intervju novog lidera Bosnjaka!

Post Reply
Vozdra raja :-)

#151 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by Vozdra raja :-) »

gospodar kuglastih munja wrote: Mozda je to mogao biti i Bogic Bogicevic koji je tako hrabro rekao centicima NE. Mali bosanski Tito.
Bile su drugacije okolnosti. '91 nismo imali izbora osim braniti se i ratovati. '95 godine, imali smo odbranjnu drzavu, odbranjen narod, i mir na jednoj strani, a na drugoj strani nastavak rata. Alija je ucinio ono sto i svaki COVIJEK uradio, prihvatio je mir. Velika vecina boraca i gradjana su to pozdravili. Prestalo je snajpersko saranje Sarajeva i drzave. I dan danas, velika vecina gradjana vise voli ovaj mir nego rat! A oni koji bi jos ratovali, ratovalo im se u kuci.

Kuglasti, jasno mi je da imas negativno misljenje o Aliji, to je tvoj pravo. Ali isto tako je moje pravo da primijetim da je iza Alije ostala drzava Bosna i Hercegovina, medjunarodno priznata i prepoznata, uprkos nasoj golorukosti i njihovoj premoci. Velika Srbija ostaje samo u memoarima sljedbenicima SANU... Mi smo pobijedili!
Vozdra raja :-)

#152 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by Vozdra raja :-) »

suncokret13 wrote: zar ono BABO nije pobjedio na PRVIM SLOBODNIM DEMOKRATSKIM IZBORIMA ispred stranke sda ????
Ja sam ipak siguran da je za BiH bilo puno bolje sto je Alija dosao na vlast, a nakon sto je Babo molio Boga da Aliju smaknu dok je bio zarobljen. A ti zali za Fikrom...
suncokret13

#153 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by suncokret13 »

erazmo wrote:
Seferu je dovoljno sto je postao bogatas preko noci, napravio karijeru kao vojnik, ali kao politicar nema sta da trazi. Kad kazem da je postao bogatas preko noci ne mislim da je ukrao , prevario, vec je preskocio neki normalni put ka bogatasu, jer je u normalnim uslovima to put dug vise generacija.

Sefer Halilovic i danas nema stan, jer mu alijini lopovi nisu nikada dali ono sto ga sljeduje!! To da znas misu.

P.S Tito, Ajzenhauer, Washington, Tudjman, Ruzvelt, Cerchil, svi su bili generali, napravili karijere, i drzave.!!! To moze i Sefer Halilovic.

mozda je malo previse pretenciozno,porediti gore navedene generale i marsale ( sem franje )sa seferom ?

Tito, Ajzenhauer, Washington, Ruzvelt, Cerchil, - su GENERALI i MARSAL !
onda bi se po nekom nizu mogao ubaciti i drekovic u gornju skupinu.
bez obzira sto imaju identican vojni cin, nemaju iste i zasluge.

a za sefera je ''penicilin'' bio jasmin jaganjac.

steta sto r.General Arif Pasalic nije bio miljenik alije,kao sto je to bi sefer 1992 i 1993 godine.
sefer je bio u ''kuhinji'' ,dok nije ''PUKLA TIKVA'' s alijom,a da nije pukla tikva i da nema njegovog osveticnog revansizma,nikada ne bi ni iznjeo onaj ''prljavi ves'' u kojem je i on sudjelovao.

uostalom procitajte par puta sta je napisao gospodar kuglastih munja,napisao je ISTINU !
erazmo

#154 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by erazmo »

Postovani forumasi, koristim ovu priliku da vam kazem kako neko mi je neko bio ukrao sifru i psovao pod mojim nickom.

Na znanje svima da to nisam bio ja

Onome ko je ukrao moju sifru porucujem da mu je mjesto na psihijatriji. A rekao bi mu jos nesto ali se bojim da cu biti banovan sada, ali zaoprave :x :x :x :x :x
Last edited by erazmo on 07/04/2008 13:35, edited 1 time in total.
erazmo

#155 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by erazmo »

Postovani forumasi, koristim ovu priliku da vam kazem kako neko mi je neko bio ukrao sifru i psovao pod mojim nickom.

Onome ko je ukrao moju sifru porucujem da mu je mjesto na psihijatriji. A rekao bi mu jos nesto ali se bojim da cu biti banovan sada, ali zaoprave :x :x :x :x :x
suncokret13

#156 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by suncokret13 »

Vozdra raja wrote:
suncokret13 wrote: zar ono BABO nije pobjedio na PRVIM SLOBODNIM DEMOKRATSKIM IZBORIMA ispred stranke sda ????
Ja sam ipak siguran da je za BiH bilo puno bolje sto je Alija dosao na vlast, a nakon sto je Babo molio Boga da Aliju smaknu dok je bio zarobljen. A ti zali za Fikrom...
uh,uh,uh...

babo je PREPUSTIO pobjednicko mjesto aliji !!!!!1
alija to mjesto nije osvojio po glasovima naroda,koji su glasali za sda !!!

pobjedio je Fikret Abdic !!!!!!!

sto je Babo molio Boga da Aliju smaknu dok je bio zarobljen.

???

:-)
:-)

hahahaha,
pa zar to nije radio ejup ganic,koji se je odmah promovisao u zamjenika predsjednika,kada je svom LEPOM EKAVSKOM mjesajuci i TI i VI ,razgovarao s alijom ?a i s TV auditorijom.
à
pa izgleda da mnogi i neznaju da je tada s alijom bio zarobljen i ZLATKO LAGUMDZIJA !!!!

pa nadam se da ce jednog dana i on PROGOVORITI malo vise oko toga kako je teklo zarobljavanje,boravak u lukavici i 'oslobadjanje.
gospodar kuglastih munja

#157 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by gospodar kuglastih munja »

Vozdra raja wrote:
gospodar kuglastih munja wrote: Mozda je to mogao biti i Bogic Bogicevic koji je tako hrabro rekao centicima NE. Mali bosanski Tito.
Bile su drugacije okolnosti. '91 nismo imali izbora osim braniti se i ratovati. '95 godine, imali smo odbranjnu drzavu, odbranjen narod, i mir na jednoj strani, a na drugoj strani nastavak rata. Alija je ucinio ono sto i svaki COVIJEK uradio, prihvatio je mir. Velika vecina boraca i gradjana su to pozdravili. Prestalo je snajpersko saranje Sarajeva i drzave. I dan danas, velika vecina gradjana vise voli ovaj mir nego rat! A oni koji bi jos ratovali, ratovalo im se u kuci.

Kuglasti, jasno mi je da imas negativno misljenje o Aliji, to je tvoj pravo. Ali isto tako je moje pravo da primijetim da je iza Alije ostala drzava Bosna i Hercegovina, medjunarodno priznata i prepoznata, uprkos nasoj golorukosti i njihovoj premoci. Velika Srbija ostaje samo u memoarima sljedbenicima SANU... Mi smo pobijedili!
Nije tebi iz Alije ostalo NISTA. Imas drzavu klimavu ko babin zub zato sto je koncipirana na principu drzava Sredjeg Vjeka. Drzava BiH je danas VAZAL Srbije i Hrvatske jer su je one i konstituisale u Dejtonu. Malo veci nemiri, kao oni za vrijeme rusenja Berlinskog Zida, bi to vrlo brzo pokazali. BiH danas nema definisanu drzavnu politiku. Umjesto toga postoje entitetske, koie samo zato sto se nalaze u okvirima , granicama drzave koja je priznata u UN i suradjuju. Oni bi mogli jedni bez drugih.

Ne razumijuem zasto branis Aliju kao COVJEKA, kad ga ja ne napadam zbog toga. Ja ga napadam i kritikujem zbog njegove maloumne politike. On je covjek kad je u svojoj kuci, na ulici, ali kad je na mjestu predsjednika onda je politicar. On je politicar koji nikad nije shvatio sta je drzava . O tome zasto je to tako dovoljno je zaviriti u njegovu Deklaraciju. On je prvo musliman, a iza toga nema nista, jer musliman moze biti samo musliman. Da jeon bio bosanac, bosnjak, politicar, intelektualac, a kod kuce vjernik , sve bi bilo drugacije.
suncokret13

#158 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by suncokret13 »

erazmo wrote:suncokretni, vidio sam rasprave - ti si hvo. uostalom i jasmin jaganjac je bio hvo, dakl ehrvatski fashista.

marshal je drzavna pocast, to sebi daju drzavnici koji su generali. citaj historijske knjge noela malcoma itd. cisto da znas, da ne pises neistine. Sefer je general, to sto ti imas problem radi ideoloskog opredjeljenja je druga stvar,ali SEfer je bosnjacki buduci vodja ako Bog da, a ne tvoj, er ti bosnjak nisi .

suncokretni, vidio sam rasprave - ti si hvo. uostalom i jasmin jaganjac je bio hvo, dakl ehrvatski fashista.

:lol: :lol: :lol:

i r. Juka isto ???

citaj historijske knjge noela malcoma itd. cisto da znas, da ne pises neistine.

kakve veze ima sefer s tim ?

''feldmaršal''

pa

''maršal''

ili

''generalfeldmaršal''

zasto je onda Napoleon ostao samo general :-)
zasto je SAM nije proizveo u ''maršala'' ?

onaj,koji u RATU !!! za vrijeme rata,za vrijeme ratnih zbivanja pise izvjestaje na 50 ( PEDESET I KUSUR ) stranica,sta je radio 1973 u Mostaru,sta je razgovarao s svojim nadredjenim ????

umjesto da pravi vojne planove,tjaa,pa one je bio general,a ne ja , on je imao funkciju glavnokomandujuceg

pa gdje je to normalno

ali SEfer je bosnjacki buduci vodja ako Bog da, a ne tvoj, er ti bosnjak nisi

moze bit BIDNE,moze bit NEBIDNE !!!!

''ovdje : NEBIDNE - negacija i glagol su zajedno''- tako je govorio prvi predsjednik ili potpresjednik vlade,kada se je obracao svojim biracima,koji su trazili platu
BiH je sastavljena od naroda i narodnosti,srba,hrvata,muslimana-bosnajak,i ostalih.
mamatajo1965

#159 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by mamatajo1965 »

Hocemo Zlatka....
suncokret13

#160 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by suncokret13 »

erazmo wrote:i da, ovo, odbranom mostara je rukovodio mithad hujdur hujka. koji je poginuo kasnije. a pasalis je bio mis, koji nikad u mostaru nije bio kada je bila bitka, pa smo mu mi iz sarajeva morali ici dole i oslobadjati hercegovinu.

to mislis na onaj seferov period,
kada se ''OSLOBADJALA'' hercegovina od staraca i starica ustasha

pise se o periodu Juni 1992 godine,kada je oslobodjena dolina Neretve.
i kada je r.General Arif Pasalic bio zapovjednik. mostarskog bataljona ( koji je bio sastavljen od muslimana) !
gospodar kuglastih munja

#161 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Niko iz ove postojece garniture bosnjackih politicara ne zasluzuje da dobije naziv "vodja". To moze samo neko ko je bosanac, neko kome je politicki ideal Bosna a ne njen dio. Kad se pojavi takav , imacemo revoluciju za povrat gradjanske drzave. Ako se ne pojavi sudjeno nam je da postanemo Kurdi, a drzava ce biti Evropski Avganistan sastavljena od tri etno-vjerske frakcije.
turban

#162 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by turban »

gospodar kuglastih munja wrote:Niko iz ove postojece garniture bosnjackih politicara ne zasluzuje da dobije naziv "vodja". To moze samo neko ko je bosanac, neko kome je politicki ideal Bosna a ne njen dio. Kad se pojavi takav , imacemo revoluciju za povrat gradjanske drzave. Ako se ne pojavi sudjeno nam je da postanemo Kurdi, a drzava ce biti Evropski Avganistan sastavljena od tri etno-vjerske frakcije.
I stvarno si ubjedjen u to???
NE MISLIS LI VALJDA DA CE SAMO BOSNJACI DA SE NEKAKO IZDJELE PA DA NAPRAVE RAZLICITOST TE OD ISTE PONOVO MULTI-KULTI,JE LI TO ZAMISAO... :?
Zar se ne cuju gusle sa svakog brda i gore.Sta cemo sa onim sto gude u gusle... :? :?
gospodar kuglastih munja

#163 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

turban wrote:
gospodar kuglastih munja wrote:Niko iz ove postojece garniture bosnjackih politicara ne zasluzuje da dobije naziv "vodja". To moze samo neko ko je bosanac, neko kome je politicki ideal Bosna a ne njen dio. Kad se pojavi takav , imacemo revoluciju za povrat gradjanske drzave. Ako se ne pojavi sudjeno nam je da postanemo Kurdi, a drzava ce biti Evropski Avganistan sastavljena od tri etno-vjerske frakcije.
I stvarno si ubjedjen u to???
NE MISLIS LI VALJDA DA CE SAMO BOSNJACI DA SE NEKAKO IZDJELE PA DA NAPRAVE RAZLICITOST TE OD ISTE PONOVO MULTI-KULTI,JE LI TO ZAMISAO... :?
Zar se ne cuju gusle sa svakog brda i gore.Sta cemo sa onim sto gude u gusle... :? :?
Bosnje su se vec jednom podjelile na tri djela, na katolike, pravoslavce i muslimane, potom su nastali hrvati , srbi i bosnjaci. Bosnjaci su ostali na nivou plemena, dok su se srbi i hrvati obezbjedili u maticnim drzavama kao nacije . Obe njihove maticne drzave su gradjanske republike , samo Bosna nije. Pogodi zasto ?
turban

#164 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by turban »

Izvini ali ne mogu da pogodim,cilj koji trebam pogoditi izbusen je ko balon... 8-)
erazmo

#165 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by erazmo »

gospodar kuglastih munja

#166 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

erazmo wrote:o Seferu ce najbolje reci oni koji su bili s njim - njegovi vojnici. Ja sam demobilisani borac ARBiH, i reci cu ti da je Sefer pravi vodja. To sto ga je alija zatvarao, sto su mu poturali sve i svasta, palo je sve u vodu 2005.godine, kada je sud u hagu sve dokumente SDB-a BiH, dakle drzavne bezbjednosti, a u vezi imena Sefera Halilovica proglasio pamfletima. Toliko o tome. Sto se tice ubijanja starica u hercegovini, to su ucinili kriminalci, a ne Armija RBiH. Zao mi je sto si poprimio fashistiku ideologiju, zao mi je sto si prije hrvat a onda bosanac i hercegovac, zao mi je sto si isao u naionalnu vojsku umjesto u Armiju RBiH, zao mi je sto nisi citao knjige, DA, o cinovima je tesko raspravljati jer u svakoj zemlji postoje odredjena malo drugacija pravila. recimo u libiji je najveci cin pukovnik. itd. no, kada je u pitanju general Sefer Halilovic, Haag e rekao svoje, historija je rekla svoje, - sve cisto, viteski. sve ostalo sto pricaju fashisti i podrumashi, ostaje na nivou malih bedastoca, a Sefer ce sigurno povesti Muslimane BiH. Ljudi ga vole.
A sta ces onda sa Cericem. Zar on ne vodi muslimane ? :D
erazmo

#167 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by erazmo »

Last edited by erazmo on 07/04/2008 13:36, edited 1 time in total.
gospodar kuglastih munja

#168 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

erazmo wrote:neka i reis efendije. mi trebamo imati vjerskog autoriteta. Sefer ce sa njim sigurno dobro saradjivati. Sefer je pragmatican covjek. nije sujetan. Ne birnem se ja za to...
U cije ime ti govoris ?
erazmo

#169 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by erazmo »

turban

#170 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by turban »

erazmo wrote:a u cije ti ime repliciras i kritikujes?
Naleti ti pravo na volej... :lol: :lol:
erazmo

#171 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by erazmo »

ma jasta sam eto
gospodar kuglastih munja

#172 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

gospodar kuglastih munja wrote:
erazmo wrote:neka i reis efendije. mi trebamo imati vjerskog autoriteta. Sefer ce sa njim sigurno dobro saradjivati. Sefer je pragmatican covjek. nije sujetan. Ne birnem se ja za to...
U cije ime ti govoris ?
Evo bicu jasniji.

Kad kazes "mi trebamo imati vjerskog autoriteta", na koga mislis pod "mi"

I da znas , nisi nimalo laf, vec skreces sa teme, vadis iz konteksta, sto te diskvalifikuje iz ozbiljnog razgovora. Ako ne mozes pratiti par obicnih prostih recenica, nije red da pravis upadice, a ako zelis da se zezamo, ok , nema frke .. :evil: :mrgreen:
erazmo

#173 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by erazmo »

gospodar kuglastih munja

#174 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

erazmo wrote:suzo dajidzina, nemoj se nervirati.

Mi - Muslimani.
sta znaci sad taj mahalski humor ? da si ispo iz trke ?

Ti Muslimani koje ti navodis vise ne postoje.
erazmo

#175 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by erazmo »

Last edited by erazmo on 07/04/2008 13:37, edited 1 time in total.
Post Reply