1. Ivo kaže, a i ti si napisao: INSTITUCIONALNA RAVNOPRAVNOST HRVATA U BIH. Dakle, BiH, a ne FBiH, RS, Grude, Ravno, Osmaci, Dobretići ili šta li već. Eh sad, ako ti bolje znaš, od Jospivića šta on misli, onda je to druga stvar.Alfa_Ze wrote:Odgovorit cu ti samo na ovo pitanje, jer ti je sve ostalo obicni SUPLJAK !!travnik wrote: A kada je to Josipović spomenuo samo FBiH?
U pravu si, u tome i jeste sustina te Josipoviceve politike.Nesto reci, a da nista nisi kazao !!![]()
Pa i ta njegova podrsaka INSTITUCIONALNOJ RAVNOPRAVNOSTI Hrvata U BiH, gdje se EXPLICITNO ne kaze na kojem prostoru !! Znaci, moze i ovako i onako !!''Žalim što je moj govor pogrešno prenesen. Premda je međunarodna zajednica pohvalila moj govor, on nije ničija naredba, pa ni Europske unije, a stojim iza svake svoje riječi. To nije bila isprika , nego sam izrazio žaljenje zbog ratnih zbivanja'', rekao je Ivo Josipović studentima u Mostaru.![]()
Medjutim, kada bi PRECIZNO i JASNO rekao da se to odnosi NA CIJELI TERITORIJ Bosne i Hercegovine, sto bi podrazumjevalo i Republiku srpsku, koliko bi ga to odaljilo od Tadica, a posebno Dodika.![]()
Bili ga Dodik tada izabrao za ''licnost godine'' ??![]()
Da li bi danas Dodik i Covic funkcionisati kao ''prst i nokat '' ??![]()
Snimili smo mi ''kompozitora'' i sad znamo sa kim imamo posla !!![]()
2. Koji šupljak? Pa ruku na srce o Posavini se samo govori u SA. To je žalosno, ali kada već ovi iz SA, pametuju ovima iz MO, kako ništa nisu uradili za Posavinu, onda je logično pitati, šta su to ovi iz SA uradili? Ništa. Niti jedni, a niti drugi. HDZ-u Posavina služi da dobije ono malo glasova, a strankama iz SA da na Posavini kritiziraju HDZ-ovo hrvatstvo. U biti, j... se i jednim i drugim za te ljude. Samo ih koriste u politikantske svhe. Za razliku od njih koji ništa ne rade, Josipović barem nešto radi. Ako netko misli da se bilo šta može uraditi u RS-u bez Dodika, taje ili glup ili neinformiran. Stoga je Josipović sa njim dogovorio sastanlke sa ljudima koji se trebaju vratiti u Posavinu. Dodik će de facto doći na noge tim ljudima. Također, koliko ja znam taj isti Josipović surađuje sa udrugom "Prsten" koja okuplja Hrvate iz Bosne i Posavine i koja radi na povratku i pomoći posavskim Hrvatima. Dakle, što se tiće mog "šupljaka" i Posavine, Josipović je za godinu uradio više nego Čović za 10, Komšić 4, Mesić za 10 i itd.
3. Lik je zaslužio da bude ličnost godine u cijeloj regiji. Kontinuirano daje pomirljive i tolerantne izjave, a ne zadržava se na tome, već intenzivno radi na normalizaciji odnosa u regiji. Problem je što mirotvroci nisu popularni očigledno i što se razmišlja po principu da se samo sa jednim može biti dobar. Eto Josipović je sa više njih i svaku mu čast, jer jedino tako može poboljšati situaciju. SA nije dobro sa Dodikom. I šta je rezultat? Bošnjaka nikad manje u RS-u nije izašlo na izbore, nikad manje Bošnjaka nije sjedilo u NS RS, prvi put niti jedna Bošnjak koji dolazi iz stranaka koje imaju podršku Bošnjaka nije ministar i nakon dugo dogina po prvi put niti jednu od 6 čelnih funkcija ne obavlja Bošnjak. Svaka čast tim likovima koji nisu ličnost godine. Stvarno su fenomenalni