Kada si covjek sa ulice i blizak si strukturama vlasti,
E ovo mi je mnogo toga pojasnilo.
Kada si covjek sa ulice i blizak si strukturama vlasti,
Sta ti je pojasnilo?privremeni wrote:Kada si covjek sa ulice i blizak si strukturama vlasti,![]()
![]()
Ne zavisi, bolje pitanje je koliko rat i pozicija jednog naroda zavisi od politicara koji palamude o istome sa sigurnog?hladan.preminger wrote:Pored toliko Ćeli, Juka quraca - palaca mi smo u Krajini morali vraćati linije da bi Grbavica bila u sastavu Sarajeva, a ne njegovog istočnog imenjaka.
Od kada to rat zavisi od pojedinica a pogotovo klošara?
Komadanti koji su pomjerali linije u Sarajevu su '93 poginuli.hladan.preminger wrote:Pored toliko Ćeli, Juka quraca - palaca mi smo u Krajini morali vraćati linije da bi Grbavica bila u sastavu Sarajeva, a ne njegovog istočnog imenjaka.
madner wrote:Komadanti koji su pomjerali linije u Sarajevu su '93 poginuli.hladan.preminger wrote:Pored toliko Ćeli, Juka quraca - palaca mi smo u Krajini morali vraćati linije da bi Grbavica bila u sastavu Sarajeva, a ne njegovog istočnog imenjaka.
Zasto se raspravljas sa provokatorima? Kad ti neko ostavi jednu recenicu, a ti napiso 30, nemas mu sta odgovarati.oridjidji wrote:Sta ti je pojasnilo?privremeni wrote:Kada si covjek sa ulice i blizak si strukturama vlasti,![]()
![]()
Sto bolan nisi pit'o...shaaaa gledas?didžej wrote:kad smo odmakli kaze ona meni "jesi vidio one jalijase kako nas gledaju".promumlah nesto u fazonu "aha", nakon dvadesetak metara okrenem se, vidim nema ih u vidokrugu, osvrnem se oko sebe jos koji put da vidim da nas nisu upratili i pravac mojoj kuci.
![]()
Nikada necu zaboraviti kada je sa Elmaz Jasminom iz Sarajeva silovao jednog malog iz B.Luke, a taj se sutradan objesio u livnici.kiker wrote:Dopuna!
Istina o Celi !
Nadam se da ovdje ima i starijih osoba koje se sjecaju novina AS i prvo ili drugo izdanje gdje je na naslovnoj bilo
"Silovane srednjoskolke u vozu na putu za ekskurziju". Ovo jednostavno pisem iz sjecanja, jer sam 1984 godine i sam bio osudjenik na izdrzavanju kazne zatvora u trajanju tri godine . Sjecam se vrlo dobro kada je Ismet Bajramovic dosao u PETI paviljon sa kaznom od 11 godina, Dosao je kod mene u odjeljenje, onako glomazan, GLUP, osisan na celavo.
Korora Muhamed, njegov saucesnik je bio u paviljonu za starije osobe. Vaspitac nam je bio Sejad Sivac!
Celo je u zatvoru isao u skolu za bravara, a bio mi je i podredjeni "ucenik" u vezi prakse.
Tada, 1985 godine u onom golubijem odijelu je bio tu i Behman Omer i Latic Dzemaludin i Seselj Vojislav i Ludvig Pavlovic i "KUDUZ" i Ilija Tolic i mnogi drugi.
Vratimo se Celi....Nadam se da ce ikada, ikada KPD Zenica objaviti dokumenta u kojima se nalaze svi grijehi Cele u zatvoru.
Nikada necu zaboraviti kada je sa Elmaz Jasminom iz Sarajeva silovao jednog malog iz B.Luke, a taj se sutradan objesio u livnici.
Tuce, samice, ostala zlodjela moze KPD Zenica prezentirati.
Ali, takvog tipa praviti herojem se granici sa ludilom!
p.s uvijek za istinu koga interesuje
trol sa slavic.nettony montana wrote:Nikada necu zaboraviti kada je sa Elmaz Jasminom iz Sarajeva silovao jednog malog iz B.Luke, a taj se sutradan objesio u livnici.kiker wrote:Dopuna!
Istina o Celi !
Nadam se da ovdje ima i starijih osoba koje se sjecaju novina AS i prvo ili drugo izdanje gdje je na naslovnoj bilo
"Silovane srednjoskolke u vozu na putu za ekskurziju". Ovo jednostavno pisem iz sjecanja, jer sam 1984 godine i sam bio osudjenik na izdrzavanju kazne zatvora u trajanju tri godine . Sjecam se vrlo dobro kada je Ismet Bajramovic dosao u PETI paviljon sa kaznom od 11 godina, Dosao je kod mene u odjeljenje, onako glomazan, GLUP, osisan na celavo.
Korora Muhamed, njegov saucesnik je bio u paviljonu za starije osobe. Vaspitac nam je bio Sejad Sivac!
Celo je u zatvoru isao u skolu za bravara, a bio mi je i podredjeni "ucenik" u vezi prakse.
Tada, 1985 godine u onom golubijem odijelu je bio tu i Behman Omer i Latic Dzemaludin i Seselj Vojislav i Ludvig Pavlovic i "KUDUZ" i Ilija Tolic i mnogi drugi.
Vratimo se Celi....Nadam se da ce ikada, ikada KPD Zenica objaviti dokumenta u kojima se nalaze svi grijehi Cele u zatvoru.
Nikada necu zaboraviti kada je sa Elmaz Jasminom iz Sarajeva silovao jednog malog iz B.Luke, a taj se sutradan objesio u livnici.
Tuce, samice, ostala zlodjela moze KPD Zenica prezentirati.
Ali, takvog tipa praviti herojem se granici sa ludilom!
p.s uvijek za istinu koga interesuje
Ja mislim da se ovdje više nema šta komentarisati.
rookfash wrote:Jeste bio kriminalac i za kriminalne radnje, da je bilo normalne pravne drzave, je trebao krivicno odgovarati. No uz jos nekolicinu ljudi je bio jedan od najzasluznijih sto sarajevo tog 2. maja 1992. nije dozivjelo sudbinu srebrenice '95. za to mu hvala. kraj priče.
neke stvari lupas, ali dobro, pod emocijama si pa ti je oprosteno.sneki712 wrote:rookfash wrote:Jeste bio kriminalac i za kriminalne radnje, da je bilo normalne pravne drzave, je trebao krivicno odgovarati. No uz jos nekolicinu ljudi je bio jedan od najzasluznijih sto sarajevo tog 2. maja 1992. nije dozivjelo sudbinu srebrenice '95. za to mu hvala. kraj priče.
Dobro se sjecam prvog susreta sa celom, tada mu ni ime nisam znala meni 18 god, zavrsila srednju, u kaktusu pored skenderija sa svojom rajom se zezam i momak , crnac iz Namibije mase mi. Treca godina sa mojom jaranicom ide u skolu i ja onako jaranski sa njim u pricu , sta ima sta palaniras nakon skole , on mi objasnjava da sve zavisi sta mu otac odredi ili ce studirati u Sa ili u Bg. Prlazi frajer ruzan ko lopov zovu ga Njufko, i onako bezobrazno kaze mi ebo te crnac, ja u to doba jos bezobrazije ebo on i tebe i tvoju mamu koja te tako vaspita. Kazem momku haj vidimo se kasnije kontam da mu ne pravi probleme. Brzim korakom podjem prema svojoj grupi u cosku medjutim nisam ni vidjela da me pratio, pa me stize na korak od moje raje i spuca mi samar ja sam na zemlji bila. Ali moja luda hrabrost ne razmislja ebem ja njemu sve po spisku, uhvati me grdosija za vrat i iste secunde se pojavi moj jaran koji je slucajno neki rodjak Njufku i moli ga da me pusti , i tako ja dobro prodjem. Sjednem ja pored DJ bila su 2-3 stola , narucim pivu zapalim cigaru kad taj Celo( jos uvijek ne znam ko je )onako jalijaski , kretenski se smije i govori mi vidis onu curu tamu u mraku dvojica je vec maltretiraju, i on ce ti meni mogu je silovati kako hocemo. a to se i tebi moze desiti, ja onako noge mi se odsjekle hrabro odgovorim samo probajte. Uzmem pivu sidjem na bilijar i sretnem Marka radio na obezbjedjenju, sa jaranom Djurom i Pericem ijos jedno Jasnom igraju bilijara.Marko me upita sta ti je to na licu, ma rekoh neki kreten mi samar spuca i kazem sta se desilo,Raspuco se Marko a ja kontam ma sta mi ti mozes pomoci metar i zilet visok u srednjim godinama, otrca gore , ne znam sta je bilo ali ti misevi nikad vise mene nisu ni pogledali cak su prelazili ulicu. Ja se malo raspitam ko mi je ovaj andjeo cuvar znam samo da smo dobro bilijara igrali u tale za veceru sa rajom. Marko je nekad imao svoju mafiju u Sa ,ozenio se i smirio se ja nikad ne bih rekla da je on bio takav u mladosti. Vrlo pristojno drustvo .........
Podje rat je vidim na tv Celo b , ma ne mores ti tu facu ni zaboraviti lako, prvo sto sam pomislila bez grize savjesti da ga oce snajper skinuti............ Tacno je to da su se fina djeca prepala ali moj prvi komsija je isao sa porodicom blizom i daljom , tu vece je Cicko poginuo od granate kad su cete usli preko vrbanja mosta i nikad vise,5 ti dan kad se rodilo moje dijete Juni 8,92".................Istina je da su nam trebali kriminalci jer su i na drugoj strani bili mnogi koji su se poznavali od ranije , koji su dijelili talove prije nego se zaratilo. Ovo je sve iz prve ruke jer sam sjedila i slusala raju,93" ABIH odlucuje da ocisti kriminal, tresao se stari grad ,tu mi je kuca,kad su dosli po Ramiza Delalalica Celu, isto tako i Bistrik kad su Cacinog brata Naneta ubili, a onda je cacu u bijesu ubio Munibovog sina, a onda kad su uhvatili Cacu isutali su ga dok ga Munib nije dokrajcio, Celu bajramovica sam gledala u Njemackoj intervju u bolnici kako se desilo ubistvo dvoje mladih na mostu. Ma covjek se tako lijepo izrazavao a svabe svaku rijec prevele da ti ogadi rodjeni jezik. Da bog da se nikad vise ne rodio takav ...............nadjite odgovarajucu rijec
fantom slobode wrote:Divno je gledati kako gomila pljuje po mrtvom covjeku i to jos virtualno uljuljkana laznom sigurnoscu anonimnosti.
"Ismet BajramoviC Celo je dao svoj veliki doprinos odbrani Sarajeva 2. maja kada je spriječen pad grada. Kada su četnički tenkovi došli do Skenderije krecuci se prema predsjednistvu, Ismet je bio u koritu Miljacke sa zoljom na ramenu. Šta se kasnije dešavalo s njim za mene je tužno i žao mi je što je krenuo tim putem" - general Stjepan Šiber, u serijalu "Generali" Federalne televizije.dječak sa šibicama wrote: ...Celo je jedan od onih koji su tada odbranili to predsjednistvo....
Pa mogu ti reci i da je to radio.crysis wrote:fantom slobode wrote:Divno je gledati kako gomila pljuje po mrtvom covjeku i to jos virtualno uljuljkana laznom sigurnoscu anonimnosti.
a sta bi tebali , po onoj o mrtvima sve najbolje , kao celo je pomagao staricama da predju ulicu ili da je ustajao u tramvaju da stariji sjednu.
...kraj price.Asamoah Gyan wrote:"Ismet BajramoviC Celo je dao svoj veliki doprinos odbrani Sarajeva 2. maja kada je spriječen pad grada. Kada su četnički tenkovi došli do Skenderije krecuci se prema predsjednistvu, Ismet je bio u koritu Miljacke sa zoljom na ramenu. Šta se kasnije dešavalo s njim za mene je tužno i žao mi je što je krenuo tim putem" - general Stjepan Šiber, u serijalu "Generali" Federalne televizije.dječak sa šibicama wrote: ...Celo je jedan od onih koji su tada odbranili to predsjednistvo....