Jah, sa malim korekcijama koje čine bitnu razliku u odnosu na Bošnjane nekada...BASS wrote:Etnicka skupina koja vec postoji i koja je postojala stotine godina vrati svoje staro ime - Bosnjak. Edukuj se kako nastaju narodi, drzave i tako te stvari.
Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
-
muniza
#126 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
-
Canton
#127 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
a ta bitna razlika je?muniza wrote:Jah, sa malim korekcijama koje čine bitnu razliku u odnosu na Bošnjane nekada...BASS wrote:Etnicka skupina koja vec postoji i koja je postojala stotine godina vrati svoje staro ime - Bosnjak. Edukuj se kako nastaju narodi, drzave i tako te stvari.
-
BASS
#128 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Kako bi na predstavljanju Gradjana u Banjoj Luci?
Koliko je gostiju bilo? Jel vam mogla biti dovoljna jedna dvolitarka pive, ili ste morali uzeti jos jednu?
Ono za goste iz BG?
Nadam se da je ostalo nesto čipsa, da se ima za u autu na povratku.
ps. mislim ono,super ako ste malo potrosili na te stvari, ostaje vise vama od guzovace.
Koliko je gostiju bilo? Jel vam mogla biti dovoljna jedna dvolitarka pive, ili ste morali uzeti jos jednu?
Ono za goste iz BG?
ps. mislim ono,super ako ste malo potrosili na te stvari, ostaje vise vama od guzovace.
- Damir_5
#129 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Kao npr. kojim?muniza wrote:Jah, sa malim korekcijama koje čine bitnu razliku u odnosu na Bošnjane nekada...BASS wrote:Etnicka skupina koja vec postoji i koja je postojala stotine godina vrati svoje staro ime - Bosnjak. Edukuj se kako nastaju narodi, drzave i tako te stvari.
-
Lug
#130 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
BASS wrote:Kako bi na predstavljanju Gradjana u Banjoj Luci?
Ono za goste iz BG?
i mene interesuje.. nigdje nema za procitati, jesu li bili uopste? sinoc rekose ovdje na forumu da su bili u Mostaru, ni o toj posjeti nigdje nista, nikakav izvjestaj, sta je u pitanju? nije nikakva ironija, ozbiljno, jel zna iko ista o tim posjetama?
- cyprus
#131 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Joj kako mlatite glupostiBosanski_hibrid wrote:...Ako Bošnjaka bude 53%, separatisti koliko god da ih je gube svaki adut za cijepanje zemlje...
- Bosanski_hibrid
#132 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Što su gluposti? Hajde eto neka krenu onda na referendumcyprus wrote:Joj kako mlatite glupostiBosanski_hibrid wrote:...Ako Bošnjaka bude 53%, separatisti koliko god da ih je gube svaki adut za cijepanje zemlje...
- cyprus
#133 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Čekaj, jel to želiš reći da ako na popisu Bošnjaci budu ispod 50%, da bi separatizam prošao na referendumu?Bosanski_hibrid wrote:Što su gluposti? Hajde eto neka krenu onda na referendumcyprus wrote:Joj kako mlatite glupostiBosanski_hibrid wrote:...Ako Bošnjaka bude 53%, separatisti koliko god da ih je gube svaki adut za cijepanje zemlje...
- harač
#134 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
samo se za jasle ne brini. bošnjake iz njih niko neće izvaliti. ti su se uvalili za sva vremena. fotelja je sad babovina, djedovina, vitalni interes. poštujemBASS wrote:Muadib, to jeste četvrti tor, koji neki zagovaraju kako bi preko njega mogli u državne jasle.
- Damir_5
#135 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Kako su samo ti Bosnjaci bezobrazni, zele da vladaju vecinskim bosnjackim podrucjima? Skandal, svugdje u svijetu manjine vladaju vecinom, jedino ti bezobrazni Bosnjaci se uvalili za sva vremena, kao da su im fotelje babovina, djedovina i vitalni nacionalni interes?harač wrote: samo se za jasle ne brini. bošnjake iz njih niko neće izvaliti. ti su se uvalili za sva vremena. fotelja je sad babovina, djedovina, vitalni interes. poštujem
-
BASS
#136 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
ali priznajes da zelis u tor, samo eto ne zelis u Bosnjacki "tor"harač wrote:samo se za jasle ne brini. bošnjake iz njih niko neće izvaliti. ti su se uvalili za sva vremena. fotelja je sad babovina, djedovina, vitalni interes. poštujemBASS wrote:Muadib, to jeste četvrti tor, koji neki zagovaraju kako bi preko njega mogli u državne jasle.
pravo misljenje svojom glavom nema sta
-
Canton
#137 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Po tvom rezonovanju, šta su onda ovi rođeni prije devedesetedon džonson wrote:uvijek sam bio Bosanac i ostaću do kraja, kakvi Bošnjaci i pm, ne mogu to bit kad sam rođen prije devedesete
a) Muslimani
b) Jugoslovenic
c) Dopuni
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#138 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Sad' si gotov, sad' ce te kamenovati.don džonson wrote:uvijek sam bio Bosanac i ostaću do kraja, kakvi Bošnjaci i pm, ne mogu to bit kad sam rođen prije devedesete
-
BASS
#139 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Ma pusti trola, pogledaj sta je pisao za Mars na Drinu.
- harač
#140 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
kad već razgovaramo u životinjskim kategorijama (što je prikladno), zamisli ove ne kao domaće životinje, već kao one divlje livanjske konje. žive u istoj državi, ali ne uživaju komotnosti štaleBASS wrote:ali priznajes da zelis u tor, samo eto ne zelis u Bosnjacki "tor"harač wrote:samo se za jasle ne brini. bošnjake iz njih niko neće izvaliti. ti su se uvalili za sva vremena. fotelja je sad babovina, djedovina, vitalni interes. poštujemBASS wrote:Muadib, to jeste četvrti tor, koji neki zagovaraju kako bi preko njega mogli u državne jasle.
pravo misljenje svojom glavom nema sta
- cyprus
#141 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Ma ko su ti ti Dopuni, nikad čuo...Canton wrote:Po tvom rezonovanju, šta su onda ovi rođeni prije devedesetedon džonson wrote:uvijek sam bio Bosanac i ostaću do kraja, kakvi Bošnjaci i pm, ne mogu to bit kad sam rođen prije devedesete
a) Muslimani
b) Jugoslovenic
c) Dopuni
-
BASS
#142 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
ma evo zamisljam ih kao teletabise nekako mi prikladnije, nemaju oni zilavosti jednog divljeg konja.+ je prikladnije jer se ne mogu klasifikovati kao neka vrsta zivotinja islharač wrote:BASS wrote:
ali priznajes da zelis u tor, samo eto ne zelis u Bosnjacki "tor"
pravo misljenje svojom glavom nema sta[/quote
kad već razgovaramo u životinjskim kategorijama (što je prikladno), zamisli ove ne kao domaće životinje, već kao one divlje livanjske konje. žive u istoj državi, ali ne uživaju komotnosti štale
- odr0n
#143 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Diskriminatorno je da se ostali narodi (Romi, Slovenci, Česi itd.) ne smatraju konstitutivnim nego ostalim, te im se ne dozvoljava da postanu jedan od članova predsjedništva, znači imamo tri koja su rezervisana samo za Bošnjake, Srbe ili Hrvate. I pored toga koliko vidim, žalosno je da Bošnjaci (muslimanske vjerosipovjesti) odbacuju naziv Bosanaca i Hercegovaca čime pokazuju nacionalističke motive i koliko im (ne) znači BiH, jednako kao nacionalisti Srbi i Hrvati. Konstitutivnost ide u prilog jačanju podjele BiH i nacionalizmu, te razbija izvorni jedinstveni nacionalni identitet naroda BiH bez obzira na etničku grupaciju, a ustvari bi trebali težiti suprotnom, gdje bi se narod trebao izjašnjavati prije svega Bosancima i Hercegovcima, a ne Bošnjacima, Srbima, Hrvatima i ostalim, te bi se riješio problem diskriminacije ostalih. Sramota je da se termin Bosanci i Hercegovci gura pod ostale. Ako se ne opametimo ko smo i šta smo, šta je BiH uvijek bila, termin Bosanaca i Hercegovaca će polako nestati, te će biti samo Bošnjaci, Srbi, Hrvati i ostali. Mene ove stvari ne zanimaju, nit sam gledo ko je šta je bez obzira na etničke korijene i vjeroispovjest, ali je svakome jasno da su belaji uvijek nastajali kad se to počelo gledati, znamo do čega je dovelo i ovo grupisanje smatram dodatnim nepotrebnim potpaljivanjem međusobne vatre. Uvijek je bilo i uvijek će ostati jedna BiH, Bosanci i Hercegovci bez obzira na korijene i vjeru.
Ili kraće:
24. Bosanac i Hercegovac
25. Ateist
26. Bosanski
Također je presmiješno da se pod vjeroispovijesti (Islamska, Kršćanska, Pravoslavna) stavlja i "Agnostik, Ateist", isto ko kad bi po pitanju bavljenja određenim sportom, pod sportom smatrali termin "Nesportiste".
Ili kraće:
24. Bosanac i Hercegovac
25. Ateist
26. Bosanski
Također je presmiješno da se pod vjeroispovijesti (Islamska, Kršćanska, Pravoslavna) stavlja i "Agnostik, Ateist", isto ko kad bi po pitanju bavljenja određenim sportom, pod sportom smatrali termin "Nesportiste".
Last edited by odr0n on 16/02/2013 01:42, edited 2 times in total.
- harač
#144 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
baš suprotno, kao što rekoh takvim izjašnjavanjem samo gube, bivaju odsječeni od zlatnih kašika, fotelja i jasli. zato mi je nejasna ova sveopća paranoja i histerija u torovimaBASS wrote:
ma evo zamisljam ih kao teletabise nekako mi prikladnije, nemaju oni zilavosti jednog divljeg konja.+ je prikladnije jer se ne mogu klasifikovati kao neka vrsta zivotinja isl
-
BASS
#145 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
ne postoji konstitutivni zakon 
- harač
#146 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
grundgesetzBASS wrote:ne postoji konstitutivni zakon
-
BASS
#147 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
tebi ovi fakat izgledaju kao divlji konji?harač wrote:baš suprotno, kao što rekoh takvim izjašnjavanjem samo gube, bivaju odsječeni od zlatnih kašika, fotelja i jasli. zato mi je nejasna ova sveopća paranoja i histerija u torovimaBASS wrote:
ma evo zamisljam ih kao teletabise nekako mi prikladnije, nemaju oni zilavosti jednog divljeg konja.+ je prikladnije jer se ne mogu klasifikovati kao neka vrsta zivotinja isl
kakvih zlatnih kasika? evo ja nemam zlatne kasike, nisam je nikad ni trazio? zivim od svog rada i znanja, za razliku od vecine ovih nehljeba i za razliku od njih - ne stidim svog imena i porijekla.
a bit ce prije da ce ovi sto guraju kampanje dobit pokoju kasiku.
-
The 51st State
#148 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
samo kakav glupan covjek mora biti da bude i ovo i ono, samo da bi neke svoje frustracije isfuro.
- harač
#149 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
ukazujem ti na apsurdnost tvoje/vaše/njihove paranojeBASS wrote:
tebi ovi fakat izgledaju kao divlji konji?mislim ono brate percepcija ti je skroz ...
kakvih zlatnih kasika? evo ja nemam zlatne kasike, nisam je nikad ni trazio? zivim od svog rada i znanja, za razliku od vecine ovih nehljeba i za razliku od njih - ne stidim svog imena i porijekla.
a bit ce prije da ce ovi sto guraju kampanje dobit pokoju kasiku.
lijepo su se unovčili i ovi važno-je-biti-bošnjaci, što ne bi i ovi eskimi malo jamili. takvo smo društvo i izgradili
-
BASS
#150 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
mene boli briga za njih, oni bi na popisno pitanje kako se osjecas kao musko ili zensko namjerno suprotno odgovorili. U stvari rekli bi da je to diskriminacija da ima samo m/z, oni nisu ni jedno ni drugo oni su ... nesto
mene zanimaju Bošnjaci koji ce na zalost da nasjedaju na njihove priče, zelim da znaju koje im ovi ublehe prodaju.
eto
mene zanimaju Bošnjaci koji ce na zalost da nasjedaju na njihove priče, zelim da znaju koje im ovi ublehe prodaju.
eto