turban wrote:Ok.
Dali bi Srbijanci izvrsili agresiju da Alija nije postao presednik...

Vjerujem da bi jer je to globalna politika Srbije iza koje stoji SPC kao motor pokretac sveg zla koje dolazi iz te zemlje. Njena zvanicna Crkva tjera drzavu i politicare da joj prosiruju teritorij. Zadnje prosirenje je bilo u RS gdje je pravoslavlje i zvanicno drzavna vjera.
Postavljas Aliju u bezvezan kontekst agresije, ali da ti kazem.
Ovo gore sto sam napisao jedan predsjednik drzave je MORAO znati inace mu je mjesto u cumezu. Sva odbrana Alije i SDA se sastojala iz odbrane nekakve "muslimanske teritorije" koju je sebi Alija zacrtao. Kao dokaz , da me ne gnjavis, nudim ti RS i Federaciju, koju je Alija potpisao a ne moj did.Prodeao je Republiku BiH za svoj car.
Da je na mjestu Alije, npr. bio Durakovic stvar bi bila znatno drugacija, jer je on velika BOSANSKA pijanica, intelektualac, za razliku od malog dide , muslimancica iz mahale.
Mozda je to mogao biti i Bogic Bogicevic koji je tako hrabro rekao centicima NE. Mali bosanski Tito.
Da ne lutas, Bosnu su mogli odbraniti samo bosanci , a ne nikakvi muslimani jer Islam nema nikakvog interesa da stiti bilo koju drzavu.