Imperativ mira u BiH

Locked
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#326 Re: Imperativ mira u BiH

Post by PipiDugaDevetka »

konrad wrote:Interesantno je spomenuti da na prostoru BiH, bez obzira na entitete, nacije i slicno uopste ne postoji nikakav pacifisticki pokret, niti ti bilo koja stranka ili politicar ima neke ideje u tom smislu. :shock:
I to u zemlji koja je toliko propatila kroz vise ratova u dvadesetom vijeku.
Civilizovani, racionalni ljudi, duša od ljudi, ljepota od života u Bosni, nema potrebe za udruženjima tipa Obraz, 1389., RČP, Pokret žena narikača, kukulelekača u zelenom,...

Popusti @konrade, mi smo ponosni na Staku Skenderovu, jaranicu Topal Osman-paše i u najtežim vremenima nismo joj maknuli ime sa ULICE STAKE SKENDEROVE gdje i dan-danas stoji u nultom centru Sarajeva, odmah do Čeke=dva kipa u Ulici Maršala Tita!
konrad

#327 Re: Imperativ mira u BiH

Post by konrad »

PipiDugaDevetka wrote:
konrad wrote:Interesantno je spomenuti da na prostoru BiH, bez obzira na entitete, nacije i slicno uopste ne postoji nikakav pacifisticki pokret, niti ti bilo koja stranka ili politicar ima neke ideje u tom smislu. :shock:
Civilizovani, racionalni ljudi, duša od ljudi, ljepota od života u Bosni, nema potrebe za udruženjima tipa Obraz, 1389., RČP, Pokret žena narikača, kukulelekača u zelenom,...

Popusti @konrade, mi smo ponosni na Staku Skenderovu, jaranicu Topal Osman-paše i u najtežim vremenima nismo joj maknuli ime sa ULICE STAKE SKENDEROVE gdje i dan-danas stoji u nultom centru Sarajeva, odmah do Čeke=dva kipa u Ulici Maršala Tita!
Nidje veze sa (ne)postojanjem ama bas niti jednog anti-ratnog pokreta.

Ja se zalazem za mir, a ti meni to prebacujes. :shock:
Nevjerovatno :?
Ahmmed

#328 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Ahmmed »

Ma, demilitarizacija majka, zar ne konrad?

Još Tadić rekao...Mi smo za cjelovitu, suverenu...pa kud ćeš veću i bolju garanciju?

Još kad Nikolić postane predsjednik Srbije,bezbeli će nastaviti kontinuitet podrške suverenoj i cjelovitoj BiH...

Možda uz neke promjene tehničkog karaktera,neke sitnice....npr cjelovita, bez Bošnjaka I Hrvata....ali, to je tek tehnički detalj....Uz još koji genocid, onako, pacifistički, u maniru velike Srbije sa sve Obrazom, ČRP, 1389....

joj, joj :-) :-)
kv99

#329 Re: Imperativ mira u BiH

Post by kv99 »

konrad wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Nidje veze sa (ne)postojanjem ama bas niti jednog anti-ratnog pokreta.

Nevjerovatno :?
Pa i Dodik se zalaze za mir...uh, sad sam se sjetio, ja citavo vrijeme kontao da ga ti samo kopiras ali koliko imate slicnosti...da ti nisi on , najpametniji, najljepsi, najseksipilniji, najbolji otac koji sinu daje milione KM da ne bi koristio drogu, najbolji inzinjer koji je napravio lanac autoputeva i aerodroma, najbolji ekonom koga Ben Bernanke pita za savjete...ako nam je predsednik svih predsednika ukazao cast prikljucenjem na forum ukljucujem se i ja u SNSD :thumbup:
Last edited by kv99 on 06/05/2011 18:15, edited 2 times in total.
Država

#330 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Država »

konrad wrote:

Na 49% teritorije tvoje države marširaju četnici a ti se zalažeš za mir. Čestitam. :thumbup:
kv99

#331 Re: Imperativ mira u BiH

Post by kv99 »

Država wrote:
konrad wrote:

Na 49% teritorije tvoje države marširaju četnici a ti se zalažeš za mir. Čestitam. :thumbup:
Malo si se prekontao , volio bi Mile da je 49 % ali nije :) Fali par % koji mnogo znace ;-)
Država

#332 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Država »

Pardon, 48,6%. Izvinjavam se.
and

#333 Re: Imperativ mira u BiH

Post by and »

kada u bih na svakom njenom pedlju budeš smio nositi zastavu bih moći ćemo govoriti da u bih ima mira.
Ahmmed

#334 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Ahmmed »

samo i ništa drugo osim imperativa mira....

Treba organizirati podjelu karanfila četnicima iz Obraza, 1389, ČRP....ako opet dođu u Srebrenicu, 12 jula. Onako, pacifistički...

Uh, kako me nervira ovo lamentiranje o imperativu mira, a van svakog mogućeg konteksta pojava u vremenu u kojem živimo....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#335 Re: Imperativ mira u BiH

PipiDugaDevetka wrote:Civilizovani, racionalni ljudi, duša od ljudi, ljepota od života u Bosni, nema potrebe za udruženjima tipa Obraz, 1389., RČP, Pokret žena narikača, kukulelekača u zelenom,...

konrad wrote:Nidje veze sa (ne)postojanjem ama bas niti jednog anti-ratnog pokreta.

Ja se zalazem za mir, a ti meni to prebacujes.

Nevjerovatno
Ne optužujem tebe da si osnovao ili da si član RČP, nego poredim bh. entitet sa srpskom većinom i poredim sa susjednom četničkom=fašističkom državom, bijomSr!
Skijash

#336 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Skijash »

Pacifisti imaju slobodu da pričaju gluposti zato što tu slobodu čuvaju naoružani policajci i vojnici
Alfons Kauders

#337 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Alfons Kauders »

Skijash wrote:
Pacifisti imaju slobodu da pričaju gluposti zato što tu slobodu čuvaju naoružani policajci i vojnici
:thumbup:
PipiDugaDevetka

#338 Re: Imperativ mira u BiH

Skijash wrote:
Dubokomisaona rečenica i objašnjenje!
@Skijaš, rođen si da u jednoj rečenici slikovito objasniš ono što bih ja pisao na nekoliko stranica. Ne može to svako!
:thumbup: :bih: :thumbup:
konrad

#339 Re: Imperativ mira u BiH

Post by konrad »

Skijash wrote:
Ratni huskaci zloupotrebljavaju slobodu govora i zbog toga bi u BiH trebao pod hitno da se usvoji zakon kojim bi se onemogucilo ratno huskanje, a ratno huskanje je u principu ravno vele-izdaji.
Prpa.ba

#340 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Prpa.ba »

Cudi me kako Izrael nema razvijen veliki pacifisticki pokret :? A i ona vojska im je brate ogromna :?
tbv

#341 Re: Imperativ mira u BiH

Post by tbv »

konrad wrote:
Skijash wrote:
Ratni huskaci zloupotrebljavaju slobodu govora i zbog toga bi u BiH trebao pod hitno da se usvoji zakon kojim bi se onemogucilo ratno huskanje, a ratno huskanje je u principu ravno vele-izdaji.
Ratno huskanje nije ako neko svom narodu otvara oci da bude na pripravnosti.
Ratno huskanje je kad se javno izgovori da ce taj narod, kojem su oci zatvorene, da nestane.

I da ponovim - Oni koji smatraju da ce biti mirnog razdruzivanja, ne zasluzuju mir.

To nije ratnohuskacko, nego samo moje misljenje.
Ložač

#342 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Ložač »

konrad wrote: Ratni huskaci zloupotrebljavaju slobodu govora i zbog toga bi u BiH trebao pod hitno da se usvoji zakon kojim bi se onemogucilo ratno huskanje, a ratno huskanje je u principu ravno vele-izdaji.
Nije to ratno huškanje.To su krici očajnika koji uviđaju da sve bilo je uzalud :D

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Ložač
Čitalac

#343 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Čitalac »

Moguće je da se "ratno huškanje" priviđa onima iz RS-a koji imaju nečistu savest. Ne znam kako drugačije objasniti odluku prvog čoveka Prijedora Marka Pavića da ne dozvoli bivšim logorašima da se 9. maja okupe u Omarskoj. Beogradske Novosti donose tekst o tome pod naslovom - "Nova sarajevska provokacija". Mislim, kako je moguće da se dolazak logoraša na mesto zatočenja nazove provokacijom, a da se u isto vreme zahteva da se u Sarajevu polažu venci ubijenim vojnicima? Kako je, zapravo, moguće da glavnu ulogu prilikom polaganja venaca u Sarajevu igra žena koja te 1992. na tom mestu nije izgubila nikoga i još grubo vređa i Sarajlije i zdrav razum rečima - "Lažu da ste ih bombardovali"?!
Dakle, zanemarimo nacionalnu pripadnost, ovde se radi o zdravom razumu i pitanju krivice i elementarnog morala. Jer, ako će svako podsećanje na zločin biti proglašavano "sarajevskom provokacijom", onda se plašim da je to jedno ludilo koje ne poznaje granice.
konrad

#344 Re: Imperativ mira u BiH

Post by konrad »

Biti protiv mira u vlastitoj zemlji je ravno veleizdaji, a osnivanje malih grupica kako neki predlazu i bilo kakvog drugog udruzivanja u paramilitarne formacije je nista drugo nego terorizam.
Idem sada da pisem svim medjunarodnim institucijama, ukljucujuci i Visokog predstavnika da se pod hitno usvoji taj zakon !
Ljudi pisite i vi svim institucijama, medijima, sacuvajte mir u Bosni i Hercegovini !!!
Prpa.ba

#345 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Prpa.ba »

cyprus wrote:I Šešelj je isto tako otvaro oči i nije nimalo bio ratohuškački raspoložen :run:
Jedno je kada se otvaraju oci civilizovanog drustva, a sasvim drugo kada se to radi u drustvu koje vecinski bastini genocid i pljacku kao vrhunska dostignuca i kulturne tekovine. :)
Penicilin

#346 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Penicilin »

konrad wrote:Biti protiv mira u vlastitoj zemlji je ravno veleizdaji, a osnivanje malih grupica kako neki predlazu i bilo kakvog drugog udruzivanja u paramilitarne formacije je nista drugo nego terorizam.
Idem sada da pisem svim medjunarodnim institucijama, ukljucujuci i Visokog predstavnika da se pod hitno usvoji taj zakon !
Ljudi pisite i vi svim institucijama, medijima, sacuvajte mir u Bosni i Hercegovini !!!
:lol: :lol: :lol: Nešto ovako jel:

Vaša ekselencijo, poštovani visoki predstavniče gospodine Incko,

želim skrenuti Vašu cijenjenu pažnju da se na forumu Sarajevo-x namnožilo mnogo bosanskohercegovačkih patriota koji su spremni braniti državu Bosnu i Hercegovinu ukoliko Republika Srpska prekrši dejtonski mirovni sporazum i pokuša secesiju. :lol: :lol: :lol:

Potpisujem hahahhah
fakat si kralj svih trolova na ovom formu
Prpa.ba

#347 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Prpa.ba »

Penicilin wrote:fakat si kralj svih trolova na ovom formu
Image

Konrad u akciji protiv Federalnih majorizatora i ratnih jastrebova u sljemovima. :lol:
rogoz

#348 Re: Imperativ mira u BiH

Post by rogoz »

konrad wrote:Biti protiv mira u vlastitoj zemlji je ravno veleizdaji, a osnivanje malih grupica kako neki predlazu i bilo kakvog drugog udruzivanja u paramilitarne formacije je nista drugo nego terorizam.
Pozdravi ga puno od nas iz Podrinja...
tbv

#349 Re: Imperativ mira u BiH

Post by tbv »

Prpa.ba wrote:
Penicilin wrote:fakat si kralj svih trolova na ovom formu
Image

Konrad u akciji protiv Federalnih majorizatora i ratnih jastrebova u sljemovima. :lol:
:D
iluzije, samo puste iluzije
Image
Bosnolog

#350 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Bosnolog »

tbv wrote:
Prpa.ba wrote:
Image

:D
iluzije, samo puste iluzije
Image

Sumska na promaji,..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked