Istraga na chat kanalu "Bosnia"
- vaca
#28 Re: Istraga na chat kanalu "Bosnia"
Panasonic wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/080123132
Udruženje građana "Front" poziva Ministarstvo sigurnosti BiH i sve nadležne institucije da poduzmu istražne radnje vezane za današnji poziv upućen korisnicima internetskog chat kanala “Bosnia”.
Osoba koja je koristila nadimak "kampanja" korisnicima je, kojih je bilo nekoliko stotina, uputila poruku sljedećeg sadržaja: "kampanja: Zdravo. Ako se želiš priključiti akciji ''Bosna Bosancima, kazna Srbima'', koja za cilj ima likvidaciju Srba na području BiH pa i šire, odgovori. Da, ovo jeste, i ne, ovo nije teroristička organizacija. Ovo je organizacija u nastanku. Hvala, živjela Bosna, pomrli Srbi"," navodi se u saopćenju Udruženja "Front".
Ima li ovo udruzenje Front web stranicu? Interesantno kako se u ovim situacijama odmah reaguje... Likvidacija moze znaciti i "da nesto ne postoji u sadasnjem obliku"; i isto tako autor je napravio permutaciju rijeci "Srbin" i "cetnik".
Komentari...
Meni se cini i da bi administracija ovdje trebala nesto uciniti...momak pod nikom Panasonic podrzava i opravdava likvidaciju Srba???? Ili je to ok?
-
kamen
-informacija je objavljena u (dodikovim) "nezavisnim" novinama (sic!), znaci medijska ofanziva iz rs-a je otpocela i zadnjih dana se pojacava-sta je razlog tome vjerojatno cemo uskoro saznati,
-njen sadrzaj svjesno govori o (stvarnoj) namjeri vlasnika i same redakcije ("vlasnik" zeljko kopanja jeste nastradao nakon rata, ali zasto se jednom ne otkrije i kaze gdje je i sta radio 1992. godine-arhiva ali i svjedoci njegovog tadasnjeg ne bas cistog novinarskog "rada" postoji),
-govoriti o autoru/ autorici teksta (s. karic) bilo bi suvisno, jer je ocito da taj netko ili neka ni najmanje ne poznaje chat-komunikaciju (pogledati original tekst, ne preradjeni na sa-x portalu), te preporucam kakvu (makar i brzinsku) skolu/ kurs iz osnova informatike,
-kada bi poznavali sve to, onda bi mogli vidjeli da su na svim poznatijim bh. chat-portalima zabranjena vrijedjanja na bilo kojoj osnovi,
-uspjeti sprijeciti nekog korisnika u gomili od preko hiljadu posjetilaca da nesta ne kaze je ne samo prakticki vec i teorijski nemoguce,
-uostalom, koliko puta na chat-portale dodju kojekakvi "cetnici" i "ustase" da bi "balijama" pokusali "odrzati lekciju", koju nisu uspjeli tokom agresije na republiku bih,
-mogu samo reci da je u informaciji previse dima a nigdje vatre - "smanjite dozivljaj" gospodo iz (kobajagi) nezavisnih novina (da se razumijemo: protiv sam zla i bilo kakvog nasilnistva, bez obzira gdje-u obicnom zivotu ili web-komunikaciji)
-njen sadrzaj svjesno govori o (stvarnoj) namjeri vlasnika i same redakcije ("vlasnik" zeljko kopanja jeste nastradao nakon rata, ali zasto se jednom ne otkrije i kaze gdje je i sta radio 1992. godine-arhiva ali i svjedoci njegovog tadasnjeg ne bas cistog novinarskog "rada" postoji),
-govoriti o autoru/ autorici teksta (s. karic) bilo bi suvisno, jer je ocito da taj netko ili neka ni najmanje ne poznaje chat-komunikaciju (pogledati original tekst, ne preradjeni na sa-x portalu), te preporucam kakvu (makar i brzinsku) skolu/ kurs iz osnova informatike,
-kada bi poznavali sve to, onda bi mogli vidjeli da su na svim poznatijim bh. chat-portalima zabranjena vrijedjanja na bilo kojoj osnovi,
-uspjeti sprijeciti nekog korisnika u gomili od preko hiljadu posjetilaca da nesta ne kaze je ne samo prakticki vec i teorijski nemoguce,
-uostalom, koliko puta na chat-portale dodju kojekakvi "cetnici" i "ustase" da bi "balijama" pokusali "odrzati lekciju", koju nisu uspjeli tokom agresije na republiku bih,
-mogu samo reci da je u informaciji previse dima a nigdje vatre - "smanjite dozivljaj" gospodo iz (kobajagi) nezavisnih novina (da se razumijemo: protiv sam zla i bilo kakvog nasilnistva, bez obzira gdje-u obicnom zivotu ili web-komunikaciji)
-
bosanska rijec
pa pogledajte primjer bosnjaci.net. , i ne treba vam vise, sudionici smo svega sta se desavalo...
Ovo ko da je ofanziva na patriotski orjentirane bosanske stranice, to ja onako kao laik kazem...
p.s. ili projeciranje slike o necemu ili nekome.... tako mi izgleda
Ovo ko da je ofanziva na patriotski orjentirane bosanske stranice, to ja onako kao laik kazem...
p.s. ili projeciranje slike o necemu ili nekome.... tako mi izgleda
Last edited by bosanska rijec on 24/01/2008 10:52, edited 1 time in total.
-
IlijaLadin
bosnjaci.net - ovo je terorizam, a prica o ubijanju srba je smijesna za tretiranje uopće. ko god je zavirivao na serbiancaffe nagledao se svega.
nije u redu pozivati bilo koga na nekakve pohode, ali ovo je nigdje veze.
dolaze nam izbori, medijski rat će se samo intezivirati.
nije u redu pozivati bilo koga na nekakve pohode, ali ovo je nigdje veze.
dolaze nam izbori, medijski rat će se samo intezivirati.
- BHCluster
Ovaj gdje su dokazi to je sigurno bio neko od srba da bih opravdao ono sto su srbi uradili bosnjaci.net webstranici samo njihov je problem sto ta webstranica spada tamo gdje zakon funkcionise pa su najebali.
-
mala od skandala
#34 Re: Istraga na chat kanalu "Bosnia"
Daj vaca ohladi malo glavu ... pa ti čovječe bilo čije komentare na ovom forumu (koji ne odgovaraju tvojoj ličnoj ideologiji) "izvrčeš" i izvlačiš blesave zaključke?! Još si postao i specijalizirani tumač pojmova - šta je neko, nečim, želio reći (?!)vaca wrote:Panasonic wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/080123132
Udruženje građana "Front" poziva Ministarstvo sigurnosti BiH i sve nadležne institucije da poduzmu istražne radnje vezane za današnji poziv upućen korisnicima internetskog chat kanala “Bosnia”.
Osoba koja je koristila nadimak "kampanja" korisnicima je, kojih je bilo nekoliko stotina, uputila poruku sljedećeg sadržaja: "kampanja: Zdravo. Ako se želiš priključiti akciji ''Bosna Bosancima, kazna Srbima'', koja za cilj ima likvidaciju Srba na području BiH pa i šire, odgovori. Da, ovo jeste, i ne, ovo nije teroristička organizacija. Ovo je organizacija u nastanku. Hvala, živjela Bosna, pomrli Srbi"," navodi se u saopćenju Udruženja "Front".
Ima li ovo udruzenje Front web stranicu? Interesantno kako se u ovim situacijama odmah reaguje... Likvidacija moze znaciti i "da nesto ne postoji u sadasnjem obliku"; i isto tako autor je napravio permutaciju rijeci "Srbin" i "cetnik".
Komentari...I kako bi ti to napravio da Srbi ne postoje u sadasnjem obliku!???
Meni se cini i da bi administracija ovdje trebala nesto uciniti...momak pod nikom Panasonic podrzava i opravdava likvidaciju Srba???? Ili je to ok?
P.S. Prijateljski bih ti savjetovala da posjetiš forume susjednog nam entiteta (ako ih već nemaš u "favorites"), pa da vidiš raznorazne pozive na javne linčove bošnjaka i hrvata.
Toliko o ugroženosti.
-
nikad_izvini
GandalfSivi wrote:Hajde malo i da opsujem, hebo vas ba ta vise prica o mjesancima. Sami sebi krvna zrnca broje da se kao izvade za stvari koje pisu. Napisite nesta sto tako mislite a ne sto ste "mjesanci". Hebo ba pravdanje vise...mIRCerka wrote:Mjesanac sam i ja i imam nepodobno imenikad_izvini wrote: Mješanac sam.Mislim da baš ne odgovaram profilu bilo koje organizacije![]()
Naravno,ovo je bio sarkazam koji nije prepoznat.Jer,moraš biti baš debil,pa biti ozbiljan i pokušati pridobiti članove u zemlji gdje cirka 5% ljudi(ovo je optimistična procjena) koristi internet![]()
![]()
Nemojteeee policijeeeeeSto opet ne sprjecava MUP da me zovne
Bilo je svakavih belaja, i OVO PRETHODNO JE BILA SALA KAKAV ON I TERORIZAM...
eto...valjda mi nece zvoniti telefon sutra...bude li zvonio, donji siLociracu te i prebit
Šalim se,bi,o je priče al je dio postova izbrisan.Naime,mrze me admini i modovi sa x
A to brojanje,pa zar ne vidiš da je šaja maja
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#37 Re: Istraga na chat kanalu "Bosnia"
Mala od skandala, bujrum i ti na te sajtove pa se raspravljaj tamo, sarajevoX nije ANTITEZA ni ekstrem u drugom pravcu u odnosu na te forume..mala od skandala wrote:Daj vaca ohladi malo glavu ... pa ti čovječe bilo čije komentare na ovom forumu (koji ne odgovaraju tvojoj ličnoj ideologiji) "izvrčeš" i izvlačiš blesave zaključke?! Još si postao i specijalizirani tumač pojmova - šta je neko, nečim, želio reći (?!)vaca wrote:Panasonic wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/080123132
P.S. Prijateljski bih ti savjetovala da posjetiš forume susjednog nam entiteta (ako ih već nemaš u "favorites"), pa da vidiš raznorazne pozive na javne linčove bošnjaka i hrvata.
Toliko o ugroženosti.
Naucite to vise...
-
mala od skandala
#38 Re: Istraga na chat kanalu "Bosnia"
mIRCerka wrote:Mala od skandala, bujrum i ti na te sajtove pa se raspravljaj tamo, sarajevoX nije ANTITEZA ni ekstrem u drugom pravcu u odnosu na te forume..mala od skandala wrote:Daj vaca ohladi malo glavu ... pa ti čovječe bilo čije komentare na ovom forumu (koji ne odgovaraju tvojoj ličnoj ideologiji) "izvrčeš" i izvlačiš blesave zaključke?! Još si postao i specijalizirani tumač pojmova - šta je neko, nečim, želio reći (?!)vaca wrote:I kako bi ti to napravio da Srbi ne postoje u sadasnjem obliku!???
Toliko o ugroženosti.
Naucite to vise...
Raspravljam
Meni lično, više ovo liči na huškanje i raspravljanje, komentarisanje i tumačenje nečijeg posta na totalno izvrnut način?!I kako bi ti to napravio da Srbi ne postoje u sadasnjem obliku!???
-
mIRCerka
mala od skandala, evo da budem konkretna.
To sto serbiancafe ili sa-rs ili neki drugi forum pustaju, ili jos gore, kuraze pozive na linc, ne daje nama za pravo da isto radimo na saxu.
I nema opravdanja tipa DA VIDIS STA TAMO RADE...
To sto serbiancafe ili sa-rs ili neki drugi forum pustaju, ili jos gore, kuraze pozive na linc, ne daje nama za pravo da isto radimo na saxu.
- pepeljara
Jeste takvi zakoni postoje, al se isti ne sprovode sem dok ne dodje u m3edije tek onda se uzima pod ruke. Ljudi dnevno vrijedjaju na nacionalnoj osnovi sve i svakog, al svi ne kaznjeno prodju.jeza u ledja wrote:Bez obzira na nebuloznost ovog slucaja, ovo poteze jedno vazno pitanje. Krajnje je vrijeme da se u BiH uvedu zakoni (nek me neko ispravi ako oni vec postoje) u vezi vrijedjanja na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj i spolnoj osnovi u javnosti. Ovdje ne mislim nuzno na internet (free internet!), vec na javne skupove, novinske i rtv medije. Takve se stvari, pogotovo u ovako politicki osjetljivim sredinama, trebaju drasticno kaznjavati. Dosta vise skupova srbocetnickih ili vehabijskih grupica na kojima se isticu izuzetno uvrljedljive parole. Pogotovo treba kaznjavati (doduse mislim da za ovo postoji zakon) fizicke napade ili diskriminaciju na radnim mjestima na osnovu vjerske ili etnicke pripadnosti.
-
mala od skandala
Pogrešno si me shvatila MircimIRCerka wrote:mala od skandala, evo da budem konkretna.
Nisam uopšte, zbog razloga što opravdavam huškanje, dala navedeno poređenje. Naprotiv. Protiv svakog sam huškanja i zastrašivanja. Samo sam komentirala post od "vace" da nije u redu što je sebi dao za pravo komentirati (i to na pogrešan način) navedeni post.
On je na žalost sa kratkom i jednostavnom rečenicom krenuo u huškačku ofanzivu...
Neću više personificirati na ovu temu.
- TheWatcher
#42 Re: Istraga na chat kanalu "Bosnia"
jeli u pitanju kanal #bosnia na irc.bolchat.orgPanasonic wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/080123132
Ima li ovo udruzenje Front web stranicu? Interesantno kako se u ovim situacijama odmah reaguje... Likvidacija moze znaciti i "da nesto ne postoji u sadasnjem obliku"; i isto tako autor je napravio permutaciju rijeci "Srbin" i "cetnik".Osoba koja je koristila nadimak "kampanja" korisnicima je, kojih je bilo nekoliko stotina, uputila poruku sljedećeg sadržaja: "kampanja: Zdravo. Ako se želiš priključiti akciji ''Bosna Bosancima, kazna Srbima'', koja za cilj ima likvidaciju Srba na području BiH pa i šire, odgovori. Da, ovo jeste, i ne, ovo nije teroristička organizacija. Ovo je organizacija u nastanku. Hvala, živjela Bosna, pomrli Srbi"," navodi se u saopćenju Udruženja "Front".
Komentari...
-
mIRCerka
drago mi je da sam te pogreshno skontalamala od skandala wrote:Pogrešno si me shvatila MircimIRCerka wrote:mala od skandala, evo da budem konkretna.
I nema opravdanja tipa DA VIDIS STA TAMO RADE......
Nisam uopšte, zbog razloga što opravdavam huškanje, dala navedeno poređenje. Naprotiv. Protiv svakog sam huškanja i zastrašivanja. Samo sam komentirala post od "vace" da nije u redu što je sebi dao za pravo komentirati (i to na pogrešan način) navedeni post.
On je na žalost sa kratkom i jednostavnom rečenicom krenuo u huškačku ofanzivu...![]()
Neću više personificirati na ovu temu.
a nekima savjetujem da 4 puta procitaju sve postove prije nego ANALIZIRAJU.
A opet nekima evo pruzam jedinstvenu sansu: Besplatne instrukcije iz mirca
a samo nasih servera milion i 300 hiljada...
- TheWatcher
ma ako je taj kanal na koji mislim onda nista ne cudi jer su tamo sve debili

-
EliasVeskot
Koliko poznajem situaciju u tzv. NV/NG organizacijama, a posebno ovim novoformiranim, doslo je do prestanka priliva sredstava iz stranih i stranačkih fondova za kofol projekte pa sve te iste organizacije gledaju bilo kakav način da se izvuku iz anonimnosti da bi budućim mogućim donatorima mogli pokazat kako su se borili za "univerzalne principe slobode. prava, jednakosti" itd.
Tako da me ovaj slucaj nimalo ne iznenadjuje.
Zamislite da se u stvarnosti desi da neki ludjak izadje pred par stotina okupljenih građana i kaže "prikljucite se u borbi protiv ovog onog...." i zato bi nasi savjesni građani prijavili slucaj policiji, jerbo su uocili prijetnju i reagovali na vrijeme (slično ako se neko sjeća se desilo/dešava i sa plakatima za MESS i plakatom za predstavu Helverova noć, ispravite me ako griješim).
Jesam offtopic, al što se neka organizacija ne oglasi kad je kakav pravi belaj u pitanju? Jel ikoga zabrinjava porast maloljetničke delikvencije ili narkomanija ili maloljetnici uopste? Da zanima ih kad mogu da od toga naprave senzaciju i iskoriste to u svojoj kampanji.
A i mi smo budale sto se uopste obaziremo na to i dajemo im ono sto traze.
huh!
I da jos nesto, glupo je da se mi mjesamo u politiku foruma susjeda nam. KAd oni dovoljno dugo budu u procesu "oporavka" sami će izbaciti te štetne organizme.
Tako da me ovaj slucaj nimalo ne iznenadjuje.
Zamislite da se u stvarnosti desi da neki ludjak izadje pred par stotina okupljenih građana i kaže "prikljucite se u borbi protiv ovog onog...." i zato bi nasi savjesni građani prijavili slucaj policiji, jerbo su uocili prijetnju i reagovali na vrijeme (slično ako se neko sjeća se desilo/dešava i sa plakatima za MESS i plakatom za predstavu Helverova noć, ispravite me ako griješim).
Jesam offtopic, al što se neka organizacija ne oglasi kad je kakav pravi belaj u pitanju? Jel ikoga zabrinjava porast maloljetničke delikvencije ili narkomanija ili maloljetnici uopste? Da zanima ih kad mogu da od toga naprave senzaciju i iskoriste to u svojoj kampanji.
A i mi smo budale sto se uopste obaziremo na to i dajemo im ono sto traze.
huh!
I da jos nesto, glupo je da se mi mjesamo u politiku foruma susjeda nam. KAd oni dovoljno dugo budu u procesu "oporavka" sami će izbaciti te štetne organizme.
-
Panasonic
#47 Re: Istraga na chat kanalu "Bosnia"
Dobro je skandalka rekla, izvrces teze. Kao prvo, kad permutiras Srbe i cetnike i kad kazes da cetnici ne postoje u sadasnjem obliku nego da se odreknu fasisitcke ideologije, to ne znaci istrebljenje Srba. Ili ti mislis da su svi Srbi cetnici?vaca wrote:Panasonic wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/080123132
A momak pod nikom vaca podrzava i opravdava cetnicku ideologiju??? Ili je to ok?
- vaca
#48 Re: Istraga na chat kanalu "Bosnia"
Ovako, ako ti kazem da na tim forumima nisam NIKADA bila, vjerovatno mi i ne povjerujes - ali nije ni bitno. Mene ne zanima sta se tamo radi i prica, jer ih prije svega znam po cuvenju a drugo, prilicno sam zadeverana mojim neposrednim okruzenjem i desavanjima u njemu koja me se direktno ticu. Ovaj forum sam pocela posjecivati po preporuci dobrog prijatelja i djelovao mi je ok isprva... Ja ne iznosim ideologiju ovdje vec svoju zabrinutost kao pripadnik srpskoga plemena koji u Sarajevu zivi od svoga rodjenja. Zabrinuta sam jer izjava (koliko god ona sustinski bila benigna):mala od skandala wrote:Daj vaca ohladi malo glavu ... pa ti čovječe bilo čije komentare na ovom forumu (koji ne odgovaraju tvojoj ličnoj ideologiji) "izvrčeš" i izvlačiš blesave zaključke?! Još si postao i specijalizirani tumač pojmova - šta je neko, nečim, želio reći (?!)vaca wrote:Panasonic wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/080123132
Toliko o ugroženosti.
Ako se želiš priključiti akciji ''Bosna Bosancima, kazna Srbima'', koja za cilj ima likvidaciju Srba na području BiH pa i šire, odgovori. dobiva ovo tumacenje: Likvidacija moze znaciti i "da nesto ne postoji u sadasnjem obliku"; i isto tako autor je napravio permutaciju rijeci "Srbin" i "cetnik". Jos mi je strasnije sto niko ne reaguje na to!!
Hajde mi molim te ti podvuci sta sam ja to izvrnula ili mozda da mi protumacis sta se tom recenicom htjelo reci...
-
nikad_izvini
#49 Re: Istraga na chat kanalu "Bosnia"
Ma daj molim te.Pozivati članove preko neta u zemlji u kojoj cirka 5% stanovništva koristi internet,nije benigno,nego retardirano.To može samo debil da uradi.Ne kažem da je opravdano,ne kažem da se treba praviti blesav,al sad paničitivaca wrote:mala od skandala wrote:vaca wrote:
Previše je politikanstva,previše je straha a premalo razuma.Znači,svaki put kad se nađe neki debil,a ovim prostorima toga barem ne nedostaje,treba da paničimo i krijemo u podrum.
Što se tiče terorista BIH je,ako nisi opazila,jedna od sigurnijih zemalja.Prema indeksu sigurnosti BiH spada u BEZAZLENE ZEMLJE što se tiče terorizma.Toliko.
PS To su podaci prema hrvatskim instrukcijama od strane EU,pošto se spremaju za Šengen
- vaca
Mi kao da pricamo razlicite jezike
Ponavljam, nije sporan sam dogadjaj/poziv (to sam naglasila gore) nego reakcije ljudi poput Panasonic! Fino covjek kaze...nece oni srbe nego cetnike..i nece silom vec uvode vaspoitno-popravne mjere kako bi ih prevaspitali

Ponavljam, nije sporan sam dogadjaj/poziv (to sam naglasila gore) nego reakcije ljudi poput Panasonic! Fino covjek kaze...nece oni srbe nego cetnike..i nece silom vec uvode vaspoitno-popravne mjere kako bi ih prevaspitali