Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Locked
cyprus

#726 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
cyprus wrote: Sada jednostavno ne znam šta želiš reći... Dakle, vraćam se na temelj moje i tvoje diskusije: koji je to kriterij koji odvaja prirodne od vještačkih država? Ovaj odgovor koji si dao nekako mi nema smisla... Ako ga možeš ili konkretizovati ili bolje objasniti...
Trazio si koje su neprirodne drzave dao sam ti odgovor USSR, Jugoslavija, to nije bilo dovoljn jer si reko da su ustavi ti drzava bili bolji nego onaj od BiH, a na to sam ti odgovorio da jesu do onog momenta do kojeg je to odgovaralo onim u najboljoj poziciji. Jeli sada uredu.
Ne, ja sam tražio da mi kažeš po kojem kriteriju izdvajaš 'vještačke' države... Ti si mi rekao da su to one čije granice ne odgovaraju ''stanju na terenu'' i čija unutrašnja etnička pitanja nisu riješena... Sad ja pitam da to malo pojasniš:

1. Šta podrzumjevaš po stanjem na ternu?
2. Šta podrazumijevaš pod rješenjem etničkih pitanja?

Pošto, iskreno da ti kažem, ovako kako mi se čini, ta tvoja definicija ne izgleda baš povoljno po BiH :oops:
cyprus

#727 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by cyprus »

faer wrote:
cyprus wrote:Na nivou grupacija, realno razlika Bosanaca i Bošnjaka je nikakva (zbog toga Bosanci i ne predstavljaju 'pravu' etničku grupu)... na nivou pojedinaca je to nešto drugačije...
vidjecemo sta ce popis pokazati. koliko se ja sjecam Bosnjacki projekat nije nikad dobio ovjeru na popisu. takodjer, ima ljudi koji tvrde da je zemlja kockasta, tako da me ne iznenadjuje da ima takvih kao ti koji tvrde da nema Bosanaca.
Nisam rekao da nema Bosanaca, ima ih, ima i Džedaj vitezova, ali postoje razlozi zašto se oni ne vode kao stvarne etničke grupe...
awaken

#728 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by awaken »

Dragi "Bosanci",

Kod mene možete konvertovati dinare u KM bez provizije.
Kosmopolita javi se slobodno, imam osjećaj da si ti bolje plaćen od ostalih.
Samo nastavi, pa ako se potrudite možda vas ne bude 2,34% nego 2,35%

Nema Bosne bez Bošnjaka. Sve ostalo je sviranje kurcu na ovom crvenom forumu.
Da nije Bošnjaka, ti bi sad pisao na klix.rs
theTruePath

#729 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by theTruePath »

vidjecemo sta ce popis pokazati. koliko se ja sjecam Bosnjacki projekat nije nikad dobio ovjeru na popisu. takodjer, ima ljudi koji tvrde da je zemlja kockasta, tako da me ne iznenadjuje da ima takvih kao ti koji tvrde da nema Bosanaca.

Pogledaj popis u HR,u Gunji se preko 90% muslimana izjasnilo Bosnjacima,ostali Muslimanima i manji broj Hrvatima

Bosnjaci Gunje su uglavnom s podrucja Brcko
Last edited by theTruePath on 18/02/2013 19:12, edited 1 time in total.
Bosanac-kosmopolita

#730 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Bosanac-kosmopolita »

Paranoid wrote:
BHCluster wrote:Mozeli mi neko reci sta je razlika izmedu Bosanca i Bosnjaka.
Nema razlike...jer pojedinci kao što je ovaj što je sebi dao nik kosmopolita na jedan glup način vezuje Bošnjaka isključivo uz vjeru što je totalna pogreška i time pravi zabunu, ali zabunu samo kod onih koji imaju poteškoća sa razumjevanjem.
Sto se tice gluposti ocigledno je i svi ostali vide da ona dominira sa tobom sto slika tvoga profila i laiku dokazuje.

RAZLIKE IMA I TO OGROMNE jer su Bosnjaci-muslimani sami sebe striktno i 100 % vezali uz islam i sve ostale , koji imaju muslimansko porijeklo, a nisu vjernici kao oni nazivaju Kjafirima!!!!!!

Vecina nas Bosanaca nismo muslimani, I NECEMO TO DA BUDEMO, iako imamo muslimansko porijeklo, prvo ja pa i vecina ostalih. I sto nas oni vise u islam tjeraju to mi vise od islama bjezimo. Razlozi za to mogu biti razliciti, sto u krajnjem slucaju nije ni bitno, od toga da mi smatramo da je to nazadno, zaostalo, destruktivno jer islam nikada nije davao opste drustvenu slogu citavog jednog naroda i drzave bez obzira na vjeru,( bio vodilja svima a ne samo muslimanima) vec je sluzio iskljucivo kao zar i uzrok za podjelu, degradaciju i slabljenje jednog naroda prije svega ukidanjem njegovog narodnog sekularnog identiteta i osjecaja i zamjenjujuci ga islamskim.
Posto u principu svega 10 % jednog naroda ostaje u islamu svi ostali budu prepusteni razno raznim drugim i tudjim uticajima, jer islam nema i nece da ima kapacitete da se stavi na celu svih ljudi bez bzira jesu li vjernici ili nisu.
faer

#731 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by faer »

cyprus wrote:
faer wrote:
cyprus wrote:Na nivou grupacija, realno razlika Bosanaca i Bošnjaka je nikakva (zbog toga Bosanci i ne predstavljaju 'pravu' etničku grupu)... na nivou pojedinaca je to nešto drugačije...
Nisam rekao da nema Bosanaca, ima ih, ima i Džedaj vitezova, ali postoje razlozi zašto se oni ne vode kao stvarne etničke grupe...
? dje se daje ovjera za 'stvarne etnicke grupe'? drzava? zastava? istorija? jezik? koliko ja znam bosanci imaju i drzavu, i zastavu, i istoriju, i jezik, itd.

mislim da si malo krenuo putem radovana i ravnogoraca. stvarno je sve ono sto postoji, tj. ono sto za sebe tvrdi da postoji a ti ga vidis svojim ocima.
faer

#732 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by faer »

awaken wrote:Dragi "Bosanci",

Kod mene možete konvertovati dinare u KM bez provizije.
Kosmopolita javi se slobodno, imam osjećaj da si ti bolje plaćen od ostalih.
Samo nastavi, pa ako se potrudite možda vas ne bude 2,34% nego 2,35%

Nema Bosne bez Bošnjaka. Sve ostalo je sviranje kurcu na ovom crvenom forumu.
Da nije Bošnjaka, ti bi sad pisao na klix.rs
Jel to ti direktno sa Bosnjackog sabora 1993.?
BASS

#733 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by BASS »

faer wrote:
? dje se daje ovjera za 'stvarne etnicke grupe'? drzava? zastava? istorija? jezik? koliko ja znam bosanci imaju i drzavu, i zastavu, i istoriju, i jezik, itd.

mislim da si malo krenuo putem radovana i ravnogoraca. stvarno je sve ono sto postoji, tj. ono sto za sebe tvrdi da postoji a ti ga vidis svojim ocima.
da ima potvrda, izdaje je historija. Bosnjaci imaju svoju. Bosanci i jugosloveni nemaju, aj zdrao
faer

#734 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by faer »

BASS wrote:
faer wrote:

da ima potvrda, izdaje je historija. Bosnjaci imaju svoju. Bosanci i jugosloveni nemaju, aj zdrao
A imate li vi Bosnjaci drzavu koja se zove po vama? Imate li jezik? Mozda Bosnjakistan i bosnjacki? Nemoj vrijedjati. Nemas osnova za to.

A de me uputi dje se nadje ta historija i ta potvrda da nema Bosanaca?
Last edited by faer on 18/02/2013 19:18, edited 1 time in total.
theTruePath

#735 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by theTruePath »

Bosanac-kosmopolita wrote:
Paranoid wrote:
BHCluster wrote:Mozeli mi neko reci sta je razlika izmedu Bosanca i Bosnjaka.
Nema razlike...jer pojedinci kao što je ovaj što je sebi dao nik kosmopolita na jedan glup način vezuje Bošnjaka isključivo uz vjeru što je totalna pogreška i time pravi zabunu, ali zabunu samo kod onih koji imaju poteškoća sa razumjevanjem.
Sto se tice gluposti ocigledno je i svi ostali vide da ona dominira sa tobom sto slika tvoga profila i laiku dokazuje.

RAZLIKE IMA I TO OGROMNE jer su Bosnjaci-muslimani sami sebe striktno i 100 % vezali uz islam i sve ostale , koji imaju muslimansko porijeklo, a nisu vjernici kao oni nazivaju Kjafirima!!!!!!

Vecina nas Bosanaca nismo muslimani, I NECEMO TO DA BUDEMO, iako imamo muslimansko porijeklo, prvo ja pa i vecina ostalih. I sto nas oni vise u islam tjeraju to mi vise od islama bjezimo. Razlozi za to mogu biti razliciti, sto u krajnjem slucaju nije ni bitno, od toga da mi smatramo da je to nazadno, zaostalo, destruktivno jer islam nikada nije davao opste drustvenu slogu citavog jednog naroda i drzave bez obzira na vjeru,( bio vodilja svima a ne samo muslimanima) vec je sluzio iskljucivo kao zar i uzrok za podjelu, degradaciju i slabljenje jednog naroda prije svega ukidanjem njegovog narodnog sekularnog identiteta i osjecaja i zamjenjujuci ga islamskim.
Posto u principu svega 10 % jednog naroda ostaje u islamu svi ostali budu prepusteni razno raznim drugim i tudjim uticajima, jer islam nema i nece da ima kapacitete da se stavi na celu svih ljudi bez bzira jesu li vjernici ili nisu.

Znas koji autogol ovdje dajes sam sebi????

vecina ljudi sto se zovu Bosancima su muslimani,a kad ovo procitaju sigurno ce reci e bosanac nisam :lol: :D

da jos ovo hocete reci na tv-u da cuju ljudi :mrgreen:
salihh

#736 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by salihh »

faer wrote:
salihh wrote: dakle kako sam i mislio problem su muslimani... da nije muslimana sve bi bilo OK... sada sam siguran da su 93 uzeli ime bosanac vi biste danas bili bosnjaci.... jedino sto je to sti si naveo i moja historija, a kako neka dva naroda s istom historijom mora da je bosnjak = bosanac
Pa ti ko da si sa Krstarice uljego ovdje. Cetnici isto pricaju isto za sve muslimane.

Nego, ostavite se vi corava posla i mozda da napadnete Srbe i Hrvate pa da ih ubijedite da su ustvari Bosnjaci?
samo mi ne diraj historiju... ostavi i meni nesto
Last edited by salihh on 18/02/2013 19:20, edited 1 time in total.
Bosanac-kosmopolita

#737 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

BASS wrote:
faer wrote:

Jelde? Hajde reci nam sa kojim i scijim jezikom govoris???? :lol:

:dance:

PS. Narod ne moze postojati ako nema svoj maternji jezik po svome narodnom imenu !!!!! :dance: :dance:
cyprus

#738 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by cyprus »

faer wrote:? dje se daje ovjera za 'stvarne etnicke grupe'? drzava? zastava? istorija? jezik? koliko ja znam bosanci imaju i drzavu, i zastavu, i istoriju, i jezik, itd.

Etničke grupe zaista ne moraju imati ni države ni zastave... Države su jedno, etničke grupe su drugo... Jezik naravno moraju, međutim ovdje je činjenica da Bošnjaci dijele isti jezik sa Bošnjacima... I sva druga obilježja (kulturu, historiju, tradiciju, religijsku pozadinu...) što imaju dijele ih uglavnom sa Bošnjacima... Zbog toga se ne mogu zapravo smatrati posebnom etničkom grupom... Što naravno ne znači da se bilo koji pojedinac ne može smatrati isključivo Bosancem...
BASS

#739 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by BASS »

faer wrote:
BASS wrote:
faer wrote:

A imate li vi Bosnjaci drzavu koja se zove po vama? Imate li jezik? Mozda Bosnjakistan i bosnjacki? Nemoj vrijedjati. Nemas osnova za to.

Zato sto drzava ne moze da stvori etnicku skupinu, etnicka skupina moze da stvori drzavu, obrnuto ne ponovo - vidi pod Jugosloveni. Bošnjačka zemlja je Bosna. Vi ste Bošnjaci sa kompleksima.
BHCluster

#740 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
Ne, ja sam tražio da mi kažeš po kojem kriteriju izdvajaš 'vještačke' države... Ti si mi rekao da su to one čije granice ne odgovaraju ''stanju na terenu'' i čija unutrašnja etnička pitanja nisu riješena... Sad ja pitam da to malo pojasniš:

Pošto, iskreno da ti kažem, ovako kako mi se čini, ta tvoja definicija ne izgleda baš povoljno po BiH :oops:
Da ne izgleda nikako povoljno da pri tome prihvatis rezultate genocida, etnickog ciscenja i ostalih ratni zlocina :!:
HM 2011

#741 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by HM 2011 »

cyprus wrote:
BHCluster wrote:
cyprus wrote: Sada jednostavno ne znam šta želiš reći... Dakle, vraćam se na temelj moje i tvoje diskusije: koji je to kriterij koji odvaja prirodne od vještačkih država? Ovaj odgovor koji si dao nekako mi nema smisla... Ako ga možeš ili konkretizovati ili bolje objasniti...
Trazio si koje su neprirodne drzave dao sam ti odgovor USSR, Jugoslavija, to nije bilo dovoljn jer si reko da su ustavi ti drzava bili bolji nego onaj od BiH, a na to sam ti odgovorio da jesu do onog momenta do kojeg je to odgovaralo onim u najboljoj poziciji. Jeli sada uredu.

Nije niti on shvatio, pa ću mu ja pokušati objasniti:

Autor tu implicira da u tz. Vještačkim državama nije prirodno stanje jer bi prirodno stanje bilo ono što rukovodstvu te države ne odgovara, a to je podjela ili ti ga fragmentacija......

Prirodne države su one države u kojima vlada prirodno stanje - a prirodno stanje je nastalo na strahu od države i državne sile - tj. ako ne slušaš dobiješ peper spray, pa pendrek, pa nogu u facu, pa G bay, pa ima i metak nije da nema..... Ako nema patriotizma, ako nema želje za državom, ako se to sistemski ne gradi - neće niti biti države.....

Ako smatraš da ovog policajca treba kazniti - onda smatraš da živiš u neprirodnoj državi, jer za tebe to nije prirodno stanje.....
Image

Ovo sa izjašnjavanjem od popisa do popisa - neće donjeti većih efekata ako ne se patriotizam ne bude gradio sistemski, a neće se graditi ako se budu gradile samo etničke skupine sa tendencijom da iste budu malo i nacionalne jer su to pak sinonimi.....

Najveći gaf koji ljudi koji grčevito brane teoriju sinonima imaju - je da je biti Bosanac i Hercegovac samo teritorijalna odrednica poredeći to sa svakvim odrednicama - a čak do te mjere idu apologeti i idu nezaustavljivo da se dokažu i pokažu, bez razmišljanja o posljedicama na koje ukazuju a sve pod ogromnim utiskom da su nacija i narod sinonimi.....

Sve one ljude što su poginuli u odbrani BiH kada je najviše trebalo na samome početku, možeš nazivati kako hoćeš i na koji god način hoćeš, lijepiti im etikete, ali postavi sebi pitanje - jesu li poginuli za odbranu Bošnjaštva ili odbranu Bosne i Hercegovine ? Jesu li uopšte mogli biti bošnjaci ili su tada bili samo Bosanci i Hercegovci ?

Jeli iko razmišljao o ovome uopšte ?

A sve je počelo od fucking sinonima muhe i slona - tj naroda i nacije....

Usput pošto volite razmišljati o plaćenicima i špijunima - razmislite malo - ko to gura, zašto, koji su motivi ?

Hoće li biti sretni kad uspiju, ili će im za nagradu svi okrenuti leđa.... što siješ to i žanješ.
Last edited by HM 2011 on 18/02/2013 19:29, edited 3 times in total.
jedan_dobar_dan

#742 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by jedan_dobar_dan »

BASS wrote:Hrvati ce otpasti - pa to je malte ne genocidna retorika.

uh...genocidno... pa to je tako tuzno. :roll:
gdje ima da 2-3% stanovnistva bude politicki relevantno?
ako se hrvati u narednom periodu ne budu trznuli, i ukoliko je to uopste vise moguce,
nestaju kao konstitivni u bih.

i to nije nikakva tragedija. istorija je puna takvih slucajeva.
sta se sad prenemazes.

ovdje se non stop poziva na rat, a ti si dirnut logikom.

osim toga, mi cemo mozda do tada i promjeniti ovakvu nakaradu od uredjenja,
pa to i ne bude bitno.
faer

#743 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by faer »

BASS wrote:
faer wrote:

Zato sto drzava ne moze da stvori etnicku skupinu, etnicka skupina moze da stvori drzavu, obrnuto ne ponovo - vidi pod Jugosloveni. Bošnjačka zemlja je Bosna. Vi ste Bošnjaci sa kompleksima.
:lol:

ako je moderator dosljedan i ti zasluzujes ban zbog vrijedjanja na nacionalnoj osnovi. vidim vi vasu ideju sirite prijetnjama, vrijedjanjem, omalovazavanjem i iskljucivoscu. necete daleko dogurati tako.
BASS

#744 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by BASS »

Dan,
Ne moze se promjeniti ustav bez volje Srba i Hrvata da vas je 6 miliona, idete u ostale. Kda bi broj Hrvata spao na 5 hiljada ljudi opet su konstitutivni jer nije bitna brojnost bitna su ovlastenja! Ostali obicno imaju po par predstavnika u svim institucijam, vec sada, nakon provedbe Sejdic-Finci presude mozda u domu naroda, ne i u predsjednistvu (kako stoje stvari). Tamo cete vi lazni ostali uzimati mjesta pravim ostalima koji ce i dalje biti diskriminisani.
Bosanac-kosmopolita

#745 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

cyprus wrote:
faer wrote:? dje se daje ovjera za 'stvarne etnicke grupe'? drzava? zastava? istorija? jezik? koliko ja znam bosanci imaju i drzavu, i zastavu, i istoriju, i jezik, itd.

Etničke grupe zaista ne moraju imati ni države ni zastave... Države su jedno, etničke grupe su drugo... Jezik naravno moraju, međutim ovdje je činjenica da Bošnjaci dijele isti jezik sa Bošnjacima... I sva druga obilježja (kulturu, historiju, tradiciju, religijsku pozadinu...) što imaju dijele ih uglavnom sa Bošnjacima... Zbog toga se ne mogu zapravo smatrati posebnom etničkom grupom... Što naravno ne znači da se bilo koji pojedinac ne može smatrati isključivo Bosancem...
Nisi ti nista objasnio!!!!

Imaju oni zajednicko porijeko ali su danas totalno dva razlicita naroda JER IMAJU RAZLICITE IDENTITETE sto je glavna i najvaznija karakteristika bilo kojeg naroda u Evropi ili svijetu!

Bosnjaci imaju islamsko-vjerski Muslimanski identitet dok Bosanci imaju svoj narodni i sekularni Bosanski identitet.

Svi oni koji kazu da Bosnjaci nemaju Muslimanski identitet oni su onda u stvarnosti Bosanci samo sto to, mozda, zbog svoga trenutnog licnog interesa koji dominira njima u odnosu na opsti interes STO BOSANSTVO NIKADA NECE TOLERIRATI I TRPITI.

Svakom Bosancu je najvaznije Bosanstvo (vec napisano sta obuhvata, a NE vjera kao sto je Bosnjacima jer Bosanci smatraju da vjera MORA biti rame uz rame sa ostalim karakteristikama jednog naroda a ne da ona apsolutno dominira njima (kao sto danas radi sa bosnjacima) i da onda vjera islam poklopi sve ostalo sto karakterise jedan narod i na kraju ga samo pretvori....opet u Muslimane.

Nama Bosancima je najvaznije d islam drzimo na distanci jer onog trenutka kada islam preuzme kontrolu nad nama od tada nas vise nema (kao ni bosnjaka) i ostaju samo Muslimani !!!!
BASS

#746 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by BASS »

faer wrote:
BASS wrote:
faer wrote:

:lol:

ako je moderator dosljedan i ti zasluzujes ban zbog vrijedjanja na nacionalnoj osnovi. vidim vi vasu ideju sirite prijetnjama, vrijedjanjem, omalovazavanjem i iskljucivoscu. necete daleko dogurati tako.
pa necete ni vi nazivajuci jedan cijeli narod Bosnjake "alijinim" i "rejsovim" i "sejfudinima". akcija-reakcija.
bosanac je geografska odrednica i drzavljanstvo, ne etnicka skupina, malo se edukuj.
Revoltage

#747 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Revoltage »

BASS wrote:Dan,
Ne moze se promjeniti ustav bez volje Srba i Hrvata da vas je 6 miliona, idete u ostale. Kda bi broj Hrvata spao na 5 hiljada ljudi opet su konstitutivni jer nije bitna brojnost bitna su ovlastenja! Ostali obicno imaju po par predstavnika u svim institucijam, vec sada, nakon provedbe Sejdic-Finci presude mozda u domu naroda, ne i u predsjednistvu (kako stoje stvari). Tamo cete vi lazni ostali uzimati mjesta pravim ostalima koji ce i dalje biti diskriminisani.
Tačno, ali ih zato politički mozes prcati. Ne mozes nista bez njih ni oni bez tebe. To je fer. Zar ne?
BASS

#748 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by BASS »

"kosmopolita"
Bosnjaci nemaju islamsko vjerski identitet upravo zato smo vratili ime Bosnjak a ne musliman :!: ja nisam vjernik, jesam Bosnjak.
BASS

#749 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by BASS »

Revoltage wrote:
BASS wrote:Dan,
Tačno, ali ih zato politički mozes prcati. Ne mozes nista bez njih ni oni bez tebe. To je fer. Zar ne?
kako ces ih prcati? da li je to u interesu BiH? zar dovoljno Dodik ne "prca"? jos fale Dzedaji da "prcaju"?

jao djeco djeco
HM 2011

#750 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by HM 2011 »

Bosanac-kosmopolita wrote:
cyprus wrote:

Nisi ti nista objasnio!!!!

Imaju oni zajednicko porijeko ali su danas totalno dva razlicita naroda JER IMAJU RAZLICITE IDENTITETE sto je glavna i najvaznija karakteristika bilo kojeg naroda u Evropi ili svijetu!

Bosnjaci imaju islamsko-vjerski Muslimanski identitet dok Bosanci imaju svoj narodni i sekularni Bosanski identitet.

Svi oni koji kazu da Bosnjaci nemaju Muslimanski identitet oni su onda u stvarnosti Bosanci samo sto to, mozda, zbog svoga trenutnog licnog interesa koji dominira njima u odnosu na opsti interes STO BOSANSTVO NIKADA NECE TOLERIRATI I TRPITI.

Svakom Bosancu je najvaznije Bosanstvo (vec napisano sta obuhvata, a NE vjera kao sto je Bosnjacima jer Bosanci smatraju da vjera MORA biti rame uz rame sa ostalim karakteristikama jednog naroda a ne da ona apsolutno dominira njima (kao sto danas radi sa bosnjacima) i da onda vjera islam poklopi sve ostalo sto karakterise jedan narod i na kraju ga samo pretvori....opet u Muslimane.

Nama Bosancima je najvaznije d islam drzimo na distanci jer onog trenutka kada islam preuzme kontrolu nad nama od tada nas vise nema (kao ni bosnjaka) i ostaju samo Muslimani !!!!

Nije ti ovo oko definicije Bošnjaka istinitio iz prostog razloga -

što je Bošnjak pripadnost narodu,
a Bosanac i Hercegovac pripadnost naciji......

Ali što je najgore ni bošnjaci to ne shvataju a kamo li bilo ko drugi....
Locked