Imperativ mira u BiH

Locked
Ahmmed

#201 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Ahmmed »

jutarnji wrote:
cyprus wrote:Naravno. Htio sam i taj primjer navest, ali sam se prepo da bi Ahmmed mogo stvoriti neke paralele koje meni nisu ni na kraj pameti. To potvrđuje da je status oslobađanja i okupacije prilično relativan pojam.
Zasto relativan pojam? Stanovnici Berlina ulazak Rusa i Amera nisu dozivljavali kao oslobodjenje, ali je zato ostatak
svijeta odahnuo jer je najvece zlo koje je svijet ikad vidio porazeno. I sta sad trebam pitati nekog u Grahovu kako
je on dozivio dan kad vise nije mogao povlaciti kanap na haubici i razvaljivati Bihac?
Čovjek govori o osjećajima :-) ne budi na kraj srca :mrgreen:
cyprus

#202 Re: Imperativ mira u BiH

Post by cyprus »

Klodovik wrote:A obzirom na činjenicu da se politika Srbije prema BiH ne mijenja već dugi niz godina...
Još jedna stvar sa kojom se ne slažem. Politika Srbije je daleko od idealne dobrosusjedske, ali tvrditi da je Miloševićeva Srbija ista ova kao što je i danas, vala ne mogu progutat
Ahmmed

#203 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Ahmmed »

cyprus wrote:
Klodovik wrote:A obzirom na činjenicu da se politika Srbije prema BiH ne mijenja već dugi niz godina...
Još jedna stvar sa kojom se ne slažem. Politika Srbije je daleko od idealne dobrosusjedske, ali tvrditi da je Miloševićeva Srbija ista ova kao što je i danas, vala ne mogu progutat
U čemu je razlika? Ili misliš da trebamo biti sretni što ne puca?
cyprus

#204 Re: Imperativ mira u BiH

Post by cyprus »

Ahmmed wrote:cyprus, polako izlazimo na zelenu granu :)
Jest, al dozvoli da ja zadržim skepsu za svaki spomen zakopanog oružja :-D
cyprus

#205 Re: Imperativ mira u BiH

Post by cyprus »

jutarnji wrote:
cyprus wrote:Naravno. Htio sam i taj primjer navest, ali sam se prepo da bi Ahmmed mogo stvoriti neke paralele koje meni nisu ni na kraj pameti. To potvrđuje da je status oslobađanja i okupacije prilično relativan pojam.
Zasto relativan pojam? Stanovnici Berlina ulazak Rusa i Amera nisu dozivljavali kao oslobodjenje, ali je zato ostatak svijeta odahnuo jer je najvece zlo koje je svijet ikad vidio porazeno. I sta sad trebam pitati nekog u Grahovu kako je on dozivio dan kad vise nije mogao povlaciti kanap na haubici i razvaljivati Bihac?
Čuj zašto je relativan. Pa već u sljedećoj rečenici (ovo veliko boldirano) sam sebi daješ odgovor. Za Njemce je okupacija, a za ostatak svijeta oslobađanje :)
zemo_online

#206 Re: Imperativ mira u BiH

Post by zemo_online »

cyprus wrote:

ako stvari gledas u kontekstu vremena,a samo tako mozes gledati objektivno,onda nema bitne razlike.
Klodovik

#207 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Klodovik »

cyprus wrote:
Ne govorim samo o Miloševićevoj Srbiji već o daleko dužem vremenskom periodu. A to da nije ista... Možda i nije ista, ali odnos prema BiH je nepromijenjen.
NorisCak

#208 Re: Imperativ mira u BiH

Post by NorisCak »

Ahmmed wrote:Opet filozofija.
U jesen 1995, još nije bilo RS. Bila je RBiH, međunarodno priznata država, za značajnim dijelom okupirane teritorije. Jedina legalna vojna snaga u zemlji bila je Armija BiH.No,temeljem Splitskog sporazuma i jedinice HV su u tom periodu rata legalno boravile na teritoriju BiH.
Ko su za tebe ' legalne vojne snage' npr u Libiji ,Siriji ...?
cyprus

#209 Re: Imperativ mira u BiH

Post by cyprus »

Prelazimo već u drugu tematiku, a s obzirom da je vas više, a ja sam :mrgreen: nemam vremena svima odgovarat... Zato se ja isključujem za večeras :)

Peace :mrgreen:
Ahmmed

#210 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Ahmmed »

cyprus wrote:
Ahmmed wrote:cyprus, polako izlazimo na zelenu granu :)
Jest, al dozvoli da ja zadržim skepsu za svaki spomen zakopanog oružja :-D
Dozvoljavam ;-)

I Peace, bezbeli :mrgreen:
tbv

#211 Re: Imperativ mira u BiH

Post by tbv »

cyprus wrote:Još jedna stvar sa kojom se ne slažem. Politika Srbije je daleko od idealne dobrosusjedske, ali tvrditi da je Miloševićeva Srbija ista ova kao što je i danas, vala ne mogu progutat
Znas sta cyprus, stvarno svaku temu filujes istim sranjem da mi se gadi da je pratim, izabrao si svoj nik, a i avatar samo iz razloga da pokazes svima kako za tebe Bosna ne postoji, a tvoje teze o nekom miru, kroz koje dovodis u pitanje referendum iz 1992 samo razitkrivaju tvoje pravo lice. Odmori malo, rata nece biti ako ti i takvi kao ti popuste u svom nastojanju izjednacavanja zlocina i negiranja prava bosnjacima na ravnopravnost, odnosno da je njihov glas jednak kao i glas jednog srbina ili hrvata - jedan covjek jedan glas.
edit; izbacio ne prije popuste
Last edited by tbv on 01/05/2011 02:02, edited 1 time in total.
jutarnji

#212 Re: Imperativ mira u BiH

Post by jutarnji »

cyprus wrote:Čuj zašto je relativan. Pa već u sljedećoj rečenici (ovo veliko boldirano) sam sebi daješ odgovor. Za Njemce je okupacija, a za ostatak svijeta oslobađanje
Ma dobro, sto je nekom crno drugom je bijelo i tako, terminoloski, u nedogled...
Cinjenica je da je zlo porazeno, to sto nije bilo drugog nacina nego da se sve prvo poravna, pa onda svi kolektivno
na prevaspitavanje, jbg, kako onda, tako ni danas nema hepeka i Junuza.
Kad kazem zlo ne mislim na Svabe, narod, radi se o ideologiji koju su oni slijepo slijedili. Dobili fasungu i eno ih
danas narod za primjer, drzava koja je gotovo raj na planeti. Da je Srbija prosla slicno devedestih danas bi svi bili
u EU i ne bi se postavljala pitanja "imperativa mira" u regiji koja je nista drugo nego ludara.
Klodovik

#213 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Klodovik »

cyprus wrote:
jutarnji wrote:
Zasto relativan pojam? Stanovnici Berlina ulazak Rusa i Amera nisu dozivljavali kao oslobodjenje, ali je zato ostatak svijeta odahnuo jer je najvece zlo koje je svijet ikad vidio porazeno. I sta sad trebam pitati nekog u Grahovu kako je on dozivio dan kad vise nije mogao povlaciti kanap na haubici i razvaljivati Bihac?
Čuj zašto je relativan. Pa već u sljedećoj rečenici (ovo veliko boldirano) sam sebi daješ odgovor. Za Njemce je okupacija, a za ostatak svijeta oslobađanje :)
I za ostatak svijeta je to bila okupacija. Ne znam zašto bi inače koristili izraze "Allied-occupied Germany", "occupied zones" itd.
Ahmmed

#214 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Ahmmed »

NorisCak wrote:
Ahmmed wrote:Opet filozofija.
U jesen 1995, još nije bilo RS. Bila je RBiH, međunarodno priznata država, za značajnim dijelom okupirane teritorije. Jedina legalna vojna snaga u zemlji bila je Armija BiH.No,temeljem Splitskog sporazuma i jedinice HV su u tom periodu rata legalno boravile na teritoriju BiH.
Ko su za tebe ' legalne vojne snage' npr u Libiji ,Siriji ...?
Potpuno nebitno i neprijemčljivo za našu priču.
cyprus

#215 Re: Imperativ mira u BiH

Post by cyprus »

tbv wrote:
cyprus wrote:Još jedna stvar sa kojom se ne slažem. Politika Srbije je daleko od idealne dobrosusjedske, ali tvrditi da je Miloševićeva Srbija ista ova kao što je i danas, vala ne mogu progutat
Znas sta cyprus, stvarno svaku temu filujes istim sranjem da mi se gadi da je pratim, izabrao si svoj nik, a i avatar samo iz razloga da pokazes svima kako za tebe Bosna ne postoji, a tvoje teze o nekom miru, kroz koje dovodis u pitanje referendum iz 1992 samo razitkrivaju tvoje pravo lice. Odmori malo, rata nece biti ako ti i takvi kao ti ne popuste u svom nastojanju izjednacavanja zlocina i negiranja prava bosnjacima na ravnopravnost, odnosno da je njihov glas jednak kao i glas jednog srbina ili hrvata - jedan covjek jedan glas.
Evo još samo ovo...

Ovako, na mom avataru se nalazi karta Bosne i Hercegovine i maslinove grančice simbol mira (ništa od toga nije slučajno tu)... Na tvom avataru je svastika. Pretpostavljam isto tako ne baš slučajno?
tbv

#216 Re: Imperativ mira u BiH

Post by tbv »

cyprus wrote:
tbv wrote:
Znas sta cyprus, stvarno svaku temu filujes istim sranjem da mi se gadi da je pratim, izabrao si svoj nik, a i avatar samo iz razloga da pokazes svima kako za tebe Bosna ne postoji, a tvoje teze o nekom miru, kroz koje dovodis u pitanje referendum iz 1992 samo razitkrivaju tvoje pravo lice. Odmori malo, rata nece biti ako ti i takvi kao ti popuste u svom nastojanju izjednacavanja zlocina i negiranja prava bosnjacima na ravnopravnost, odnosno da je njihov glas jednak kao i glas jednog srbina ili hrvata - jedan covjek jedan glas.
Evo još samo ovo...

Ovako, na mom avataru se nalazi karata Bosne i Hercegovine i maslinove grančice simbol mira (ništa od toga nije slučajno tu)... Na tvom avataru je svastika. Pretpostavljam isto tako ne baš slučajno?
da svastika, koja predstavlja genocidasa koji igra nogomet i ispod pise skrljaj ga, ima politicku poruku na sadasnje stanje u FSBiH, a tvoja Bosna je u zutom, znaci nema je, a kroz maslinove grancice srbocetnici sebi zaokruzise etnicki ociscen prostor i napravise od Bosne Cyprus - jebo takav mir...
Last edited by tbv on 01/05/2011 02:03, edited 1 time in total.
Bosnolog

#217 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Bosnolog »

cyprus wrote:
tbv wrote:
Znas sta cyprus, stvarno svaku temu filujes istim sranjem da mi se gadi da je pratim, izabrao si svoj nik, a i avatar samo iz razloga da pokazes svima kako za tebe Bosna ne postoji, a tvoje teze o nekom miru, kroz koje dovodis u pitanje referendum iz 1992 samo razitkrivaju tvoje pravo lice. Odmori malo, rata nece biti ako ti i takvi kao ti ne popuste u svom nastojanju izjednacavanja zlocina i negiranja prava bosnjacima na ravnopravnost, odnosno da je njihov glas jednak kao i glas jednog srbina ili hrvata - jedan covjek jedan glas.
Evo još samo ovo...

Ovako, na mom avataru se nalazi karta Bosne i Hercegovine i maslinove grančice simbol mira (ništa od toga nije slučajno tu)... Na tvom avataru je svastika. Pretpostavljam isto tako ne baš slučajno?

Image

http://en.wikipedia.org/wiki/Cyprus

Image
Image
Cuvari i promotori ImageCyprus tvorevine,...... :razz: ;-)
Last edited by Bosnolog on 01/05/2011 08:21, edited 1 time in total.
tbv

#218 Re: Imperativ mira u BiH

Post by tbv »

:thumbup:
kv99

#219 Re: Imperativ mira u BiH

Post by kv99 »

cyprus wrote:
tbv wrote:
Evo još samo ovo...

Na tvom avataru se nalazi karta Bosne i Hercegovine koja podsjeca na Kipar i vidim da zagovaras istu situaciju kao i tamo pa zar nije ( malo ) cinicno da u jednu ruku zagovaras mir po svaku cijenu a u drugoj zagovaras politiku koja zagovara rat jer zagovarati podjelu drzave je zagovaranje rata ? Cekaj , kad malo bolje razmislim zar nije to identicno isto sa onim sto radi i Milojko aus Laktasi, kada poziva na podjelu Bosne i Hercegovine a u isto vrijeme zagovara mir po svaku cijenu :-) Ratnohuskac koji zagovara mir...cinizam ili slucajno poklapanje istih pogleda na svijet ;-)
cyprus

#220 Re: Imperativ mira u BiH

Post by cyprus »

Koliko vas poznaje situaciju na Kipru? I koliko moj stav u vezi Kipra? :-) Zašto bih ja zagovarao kiparsku situaciju prenesenu na nas (iako je kipranima bolje nego nama)? :-)
ReD aka Socijalista

#221 Re: Imperativ mira u BiH

Post by ReD aka Socijalista »

cyprus wrote:Koliko vas poznaje situaciju na Kipru? I koliko moj stav u vezi Kipra? :-) Zašto bih ja zagovarao kiparsku situaciju prenesenu na nas (iako je kipranima bolje nego nama)? :-)
Mozda i neko ide na kiparizaciju BiH...? 8-) Neko tamo...blizu.
cyprus

#222 Re: Imperativ mira u BiH

Post by cyprus »

Kome bi kiparizacija BiH odgovarala? :-) Meni se čini nikome
kv99

#223 Re: Imperativ mira u BiH

Post by kv99 »

cyprus wrote:Koliko vas poznaje situaciju na Kipru? I koliko moj stav u vezi Kipra? :-) Zašto bih ja zagovarao kiparsku situaciju prenesenu na nas (iako je kipranima bolje nego nama)? :-)
Situacija na Kipru je takva da je podjeljen na dva dijela i da su ta dva dijela skroz odvojena jedni od drugih, na isti nacin kao sto su to planirali da ostvare u Bosni i Hercegovini. Zasto bi zagovarao ti sdam odgovori jer si sam rekao da nije slucajno da imas taj avatar koji imas? Da je bolje tamo nego ovdje kako za koga,mozda bi i ovdje bilo bolje za kvislinge da ostvare svoje namjere da kopiraju stanje sa Kipra.
I nisi mi odgovorio na onoj drugoj temi pa da te ovdje pitam , da li je slucajnost da zagovaras istu politiku kao i krkan iz Laktas , tj podjelu uz mir po svaku cijenu ili je to planirano ?
ReD aka Socijalista

#224 Re: Imperativ mira u BiH

Post by ReD aka Socijalista »

cyprus wrote:Kome bi kiparizacija BiH odgovarala? :-) Meni se čini nikome
Pah cuj, kome...dva interesna bloka...dvije vojne sile i popratna tehnologija. I Kosovo je "malehno" ali jako bitno...strateski. Mozda ce tako pokusati "nacerati" bubnjare iz prosperitetnog dijela Bosne na normalizaciju stanja, samo sankcije i to je to. Druge nema. To treba ekonomski rasturiti i ostalo ce ici samo...jbg. ne mozes otici po pamet tamo gdje je nema ;-)
cyprus

#225 Re: Imperativ mira u BiH

Post by cyprus »

@kv99 Istu politiku? Ako ti nije mrsko bilo bi dobro da mi nabrojiš dodirne tačke i usput nađeš neki dokaz. Pod dokazom ne podrazumjevam ove dosadašnje umobolne konstrukcije :)
Locked