickinic, pa ona ubleha iz sirokog sopta il kako vec, vlaisavljevic meisteri :-) bazdulj :x jadni svi mi
Bosnolog

#214 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Bosnolog »

Zemlja koje nema Borisa Pavelića: Koji je Vaš problem predsjedniče?
Image
Autor Boris Pavelić/Novi list 2011-04-08 12:12:00
Decrease font Enlarge font

Bošnjaci su pretrpjeli genocid i agresiju s dvije strane. Istodobno, postrojbe Armije BiH počinile su najmanje zločina. I usprkos tome – ili baš zbog toga – do dana današnjega Bošnjaci nisu postali ništa veći vjerski fundamentalisti

Hrvatska je zabrinuta razvojem događaja u Libiji i Sjevernoj Africi zbog njihova mogućeg utjecaja na radikalne muslimane u susjednoj Bosni, izjavio je u utorak hrvatski predsjednik. Prva je to rečenica prekjučerašnjeg izvještaja agencije Reuters iz Dubrovnika.

Autor ne precizira je li Josipović to kazao odgovarajući na sugestivno pitanje, ili je samoinicijativno objasnio vlastiti stav. Ali kako god bilo, izjava je potcjenjivačka prema Bošnjacima, nehajna prema zabrinjavajućim nesuglasicama u BiH, ali i, vjerojatno, odaje nerazumijevanje događaja na južnim obalama Sredozemnog mora. Jer, ako je nešto štetno kada se iz Hrvatske govori o Bosni, štetno je Bošnjake sumnjičiti za vjersku radikalizaciju, ma koliko se to sumnjičenje prikrivalo zabrinutošću zbog preostalih ratnih mudžahedina, i navodnim razumijevanjem građanske naravi "lokalnog muslimanskog stanovništva".

Neobično je da tako neodmjereno govori čovjek koji se poklonio u Ahmićima. No vara se predsjednik ako misli kako njegov naklon može biti dovoljan alibi da sada krene klizati starim tuđmanovsko-huntingtonovskim granicama svjetova. Istina o Bošnjacima, naime, posve je drukčija, a u Hrvatskoj se o njoj nadmeno, ružno i nepravedno šuti. Nitko u Hrvatskoj nema snage priznati da su Bošnjaci nacija s najvećom traumom u Europi od Drugoga svjetskog rata.

Pretrpjeli su genocid i agresiju s dvije strane. U ratu u BiH, poginulo je dvostruko više Bošnjaka nego Srba i Hrvata zajedno. Istodobno, postrojbe Armije BiH počinile su najmanje zločina. I usprkos tome – ili baš zbog toga – do dana današnjega Bošnjaci nisu postali ništa veći vjerski fundamentalisti od onih koji su ih napali, i s istoka, i sa zapada. Da je to Josipović javno priznao, dobio bi možda pravo prozboriti i o strahu od radikalnog islama. Samo, nikako ne u kontekstu pobuna u sjevernoj Africi – pa ne čine li se to zasad listom svjetovne, građanske, demokratske pobune? Nagađati da baš one mogu ojačati radikalizam u Bosni zvuči iznenađujuće stereotipno, nepromišljeno i nepošteno.

Problem bi bio manji da je jedini. Ali nije, jer je Ivo Josipović u proteklome tjednu nanizao još neugodnih gafova.

Najprije je primio štrajkaše Večernjeg lista, izjavljujući da kolektivno pregovaranje nema alternativu, što se činilo pljuskom samodopadnim kapitalistima iz uprave Večernjaka. No samo koji dan kasnije, eto ti u štrajkolomačkom Večernjaku intervjua s Ivom Josipovićem, i to iz pera novinarke koju štrajkaši zovu "jednom od najuglednijih štrajkolomaca"!

Misli li predsjednik kako nije važno kome i kada daje intervjue? Ili je htio poručiti da poštuje štrajkolomce? Ili možda da podržava upravu Večernjeg lista, koja proizvodi novine s ljudima koji ne smiju štrajkati jer se boje otkaza? Intervjuom Večernjaku Josipović je iznevjerio predizborno obećanje o brizi za Novu pravednost – osim ako Nova pravednost ne znači kresanje radničkih prava na razinu koju će poslodavci sami odrediti.

OK, i što je predsjednik kazao? "Mogu razumjeti strahove Bošnjaka, loša povijesna iskustva svih triju naroda. Ali, vrijeme je da jedni drugima počnemo vjerovati". Pa kako će nam susjedi vjerovati ako ih sumnjičimo za vjerski radikalizam, baš mi, koji smo s krunicom oko vrata ratovali protiv njih? Bi li sad Bakir Izetbegović trebao uzvratiti zahtjevom za rušenjem križa nad Mostarom? Josipovićevi intervjui Večernjem listu i Reutersu ozbiljne su pogreške.

Uz ove sumnje na bošnjački račun, oni odaju istu onu konfuziju, zbunjenost i pomanjkanje koncentracije koju je predsjednik pokazao u razgovoru s književnicom Ivanom Simić Bodrožić, pitajući je na početku: "I, recite, koji je vaš problem?". Došlo je, čini se, vrijeme da netko isto to priupita i predsjednika Republike.
Komrad

#215 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Komrad »

Josipovic = Tadic
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#216 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by prljavi Hare »

Hemel wrote:Dok se Ivo ne izvine preko Reutersa ja mu izvinjenje ne uvazavam. :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Ivo jedva ceka da se izvine,pa Ivek je apsolutni svjetski sampion teske
kategorije u izvinjavanju!!!

Ivo samo ceka da se okupi sto vise TV i Radio mreza kako bi to izvinjenje odjeknulo do svakog kutka!!!
Ivek je mozda ovo i rekao da bi se imao zasto izvinjavati,kada se izvinjava Ivo svrsava!!! :lol: :lol:
Ivo nista vise ne bi volio nego da je HV u ratu sravnio sa zemljom makar jedno selence u Srbiji,on bi tamo
isao svaka dva dana da se izvinjava,u pratnji Tadica naravno.Ivo ce biti prvi predsjednik na svijetu koji ce
obrazovati Kabinet Predsjednika za izvinjavanje i imace savjetnika za izvinjavanje! :lol: :lol: :lol:

Kada se zavrsi galama oko ovoga slucaja Ivo ce opet bubnuti neku nepromisljenu budalastinu da bih opet
imao zasto da se izvinjava!! :D
Po zavrsetku predsjednickog mandata Ivo ce osnovati privatnu firmu DJL "IZVINJENJE".
"Koristite nase usluge!Mi se izvinjavamo preko interneta,pisanih medija,radija,satelitskih TV mreza,na JUMBO
plakatima,na sportskim priredbama,putem telefona,organizujemo grupna izvinjavanja,sve sto mozete zamisliti.
NOVO!!!Izvinjavamo se po kucama i stanovima!!!
PREKO 10 000 pripremljenih modela izvinjavanja!!!!!
NASA KOMPANIJA SE IZVINJAVA ZA VAS!!!CLANOVI SMO SVJETSKI POZNATE KOMPANIJE "GLOBAL APOLOGY"!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
palamuda

#217 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by palamuda »

salihh wrote:nije majka karala sto je kockao nego sto se vadio...
josipovic kaze da nije dobro protumaceno, da su bosnjaci proeuropski muslimani...

jadan bio josipovicu... bosnjaci su europski muslimani par exellence... europskiji nego li ivo josipovic i slicni kompleksasi mogu podnijeti ili razumjeti...

bosnjaci su europljani odkad je europe same... mi i jos jedan europski narod nismo niodkuda dosli, moj ivo... ovdje smo bili oduvijek... cuj proeuropski :-) :-) :-)
:thumbup: :thumbup:
upravo evropljeni, a ne proevropljani, sva čast
rogoz

#218 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by rogoz »

Decki,
Njofra mu obecao zlatanu fotelju...(kad stigne tamo u rajske odaje)samo ako zavrsi zapoceti posao... :D

ps
Kazu,Ive i Njofra komuniciraju preko neke radio veze u Grudama... :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#219 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by PipiDugaDevetka »

Hemel wrote:Dok se Ivo ne izvine preko Reutersa ja mu izvinjenje ne uvazavam. :D
I taj Reuters je pravo žayeban igrač!
:D
ljeljenca

#220 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by ljeljenca »

drazi mi je ovaka josipovic od sina bakira, od tihica i svih ostalih bosnjackih zvijezda.
ko radi ima pravo na gresku.
a ko je nesposoban kao bakir ili suljo biva jos nagradjen....
doduse bakir je pisao prosle nedjelje jednu cijelu noc pipsmo fifi, a poslije toga otisao da priprema hotel bristol gdje jos morao da ispegla par stoljnjaka, skuha ccorbu i samelje 10 kg kahve....a poslije je sa ostalim uglednim bosnjacima:sajicima i brankovicima uz sokve i halal hranu proslavljao cijelu noc. i to sve uz muziku dine merlina..
radi on za nasu dobrobit. A NAROD ZNA!
mO k3

#221 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by mO k3 »

Ivo je pokazao svoje pravo lice , i ovim postom htjeo bih da mu se zahvalim na iskrenim rijecima !!!!

PS: Iskrenost cijenim...
Agic Nurija

#222 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Agic Nurija »

Ženski Dr.Med wrote:Ivo je pokazao svoje pravo lice , i ovim postom htjeo bih da mu se zahvalim na iskrenim rijecima !!!!

PS: Iskrenost cijenim...
Jadni su oni političari koji svoju karijeru grade na upiranju prsta u one druge, drugačije, gore i najgore s onu stranu crte.

Strah Zapada je bio i ostao uperen prema onim ideološkim pravcima i kodeksima koji govore o humanom i iznad svega socijalnom uređenju ljudske zajednice. Neka bilo (t)ko od takvih upirača i raspirivača straha samo na jednom primjeru pokaže koliko zla na ovom svijetu i u koliko dugom periodu je (po)činila rimska crkva (katoločanstvo) i da tu sumu zla i zločina uporedi sa sumom na drugoj, u ovom slućaju islamskoh (muslimanskoj) strani ili recimo socijalizmu kao trajnom popkretu solidarnosti......

Zlo dolazi sa pohlepom za materijalnim dobrima, a održava ga državno-pravno gomilanje "dobara" na "ključnim mjestima ovog krajnje nehumanog svijeta ljudi"!

Ivo je samo jedan od glasnogovornika "svetih stolica" rimskih, pariških, vašingtonskih, londonskih, berlinskih....., a možda i hercegovačkih!
rijeka oz

#223 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by rijeka oz »

Citajuci svih 10 stranica moze se primjetiti da samo jedan forumas nema nista protiv Josipoviceve izjave . Exliberal !
Zasto zato sto nije bosanski musliman nego Srbin ili Hrvat . Zalosno . kao kada bi ja bio bescutan prema Ausvicu zato sto nisam Jevrej ili da pokazem ravdonusniost prema Vukovaru ili Jasenovcu . A meni je zao Vukovara i svih drugih toponima na kugli zemaljskoj gdje stradaju ljudi . Da je Jospipovic rekao da problem sto Hrvatska granioci sa Srbijom gdje ima puno pravoslavaca Exliberal ne bi ovu izjavu razvodnio i poredio sa Mesicevom o presjecanju koridora . Da , HV treba da presjece koridor i da zgazi skupa sa Armijom BiH i 7 flotom RS i sprzi do temelja tu nakazu nastalu na genocidu . DA i DA . I Srbija i Rusija i Grcka trebaju raznijeti RS ako imaju ista ljudsko u sebi . Komentar IVZ je odlican . Mada mi je cudno jer ta IVZ vec 20 godina podrzava izdajnicku SDA koja je koalicioni partner neprijatlju Bosne tj . HDZ . IVZ kao da taj tekst napisao Pero Lukovic ili Viktor Ivancic ili mozda Srdja Popovic . Ovakvih i slicnih izjava od strane Josipovica ne bi bilo da je Bosna podnijela tuzbu protiv Hrvatske za sve sto je napravljeno 90 tih . Ali izdajnicka SDA to koci i vec 20 godina niko o tome ne govori iz vladajucih struktura , cak ni SDP . Dok god ne bude tuzbe , istine i pravde ovakvih izjava ce biti a mostarski mostovi ce ponovo padati . A Bosanci neka ponovo grade i ponovo podizu nisane .
Tiger 033

#224 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Tiger 033 »

NE znam samo kakve veze ima Libija sa BiH :?: da nije mislio to sto je rekao gosp.Josipovic, mogao je jednostavno odgovoriti da NEma ama bas nikakve veze Bosna s' Libijom i desavanjima u istoj...to je isto da je novinar (lupam sad) Izetbegovica pitao kakve veze imaju Hrvati iz Hrvatske posto su nasi susjedi, sa desavanjima u S.Irskoj između Katolika i Protestanata...a ovaj mu odgovorio kao sto je Josipovic za muslimane u BiH :-) :dance: :skoljka:
Hodidid

#225 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Hodidid »

Da Bog da ti meni Ivo dozivio da nas bude i tri miliona u BiH. A doci ce i taj dan ubrzo. Taman za pacenike poput tebe.
Post Reply