Islamska Unija ???

klixober

#26 Re: Islamska Unija ???

Post by klixober »

chuchumbamayumbe wrote:
mevkobass wrote:Selam / Vozdra
Za postavljanje ove teme punukalo me pisanje u jednim dnevnim novinama a bogami to se vec duze vremena povlaci po medijima nekad direktno nekad indirektno. Istaknuti islamski mislilac,turskog podrijekla, zagovara Islamsku uniju kao pandam Evroskoj uniji. Veli da bi tu uniju mogle oformiti Turska,Azerbejdzan, Bosna i Hercegovina i neke druge drzave u okruzenju cije se stanovnistvo izjasni da zeli biti u uniji. Dalje kaze da je to itekako ostvarljiva ideja i da ce se sigurno u buducnosti ispuniti ,uz Boziju pomoc. Misljenja je, da Turska i BiH nikad nece uci u EU zbog toga sto je vecinski narod u ovim drzavama muslimanski. Kaze: AKO SU EVROPLJANI MOGLI NAPRAVITI KRSCANSKU UNIJU, ZASTO NE BI I MI NAPRAVILI SVOJU, ISLAMSKU!!!
Sta vi mislite o ovoj ideji?
Nebi bilo lose promuhabetiti i na ovu temu
Naravno, ja sam ZA!
Odavno nisam cuo za bolju i napredniju ideju.
S tim da pozivam i Kosovo i Sandak da nam se pridruze, zatim Albanija i ostale islamske zemlje, a zasto ne i Njemacka, ionako imaju veliki broj Muslimana. Neka se otcjepi Frankfurt, Hamburg, Minhen i Hanover, ja mislim da bi to bilo realno za ocekivati i mislim da niko ne bi pravio probleme glede toga.
Ovo je nesto najbolje sto sam cuo u zadnje 32 godine!
Citas mi misli.Dogovorimo se ja,ti i mevko preko pp oko detalja :thumbup:
callmethebreeeze

#27 Re: Islamska Unija ???

Post by callmethebreeeze »

Soul_Sista wrote:
callmethebreeeze wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Samo se vi shalite, a ja ozbiljan.
8-)
i ja sam ozbiljan. il' berlin il' nista.
:oops:
mali :D odjebaus od Berlina :D ne mislim po birtijama i second-handovima hodati umotana :D 8)

..uzmi MInhen i gubi se odavle :D
:D ostavicemo ti krojcberg kao shamiafree-zone. :D
callmethebreeeze

#28 Re: Islamska Unija ???

komeba wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Za postavljanje ove teme punukalo me pisanje u jednim dnevnim novinama a bogami to se vec duze vremena povlaci po medijima nekad direktno nekad indirektno. Istaknuti islamski mislilac,turskog podrijekla, zagovara Islamsku uniju kao pandam Evroskoj uniji. Veli da bi tu uniju mogle oformiti Turska,Azerbejdzan, Bosna i Hercegovina i neke druge drzave u okruzenju cije se stanovnistvo izjasni da zeli biti u uniji. Dalje kaze da je to itekako ostvarljiva ideja i da ce se sigurno u buducnosti ispuniti ,uz Boziju pomoc. Misljenja je, da Turska i BiH nikad nece uci u EU zbog toga sto je vecinski narod u ovim drzavama muslimanski. Kaze: AKO SU EVROPLJANI MOGLI NAPRAVITI KRSCANSKU UNIJU, ZASTO NE BI I MI NAPRAVILI SVOJU, ISLAMSKU!!!
Naravno, ja sam ZA!
S tim da pozivam i Kosovo i Sandak da nam se pridruze, zatim Albanija i ostale islamske zemlje, a zasto ne i Njemacka, ionako imaju veliki broj Muslimana. Neka se otcjepi Frankfurt, Hamburg, Minhen i Hanover, ja mislim da bi to bilo realno za ocekivati i mislim da niko ne bi pravio probleme glede toga.
Citas mi misli.Dogovorimo se ja,ti i mevko preko pp oko detalja :thumbup:
dje sam ja u svemu tome?
mogul' se i ja ogrebat za kakvo ministarstvo, mjesto u upravnom odboru, bilo sta?!
:D
klixober

#29 Re: Islamska Unija ???

Post by klixober »

callmethebreeeze wrote: dje sam ja u svemu tome?
mogul' se i ja ogrebat za kakvo ministarstvo, mjesto u upravnom odboru, bilo sta?!
:D
Ti si veza za Svedsku.Ali mevkina je ideja pa njega predlazem da podijeli funkcije.Samo mi krivo sto toliko naglabamo na forumu,a niko se ovoga prije nije sjetio.Napokon se pruza rjesenje svih problema.Mevko mesija :bih:
Maraschino

#30 Re: Islamska Unija ???

Post by Maraschino »

pici wrote:
vjesticanametli wrote:supeeeeeeeeeeer e konacno nesto pametno i nek preCjedavajuci bude mutafa keric :mrgreen:
ja Kamile narucio ,jos samo piramide da odkopaju i .......... :D

Image :faraon1:
ja ukuc'o '' kamila'' i evo sta mi ispade :-)

Image

pici, jesu li ovo neke nove prilagodjene za nase uslove :D :D

i novu islamsku uniju :D
callmethebreeeze

#31 Re: Islamska Unija ???

moze, ja cu konzulat ovdje osnovati...
nego, hocel' se u toj uniji svakakvi filmski festivali smjeti organizovati?
:run:
Bodkin

#32 Re: Islamska Unija ???

Post by Bodkin »

callmethebreeeze wrote:moze, ja cu konzulat ovdje osnovati...
nego, hocel' se u toj uniji svakakvi filmski festivali smjeti organizovati?
ne pretjeruj,previse sekularnosti.ako nastavis ovako nista od konzulata u Swe za tebe :D
NKVD

#33 Re: Islamska Unija ???

Post by NKVD »

Prema Španiji se širiti, kad se već Marsej uzme. Katedralu u Barci odmah u džamiju pretvoriti, dodati bar još par minareta. Uh, zaboravih, kad se bude zaokruživala Azurna obala, ja direktor kazina u Monte Karlu!!!
turban

#34 Re: Islamska Unija ???

Post by turban »

Jedino rjesenje... :thumbup:
Odkako su mi rekli da sam Turcin poklali i popalili mi sve moje drago i voljeno nista drugo i ne prizeljkujem nego ovako nesto.
Ateisti i ostali tipa Kusturice neka vide sta ce i kako ce.Nemanja zeli prosiriti Mokru Goru,mozda bude mjesta tamo.Ja kao i uvjek,samo blizu dzamije/a,tako znam dokle je slobodna teritorija... :)
Umjetnik a

#35 Re: Islamska Unija ???

Post by Umjetnik a »

BIH nije muslimanska država i te tri države nema šanse da osnuju uniju

a ako bi ikada došlo do stvaranja takve unije ona bi se trebala zavati "arapsko islamska unija" zašto "islamska" zbog turske i još nekih država koje nisu arapske
Umjetnik a

#36 Re: Islamska Unija ???

Post by Umjetnik a »

bermiin wrote:
StLouis wrote::D :D Hoce li se to zvati zajednica zvati MU?? :lol:

Samo da napomenem da BiH nema vecinsko muslimansko stanovnistvo.

promuhabetiti - ???
a kako nemamo??...imas li neki link gdje se to moze potvrditi

p.s.slazem se da Turska nikad nece uci u EU upravo zbog vercinskog muslimanskog naroda
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Umjetnik a

#37 Re: Islamska Unija ???

Post by Umjetnik a »

Frane-x wrote:
mevkobass wrote: Odakle tebi da sam ja u SDA !?!? Gluho bilo
Ja ovo postavih bas zbog toga sto smo imali dosta problema , ali se ovo nekako polahko al sigurno povlaci sve vise po medijima. Rekoh vec da me intersovalo misljenje te stranice koju pominjete ili SDA ja bi tamo i pito , a i Cericevo me misljenje puno ne zanima dokle god misli da mu je Turska mati.
Ako jednom vise ne stanemo na svoje noge i uzmemo stvari u svoje ruke onda ce nam se bas desiti da nas opet neko pocne istrebljavati ili u najboljem slucaju da budemo pokusni kunici.
Znači, ako sam dobro shvatio:
Ti želiš da odcijepite svoj Fildžan od BiH i priključite ga nekakvoj Islamskoj Uniji?
klasično hrvatsko stašau razmišljanje
Mx

#38 Re: Islamska Unija ???

Post by Mx »

Frane-x wrote:
mevkobass wrote: Odakle tebi da sam ja u SDA !?!? Gluho bilo
Ja ovo postavih bas zbog toga sto smo imali dosta problema , ali se ovo nekako polahko al sigurno povlaci sve vise po medijima. Rekoh vec da me intersovalo misljenje te stranice koju pominjete ili SDA ja bi tamo i pito , a i Cericevo me misljenje puno ne zanima dokle god misli da mu je Turska mati.
Ako jednom vise ne stanemo na svoje noge i uzmemo stvari u svoje ruke onda ce nam se bas desiti da nas opet neko pocne istrebljavati ili u najboljem slucaju da budemo pokusni kunici.
Znači, ako sam dobro shvatio:
Ti želiš da odcijepite svoj Fildžan od BiH i priključite ga nekakvoj Islamskoj Uniji?
Ovo je podvala i navlakusa Bosnjacima u BiH kao i drugim narodima (Islamske religije) na Balkanu. Oni trebaju da se upecaju na ovu ideju. Ako jos IZ sa Cericem na celu bude radila na ovoj ideji onda ce Bosnjaci izgubiti i ovaj dio teritorije BiH koju kontrolisu i postati Palestinci raseljeni po cijelom svijetu.

Ko im je lansir'o ili lansira ovu i ovakve slicne ideju/e sigurno ne zeli dobro Bosnjacima u BiH i moze se desiti da EZ i Amerika i taj teritorijalni dio u FBiH koji kontrolisu Bosnjaci dadne pod upravu Srbije i Hrvatske i na taj nacin presjeku tu ideju. Hriscani sigurno ne zele u svojoj avliji neke radikalne muslimane, fundamentaliste i slicno.

Sjecate se dobro kako su Srpski politicki i vjerski predstavnici prije rata u BiH za svijet lansirali pricu o radikalnom Islamu u BiH koji prijeti Evropi i Svijetu, o tzv nepostojecoj muslimanskoj (Islamskoj) zelenoj transverzali u BiH itd. Sve je to bilo ciljano namjerno da se Bosnjaci upecaju na tu udicu i postanu to sto su Srpski politicki i vjerski predstavnici pricali zapadu.

Religija je privatna stvar i treba je staviti u okvire kuce (privatnog zivota) i vjerskih institucija a ne prenositi na ulice, politiku i zvoniti na sva zvona svima u svom blizem i daljem okruzenju. Jer ta i takva politika Religije u BiH se moze samo odbiti o glavu samim Bosnjacima.
mevkobass

#39 Re: Islamska Unija ???

Post by mevkobass »

Dobro evo malo ste se nasalili , da sad i ja dam svoje misljenje.
Mislim da je narod opusten posle svih dogadjanja , ovako slicno smo reagovali do pred agresiju niko ziv nije mogo ili htio da pomisli da ce biti rat , ko vele BiH je YU u malom , i sta nas snadje ?
Da nas ponovo nebi na nesto navlacili mimo nase volje a kasnije ce nam svako drugi biti kriv ako do ovoga nedajBoze dodje , bolje sad uzeti stvar u svoje ruke. Ne treba biti naivan , sve i da je BiH muslimanska zemlja , kako uci u tu uniju ?
Geografski , politicki , vazdusnom ili mozda telepatskom linijom ?
Zato ne treba nasjedati na neke price i opustati se ko 91 i 92 do pred agresiju , sad nema ni Tite ni Alje , ko bi nam onda bio kriv. Ako nas neko gura u nekakav tor ili avliju , treba iz toga izaci , BiH je kudikamo veca, bolja ,raznovrsnija, primamljivija itd. , itd., od jedne avlije. Ne nasjedati na ovo , ovi koji su u gijaspori znaju vrlodobro da je bilo tesko , alöi sad se isplacuje, dokazivati EU razliku izmedju turske i BiH i Hvala Bogu prestaju nas polahko gledati vise kroz "turske naocale" i ne stavljaju nas vise u isti kos sa njima , u tom je nasa prednost i to netreba prokockati.
klixober

#40 Re: Islamska Unija ???

Post by klixober »

Super ideja mevko :thumbup:
ibizza

#41 Re: Islamska Unija ???

Post by ibizza »

Umjetnik a wrote:
bermiin wrote:
StLouis wrote::D :D Hoce li se to zvati zajednica zvati MU?? :lol:

Samo da napomenem da BiH nema vecinsko muslimansko stanovnistvo.

promuhabetiti - ???
a kako nemamo??...imas li neki link gdje se to moze potvrditi

p.s.slazem se da Turska nikad nece uci u EU upravo zbog vercinskog muslimanskog naroda
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a znas li ti mozda od kad se Turska pati da udje u EU??'...
travnik

#42 Re: Islamska Unija ???

Post by travnik »

Ideja spada u sferu znanstvene fantastike, BiH nije islamska država i stoga ništa od te unije. BiH pripada Europi i jedino mjesto joj je u EU.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#43 Re: Islamska Unija ???

Post by -LIBERO- »

komeba wrote:Super ideja mevko :thumbup:
I ja se slazem da je ideja i vise nego dobra :D
Samo pokretac teme bi nam trebao malo detaljnije, o semu ovome, elaborirati

Sta? Kako?..Koji bi bio glavni grad?? Da li bi se ta unija formulisala po regijama,oblastima,emiratima???

Da li bi Serijat bio osnova u toj uniji,i tako te interesantne razrade na temu Islamska unija :D :D
Ahmmed

#44 Re: Islamska Unija ???

Post by Ahmmed »

chuchumbamayumbe wrote:Samo se vi shalite, a ja ozbiljan.
8-)

Ja i vjerujem da sii ozbiljan :D

Ko nekoć veliki Bora Stanković: " Pusto tursko...." :-)
popajic

#45 Re: Islamska Unija ???

Post by popajic »

Kad procitas ovakve ideje ne preostaje ti nista drugo nego gledati u avatar ovog @libera i raditi isto ! :D
Soul_Sista

#46 Re: Islamska Unija ???

Post by Soul_Sista »

:D ostavicemo ti krojcberg kao shamiafree-zone. :D
..moze samo uz bluez Tesko meni jadnoj u Berlinu samoj ..aman jadna dertli jadna u Beeeerlinu sama.. a onda tuzna violina :D
seln

#47 Re: Islamska Unija ???

Post by seln »

callmethebreeeze wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Naravno, ja sam ZA!
a berlin bi kaurima ostavio?! :x :evil: :D
nece moci, ja nikakvu islamsku uniju bez berlina ne priznajem.

a, slazem se s tobom da je ovo jako napredna ideja. treba nam vise okavih mislilaca i ideja.
Ja necu bez wolfsburga.....VW Golf.
vjesticanametli

#48 Re: Islamska Unija ???

Post by vjesticanametli »

ne diraj u HH :x ............ uzmite sylt umjesto njega ooooooooooooo vi gresni ljudovi

ma ideja je super ĐŽe su formElari da popunimo :mrgreen:
seln

#49 Re: Islamska Unija ???

Post by seln »

Ta unija bi imala primarni zadatak da poboljsa pismenost seljana...ovaj, gradjana.
bullet in the head

#50 Re: Islamska Unija ???

Post by bullet in the head »

Mx wrote:
Ovo je podvala i navlakusa Bosnjacima u BiH kao i drugim narodima (Islamske religije) na Balkanu. Oni trebaju da se upecaju na ovu ideju. Ako jos IZ sa Cericem na celu bude radila na ovoj ideji onda ce Bosnjaci izgubiti i ovaj dio teritorije BiH koju kontrolisu i postati Palestinci raseljeni po cijelom svijetu.

Ko im je lansir'o ili lansira ovu i ovakve slicne ideju/e sigurno ne zeli dobro Bosnjacima u BiH i moze se desiti da EZ i Amerika i taj teritorijalni dio u FBiH koji kontrolisu Bosnjaci dadne pod upravu Srbije i Hrvatske i na taj nacin presjeku tu ideju. Hriscani sigurno ne zele u svojoj avliji neke radikalne muslimane, fundamentaliste i slicno.
Ovo podsjeca na onu Karadzicevu da ce muslimani nestati - vidim slicno razmisljate.

Zasto bi muslimane trebalo biti briga sta zele hriscani, ocito ni hriscane nije ni najmanje briga sta zele muslimani - ustvari jeste ih briga i cine sve da muslimani ne ostvare nista od onoga sto zele.
Mx wrote: Sjecate se dobro kako su Srpski politicki i vjerski predstavnici prije rata u BiH za svijet lansirali pricu o radikalnom Islamu u BiH koji prijeti Evropi i Svijetu, o tzv nepostojecoj muslimanskoj (Islamskoj) zelenoj transverzali u BiH itd. Sve je to bilo ciljano namjerno da se Bosnjaci upecaju na tu udicu i postanu to sto su Srpski politicki i vjerski predstavnici pricali zapadu.

Religija je privatna stvar i treba je staviti u okvire kuce (privatnog zivota) i vjerskih institucija a ne prenositi na ulice, politiku i zvoniti na sva zvona svima u svom blizem i daljem okruzenju. Jer ta i takva politika Religije u BiH se moze samo odbiti o glavu samim Bosnjacima.
Religija nije privatna stvar - religija je javna stvar - nevjerovanje je tvoja privatna stvar - u islamskoj drzavi - kojoj tezimo (naravno ako vjerujes u Boga onda ovako razmisljas, ali ocito je da si ti ateista).

Sto se tice same ideje - podrzavam je, ali ona je potpuno neostvariva, prije svega jer u BiH ima max 30% stanovnistva koje bi podrzalo ovu ideju, a s druge strane i da 90% stanovnistva to zeli veliki "prijatelji" islama i muslimana -amerikanci i zapadna evropa to nebi dozvolili, a istina je da trenutno (nazalost) posjeduju mnogo vise naoruzanja od nas.
Locked