Ovakvih je ljudi uvijek bilo (možda i više nego onih koji su spremni se boriti za svoju državu). Nisam ratovao, ali moj otac jeste. Jednom mi je rekao da takve ljude zovu pi.....ma.nellington wrote:Sve više počinjem cijeniti Ali Izeta kad kaže "ovo nije naš rat". Daj Bože da ne moradnem ubrzo govoriti da ovaj rat nije moj. Nema tog kvadrata zemlje koji je vrijedan ljudskog života.heckler wrote:Bilo je takvih i u proslom ratu pa ce ih biti i sad. Samo ih ovaj put treba naglavacke poizbacivati ako bude sranje... samo potrosise humanitarnu bezveze.
Imperativ mira u BiH
- Rimad
#51 Re: Imperativ mira u BiH
-
hercegovac_pravi
#52 Re: Imperativ mira u BiH
Pa vi ako mislite ponovo mirno leći pod četničku kamu to je vaš lični izbor. Nemojte isto od mene tražiti i ovaj put.
-
klif
#53 Re: Imperativ mira u BiH
De, smanjite doživljaj. Čovjek pita, da li narodi u BiH mogu da žive u miru bez međunarodne zajednice i da li treba kažnjavati ratne huškače.
Ja se pitam, koliko puta Bosanci i Hercegovci moraju ubijati jedan drugoga?
- nellington
#54 Re: Imperativ mira u BiH
Dobro je, imamo neki pomak - od salonaca do ženskih polnih organa.Rimad wrote:Ovakvih je ljudi uvijek bilo (možda i više nego onih koji su spremni se boriti za svoju državu). Nisam ratovao, ali moj otac jeste. Jednom mi je rekao da takve ljude zovu pi.....ma.nellington wrote:Sve više počinjem cijeniti Ali Izeta kad kaže "ovo nije naš rat". Daj Bože da ne moradnem ubrzo govoriti da ovaj rat nije moj. Nema tog kvadrata zemlje koji je vrijedan ljudskog života.heckler wrote:Bilo je takvih i u proslom ratu pa ce ih biti i sad. Samo ih ovaj put treba naglavacke poizbacivati ako bude sranje... samo potrosise humanitarnu bezveze.
- Rimad
#55 Re: Imperativ mira u BiH
A ko su ratni huškači?klif wrote:De, smanjite doživljaj. Čovjek pita, da li narodi u BiH mogu da žive u miru bez međunarodne zajednice i da li treba kažnjavati ratne huškače.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#56 Re: Imperativ mira u BiH
da kaže se da pametan uči na tuđim greškama a budala na svojimasurbanipal wrote:Neki izgleda slabo uče...nellington wrote:To se zove učenje na greškama.asurbanipal wrote: To se zove sebičnost ili egoizam...
ja sam se pomirio s time da sam jednom bio budala i nikome ne želim da ponovi moju grešku.
Lako se kurčiti po forumima i TV-u patriotizmom...a šta će biti kada se suočimo sa stvarnošću, prebrojimo malo MTS, finansije i ljudski potencijal i vidimo da patriotizam nema pokrića...šta onda...da ginemo ko Rusi '41? ili , kako je Behmen rahmetli '92 predložio, da se branimo dovama?
uozbiljite se i čitajte knjige ali otvorenog uma
Last edited by JoseMujica on 29/04/2011 19:30, edited 1 time in total.
- Bosnolog
#57 Re: Imperativ mira u BiH
Kako da nije tolerisalo od embarga na oruzje,tolerisanja nepostivanje UN-rezolucija,vezivanja vojnika UN-a,napadanja enklava,predaje srebrenice Mladicevim kolaljcima sa kojima je Mladic nazdravljao dok je cino genocid,...plain vanilla wrote:Nista ja ovo ne skontah sta si htio reciBosnolog wrote:Anketa je neozbiljna jer je trebalo u anketi navesti da li je mogice zivjeti u miru bez MZ u ovako uredenoj BiH,.....
MZ je najveci zastitinik i tolerant velikosrpkog rusilackog zla u BiH,Kada bi otisli iz ovako uredne BiH rat bi se zasigurno desio preko noci i toga je upravo MZ svjesna,a nece otici zahvaljuci prije sve velikosrpskoj politici u i prema BiH...
Pokretac teme i ankete kao da zivi na Marsu ili nije svjestan onog sto bi se desilo bez prisustva MZ u BiH,imajuci u vidu prethodni dvodecenijski period,.....Jedino sto znam da bi se odlaskom MZ iz BiH zasigurno desile promjene mnogo brze nego s njom u BiH,.....
MZ tolerira i stiti velikosrpsku politiku, kad bi MZ otisla iz BiH izbio bi rat, pa zato MZ nece otici
Daytonsko uredenje je bilo osmisljeno da Karadziceva genocinda tvorevina kontorlise one sto ih bioloski ne istrijebise,Posto vrijeme pokazuje neke druge nepovoljne parametre za BH dusmane to jest Daytonska BiH uz svo tolerisanje cetnicima na njegovoj opstrukciji i rusenju,.....od opstruiranja povratka protjeranih,blokada svega sto bi jacalo normalizaciji pravednije i prosperitetnije BiH pa do sve otvorenijeg rusenja Daytonsk BiH koji je kulminirao zadnjih godina a koje sprovodi njihov nekadasnji miljenik koji ih sada pljuje,omalovazava i podanistava svakodnevno,....
Postratni period podjeljene MZ je posebna prica a posebno od vremena velikosrpkog zastitnika Lajcaka koji je izjavio da njegova Slovacka ne treba nikada priznati Kosovo,.Taj isti EU trojanac danas okurazi svog starog ahbaba Dodika nakon caskanja s njim u B.L,Citaj malo izmedu redova.....
MZ nema mnogo izbora od dva losa koe imaju moraju izabrati jedno manje lose a to je ostank u BiH jer bi u supritnom odlaskom iz ovako uredne BiH bez mehanizama zastite i ogromnih poluga blokada koje imaju BH rusitelji imali rat preko noci,.....
Doveli su i odhranili pseto koje boluje od bijesnila a koji ih sada omalovazava,zapisava i ugriza,Sada se moraju nositi snjim,Opcije su pelcovanje protiv bijesnila ili dozvoliti da ga se rijese uz pomoc domacih sintora,...
Nadam se da si malo bolje shvatila dvodecenijsku ulogu MZ u popluprotektoratskoj BiH,.....
- Rimad
#59 Re: Imperativ mira u BiH
A, zbog čega si bio budala? Borci jesu iznevjereni, a šta da se nisi borio? Šta bi bilo?JoseMujica wrote: da kaže se da pametan uči na tuđim greškama a budala na svojim
ja sam se pomirio s time da sam jednom bio budala i nikome ne želim da ponovi moju grešku.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#60 Re: Imperativ mira u BiH
@bosnolog
Shvatila sam ja ulogu MZ (koliko moj mozak moze razumjeti, ipak sam ja samo plavo zeMsko
), ali tvoj post nisam razumjela, odnosno sta si htio reci.
Hvala na pojasnjenju
Shvatila sam ja ulogu MZ (koliko moj mozak moze razumjeti, ipak sam ja samo plavo zeMsko
Hvala na pojasnjenju
- Kupalo
#61 Re: Imperativ mira u BiH
Vidim da opet snažno djeluje "brdska holandska"!
- Država
#62 Re: Imperativ mira u BiH
Danas bi se Sarajevo zvalo "Slobodanovo" i u knjigama bi srpska djeca učila da niko nikada nije ni živio na ovim prostorima osim Srba.Rimad wrote:A, zbog čega si bio budala? Borci jesu iznevjereni, a šta da se nisi borio? Šta bi bilo?JoseMujica wrote: da kaže se da pametan uči na tuđim greškama a budala na svojim
- Alfons Kauders
#63 Re: Imperativ mira u BiH
patriotizam je jeftin, ovdje je rijec o pragmatizmu...JoseMujica wrote: da kaže se da pametan uči na tuđim greškama a budala na svojim
Lako se kurčiti po forumima i TV-u patriotizmom...a šta će biti kada se suočimo sa stvarnošću, prebrojimo malo MTS, finansije i ljudski potencijal i vidimo da patriotizam nema pokrića...šta onda...da ginemo ko Rusi '41? ili , kako je Behmen rahmetli '92 predložio, da se branimo dovama?
ne radi se o izboru, niko ovdje ne priziva rat, ali ga prizivaju neki drugi... sta onda? ako nas dovedu pred svrsen cin?
ovdje se samo o tome radi, nista vise...
-
hercegovac_pravi
#64 Re: Imperativ mira u BiH
Sa stvarnosti smo već suočeni. Neki pred njom zatvaraju oči i pričaju ublehe o tome kako "se nema sredstava, ljudi, potencijala"...itd..itd...JoseMujica wrote:da kaže se da pametan uči na tuđim greškama a budala na svojimasurbanipal wrote:Neki izgleda slabo uče...nellington wrote:
To se zove učenje na greškama.
A ja ti kažem da ako si ti spreman mirno leći pod četničku kamu, ne traži od mene da isto uradim i ovaj put. Radi šta god hoćeš, razguli u inostranstvo, pjevaj borbene, pokreni proteste za mir (ovaj put valjda neće bit snajperista
- Država
#65 Re: Imperativ mira u BiH
Alfons Kauders wrote:
patriotizam je jeftin, ovdje je rijec o pragmatizmu...
ne radi se o izboru, niko ovdje ne priziva rat, ali ga prizivaju neki drugi... sta onda? ako nas dovedu pred svrsen cin?
- konrad
#66 Re: Imperativ mira u BiH
Izdvojio sam ovaj post, jer je nekako najekstremnija reakcija. Prije svega tema nema veze ni sa referendumom, niti ima namjeru da zakine (sta bi god to znacilo), niti moze da zakine bilo koju drugu temu.tbv wrote:ignorisite temu, tema je namjerno napravljena da se zakine tema REFERENDUM, tako da se stvarni problemi i prijetnja miru prebace na MZ
Mene licno fascinira da postoje ljudi koji su izgleda alergicni na pomen mira
Nidje veze.
Neko spomenu da ja nisam glasao na anketi, a to pise u mom prvom postu. Toliko o razmisljanju i shvatanju teme.
Ako neko zeli da komentarise i kritikuje dobrodosao je, ali bar nek procita sta je napisano.
Ja i dalje tvrdim da je mir jedini put ka slobodnoj i prosperitetnoj BiH
Bez mira, nema sanse da ce se to ikada desiti, vjecni protektorat ili cak raspad, koji ce da podrzi MZ ili cak ga silom sprovede.
Interesantno je da kad pricas ovako sa rajom u stvarnom zivotu, niko nije ni blizu ratoboran ko na internetu
- Rimad
#67 Re: Imperativ mira u BiH
Imam osjećaj da ne govorimo o istim stvarimakonrad wrote:Izdvojio sam ovaj post, jer je nekako najekstremnija reakcija. Prije svega tema nema veze ni sa referendumom, niti ima namjeru da zakine (sta bi god to znacilo), niti moze da zakine bilo koju drugu temu.tbv wrote:ignorisite temu, tema je namjerno napravljena da se zakine tema REFERENDUM, tako da se stvarni problemi i prijetnja miru prebace na MZ
Mene licno fascinira da postoje ljudi koji su izgleda alergicni na pomen mirakao i da je za njih mir najveci neprijatelj cjelovite BiH. Gdje je to jos mir rasturio neku drzavu i upropastio ljude ?
Nidje veze.
Neko spomenu da ja nisam glasao na anketi, a to pise u mom prvom postu. Toliko o razmisljanju i shvatanju teme.
Ako neko zeli da komentarise i kritikuje dobrodosao je, ali bar nek procita sta je napisano.
Ja i dalje tvrdim da je mir jedini put ka slobodnoj i prosperitetnoj BiH![]()
Bez mira, nema sanse da ce se to ikada desiti, vjecni protektorat ili cak raspad, koji ce da podrzi MZ ili cak ga silom sprovede.
Interesantno je da kad pricas ovako sa rajom u stvarnom zivotu, niko nije ni blizu ratoboran ko na internetu
- Alfons Kauders
#68 Re: Imperativ mira u BiH
a ko je ratoboran?konrad wrote:Izdvojio sam ovaj post, jer je nekako najekstremnija reakcija. Prije svega tema nema veze ni sa referendumom, niti ima namjeru da zakine (sta bi god to znacilo), niti moze da zakine bilo koju drugu temu.tbv wrote:ignorisite temu, tema je namjerno napravljena da se zakine tema REFERENDUM, tako da se stvarni problemi i prijetnja miru prebace na MZ
Mene licno fascinira da postoje ljudi koji su izgleda alergicni na pomen mirakao i da je za njih mir najveci neprijatelj cjelovite BiH. Gdje je to jos mir rasturio neku drzavu i upropastio ljude ?
Nidje veze.
ko je protiv mira?
najozbiljnije, ne kontam...
- heckler
#69 Re: Imperativ mira u BiH
konrad wrote:Izdvojio sam ovaj post, jer je nekako najekstremnija reakcija. Prije svega tema nema veze ni sa referendumom, niti ima namjeru da zakine (sta bi god to znacilo), niti moze da zakine bilo koju drugu temu.tbv wrote:ignorisite temu, tema je namjerno napravljena da se zakine tema REFERENDUM, tako da se stvarni problemi i prijetnja miru prebace na MZ
Nidje veze.
Kakve su ovo konstantne zamjene teza. Ko i gdje tacno medju Bosnjacima zagovara rat? Jedino sto se ovdje tvrdi je da je rusenje dejtona i pokusaj odcjepljenja objava rata Bosnjacima. Ili ti tvrdis suprotno?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#70 Re: Imperativ mira u BiH
kad citirate citirajte sve:
to je ono što sam ja naučio i nemorate svi misliti ko i ja...možete me smatrati i luđakom i pičkom...po volji vam...nemam vam šta zahatariti...kažem od srca svakome što mislim da je najbolje...da li sam u pravu....možda i nisam al pročitajte ovo gore, jamite papir i olovku ili uradite SWOT analizu...pa skontajte jel imate pokrića za patriotske lože...ispirete djeci mozak patriotizmom a morete se jedino ko Palestinci kamenjem bacat ako zaratite
Kad gori zadnja stvar je doljevati ulja
lijepi nama naš NATO...zaboli me še bombe bacaju sve dok su meni dobri
žao mi je što sam bio premlad i lud, naložen i ostao ovdje....jednostavno ono četverogodišnje iskustvo nije vrijedno ničega pa ni države, sve da sam joj ja predsjednik.Lako se kurčiti po forumima i TV-u patriotizmom...a šta će biti kada se suočimo sa stvarnošću, prebrojimo malo MTS, finansije i ljudski potencijal i vidimo da patriotizam nema pokrića...šta onda...da ginemo ko Rusi '41? ili , kako je Behmen rahmetli '92 predložio, da se branimo dovama?
to je ono što sam ja naučio i nemorate svi misliti ko i ja...možete me smatrati i luđakom i pičkom...po volji vam...nemam vam šta zahatariti...kažem od srca svakome što mislim da je najbolje...da li sam u pravu....možda i nisam al pročitajte ovo gore, jamite papir i olovku ili uradite SWOT analizu...pa skontajte jel imate pokrića za patriotske lože...ispirete djeci mozak patriotizmom a morete se jedino ko Palestinci kamenjem bacat ako zaratite
lijepi nama naš NATO...zaboli me še bombe bacaju sve dok su meni dobri
Last edited by JoseMujica on 29/04/2011 19:43, edited 1 time in total.
- Rimad
#71 Re: Imperativ mira u BiH
I šta kažu sve analize za '92-u godinu. Bosna je trebala nestati za koliko, 5...10 dana?JoseMujica wrote:kad citirate citirajte sve:
žao mi je što sam bio premlad i lud, naložen i ostao ovdje....jednostavno ono četverogodišnje iskustvo nije vrijedno ničega pa ni države, sve da sam joj ja predsjednik.Lako se kurčiti po forumima i TV-u patriotizmom...a šta će biti kada se suočimo sa stvarnošću, prebrojimo malo MTS, finansije i ljudski potencijal i vidimo da patriotizam nema pokrića...šta onda...da ginemo ko Rusi '41? ili , kako je Behmen rahmetli '92 predložio, da se branimo dovama?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#72 Re: Imperativ mira u BiH
Zanimljivo je kako lijepo pricate o proslom ratu, a kad ja na temi o zastavama rekoh da je Bosna ratovala umalo me ne lincovase
- Drvosjeca iz Dejcica
#73 Re: Imperativ mira u BiH
Upravo tako, rat ne pocinje sporazumom i dogovorom vec jedna strana drugu dovede pred svrsen cin. Jesu li Japanci pitali Amerkiance da li su raspolozeni za partiju ganjanja po Pacifiku? Isto tako provođenje referenduma i rusenje mirnovnog sporazuma je tanka crvena linija iza koje nema povratka. Licno mislim da sa ovakvim ustavnom i uređenjem nismo sposobni zivjeti u miru. Ko zna, mozda se iz ove krize izrodi nešto dobro.Alfons Kauders wrote:patriotizam je jeftin, ovdje je rijec o pragmatizmu...JoseMujica wrote: da kaže se da pametan uči na tuđim greškama a budala na svojim
- heckler
#74 Re: Imperativ mira u BiH
JoseMujica wrote:kad citirate citirajte sve:
Niti JNA, niti embarga, a 2/3 kuca i dalje naoruzane. Artiljerski limiti propisani dejtonom popunjeni. Kapaciteti u BNT-u, Pretisu, Ginexu, Igmanu, Binasu (Slavku Rodicu) itd djelomicno ili potpuno obnovljeni.
Ne, nismo Palestinci
-
hercegovac_pravi
#75 Re: Imperativ mira u BiH
Pa ja ti opet kažem, ti ako si spreman leći pod četničku kamu, ja neću i nemoj to od mene tražiti. Ni ja od tebe ne tražim da se boriš protiv klanja. Tvoj lični izbor.JoseMujica wrote:kad citirate citirajte sve:
Kad neko uporno loži vatru u borovoj šumi i uzrok je bar 10-tak šumskih požara da li ti uporno gasiš vatru ili u neka doba makneš "potpaljivača"? ovo što ti radiš je klasična zamjena teza. Po tebi je bolje pustiti nek sve izgori da se "piroman" ne bi slučajno uvrijedio...izvinjenje stari ali neće moći ovaj put.