Imperativ mira u BiH

Locked
Skijash

#126 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Skijash »

Kupalo wrote:
Skijash wrote:
Kupalo wrote:Zar se ovo pitanje jos postavlja?
“U Srebrenici nije bio genocid" Milorad Dodik 12.09.2010
Kakve veze konrad ima sa Miloradom Dodikom?
Ti genocid u Srebrenici predstavljaš kao nešto što je opšteprihvaćeno, samo sam ti ukazao na činjenicu da to nije tačno. Zato se ovakvim pitanjima pokušava razdvojiti provokatore od ostalih. Ako neko vjeruje kako Srbija nije učestvovala u ratu u BiH, ako vjeruje kako smo se sami ubijali na Markalama i Kapiji, kako nije bilo genocida u Srebrenici, onda tu nema prostora za dijalog. Zato su ovakva pitanja potrebna.
muha_sa

#127 Re: Imperativ mira u BiH

Post by muha_sa »

prljavi Hare wrote:
JoseMujica wrote:Prpa :thumbup: niti trebaju početi

iz "histerije" treba naučiti da se svaki radikalizam, bez obzira na kratkoročne uspjehe, dugoročno vrati kao bumerang i zvekne te posred čela ;-) ili kako bi to narod reko: šta posiješ to ćeš i žnjeti

a neko gore upita za Srebrenicu...nije genocid bio samo u Srebrenici već u cijeloj BiH....Sreberenica je samo bilo mjesto gdje je politička platforma u kratkom roku bila provedena pa je tužiteljstvu bilo lako dokazati genocidne namjere i radnje zločinaca, a političarima je Srebrenica zgodna igračka pa je podcrtavaju tako da je uvijek imamo u fokusu....ako razumijete o čemu govorim....nije mi namjera natezati ovu priču al uzmite brojke iz npr. Prijedora pa ćete vidjeti o čemu pričam. Samo Prijedor i mnoga druga, manja mjesta u BiH niko ne spominje jer mnoga nemaju kvantitativnu snagu brojeva i pravnu snagu presude da politika njima maše, dok po kvalitativnom zlu izvedbe nema razlika.

Ja licno to Mujice uvijek podrazumjevam ali se po automatizmu Srebrenica uzima kao paradigma genocida(vidjeti
ono sto sam poboldao u tvom postu!).
Nisu stigli sve kvantitativno izvesti na jednak nacin ali kvalitativno ne treba dovoditi u pitanje,iako su "udarnicki",
u tri smjene "radili" gdje god su stigli! :x :x :x
pocinili su genocid i prema sopstvenom narodu sa reintegrisanih SA.opstina--protjerali poslije Dejtona 150.000.pripadnika svog naroda sa vjekovnih ognjista i naselili ih po genocidnoj tvorevini i sad levat-moj nekadasnji drug--laze da mu je plaho u Sekovicima jer da je osto na Ilidzi zivio bi u muslimanskom SA.
jebeno se suocit s istinom :-) na njihovu zalost.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#128 Re: Imperativ mira u BiH

Post by JoseMujica »

Hare u pravu si

mene je zaista strah toga što se vrtimo u krug u jednom šejtanskom kolu gdje se žrtve i zločinci izmjenju u svojim ulogama, a jedino je izgledno da svako malo brojimo mrtve glave i nikako da ih prebrojimo. jebemu dokle više? zar mora svaka generacija iste priče slušat i ista iskustva rata proživljavat?

Kad pogledam histerijski uzročno-posljedične veze jasno je da je ustaštvo dobilo krila i široku podršku na iskustvu Kraljevine SHS...četništvo je moglo orgijati kako je orgijalo samo zahvaljujući iskustvu NDH. Strah me je šta se može izroditi na iskustvu Srebrenice i to je jedini razlog zašto prezirem patriotske ložione. Trebamo biti realni i razmišljati hladne glave i forsirati znanje i učenje ispred ideoloških mantri da ne skočimo sami sebi usta. Ako nam likovi poput onog Čekića budu mjera stvari najebali smo
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#129 Re: Imperativ mira u BiH

Post by prljavi Hare »

JoseMujica wrote:Hare u pravu si

mene je zaista strah toga što se vrtimo u krug u jednom šejtanskom kolu gdje se žrtve i zločinci izmjenju u svojim ulogama, a jedino je izgledno da svako malo brojimo mrtve glave i nikako da ih prebrojimo. jebemu dokle više? zar mora svaka generacija iste priče slušat i ista iskustva rata proživljavat?

Kad pogledam histerijski uzročno-posljedične veze jasno je da je ustaštvo dobilo krila i široku podršku na iskustvu Kraljevine SHS...četništvo je moglo orgijati kako je orgijalo samo zahvaljujući iskustvu NDH. Strah me je šta se može izroditi na iskustvu Srebrenice i to je jedini razlog zašto prezirem patriotske ložione. Trebamo biti realni i razmišljati hladne glave i forsirati znanje i učenje ispred ideoloških mantri da ne skočimo sami sebi usta. Ako nam likovi poput onog Čekića budu mjera stvari najebali smo

Tacno Mujice.Moze se reci da je u bivsoj Jugoslaviji istorija genocida za vrijeme NDH-a bila u skolama
kvalitetno obradjenja,sto se kaze upozorenja su bila ostavljena na sve strane.I sta poslije toga?Evo ga opet!
E zamisli sada sta ce recimo slijedece generacije mladih u Srbiji uciti o genocidu u Srebrenici jer sam siguran
da ce to u njihovim knjigama istorije biti predstavljeno na daleko blazi nacin,razvodnjen,cak nece biti ni
nazvano pravim imenom.I tako ukrug.....
Sto bi rekao Štulić Branimir:"Ko ne pamti iznova prozivljava..."
kv99

#130 Re: Imperativ mira u BiH

Post by kv99 »

Alfons Kauders wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Alfons Kauders wrote:
patriotizam je jeftin, ovdje je rijec o pragmatizmu...

ne radi se o izboru, niko ovdje ne priziva rat, ali ga prizivaju neki drugi... sta onda? ako nas dovedu pred svrsen cin?

ovdje se samo o tome radi, nista vise...
Upravo tako, rat ne pocinje sporazumom i dogovorom vec jedna strana drugu dovede pred svrsen cin. Jesu li Japanci pitali Amerkiance da li su raspolozeni za partiju ganjanja po Pacifiku? Isto tako provođenje referenduma i rusenje mirnovnog sporazuma je tanka crvena linija iza koje nema povratka. Licno mislim da sa ovakvim ustavnom i uređenjem nismo sposobni zivjeti u miru. Ko zna, mozda se iz ove krize izrodi nešto dobro.

ovo sto oni rade je srljanje u rat, ne rat poput onog proslog, vec neki sukob jako niskog intenziteta kojim bi pokusali dovrsiti zapoceto...

za rat nisu potrebni avioni, tenkovi i brodovi oruzja... dovoljno je par stotina budala koje bi pocele izvoditi teroristicke napade, ubistva, razbojnistva itd itd... e sad da li je to rat? ne roka sto granata na sat, ali jednom mjesecno neko ti digne u zrak bus pun ljudi ili pobije porodicu povratnika? nema tenkova oko brckog, ali ima barikada i mrtvaca u jarku...

jedini nacin da se ostvare ciljevi koje su zacrtali je nasilje, samo se o tome ovdje radi... da se terorom i politickim pritiskom dovede do disolucije drzave, nametnute izvana... drugacije to ne mogu odraditi i tacka, svako ko misli suprotno je jako naivan
Ovo je bas ono sam vec 2008 govorio i zbog cega je vecina tada tvrdila da nije moguce ni u najgorem scenariju odvijanja situacije ali izgleda da sve vise ljudi ne samo u BiH vec i u MZ shvaca da politika kvislinga vodi u tom pravcu. Vec tada je bilo jasno da kvislinzi nisu odustali od koristenja sile jer je to jedini nacin da ostvare svoje ciljeve. Oni bi vrlo rado ostvarili svoje ciljeve na miran nacin tj da se dobije potrebna teritorija sa 90 % etnicke dominacije ali problem je kako da se to ostvari u praksi. Genocidna stvorevina u onom obliku kakva je danas nema mogucnosti da ostvari svoj cilj tj da se odvoji i da bude SRPSKA NEZAVISNA drzava. Isto tako ovi koji ih zele da kopiraju u zapadnoj ercegovini nemaju potrebnu kontrolu. Za obadvije opcije to je potrebno da dobije /osvoji jos teritorija i pitanje je da li mogu da to urade mirnim sredstvima ili to mogu samo kroz silu ? Za sve one koji tvrde da je odbrana zivota propagiranje rata neka se presele u Brcko, Prijedor, Gorazde, Doboj, Srebrenicu, Zvornik, Trnovo, Mostar, Gornji Vakuf, Novi Travnik, Vitez, Jajce, Zepce i neka tamo cekaju da im kvislinzi navrate na kahfu sa kamom ..i neka se pitaju onda da li bi zelja da se odbrane bila prizivanje rata ili je najbolja opcija da se zadrzi mir da stave glavu na panj ?

Oskar Vild je imao izreku: " Najbrzi nacin da se zavrsi rat je da ga izgubis "a vidim da ovdje neki propagiraju : " Najbolji nacin da se ocuva mir je da stavite glavu na panj " jer po njima svaki odgovor na agresiju je ustvari propagiranje rata .
Hodidid

#131 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Hodidid »

Cinjenica je da ce morati doci do teritorijalne prekompozicije u BiH. Srbi su u Dejtonu dobili na upravljanje 49 % drzave sto je apsolutno neodrzivo posebice jer u tih 49 % ulaze bosnjacki gradovi poput Zvornika, Visegrada, Srebrenice, Prijedora, Bosanskog Novog (grad je vecinski bio bosnjacki), Bratunac, Foca.

Objektivno RS moze obuhvatati 30-35 % prostora u BiH ali to ne moze biti jedna cjelina iz objektivnih razloga.

Koliko bi te srpske regije bile ekonomski i demografski odrzive nije problem drzave BiH.Zato bi u biti i bilo za sve nas najbolje da se BiH uredi na regionalnim principima vodjenima zdravim razumom i ekonomskom logikom.
Kupalo

#132 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Kupalo »

prljavi Hare wrote:
JoseMujica wrote:Hare u pravu si

Tacno Mujice.Moze se reci da je u bivsoj Jugoslaviji istorija genocida za vrijeme NDH-a bila u skolama
kvalitetno obradjenja,sto se kaze upozorenja su bila ostavljena na sve strane.I sta poslije toga?Evo ga opet!
E zamisli sada sta ce recimo slijedece generacije mladih u Srbiji uciti o genocidu u Srebrenici jer sam siguran
da ce to u njihovim knjigama istorije biti predstavljeno na daleko blazi nacin,razvodnjen,cak nece biti ni
nazvano pravim imenom.I tako ukrug.....
Sto bi rekao Štulić Branimir:"Ko ne pamti iznova prozivljava..."
ma kakvi učiti....naprotiv u Srbiji uče da je jedini genocid u Evropi počinjen nad Srbima...ima jedan moj post na podforumu Historija/Povijest/Istorija na temi "Srpska prošlost" jedan tekst autorice iz Srbije analiza udžbenika istorije u Srbiji i kako se revidira uloga četništva u WWII...pročitaj obavezno
kv99

#133 Re: Imperativ mira u BiH

Post by kv99 »

Hodidid wrote:Cinjenica je da ce morati doci do teritorijalne prekompozicije u BiH. Srbi su u Dejtonu dobili na upravljanje 49 % drzave sto je apsolutno neodrzivo posebice jer u tih 49 % ulaze bosnjacki gradovi poput Zvornika, Visegrada, Srebrenice, Prijedora, Bosanskog Novog (grad je vecinski bio bosnjacki), Bratunac, Foca.

Objektivno RS moze obuhvatati 30-35 % prostora u BiH ali to ne moze biti jedna cjelina iz objektivnih razloga.

Koliko bi te srpske regije bile ekonomski i demografski odrzive nije problem drzave BiH.Zato bi u biti i bilo za sve nas najbolje da se BiH uredi na regionalnim principima vodjenima zdravim razumom i ekonomskom logikom.
Problem za njih je sto su IMALI 49 % ali vise nemaju i to sto je tada bilo 49 % nema vise nikavog znacenja, jednom bilo sad se spominjalo. Oni bi volili da ima isto znacenje i da ista situacija kao i tada ali nije. I nije bitna razlika u broju % vec gdje su ti % koje vise namaju. Znam da ce sada neki poceti da cjepidlace i kazu : kakve veze ima da li je 47 ,49 ili 39 % ali zaboravljaju da je genetska razlika izmedzu covjeka ( insana ) i majmuna ( hajvana ) samo par % ali tih par % znaci sve pa tako i ovdje , nema vise 49 % koji su znacili teritorijalnu povezanost ne samo izmedzu dva dijela genocidne stvorevine vec i njihovu vezu sa " maticom " a bez veze sa maticom nema ni SRPSKE drzave ;-) A kao sto znamo cilj kvislinga nije nezavisna drzava za njene gradjane vec nezavisna srpska drzava.
zavrzlama

#134 Re: Imperativ mira u BiH

Post by zavrzlama »

Hodidid wrote:Cinjenica je da ce morati doci do teritorijalne prekompozicije u BiH. Srbi su u Dejtonu dobili na upravljanje 49 % drzave sto je apsolutno neodrzivo posebice jer u tih 49 % ulaze bosnjacki gradovi poput Zvornika, Visegrada, Srebrenice, Prijedora, Bosanskog Novog (grad je vecinski bio bosnjacki), Bratunac, Foca.

tih 49% je dato srbima jer su pristali na priznavanje kontinuiteta drzavnosti BIH i obecali da nece podrivati cjelovitost BIH + sto je sav civiliziran svijet mislio da su srbi cinili zlocine i etnicka ciscenja jer su natjerani....medjutim zadnjih 16 godina se ta konstatacija pokazala netacnom, jer su srbi shvatili dejton kao prelaznu fazu podjle BIH, a obecanja i potpise na dejton"tariguzom" a zlocini i etnicka ciscenja su radjena smisljeno i planski i uz odobravanje vecina srpskog naroda i zato imamo ovu situaciju koju imamo...nazalost srbi kao narod nisu imali srece da ih saveznici nokautiraju kao njemacku i njemacki narod,jer bi dosad prosli katarzu i zivjeli normalan zivot sa svima u okruzenje,a oni nastavljaju da lutaju i slijede najsramnije kodekse ponasanja i odnosa prema drugim,rodjenoj drzavi i zdravom razumu..
Ahmmed

#135 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Ahmmed »

Kupalo wrote:
Ahmmed wrote:@konrad,

Da li je, po tvom mišljenju, u Srebrenici počinjen genocid?

Zar se ovo pitanje jos postavlja?
O, itekako se postavlja.....potreban mi je odgovor na ovo pitanje....Kao faktor eliminator za svaku dalju diskusiju.
Jer, umoran sam od likova koji se prave nemušti, čude se nad "ratnim pokličima", pozivaju na vrijednosti 21. stoljeća, pozivaju na Evropu,potrebu da se ide dalje, ali kad ih se upita ovako nešto, najčešće odgovore, upravo u maniru vremena poritv kojeg se, ko biva, bore. Odgovore u maniru srednjega vijeka.

Ne kažem da je konrad takav, zato i pitam.

JoseMujica,

Znam da ratni zločini diljem BiH,a posebno u Bosanskoj Krajini,definitivno imaju karakter genocida.
Ali, uzeo sam za primjer Srebrenicu, iz više razloga.
Jedan od njih je što je u srebreničkom kraju genocid dokazan i međunarodnim pravom, pred međunarodnom institucijom.

No, ni ova,pravna činjenica često nije dovoljan dokaz upravo onima koji ne mogu da vjeruju da se neko,gle čuda, u 21. stoljeću, još uvijek bavi prošlošću i zamara tricama i kučinama iz posljednjega rata

Gledam slike iz Brčkog danas.....ni nakon 19 godina, niko nije odgovarao za više od stotinu ubijenih Brčaka, baš na današnji dan, na mostu između Gunje i Brčkog, među kojima su bili djeca i žene. I čiji su dijelovi tijela danima skupljani po obližnjim balkonima, krovovima i avlijama....

I kad se ovakve stvari pomenu, onda nisi In, nisi Cool, nisi za prosperitet,nisi za budućnost, ratuješ iz Minhena, ložiš raju iz Kanade, ratni si huškač........

Mah :run:
Kupalo

#136 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Kupalo »

Skijash wrote: Ti genocid u Srebrenici predstavljaš kao nešto što je opšteprihvaćeno, samo sam ti ukazao na činjenicu da to nije tačno. Zato se ovakvim pitanjima pokušava razdvojiti provokatore od ostalih. Ako neko vjeruje kako Srbija nije učestvovala u ratu u BiH, ako vjeruje kako smo se sami ubijali na Markalama i Kapiji, kako nije bilo genocida u Srebrenici, onda tu nema prostora za dijalog. Zato su ovakva pitanja potrebna.
Pa sa ekstremnim desnicarima koji nista ne znaju, a slijepo vjeruju u svoje nevidenje stvari i nema razgovora, to ti kao da razgovaras sa zidom, a nema ni razgovora sa onim kojima su Srebrenice puna usta ,a ljude iz Srebrenice, Vlasenice, Bratunca pustaju da budu jadni, gladni , neskolovani, beskucnici, bezemljasi i nezaposleni! :x
tbv

#137 Re: Imperativ mira u BiH

Post by tbv »

Kupalo wrote:
Skijash wrote: Ti genocid u Srebrenici predstavljaš kao nešto što je opšteprihvaćeno, samo sam ti ukazao na činjenicu da to nije tačno. Zato se ovakvim pitanjima pokušava razdvojiti provokatore od ostalih. Ako neko vjeruje kako Srbija nije učestvovala u ratu u BiH, ako vjeruje kako smo se sami ubijali na Markalama i Kapiji, kako nije bilo genocida u Srebrenici, onda tu nema prostora za dijalog. Zato su ovakva pitanja potrebna.
Pa sa ekstremnim desnicarima koji nista ne znaju, a slijepo vjeruju u svoje nevidenje stvari i nema razgovora, to ti kao da razgovaras sa zidom, a nema ni razgovora sa onim kojima su Srebrenice puna usta ,a ljude iz Srebrenice, Vlasenice, Bratunca pustaju da budu jadni, gladni , neskolovani, beskucnici, bezemljasi i nezaposleni! :x
Pa ko je kriv za to?

Da li su za to krivi oni koji su pobili sve te glave porodice, koje su do tad osiguravale egzistenciju porodice, ili je za to kriv bosnjacki establishment?

Pazi drug, ne mozes ti sprovesti genocid i etnicke cistke nad jednim narodom i onda se pitati sto se ne vracaju, sto stalno spominju rat, sto stalno kukaju i sl. - TVOJE JE DA SE IZVINES, PRIHVATIS OPTUZBE I RADIS NA TOME DA SE ONI KOJI SU RADILI TO ZLO NADJU IZA RESETAKA. Druge opcije nema.
Ahmmed

#138 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Ahmmed »

Kupalo wrote:
Pusti se sad ovih drugih....O njima smo pisali nadugo i naširoko....Govorim o ovima, koje ti nazivaš ektremnim desničarima...Bojim se da ih je previše u ovoj zemlji. Ili će mi se možda zamjeriti što dajem paušalne ocjene o velikom broju onih koji negiraju genocid u Srebrenici? Jerbo, nije bio popis, pa se ljudi nisu izjasnili....
andromeda101

#139 Re: Imperativ mira u BiH

Post by andromeda101 »

:thumbup:
Najbolje rjesenje urediti u ekonomske regije s pomjesanim stanovnistvom. Tako da se politika vodi na drzavnom i regionalnom nivou. Ovo bi bilo najbolje rjesenje za cjelovitu BiH sa svim narodima u njoj i umanjenom politickom krizom. Tako da se mozemo fokusirati na ekonomiju.

Sadasnji oblik RS/FBiH je nefunkcionalan za razvoj i ekonomiju. Nije optimisan.

Image

Imati regionalne centre: Banjaluku, Sarajevo, Mostar, Tuzlu i Zenicu.
Uredjenje funkcionalno i ekonomski orijentisano kao u svakoj normalnoj drzavi. Stanovnistvo pomijesano tako da se smanje nacionalne tenzije i preusmjere na regionalni razvoj. Ne bi vise bilo RS vs FBiH. Regije bi imale mjesanu demografsku sliku. Smanjile bi se nacionalne tenzije i svadje. Posto za ekonomiju mi moramo zajedno funkcionirati.
Mamiti investicije i pun fokus ekonomija. Na slican princip je Hrvatska uredjena a mislim isto tako da ce biti i Srbija.

Ili cemo cekati da populacija nestane iz BiH (RS oblik totalno nefunkcionalan, narod ce migrirati u Srbiju posto nema mehanizma za regionalan razvoj),i da se nastavi ovako sa natezanjem RS vs FBiH do eventualnog rata.
Last edited by andromeda101 on 30/04/2011 17:04, edited 2 times in total.
Kupalo

#140 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Kupalo »

Ahmmed wrote:
Kupalo wrote:
Pusti se sad ovih drugih....O njima smo pisali nadugo i naširoko....Govorim o ovima, koje ti nazivaš ektremnim desničarima...Bojim se da ih je previše u ovoj zemlji. Ili će mi se možda zamjeriti što dajem paušalne ocjene o velikom broju onih koji negiraju genocid u Srebrenici? Jerbo, nije bio popis, pa se ljudi nisu izjasnili....

Slažem se da je u ovoj zemlji previse ekstremnih desnicara, na forumu vjerovatno i vise no sto je meni drago. Presuda za Srebrenicu je donesena, na moju zalost samo za Srebrenicu, a ne i za Kozarac, ne za Sarajevo ne za R BiH. Najvise me plasi sto je izvrseno i ubojstvo zdravog razuma, a sve vise ljudi vrsi masakarira svojim razum u ime komformizma.
cyprus

#141 Re: Imperativ mira u BiH

Post by cyprus »

heckler wrote:
cyprus wrote:
Država wrote:Joj što sam sit ovih pacifista po svaku cijenu...
Naravno da treba istrajavat na miru po svaku cijenu... Ne vidim zašto je to uopšte sporno :roll:
Ja izmedju mira i svog zivota biram borbu za zivot, a ti bujrum stavi glavu na panj ako ti je volja.
Ubistva, ranjavanja, genocid, etničko čišćenje, stavljanja glave na panj i sve ostale strahote su proizvod rata, nikako MIRA !!!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#142 Re: Imperativ mira u BiH

Post by JoseMujica »

Ahmmed wrote: Znam da ratni zločini diljem BiH,a posebno u Bosanskoj Krajini,definitivno imaju karakter genocida.
Ali, uzeo sam za primjer Srebrenicu, iz više razloga.
Jedan od njih je što je u srebreničkom kraju genocid dokazan i međunarodnim pravom, pred međunarodnom institucijom.
samo to što je uzeta Srebrenica predstavlja reduciranje stvarnih dešavanja. Zamisli da je u Ninbergu suđeno za genocid samo u Aušvicu? Genocid sam po sebi ne bavi se primarno teritorijem ili mjestom zločina već ciljem : sistematskim uništavanjem određenih društvenih skupina. To što je dokazan genocid u Srebrenici ne znači da iste namjere nije bilo u drugim mjestima BiH, Hrvatske i Kosova. Koliko je ova presuda potrebna, istovremeno je i pogrešna jer umanjuje stvarni razmjer zločinačke namjere. To je jedna stvar koju zamjeram međunarodnoj zajednici: da nisu osuđene ideologije zla koje su rat vodile!

Milorad Dodik je samim time djelimično u pravu. U Srebrenici nije bio genocid, već samo jedna epizoda istog, šireg planskog istrebljenja nesrba u široj balkanskoj regiji kako bi se napravio čisti (č)etnički prostor za Veliku Srbiju. Zato Srebrenicu ne treba posmatrati kao autonomnu sliku per se već samo kao jedan pixel veće slike zla i destrukcije, genocida nad Albancima, Bošnjacima i Hrvatima.
s_bjelava

#143 Re: Imperativ mira u BiH

Post by s_bjelava »

zavrzlama wrote:

tih 49% je dato srbima jer su pristali na priznavanje kontinuiteta drzavnosti BIH i obecali da nece podrivati cjelovitost BIH + sto je sav civiliziran svijet mislio da su srbi cinili zlocine i etnicka ciscenja jer su natjerani....medjutim zadnjih 16 godina se ta konstatacija pokazala netacnom, jer su srbi shvatili dejton kao prelaznu fazu podjle BIH, a obecanja i potpise na dejton"tariguzom" a zlocini i etnicka ciscenja su radjena smisljeno i planski i uz odobravanje vecina srpskog naroda i zato imamo ovu situaciju koju imamo...nazalost srbi kao narod nisu imali srece da ih saveznici nokautiraju kao njemacku i njemacki narod,jer bi dosad prosli katarzu i zivjeli normalan zivot sa svima u okruzenje,a oni nastavljaju da lutaju i slijede najsramnije kodekse ponasanja i odnosa prema drugim,rodjenoj drzavi i zdravom razumu..

zavrzlama - to ja govorim jos od "zavrsetka" rata. svaki fasizam koji nije vojnicki porazen, a srpski nazalost nije, je ziv i ceka pogodan trenutak da ostvari svoje fasisticke ciljeve ratom ili politikom. :x
trenutno ne vidim neke dugorocno dobre strategije sa bilo koje strane da se srbi urazume i ponasaju u skladu sa medjunarodnim pravom. :sad:
jos nesto - ja sam pobornik misljenja da nije bilo muslimana/bosnjaka/bosanaca da rata u bivsoj yu ne bi bilo, srbi i hrvati bi se dogovorili u roku pola sata.
zato svim velikosrbima zelim sretan prolazak kroz minsko polje pjesmom - ucini bar jedan pogresan korak. :lol:

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Država

#144 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Država »

Neće ti on odgovoriti na to pitanje. Radi se o frajeru koji je iz Istočnog Sarajeva, a predstavlja se kao liberalni Bošnjak. Nekad mu je "nick" bio "komrad"...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
nellington

#145 Re: Imperativ mira u BiH

Post by nellington »

Država wrote:

Neće ti on odgovoriti na to pitanje. Radi se o frajeru koji je iz Istočnog Sarajeva, a predstavlja se kao liberalni Bošnjak. Nekad mu je "nick" bio "komrad"...

Konrad se pojavio na forumu dok je još Adil-beg Komrad bio tu (vratiće se naš Komrad za mjesec, dok mu istekne godišnji zbog Bosanaca i Bošnjaka).
vox-populi

#146 Re: Imperativ mira u BiH

Post by vox-populi »

necu vise metke da ispucavam za sumnjive pretke...

Dobro obratiti paznju na tekst.
heckler

#147 Re: Imperativ mira u BiH

Post by heckler »

cyprus wrote:
heckler wrote:
cyprus wrote:
Naravno da treba istrajavat na miru po svaku cijenu... Ne vidim zašto je to uopšte sporno :roll:
Ja izmedju mira i svog zivota biram borbu za zivot, a ti bujrum stavi glavu na panj ako ti je volja.
Ubistva, ranjavanja, genocid, etničko čišćenje, stavljanja glave na panj i sve ostale strahote su proizvod rata, nikako MIRA !!!
Sad mi jos reci da za rat treba dvoje pa da mogu da idem mirno spavati :-)
mO k3

#148 Re: Imperativ mira u BiH

Post by mO k3 »

Država wrote:

hahahhaha... znao sam da je kamuflirani..
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#149 Re: Imperativ mira u BiH

Post by plain vanilla »

heckler wrote:
Sad mi jos reci da za rat treba dvoje pa da mogu da idem mirno spavati :-)
mirno spavajte, rata nece biti :D

mozda vam sutra janjka pokisne, ali nije kraj svijeta :D
kv99

#150 Re: Imperativ mira u BiH

Post by kv99 »

cyprus wrote:
heckler wrote:
cyprus wrote:
Ubistva, ranjavanja, genocid, etničko čišćenje, stavljanja glave na panj i sve ostale strahote su proizvod da je jedna strana imala citavu jednu armadu naoruzanu do zuba dok je druga strana govorila " rata nece biti / nece komsija na komsiju/ nece MZ,USA,EU, Djeda Mraz, Dalai Lama da dozvole rat "itd. Vecina pobijenih nije pobijena u ratu vec u genocidu i tada su pobijeni oni koji se nisu mogli da brane /nisu mislili da se treba da brane a vidim da neki zagovaraju da se ljudi postave u istu situaciju. Niko nikada nije dobio mir tako sto je drzao zavezane ruke dok su ga napadali, a napade zagovaraju kvislinzi pozivima na podjelu Bosne i Hercegovine. Obrati se njima ako mislis da nekoga odvratis od zagovaranja rata jer se podjela ma kako to neki zeljeli ne moze izvesti na miru.
Locked