intervju novog lidera Bosnjaka!

Post Reply
mrki62

#126 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by mrki62 »

rammstein_34 wrote:jedini kojega priznajem i postujem je gen. Atif Dudakovic, svi ostali imaju oraha u djepovima pa tako i S. Halilovic.
Jel to onaj Atif , što je zamijenio ( Sandžakliju ) Ramiza Drekovića ( koji nije htio izdati komandu da se puca brat u brata ) a dolaskom Atifa na čelo 5. korpus ,..... počinje se bratoubilački rat !
Jel to onaj Atif što nije mogao Fikretu Abdiću ništa, al je mogao pucati u vlastiti narod !
Jel to onaj Atif , koji je upleten u ubojstvo Izeta Nanića ?!
turban

#127 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by turban »

mrki62 wrote:
rammstein_34 wrote:jedini kojega priznajem i postujem je gen. Atif Dudakovic, svi ostali imaju oraha u djepovima pa tako i S. Halilovic.
Jel to onaj Atif , što je zamijenio ( Sandžakliju ) Ramiza Drekovića ( koji nije htio izdati komandu da se puca brat u brata ) a dolaskom Atifa na čelo 5. korpus ,..... počinje se bratoubilački rat !
Jel to onaj Atif što nije mogao Fikretu Abdiću ništa, al je mogao pucati u vlastiti narod !
Ovaj gore potpisani je babin... :zzzz:
suncokret13

#128 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by suncokret13 »

1964Nermin wrote:Mislim da bi mu Bosnjaci oprostili sve, glasali za njega samo da nije iz Sandzka. Stvarno smo jadni! Jadni kad su nam ,pored tolikih cetnika, ustasa i domacih izdajnika najveci
neprijatelji dijaspora i Sandzaklije! Pa mnogima ostaje dozivotni zal za sumadincima!

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... v-revizije

hm

pa dok je bio u ''PREDSJEDNISTVU' i odbranio Sarajevo u prvim danima-mjesecima rata'',bez Jukinih,Vikicevih i ostalih ,nije mu smetala ONAKVA privatizacija,a kada je ispao iz KUHINJE PREDSJEDISTVA,onda je poceo s svojim atavistickim revansizmom da PLJUJE po svemu onome u cemu je i on imao udjela.
suncokret13

#129 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by suncokret13 »

rammstein_34 wrote:Nisam siguran da sam pokupio sve stvari koje sam procitao ali ima mnogo onih sa kojma se nikako nemogu sloziti. Kao prvo svako od nas ima pravo da favorizuje svog omiljenog prvog u Bosnjaka pa tako i favorizacija S. Halilovica. Ja se licno nikako NE slazem sa tim da mi moj bivsi komandant bude i politicki lider. Ne samo zbog raznih razloga koji su navedeni nego zbog licnog loseg iskustva vojnika pod komandom generala Sefera Halilovica. Mnogi od vas koji ste komentarisali na ovu temu sigurno ste bili jako maladi pa niste bili u mogucnosti (na vasu srecu) osjetiti kako je biti vojnik pod komandom gen. S. Halilovica. Danas se kiti kako je ustvari on sam uspio sam sacuvati Sarajevo, a gdje smo to mi bili? Na Zuci naravno, u Pofalicima itd. Naravno nemam nista protiv Sandzaklija, poznajem jako puno dobrih Bosnjaka koji su porijeklom iz Sandzaka i mislim da i oni dijele moje misljenje. Sto se tice lidera koji bi mogli voditi nas Bosnjake, jedini kojega priznajem i postujem je gen. Atif Dudakovic, svi ostali imaju oraha u djepovima pa tako i S. Halilovic.

steta za BiH sto nijer. General Arif Pasalic bio na mjestu sefera halilovica ili rasima delica.
mrki62

#130 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by mrki62 »

turban wrote:
mrki62 wrote:
Ovaj gore potpisani je babin... :zzzz:
Zaboli me dupe za babu i za didu :zzzz:
Samo sam slučajno upoznat sa situacijom - ako tebi nije žao naroda što je pobijen sa šopirenjem nečijih činova - meni jeste .
rammstein_34

#131 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by rammstein_34 »

A jeli to onaj Ramiz Drekovic koji je odveo na desetine Mostarskih heroja u sigurnu smrt u akciji na Podvelezju. Nisam kako neki misle Babin i ponavljam nemam nista protiv Sandzaklija, naprotiv ali imam protiv kreatora historije koji su iz topline svoga doma ili hladnoce svoga podruma posmatrali nasu tragediju. Ja sam ponosan sto sam ucestvovao u odbrani moje zemlje, a moja zemlja je i Pozarikama i na Pelemisu i na Maloj Cabi i na Nisickoj visoravni i na Grmecu i u Sanici i na Vlasicu..... i zbog toga sam ponosan. A licno sam upoznao gen. Dudakovica u akciji oslobodjenja Krajine, gdje smo stigli iz Sarajeva. Bila mi je cast biti u jedinicama kojima je on komandovao. A sto se tice rahmetli Izeta Nanica koliko ga postujes trebao bi iz ciste uctivosti, heroju rahmet predati. Vjerovatno previse citas "Bum" magazin dok si prepun senzacionalizma kao sto su i oni..
mrki62

#132 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by mrki62 »

Poštovao ja ili ne ( Nanića - Bužimljanina ) ostaje dejstvo da ga nisu ubili babini , četnici a ni ustaše !
gospodar kuglastih munja

#133 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by gospodar kuglastih munja »

Ja ocekujem kakvog intelektualca, bosanca, sa debelom socijalnom pozadinom, covjeka od nauke da bude potencijalni vodja jednog naroda. Sta ce mi generali ?
Vjerujem da desetine , stotine takvih sjede u zapecku, odbaceni, ponizeni .
lerdi

#134 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by lerdi »

Pa najlošija stvar koja bi se mogla desiti je da bivši general armije BiH bude na čelu bišnjačkog naroda. Stvarno nemam ništa protiv Sefera, ali mislim da neko takav nema prolaza kod ostala dva nroda. Ako se ovo desi ono o čemu je upravo Sefer pričao, a to je podjeljenost bosne na tri dijela, če se nastaviti jer možete vi hrvatima pričati da je on oslobođen 100 godina, ali on za njih predstavlja nekoga ko je bio na čelu Armije koja je pravila zločine i nebitno je dali je to bilo u njegovom mandatu.

Mislim da bi ovo više pomoglo nego odmoglo nacionalistima, jer eto bošnjaci su izabrali generala o kojem se napisalo i što jeste i što nije.
gospodar kuglastih munja

#135 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Covjek na celu Bosnjaka treba biti osvjescen covjek, svjetan drzavotvornosti i nacionalnog identiteta naroda. Molim vas ne mjesajte pojmove kod nacionalnog identiteta. To nije vjerski vec identitet drzeve kojoj pripadas. Sefer jednostavno nema te kljucne, osnovne elemente, jer je polupismen kao i sva vojna lica. On ima profesionalnu deformaciju vojnika. Potom, on vuce korijene , socijalno nasljedje, iz sredine koja je strana Bosni i njenj kulturi. Sadzaklije jesu bosnjaci, ali ne i kulturnim izrazom bosanci, vec srbijanci.

Pali smo svi na Aliji izetbegovicu , porijeklom srbijanac, koji nas je iskoristio za svoje muslimanske ciljeve, skrenuo nas sa puta drzavotvornog naroda, ka vjerskoj skupini. Tu cjenu cemo placati jos dugo,dugo, sve dok se ne stvori politicki nukleus ljudi koji ce u Bosnjacima prepoznati nacionalni ( drzavotvorni) identitet i njenu snagu usmjeriti na ocuvanje drzave, a ne na ocuvanje entiteta, kakav je danas slucaj.

Seferu je dovoljno sto je postao bogatas preko noci, napravio karijeru kao vojnik, ali kao politicar nema sta da trazi. Kad kazem da je postao bogatas preko noci ne mislim da je ukrao , prevario, vec je preskocio neki normalni put ka bogatasu, jer je u normalnim uslovima to put dug vise generacija.
mrki62

#136 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by mrki62 »

gospodar kuglastih munja wrote:Covjek na celu Bosnjaka treba biti osvjescen covjek, svjetan drzavotvornosti i nacionalnog identiteta naroda. Molim vas ne mjesajte pojmove kod nacionalnog identiteta. To nije vjerski vec identitet drzeve kojoj pripadas. Sefer jednostavno nema te kljucne, osnovne elemente, jer je polupismen kao i sva vojna lica. On ima profesionalnu deformaciju vojnika. Potom, on vuce korijene , socijalno nasljedje, iz sredine koja je strana Bosni i njenj kulturi. Sadzaklije jesu bosnjaci, ali ne i kulturnim izrazom bosanci, vec srbijanci.

Pali smo svi na Aliji izetbegovicu , porijeklom srbijanac, koji nas je iskoristio za svoje muslimanske ciljeve, skrenuo nas sa puta drzavotvornog naroda, ka vjerskoj skupini. Tu cjenu cemo placati jos dugo,dugo, sve dok se ne stvori politicki nukleus ljudi koji ce u Bosnjacima prepoznati nacionalni ( drzavotvorni) identitet i njenu snagu usmjeriti na ocuvanje drzave, a ne na ocuvanje entiteta, kakav je danas slucaj.

Seferu je dovoljno sto je postao bogatas preko noci, napravio karijeru kao vojnik, ali kao politicar nema sta da trazi. Kad kazem da je postao bogatas preko noci ne mislim da je ukrao , prevario, vec je preskocio neki normalni put ka bogatasu, jer je u normalnim uslovima to put dug vise generacija.
Samo da citiram kao važno za pročitati - slažem se :thumbup:
turban

#137 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by turban »

gospodar kuglastih munja wrote:Covjek na celu Bosnjaka treba biti osvjescen covjek, svjetan drzavotvornosti i nacionalnog identiteta naroda. Molim vas ne mjesajte pojmove kod nacionalnog identiteta. To nije vjerski vec identitet drzeve kojoj pripadas. Sefer jednostavno nema te kljucne, osnovne elemente, jer je polupismen kao i sva vojna lica. On ima profesionalnu deformaciju vojnika. Potom, on vuce korijene , socijalno nasljedje, iz sredine koja je strana Bosni i njenj kulturi. Sadzaklije jesu bosnjaci, ali ne i kulturnim izrazom bosanci, vec srbijanci.

Zar ti imas nesto protiv Srbijanaca???

Aliji Izetbegovicu se ima sta zamjeriti gledano sa danasnje vremenske distance.
Alija je bio predsednik stranke i preko noci postao predsednik BiH.Bez imalo politickog iskustva te bez ikakve logistike nasao se u paklenom stanju.Preko noci predsednik a od jutra agresija,tako mu nekako dodje.Ko je stajao iza njega??Niko.Imao je sacicu popupismenih ljudi oko sebe i strasnog i naoruzanog neprijatelja.Kad razmisljam sa danasnje distance dodje mi ga zao.
gospodar kuglastih munja

#138 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

turban wrote:

Zar ti imas nesto protiv Srbijanaca???

Aliji Izetbegovicu se ima sta zamjeriti gledano sa danasnje vremenske distance.
Alija je bio predsednik stranke i preko noci postao predsednik BiH.Bez imalo politickog iskustva te bez ikakve logistike nasao se u paklenom stanju.Preko noci predsednik a od jutra agresija,tako mu nekako dodje.Ko je stajao iza njega??Niko.Imao je sacicu popupismenih ljudi oko sebe i strasnog i naoruzanog neprijatelja.Kad razmisljam sa danasnje distance dodje mi ga zao.
Protiv Srbijanaca itekako imam mnogo toga protiv. Oni su zajedno sa domacim separatistima pocinili genocid nad mojim narodom. Njihova drzava je bila agresor na moju domovinu. Dovoljno?
turban

#139 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by turban »

Ok.
Dali bi Srbijanci izvrsili agresiju da Alija nije postao presednik... :?
erazmo

#140 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by erazmo »

rammstein_34 wrote:Nisam siguran da sam pokupio sve stvari koje sam procitao ali ima mnogo onih sa kojma se nikako nemogu sloziti. Kao prvo svako od nas ima pravo da favorizuje svog omiljenog prvog u Bosnjaka pa tako i favorizacija S. Halilovica. Ja se licno nikako NE slazem sa tim da mi moj bivsi komandant bude i politicki lider. Ne samo zbog raznih razloga koji su navedeni nego zbog licnog loseg iskustva vojnika pod komandom generala Sefera Halilovica. Mnogi od vas koji ste komentarisali na ovu temu sigurno ste bili jako maladi pa niste bili u mogucnosti (na vasu srecu) osjetiti kako je biti vojnik pod komandom gen. S. Halilovica. Danas se kiti kako je ustvari on sam uspio sam sacuvati Sarajevo, a gdje smo to mi bili? Na Zuci naravno, u Pofalicima itd. Naravno nemam nista protiv Sandzaklija, poznajem jako puno dobrih Bosnjaka koji su porijeklom iz Sandzaka i mislim da i oni dijele moje misljenje. Sto se tice lidera koji bi mogli voditi nas Bosnjake, jedini kojega priznajem i postujem je gen. Atif Dudakovic, svi ostali imaju oraha u djepovima pa tako i S. Halilovic.
hah, namjerio si se na pogresnu temu momcino: kao prvo ja sam u sastavu jedinice Kerima Lucarevica ucestvova u pofalickoj bitci a kasnije u bitci za zuc, kota 750 - tzv. bro orlic. da ja tebi nesto "borac" kazem: Sefer Halilovic je naredio da se uradio pofalicka bitka, jer niko drugi nije smio. general halilovic je bio za kerimom lucarevicem, kemom ademovicem na zuci - gdje sam i ja bio, a pricali su mi moji drugovi da je bio i na stupu u istom ovom sastavu. ako si ti bio ikakav vojnik, onda bi to trebao znati. sramota sta pises. fuj.
Vozdra raja :-)

#141 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by Vozdra raja :-) »

turban wrote:Ok.
Ma dje bolan agresija!? Pa vidis sta babin i kuglasti vele, da je Alija bio protuteza Srbiji. Da nije bilo Alije ne bi bilo ni agresora, a i najgorem slucaju bi rat trajao par dana. :-) :roll:

:run:

Hej babin, okrenuti nekoliko hiljada ljudi protiv svoga naroda koji je vec napadnut sa dvije strane, je zaista junacki podvig...
and

#142 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by and »

lerdi wrote:Pa najlošija stvar koja bi se mogla desiti je da bivši general armije BiH bude na čelu bišnjačkog naroda. Stvarno nemam ništa protiv Sefera, ali mislim da neko takav nema prolaza kod ostala dva nroda. Ako se ovo desi ono o čemu je upravo Sefer pričao, a to je podjeljenost bosne na tri dijela, če se nastaviti jer možete vi hrvatima pričati da je on oslobođen 100 godina, ali on za njih predstavlja nekoga ko je bio na čelu Armije koja je pravila zločine i nebitno je dali je to bilo u njegovom mandatu.
Mislim da bi ovo više pomoglo nego odmoglo nacionalistima, jer eto bošnjaci su izabrali generala o kojem se napisalo i što jeste i što nije.
netačno,jer tako su hrvati pričali i za cikotića,koji je zbog optužbi i nebuloza koje su hrvati pričali bio onemogućen u svom školovanju.kada je dokazano da su to neistine,čovjek je postao komadant oružanih snaga.
bez obzira na ovo mislim da sefer nije potencijal za političkog vođu.
Vozdra raja :-)

#143 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by Vozdra raja :-) »

gospodar kuglastih munja wrote: Pali smo svi na Aliji izetbegovicu , porijeklom srbijanac, koji nas je iskoristio za svoje muslimanske ciljeve,
Ako su ti muslimanski ciljevi ukljucivali odbranu i ocuvanje drzave BiH, krah plana o velikoj srbiji, ne cinjenje zlocina, ne rusenje vjerskih objekata, odbrana svih gradjana od aresije, svjetski ugled, borbu za gole zivote i pravo na svoje..., onda sam ponosan sto sam bio dio tog "muslimanskog" cilja! :wink:
erazmo

#144 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by erazmo »

Sefer Halilovic i danas nema stan, jer mu alijini lopovi nisu nikada dali ono sto ga sljeduje!! To da znas misu.

P.S Tito, Ajzenhauer, Washington, Tudjman, Ruzvelt, Cerchil, svi su bili generali, napravili karijere, i drzave.!!! To moze i Sefer Halilovic.
gospodar kuglastih munja

#145 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Vjerujem da bi jer je to globalna politika Srbije iza koje stoji SPC kao motor pokretac sveg zla koje dolazi iz te zemlje. Njena zvanicna Crkva tjera drzavu i politicare da joj prosiruju teritorij. Zadnje prosirenje je bilo u RS gdje je pravoslavlje i zvanicno drzavna vjera.

Postavljas Aliju u bezvezan kontekst agresije, ali da ti kazem.
Ovo gore sto sam napisao jedan predsjednik drzave je MORAO znati inace mu je mjesto u cumezu. Sva odbrana Alije i SDA se sastojala iz odbrane nekakve "muslimanske teritorije" koju je sebi Alija zacrtao. Kao dokaz , da me ne gnjavis, nudim ti RS i Federaciju, koju je Alija potpisao a ne moj did.Prodeao je Republiku BiH za svoj car.

Da je na mjestu Alije, npr. bio Durakovic stvar bi bila znatno drugacija, jer je on velika BOSANSKA pijanica, intelektualac, za razliku od malog dide , muslimancica iz mahale.

Mozda je to mogao biti i Bogic Bogicevic koji je tako hrabro rekao centicima NE. Mali bosanski Tito.

Da ne lutas, Bosnu su mogli odbraniti samo bosanci , a ne nikakvi muslimani jer Islam nema nikakvog interesa da stiti bilo koju drzavu.
beco

#146 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by beco »

2.Vozdra raja
Pogresno si me shvatio, ja isto mislim da ARBIH nije imala planski i ciljanih zlocina, svi zlocini su bili od strane kriminalaca. Meni ide na zivce sto se ti kriminalci stite, a time kalja se citav narod. Da trebam procitat jos mnogo knjiga da bih imao kompletnu sliku, i cinjenica je da je steta sto je Drzavnu tajnu sin Seferov napisao, ali meni je dosta vjerodostojna jer je zasnovana na dokazima, za razliko od mnogobrojnih tamo generala i oslobodioca koji su po kancelarijama lezali. Da najvecu zaslugu za odbranu imau vojnici koji su se borili na prvim crtama, ali mislim da bi bilo puno bolje da je citavo vrijeme rata bio neko koje znao materiju i pametno komandovao, a ne neki tamo politicari!
erazmo

#147 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by erazmo »

Edit
Last edited by erazmo on 07/04/2008 13:44, edited 1 time in total.
gospodar kuglastih munja

#148 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Vozdra raja wrote:
gospodar kuglastih munja wrote: Pali smo svi na Aliji izetbegovicu , porijeklom srbijanac, koji nas je iskoristio za svoje muslimanske ciljeve,
Ako su ti muslimanski ciljevi ukljucivali odbranu i ocuvanje drzave BiH, krah plana o velikoj srbiji, ne cinjenje zlocina, ne rusenje vjerskih objekata, odbrana svih gradjana od aresije, svjetski ugled, borbu za gole zivote i pravo na svoje..., onda sam ponosan sto sam bio dio tog "muslimanskog" cilja! :wink:
U pravu si ako to "muslimanski" zamjenis za "bosanski".

I trebas biti ponosan sto si kao bosanac branio domovinu, drzavu a ne dzamiju , IZ I Cerica. To sto si musliman ti je kulturoloski plus.
erazmo

#149 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by erazmo »

Postovani forumasi, koristim ovu priliku da vam kazem kako neko mi je neko bio ukrao sifru i psovao pod mojim nickom.

Na znanje svima da to nisam bio ja

Onome ko je ukrao moju sifru porucujem da mu je mjesto na psihijatriji. A rekao bi mu jos nesto ali se bojim da cu biti banovan sada, ali zaoprave :x :x :x :x :x
Last edited by erazmo on 07/04/2008 13:34, edited 1 time in total.
suncokret13

#150 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!

Post by suncokret13 »

Vozdra raja wrote:
Ma dje bolan agresija!? Pa vidis sta babin i kuglasti vele, da je Alija bio protuteza Srbiji. Da nije bilo Alije ne bi bilo ni agresora, a i najgorem slucaju bi rat trajao par dana. :-) :roll:

:run:

Hej babin, okrenuti nekoliko hiljada ljudi protiv svoga naroda koji je vec napadnut sa dvije strane, je zaista junacki podvig...

zar ono BABO nije pobjedio na PRVIM SLOBODNIM DEMOKRATSKIM IZBORIMA ispred stranke sda ????
Post Reply