zajedno sa RSKplain vanilla wrote:Kako to Republika Srpska misli uci u EU?cyprus wrote:
Ako krenemo od pretpostavke da među primarne ciljeve i Srbije i Republike Srpke spada ulazak u EU... onda mora biti jasno da kiparizacijom BiH niti jedna niti druga taj cilj ne mogu dostići...
Naravno, ja sad ovdje očekujem mitologiju o tome kako Srbi ne žele zaprave ući u EU, već to samo glume kako bi zavarali naivne Bošnjake...
Imperativ mira u BiH
- muha_sa
#276 Re: Imperativ mira u BiH
- cyprus
#277 Re: Imperativ mira u BiH
Pa na jedini način na koji može - kao dio Bosne i Hercegovine.plain vanilla wrote:Kako to Republika Srpska misli uci u EU?cyprus wrote:
Ako krenemo od pretpostavke da među primarne ciljeve i Srbije i Republike Srpke spada ulazak u EU... onda mora biti jasno da kiparizacijom BiH niti jedna niti druga taj cilj ne mogu dostići...
Naravno, ja sad ovdje očekujem mitologiju o tome kako Srbi ne žele zaprave ući u EU, već to samo glume kako bi zavarali naivne Bošnjake...
Druga stvar u vezi kiparizacije - Srbija bi u tom slučaju morala finansirat odmetnuti entitet, a kako vidim Srbija teško da može sama sebe finansirati... Dakle, kako bi ovo bilo kome odgovaralo?
- tbv
#278 Re: Imperativ mira u BiH
jos jednom;konrad wrote:Trenutni rezultati ankete su katastrofalni jer 60% forumasa ne vjeruje da gradjani BiH mogu da zive u miru bez prisustva MZ.
Prakticno 60% forumasa ne vjeruje u Bosnu i Hercegovinu, ne vjeruje u suzivot, ne vjeruje u prosperitet.
zasto nisi replacirao na moje cinjenice u kojim dokazujem da si pitanje namjerno postavio ovako kako si postavio, a da si ga tek nakon 69 glasova, i 12 stranica foruma raztumacio?
pitanje - Da li su gradjani BiH u stanju da zive u miru bez MZ ?
nije isto kao i - Da li gradjani BiH ne vjeruje u Bosnu i Hercegovinu, suzivot i prosperitet? jer si ga ti upravo ovako protumacio...
zato ti kazem da nije precizno pitanje, ako si ga mislio postaviti trebao si obrazloziti pitanje u svojoj temi, i onda postaviti gore navedene opcije, nego ti sebi ovako dajes za prava da to pitanje tumacis kako ti zelis, sto je providno... prije nego mi replicaras na ovaj post repliciraj mi na ovo sto sam predhodno napisao;
pitanje nije precizno
naprimjer - ti si to pitanje ovako protumacio
Prakticno 60% forumasa ne vjeruje u Bosnu i Hercegovinu, ne vjeruje u suzivot, ne vjeruje u prosperitet.
a ja to pitanje mogu da protumacim ovako - 60% forumasa se izjasnilo da je BiH potreban bich MZ, jer srbocetnici ne postuju dejtonski sporazum i udaraju na drzavu BiH kad god mogu i kad god im se ukaze prilika, zbog toga je MZ dobrodosla sa svojim ovlastima, jer su jedini koji mogu da zaustave separatisticke fasiste iz genocidnog entiteta...
molba - kad citiras moje postove, citiraj ih kompletne a ne da ti iz njih izvlacis pasose koji tebi pasu
Last edited by tbv on 02/05/2011 17:44, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#279 Re: Imperativ mira u BiH
Pa Srbiju je kostao i rat u BiH, pa su svejedno ratovali..nema to puno veze s pameti i racunicomcyprus wrote:
Pa na jedini način na koji može - kao dio Bosne i Hercegovine.
Druga stvar u vezi kiparizacije - Srbija bi u tom slučaju morala finansirat odmetnuti entitet, a kako vidim Srbija teško da može sama sebe finansirati... Dakle, kako bi ovo bilo kome odgovaralo?
- cyprus
#280 Re: Imperativ mira u BiH
Pa u tom slučaju šta košta i Srbiju i RS da krenu putem kiparizacije... To su mogli već nakon Dejtonaplain vanilla wrote:Pa Srbiju je kostao i rat u BiH, pa su svejedno ratovali..nema to puno veze s pameti i racunicomcyprus wrote:
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#281 Re: Imperativ mira u BiH
Nisu mogli, a ne mogu ni sada....mogu samo sanjaticyprus wrote:Pa u tom slučaju šta košta i Srbiju i RS da krenu putem kiparizacije... To su mogli već nakon Dejtonaplain vanilla wrote:Pa Srbiju je kostao i rat u BiH, pa su svejedno ratovali..nema to puno veze s pameti i racunicomcyprus wrote:
-
hercegovac_pravi
#282 Re: Imperativ mira u BiH
Mislo sam ti odgovoriti na predhodni post ali i ovaj je dovoljno dobar...cyprus wrote:Pa u tom slučaju šta košta i Srbiju i RS da krenu putem kiparizacije... To su mogli već nakon Dejtonaplain vanilla wrote:Pa Srbiju je kostao i rat u BiH, pa su svejedno ratovali..nema to puno veze s pameti i racunicomcyprus wrote:
Jedini način da Srbija sačuva pc je "kiprizacija" BiH. Zbog svih procesa koji se nalaze pred nama pc će biti obesmišljena i svedena na nivo "vatrogasnog društva" (mene što se tiče i to je previše uzimajući u obzir način na koji je ta zločinačka tvorevina nastala, ja bi tu genocidnu tvorevinu satrao u samom korijenu). Šta bi se desilo u slučaju da tzv. srbija uspije u svojoj nakani...
Pa jednostavno, pc ne bi bila nezavisna tvorevina ali bi na taj način efektivno bila izmaknuta ispod suvereniteta i efektivne kontrole legalne vlasti u Sarajevu. Takva bi i ostala, kao nedefinisana tvorevina koja čeka "neke bolje međunarodne okolnosti" .....međutim to su iluzije velikosrba, jer takav scenarij nije moguć zato što tzv. srbija nema snage da takav scenarij nametne. Ono jest da se trude ali đžaba..neće ih pa to ti je...
-
hercegovac_pravi
#283 Re: Imperativ mira u BiH
Đžaba ti je ponavljati...zagazaga wrote:da ponovimzagazaga wrote:konrad wrote:
Medjutim ja vjerujem da je taj procenat u stvarnom zivotu mnogo veci i da zbog toga treba da se uvede zakon u kome bi se sankcionisalo ratno huskanje.![]()
Kao i što bi trebalo pooštriti zakone koji sankcionišu one koji krše Ustav BiH (kakav je takav je).
btw. nisi Ahmedu odgovorio na pitanje!.....ni skijašu!..ni muhi!.......odgovaraš li ti uopće ikom na pitanja vezana s temama koje pokrećeš?
Ali ono što je vrijedno iz nastupa forumaša koji stižu iz "boljeg entiteta" je njihovo stanje svijesti i način na koji oni shvataju današnju situaciju...Nevjerovatno je koliko smo puta do sada čuli paralelu između BiH i bivše YU, paralelu između Kosova i pc-a, zaključke o demokratiji, pacifizmu i ostale šupljake.
Zaista je zaprepašćujuće da i dan danas, i pored toliko pristupačnih informacija, oni još uvjek ne mogu da shvate zašto nemaju pravo da se odcjepe od BiH. Pogtovo danas i u sadašnjoj konstelaciji snaga.
-
radostan dan
#284 Re: Imperativ mira u BiH
Hajd bolan priznaj da bi napisao -brljopije, da su bili srpski svatovi.Bosnolog wrote:Svadbeno veselje se treba zakonom regulisati a svaka zlupotreba oruzja je opasnost da neko bude povreden ili da nevin strada,...Kod nas je to balkanski macho man mentalitet,....Daleko smo mi od civilizacije,....Mnoge svadbe nazalost budu i krvave a statistiku sam znas ko u tome prednjaci,oni koji isprazne vise flasa po svatovskoj glavi,......radostan dan wrote: Ovo nisu srpske brljopije opijene vlažnim snovima, nego bošnjački degustatori alkoholnih napitaka,kraće rečeno lole, u svadbenom zanosu jel' tako ?
Samo ostre prekrsajne kazne,to jest novcane i cak zatvorske uz oduzimanje oruzja i zabranu posjedovanja istog dok se ne prevaspitju oni koji prekrse zakonske propise,......
Ne uzimaj za zlo, valja se nekad i zezati, što na svoj, što na tuđ račun.
-
kv99
#285 Re: Imperativ mira u BiH
Podebljano si pogodio jer ko bi poceo rat bi bio najveci glupan a kao informacija tebi kvislinzi bi trebali da zapocnu rat ako zele da ostvare svoje ciljeve. Bosnjaci ne trebaju da nametnu nikakvo stanje sirom Bosne i Hercegovine da bi onemogucili separatizam , samo trebaju da ostanu gdje su danas. Ni jedan metar ne treba da krenu naprijed, ni jedan metak ne treba da ispale prvi ako zele da onemoguce kvislinge u njihovim namjerama , vec upravo obrnuto, kvislinzi su ti koji treba da ispale prvi metak. Pa ako se bojis da neko ne ispadne budala zapocinjanjem rata reci onima koji te salju da to ne radeNorisCak wrote: Ko god bi zapoceo rat u BiH ,koja je na svaki nacin i onako iznurena da jedva stoji, bio bi najveca budala .
Rat devedesetih u BiH se desio kao jedna od najtezih posledica raspada Yugoslavije .
Srbi su htjeli da BiH ostane u zajednici sa Srbijom i Crnom Gorom , Muslimani (Bosnjaci) i Hrvati nisu..
'Sve trojica ' su imali svoje razloge .
Dejtonski sporazum je kompromis na koji su pristali svi (teska srca).
Mislim da je BiH opstala prvenstveno voljom i zeljom MZ ,i da samo naivni ne vide da je ona i uredjena na nacin kako je ista ta MZ i zeljela. Nezavisna (sto god to danas znacilo) ,ali sa autonomijama njenih naroda u odnosu na drzavnu vlast. .Dozvolila je onoliko rata koliko je trebalo da se tako 'uredimo ' ...Kada je situacija na terenu prijetila da izmakne kontroli (njihovoj) otvoreno se i sama ukljucivala u ratna dejstva.
Ne treba smetnuti s uma ni to da je Zapad tada bio apsolutni globalni gospodar , i da se Rusija ,tada u problemima do guse, gotovo nista nije pitala.
Medjutim,odmah nakon sto ga je potpisala , bosnjacka politika (sveukupna...SDA,SBiH, SDP itd ) krenula je sa stalnim pokusajima da se te autonomije ukinu ili bar u sto vecoj mjeri umanje .
Na neki nacin to nije ni neligitimno pokusavati,ali pokusaj da sa eventualnim ratom nesto postigne bi bila suluda avantura ...
Mislim da za ovu tvrdnju postoje bezbroj realnih argumenata, jedan od glavnih je nedostatak snage da Bosnjaci sirom ovakve BiH, Srbima i Hrvatima nametnu svoju volju .
A drugi je svakako i okruzenje BiH..Opet Srbi i Hrvati..
Mislim da su bosnjacki politicari toga itekako svjesni , ali svjesni su i toga da za eventualne promjene nema jos mnogo vemena ..jos godinu dvije i evrointegracije ce morati da se inteziviraju . A kakav udjes u EU ušo si i zdrao...
Takodje neki pominju (uglavnom Bosnjaci) Izrael i palestinsko pitanje, naravno poredeci sebe sa palestincima...Hm..n ebi trebalo smetnuti s uma da je Izrael sa sve palestincima, okružen stotinama miliona muslimanima , a BiH nije ... upravo suprotno..
PS.
Medjutim forumskog ' ratovanja' , svakako da ce biti .
Osvajati ce se sve i svasta.
Posebno ce se isticati elitne jedinice iz dijaspore 'svih boja' ,koje su svojevremeno vec dokazale da im uzmicanje nije jaca strana ,i to ce biti manje vise to.
Da bi kvilinzi mogli da ostvare svoje ciljeve treba da promjene stanje na terenu tj oni treba da nametnu stanje koje njima odgovara, pa reci krkanu i njegovom miljeniku sa kamenjara da ne budu budale.
P.S Medjutim forumskog " odcjepljenja na miru " svakako da ce biti.
Odvajace na miru sve i svasta.
Posebno ce se isticati "dobronamjerni" eksperti iz okoline , koji su svojevremeno vec dokazali da nisu mogli da odvoje kamom i tenkom ono sto danas zele na miru , i to ce biti manje vise to.
- Bosnolog
#286 Re: Imperativ mira u BiH
Brjopijanstvo nije iskljucivo vezano za one koje mislis,meduti to se odnosi prevashodno za one koji su pod uticajme brlje cinili masovne zlocine devedesetih godina ali i glave gubili kao i posljedica predoziranja istom.....Brljopije u miru je nesto drugo ali moze imati veze sa svadbenim rafalanjima i senlucenjem,kao i saobracajno socijalnim problemima i nesrecama koje prouzrokuje pa cesto i udesima kada nevini zivoti stradaju.....radostan dan wrote:Hajd bolan priznaj da bi napisao -brljopije, da su bili srpski svatovi.Bosnolog wrote:Svadbeno veselje se treba zakonom regulisati a svaka zlupotreba oruzja je opasnost da neko bude povreden ili da nevin strada,...Kod nas je to balkanski macho man mentalitet,....Daleko smo mi od civilizacije,....Mnoge svadbe nazalost budu i krvave a statistiku sam znas ko u tome prednjaci,oni koji isprazne vise flasa po svatovskoj glavi,......radostan dan wrote: Ovo nisu srpske brljopije opijene vlažnim snovima, nego bošnjački degustatori alkoholnih napitaka,kraće rečeno lole, u svadbenom zanosu jel' tako ?
Samo ostre prekrsajne kazne,to jest novcane i cak zatvorske uz oduzimanje oruzja i zabranu posjedovanja istog dok se ne prevaspitju oni koji prekrse zakonske propise,......![]()
Ne uzimaj za zlo, valja se nekad i zezati, što na svoj, što na tuđ račun.
-
radostan dan
#287 Re: Imperativ mira u BiH
ode i ti u diplomate
.
Pozd.
Pozd.
- NorisCak
#288 Re: Imperativ mira u BiH
Vidim 'citiras' me ,pa red je da ti odgovorim...kv99 wrote:Podebljano si pogodio jer ko bi poceo rat bi bio najveci glupan a kao informacija tebi kvislinzi bi trebali da zapocnu rat ako zele da ostvare svoje ciljeve. Bosnjaci ne trebaju da nametnu nikakvo stanje sirom Bosne i Hercegovine da bi onemogucili separatizam , samo trebaju da ostanu gdje su danas. Ni jedan metar ne treba da krenu naprijed, ni jedan metak ne treba da ispale prvi ako zele da onemoguce kvislinge u njihovim namjerama , vec upravo obrnuto, kvislinzi su ti koji treba da ispale prvi metak. Pa ako se bojis da neko ne ispadne budala zapocinjanjem rata reci onima koji te salju da to ne radeNorisCak wrote: Ko god bi zapoceo rat u BiH ,koja je na svaki nacin i onako iznurena da jedva stoji, bio bi najveca budala .
Rat devedesetih u BiH se desio kao jedna od najtezih posledica raspada Yugoslavije .
Srbi su htjeli da BiH ostane u zajednici sa Srbijom i Crnom Gorom , Muslimani (Bosnjaci) i Hrvati nisu..
'Sve trojica ' su imali svoje razloge .
Dejtonski sporazum je kompromis na koji su pristali svi (teska srca).
Mislim da je BiH opstala prvenstveno voljom i zeljom MZ ,i da samo naivni ne vide da je ona i uredjena na nacin kako je ista ta MZ i zeljela. Nezavisna (sto god to danas znacilo) ,ali sa autonomijama njenih naroda u odnosu na drzavnu vlast. .Dozvolila je onoliko rata koliko je trebalo da se tako 'uredimo ' ...Kada je situacija na terenu prijetila da izmakne kontroli (njihovoj) otvoreno se i sama ukljucivala u ratna dejstva.
Ne treba smetnuti s uma ni to da je Zapad tada bio apsolutni globalni gospodar , i da se Rusija ,tada u problemima do guse, gotovo nista nije pitala.
Medjutim,odmah nakon sto ga je potpisala , bosnjacka politika (sveukupna...SDA,SBiH, SDP itd ) krenula je sa stalnim pokusajima da se te autonomije ukinu ili bar u sto vecoj mjeri umanje .
Na neki nacin to nije ni neligitimno pokusavati,ali pokusaj da sa eventualnim ratom nesto postigne bi bila suluda avantura ...
Mislim da za ovu tvrdnju postoje bezbroj realnih argumenata, jedan od glavnih je nedostatak snage da Bosnjaci sirom ovakve BiH, Srbima i Hrvatima nametnu svoju volju .
A drugi je svakako i okruzenje BiH..Opet Srbi i Hrvati..
Mislim da su bosnjacki politicari toga itekako svjesni , ali svjesni su i toga da za eventualne promjene nema jos mnogo vemena ..jos godinu dvije i evrointegracije ce morati da se inteziviraju . A kakav udjes u EU ušo si i zdrao...
Takodje neki pominju (uglavnom Bosnjaci) Izrael i palestinsko pitanje, naravno poredeci sebe sa palestincima...Hm..n ebi trebalo smetnuti s uma da je Izrael sa sve palestincima, okružen stotinama miliona muslimanima , a BiH nije ... upravo suprotno..
PS.
Medjutim forumskog ' ratovanja' , svakako da ce biti .
Osvajati ce se sve i svasta.
Posebno ce se isticati elitne jedinice iz dijaspore 'svih boja' ,koje su svojevremeno vec dokazale da im uzmicanje nije jaca strana ,i to ce biti manje vise to.![]()
Da bi kvilinzi mogli da ostvare svoje ciljeve treba da promjene stanje na terenu tj oni treba da nametnu stanje koje njima odgovara, pa reci krkanu i njegovom miljeniku sa kamenjara da ne budu budale.
Posebno ce se isticati "dobronamjerni" eksperti iz okoline , koji su svojevremeno vec dokazali da nisu mogli da odvoje kamom i tenkom ono sto danas zele na miru , i to ce biti manje vise to.
Ako sam te dobro shvatio, trebam reci ' onima koji me salju ' ('krkanima , kvislinzima i ostalim miljenicima' ) da ne zapocinju rat ( ? )
Da znas da hocu ... Cim ih vidim..
PS
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#289 Re: Imperativ mira u BiH
Mir nema alternativu..........osim jedne!

-
kv99
#290 Re: Imperativ mira u BiH
Pa kada si se toliko zabrinuo za one koji bi zapoceli trat da ne bi ispali budale onda im trebas i reci . Kvislinzi su ti koji silom treba da promjene tj nametnu stanje na terenu pa jedino oni mogu da ispadnu budale, Bosnjaci ne trebaju ni jedan metak da ispale prvi da bi onemogucili separatizam.NorisCak wrote:Vidim 'citiras' me ,pa red je da ti odgovorim...kv99 wrote:
Podebljano si pogodio jer ko bi poceo rat bi bio najveci glupan a kao informacija tebi kvislinzi bi trebali da zapocnu rat ako zele da ostvare svoje ciljeve. Bosnjaci ne trebaju da nametnu nikakvo stanje sirom Bosne i Hercegovine da bi onemogucili separatizam , samo trebaju da ostanu gdje su danas. Ni jedan metar ne treba da krenu naprijed, ni jedan metak ne treba da ispale prvi ako zele da onemoguce kvislinge u njihovim namjerama , vec upravo obrnuto, kvislinzi su ti koji treba da ispale prvi metak. Pa ako se bojis da neko ne ispadne budala zapocinjanjem rata reci onima koji te salju da to ne rade![]()
Posebno ce se isticati "dobronamjerni" eksperti iz okoline , koji su svojevremeno vec dokazali da nisu mogli da odvoje kamom i tenkom ono sto danas zele na miru , i to ce biti manje vise to.![]()
Ako sam te dobro shvatio, trebam reci ' onima koji me salju ' ('krkanima , kvislinzima i ostalim miljenicima' ) da ne zapocinju rat ( ? )
Da znas da hocu ... Cim ih vidim..![]()
PS
![]()
(daj ne zajebaji )
Ja ne zajebavam , samo sam napisao kako ovdje sve cesce dolaze " dobronamjerni " eksperti, pravi " Bosnjaci" i "zabrinute" komsije koji gotovo do rijeci citiraju vozda iz Laktasa i njegovog Gebelsa a iza njih i bratiju sa kamenjara. Sta ces , nadaju se da ce na miru dobiti ono sto nisu kamom i tenkom.,,a sad sto se neki prepoznaju
- konrad
#291 Re: Imperativ mira u BiH
Ja nemam nikakvih problema da se sankcionisu oni koji krse Ustav BiH, sve po zakonu, to je valjda osnova pravne drzave. Znaci slazemo se tu.zagazaga wrote:konrad wrote:
Medjutim ja vjerujem da je taj procenat u stvarnom zivotu mnogo veci i da zbog toga treba da se uvede zakon u kome bi se sankcionisalo ratno huskanje.![]()
Kao i što bi trebalo pooštriti zakone koji sankcionišu one koji krše Ustav BiH (kakav je takav je).
Mislim da je tema i anketa sasvim jasna i konkretna. Mene licno pomalo iznenadjuje kolicina paranoje kao reakcija na pominjanje mira.zagazaga wrote:btw. nisi Ahmedu odgovorio na pitanje!.....ni skijašu!..ni muhi!.......odgovaraš li ti uopće ikom na pitanja vezana s temama koje pokrećeš?
Kada spominjem taj zakon, mislim na situaciju kada se svakodnevno ljudi zastrasuju da im oni drugi rade o glavi, bez ikakvog osnova, da se treba skupljati nekakvo oruzje, da se pravi neki planovi napada na odredjene teritorije, da se kalkulise sa ovim ili onim, i prakticno ohrabruje na eskalaciju nasilja, kao neko rjesenje koje ce donijeti neke brze pobjede i sta sve slijedi iza toga itd itd malo je reci da je to neozbiljno, nego je toliko neodgovorno da bi se trebalo sankcionisati zakonski.
Pod tim mislim na sve gradjane BiH, bez obzira na entitet, naciju ili vjersko oprijedjeljenje.
Ja cvrsto vjerujem da nikakav rat ne ni nista rjesio, a posljedice bi bile samo jos jedna mirovna konferencija i jos 5-6 upropastenih generacija, jos veca bijeda, destrukcija, zatvorena vrata Evrope i sve ostalo sto donosi jedan rat.
- muha_sa
#292 Re: Imperativ mira u BiH
sve ovo reci svom vozdu--jak je ko betonkonrad wrote:Ja nemam nikakvih problema da se sankcionisu oni koji krse Ustav BiH, sve po zakonu, to je valjda osnova pravne drzave. Znaci slazemo se tu.zagazaga wrote:konrad wrote:
Mislim da je tema i anketa sasvim jasna i konkretna. Mene licno pomalo iznenadjuje kolicina paranoje kao reakcija na pominjanje mira.zagazaga wrote:btw. nisi Ahmedu odgovorio na pitanje!.....ni skijašu!..ni muhi!.......odgovaraš li ti uopće ikom na pitanja vezana s temama koje pokrećeš?Ja uopste nisam spomenuo nikakva odcijepljenja, mirna razdruzivanja i slicno. Reakcije idu toliklo daleko da neki mir poistovjecuju sa napadima kucni prag, ugrozavanje zivota, prakticno sa ratom
![]()
Kada spominjem taj zakon, mislim na situaciju kada se svakodnevno ljudi zastrasuju da im oni drugi rade o glavi, bez ikakvog osnova, da se treba skupljati nekakvo oruzje, da se pravi neki planovi napada na odredjene teritorije, da se kalkulise sa ovim ili onim, i prakticno ohrabruje na eskalaciju nasilja, kao neko rjesenje koje ce donijeti neke brze pobjede i sta sve slijedi iza toga itd itd malo je reci da je to neozbiljno, nego je toliko neodgovorno da bi se trebalo sankcionisati zakonski.
Pod tim mislim na sve gradjane BiH, bez obzira na entitet, naciju ili vjersko oprijedjeljenje.
Ja cvrsto vjerujem da nikakav rat ne ni nista rjesio, a posljedice bi bile samo jos jedna mirovna konferencija i jos 5-6 upropastenih generacija, jos veca bijeda, destrukcija, zatvorena vrata Evrope i sve ostalo sto donosi jedan rat.
- Skijash
#293 Re: Imperativ mira u BiH
Postavlja ti se konkretno pitanje. Evo Dodik i Vasić najavljuju pobunu, stavljanje državnih zakona van snage, što bi se i u svakoj drugoj zemlji okarakterisalo kao pobunu. Šta treba da bude naša reakcija ? Ja mislim da obojicu, a i one koji ih konkretnim djelima pomognu, treba uhapsiti. Šta ti misliš da treba uraditi ?konrad wrote:Kada spominjem taj zakon, mislim na situaciju kada se svakodnevno ljudi zastrasuju da im oni drugi rade o glavi, bez ikakvog osnova, da se treba skupljati nekakvo oruzje, da se pravi neki planovi napada na odredjene teritorije, da se kalkulise sa ovim ili onim, i prakticno ohrabruje na eskalaciju nasilja, kao neko rjesenje koje ce donijeti neke brze pobjede i sta sve slijedi iza toga itd itd malo je reci da je to neozbiljno, nego je toliko neodgovorno da bi se trebalo sankcionisati zakonski.
- cyprus
#294 Re: Imperativ mira u BiH
Uz malo volje i podrške Srbije (uz Rusiju) i naroda RS-a Dodik može napraviti kiparizaciju, ali je svjestan da od tog rješenja može imati samo štete...hercegovac_pravi wrote:Mislo sam ti odgovoriti na predhodni post ali i ovaj je dovoljno dobar...
Jedini način da Srbija sačuva pc je "kiprizacija" BiH. Zbog svih procesa koji se nalaze pred nama pc će biti obesmišljena i svedena na nivo "vatrogasnog društva" (mene što se tiče i to je previše uzimajući u obzir način na koji je ta zločinačka tvorevina nastala, ja bi tu genocidnu tvorevinu satrao u samom korijenu). Šta bi se desilo u slučaju da tzv. srbija uspije u svojoj nakani...
Pa jednostavno, pc ne bi bila nezavisna tvorevina ali bi na taj način efektivno bila izmaknuta ispod suvereniteta i efektivne kontrole legalne vlasti u Sarajevu. Takva bi i ostala, kao nedefinisana tvorevina koja čeka "neke bolje međunarodne okolnosti" .....međutim to su iluzije velikosrba, jer takav scenarij nije moguć zato što tzv. srbija nema snage da takav scenarij nametne. Ono jest da se trude ali đžaba..neće ih pa to ti je...
-
vonSchtigliz
#295 Re: Imperativ mira u BiH
To Krakan cijelo vrijeme radi na Kiparizaciji BiH ( da nebi postali vatrogasno drustvo ) uz pomoc Rusije a ti spominjes da im to rjesenje donosi stetucyprus wrote:Uz malo volje i podrške Srbije (uz Rusiju) i naroda RS-a Dodik može napraviti kiparizaciju, ali je svjestan da od tog rješenja može imati samo štete...hercegovac_pravi wrote:Mislo sam ti odgovoriti na predhodni post ali i ovaj je dovoljno dobar...
- heckler
#296 Re: Imperativ mira u BiH
vonSchtigliz wrote:To Krakan cijelo vrijeme radi na Kiparizaciji BiH ( da nebi postali vatrogasno drustvo ) uz pomoc Rusije a ti spominjes da im to rjesenje donosi stetucyprus wrote:Uz malo volje i podrške Srbije (uz Rusiju) i naroda RS-a Dodik može napraviti kiparizaciju, ali je svjestan da od tog rješenja može imati samo štete...hercegovac_pravi wrote:Mislo sam ti odgovoriti na predhodni post ali i ovaj je dovoljno dobar...
Pa jednostavno, pc ne bi bila nezavisna tvorevina ali bi na taj način efektivno bila izmaknuta ispod suvereniteta i efektivne kontrole legalne vlasti u Sarajevu. Takva bi i ostala, kao nedefinisana tvorevina koja čeka "neke bolje međunarodne okolnosti" .....međutim to su iluzije velikosrba, jer takav scenarij nije moguć zato što tzv. srbija nema snage da takav scenarij nametne. Ono jest da se trude ali đžaba..neće ih pa to ti je...a nenavodis kakvu
Pa prva prepostavka u tezi mu je pogresna
Nikad nigdje ni u jednom momentu cetnitet i srbija nisu izjavili da im je ulazak u EU primarni cilj.cyprus wrote:Ako krenemo od pretpostavke da među primarne ciljeve i Srbije i Republike Srpke spada ulazak u EU... onda mora biti jasno da kiparizacijom BiH niti jedna niti druga taj cilj ne mogu dostići...
- Ahmmed
#297 Re: Imperativ mira u BiH
Čisto stilska intervencija: Kiparizacija....hm....recimo da bi ispravno bilo: Kiprizacija 
- cyprus
#298 Re: Imperativ mira u BiH
Kakvu? Pa Republika Srpska geografski, funkcionalno i ekonomski nije održiva pod sankcijama... Bar ne na duži period od godinu-dvije... A imaju i iskustvo srbijanskog veselog provoda pod sankcijama. Tako da je teško vjerovat da se i jedni i drugi smiju upustit u takvo nešto... Jedino u slučaju da dođu oni Vojino-Tomini luđaci na vlast, e tad se ništa ne znavonSchtigliz wrote:To Krakan cijelo vrijeme radi na Kiparizaciji BiH ( da nebi postali vatrogasno drustvo ) uz pomoc Rusije a ti spominjes da im to rjesenje donosi stetua nenavodis kakvu
@Ahmmede, pojam je svakako novijeg datuma i ne vjerujem da se nalazi u ijednom rječniku, pa je manje-više svejedno
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#299 Re: Imperativ mira u BiH
''Imperativ mira'' = O mire!
Teže mi je ovo primirje, nego u ratu kada je bilo pravde. Granate koje je neselektivno slala četnička monstrumčad na Sarajevo, pogađala su ravnopravno, i bogatog, i siromašnog, i dijete, i starca, i političara, i civila, i vojnika na odmoru od smjene na liniji, u tramvaju, u zgradi, na spavanju, u podrumu,...A sada, ovaj mir, zapravo primirje, pogađa samo nas kokuzne.
Teže mi je ovo primirje, nego u ratu kada je bilo pravde. Granate koje je neselektivno slala četnička monstrumčad na Sarajevo, pogađala su ravnopravno, i bogatog, i siromašnog, i dijete, i starca, i političara, i civila, i vojnika na odmoru od smjene na liniji, u tramvaju, u zgradi, na spavanju, u podrumu,...A sada, ovaj mir, zapravo primirje, pogađa samo nas kokuzne.
- Skijash
#300 Re: Imperativ mira u BiH
Ne daj se druže. Ne mogu oni još dugo, sljedeće ćemo godine Prvi Maj dočekati u puno boljoj poziciji.PipiDugaDevetka wrote:''Imperativ mira'' = O mire!