tomjones wrote:pipsi78 wrote:Jazz_Junkie wrote:65,05% stanovnistva su Srbi. Broj nacionalnih manjina se znatno smanjivao jos od doba SFRJ zahvaljujuci masovnom naseljavanju Srba iz BiH sto su prije svega bili ekonomski razlozi (tokom 60ih) isto kao sto su Bosnjaci masovno odlazili u Sloveniju. Samostalnost Vojvodine je absurd, ali autonomiju moraju cuvati. Mogu da hrane cijelu Srbiju.
Od tih 65.05% Srba, više od polovine su starosedeoci u Vojvodini, koji su svi do jednog za nezavisnost Vojvodine.
Verujte, znam prilike pošto sam iz Vojvodine (Banat).
Ne verujem, jer znam, proveravao sam. Ako pogledaš starosedelačka sela u svim pobeđuju radikali.
U centralnoj Srbiji radikali dobiju 35% a ima 90% Srba.
U Vojvodini na 65 % Srba opet dobiju 35%, pa sad ti vidi.
Čankova liga ima samo 3 od 60 poslanika u pokrajinskom parlamentu.
Samo da dodam, da Radikali imaju dosta članova među pripadnicima manjina, Romi su u velikom broju njihovi članovi, takođe nije zanemarljiv broj Mađara koji su kod njih.
Ja sam napisao da od 65% Srba, oko polovina glasa za radikale, i tu dolazimo do te cifre od oko 30-35% glasova Srba, koliko su i dobili na prošlim izborima, to jest u ukupnom broju glasača u Vojvodini oko 15-20% glasova.
U Vojvodini se Srbi sami dele na dve vrste, to svi znaju:
- Srbi - starosedeoci
- Srbijanci - dođoši iz centralne Srbije, Republike Hrvatske, Republike Bosne i Hercegovine...
Slobodan sam da vam napišem, da između njih vlada jaka nepodnošljivost.
Skupština AP Vojvodine
Sastav poslanika po stranačkoj pripadnosti:
DS - 70
SRS - 24
MAĐARSKA KOALICIJA - 9
SPS-PUPS-JS - 7
LSV - 5
DSS - 5
Ukupno: 120
Izvor:
http://www.vojvodina.gov.rs/index.php?o ... &Itemid=59