Ti si skroz pobrko loncice.erazmo wrote:postoje itekako. mi smo branili bosnu i hercegovinu u ratu, ,mi smo tu ako opet zagusti. nece te braniti ni tihic i lagumdzija vjeruj ti meni jarane. a sto se tice mahalskog humora - taj najbrze shvatis. ja sam pricao o Seferu kao lideru Bosnjaka ako Bog da, ti si pitao za Cerica, a ja ti rekao da ce se njih dvojica dogovoriti. Vidjet ces... SEfer ce nas povesti ako Bog da!
intervju novog lidera Bosnjaka!
- gospodar kuglastih munja
#176 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
-
erazmo
#177 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Postovani forumasi, koristim ovu priliku da vam kazem kako neko mi je neko bio ukrao sifru i psovao pod mojim nickom.
Na znanje svima da to nisam bio ja
Onome ko je ukrao moju sifru porucujem da mu je mjesto na psihijatriji. A rekao bi mu jos nesto ali se bojim da cu biti banovan sada, ali zaoprave

Onome ko je ukrao moju sifru porucujem da mu je mjesto na psihijatriji. A rekao bi mu jos nesto ali se bojim da cu biti banovan sada, ali zaoprave
Last edited by erazmo on 07/04/2008 13:37, edited 1 time in total.
- Maraschino
#178 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
erazmo,erazmo wrote:a sta to ti radis? smutnja i to
od kada ti polovne stvari ''rabis''
probaj nam naci nesto bolje, ja znam da ti to znas
Last edited by Maraschino on 25/03/2008 00:56, edited 1 time in total.
- lerdi
#179 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Neznam što se uopšte reis spominje u političkim temama, jer IZ i reisa treba izbaciti iz političkog života. Zna se šta je posao IZ-a, ali izgleda da ovdje svi pokušavaju da budu neki autoriteti, samo što su pobrkali pojmove vjerski i politički. ( ovo sam prosto morao reči ).
Neko napisa kako je Alija uradio dobru stvar kad je potpisao Dejton radi nekih snajpera i to. E da ti kažem i ispričam jednu istinitu priču: " Najmanje pola godine ako ne i godinu prije tog dejtona jedinica u kojoj je bio i moj rahmetli komšija je došla na vidikovac, zauzela ga i potjerala četnike na pola puta prema palama. Naravno bili su veliki gubitci sa naše strane i to, kad odjednom naredba iz štaba za povlačenje. I šta če ljudi se morali vratiti. Sječam se da je htio da ide u štab da baca bombu jer je u toj ofanzivi poginulo par njegovih prijatelja"
Ovo sam napisao samo da vam kažem kakav nam je vrh države bio i da su bili malo veći i važniji interesi tu. Da se nastavila ofanziva iz '95 danas vam garantujemo da bi mali normalnu državu, ali ovako su nas zajebali za najmanje naradnih 30 godina.
Malo sam se raspisao ali prosto moram. Neko me citirao i rekao da je neko sad u oružanim snagama, a pričalo se o njemu. Jest zato što je to hrvatskim političarima odgovaralo, ali pitaj prosječnog hrvata jel za to da mu Sefer bude prijedsjednik. Narod je zatrovan i sa ovim izvikanim perspektive nam nema shvatite to već jednom.
Neko napisa kako je Alija uradio dobru stvar kad je potpisao Dejton radi nekih snajpera i to. E da ti kažem i ispričam jednu istinitu priču: " Najmanje pola godine ako ne i godinu prije tog dejtona jedinica u kojoj je bio i moj rahmetli komšija je došla na vidikovac, zauzela ga i potjerala četnike na pola puta prema palama. Naravno bili su veliki gubitci sa naše strane i to, kad odjednom naredba iz štaba za povlačenje. I šta če ljudi se morali vratiti. Sječam se da je htio da ide u štab da baca bombu jer je u toj ofanzivi poginulo par njegovih prijatelja"
Ovo sam napisao samo da vam kažem kakav nam je vrh države bio i da su bili malo veći i važniji interesi tu. Da se nastavila ofanziva iz '95 danas vam garantujemo da bi mali normalnu državu, ali ovako su nas zajebali za najmanje naradnih 30 godina.
Malo sam se raspisao ali prosto moram. Neko me citirao i rekao da je neko sad u oružanim snagama, a pričalo se o njemu. Jest zato što je to hrvatskim političarima odgovaralo, ali pitaj prosječnog hrvata jel za to da mu Sefer bude prijedsjednik. Narod je zatrovan i sa ovim izvikanim perspektive nam nema shvatite to već jednom.
- suncokret13
#180 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
a gdje ?erazmo wrote:postoje itekako. mi smo branili bosnu i hercegovinu u ratu, ,mi smo tu ako opet zagusti. nece te braniti ni tihic i lagumdzija vjeruj ti meni jarane. a sto se tice mahalskog humora - taj najbrze shvatis. ja sam pricao o Seferu kao lideru Bosnjaka ako Bog da, ti si pitao za Cerica, a ja ti rekao da ce se njih dvojica dogovoriti. Vidjet ces... SEfer ce nas povesti ako Bog da!
sva sreca da sefer nije vodio akcije oslobadjana doline Neretve u Junu 1992 godine.
ali je zato bila njegova odbrana otesa.
ali opet ce se reci da je za to kriv HVO,gdje je u trenutku pada bilo 50-tak bojovnika,a ne pripadnici razno-raznih policija kojih je bilo min. 500 - 600.
nego,nista se ne napisa sta s ''velikim komandantom'' koji je pisao referate o onome sta je radio u Mostaru u kasarni 1975 godine ?
gdje nadje vremena za to,cjela Bosna i Hercegovina gori ,a on opisuje svoje dogadjaje na pedest i kusur pisanih listova...
dobar komandant armije,nema sta,bas je nasao vrijeme kada ce evocirati svoje uspomena na jna
npr. pisano 05.11.1993.
veliki general,koji je skoro svo vrijeme svoje karijere hodao s ukljucenim diktafonom u djepu i snimao sta neko kaze,kako bi to poslije mogao ovako ili onako upotrijebiti. - u zavisnosti od datih okolnosti.pa snimanje telefonskih razgovora.... sta onda misliti o takvim potezima ?
a tek ona :
''ima neka tajna veza : alija-ejup-sefer''
i
poltronstvo.
- gospodar kuglastih munja
#181 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Bosnjaci su jednini narod iz ex-YU koji nema svog nacionalnog lidera, lidera iz svojih redova koji zagovara drzavu, republiku. Bosnjaci su samo suvlasnici jednog entiteta skrojenog po uzoru na kraljevine iz 15 stoljeca. Sve su ostale bivse republike ostale Republike samo je BiH vracena nazad u vrijeme Osmanskog Carstva.
Kad Bosnjaci kao narod ovo svate, imace sansu da budu ravnopravni sa ostalima. A za to je potreban Svebosnjacki Kongres, skup intelektualaca svih profila da definisu i etnicku i nacionalnu politiku u drzavi u kojoj zive. Bosnjaci trebaju vrlo jasno definisati gdje je mjesto religijama u njihovim redovima. Kazem religijama jer nisu svi bosnjaci muslimani, ima ih i drugih vjera, a veci dio su i slobodni strelci. Efendiji Cericu treba oduzeti pravo koje je sam sebi dodjelio da Bosnjake predstavlja kao politicar. On se mora okrenuti muslimanima svih boja, a ima muslimana koji nisu bosnjaci.
Kad se definisemo kao takvi, Srbi i Hrvati u BiH otpadaju kao politicki faktor , prestaju biti protuteza, a partneri za razgovor i djelovanje postaju Zagreb i Beograd, otkud i poticu politike bosanskih Srba i Hrvata. Ovim potezom, Bosnjaci bi politicki pokrili citav teritorij BiH, jer na to imaju pravo kao konstutivni narod, a time bi zacepili gubice svima onima koji djele Bosnu na etnickom principu i natjerali ih da i oni postanu konstutivni na citavoj teritoriji, a to automatski znaci, sva tri konstutivna naroda potpuno ravnopravna na svakom djelu BIH, cime nestaju entiteti, a pojavljuje se cjelovita i nedjeljiva BiH.
Kad Bosnjaci kao narod ovo svate, imace sansu da budu ravnopravni sa ostalima. A za to je potreban Svebosnjacki Kongres, skup intelektualaca svih profila da definisu i etnicku i nacionalnu politiku u drzavi u kojoj zive. Bosnjaci trebaju vrlo jasno definisati gdje je mjesto religijama u njihovim redovima. Kazem religijama jer nisu svi bosnjaci muslimani, ima ih i drugih vjera, a veci dio su i slobodni strelci. Efendiji Cericu treba oduzeti pravo koje je sam sebi dodjelio da Bosnjake predstavlja kao politicar. On se mora okrenuti muslimanima svih boja, a ima muslimana koji nisu bosnjaci.
Kad se definisemo kao takvi, Srbi i Hrvati u BiH otpadaju kao politicki faktor , prestaju biti protuteza, a partneri za razgovor i djelovanje postaju Zagreb i Beograd, otkud i poticu politike bosanskih Srba i Hrvata. Ovim potezom, Bosnjaci bi politicki pokrili citav teritorij BiH, jer na to imaju pravo kao konstutivni narod, a time bi zacepili gubice svima onima koji djele Bosnu na etnickom principu i natjerali ih da i oni postanu konstutivni na citavoj teritoriji, a to automatski znaci, sva tri konstutivna naroda potpuno ravnopravna na svakom djelu BIH, cime nestaju entiteti, a pojavljuje se cjelovita i nedjeljiva BiH.
-
erazmo
#182 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Postovani forumasi, koristim ovu priliku da vam kazem kako neko mi je neko bio ukrao sifru i psovao pod mojim nickom.

Last edited by erazmo on 07/04/2008 13:38, edited 1 time in total.
- Maraschino
#183 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
sada sam vec zabrinut... (nema onoga sto se cese po glavi, mogu i ovierazmo wrote:Sefer je nas nacionalni lider, blagi nacionalista, i takav nam bas trreba. Tvorac PL BiiH, Armije RBiH, komandant, haski oslobodjenik....TITO novi!
-
erazmo
#184 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

-
erazmo
#185 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

- suncokret13
#186 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Uzdolu
Pripremu za napad vodio je general Sefer Halilović, a neposredno na čelu akcije bio je Enver Buza, komandant Prozorskog bataljuna Armije BiH
Grabovica
U noći 8./9. 9. 1993. godine ubijene su 33 ljudi ,rodjenih izmedju 1906 i 1989 godine
neko napisa jucer,da se ko fol nije znalo za odvozenje na kopanje rovova i transe.
pa frka na cacu sigurno ne bi ni pocela da nije bio odveden na kopanje i BAKIR IZETBEGOVIC !kako se to moglo zaboraviti
i ono sto je vazno,
jos nesto sto je izgleda zaboravljeno :
sefer i KOS. ???
muslimani u sandzaku u SRBIJI, za svo vrijeme rata u BiH nisu tako lose prolazili kao muslimani u BiH.
Odnosno srbi ( srbijanci ) ih nisu dirali,a ni oni se bas nesto nisu bunili sto se u Bosni i Hercegovini ubijaju muslimani ?
cudno.
srbi u BiH ubijaju muslimane,a u srbiji ( sandjaku )ih ne ubijaju ? - fenomen ????
ili
seferova ljubav prema hrvatima.
ipak ne zaboraviti da je sefer SRBIJANAC !!!
cijelo vrijeme insistira na tim jedinicama kao preduvjetu da krenu operacije. Ko ne vjeruje nek pročita cijeli tok te operacije iz pera Šefke Hodžića koji je kao licni seferov novinar bio zadužen da prati tu operaciju koja je objavljena kao najefektniji prikaz jedne od najbitnijih operacija armije BiH.
Pripremu za napad vodio je general Sefer Halilović, a neposredno na čelu akcije bio je Enver Buza, komandant Prozorskog bataljuna Armije BiH
Grabovica
U noći 8./9. 9. 1993. godine ubijene su 33 ljudi ,rodjenih izmedju 1906 i 1989 godine
njih trojica su ubili tih 33 civila u Grabovici i kad se podijeli ispadne da je svaki od njih ubio po jedanaest civila. I za svakog ubijenog su dobili manje od godine zatvora.ZA UBICE UKUPNO 39 GODINA ZATVORA
Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Mostaru jučer je nepravomoćnom presudom osudilo bivše pripadnike 9. motorizovane brigade Armije RBiH Nihada Vlahovljaka, Harisa Rajkića i Seada Karagića na kaznu zatvora u trajanju od po 13 godina za krivično djelo ratnog zločina počinjenog 9. septembra 1993. u selu Grabovica kod Jablanice.
"Dani" od 24. listopada 1997. godine i Ramiz Delalić-Ćelo: "...Onda sam njih dvojicu stavio u auto i poveo u Zukinu bazu u Donju Jablanicu. Ispričao sam im sve što sam čuo od dječaka. Tu su bili: Sefer Halilović, Zuka, Vehbija, Zićro, Bilajac, Nihad Bojadžić, Zukin zamjenik... Pojedinci su rekli da djecu treba ukloniti, da se ne bi saznalo za ofenzivu.
neko napisa jucer,da se ko fol nije znalo za odvozenje na kopanje rovova i transe.
pa frka na cacu sigurno ne bi ni pocela da nije bio odveden na kopanje i BAKIR IZETBEGOVIC !kako se to moglo zaboraviti
i ono sto je vazno,
jos nesto sto je izgleda zaboravljeno :
Najzanimljivije od svega je Jukino svjedočenje kako visoki oficiri ABiH spremaju obračun sa Hrvatima. Sefer i sandžačka linija a i neki drugi. Doduše govorili su.." kad se obračunamo s četnicima onda ćemo i s Hrvatima"...ali pošto su vidili da su Srbi prejaki ( ili i nisu htjeli protiv njih) ne časeći ni časa okrenuli su oružje na Hrvate. Toliko o tome ko je kome zabio nož u leđa.
sefer i KOS. ???
muslimani u sandzaku u SRBIJI, za svo vrijeme rata u BiH nisu tako lose prolazili kao muslimani u BiH.
Odnosno srbi ( srbijanci ) ih nisu dirali,a ni oni se bas nesto nisu bunili sto se u Bosni i Hercegovini ubijaju muslimani ?
cudno.
srbi u BiH ubijaju muslimane,a u srbiji ( sandjaku )ih ne ubijaju ? - fenomen ????
ili
seferova ljubav prema hrvatima.
ipak ne zaboraviti da je sefer SRBIJANAC !!!
Sefer vodi cacu i celu i njihove jedinice u operaciju Neretva 93 protiv Hrvata...i vidi cuda..ne smetaju mu kriminalci ( a ono ko biva smetao mu je juka,kao kriminalac ???? )Zenici je 21. i 22. kolovoza 1993. održano savjetovanje vojnog vrha AbiH gdje je raspravljeno kako nastaviti plan «Neretva 93
». Zaključak je: «Zadatak je izboriti opstanak države i bošnjačko muslimanskog naroda na ovim prostorima. To su naši strateški ciljevi… Neka oni idu u Ženevu, neka razgovaraju, neka pregovaraju. Jedan dan će opet doći i kazati: bogami od ovoga nema ništa. Mi moramo ratovati i gotovo». Prema zapovjednicima ciljevi su: «Glavne tri tačke su Kiseljak, Prozor i Žepće, što život znače za državu BiH i Armiju.» Načelnik glavnog stožera ABiH Sefer Halilović je rekao: «Ostaje nam pitanje kako i na koji način doći do plijena, kako i na koji način velike kapacitete staviti u funkciju namjenske industriju. Kako uzeti Vitez. I kako uzeti Žunovicu. Jer to su 2 strategijska objekta za našu armiju.» U istom mjesecu formirana je brigada El-mudžahid u Zenici.
cijelo vrijeme insistira na tim jedinicama kao preduvjetu da krenu operacije. Ko ne vjeruje nek pročita cijeli tok te operacije iz pera Šefke Hodžića koji je kao licni seferov novinar bio zadužen da prati tu operaciju koja je objavljena kao najefektniji prikaz jedne od najbitnijih operacija armije BiH.
Sefer nije imao kontrolu nad mostrumima odgovornim za Grabovicu,
Alija nije imao kontrolu na mudjahedinima,
Naser Orić nije imao kontrolu nad onima u Srebrenici,
Duadaković nije imao kontrolu nad 5 korpusom pa mu se nemože suditi za Šantićevo ubojstvo
Ispada da kod muslimana nitko nije imao kontrolu ??
- suncokret13
#187 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Sefer Halilović optužuje iz Haaga: Krivi su Zuka, Ćelo, Delić, Alispahić…
Sefer Halilović ni ranije nije štedio vojni i politički vrh BiH. Satjeran u ćošak, optužen pred Haškim sudom za masakr hrvatskih seljana u Grabovici i Uzdolu u septembru 1993, Halilović je sada skinuo rukavice. Naime, u pretpretresnom podnesku njegove odbrane, objelodanjenom prošle sedmice, braneći se od optužbi, on odgovornost za masakr prebacuje na Zulfikara Ališpagu Zuku, Ramiza Delalića Ćelu, Rasima Delića, Bakira Alispahića, Jusufa Jašarevića i, na koncu, Aliju Izetbegovića. .........
Preciznije, za sam zločin odgovorni su, tvrdi Halilović, prva dvojica, a ostali za prikrivanje zločina godinama kasnije. Alispahić je, usto, kao ministar i sam bio u okolini Grabovice u vrijeme zločina, ali je umjesto da provede istragu, napustio Hercegovinu, zajedno sa specijalnom policijskom jedinicom Laste. Jašarević i Delić su za to saznali iz izvještaja Namika Džankovića, Nermina Eminovića i Seje Brankovića, poslatog po Halilovićevim uputama. I to je, tvrdi on, sve što je mogao uraditi. U isto vrijeme, Alispahić je, prema sopstvenoj izjavi, po povratku iz Hercegovine o zločinu obavijestio Aliju Izetbegovića. Ovaj je, uzrujan, pred njim, nazvao Delića i naredio da "rasvijetli događaje i poduzme mjere protiv počinitelja".
Halilovićeva odbrana, naime, navodi kako je odgovornost za operaciju "Neretva 93", tokom koje je zločin počinjen, imao Rasim Delić, u to vrijeme komandant GŠ Armije BiH. Njegovi advokati tvrde kako Delić nikada nije prenio ovlasti na Halilovića, niti je uspostavio posebnu komandu za tu operaciju, nasuprot onom što se navodi u optužnici. On je u septembru 1993. otišao iz Sarajeva u Hercegovinu kao šef inspekcije koja je trebala pripremiti teren za operaciju, ali nije imao pravo zapovijedati bilo kome. Zločin je počinjen u zoni odgovornosti Zulfikara Ališpage, koji se, kao nadređeni jedinicama iz Sarajeva, pobrinuo za njihov smještaj u većinski hrvatskom selu Grabovica.
"Optuženi nije naredio prepotčinjavanje dijelova Devete motorizirane i Desete brdske brigade (...) i Drugog samostalnog bataljona iz Prvog korpusa (...) jedinici Zulfikar u svrhe vršenja operacija u Hercegovini", navodi se u podnesku. Naređenje za to, prema Halilovićevoj odbrani, dao je Delić; jedinice, što je moglo biti od presudnog utjecaja na ono što se desilo u Grabovici, izabrao je komandant Prvog korpusa Vahid Karavelić; zapovjednik Šestog korpusa, Salko Gušić naredio je njihovo prepotčinjavanje jedinici "Zulfikar", odnosno Zulfikaru Ališpagi. Halilović, veli, nije imao nikakvih komandnih ovlasti. Kao dokaz za to, njegova odbrana poziva se na dokument od prvog oktobra 1993, pismo u kojem Halilović objašnjava kako je Gušić "ozbiljno shvatio da ja njemu ne mogu izdavati naređenja, što ja, iskreno, niti želim, niti hoću".
Te jedinice - poznate kao, blago rečeno, nedisciplinovane - Halilović nije mogao izabrati, tim prije što je još u junu 1993. pokrenuo istragu zbog toga što su njihovi pripadnici odvodili civile iz Sarajeva na kopanje rovova. Pet dana nakon što je pokrenuo istragu, osmog juna 1993, Halilović je smijenjen sa položaja prvog čovjeka Armije BiH, i više nije imao utjecaja na njen ishod. On, međutim, navodi da je znao kako su zapovjednici tih dviju brigada i kasnije "uživali privilegije u vojnom, policijskom i državnom vrhu". Prvi načelnik GŠ Armije BiH pritom je, kaže, bio pod istragom u vrijeme operacije "Neretva 93", pa, gledano iz perspektive državnog vojnog i političkog vodstva, nikako nije mogao zapovijedati operacijom, a kamoli izabrati baš te jedinice kao nositelje operacije.
Na njihovo insistiranje, stoji u podnesku, svojevremeno su smijenjeni Mustafa Hajrulahović, zapovjednik Prvog korpusa, i Fikret Muslimović, načelnik Uprave vojne bezbjednosti. Čak i kasnije, kada se u oktobru 1993. u operaciji "Trebević 2" vlast konačno obračunala sa Mušanom Topalovićem, njegovi bliski suradnici su nagrađeni unapređivanjem. Niti Halilović, niti njegov nasljednik Delić nisu sami mogli smijeniti neposlušne zapovjednike brigada. Naime, prema sažetku izjave koju je Delić, u svojstvu svjedoka tužiteljstva dao istražiteljima, zapovjednike brigada imenovalo je isključivo Predsjedništvo BiH. A jasno je ko je tamo imao glavnu riječ.
"Primjera radi: Senad Pecar, načelnik štaba i zamjenik komandanta Desete brdske brigade, postavljen je na visoki položaj u Prvom korpusu; Bajazit Tuzović, pomoćnik komandanta za logistiku, premješten je u lično obezbjeđenje Alije Izetbegovića, a pomoćnik komandanta za personalne poslove Desete brdske brigade Timur Numić premješten je prvo na visoki položaj u Ministarstvu odbrane, a potom je postao direktor Centrale SDA, mjesto na kojem se nalazi i danas."
Ovaj pasus iz podneska dobija pomalo zloslutno značenje tek kasnije, u nastavku dokumenta. Naime, kao još jedan od argumenata u svoju korist Halilović navodi kako je kompletan državni vrh saznao imena počinitelja zločina u Grabovici i kasnije, u toku operacije "Trebević 2" u oktobru 1993, ali nije učinio ništa da ih kazni.
"Ističemo da su kroz organe Armije BiH i MUP-a BiH koji su vodili istragu o slučaju 'Trebević 2' (...) komandant GŠ ABiH, načelnik Uprave bezbjednosti ABiH i ministar unutrašnjih poslova Bakir Alispahić saznali, ne kasnije od 26. oktobra, ko su neki od počinitelja zločina u Grabovici, ali iz nepoznatih razloga protiv njih nisu podnijeli krivične prijave." Štaviše, u nastavku stoji kako je Halilović tokom te operacije stavljen u kućni pritvor, da bi već 1. novembra 1993. bio penzioniran.
To je, može se zaključiti iz dokumenta, bio nastavak šutnje koja je okruživala masakre i pored vrlo jasnih indicija o počiniteljima.
I Delić i Jašarević su, recimo, za zločin u Uzdolu saznali 20. septembra 1993, iz izvještaja službe vojne sigurnosti, čiji je zaključak da "širenje priče o masakru je pokušaj da se skrije smrtonosni efekt njihove artiljerije i činjenica da je većina civila bila naoružana i učestvovala u operacijama interventne čete 'Rama'."
Zulfikar Ališpago, koji je za zločin saznao u noći između 8. i 9. septembra, nije, kaže se u ovom dokumentu, poduzeo nikakvu istragu, kao ni Ramiz Delalić Ćelo. On, Sefer Halilović, sve što je mogao učiniti. Za razliku od njega, prema navodima trojice svjedoka koji će se pojaviti na suđenju, Delalić je, pak, svojim vojnicima izdao naređenje da pokopaju žrtve, dok odbrana zaključuje da je isto tako mogao narediti i blokadu sela do okončanja istrage. Kao i Ališpago, koji mu je u tom trenutku bio nadređen.
Naravno, suđenje još nije ni počelo. Ipak, ovo je možda prvi put da je Halilović na jednom mjestu iznio sve argumente u prilog svom viđenju stvari. I, tek ga treba dokazati pred sudom.
Ja ću svjetlo zvati mrakom dok je tebe, Marija
Arijana Saračević, Zlata Behram, Zvonko Marić, Aida Salčinović, Fahrudin Bečić, Klara Pelja, Sanela Prašović, Ognjen Blagojević i Nerminka Emrić, novinari Federalne televizije, mogli bi biti kažnjeni jer su sebi dali za pravo ono što inače, baveći se samo svojim poslom, traže od državnih i entitetskih zvaničnika, univerzitetskih profesora, policajaca, ljekara, umjetnika… Njih devet odazvalo se na poziv tabloida Express i rekli šta kao uposlenici FTV-a i bivše TV BiH misle o sastavu Tima za pokretanje programa PBS-a na čijem je čelu Jasmin Duraković. O ekipi ljudi čije su biografije, ponuđene zaposlenim i nadležnim, nevjerovatno dobre da zaista čudi kako im je karijera nevjerovatno blijeda, novinari FTV-a su rekli kako predstavljaju poraz profesije i televizije i kako, naprosto, u njih nemaju povjerenja. Javni istup i spremnost da se progovori o problemima u "vlastitoj kući" iznervirali su Mariju Topić-Crnoju, koja se sjetila kako je Duraković za vrijeme svog direktorovanja zabranio komunikaciju novinara FTV-a sa medijima mimo posredstva svoje press-službe, i urednica Informativnog programa FTV-a je uputila dopis pravnoj službi od koje traži procjenu prekršaja i "vaspitnu" mjeru. Usput je preporučila i Dragi Mariću, direktoru PBS-a, da reaguje na medijske istupe urednika BHTV 1.
No, cenzorske mjere urednice u Sivom domu kao da nikoga ne tangiraju. Čini se, zapravo, kako su zaposleni stigli do onog stanja kada ih ne može uzbuditi ni vijest kako je RTV dom srušen. Nekada ugledna kuća već suviše dugo i bolno propada, da je onima koji su za nju poslovno vezani ostalo samo da se naviknu. Danima već, recimo, zbog preuređenja prostorija, emisija koja je trebala biti centralna nastaje u nezamislivim uslovima. Dnevnik BHTV 1 realizira se iz reportažnih kola, što ionako lošoj emisiji umanjuje i tehnički kvalitet. Šefa tima Durakovića, koji svoju provincijsku sujetu liječi sjedeći sa saradnicima u kancelariji Johna Shearera, međutim, okupiraju drugi problemi: kako sa ekipom anonimusa napraviti nešto manje kažnjivo od milionskog duga.
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=f ... tekst_rb=4
-
erazmo
#188 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Last edited by erazmo on 07/04/2008 13:39, edited 1 time in total.
-
erazmo
#189 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

-
erazmo
#190 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

- Vozdra raja :-)
#191 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Ljudi sta je vama...
I jedni i drugi idete u krajnost!
Sefer je dobar bio, ali je ipak malo pretjerao sa nekim svojim izjavama.
Nego, sjeca li se ko legende, heroja, i generala rahmetli Mehmeda Alagica, kojeg ratnije ubio ali jeste nepravda! Covijek je prije prelaska u ABiH imao cin, ali je u nasu armiju zagazio kao obican vojnik bez imalo sujete.
Sjeca li se ko komandanta Bole od Olova...?
Sjeca li se ko rahmetli Talijana, pa Hujke, pa Nanica, pa Zajke...
Ocito ne...
I jedni i drugi idete u krajnost!
Sefer je dobar bio, ali je ipak malo pretjerao sa nekim svojim izjavama.
Nego, sjeca li se ko legende, heroja, i generala rahmetli Mehmeda Alagica, kojeg ratnije ubio ali jeste nepravda! Covijek je prije prelaska u ABiH imao cin, ali je u nasu armiju zagazio kao obican vojnik bez imalo sujete.
Sjeca li se ko komandanta Bole od Olova...?
Sjeca li se ko rahmetli Talijana, pa Hujke, pa Nanica, pa Zajke...
Ocito ne...
- suncokret13
#192 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
ja jake legende i njegovog fana,
jedino ako nisu iste osobe ?
sta treba vam ovdje, rezervna domovina ??
a drugi dio je za malu stanku,
malo da svaris sve cinjenice koje su ti prezentirane
jedino ako nisu iste osobe ?
sta treba vam ovdje, rezervna domovina ??
a drugi dio je za malu stanku,
malo da svaris sve cinjenice koje su ti prezentirane
-
erazmo
#193 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Last edited by erazmo on 07/04/2008 13:40, edited 1 time in total.
- suncokret13
#194 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
erazmo wrote:sta pricas ti!? Sefer je prvi komandant, osnivac Armijer RBiH, sef PL BiH...alagic je dobar ali je u Armiju RBiH dosao u junu 1992. decko ako nisi znao. Talija je dobar ali je po zanimanju bio ronilac, da mu nije bilo Sefera, Bilajca, i mnogih oficira ne bi znao k.... mrdnuti.... a Hujki svaka cast i SLAVA i nek mu je rahmet dusi!!! kao i nanicu.
da mu nije bilo Sefera, Bilajca, i mnogih oficira ne bi znao k....OS,
aha tek ovako ima smisla.
sefer i KOS.
-
erazmo
#195 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

-
erazmo
#196 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
trebali smo vas mamu vam jebem fashisticu, sa handzar divizijom sve pubijati, tek bi onda to bilo super! koji ce te nam kurac?! danas ne bi strali. krivo ustashama sto je Sefer pomogao BiH, a nije njima, pa ga brze bolje napadaj i sve ostalo. mater li vam jebem zlocinacku, ako se ikad opet zarati prvo cu na vas udariti picke ustashke. prvo vas da poravnamo krst vam jebem!

-
erazmo
#197 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Last edited by erazmo on 07/04/2008 13:41, edited 1 time in total.
-
erazmo
#198 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
picko ustashka javi se najebem ti se matere ustashke!

Last edited by erazmo on 07/04/2008 13:41, edited 1 time in total.
- suncokret13
#199 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
erazmo wrote:kakav moron - ne znam sta je Sefer radio u jna, to uostalom uopste nije vazno, radio je za jugoslaviju. a da je bio spijun, hahahaahahaha, kakav si ti idiot ustahski, pa covjek napravio PL i Armiju.....hahahahaah bjezi se u picku lijepu materinu ustashku. Trebali smo vas sve pobiti jebo vam pavelic mater! Zahvalite se aliji jebo vas on, inace bi vam Sefer zakucao do sirokog brijega. picke ustashke.
zar je to sve sto mozes da napises ?
- suncokret13
#200 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
erazmo wrote:vi napadate Sefera jer vam je krivo sto je nas Muslimane organizovao i spasio od vashe ustashke kame! to vam je krivo zato ga i napadate! majku li vam jebem, ako ikad puska pukne, ja cu sa svojim bivsim saborcima prvo prema vama, pa da vidimo mater vam jebem ko je konstitutivni narod a ko nije. popisam vam se na krst iznad mostara
Hodzic, Sefko
Otpecaceni koverat
OTPECACENI KOVERAT
Izdavac: DES, Sarajevo
Autor: Sefko Hodzic
Godina izdanja: 2000
Broj strana: 286
Povez: tvrdi
Ilustrovano
Isporuka za tri dana
Pred nama je nova knjiga Sefka Hodzica pod simbolicnim naslovom "Otpececeni koverat" koja sugerira da ce autor otvorit neke tjene koje svaki rat nosi sa sobom. Koverat je simbol tajnovitosti, a njenim otvaranjem autor upoznaje citaoce sa dogadjajima i ljudima od kojih su neki presudni u modernoj histoirji BiH. Okosnicu ove knjige predstavljaju tri cjeline. To je pokusaj deblokade Sarajeva u zimu 1992. godine, kontraverzna operacija "Neretva" u jesen 1993. godine i srebrenicka drama u julu 1995. godine. U nekim dogadjajima Sefko Hodzic bio je neposredni svjedok (operacija "Neretva"), a u drugim je rekonstruisao dogadjaje kroz autenticne dokumente, naredbe, depese, telegrame i fono-zapise, to je sve zacinio svjedocenjem neposrednih aktera.